söndag 4 oktober 2015

Nu ligger det där!

Under helgen har jag med goda vänners hjälp fått takelementen på plats.
Det är mycket jobb kvar, men ändå jävligt skönt att både ut och insida samt isolering blir klart i ett svep.

Vänner är det bästa verktyget!

93 kommentarer:

Matte i grävbilen. sa...

Uj uj uj,det kallar jag garage ! Den svenska avundsjukan slog just till
med all kraft. Men så insåg jag att det ligger på Åland
så kunde lugna mig igen ;) Kapacitet för hyggliga bitar minsann.
Tumme upp !

Wizzard sa...

Ujujuj det blir fint det där!!

Anonym sa...

Elegant! Högt läge också,så ni förblir torrskodda när skyfallen kommer.

J B

Anonym sa...

Jag misstänker att den svenska avundsjukan är global eller tom universell.
Jävligt majsigt garage ! Rocket.

Olle sa...

Grymt läckert - och kanske en början på en framtida egen verksamhet på Åland?

Har någon bra lång rätvuxen ek som kan sågas till bordläggningsplank och torkas in garagets värme?

Olle sa...

Jo Lester appropå bäddar så finns ju risken (eller kanske förmånen) att Åland kan hålla sig utanför. Vi svenskar var ju mycket noga med att försvara svenskheten på Åland både vid tecknande av fördraget 1921 och i förarbetena till självstyrelselagen m.m.

Efter kriget upprepade Sverige kraven och den 24 oktober 1945 framförde det svenska sändebudet i Helsingfors ett meddelande till Finlands regering: "Svenska regeringen anser tillika i detta sammanhang böra erinra om, att oavsett det läge i vilket NF fn befinner sig, de uttryckliga förpliktelser att trygga och garantera Ålandsbefolkningens svenska språk, kultur och lokala traditioner som Finland den 27 juni 1921 i Genève iklätt sig, även gentemot Sverige, alltjämt består."

I det historiska perspektivet kan man ju faktiskt fråga sig om inte Åland är mer svenskt än Sverige.

Dessutom var det väldigt trevligt på Åland i somras.

"Den som insisterar på att dra en skarp skiljelinje mellan soldater och tänkande människor kommer upptäcka att striderna utförs av dårar och tänkandet av fegisar."

Sir William Francis Butler







Lester Boré sa...

Olle.
Tro mig, ingen kan hålla sig utanför. - Den totala destruktionen av Europa skall genomföras till varje pris.
Det finns säkert en förklaring till det men det lustiga är att det är de europeiska nationerna själva som bekostar det hela.
Den som tidigare viftat bort mina inlagor i detta fikarum har nu sent omsider sannolikt själv läst om vad som händer i Sverige och att vi befinner oss i ett sluttande plan är väl milt uttryckt?

Sveriges inrikesminister, dvs den person som borde ha som arbetsuppgift att tillse att nationens inre liv fungerar på ett tillfredställande sätt, uttalade sig enligt följande när han fick frågan om massinvandringens påfrestningar på samhällets samtliga delar:
"Det handlar om att mobilisera ALLA Statens och Kommunernas krafter"

Stellan.
Förlåt att jag förstör stämningen i fikarummet men jag tycker att det är viktigt att alla andra som sitter här inne förstår anledningarna till varför deras barn och barnbarn kommer att få en försämrad livssituation i förhållande till vad fikarummets besökare har.
Den som tiger och ser på är lika skyldig som förövarna, det gällde på fyrtiotalet och det gäller lika mycket nu.

Stellan sa...

Lester, Jag anser inte att du har förstört stämningen. Besluten att förstöra stämning har tagits på högre ort.

Stellan sa...

Olle, på tal om det, så marknadsförde sig Åland som "Svenskare än Sverige" på Almedalen
för några år sedan. Detta har nu några av dom som hittar rasister även på månen, snappat upp.
Så nu beklagar man att man marknadsförde sig så oinkluderande...

zubbe sa...

Nu när vi har lite problem i Sverige att hinna med alla gäster så undrar jag om det är ok att vi skickar några på ditt håll?
De är flexibla både när det gäller parkeringsplatser och sovplatser och nåt har du väl i kylskåpet som du kan skrapa ihop?
För att du ska känna igen dem så kör de i en vit bil och en grön bil, bifogar även bild:
http://www.worldculturepictorial.com/images/content_2/pakistan-refugees.jpg

Cronps sa...

