måndag 16 februari 2015

Smidigt!

Det finns snyggare sätt att montera en termometer...

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jo men om påslaget är 200% på material så....

/Johnny Boy

Kotten sa...

Imponerande

Anonym sa...

Stått me domdär långa termometrarna jag oxå, på ett rör mindre än 28 är de ju t-rör på längden som gäller.. Exempelvis Norrköpings komun vill ha domdär jävlarna med långa instick, även på vvc... Nu misstänker ja att du inte är husse till den där lappaloman, de finns ju bättre sätt.. Och de går ju fan åt ett fastighetsskötar nystan till att lina ihop de eller har de som kronan på verket brukats lim?

//Philip

Göran sa...

Presskopplingarna ser fina ut! Är de gjorda med rörtång?

rocket goldstar sa...

Min förkärlek för provokativa konstnärer som Lars Vilks, Anna Odell,Dan Park och Makode linde gör att jag den senaste tiden tänker mycket på yttrandefriheten. Jag är väl inget fan av konst men jag gillar punkådran som dessa konstnärer har. Gillar också tanken på Anders borg och hans nya kärlek. På tal om Borg, vad gör Björn borgs son nuförtiden ? och har Bönas gamla flamma ny favorit när det gäller avloppet i hennes badrum ? Frågorna hopar sig...Raketen

zubbe sa...

Rocket, du menar att termometerinstallationen är ett uttryck av yttrandefrihet som är gjort för att provocera perfektionister? Intressant ;)

Stellan sa...

Fastighetsskötarnystan! Så jävla bra!

Rocket, nu kom jag att tänka på trofén i form av kisstofsen i vårt gamla fikarum. Kan det ha varit provokativ konst?

Göran, Viegas pressningar ser ut så där, visst är det snyggt med sexkantiga rör!

Lester Boré sa...

Stellan.
Vem är att klandra för den förändring som rörmokarsvängen genomgått?
Är det yrkesmännen, beställarna eller detaljisterna som har störst del i saken?
Finns det en "presskopplingslobby"? Eller är det bara tidspress som banat väg för de tillvägagångssätt som av tongångarna här att döma, är av ondo?

rocket.
Jag skriver under på ditt utlägg om provokatörer och i fallet Anders Borg så hoppas jag att han, med stöd av sin (tidigare?) ultraliberala hållning, flyttar till Goa med sin nya livskamrat. - Där kan han njuta expansiv ekonomi, han slipper svenskar, han kan ta sig ett kemikalierus när andan faller på och sist men inte minst så kan han kanske beskriva sin nya situation i så pass mysiga ordalag att även Anders kompis Fredrik (Du vet han som bygger hela sin världsbild på hur det var när han under 80-talet spelade basket i Tensta Tigers och på hur länder ser ut genom ett flygplansfönster.) bestämmer sig för att lämna Sverige.

rocket goldstar sa...

Kisstofsen utställd på ett galleri skulle varit fröjdens Alabama. Om jag verkar extra dum i huvudet så är det för att jag blivit drabbad av sjukdom och är sjukskriven, jag är i vanliga fall jävligt snål så jag brukar ta ut semester eller komp då jag inte är arbetsför men nu så utnyttjar jag min rätt och har sjukskrivit mig, man har ju ändå betalat skatt sedan 1988. Till min stora glädje kom nya numret av Wheels i brevlådan men krönikan hade inte samma stuns som förr och skribenten efterlyste idéer och uppslag till kommande krönikor så jag tänkte bidra med ett tips. Det finns ju en och annan obotlig drömmare i landet som aldrig blir färdig med sitt projekt...host host...Där finns stoftet till nästa krönika, nämligen prioritering, där är ju du Stellan en expert. Jag har även hunnit med att nominera dig som gäst till Morgonpasset i P3, angav Vardagsmighty som kontakt, borde la funka ?
Har även hunnit att tänka på min framtida pensionering, det blir nog tråkigt när man som jag gillar jobbet och ser jobbarpolarna som mina kompisar.
Anders borg och tuttlisa i Goa skulle bli jävligt bra TV...Om man är sjuk alltså. Fan vad gott det skulle vara med Tisdagsbulle.

Stellan sa...

Lester, Det är nog ett tidens tecken, att hantverket dras bort från rörmokeriet. Om det går att spara en timme med en snabbare metod, så skiter såväl rörfirmor som kunder i om det är en mindre varaktig metod.

Lester och Rocket, Jag har helt missat Borg-grejen. Vad har hänt? Berätta allt om denna Tuttlisa-affär!

Rocket, Jag har ju varit med i morgonpasset förr, då anklagade jag ju dom för att vara köpta av Timbuktu(off air)... Men jag tror inte att dom blev sura för det, vi hade ganska kul. Olle Garp var en skön prick, och jag älskade Ockulta hörnan!
Kul att du tipsade dom, men jag tror inte dom nappar... Kanske om Olle varit kvar.

Rocket, jag har ett svagt minne om att jag skrivit om det förr? Men, det borde ju du minnas, med ditt fenomenala minne! Annars borde jag kunna få ihop något på det... Fler tips?

Preben sa...

Stellan den "goda" Borg skiljer sig, han har blivit ihop med Dominica Perzinsky eller vafan hon heter.

Stellan sa...

Men, fy för den lede!

rocket goldstar sa...

Minnet sviker men det känns bekant när du nämner det.
Det där med personlig stil då ? Du vet H-D åkaren som tom badar i skinvästen på solsemestern i Turkan, eller raggaren som smygkollar på bonde söker fru när ingen ser.
Det här med musik inom hobbyn är ganska spännande...Besökte en MC klubb inför en festkväll och till min förvåning strömmade det ut eurodisco ur högtalarna...Jag menar vad fan !!! Att jag själv är tönt är ju en sak men eurodisco på mc klubb.
En annan ide kunde vara möten med förebilder från ungdomen: När jag var 15 bast var Larsson gud för mig, Larsson körde strutchopper och var stentuff. Nuförtiden är Larsson en bekant som jag fortfarande beundrar men han visade sig vara en vanlig hygglig kille.
Annars kanske du kunde ta upp det där med att även om bilar och motorcyklar är allt så är det ändå inte hela världen.

Anonym sa...

Presskopplingar går nog mest ut på att slippa heta arbeten.
Vem ar villig att betala för städning, kontroll av utrymningsvägar, brandvakt, och efterkontroll.

Anonym sa...

Rocket!!!väl skrivet!
TomCad

Stellan sa...

Rocket, minns du inte att jag skrev om musiken, i krönikan om Cronos och ståbastajjandet?
Men tack för tipsen! Jag ska koka ihop nåt.

Asså, kommer det nåt snaskigt om Borg och Plejskavitcha?

rocket goldstar sa...

Om Ankan Borg bott och verkat i USA hade dagarna varit räknade...Allt enligt Henrik Torehammar.
TomCad: Väl skrivet ? Dom orden hade suttit fint under skoltiden...Är vi bekanta ?
Sista tipset: Man blir mjukare men också flatare med åren...Förr var det BSA Triumph Norton och givetvis H-D som var tufft, nu sneglar jag själv på Kawasaki W650 och hör mig själv tänka ord som...Snygg, pålitlig, kul för slanten, och vad händer ? INGENTING ! Jag orkar helt enkelt inte ens åka och kolla.