torsdag 4 juni 2015

Förvirrad

Jag har ju gjort mig känd för att anamma alla moderniteter som kommer i min väg.
Nu senast är det läran om genus som blivit mitt kall.
Med stor frenesi slukar jag all kunskap jag kan komma över i detta viktiga ämne.

För er som mot förmodan inte känner till denna lära, så går den ut på att man inte föds till ett kön, utan att man utvecklas till ett kön. De biologiska genetalierna har således ingenting med kön att göra, år 2015.

Jag måste erkänna att min könsuppfattning splittrades för en stund, då jag känner mig som ett karlfolk, attraheras sexuellt av min fru som är ett kvinnfolk(tror jag),men ibland blir jag ju känslosam som ett kvinnfolk.

Slutsatsen jag drog av detta är att jag troligen är en lesbian, fångad i en manskropp.
Efter att jag mitt i livet kommit fram till detta borde jag ju ha funnit ro och harmoni, men genusläran lämnar likt de flesta moderna ideologier en del frågetecken och svårtolkade begrepp i sina fotspår.

Det påpekas ofta högljutt inom feminstkretsar att det är en enorm övervikt av män inom bolagsstyrelser. Men då undrar man ju, hur dom vet det?
Eftersom kön inte är kopplat till det biologiska könet, så måste man ju då fråga alla ledamöter om dom identifierar sig som man eller kvinna.
Jag tvivlar på att man gjort detta, men även om man gjort det, så kan mörkertalet vara stort.
Även om dom beter sig som stereotypa mansgrisar, så kan dom ju vara maskulina flator i manskroppar.

Tänk om det vid en mer djuplodande undersökning visar sig att män inte alls är överrepresenterade, utan att det är kvinnor med penisar som är det? Då behövs det genast en maskuliströrelse, som kräver kvoteringar och jämförelser mellan olika yrkens arbetsinsatser för att kunna värdera dom kvinno/mansdominerade yrkena mot varandra. Och hur ska man veta att ett yrke är mans eller kvinnodominerat?

En del feminister påstår att mensskydd hade varit skattefinansierade om det var männen som hade menstruation. Det kanske faktiskt är så att de flesta som har menstruation redan är män, i kvinnokroppar. Hur ska vi nu kunna veta när vi uppnått jämställdhet? Vem ska sätta på vinterhjulen?

Jag tycker fan att det har blivit jävligt rörigt att hålla sig ajour med samhällsutvecklingen.
Men det är jävligt viktiga saker...
Jag tror faktiskt inte att jag kan komma på något viktigare, hur jag än funderar.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad jag tycker det är svårt att ta ordet Penis i min mun.

/Johnny Boy

Anonym sa...

Usch, nu blir de rörigt... Om ja nu är säker på att jag är kvinna fångad i min manskropp, ska ja gå på deras mugg då? Lär bli ett jävla liv! Om de nu inte är så att dom homosexuella män som är fångade i kvinnokropp och inte berättar det förnöjt tittar på!? De här med genus är då inte enkelt... Som sagt mörkertalet i bolagsstyrelsen är nog ett mörkertal, är det någon som tänkt på kvinnorna som sitter på vd poster egentligen och troligen är män? Annars hade dom väl aldrig kommit dit dom är kan jag tro...

//Philip

Kotten sa...

Detta hamna nog på tio i top listan! Högt upp. I tredje stycket börjar det rycka i mungipan för att övergå i ett uppskattande skratt. Oturligt nog poserade frun i huset i högklackat samtidigt och den blev på något vis ett missförstånd.

Dasen sa...

Äntligen lite ammunition att använda i den genombefängda debatten om kön, kvoteringar, feminism och homofili! Tack!

Anonym sa...

Fan va bra men klurigt det här..

Jag hörde en modern typ på radion som använde ordet kukbärare på det som tidigare kallats en man.

Och på jobbet finns en klicka i fråga i kund registret med alternativen man, kvinna, okänd. vad fan är det då??

Olle sa...

Fast frågan är om det egentligen handlar om raljerande av könsbegreppet utan mer om en kille vars kreativitet håller på att utvecklas. Engagemang är tyvärr kreativitetens gissel och om du inte passar dig så kommer grabbarna som fortfarande är på nivån av håriga ballar att undra vart du är på väg. När grubblandet och engagemanget ger dig nya insikter förändras också den synbara omvärlden.

Det intressanta är att det utvecklar kreativiteten hos dem som förstår och kan bana vägen till nya ännu större livsverk. Ibland kan det till och med innebära förståelse för dem som tycker eller är annorlunda utan att man för den skull släpper den egna övertygelsen. Denna form av vidsynthet bidrar till att skapa ett ännu kreativare klimat där intryck och kryddning av den ena tanken till och med kan få näring av dem som tycker annorlunda. Hade det inte funnits feminister av det slag du beskriver hade din spalt varit omöjlig. Ett pris utan konkurrens är inte mycket värt!

