fredag 9 oktober 2015

Jobbig dag för Svetsarleffe.

Hoppsan då!
Alliansen har övergett Decemberöverenskommelsen.
Tråkigt att folk ska hålla på och krångla med Steffe nu när det gick så bra.

Undra vad Sverige ska hitta på nu?
Tänker man återgå till demokrati eller?

Nä... Så tokigt kan det väl ändå inte vara, det måste finnas någon annan lösning.

71 kommentarer:

Fredrik Lindgren sa...

Svetsare och politiker.... Hmm, var har vi hört det förut??
;)

82x112 sa...

Värt att notera är att DÖ inte behövs i nuläget då de borgerliga partierna övergått till att lägga separata budgetar. Och om borgarna eventuellt vinner nästa val står de utan budgetskydd (så länge inte SD får för sig att följa parlamentets praxis förstås).

Tänker inte ge mig in i en debatt om det men uppmanar alla som anser att DÖ är odemokratisk att hitta en enda relevant källa som säger det. Alltså någon som är expert på författningspolitik, inte en frifräsande skribent som hystar omkring sig åsikter.

Roligt där om svetsande politiker FL!

Lester Boré sa...

82x112.
Berätta istället varför DÖ är demokratiskt.

Anders Johansson sa...

Tur i alla fall att regeringen räknat ut hur dom ska lösa boendesituationen, smäller dom upp 10.000 tält idag är ju problemet löst ända fram till på onsdag kväll då 2000 ekonomiska migranter om dagen fått tältduk över huvudet.

Så, om massinvandringen avtar tvärt på onsdag är saken biff nu! Bra chefat, svetsar-Leffe!


rocket goldstar sa...

Vad händer nu då ?

82x112 sa...

Rocket,
Det händer ingenting just nu. Så till vida att borgarna fortsatt står fast vid sin uttalade ambition att lägga fyra separata budgetar istället för en alliansbudget. När vart och ett parti röstar på sin egen budget och SD röstar lite hur som haver (men inte alltid på sin egen budget!) får regeringen igenom sin budget.
Borgarna har sagt att man ska göra så här fram till hösten 2017, men det kan man väl kanske inte lita på vad det verkar.

82x112 sa...

p.s.
Rocket, det är verkligen inte var dag som jag tycker högerspökena på DNs ledarredaktion skriver något vettigt men det här tycker jag är en någorlunda rimlig sammanställning av alla frågetecken kring KDs agerande http://www.dn.se/ledare/signerat/carl-johan-von-seth-alla-ar-tillbaka-pa-ruta-ett/

Anonym sa...

Blir spännande att se hur "svetsarn" kommer att göra nu.
Han började med att anklaga KD för brutna löften, han som själv nästan inte gjort annat sedan valet, än just brutit sina löften.

Svetsa ihop en stark regering, som han sade att han skulle göra efter valet, har han inte ens varit i närheten av att göra.
Att han fått vara Sveriges statsminister, är för mig ett mysterium.

Mvh Skogåsbon

Cronos sa...Vem vet han kanske va en jävel på disco-svets när det begav sig...

Dasen sa...

Bring back Juholt!!!
Han var otroligt nog bättre

Stellan sa...

Fredrik Lindgren, den där om svetsare som blir politiker tog jag ju själv upp här för flera månader sedan. Men då som en replik på någon som ansåg att jag borde bli politiker...

82X112,5, jag känner dessvärre ingen som passar in i dina stipulerade krav, så jag får väl hålla käften då. Men du får gärna svara på Lesters fråga.

Cronos, han blev ju fackligt ombud, det brukar inte vara dom dugligaste killarna på pysslet som blir det. Dom brukar jobba istället.

Dasen, Juholt var i alla fall rolig! Det här är ju inte roligt längre.

Vad säger ni som bor kvar, hur lång tid tror ni att det är kvar till sammanbrottet? Eller till utopia, om man ska tro vissa kommentatorer här?

82x112 sa...

Tänkte att folk kanske kunde göra en ansats att googla själva och inte bara rapa upp SD-repliker om att det är odemokratiskt. Det är nämligen inte så mycket en fråga om politiska åsikter som författningspolitiska formalia.
Inte sugen på att "debattera" frågan just av den anledningen och om jag skriver nåt så tar alla det bara för åsikter.
Lesters fråga är ju exakt samma sak som skrev fast formulerad på ett annat vis. Skulle jag svara på den så är vi bara igång med samma gamla visa igen. Lester gör aparta tolkningar från det jag skriver, häver ur sig femtioelva påstående som han kallar för "frågor" som jag ska svara på. När jag inte gör det kallar han mig för Malena Ernman (inte så illa kan jag förvisso tycka, hon är avgjort snyggare än mig tex) osv.

Jag ville bara göra ett påpekande att det som tycks vara en sanning för många här, att DÖ är odemokratisk. Det är inte en sanning bland många andra människor.

Däremot kan man så klart likt en kristdemokrat tycka att DÖ är dålig!

Stellan sa...

82X112,5 Expert på författningspolitik var det ursprungliga kravet, men nu duger det med en googling, bara det inte är någon knäppis med SD-sympatier som uttalar sig. Förmodar att Henrik Arnstad duger då?

Men den andra frågan då? Hur länge tror du att ni klarar er innan sammanbrottet?
Trots dina vänstersympatier så verkar du på något sätt bildad nog att inse att detta inte kommer funka så länge.
Hur många tar ni per dygn? Hur många dygn är det på ett år? Hur många är ni om tio år? Eller är flyktingströmmen bara temporär?

Olle sa...

