söndag 8 mars 2015

Nedrans

Nu har jag rivit av kamkåpan på Mercuryn. Kuggflankspelet mellan fiberdrevet på kammen och ståldrevet på veven är 1,5mm!
När jag stod där och jobbade så började plötsligt vattenpumpen läcka hejdlöst. Både märkligt och tråkigt att bitarna inte ska hålla längre än 64 år!

5 kommentarer:

Fixarerik sa...

Det blir till att åka till närmaste Merc handlare och slå näven i bordet.

Kotten sa...

Gör som min bekanting som skrev till Sören Gyll och klagade över att orginaldäcken var slut redan efter 200 000km. I ditt fall vette tusan vilken Ford du skall skriva till.

Anonym sa...

Ja, kvalitets kontrollen var väl si så där förr i tiden, annat är det nu.

Dessutom är det mycket enklare med en modern bil, om det exempelvis blir något datafel, så kan man inte göra ett skit själv, utan det är bara att lämna in eländet. Enkelt va?

En polare berättade för ett par år sedan, att han hade en jobbar kompis som köpt en ny Volvo. En dag när han skulle åka till jobbet, så gick det inte att köra iväg, för instrumenteringen indikerade en öppen passagerardörr. Dörren var stängd, och han provade med att trycka och släppa på dörrkontakten, men inget hjälpte. Det blev till att beställa en bärgare.
Han var väl inte direkt toppnöjd, när tillslut kom till jobbet, berättade polarn.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Någon som är intresserad av en Albin O21motor? Vet ej när den senast var i sjön eller om allt fungerar som det ska. Säljes i befintligt skick. Pris: 5 000 kr eller högstbjudande. Finns i Borlänge Dalarna.
Det är inte jag som har motorn till salu.
//Pär-Åke

Göran sa...

Ta pumpen på garantin