Fan va trevligt!!, här i ljuvliga Huddinge får man bygga hela 25kvm, lagom till gräsklipparn. Man får tydligen åka till Åland och ragga upp ett nytt fruntimmer så man kan gifta in sig på ön.....

Olle sa...

Att bevara sin kultur kan aldrig vara rasistiskt men att inte tillåta andra att göra detsamma är inskränkt.

Antirasister som inte förstår kulturarvets betydelse måste ju själva vara rasister. Det måste vara en intressant kultur som byggs på kulturens förnekande. Det blir sannolikt i alla fall föränderligt men kanske inte så levnadsbejakande.

Men att bomba sönder länder så att alla förutsättningar till utveckling försvinner, infrastrukturer lämnas i spillror och människors möjlighet att leva upphör - samtidigt som den som bombar vill ha ett tack för att man försvarat friheten - har historiskt aldrig varit speciellt utvecklande oavsett kultur och gärningsmän (notera oavsett kultur och gärningsmän). Speciellt inte när andra får hantera den indirekta effekten. Det är ju sällan flyktingen som är orsaken till ofreden.

Fast jag visste inte att det hade till syfte att skapa en flod av flyktingar som skulle bidra till "Den totala destruktionen av Europa".

Då kanske det behövs fredliga öar som Åland med ett starkt lagstadgat kulturellt skydd som ett föredöme för alla destruktiva våldsverkare (obs! - inte ironi).

Nu får jag väl sluta men det är svårt att inte ibland uppröras över egennytta och trångsynthet.

Ser dock med stor spänning fram emot rustningen av Wiking XI och följer dagligen marknadens utbud av byggnadsmaterial och motorer.

Lester Boré sa...

Olle.
Tycker du själv att de lagar och fördrag, som officiellt är gällande i nuläget, respekteras, tillämpas eller efterlevs som dom ska?
Om du inte tycker det så skulle jag vilja veta varför du tror att det kommer att bli annorlunda på Åland än vad det är i övriga Europa?

Olle sa...

Den enes brist på ordhållighet rättfärdigar inte den andres.

I stort kan man konstatera att fördraget från 1921 har innehållits i en utsträckning som skulle kunna betecknas som acceptabelt och det fördrag som tecknades med Sovjetunionen (Ryssland) efter krigen verkar också vara ordhålligt. Vi får väl hoppas att så fortsätter.

Det finns ganska många andra exempel i världshistorien där fördrag har följts även om de inneburit stora förluster eller uppoffringar. Dessvärre är även motsatsen inte så ovanlig.

Några exempel i närtid på ordhållighet i världspolitiken är återlämnandet av Hongkong och Macao och möjligtvis även återlämnandet av Okinawa.

Europa är ett kapitel för sig eftersom kontinenten historiskt och i en större omfattning än fred, varit skådeplatsen för allehanda krig. Jag hade förmånen att som gäst få delta i Dresdens 700-årsjubileum och även återinvigningen av Frauenkirche.

Sådana händelser förändrar ens uppfattning och inställning och i en julhälsning för något år sedan skrev jag:

"Frauenkirche i Dresden totalförstördes när staden bombades 1945. Många
av Dresdens historiska byggnader återuppbyggdes efter kriget men Frauenkirche
lämnades som en påminnelse om krigets fasor.

1994 efter Tysklands återförening började kyrkan att återuppbyggas. Det krävdes många år att bara sortera alla de stenar som fanns i ruinhögen. 2000 fick kyrkan ett nytt kors av brittiska donatorer. Korset smiddes av konstsmeden Alan Smith som vid överlämnande gjorde följande betraktelse:

”There is only one thing that I deeply regret: that my father was not there that day. Fifty-nine years ago he looked down on Dresden from a similar viewpoint,but a few meters higher up: from the cockpit of his Royal Air Force bomber. After the attacks on Dresden, the knowledge of what had really happened in the war never left him. All his life, he was haunted by the memories; he became a pacifist. That is the way we were brought up in my family.”

Den 30 oktober 2005 invigdes kyrkan igen.

Frauenkirche är inte enbart en symbol för ett enat Tyskland utan också en
levande symbol för det Europeiska fredsprojektet. Varför inte låta Frauenkirche
också bli en symbol för försoning och människokärlek i dessa tider då
motsättningar blir ett allt större inslag i vår vardag.