Ur ett rent formellt perspektiv är DÖ en överenskommelse som fattas inom de demokratiska spelreglerna. Sverige har som många andra länder en representativ demokrati och överenskommelsen är gjord mellan valda ledamöter i Sveriges riksdag som representerar en överväldigande majoritet.

DÖ är däremot en dålig överenskommelse eftersom den i en viktig fråga sätter parlamentarismen ur spel. I perspektivet av den situation som rådde efter valet så hade ett misstroende och extraval sannolikt inte förändrat situationen och av det skälet kan det möjligtvis anses som ansvarstagande att frysa budgetstriden. Det fick till resultat att en socialdemokratisk regering nu med undantag av tilläggsbudgeten regerat med alliansens budgetramar.

Med de sedvanligt manipulerade associationsbanorna så kanske det är viktigt att påpeka att jag inte tycker DÖ är särskilt bra eller speciellt smart men det råder nog inget tvivel om att DÖ ryms inom det parlamentariska spelrummet. Vi har liknande övergripande överenskommelser som rör så vitala saker som överskottsmål och budgettak.

Jag tycker heller inte att en levande demokrati ska bygga på majoritetens förtryck av minoriteter. Då hamnar vi i Assar Lindbäcks begrepp om den totalitära demokratin.

Medborgarnas möjligheter att förändra bygger på aktivt eller passivt politiskt engagemang och framförallt att hedra den indirekta plikt som vi har att välja dem som ska företräda oss i olika beslutande församlingar.

Av dessa skäl är inte DÖ odemokratisk men därför inte mindre korkad!

82x112 sa...

Ok, ett sista försök att förklara mig. För att bedöma huruvida DÖ är odemokratisk eller inte bör man söka information som kommer från någon med sakkunskaper inom området (att fråga en journalist med intresse för historia är tex rätt meningslöst).

Delar din uppfattning att Juholt var roligare och delar även dina erfarenheter vilka det är som blir fackombud (för att inte tala om skyddsombud!).

Något "sammanbrott" till följd av den pågående flyktingströmmen tror jag inte är förestående. Däremot vore det ju inte så tokigt om integration och sysselsättning löstes en smula bättre än det gjorts de senaste 20 åren. Men så länge kriget i Syrien pågår så kommer folk fly. Tänkte jag skulle sticka ner och stoppa kriget någon dag nu snart men har ännu inte klurat ut hur jag ska gå till väga.
Sen vore det ju inte så dumt om fler länder i Europa kunde ta emot i runda slängar lika många flyktingar som Sverige och Tyskland gör. Men förstår ju samtidigt flyktingarna om dom inte vill stanna tex bland brunskjortorna i Ungern.

Stellan sa...

Olle, Vad avses med detta? "Jag tycker heller inte att en levande demokrati ska bygga på majoritetens förtryck av minoriteter".

82X112, Något sammanbrott tror du inte är förestående! Merparten av de som kommer till Europa är inte från Syrien, så det räcker inte med att stoppa kriget där är jag rädd. Med dagens takt så råder det ingen som helst tvivel om ett sammanbrott.
Det kommer för stunden runt 2000 personer per dygn, det är bara att räkna...

Ditt uttalande om Ungern, stämmer bra med dom förutfattade meningar som jag byggt upp angående dig. Att visa bilder på taggtråd, kravaller och barn som lider är kraftiga förenklingar av verkligheten(du vet, som när man påpekar problem som uppstått i Sverige).

Du får mig sannerligen att häpna!

Sverige vart är vi påväg? sa...

Sammanbrottet kryper närmare, eller snarare galopperar...
Ska bli spännande att se hur svenskarna kommer reagera när det blir dax att betala för detta kaos, budgeten som blev lagd för några veckor sedan är ju redan bevisat för liten.
Blir väl en ytterligare höjning av bensinskatten,och höjd skatt för arbete.
Att kalla DÖ för demokratiskt är det största skämt som finns, den går ju ut på att, utestänga ett parti som är sveriges 3e största parti, nu senaste 2 mätningarna faktiskt sveriges största parti med råge....
nu anser jag inte dom har rätt i allt men dom ser iallafall risken med denna vansinniga flykting politik.
Det va ett land (tror det va turkiet) som hade folkomröstning tidigare , då fick ett parti 12% det va en sensation alla va så uppspelta, vadå?? det är ju bara att utestänga dom och ignorera, så fungerar det ju här, dom som kallar detta demokrati vet inte vad demokrati är.
Vi har en röd/grön diktatur!!!!
Hela världen har snart vaknat utom vi,Fan öppna ögonen, dom kommer vandrande på motorvägen i skinnjackor Iphönes och märkeskläder, hur tror ni dom köpt det??? 70% av alla som kommer hit är bara ekonomiska flyktingar, Sverigeht brah landt bahra ligga soffa få pengah.
Sen jobb, varje dag så sparkas folk och företag läggs ner, vad ska alla göra? jo alla är ju så bra utbildade sägs det, dom har väl köpt sin examen i turkiet för 20 papp, spännande när dom ska operera..dom borde kunna börja med att köra lite hjärnkirurgi i riksdagen, sämre lär det knappast kunna bli, resten av alla jobb får dom förtur till.
Kommer ni ihåg i skolan när dom visade afrikanska barn,undernärda helt utmärglade, hur många sådana har ni sett här? inga just det, dom som behöver hjälpen kommer aldrig hit, dessutom har vi snart slutat med bistånd det som verkligen kan hjälpa många fler som verkligen behöver hjälp.
All stackars ensamkommande barn i 25års åldern som kommit, vänta bara snart ska alla dessa "ankare" ha hit sina 50 släktingar.
Vi har i alla tider kritiserat politiker men Röf..Löfven är fan det största tomten genom tiderna, det är t.o.m elakt åt tomtarna att jämföra honom med dom.
Han va antagligen kass på att svetsa så han smet undan och började arbeta fackligt för att slippa jobba, han va rätt kass på det också, kolla löneutvecklingen på metallarna.
Jag är ganska så säker på att Grekland kommer framstå som rika jämfört med oss om några år.
Du ska skatta dig lycklig Stellan som förnuftigt lämnade detta sjunkande skepp, löfven orkar inte ens stoppa tummen som sitter mitt i hans hand i ett av hålen där vattnet forsar in.


