tisdag 29 september 2015

Veteran-skylift

Lånade en skapligt svajjig skylift av en polare.
Den är inte direkt stabil, dräller en del olja och verkar vara av samma årgång som min Mercury.

Men det funkar, och är bättre än en stege.
Under aftonen har jag monterat virke på takstolarna i pannlampans sken.

7 kommentarer:

Björn sa...

Fantastiskt många delar att klämma fingrarna i....

BITTERPITTEN sa...

Skylift är för fjollor...
Stegar is da shit..

BiG sa...

En likadan använde jag när jag skulle måla mitt hus! Den var helt omöjlig att få att stå plant så varje gång man böjde ner sig mot hinken för att doppa penseln så svängde den ut från väggen av egen kraft och man fick börja om justeringen. Men i gengäld så var den så svajig så man kunde hålla penseln still mot väggen och bara gunga korgen så smetades färgen ut jämnt och vackert. Den hade även en icke menad säkerhetsfunktion för korgen sjönk sakta men säkert ner mot marken på grund av diverse läckage så att man inte behövde vara höjdrädd längre stunder. Var inte värd hyran...

Anonym sa...

Som en liten anekdot kan jag meddela att grannen (smålänning) köpte sig en begagnad bomlift för att måla om gavelspetsarna på huset och sedan tjäna sig en hacka på genom att hyra ut den. Dock är vederbörande ungefär lika teknisk som en inlagd gurka och köpte den billigaste han kunde hitta på blocket.

Glad i hågen bogserade han hem den, men väl hemma tyckte han att det var fånigt att köra upp den på gräset, när han lika gärna kunde nå från gatan om han körde ut bommen till max. Självklart missade han stödbenen och att sätta en varningstriangel vid liften på gatan, vilket medförde att hans alldeles för vackra hustru backade på liften med den sprillans nya Volvon, liften tippade så att gubben ramlade ur korgen och bröt nyckelbenet.

Till råga på allt välte liften tillbaka och vred sig när gubben hade ramlat ur och tanten flyttat bilen, vilket resulterade i att båda hjulen på ena sidan helt enkelt slogs av, och korgen svängde in i fönstret på övervåningen som han hade tvingats byta ett halvår innan då han hade renoverat rummet innanför och råkat knäcka glaset med en kofot då han försökte bända bort gammal träpanel.

Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.
Jag har nog aldrig haft en så arg granne som just då, i hela mitt liv.

/Päron

Göran sa...

Päron, obetalbar historia!

Stellan sa...

Hahaha! Låter som något som Josef kunde ha gjort.

Dasen med länk sa...

Hahaha, det måste ha varit som att bo granne ped Papphammar själv!

Stellan, då har väl kontrollerat att liften är CE märkt och att alla säkerhetsanordningar är i funktion? Här hemma i världens bästa land har vi omfattande regelverk för arbete och den som inte följer det får böta. Jag hoppas att De åländska myndigheterna är lika ansvarstagande för sin befolkning:

https://www.av.se/arbetsmiljoarbete-och-inspektioner/publikationer/foreskrifter/anvandning-av-lyftanordningar-och-lyftredskap-afs-20066-foreskrifter/