söndag 18 oktober 2015

Im in!

Valvakan är över. Vi tog tre mandat i lagtinget och Bert (vår partiledare) drog in en jävla massa röster. Utöver honom så kom Fredlund och Sotarn in.

Jag kom in i kommunen, vilket var det enda jag kandiderade i, då jag ännu inte har hembyggdsrätt.

Jag är mycket nöjd, då jag inte har haft någon valkampanj.

33 kommentarer:

Lester Boré sa...

Grattis! :)

Göth sa...

Grattis Stellan, väl värd!!!

fd Kollegan Björn sa...

Skitfränt, gratulerar!

Raichen sa...

Grattis!! Vad är dina hjärtefrågor och vad är målsättningen för mandatperioden?

Johan Ankarbäck sa...

Grattis! Roligt att du kom in.

Mats sa...

Grattis och skönt att du fick något att göra, kvällarna kan bli långa annars.

Björn sa...

Grattis, byggnadsnämden bör du ju känna utan o innan redan nu antar jag...

DP Race Tech sa...

Det är fan underbart! ännu en svetsare i politiken, dock en med mer visioner & kreativitet, som påpekat ovan byggnadsnämnden vore kanske något, håll dig borta från skola & fritid där satt jag en gång (ej på Åland) och fan va det lååååååångbänkades...

Igen GRATTIS, now GO DO IT...

@j.erasmie

J2000E sa...

Vill inte pinka (så mycket) på din parad, käre vän - men är inte detta ytterligare ett tecken på förflackningen av det mesta?

Jag är givetvis glad för din skull och är övertygad om att du kommer försvara sunt förnuft och dessutom har ett genuint ärligt uppsåt. På det sättet stämmer jag in i ovanstående kör.

Men - utan kampanj - vad har de som röstat på dig röstat för? Är DET inte en sak att fundera på? Och är DET inte en del av problemet? På vilka grunder har de valt dig? Är inte det i sig en sådan sak som du själv brukar reta upp dig på - dvs. - lättledda massor som bara aningslöst följer efter och inte tänker själva eller sätter sig in i saker ordentligt?

Har du med andra ord - gett dem chansen att veta vad de röstar på? Och om de inte haft den möjligheten - vad är din plats värd?

Mvh
J2000E

Dasen sa...

Kan det vara så att det inte krävs särskilt många röster och att de som röstat på dig faktiskt också känner dig, och därmed faktiskt vet vad du står för och varför de lägger sin röst på dig?

Hursomhelst: Stort grattis till dig och till Åland! Du kommer att göra nytta.

Och det här är ju bara början, nästa val har du värmt upp och fått skarorna med dig.
Då tar du bara över, inför enpartistyre och lever livet som diktator med harem och hela baletten!

Wizzard sa...

Grattis till platsen, jag tror det blir bra då jag tror att du är immun mot partipiska.
Wizz

Anonym sa...

http://www.phrases.org.uk/meanings/absolute-power-corrupts-absolutely.html

Vänlig hälsning från din trogne WGAS

82x112 sa...

Lite som ett svar på 2000s fråga. De som röstat på Stellan kan väl ha gjort det utifrån vad han skrivit i de texter han publicerat i Åländska tidningar kan man tänka. Och kanske även det som skrivits här på bloggen. Man skulle mycket väl kunna argumentera för att att det är utförligare deklarationer av politiska ståndpunkter än vad som ges på en flyer, en valaffisch/annons eller i ett litet torgtal.

Men det här är mest spekulationer och förslag då jag inte vet mer om Åländsk politik än vad 30 minuters googling ger vid handen. Verkar dock vara ett intressant valsystem med personvalet!

DP Race Tech sa...

inte dåligt...

9 plats Egeland Stellan Valförbundet Moderatsamling rf och samarbetslistan för Hammarland 24 röster

1 gång världsmästare nu 9'a i kommunalval, vad smäller högst??

@j.erasmie

Anonym sa...

Bara att gratulera dig Stellan!

Mvh Skogåsbon

PS:
82x112: Har du räknat någonting ännu?

82x112 sa...

Vad är det nu på gång? Vad ska jag räkna? Stellans röster? Eller är det mina dagar som är räknade?

Göran sa...

Grattis!
Det är solklart att du skall sitta i byggnadsnämnden och trafikutskottet.
Valspråk: Mot större garage med högre fart.

Magnus W sa...

En bra punkt på din framtida agenda skulle vara att göra Åland till ett (skatte)paradis för motorbrännoljekonsumenter. Kunde vara en lagom dagsetapp, att kuska över till dig på en kaffe (utan kask!) och bunkra två-tre kubik för en spottstyver att sedan krana ut med lagom god vinstmarginal i lämplig diskret skärgårdshamn.

Stellan sa...

J2000E, precis som 82X112,5 skrev och som du även vet, så har jag skrivit en hel del insändare som tämligen utförligt visar vad jag står för, och hur jag resonerar.
Men, då valrörelsen drog igång så blev det bara massa "rösta för trygghet, rösta på mig" och "Ett bättre Åland", på debattsidorna och sånt är inte min grej. Därför låg jag lågt med kampanjandet, då jag visste att dom eventuella röster jag skulle få, hade jag jobbat ihop till redan innan jag gav mig in i politiken över huvudtaget.
Om det nu är så att någon vän har röstat på mig så kan jag försäkra er om att det inte var av vänskap, utan av övertygelse. Smartare vänner än så, har jag.

Byggnadsnämnden?? Hur tänkte ni nu? Verkar det som att det behöver ändras nåt där?
Nä, byggnadsnämnden här är ju bäst i världen!