Stellan sa...

Jag skattar mig inte lycklig, jag lider så inni helvete!
Jag önskar att jag bara kunde bry mig om balla grejer av metall, mahogny och Bonde söker fru.
Men det är förbanne mig en del av en sjukdomsbild att inte kunna se, eller orka bry sig om att Europa håller på att gå åt helvete!
Att tro att alla dessa människor med olika religioner, värderingar och kulturer ska leva i fred på samma plats i generationer, är så häpnadsväckande naivt att jag vill gråta över människans dumhet.

Masspsykoser har vi sett förr, och dom uppstår när all propaganda visar en enda åsikt och lösning som den "rätta".

Där har ni anledningen till att den här bloggen har blivit tråkig, varför jag har blivit tråkig och varför folket delas upp i två läger, som tillslut inte kommer att känna sympati för varandra.

Hur ska man kunna glädjas över hojar, träbåtar eller raggarbilar, när man ser vad det är barnen ska få ta över?

Denna utveckling är det minst humana alternativet, sett ur alla perspektiv!

Fredrik Lindgren sa...

Stellan, jävlar. Jag måste ha missat det..
Jag är en usel hund och böjer mig i vördnad...
;)

82x112 sa...

Men kära nån, det är väl inget konstigt med att skriva att det finns brunskjortor i Ungern? För att vara extra tydlig talar jag alltså om partiet Jobbik.


Lester Boré sa...

82x112.
Att DÖ rent teoretiskt ryms inom ramen för demokrati är visserligen sant men det är ovidkommande i det här fallet eftersom det är en efterhandskonstruktion som inget parti talat om innan valet. Iom det har man gjort en grav inskränkning i den parlamentariska traditionen som inte kunde förutses av valmanskåren i röstningsögonblicket. - Det är den praktiska och relevanta verkligheten.

En annan sak som blir mer och mer tydlig är att du faktiskt inte har någon koll på vad du egentligen förespråkar, du hävdar fortfarande att det är flyktingar från Syrien som utgör den absoluta majoriteten av asylanterna trots att det finns mängder med statistik som visar att det inte är på det sättet.
Hur kommer det sig?
Varför ljuger du?

Att ungrare skulle vara "brunskjortor"... - Du framstår ju som psykiskt sjuk när du uttalar dig på det sättet.
Jag känner obehag av vetskapen att det finns extremister av din kaliber, varför detta hat?

Sverige vart är vi påväg? sa...

Kan hålla med i varje ord.
Man känner frustration samtidigt som man är leden och arg och känner en hopplöshet.

Olle sa...

Det är enkelt Stellan. Dålig politik är dålig politik. Dåliga överenskommelser är dåliga överenskommelser om än inom spelets regler. Att skapa associationsbanor som fördunklar fakta skapar bara oreda men är kanske kul.

DÖ påverkar den parlamentariska processen men den är tyvärr framsprungen ur ett demokratiskt ramverk. Demokrati betyder folkstyre och när demokratins resultat blir att majoriteten bara fattar beslut utan att ta hänsyn till minoriteters behov blir demokratin totalitär. Det är inte bra. Tyvärr har väldigt många den uppfattningen att demokrati betyder att den som har majoriteten ohejdat kan styra. DÖ förändrar inte vare sig regeringsformen eller riksdagsordningen men är fortfarande inte så smart.

Det är vårt ansvar att rösta bort dem som inte motsvarar våra förväntningar eller inte uppfyller sina löften.

Även om många här inte är överens med den politik som förs så är nog Sverige väldigt långt från det demokratiska underskott som man här kan få uppfattning om.

Vi kan inte bygga arketyper på generaliserande och inte representativa fakta.

Tro mig smålänningar är inte snåla, skåningar är inte feta och jovialiska och norrlänningar är inte fåordiga och dryga även om den kategorin är representerad.

Tillrättalagda metaforer förstärker kanske budskapet men förändrar inte sanningen.

Även om jag inte har så mycket gemensamt med Stefan Löfven och heller inte tillhör hans röstunderlag så är jag informerad nog att förstå att han och hans regering knappast är orsaken till kriget i Afghanistan eller Syrien. Jag är också klok nog att göra skillnad på flyktingar enligt FN:s definition och andra invandrare.

Lesters retorik kanske får många anhängare här men ibland kan det vara på sin plats att göra en saklig analys. Man kan måla in vem som helst i ett hörn med enkla kiasmer och när inte de omvända resonemangen funkar får man vädja till publiken med sina tillkortakommanden.

eller för att citera Cicero: "Visst förstår jag att jag inte kan hitta de rätta orden för att beskriva dessa upprörande förhållanden, inte klaga nog eftertryckligt, inte uttala mig tillräckligt öppet: för min begåvning tillåter mig inte att finna de rätta orden, min ålder räcker inte till för att ge eftertryck nog, tiden är inte lämpad för öppenhet. Dessutom känner jag en stark ängslan som beror på min naturliga blygsamhet och er höga ställning och min motparts makt och vår fara: därför ber jag er enträget, mina herrar, att ni med uppmärksamhet och överseende lyssnar på mig. Det är i förlitan på er samvetsgrannhet och ert kloka omdöme som jag tagit på mig en börda som egentligen överstiger mina krafter.Lester Boré sa...

