söndag 2 augusti 2015

Landet lagom?

Moderatledaren Kinberg Batra frågades under Pride ut av RFSL:s ungdomsgrupp.
Hon var positiv till att plikten om att behöva informera en sexpartner om att man har hiv, tas bort! Hon tror inte att en sådan lag hade gått igenom idag.

På remissförslaget om att man ska kunna byta kön vid 15 års ålder utan målsmans godkännande, och redan vid 12 år med målsmans godkännande, så var hon positiv till det förstnämnda, men tyckte att tolv år var för tidigt.

Åh, fan! Är 12 år för tidigt??

Vi ska ha bälte på oss när vi kör bil, hjälm när vi cyklar, självlysande väst på bygget... Men om man bär på ett dödligt virus, så ska man få knulla runt utan att informera om det!

Man är inte mogen nog att köra tung ostrypt mc förrens man är 24 år (20 om man har 2 års erfarenhet), men man är vuxen nog att ta beslut om ett könsbyte vid 12 eller 15 år.

Jag skulle säga att jag var normalmogen eller strax under vid dessa åldrar, och jag var nog inte lämpad att fatta viktigare beslut än om hamburgaren skulle vara med eller utan ost.

Säga vad man vill om Sverige, men det är inte "landet lagom" längre!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fan hände?!? Sitter i soffan med hakan i golvet och känner mig väldigt omodern...
/Björnen

Kotten sa...

Davids "humor" måtte ha smittat av sig men ingen förstår den. Uppenbarligen försökte hon skämta.

Lester Boré sa...

Stellan.
Valmanskåren får vad den förtjänar.
Att "normbrytar-lobbyn" fått sånt ofattbart fotfäste i Sverige beror sannolikt på två saker.
1. Gemene man tycks inte bry sig om sånt som inte inkräktar på dennes absoluta privatliv(läs privatekonomi).
2. I trettio års tid har valmanskåren utsätt företrädare med en liberal syn på det mesta och därtill en förkärlek att på vänstemanér dela ut skattepengar till "diskriminerade/svaga" gruppers intresseorganisationer. - RFSL är en av de stora vinnarna i detta vurmande för minoriteter.

Glöm inte att samtliga läsare av den här bloggen bidrar med skattekronor till att RFSL kan fortsätta med sitt, i många fall, osmakliga lobbyarbete.
Det finns många exempel på ideer och beteende hos RFSL och dess medlemmar/företrädare som är väldigt långt ifrån vad den genomsnittlige medborgaren anser vara sunda. Den pedofila arbetsgruppen är en detalj som det talats mycket om och som RFSL på senare tid naturligtvis "tagit avstånd från", men att RFSL inte längre propagerar aktivt och öppet för de pedosexuellas rätt är definitivt inte samma sak som att förespråkarna inte längre finns där eller att dom har bytt sexuell läggning/uppfattning.

Tänk om den svenska journalistkåren granskade RFSL och dess medlemmar en tusendel så noga som den granskar SD eller den svenska "högerextremismen" - dvs Klas Lunds vilsna och uppretade grabbar och några gamla gubbar i åttioårs åldern...

Det du berättar i ditt inlägg är en sagolik njutning att läsa och jag hoppas att alla moderatväljare går hem och pluggar på om detta så att dom kan redogöra för saken, dom moderater jag träffar kommer garanterat att få förklara vad dom tycker är så fantastiskt med dessa två förslag.

BITTERPITTEN sa...

När den nya Moderatledaren låter som om hon är partiledare för FI eller MP då är det illa.
Det är inte konstigt att SD går som tåget. Dom andra partierna går inte att skilja åt längre.
Hur många avhoppare kan ni ta emot på Åland ?

Björn sa...

Själv är jag snart 50 år o fortfarande töntig o omogen (detta enligt mina barn i alla fall...).
Bör de i så fall ta beslutet om mitt eventuella könsbyte?

Preben sa...

Det är väl det som kallas "silly season" , våra politiker har för lång semester, och är uttråkade, snart gör väl även Åsa ett välgenomtänkt uttalande.