Jag är nog inte på samma sätt övertygad om den totala destruktionen av Europa.


BITTERPITTEN sa...

Varför bygger du inte i trä ? Du verkar ju gilla trä och gammalt.
Dessutom har jag hört att det ska vara skitdyrt att brandförsäkra en stålkonstruktion eftersom den viker sig vid väldigt låg temperatur jämfört med trä.
eller är det andra regler på Åland ?

Anonym sa...

Bittersnoppen ska Stellan dra fast Traversbalkarna med frallor eller hur tänker du.

/Johnny Boy

Lester Boré sa...

Olle.
Jaha! Jamen dåså, då är det ju ingen fara. Vid närmare eftertanke är det ju vare sig pågående våldtäkter, personrån, bilbränder eller skottlossning inom synhåll och den där motionen på Riksdagens hemsida om islamisk bankverksamhet var nog ändå bara på skoj...
Jag återgår till att titta på Dobidoo och planera för Thailandsresan istället för att sitta här och gnälla över saker som är lika osannolika som Harrisburg.
Hahaha, ja tänk så dråpligt det kan bli! Här sitter jag och insinuerar att företrädare för Åland/Finland skulle strunta i folket och till och med bryta mot lagar och regler bara för att det är så i Sverige och Tyskland m fl... Typiskt mig att låta fantasin skena iväg.
Tack.

Anonym sa...

Läser här nu och då, Nu nyfiken på hur Lester rent praktiskt tycker att man ska gå till väga för att rädda Europa från de svartmuskigas intåg?

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag har naturligtvis ingen plan för "att rädda Europa från de svartmuskigas intåg". - Svartmuskiga? Är utseende relevant i den här frågan?
Enligt mitt sätt att se på saken så har "de svartmuskiga" ingen egentlig del i problemet. "De svartmuskiga" gör bara vad dom anser vara en vettig handling baserat på den information och de fakta som finns till hands. De som är problemet, vad det gäller Sverige, är ryggradslösa tjänstemän som tilldelats mandat att utan ansvar ta beslut som förändrar livet för miljoner människor, det är politiska företrädare som sätter den reella demokratin ur spel för att kunna stoltsera med en falsk och blodfläckad medalj i godhet. - Utan att ens ägna en tanke åt alla de människor som utan att kunna påverka ser sitt liv och sin omgivning förändras radikalt. Det är också journalistkollektivet som åsidosatt dess egentliga uppgift att granska och kritisera makten och istället ägnar sig åt att servera pöbeln en sörja av halvsanningar och etablissemangshyllningar kombinerat med kritik mot den eller dom som för tillfället utsetts till ondskans företrädare.- Det felaktiga språkbruk som journalistkollektivet "kommit överens om" att använda är en del i detta.

Rent hypotetiskt skulle man dock kunna tänka sig att det räcker med att de ansvariga för driften av Sverige, dvs folkvalda och tjänstemän, återgick till sitt uppdrag att verka för svenska medborgares väl och ve.
En verklighetsbaserad och konsekvensneutral nyhetsrapportering och en mindre överslätande attityd mot islamister och extremvänsterns företrädare, fd revolutionära kommunister, maoister osv, vore kanske också en god början?
Något som är på mediatapeten nu är ju Krimkonflikten.
Innan samtliga nyhetssändningar, så ofta dom kan, målar ut Putin som djävulen själv pga av annekteringen av Krim så kanske det vore vettigt att informera tittaren vad konflikten handlar om och försöka visa båda sidor av konflikten på ett förhållandevis sanningsenligt sätt?
Att den USA-regisserade "arabiska våren" är en stor anledning till den nuvarande folkvandringen är såklart ingen hemlis men det finns ju många anledningar till att spegla anledning till och konsekvens av USAs inblandning.
När man sänder specialprogram om t ex den pågående folkvandringen så borde det vara en självklarhet att man inleder med att informera publiken om de bakomliggande orsakerna till det hela, och då menar jag naturligtvis inte grovt förenklade förklaringar som "Det är krig i Syrien och därför kommer människor till Europa" eller "De rumänska romerna är fattiga och därför kommer dom till Sverige".