Stellan.
Det du nämner ang att människor "delas upp i två läger" är ett av dom absolut största problemet med den pågående propagandastriden och den pågående folkvandringen...
Att den ursprungliga befolkningen, mycket förenklat, delas i grupperna:
"De som tycker att multikulti är toppen och att alla som inte tycker så är dödsnazister." och "De som tycker att multikulti är botten och att alla som inte tycker så är propagandatorskar."
Ju längre det nuvarande tillståndet upprätthålls desto större blir polariseringen inom den ursprungliga befolkningen och självklart får detta odelat negativa konsekvenser för samhället på många plan.
Den sociala sammanhållningen går naturligtvis om intet när grannar, arbetskamrater osv inte längre kan identifiera sig med varandra pga att man anser sig stå för två så diametralt skilda uppfattningar om ett fungerande samhälle. - I princip så anser sig parterna vara varandras fiender i den pågående kampen om en bra framtid, det finns många exempel på människor som inte vågar prata om sina åsikter annat än med dom man vet tycker likadant. Det finns också massor med exempel på uppsägningar, splittrade familjer, avklippta vänskapsband, skadade proffessionella relationer mm, på grund av massinvandringsfrågan.
Problemet jag hävdar finns är alltså betydligt djupare och mer komplicerat än att man har olika ideologiska hemvister, det här är naturligtvis svårare för båda sidor att ha "överseende" med eftersom vi pratar om konsekvenser oändligt mer långtgående än hur t ex föräldraförsäkringen ska utvecklas eller hur vägtullarnas framtid ser ut. Det handlar till syvende och sist om att vara för eller emot att radikalt förändra det svenska samhället i grunden på många olika sätt, det är inget man viftar bort.

Lester Boré sa...

Olle.
Exakt vad säger jag som gör mitt resonemang och min retorik så förkastlig? - Vad är det som gör att mina ord och resonemang alltid måste villkoras av dina små, mer eller mindre obegripliga, instick?
Jag blir mer och mer övertygad om att du hade replikerat mig, eller replikerat någon annan om mig över mitt huvud, enligt exakt samma doktrin även om jag hade haft en direkt motsatt åsikt än den jag har? - Lester Boré, din egna lösvagina för verbal onani.

Att "Tala till bönder på bönders vis" kanske skulle förenkla och konkretisera samtalet? För egen del tror jag dock inte att det är ditt mål...

Stellan sa...

Olle, du svarade inte på min fråga.

Kan du, mycket tydligt förklara vad du avser med "Jag tycker heller inte att en
levande demokrati ska bygga på majoritetenas förtryck av minoriteter"

82x112 sa...

Stellan och Lester, kan ni tydligt förklara vad ni avser med att det är "kraftiga förenklingar" respektive att jag framstår som "psykiskt sjuk" när jag skriver om brunskjortor i Ungern? Jag har mötts med mycket tjat om att svara på frågor under min tid här i kommentarfältet men nu är det jag som vill ha svar.
Jag skrev ett förtydligande att det alltså handlade om partiet Jobbik men sen blev det tyst som i graven.

Stellan sa...

82, anledningen till att jag inte besvarade det, var att jag ansåg att du ändrade
på ditt uttalande genom att flytta fokus från de händelser som gemene man förknippar
med Ungern idag, till partiet Jobbik.
Jobbik har ett mindre väljarstöd i Ungern än vad SD har i dag i Sverige.
Således anser jag att ditt uttalande är lika absurt som att säga att Sverige skulle vara
det som du kallar "främlingsfientligt".

Jag vet helt enkelt inte vad det är jag ska svara på.
Men säkert är det väl som vanligt, min jämförelse haltar väl?

OLle sa...

När det uppstår skillnader i politiska uppfattningar och dessa uppfattningar tar sig uttryck i överdriven polemik uppstår ibland en situation som innebär att den politiska majoriteten inte tar hänsyn till en minoritets grundläggande behov. Den politiska majoriteten blir då, retoriskt överdrivet, totalitär efter principen att ett majoritetskollektiv agerar diktatorisk. När minoritetens uttryck och behov ligger inom de grundläggande värderingarna så skulle man kunna kalla det för majoritetens förtryck.

I vissa frågor är det demokratins enda möjlighet att försvara sin egen existens. Rent principiellt kan demokratin inte rösta bort sig själv vilket historiskt har förekommit och då bidrar demokratin till att upphäva sig själv. Det finns alltså märkligt nog en uppgift i att förtrycka minoriteter som vill söndra folkstyret.

Den situation som vi har just nu i Sverige är ganska långt från ett majoritetens förtryck men är kanske ur ett mer renhårigt perspektiv att betrakta som någon form av strukturell stigmatisering av vissa åsikter och då kanske inte minst synen på andra än de som bott i vårt land i några generationer. Jag har inte mycket gemensamt med den falang som främst representeras av SD men så länge man håller sig inom de demokratiska spelreglerna så kommer jag alltid att försvara rätten till åsikten.

Det som gör mig orolig är när vardagsdebatten får ännu större och farligare polemik. När generaliseringar och falsk retorik ersätter sanningen. När alla smålänningar är snåla och så vidare… Det är sådana stämningar som tar fram det dåliga i mänskligheten och eroderar samhället.

