tisdag 19 maj 2015

Maskin

Man vågar ju inte fråga vad den här maskinen gör!
Men det fanns en lucka som man kunde krypa in i.
Det vågar man inte heller göra.

16 kommentarer:

BITTERPITTEN sa...

600 L/min !!!
Den Pökomaten törs då fan inte jag gå in i.

Anonym sa...

Å sedan tillverkaren också, Josef Koch, hmmmm.........

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Fegis!!!

Anonym sa...

Står det P40 också? Går det in ett helt fotbollslag?

Preben sa...

Jag skulle behöva få lite mejlkontakt med Drusse, då han verkar vara "The man" när det gäller fordons el. Jag och mina bekanta har inte riktigt kompetensen för mitt HPD elsystem, och snart har jag knäckt elektriker nr.4 och Erik är trött på mina dumma frågor.

Drusse sa...

"The Man" vete fan... jag kan alltid försöka hjälpa till: david.j.mansson(at)gmail.com

Preben sa...

Vafan Drusse, du har ju dragit elsystem åt världsmästaren, och det funkade ju. :-)
Du har mail.

Stellan sa...

Preben, Drusse är bra, men världsmästarhojen är en dålig referens. Tre koppartrådar, framlyse, baklyse och dödare till magneten. Jag tror tom, att jag gjorde det själv...

Hpd-tiden för elsystem är förövrigt förbi sedan M-unit:en uppfanns.

Lester Boré sa...

Stellan.
M-unit?
Inte kunde jag väl tro att Vardagsmighty, en plats som tidigare varit min frälsarkrans på livets hav, skulle förvandlas till en science fiction portal.

Nu gungar marken så pass under mina fötter att jag nog måste lugna mig med Per Albin Hanssons folkhemstal...

PS.
Din robotfobi börjar ta sig osunda uttryck. - Nyss tvingades jag att berätta för Kineserna inuti skrivmaskinen hur nudlar ser ut för att de skulle låta mig posta min kommentar.

Preben sa...

Stellan, han kunde inte heller hjälpa mig även om han försökte, jag får lägga flera timmar på det i dag och kolla upp allting, strömförande svarta kablar är ju inget sundhetstecken; men det gnistrar iaf. inte när de rör strömförande röda kablar, och det är ju positivt.

Välkommen tillbaka Lester, du har varit saknat.

Preben sa...

Nu var jag ju tvungen att googla M-unit, det känns som en överskattad tysk starwars grej, men 2500kr som den kostar kan man ju (kanske) tjäna in på arbetstimmarna, men jag bör nog kolla varfar mina svarta kablar är strömförande först.

Drusse sa...

Preben, att felsöka utan att ha prylarna framför sig är svårt...

Det blir nog bra att göra göra som du tänkt, koppla ur förbrukare en efter en och hoppas på att + ur jorden försvinner tidigt... Jag lägger mina slantar på slingan som ombesörjer stöd, koppling samt neutral...

M-unit är "The Shit" Maken till enklare montering av elsystem på en hoj har jag aldrig gjort...

Hoppas att du hittar problemet!

Gunnar sa...

Preben - Doppa de svarta kablarna i rödfärg så kanske det känns bättre.
Jag hade en Fård Fairlane 1966 en gång i världen, där någon festlig raggare dragit om elsystemet med enbart röda kablar utan någon annan märkning. Säkringsdosan var snodd från en Volvo PV och precis alla förbrukare i hela bilen gick över en och samma säkring. Givetvis hängde säkringsdosan lös under handskfacket så man såg den. En sen kväll när en kamrat körde bilen och jag satt bredvid och var lite påstruken noterade jag att huvudsäkringen glödde konstant. När kamraten slog på helljuset glödde den starkare, när han bländade av blev säkringen mer mörkröd i nyansen.
Givetvis gick säkringen efter ett tag, med motorstopp som följd. På en vältrafikerad och snabb väg, direkt efter ett skymt krön, i mörkret, med en mattsvart bil utan belysning...
Det blev bråttom att i kolmörkret leta fram en skruvmejsel, hitta säkringsdosan och bygla skiten så bilen gick att starta och köra till ett säkrare mekställe.

Preben sa...

Jag vet det är svårt Drusse, jag tror det kan vara nåt med det där cut-off reläet som hör ihop med slingan. Det retar mig lite att jag vet om en M-unit som såldes för en tusenlapp här om dagen (den var ny); men jag visste ju inte vad jag sku ha den till.
Nu ska jag åka och handla lite mat, och rensa huvet lite, innan jag fortsätter med felsökningen.

82x112 sa...

Preben, felet många gör är att de kopplar jorden till minus. Efter det blir det sällan någon ordning på någonting.
Har du förresten kontrollmätt zenerdioden?

Googlade den där M-unit men efter vad jag kan hitta så är det en ganska begränsad produkt. Verkar tex inte fungera ihop med 6 volts dynamo från Lucas.

Preben sa...

Ja den där uniten ser jag inte vitsen med heller, det är ju bara en reläbox, man måste ju ha kablarna iallafall, man kan bara ha tunnare kablar till styrström, jävla sci-fi skit. Maskin och kabelhärva står ju japanerna för, så nån zenerdiod finns väl inte, den satt under strålkastaren eller sadeln på gamla trajjor. Hjälpte det bara att måla kablarna skulle jag göra det.