De journalistiska verksamhetsledarna tycks tro att gemene man inte begriper sig på eller har förmåga att ta in en större bild än den förenklade sanning som bygger på utsagor från den man nu valt ut att diktera sanningen.
Varför hör man t ex aldrig talas om hur Bath-partiets företrädare tillät alla Bokens folk att verka inom respektive lands gränser? Varför får nyhetskonsumenten aldrig höra rapporter från de olika verklighetsupplevelser som ryms i ett samhälle vi inte känner naturligt?
Om människor ska kunna bilda sig en rimlig uppfattning om sakers tillstånd så krävs det att dom erbjuds och uppmuntras att ta del av en mer fullständig bild än den vi oftast presenteras idag.

Lester Boré sa...

Det svenska samhället är i gravt dysfunktionellt på grund av den masspsykos som råder under samtliga strålkastarljus, från ljuset som lyser på det politiska etablissemanget till ljuset över artisteliten.
Att människor som Henrik Shyffert och Malena Ehrnman kan få så stort gehör för sina rent verklighetsfrånvända teser om hur enkelt allting är, är rent skrämmande och säger en hel del om hur logiskt tänkande, konsekvensanalys och fakta har fått ge vika för känsloyttringar från ekonomiskt oberoende innerstadsbor när det kommer till politisk debatt.
Det sägs att "flyktingsituationen" är den värsta sedan ww2 och det är säkert sant, men vad som är värre är den handlingsförlamning som de europeiska länderna uppvisar. - Den är utan historiskt motstycke.

Mycket tjat om vikten av information och icke-vinklad/dubbelvinklad journalistik och kanske inte så mycket svar på din fråga? Men det är ju fullt naturligt att man litar på Löfven, Bildt, Expo, Schyffert, Gudrun och Kakan, förutsatt att man inte vet nånting annat än det dom säger...

Anonym sa...

Oj, det var många konspirationer på en gång.

Men du svarade inte på frågan. Hur ska Europa räddas från "den totala destruktionen"? Taggtråd? Murar? Minfält? Vallgravar? Kulspruta på Öresundsbron?

Lester Boré sa...

Skapligt stereotypt...
Men som vanligt ligger ett lagt kort.

Lester Boré sa...

Anonym.
Jo, "konspirationer" är ett vanligt förekommande uttryck när det kommer till att förminska den man talar med. Du är väldresserad.
Btw, vallgravar och kulspruta på Öresundsbron!? Hur gammal är du? - Åtta år?
Det behövs inget av det du räknar upp, det som behövs är en fungerande stat, dvs ansvarstagande och intelligenta ledare, och en informerad befolkning.
En förutsättning för en fungerande stat är dock att beslutsfattandet inte låter sig distraheras eller påverkas nämnvärt av känslomässiga argument eller utomparlamentariska marginalföreteelser.

Som geografiskt område kommer Europa naturligtvis att finnas kvar men ur ett etniskt, kulturellt och religiöst/sekulärt perspektiv är det inte på något sätt så att vi går en lysande framtid till mötes. - Såvida man inte anser att ett patriarkalt samhälle baserat på medeltida religionsideologi där ursprungsbefolkningarna är i minoritet är en lysande framtid alltså...
I en bildlig mening är Europa redan långt bortom räddning enligt mig men jag gissar att du är av en helt annan uppfattning?

Lester Boré sa...

Anonym.
Det vore vänligt av dig att utveckla ditt påstående om konspirationer och du får gärna peka på dom galnaste antagandena i min utsaga. Motiveringen till varför eventuellt utpekade galenskaper skulle vara en "konspiration" är naturligtvis en nödvändigt för din trovärdighet.

rocket goldstar sa...

Bloggen var bättre förr.

Stellan sa...

Och så kommer Rocket in och gnäller, precis som vanligt...

BITTERPITTEN sa...

Johnny Boy..Jag har själv haft en verkstad där traversen hängde i plattjärn från takstolarna av trä.Inga problem.

Anonym sa...

Rocket, du har röstat på ett parti som i åtta års opposition ordbajsat ur sig att allt dom tar sig för skall finansieras krona för krona,
den fasaden rasade på tre dagar.
Om man lägger sin tro om samhället i händerna på politiker så ger man bort allt man jobbat för i generationer på en nanosekund.
Motbevisa mig gärna med något nutidsrelaterat, historia är historia. @trolös.

Stellan sa...

Bitterpitten, lyfter du åtta ton ekbåt i den?

Fixarerik sa...

Jag tänkte nog som dig Rocket...

