tisdag 7 juli 2015

Grejer

Drygt trehundra svetsar senare är grejorna klara.
Nu ska det bara betas och mattborstas, sen är det klart.

Jag har lyssnat på P4 medans jag har varit i verkstan.
Radioprataren använder sig av ordet "Svenne" för att beskriva personer som är infödda i Sverige.
Konstigt egentligen, att det ordet är okej enligt SR:s policy.

19 kommentarer:

Anonym sa...

det vet du väl att rasism och kränkningar är en envägs företelse

Anonym sa...

Vad är det du bygger ?
/KvarkenAnders

Anonym sa...

Kan radioprataren ha varit en "Blatte"?
Eller måste ursprunget preciseras?

Stellan sa...

Radioprataren var en vänsterliberal "Svenne"

P.Enis sa...

Trist utveckling att den här bloggen (med tillhörande kommentarfält) gått från att vara en tummelplats för allsköns fyndig och välformulerad livsglädje med motorinriktning till att numer knappt en dag passeras utan att det ska klagas på mångkultur, jämställdhet, HBTQ-rörelsen, osv.

Som om inte internet hade nog med ställen där svenska män ondgör sig över att allt och alla inte är exakt som dom?

Göran sa...

P.Enis, hoppsan du grävde visst en grop..... Varför måste pappers- och etermedia fyllas med mångkultur, genus och HBTQ-rörelsen för jämnan när internet är ett så bra forum för dessa särintressen? Jämställdhet är inte ett särintresse.
Jag håller med dig att det är en trist utveckling i media. För kunde man både se både F1, motocross VM, rally VM och tekniskt magasin på SVT på bästa sändningstid och dessutom live men nu sänds dessa program inte alls eller möjligen som mitt i natten eftersändningar. Men SVT satsar ju på det folkbildande kvalitetsarrangemanget schlagerfestivalen i stället. Och så undrar politikerna varför så få ungdomar vill bli ingenjörer eller syssla med teknik.

P.Enis sa...

Göran:
Sade ingenting om att det är en trist utveckling i media, lägg inte ord på mina tangenter är du vänlig. Talade om den här bloggen och dess kommentarfält och inget annat.
Finns säkert folk här som vill debattera mångkultur och annat med dig men inte jag. Jag har varit en trogen (tyst) läsare men så som den här bloggen utvecklats intresserar den mig inte längre. Det var allt jag ville säga.
Det står självfallet Stellan fritt att utveckla sin blogg i vilken jädra riktning han själv vill, jag ville bara deklarera mitt ogillande och ta ett stilla farväl då bloggen inte längre är för mig.
Ajöken!

Preben sa...

Det är ju bara ställen som här och på flashback man kan diskutera dessa ämnen nu för tiden, alla "officiella" medier censurerar ju, tillsammans med våra kära politiker, alla som inte "gillar olika" , vilket ju i sig är en stor lögn, då man inte gillar att folk har en annan åsikt än dom själv. Jag gillar Danmark.

Lester Boré sa...

P. Enis.
Kom igen nu!
En blogg är ju en webbdagbok, en dagbok speglar ju en människas dagliga liv och funderingar och det finns ju ingen människa som lever ett statiskt liv utan alla har ju sina toppar och dalar gällande livets vedermödor. - Även vissa sidospår och mållöst irrande ingår ju i den mänskliga strapatsen...
Jag förstår naturligtvis andemeningen i din kommentar men att lämna en blogg man uppskattat under lång tid bara för att bloggägaren kritiserar vad denne anser vara uppochner i samhället känns lite överilat. - Dessutom kanske bloggens karaktär bara speglar verkligheten, åtminstone bloggägarens verklighet, och därför vässats en aning under den senaste tiden?
Så var inte tjurig nu, kom och sätt dig i fikarummet här så kan vi väl tala om saken istället. Vem vet, det kanske till och med gör saker och ting bättre?

Lester Boré sa...

Preben.
Det är upp till var och en att prata om saker man anser vara fel, rätt, dåligt eller bra.
Att undfallande skylla på att man "inte får" prata om saker kan bli en självuppfyllande profetsia och är därför ett dåligt drag i debatten.
Jag förstår iofs vad du menar med det men oavsett det så är det bättre att på förekommen anledning presentera sin ståndpunkt på ett civiliserat sätt än att tiga och" lura" i sig själv att man inte "får" yttra sin åsikt.
Visst har du poänger i att man lätt stigmatiseras av att uttrycka åsikter och värderingar som inte ligger i linje med populärpolitikens/medias bergfästa "värdegrund" eller annat bjäfs, men detta drabbar ju primärt offentliga personer och allmogen skonas i regel.
Visst kan det vara tråkigt att förlora nån gammal polare som genom trångsynthet och ideologiska principer valt att inte beblanda sig med olika men allvarligt talat, är det egentligen så farligt att nån anser en vara rasist, facsist, homofientlig osv osv, när anledningen till dessa uttalanden ändå bara är en otroligt uppenbar brist på logik, ideologisk skolning, omdöme och mental förmåga?
Internet är bra i många fall men det är i det verkliga livet man får bråka på riktigt med sina egna och andras värderingar.

Stellan sa...

Vi tolererar ingen intolerans!

BITTERPITTEN sa...

Bloggar som den här behövs när gammelmedia censurerar allt som skrivs i den vanliga mainstreamfåran. Vi får vara glada så länge det går att framföra en egen åsikt på nätet. Om vänsterradikalerna får som dom vill så har dom snart förbjudit alla oliktänkande att yttra sig. precis som dom brukar göra i alla länder där dom får för stor makt.

Stellan sa...

Konstigt... P.Enis har noterat att jag gått från "fyndig och full av livsglädje" till att vilja prata om
och kritisera samhällets utveckling. Han vill inte veta av dessa resonemang, och lämnar arenan.
En korrekt empatisk åtgärd vore kanske snarare att försöka hjälpa den som förlorat
livsglädjen, särskilt om det är som han säger, att jag skänkt honom glädje förr om åren.
Utöver det så kan det kanske vara läge att reflektera över att bilbränder, våldtäkter,
skottlossningar och oprovocerat våld gör att många förlorar delar av sin livsglädje.
Det är nog många av oss egoistiska och oempatiska som mår dåligt.

Tur att det finns "intoleranta" människor kvar, så att man har nån att prata med.

Lester Boré sa...

Stellan.
Man kan anta att du tangerat gränsen för ditt kompetensområde?
Eller blev det kanske tråkig stämning för att denna blogg tidigare varit en oas där gemene man kunnat ta en glättig paus från den vedervärdiga samtidens ständiga attacker men nu plötsligt märker att bloggens murar inte mäktar med längre varvid de faller och verkligheten tränger sig in även här?

Stellan sa...

Hela livet borde vara en glättig paus, det vore härligt!

åberg sa...

"...men det får man ju inte säga i det här jävla landet" och liknande formuleringar är att ikläda sig det bildliga plagg som är så populärt nuförtiden och kallas offerkofta.


Kommer KvarkenAnders fråga besvaras?

Stellan sa...

Oj, den missade jag, förlåt.
Det är nån provtryckningsjigg för nånting som monteras på de gängade nipplarna.

Mats sa...


Stellan,

Livet är en glättig paus, det som kommer efter är rätt dött.

Anonym sa...

Den här bloggen är intressant, p.g.a. Stellans bredd av livserfarenheter kommer i ljuset.

Mvh Skogåsbon