Jag har givetvis ingen lösning på problemet och jag har absolut inte lika tvärsäkra uppfattningar som många andra och det är en styrka och inte en svaghet. Det finns andra som har erfarenhet och i ett övergripande perspektiv får vi ändå konstatera att världens största ekonomi är sprungen ur ett mångkulturellt invandrarsamhälle. Det är givetvis ingen garant för att det är den bästa vägen för oss.

Lester du är sannolikt betydligt mer insatt i denna retoriks grunder än du utger dig för att vara. Du lägger epitet på andra som du själv ekvilibrerar i – eller för att ta till en beskrivande kiasm:
Säg vad du menar annars tror folk att du menar vad du säger.

Olle sa...

Ungern är en intressant fråga speciellt i perspektivet av Schengen. Ungern har alltså påtagit sig att utgöra den yttre gränsen för EU. Här finns tyvärr ett exempel på medial polemik som skapat en bild av Ungern som företräds av en liten del av ungrarna - samtidigt som man skriker man efter starkare skydd av EU:s gränser. Snacka om kiasm.

Fast i min värld blir inte flyktingar farligare av detta eller ett större hot mot vår demokrati.

82x112 sa...

Stellan, "Ändrade"? Du trodde alltså från början på allvar att jag kallade samtliga Ungerska medborgare för Brunskjortor?
Jeeezz...

Lester Boré sa...

82x112.
Jag har missat ditt "förtydligande" om Jobbik, jag ber om ursäkt för mitt slarv...
Hur som helst så utgick jag också från att du menade att den ungerska befolkningen är nazister eftersom den uppfattningen inte är helt ovanlig bland folk som delar dina åsikter i övrigt så känns det inte orimligt att du faktiskt tycker så.
Att berätta att ett folk är brunskjortor enbart för att dom inser att deras land kommer att gå under om dom inte gör något åt mottagandet/stoppandet av asylanter är i min värld ett sinnessjukt uttalande.

Olle sa...

Lester!

Nu är vi här igen:

"Hur som helst så utgick jag också från att du menade att den ungerska befolkningen är nazister eftersom den uppfattningen inte är helt ovanlig bland folk som delar dina åsikter"

I ens stunden tycker du att 82x112 saknar åsikter och i andra stunden är syns han/hon vara nazist.

Jag tar inte 82x112 i försvar men jag förstår inte riktigt ditt syfte?

Lester Boré sa...

Olle.
Att inte ha nåt konstruktivt/destruktivt i sakfrågan är såklart vad jag menar när jag, i den pågående diskussion, påstår att t ex du eller 82x112 inte tycks ha några åsikter.
Självklart ser jag det tydliga i 82x122s resonemang och kan därför göra en bedömning av vilka åsikter som finns hos honom/henne rent allmänt, oberoende av bristen på argument för sin sak i den specifika frågan just för tillfället.
För övrigt förstår jag inte vad du menar med det du skriver om nazism i slutet.

Du förstår inte och det gläder mig.
Om man uttrycker sig på ett sätt som du förstår och inte anmärker på så framstår man sannolikt som helt obegriplig för den övriga majoriteten av läsarna.

Lester Boré sa...

Olle.
Kiasm är noterat.

Lester Boré sa...

Olle.
Allt du skrivit hittills kan faktiskt dekrypteras till en åsikt...
Med det du skrivit som bakgrund får man uppfattningen att varje människa är superunik på samtliga plan - det finns inga grupper, det går inte att generalisera i någon situation osv osv.
Således måste varje människa integreras på ett sätt som är unikt för den, utredningar och handlingsplaner är såklart en förutsättning för detta.
Tror/tycker du att det är möjligt att tillämpa nu? Om inte, vid ungefär vilka invandringsvolymer tror/tycker du att gränsen går för det du verkar förespråka?

Anonym sa...

82x112: Jag undrar, vilken värld lever du i? Förnekelsens värld, tror jag är ett hett tips.
Att ta emot flyktingar för att vara god, är en sak, att ha råd att göra det, är en helt annan sak. Denna ekonomi går inte ihop, dessa pengar finns inte, för att göra allt detta.
Räkna gärna på det........om du törs.

Ang. DÖ, så finns den fortfarande kvar, det är bara själva orden som inte används längre. Det har ju "grymtats" i väljarleden sedan dag ett om detta, och frågan är om väljarna kommer gå på denna lilla fint?
Det tror jag knappast.
Väljarstödet kommer fortsätta i samma riktning som förut, det är i alla fall mitt tips.

Det kommer bli en intressant höst inom politiken, men tyvärr inte så bra för Sverige.
Bottenpluggen är ur skrovet, men ingen vill börja länspumpa, eftersom länspumpningen kommer att bli kaotisk, med så mycket vatten som nu finns i skeppet.
Frågan är hur många liter skeppet klarar av, innan det sjunker till botten?
Några livbåtar och flytvästar finns det inte heller i sikte.

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

82, Givetvis trodde jag att du syftade på Victor Orbán som media utsett till "Europas mest hatade man", och även poliserna som brassat av vattenkanoner och tårgas mot de migranter som attackerat dom med stenar. Varför skulle jag ha kopplat det till ett litet parti som verkar inom staten?

Stellan sa...

82, Jag missade att svara på detta: "Stellan och Lester, kan ni tydligt förklara vad ni avser med att det är "kraftiga förenklingar" respektive att jag framstår som "psykiskt sjuk" när jag skriver om brunskjortor i Ungern?"