BITTERPITTEN sa...

Tack Stellan då vet jag... Jag provade nog aldrig med mer än 2 ton.

82x112 sa...

Rackarns tjusigt garage det blir! Mer än en smula avundsjuk får jag säga, överväger att lägga det här med cityliv bakom mig när jag ser sånt här.
Ska bli skitkul att följa verksamheterna som kommer pågå där inne! Inte minst Wiking XI då förstås.

Olle sa...

Ibland kanske man ska tänka lite annorlunda.

Innan du tar in Wiking XI i det fina garaget så kanske man skulle ta ur all inredning så hon är mer eller mindre skrovren inuti. Hyr en isbläster eller ta dit någon som kan blästra trä så att du får bort år av mönja och allehanda skit. Då får du också en bättre överblick på skadorna i skrovet.

Jag förstår att det kan vara stötande mot din puritana inställning men på några timmar sparar du år av arbete. Har alltså egen erfarenhet med mycket gott resultat och i stort sett ingen påverkan på friskt trä.

Lester du är onekligen insiktsfull men kanske borde jobba lite med din lite selektiva människosyn.

Olle sa...

Sodablästring går givetvis också bra

82x112 sa...

Å andra sidan Olle så kommer ett problem med det nya garaget (båthallen om man så vill) vara att det är just nytt. Att det inte är det minsta inbott utan bara sterila betongytor utan en enda oljefläck ens. Att göra allt det du beskriver inuti hallen/garaget skulle istället ge Stellan en möjlighet att snabbt "bo in" de nya faciliteterna.

Om det är bra eller dåligt att blästra trä är lååångt utanför mitt kompetensområde, men det låter ju onekligen smidigt det du beskriver.

Stellan sa...

82 har helt rätt! Givetvis måste lokalen snabbt patineras!

Stellan sa...

Invändig blästring tog jag förövrigt upp med Bläster-Jonny redan för ett år sedan.
Ett mycket frestande alternativ.

Anonym sa...

Jag brukar väl inte gnälla ?
I sverige får man själv bestämma vad man röstar på och det tycker jag är jättebra.
Mvh Rocket #fritänkare

Anonym sa...

Jo, Rocket man får ju det. Många som tycker det är jättebra!
Lesters problem är väl att inte alla röstar som han vill. Istället för att ta in att det så skapar han en världsbild där alla utom han själv är indoktrinerade idioter. Så jobbigt med demokrati när majoriteten tycker fel!

Lester Boré sa...

Anonym.
Du är uppenbarligen en idiot.
Om du var det minsta vaken så borde du veta att detta inte har med partipolitik att göra. Att alla röstar efter egen övertygelse är väl självklart, den övertygelsen borde dock baseras på korrekt och fullständig information gällande konsekvenserna av en eventuell politik.
Innan du drunknar i din egen självgodhet vill jag att du ska fundera ett varv till på vilka grupper i samhället som faktiskt vill begränsa demokrati och yttrandefrihet och vilken grupp som förlorar jobb, anseende och socialt liv på grund av sin ideologiska övertygelse?

Anonym sa...

Lesters problem struntar jag i, jag tyckte bara att bloggen var roligare när det svetsades sajdpipes.
Raketen.

Stellan sa...

Jag tyckte att allt var roligare på den tiden då man kunde tycka att det var viktigt med sajdpajps.

Anonym sa...

Så är det nog Lester. Jag är en idiot, en idiot som inte tycker som du.

Lester Boré sa...

Anonym.
Idiot i den antika betydelsen menade jag...
Jag ber om ursäkt för min obetänksamhet och om jag fick dig att ta illa upp.
Att du inte tycker som jag gör dig till en del av majoriteten och att vara en del av en stor grupp med ett gemensamt mål brukar kännas bra. Åtminstone om man ska tro dom som var med i Securitate.

rocket goldstar sa...

Det var värst vad tjurigt det var vid fikabordet i dag.
För att släta över mitt övertramp så tänkte jag passa på att berömma månadens krönika i Wheels...Som jag gör nästan varje månad.

"Och så kommer Rocket in och gnäller, precis som vanligt..."
Den där tog där den skulle på en vit medelålders flintskallig hetrosexuell man som fortfarande uppskattar folk som kan och gör saker.

Rocket

Lester Boré sa...

rocket.
Jag uppskattade ditt utfall trots allt.
Det där med att "hålla tand för tunga" är bara larv.

rocket goldstar sa...