Stellan sa...

Björnen, att vara omodern år 2015, är ett sundhetstecken.
Kotten, jo hon har nog "skämtat" länge, "Stockholmare är smartare än lantisar"
och öppna gränser är två andra guldkorn.
Lester, det enda man behöver veta om politik är att om man är företagare så röstar
man på moderaterna, och är man arbetare så röstar man på S, enkelt som fan. Bara stålarna räcker till en Thailandsresa om året, så är allt perfekt!
Bitterpitten, vi vill ha inflyttare. Om du bevisar att du har jobb och tänker bosätta dig här, så får du köpa mark eller hus.

Jag vaknade nyss upp, efter en förtjusande operation. Mulligt med skattepengar som går tillbaka till inbetalare. Bra service, men svagt kaffe...

Fixarerik sa...

Man vill ju ha med ost...

Lester Boré sa...

Fixarerik.
Bästa kommentaren på länge! :)

Kotten sa...

Brockoperation?

Hoppas dom aktade kuken, när dom skar dig i buken!

Mats sa...

Nja Lester,
Jag tycker nog att det är helt OK att alla som vill och kan lobbar för sin tro och sina åsikter.

Skrämmande är dock att våra folkvalda politiker inte kan avgöra vilka av alla stolliga förslag som är hållbara eller ej.

Skrämmande är också att ingen av politikerna vågar säga något konstruktivt ang Kvinno, Homo eller invandrarfrågor för då får dom negativ feedback i blaskan och inga gilla på FB.

En tuff politiker som sätter Sverige i främsta ledet istället för sitt ego skulle nog få mycket skit i tidningarna med många röster.

Lester Boré sa...

Mats.
Självklart får enskilda och föreningar/organisationer lobba för sin sak, men att den lobbyverksamheten ska vara helt eller delvis skattefinansierad förefaller absurt.

Just det!
Missta nu inte min aversion mot den politiska lobbyorganisationen RFSL som nån slags allmänt motstånd mot bögar och flator eftersom det är två helt olika saker.

Dasen sa...

Det är egentligen ganska fantastiskt: SD kan faktiskt bara sätta sig ned med armarna i kors och vänta, de vinner väljare på att de övriga partierna är så jävla flata, förvirrade och totalt felfokuserade. Om våra kära "seriösa" partirepresentanter kunde lyfta sig ifrån opportunistiskt trams och istället ägna sig åt t ex jobb-, ekonomi- och utbildningsfrågor eller faktiskt fundera över hur vi på bästa sätt skall ta hand om de invandrare vi tar emot - eftersom det nu är SDs grundbult - så skulle de sopa banan med missnöjespolitikerna. Att en partiledare ens befattar sig med detaljfrågor om könsbyten är ju helt sjukt!

Anonym sa...


Mats: Tack för "Turknäsa" på Mantorp park i lördags.
Tintins farkost.

Stellan sa...

Anonym, vad menas? Inte har väl Mats gett någon på näsan?
Eller åsyftas de gamla Pro Stock-scoopen, som ju heter så?

Dasen, vilka är det du benämner som seriösa? Kolla på gänget, och lyssna
då dom öppnar truten. Jag tror faktiskt inte att dom har det intellekt som krävs för att
ta tag i seriösa frågor.

Eson sa...

Borde inte såna här slagord klassas som hets mot folkgrupp?
https://goo.gl/8xwSie
Men det är ju sånt här som hyllas i mediasverige.
Tänk att byta ut orden mot sina motsatser, då hade det tagit rejält hus i helvete.
Ursäkta att inte länken funkar direkt, men det är värt att klipp/klistra så man får se bild på härligheten.

Stellan sa...

Eson, det var väl i samband med förra årets Pride, om jag inte missminner mig, som det fanns en klubb där inte vita människor var välkomna, men inte blev det något rabalder om det...

Läsvärt i ämnet: http://erixon.com/blogg/2015/08/sd-utmanar-maktelitens-bubbla/

Lagen om hets mot folkgrupp är intressant, den innefattar en del som Åkesson skulle kunna anmäla rätt många för...