Det jag menar med kraftiga förenklingar är när man ser en bild på ett folk som kämpar för att bibehålla sin(mycket knappa) välfärd, men dömer ut dom som "brunskjortor" för att media visar upp bilder på usla förhållanden och taggtråd. Att ordningsmakten attackeras av människor från ett annat land som kräver att få komma över gränsen trots att dom inte har pass, är en del som borde lyftas fram. Att Ungern inte har ekonomiska möjligheter till detta är en annan.
Att Ungerns regering sätter den egna befolkningen i främsta rummet, är en tredje.

Preben sa...

Ungerns regering borde vara ett föredöme, om det fortsätter som det gör nu, kommer även Sverige snart att mycket knapp välfärd, och alla som i dag kallar de som vill se en minskad invandring för rasister kommer fortfarande att undra vad som gick åt helvete.

Stellan sa...

Preben, det kommer dom inte alls. Dom kommer säga att det är utanförskap som ligger bakom misslyckandet. Det kommer att vara företagens fel, som diskriminerar vid rekrytering.

Olle sa...

...och jag har slutat slå min fru Lester!

Det kanske börjat infinna sig en liten verklighetstrogen analys även om resultatet kanske svider i tanken. Tänk att komma på en så absurd tanke som att varje människa är unik - eller för att citera Engström: "Det är varje människas förbannade plikt att bli ett original"

Stellan jag förstår din indignation men verkligheten ser inte riktigt ut på det sättet. Nettobidraget från EU till Ungern är 5 miljarder Euro per år. Det avser bland annat uppdraget som "Schengenland" med gräns till EU. Fem miljarder Euro är ungefär lika mycket som vi spenderar på försvaret.

Jag har varit i Ungern ett flertal gånger både före och efter Warszawapaktens fall. Ett mycket trevligt land!

Man får inte förglömma att Ungern vad det stora transitlandet för flyende DDR-medborgare under slutet av 1980-talet. Orbán har med åren också förändrats. Från att ha varit sekreterare i kommunistpartiets ungdomsförbund via liberala internationalen till mer värdekonservativ. Tros utbildning vid Oxford (finansierad av Soros)så har Orbán som många andra östeuropeiska ledare en bakgrund i de gamla politiska systemen.

Tittade lite på statisk över utrikes födda och invandring i stort. Just nu är vår största invandrargrupp Syrier vilket kanske inte är så konstigt. Vanligtvis brukar det vara hemvändande svenskar.

2014 var folkökningen i Sverige 102.491 personer. Invandringen bidrog med 126.966 personer vilket är ett rekord. Utvandrade gjorde 51.237 personer. Vi fick 43.510 nya svenska medborgare. de tio vanligaste födelse/utvandringsländerna 2014 var:

Syrien
Sverige
Eritrea
Polen
Somalia
Afghanistan
Irak
Indien
Finland
Kina

Tittar man på sammansättningen av utrikes födda så finner man bland annat (notera att antal finnar minskat på grund av mortaliteten):
USA 20-tusen
Tyskland 50-tusen
Danmark 40-tusen
Finland 160-tusen
Irak 130-tusen
Italien 10-tusen
Norge 40-tusen
Polen 80-tusen
Storbritannien 30-tusen
Syrien 70-tusen
Thailand 40-tusen

Sätt det i perspektivet av att det bor cirka 550-tusen svenska utomlands.

Vad är det som skrämmer er?Fixarerik sa...

Gäsp... god natt.

Anonym sa...

550-tusen svenskar utomlands.Hur många av dom lever på bidrag?
mvh
Stefan Bäckman

Lester Boré sa...

Olle.
Det gläder mig att du har slutat slå din fru, det gläder mig också att du har en fru. Jag förstår dock inte vad det har med någonting av det vi dividerar om att göra?

Du vill verkligen inte fatta eller så vill du verkligen missförstå.
Är du så dum att du tror att jag tror att samtliga människor inom en viss etnicitet eller religiös åskådning är exakt likadana på alla plan?!
Det tror nämligen inte jag att du gör.
Men att säga att olika grupper inte karaktäriseras av vissa egenskaper/åsikter är lögn.

"Vad är det som skrämmer er?"???!!!
Hahaha! - Du har verkligen grava problem.

Återigen, samhället polariseras och såren kommer inte att läka på generationer.

Kul att du varit i Ungern många gånger. Du måste verkligen ha ett spännande och framgångsrikt liv. - Det är ju det som räknas.

widahr sa...

Oj, här trodde jag att rollen som skyddsombud var något kollegorna diskuterade fram baserat på vad de kände att jag kunde erbjuda och att mitt intresse för rollen och det extraarbete det innebar hade med min omtanke och empati att göra och så berodde allt istället på att jag var oduglig!
Fan att vi alla hade missat det...

Rigid Hips Stockholm sa...

Den där jävla termosgubben är inte gångbar.
Viktiga grejer på gång här så ring mig Stellan, jag har inte kvar ditt nummer.
0708276969 AKUT!

Olle sa...

Lester!

"Det gläder mig att du har slutat slå din fru, det gläder mig också att du har en fru. Jag förstår dock inte vad det har med någonting av det vi dividerar om att göra?

Du ställer frågor som man inte kan svara på vilket vanligtvis brukar beskrivas med den retoriska metaforen: Har du slutat slå din fru?

Man kan givetvis tjafsa om vems verklighet som är den riktiga men utan att sätta orsak och verkan i ett riktigt samband kommer den egna uppfattningen bara att vara grundad på föreställningar och manipulerade associationsbanor.

Den sociala situation som Du/Ni så frejdigt skuldbelägger utlandsfödda för fanns långt innan. Då hette de egendomslösa, torpare, statare, finnpajsare och så vidare. Redan då och lika lite som nu var det aktiva val från de individer som drabbats. En miljon svenskar (etniska svenskar) såg sin situation så vidrig ett de helt enkelt lämnade landet.