Att mänskligheten biter den hand som föder den är inget nytt och går vi tillbaka till statistiken så måste även en gammal ärkechauvinist som jag konstatera att kvinnor i vårt samhälle (alltså enligt den fysiska definitionen) tjänar mindre än män och är underrepresenterade i beslutande fora. Förstår dock att du har börjat grubbla över var gränsen för grundläggande värderingar går. Fruktansvärt svår fråga som sannolikt inte har något svar. Trygghet i den egna uppfattningen och insikten att denna kan förändras eller utvecklas brukar dock innebära att man kan tillåta sig att vara mer pragmatiskt utan att för den skull bli extremistiskt pragmatisk.

Den fysiska definitionen av kön är i de flesta fall solklar även om det faktiskt finns avvikelser. Tolkar man däremot debatten som en yttring för att förklara förändringen i våra traditionella könsroller så blir den lite mer begriplig. Där har historien spelat oss många spratt. Tänk på alla dessa stora amerikanska sjömän som lärde sig japanska av yrkesarbetande kvinnor på Okinawa utan att förstå att det finns ett manligt och ett kvinnligt språkbruk i det japanska språket. Onekligen skrattretande för en japan att ett gigantiskt muskelberg talar som en kvinna men fullständigt naturligt för amerikanen. Vetenskapen kallar det för ”the frame of reference”. Många företeelser blir komiska och obegripliga om man tolkar dem med en annan referensram. Fast det kan även bli underhållande – eller hur Lester.

Samhälle och samhällsutveckling är viktigt och det engagemang du nu givit dig in på med allt från försvarsdoktriner till könsbegrepp kommer att göra dig till en ännu bättre och mer intressant kreatör.

Väntar med spänning på ditt första patent eller verkligt inträde i politiken!

Fast denna kanske nya inriktning på din tillvaro och verklighet släpper fram oss amatördiplomater som visserligen inte är oförtrogna med svetsrök men kanske i menlighetens ansikte är ointressanta. Å andra sidan få Lester utrymme för allehanda och faktiskt ibland läsvärda utläggningar. Allmogens begåvning kan aldrig underskattas och folkets moral är alltid högre än de styrandes.

Drusse sa...

Hatten av... Välskrivet och underfundigt! Swinkul!!!

Anonym sa...

Fan va bra skrivet Stellan.

Mvh Skogåsbon

Göran sa...

Jämställdshetsfeministern är en riktigt matnyttig och rolig blogg i ämnet. Ta det lugnt vid läsning det är som en Speedball, skratt och depression på samma gång.

Olle sa...

Appropå Jämställdhetsfeministerns blogg.

I och för sig skulle mänskligheten kunna fortleva med bara kvinnor om de bara fanns en man. Skulle kanske vara jobbigt för den stackaren.

...men det är väl kanske så att man måste vara extrem för att göra sig till tals. Fast i en värld där det extrema blir det normala så kanske sund förnuft, medkänsla, förståelse, kärlek och medmänsklighet kommer att betraktas som extremt.

Vi behöver kanske alla behöver ha en liten satan för att utveckla den goda motkraften. Om nu män har förtyckt kvinnor i tusen år och den ljuva hämndens taktik fortfarande gäller så vet vi vad vi har att vänta oss. Då kanske det är bra att definitionerna blir utsuddade och kanske det enda sättet att undvika ett könskrig i stället för politiska och religiösa dito.

Frågan är hur vi gör med alla andra olikheter som etnicitet, sexuell läggning, hudfärg, hårfärg, val av bilmärke eller motorcykel, kulturella preferenser, politiska åsikter och alla andra små trivialiteter?

zubbe sa...

Olle: Behövs inga män, finns snart syntetiska spermier.

Om vi hade haft en genusforskning värd namnet hade den handlat om att förstå varandras skillnader och överbrygga dem. Nu handlar den om påhittat "threat narrative" mot män.
Misandri är "inne", precis som negerhat var i USA i början/mitten på 1900-talet.
Vad sa man då om färgade i USA? De hade sämre hygien, de var starkare och våldsammare, känns det igen?

Forskning visar att det är vanligare med våld inom kvinnliga homosexuella relationer än manliga, betyder det att många lesbiska är män i kvinnokroppar och tvärtom? Tanken svindlar ;)

Danne sa...

Är en Homosexuell man i en kvinnokropp en Bögerska ?

BITTERPITTEN sa...

Jag är en Man fångad i en Manskropp,men tjänar sämre än en kvinna.
Men pengar är ju inte ens papper längre,utan bara siffror på min dataskärm.

DP Race Tech sa...

Fnissssss hur kul och fyndigt som helst! Håller med Lenny Norman som en gång sa: om jag var tjej skulle jag inte få ett skit gjort, jag skulle sitta hemma och leka med min bröst hela dagarna....

/Jonas

KolTompa sa...

Haha jag skrattar HÖGT !!