Dp, jag är med i Obunden Samling, som ingår i valmanslistan. Jag kandiderade alltså inte för moderaterna, även om det ser så ut. Vad som smäller högst? Det beror på vad jag lyckas åstakomma...

Anonym sa...

Grattis!.?
Måste vara ett rekordsnabbt inträde i den politiska sörjan för en invandrare.
Utgår ordinarie månadsersättning från staten även efter avslutad tjänst precis som i Svearike? ,en av anledningarna till mitt politikerförakt.

Ingångslönen för en riksdagspolitiker i Sverige börjar i år på ca 63 000:-(756 000/år) därutöver subventionerat boende och betalda resor.SUCK.

/Johnny Boy

Stellan sa...

Johnny Pojke, Jag kan lugna dig med att det inte utgår någon ersättning alla till kommunpolitiker här, vad jag vet. Jag har inte brytt mig om att fråga.

Har inte full koll på hur det ser ut i lagtinget, men det går väl ingen nöd på dom.

Fritidspedagogen sa...

Åland är numer lite brunare.

Acke sa...

Stellan. Vad är Din kommunalpolitiska målsättning. Hur många kommuner består Åland av? Efter mina två år i Sorundanet så har jag funnit att det är mycket sakfrågor och väldigt lite ideologi och värdegrund. Är det vad Du förväntar Dig?

Anonym sa...

Johnny Pojke,
Att sitta i riksdagen måste väl vara de viktigaste jobben i landet? Är det inte rimligt att man får hyfsat betalt då? 63 000 är mycket jämfört med en arbetare men inte så skitmycket jämfört med en del andra grupper.
Betalt boende har man för att det är meningen att riksdagsmännen ska komma från hela Sverige , och då måste man ju bo när man är i sthlm och jobbar, många har familj, barn och hus i sin hemkommun. Alternativet är att alla bor på hotell hela tiden.
Om man ska sitta i riksdagen är det bra om man vågar fatta även de beslut som inte är populistiska därför får man lön även när man slutar, för att man inte ska tänka att "det är bäst att jag inte gör mig ovän med någon för då får jag inget jobb sen".
Sen kan man fula som Reinfeldt och trixa till sig ersättning trots att man jobbar med annat, det är väl kanske mindre okej.

Hur mycket tycker du det är rimligt att riksdagsledamöter har i månaden?

Lester Boré sa...

Johnny Boy.
Jag håller med anonym plus att utgångspunkten i lönesättningen för riksdagsmännen är att dom sannolikt måste jobba en hel del för pengarna eftersom dom måste läsa in en väldig massa information för att kunna utföra sin uppgift som beslutsfattare på ett bra sätt.
Givetvis är alla system möjliga att fiffla med om man har onda avsikter men grundtanken är ju inte att man ska hålla på som Fredde. - Att en såpass ondskefull människa fifflar till sig skattemedel kan dock inte ha kommit som en chock för någon...

Men vad vet väl ett simpelt luder som jag om detta...

Masen sa...

Grattis!
Du hänger väl på låset direkt och lägger fram punkterna:
1. Bevara Pommern för framtiden
2. Motorbana till Åland

Stellan sa...

Acke, Såna här spännande grejer som snöplogning, mek-lokal och sommarjobb åt kommunens ungdomar, lite miljö och liknande sakfrågor. Har även lovat att höja vatten nivån i Östersjön, under mitt valfjäskande...
Vi har 16 kommuner.
Att det var lite ideologi förstod jag nog, men värdegrunden har jag svårt att släppa ens i dagliga livet.

Åh, Fritidspedagogen är här och trollar igen!

Masen, Pommern skulle absolut behöva bevaras, men hon hör dessvärre inte till min kommun.
Motorbanan, var ett enormt projekt som Anders drev med enorm styrka och entusiasm.
Men då älskade Anders så hastigt lämnade oss, så är utgången oviss.
Jag skulle verkligen vilja dra det lasset, men då jag vet hur mycket Anders fick stånga sig blodig, så tror jag faktiskt inte att jag kan axla den manteln. Han var förbanne mig ett unikum!

Stellan sa...

Aj aj! Särskrivning på vattennivå... Jag skäms.

Acke sa...

Stellan. Det låter ju som en bra start att driva dom frågorna. 16 kommuner, det låter som en lagom småskalig och idyllisk storlek. Jag antar att det inte finns horder av anställda som producerar ogenomträngliga mängder med papper i varje kommun. (Jag tror att dom får betalt per hyllmeter i Sverige).Men kanske centralt? Det finns väl en "Riksdag"där kommunerna leds från? Det ska bli kul att följa Ditt politikervärv. Lägg inte för mycket tid på vatten-nivån, jag tror att det är en övermäktig uppgift.

Stellan sa...

Acke, jo vi har Lagtinget, som är våran Riksdag.
Där blir det säkert ett och annat papper.

Vattnet kommer att gå upp av sig själv vilken dag som helst,
det är högtrycket som hållit det nere. Sen kan jag triumfera!

Björn L sa...

Måste vattnet upp då?
Högt eller lågt kvittar,bara det är samma hela tiden!

Fritidspedagogen sa...

Nänä, Fritidspedagogen använder sitt eget namn.
Jag vill att ni skall veta när jag skriver.

Jag ser fram mot att se dig arbeta för förvärv, hobby och landet.

Själv avnjuter jag det hela bakom skärmen, förstår inte riktigt charmen i att göra allt själv när man kan köpa färdigt.

Masen sa...

Men tänk att få slutföra Anders önskan om en motorbana, vilken grej!
Men det krävs som du säger tid, och det är väl nåt du inte har vad jag förstått och sett.