Självklart kan det vara på sin plats att reglera invandring i relation till våra möjligheter att skapa förutsättningar för dem som kommer till vårt land men att använda stereotypa och osanna bilder som att alla utlandsfödda lever på bidrag eller är kriminellt belastade gör bara sagesmannen till lika stor skithög och fungerar inte som orsak bland tänkande människor.

Lester du som syns vara intresserad av bildning - ta till dig exempelvis Heinz Leymanns förloppsmodell. Den handlar om stigmatisering och vuxenmobbning men ger dig förklaringar till varför människor stänger av intryck för att inte förstöra den egna starka uppfattningen. Vissa forskare kallar det för kognitiv dissonans.

Det kommer nog aldrig inträffa att jag först tittar i plånboken innan jag drar upp den som är på väg att drunkna. Jag tror heller inte att de människor som kommer hit och har berövats sina möjligheter till överlevnad där hemma (trots innehavet av Iphone)är en del av organiserade trojanska hästar vars syfte är att för evigt radera vår vackra svenska kultur.

Jag trodde att denna typ av märklig etno-nationalism var utrotad efter det som hände under kriget - men minnet tycks vara kort. Vår enda chans är att som de synnerligen starka och mångkulturella staterna, åter erövra nationalismen i en mer sund och människovänlig form. De verkligt starka nationalstaterna är egentligen de minst homogena som USA, Frankrike och Storbritannien.

För övrigt verkar det som om utvandringen från Sverige till Irak, Indien, Kina och länder inom EU kan bli större än invandringen. Uppehållstillstånd är inte samma sak som medborgarskap.

Till sist - ta dig tid till ett besök på en geriatrisk avdelning på något av våra större sjukhus. Du kommer att bli förvånad.

Lester Boré sa...

Olle.
Det finns ingen som helst mening med att fortsätta detta.

82x112 sa...

Först klagar Lester över att Olle inte är nog konkret, sen när han är mer konkret då är det plötsligt ingen idé att fortsätta diskussionen.

Preben sa...

Sverige kan lära sig en del av Tyskland som har ett "snabbspår" gällande asylärenden, nästan alla får avslag: "fattigdom är inget asylskäl" och de avvisas direkt utan möjlighet för sextioelva överklaganden, och fem nya barn. Men det är väl omänskligt.

Micke-Kummelnäs sa...

Jag är sen till festen. Men jag tänkte dela med mig av något jag stått och funderat över när jag stått och jobbat.

I torsdags förra veckan kom det 1700 personer som sökte asyl i Sverige ( och runt lika många som inte sökte och försvann ur systemet).

Hur många bostäder blev klara i torsdags? Hur många nya arbetstillfällen blev det i torsdags?

Har det någonsin byggts så många nya bostäder eller tillkommit så många nya arbeten på en dag?

Lester Boré sa...

82x112.
Olle insinuerar att jag skulle "använda stereotypa och osanna bilder som att alla utlandsfödda lever på bidrag eller är kriminellt belastade" vilket i sin tur gör mig till en "skithög".
Iom det så har han bevisat att han inte förstått och aldrig kommer att förstå ett enda dugg av vad jag menar med mina resonemang.
Huruvida det är hans mål eller inte låter jag vara osagt.
Vidare är egentligen all diskussion pöbeln emellan helt onödig eftersom ditt och Olles lyckorike redan implementeras med full kraft utan att jag eller någon annan kan göra ett dugg åt saken.
Det återstår bara för mig att hoppas att du och Olle får njuta av det nya spännande Sverige tidigare, mer omfattande och mer definitivt än någon annan i landet...

Olle sa...

Nu tål jag att tillskrivas obehagliga och generaliserad tillmälen. Det är en god egenskap att våga vädra sina åsikter även om de kanske i betraktarens ögon eller öron får en annan betydelse. Det är då man som Stellan kan fråga vad man egentligen menar. Svaret kan givetvis var av en karaktär som inte harmonierar med den egna uppfattningen men då finns alltid möjligheten att övertyga eller att låta övertygas.

Det skulle givetvis också ha varit intressant att få vara den som format lyckoriket men den chansen gick mig förbi.

Etniciteter är viktiga och jag är stort över min svenska etnicitet trots att det på min pappas sida finns både valloner och finnpajsare och på min mammas sida både fransmän och samer.

Jag är så stolt över min etnicitet att jag lärde mig att handgripligen försvara min rätt att vara svensk men också att försvara det samhälle som inte diskriminerar andra. Det betyder inte att jag okritiskt tillåter någon att försnilla vårt välstånd. Men på samma sätt som jag är stolt över min etnicitet så förstår jag att andra har samma rätt till sin och att etniciteter i den bästa av världar aldrig kan vara orsaken till konflikter. Det lyckoriket är kanske en utopi men enligt Thomas More så är Utopia något att längta efter och har inte den negativa betydelse som politiken har skapat kring begreppet.

Lester ta dig en eftermiddag med att läsa Platons "Staten". Du hittar den säkert på nätet. Då förstår du att detta är tusenåriga problem och att den värld du ser framför dig med främlingars tabberas på våra begränsade tillgångar inte alltid blir verklighet. Ibland blir det till och med tvärt om.

Som du säkert har noterat så gör jag mig inte till tolk för din världsföreställning och jag lägger heller inte generella epitet på din uppfattning. Du är säkert en god människa som har dåliga erfarenheter av folk som delar 82x112:s åsikter.