Hahahaha...Tack Lester.
Utfall var väl att ta i ? Bara lite vanligt fikabordsgnäll av typen "fel låt vann".
Misstänker att Stellan likt ett barn som får beröm när han skiter i brallan blir stött när någon helt utan förvarning säger fel ord.

Mats sa...


Suger när folk är anonyma, då vet man inte om det är samma tjomme som argumenterar varje gång.
Hitta på ett nick för sjutton, typ Lesterhetsaren eller solstrålen.

Å det där med att släpa in Viking i garaget är bara ett skrämselskott va?
Det blir väl ett tält för den sophögen?

Lester Boré sa...

rocket.
Hahaha! :D
Rök du. Du e rolig...

Lester Boré sa...

Mats.
Jag håller med ang anonymiteten.
Om jag inte var döpt redan hade jag lätt paxat Lesterhetsaren. - Swinbra!

Stellan sa...

Rocket, stött blev jag inte, men det är påfallande ofta du påpekar att du tycker att bloggen var roligare förr.
Då är det väl inte mer än rätt att du får mothugg? Jag är ju inte roligare än så här, längre.
Kul att du gillade krönikan i alla fall! Jag är tydligen roligare när jag får pröjs.

Anonym sa...

Å fasen, det har jag nog inte tänkt på själv faktiskt.
Nu känner jag mig lite dum, man vill ju inte göra någon illa på riktigt när man kivas vid fikabordet.

Rocket.

Lester Boré sa...

Nu vänder vi blad.

Stellan sa...

Lester, här vänds jävlar inga blad!

Rocket, tog jag i så hårt? Du gjorde inte mig illa i alla fall.

Anonym sa...

Nä...
En gång råkade jag reta upp en jättekänd mc-profil genom att hårdpruta, det var träligt på riktigt.
"Nu är jag jävligt trött på dig" var inte roligt att höra från en förebild.
Köpte grejerna oprutade.
Rocket.

Anonym sa...

Lester, jag tror du misstar mig för någon annan anonym. Bara för att jag inte delar dina främlingsfientliga åsikter tycker jag inte du ska kasta ur dig orättfärdiga anklagelser. Jag har aldrig haft något samröre med Securitate. Jag var mellanchef på Stasis Svenska avdelning och inget annat.

Lester Boré sa...

Anonym.
"Främlingsfientliga åsikter" - Hahaha! Pajas.
Du är tvivelsutan en mycket god representant för stora delar av problemet.

Preben sa...

@Anonym. Är du för fantasilös för att hitta på ett nick? Du kanske är lite väl feg för att använda ditt riktiga namn?

Varför tycker du det är bra med alla möjliga och (mest) omöjliga typer i Sverige?

en pajas och en idiot sa...

Du välkomnar nu plötsligt främlingar till Sverige?
mvh en pajas och en idiot

en pajas och en idiot sa...

Där skrev vi samtidigt Preben!

Lester Boré sa...

Anonym pajas.
Vart vill du komma med detta?
Du antyder att jag har fel och att jag är främlingsfientlig men du kommer inte med några argument som påvisar brister i mitt resonemang eller talar för att dina antydningar är korrekta. Du kommer heller inte med något som mer detaljerat redogör för din ståndpunkt.
Att ta emot främlingar eller inte är inte huvudfrågan, huvudfrågan är på vilket sätt man gör det och vilka dom bakomliggande orsakerna till ett mottagande i så fall är.
Om du tycker att det är främlingsfientligt att anse att makten inte har rätt att för alltid radikalt förändra livssituationen för svenska folket så får du förklara varför du tycker det.
Om du tycker att det är främlingsfientligt att anse att svenska skattebetalare inte ska ansvara för hela jordens befolkning när det gäller social trygghet så får du förklara varför du tycker det.
Om du inte kan redogöra för det ovanstående så kan vi ansluta den här ordväxlingen eftersom du ändå inte tycks ha förmågan att tillgodogöra dig svaren du får på dina frågor.

Främlingar är inte farliga, det är såna som du, dvs folk som har en åsikt dom inte ens kan redogöra för, som är farliga.

Preben sa...

Snart kommer där lite floskler typ "Sverige är ett rikt land" , "allas lika värde" o.dyl. Lester, det är ju standardsvaren i invandringsdebatten.

en pajas och en idiot sa...

