söndag 27 september 2015

Puts

En nackdel med att bygga ett långt garage, är att det blir drygt att putsa grunden.

Det visade sig dessutom att jag inte var den karlakarl jag trodde, då jag efter några timmar fick blåsor i händerna av mursleven.

Jag får hänga upp en dispenser med mjukgörande kräm för vaginan på bygget...

10 kommentarer:

to B20 or not to B20 sa...

undrar bara om din hälsa.men är det där verkligen bra att göra när man är nyopererad för brock Med vänlig hälsning

Stellan sa...

Nämen vadå? Jag är ju nyservad och allt!

S@m sa...

När man står med blåsor i handflatorna är man ganska nöjd att man inte bestämde sig för att göra hela väggarna i leca...
Jag hade tankar om det innan jag sansade mig. Annars hade det blivit sådär 400m2 att putsa. (Pust!)
Du Har varit mycket sansad med två skift på utsidan och bara ett på insidan att putsa.

Muren ser tunn ut, är det mindre än 190mm stenar?
Blir det plåtklädda väggar eller brädklädsel?

Stellan sa...

Sam, det var plånboken som höll mig borta från Lecaväggar. Hur du kunde se att muren är tunn, övergår mitt förstånd, då stolparna är infällda i stenen... Men du har rätt, 150mm sten, för att slippa en kant på insidan.
Det blir träpanel på hela skiten.

hauge sa...

Byggde hela mitt garage med Leca isoblock. Som tur är så har jag en polare som är betongare så jag har inte putsat ett skit.
Jag bor inte så långt från fabriken och på den tiden kunde man köpa sekunda block billigt.

Olle sa...

Man kan hyra en putsspruta om det tar allt för mycket på krafterna fast det verkar som om du redan har fixat det. Har för övrigt någon eller några liter kvar av linoljan från Malmberga gård om du vill ha.

S@m sa...

Jag insåg också att helmurade väggar kostar en del, även om man gör det själv.
Att muren var tunn tyckte jag mig se från syllen som troligen är 2x4 eller 2x5 tum, och då kan väl inte muren sticka så långt innanför?

Själv ångrar jag att jag inte murade upp till underkant fönster (120), eftersom det är så lätt att skada väggipsen i en verkstad. Själv murade jag med 250mm för att få lite bättre isolering. Jag har isolerat väggarna med 195mm glasull.

Blir din verkstad isolerad också? Hur görs i så fall din väggkonstruktion när pelarna står alldeles i väggen? Fäster du diffusionspärren i pelarna med tejp?

Stellan sa...

Jo, den blir isolerad. 120 mm i båtdelen och 170 i verkstadsdelen. Jo, jag måste ju fästa den på pelarna på något sätt... Tejp känns lite så där, men vad kan man annars göra?

Acke sa...

Jag ser att Du blev så varm i kläderna att Du fick lägga av Dig storvästen. Det var nog då blåsorna kom. Men var inte besviken för det, jag har åxå märkt att man lätt blir skinnflådd när man håller på med cementprodukter. Som amatör verkar det som att man inte kan låta bli att använda händerna direkt så att säga, sen har man lite sand på handen man tar sleven med och det nöter ju svårt. Det var nog det som hände.
Jag är rätt säker på att Du inte behöver den där mjukis-salvan.

S@m sa...

Tejpen för diffspärren som jag använde kletar något hejdlöst på nästan allt. Dock ej på bitumen. Se därför upp med vad du målar stolparna med, inga asfaltbesläktade material blir bra.

Jag satte upp glespanel med tunn isolering innanför plasten som jag sedan hängde upp råspont på och gips innerst. Bra att få lite avstånd till plasten om man vill skruva upp något senare. Om plasten ligger direkt innanför ytan blir det hål varje gång man skruvar upp något nytt...

Blåsor läker fortare än man anar... Sen blir dom till valkar...