Jag har ju faktiskt bevisat att jag inte förstått och aldrig kommer att förstå ett enda dugg av vad du menar med dina resonemang. Jag önskar givetvis att så inte var fallet och det kanske någon gång blir tillfälle till förändring.

Verkligheten är plågsam, uppfattningen om verkligheten plågsammare och den veklighet som inte infinner sig är plågsammast.

Anonym sa...

Exakt när startade förfallet i/av sverige ?

Anonym sa...

Förfallet av Sverige började när omvärlden och dess aktörer
som kallas marknadskrafter insåg att välfärden i Sverige var en
glasbubbla blåst av socialistiska politiker.

En annan anonym

Anonym sa...

Vilket årtionde ?
Rocket.

Anonym sa...

Det verkar vara en jävla skillnad på åsikter och retorik. Retorik är till för att förklara hur saker ligger till och åsikter är som arschlen, de stinker. Det finns bara en sorts människor, Homo Sapiens Sapiens, och det finns bara en sorts planet, Tellus. Alla jävla hårlösa människoapor och alla andra jävla kryp har rätt att bo varihelvete de vill. Bränn alla flaggor, riv alla gränser och förbjud alla missionerande religioner. Long live Rock n roll. Fuck you guys, I´m going home. WGAS out

Anonym sa...

90-talet brakade på och accelererade nedåt.....
500% marginalränta för att försvara illusionen av
det forna Sverige.....
Suck!

Ytterligare anonym.

Anonym sa...

Det var alltså under finanskrisen mellan 1990-1994 som sverige brakade samman.
ROCKET.

Stellan sa...

Det har inte brakat samman än. Njut ni som om ingenting har hänt.

Ta inte för givet att era barn kommer att förlåta er för att ni unnade er lyxen
att ignorera de annalkande problemet. Dom kommer aldrig att kunna reparera
det ni skadat.

Anonym sa...

Korkskallar som skaffade barn efter 1990 mao.
Rocket

Preben sa...

Vad jag förstår började avvecklingen av Sverige runt `90 när Moderaterna med Bildt i spetsen började med att ta bort Göran Karlssons ("Dojan")Luciabeslut, och öppnade gränserna igen, samtidigt som arbetslösheten ökade, räntan gick väl upp på 1000%, vi fick bankkris och M fortsatte med vad som kallades "den enda vägens politik".
Jag kan ha fel, då jag först kom hit nov.88 som arbetskraftinvandring.

Lester Boré sa...

rocket.
Sverige började förtvina när Palme började tillämpa den socialistiska "solidariteten" och den socialistiska "rättvisan" i enlighet med den socialistiska internationalen istället för att sätta den nationella solidariteten, dvs solidaritet med skattekollektivet, i första rummet.
Alltså när Palme började normalisera tanken om att den globala "rättvisan" ska överordnas och bekostas av den nationella diton.

Anonym sa...

Sverige har alltså varit asdåligt skitlänge ! Då hade alltså bonnjäveln som jublande väckte mig med orden "Palme ä dö"rätt den där mogonen när vi skulle åka till Stockholm och gå på hot rod show.
Rocket.

Lester Boré sa...

rocket.
Jag vet ingenting om den personens uppfattning i sak men att glädjas över mord eller någons död är helt orimligt enligt mitt sätt att se på saken.
Å andra sidan har ju politiker dömts till döden av "civilicerade" domstolar i kölvattnet av andra världskriget, dessa politiker/makthavare har dock inte varit socialister. - Man kan anta att vrede i vissa fall åsidosätter rationellt tänkande och den grundläggande tanken om varje människas unika och okränkbara värde.
Geoffrey Lawrence tyckte säkert inte att det var någonting konstigt med att döda människor pga deras politiska övertygelse eller deras politiska ambitioner.

Anonym sa...

Politik suger hästkuk, kan vi inte införa diktatur istället så det blir lite ordning på torpet.

Tycker att snubben på bilden ser ut som att han längtar tillbaka till polarna på Samhall.

/Jonny Boy
(Dags för inlägg om garagebygget nu !)

Anonym sa...

Stellan, Stellan. Du drar ner en skitstorm varenda gång du öppnar för dessa diskussioner, man kan ju undra om vet du vill med dem. Politisera, polarisera, nåt annat ord som slutar på era? Det finns många människor här ute som älskar dig och dina projekt och egentligen skiter i världsläget och inte vill ta ställning på detta forum. Personligen vill jag nog bara få en genväg till sånt du skapar, för det rockar. Svetsar, båtar, garage och framförallt hojar är bland det fetaste som finns. Och om du inte är snäll kanske jag tar med mig röntgenröret och åker till Åland för att se om du är så jävla kickass som du påstår.
Kärlek. WGAS

Stellan sa...

WGAS, här kommer ett par era-ord: protestera och alarmera!
Skulle jag skrämmas av ett röntgenrör? När jag hade hemorrojder så fick jag en genomskinlig
cykelpump med siktglas i rökarn. Den var grov som en termos, och jag var tvungen att
sitta på en kudde stoppad med ejderdun och nyfödda marsvinsungar i tre dagar.
Så kom till kobben med röntgenröret du, kan ju vara bra att få lite bilder på septikslussens
mörka hemligheter. Eller har det nån annan funktion?

problemet är ju att jag inte skapar nåt för stunden, mer är att sitta på ett garagetak
och banka falser... Men du kan få lite kärlek tillbaka, kram!

Stellan sa...

Vad fan skrev du förresten, många människor som älskar mig? Vad fint!

Anonym sa...

82x112: Har du försökt dig på att räknat någonting än??

Mvh Skogåsbon