Ja, herrgud. Hur skulle det se ut om man började slänga sig med floskler som "Allas lika värde"? Inget att bygga ett samhälle på sådana idéer inte.

Lester Boré sa...

Pajasidiot.
Redogör för din definition av allas lika värde.

Stellan sa...

Det skulle vara oerhört intressant att se svaret på Lesters frågor.
Jag gissar dock att "en pajas och en idiot" inte anser sig behöva svara då detta troligen hamnar under kategorin "Det vet ju alla".

Anonym sa...

Lester, jag håller med dig till 100%.
Finns inte något mer att tillägga i detta ärende.

Mvh Skogåsbon

PS: Det där med att kläcka ur sig främlingsfientlig, tyder på dåliga motargument, eller rättare sagt, inga motargument allas. Ridå!!!

Stellan sa...

Jag funderar lite på "en pajas och en idiot":s kommentar : Nu välkomnar du plötsligt främlingar till Sverige.
Kan det tänkas att det finns ett mellanting mellan att vara fientlig och att välkomna?

Jag har tex, en massa arbetskamrater som jag anser mig behandla med respekt. Jag är trevlig mot dom och lyssnar på deras önskemål. Men jag välkomnar dom inte till mitt hem för det. Och jag tror inte att någon av dom ser mig som fientlig för det.

Jag tror att dom kan läsa av dom sociala koderna som styr ett sunt samhälle, och säkert har dom samma respekt för mig, som jag har för dom.
Jag har heller inte erbjudit mig att finansiera deras boende och uppehälle. Men ingen av dom har kallat mig fientlig för det.

Men om man tycker att det är ett jävla oskick att komma hit och protestera för att man får mat som inte duger, eller gratis boende för långt ifrån city, då är man fientlig.

Jag måste ha jävligt sympatiska arbetskamrater...

Lester Boré sa...

Nämen?!
Helt knäpptyst. Inga svar, inga förklaringar. - Vad konstigt...?

martin t sa...

Heja Lester! Tack för att du tar dig tid att ta ner världfrånvända personer på jorden igen.

Fredrik Lindgren sa...

http://www.svd.se/do-framstar-som-ett-konstitutionellt-moras/om/debatt
Tycker nog denna artikel är minst lika intressant som det som diskuterats här ett tag nu...

Olle sa...

Att vara eller icke vara, det är frågan
Är det modigast att tåla
ett vidrigt ödes hugg och pilar,
eller att ta till vapen mot ett hav av plågor
och dräpa dem beslutsamt?

Att få dö – att sova, inte mer,
och tro att sömnen gör slut på hjärtats värk,
de slag och stötar som köttet fått till arvedel –
det vore ett slut, en nåd att stilla bedja om.

Att dö, att sova… sova, kanske drömma
-ja, det är stötestenen!
Vilka drömmar ger dödens sömn,
när vi har kastat av oss all jäkt
och kapat livets ankartross?

Den tanken hejdar oss, och det är den
som gör eländighetens liv så långt.
Vem ska tåla världens gisselslag,
tyrannens övergrepp, den stoltes fräckhet,
föraktad kärleks pina och lagens tröghet?
Ett hutlöst ämbetsvälde och de sparkar odågan ger
den tåliga förtjänsten?

Vem tålde livet
om han kunde göra sig kvitt
allt detta bara med en dolk?”
Vem skulle dra på bördorna
och stöna och svettas under livets ok,
om inte vi fruktade för något efter döden,
det oupptäckta landet
från vars gräns ingen har återvänt?

Det lamslår viljan,
och hellre bär vi våra vanda plågor
än flyr till andra som vi inte känner.
Den inre rösten gör oss alla fega.

Så går beslutsamhetens friska mod
i eftertankens kranka blekhet över,
och företag av högsta vikt och flykt
kan falla platt och mista namnet handling.


Arbetskamrater har ett alternativ men alternativet för dem som berövats allt är inte att jämföras.

Stellan sa...

Om man klagar på det erbjudna gratisboendet och gratismaten, så tror jag att man har haft ett alternativ.

zubbe sa...

Vi har inte råd och tid att ta emot kvotflyktingarna för de asylsökande i Sverige tar upp alla resurser.
Vi drar ner på bistånden till närområde, återigen för att asylsökande tar alla resurser.

De som kommer till Sverige har oftast lagt ner mycket pengar på att ta sig hit.

På vilket sätt är detta inte ett förtryck av mindre bemedlade folkgrupper?

Lester Boré sa...

Olle.
Att du citerar Shakespear har säkert en anledning även om den inte är uppenbar för mig...
"...berövats allt." säger du? Vad har du för insikt i det du uttalar dig om? Vad har du för fakta som stöder din ide om att alla som invandrar till Sverige har "berövats" någonting eller, som du säger, "berövats allt"?
Det känns som en mycket naiv och förenklad uppfattning hos en man som så ofta deklarerar sin breda erfarenhet och kompetens.

Förklara gärna för en insnöad, lågutbildad, arbetslös vit man i glesbygden.

Olle sa...

Att vara Lester - att vara närvarande! Det omvända gäller. Min bild är inte förenklad utan innehåller ett stort spektra av nyanser. Jag vänder mig mot alla dessa generaliseringar och vädjar på ett omskrivande sätt att se på människor som människor. De finns dem som berövats allt och det finns dem som klagar på maten.

Man kan tros bevisa allt med tillrättalagda metaforer men det förändrar inte världen och verkligheten.

Och än en gång så finns det ingen relation mellan utbildning och bildning!

Det finns ingen som har monopol på sanningen och det är givetvis så att i den bästa av världar så hade inte krig och motsättningar startat flyktingströmmar. Även om det bland dessa finns gott om lycksökare och sådana som klagar på maten eller ser vår kultur som ett hot så finns det faktiskt dem som är i nöd. Den polarisering som i dag sker är inte hälsosam och leder inte till lösningar utan bara motsättningar.

Förhoppningsvis kan diskussionen ge envar andra insikter och till och med förändra den egna synen på situationen eller kanske bara ge nya kunskaper.

Vi talar om tusenåriga problem.


Olle sa...

När insikten begränsas av den egna uppfattningen blir dialogen asymmetrisk och motargumenten naiva när det kanske i själva verket är tvärt om. Det gäller oss alla! Men om vi inte har mod att uttrycka våra uppfattningen kommer dessa aldrig att förädlas. Därför uppskattar jag i mitt tycke dina naiva inspel men de kanske behövs några år till innan vi ser på våra medmänniskor på samma sätt.

På samma sätt framstår säker jag lika naiv som förenklat ser på människor för vad de är och bedömer dem efter deras gärningar och inte den grupp som vi så praktiskt inordnat dem i.

Lester Boré sa...

Olle.
"Det finns de som berövats allt och det finns de som klagar på maten" - Självklart är det så men du gör ju klart i ditt tidigare inlägg att folk "berövats allt"?
Hur ska du ha det? Hur många gånger kan du vända kappan utan att fodret lossnar?

Menar du att jag, pga min enkelspårigheten och min dumhet inte ser människor som människor? Varför skulle mitt motstånd mot en helt absurd inställning gällande att Sverige ska tillhandahålla t ex fri vård och fri skola till hela jordens befolkning, vara likställt med en konstig människosyn eller påvisa en bristande dito?
Att du använder ord som "flyktingströmmar" visar iofs att du inte är med i matchen överhuvudtaget.
Hela din tes bygger på följande:
Att det finns skyddsbehövande människor bland migranterna berättigar samtliga migranter full access till det, av och för svenska skattebetalare finansierade, sociala välfärdssystemet.

Tusenåriga problem?
Är det tusenåriga problem att dom statsbärande funktionerna går under och skattemedlen som betalats in av det arbetande kollektivet används till saker som inte på något sätt gagnar Sverige och som sätter de svenska medborgarnas bästa längst ned på priolistan?

Jag pratar om sakfrågor medan du ALLTID smyger iväg mot filosofiska resonemang som inte är superrelevanta i sakfrågan.
Om systemet är på gränsen till kollaps så borde inte en filosofisk uppvisning vara det som ligger närmast till hands när det kommer till att öppna ögonen på blinda, "främlingsfientliga" eller "hatiska" motparter...

Lester Boré sa...

Olle.
Den ekonomiska problematiken och den totala förnekelsen av medborgares/skattebetalares behov i är naturligtvis inte allt, det blir givetvis andra samhälleliga konsekvenser också, av det pågående vansinnet.

Olle sa...

Lester nyansen lester! Verkligheten Lester!

"Menar du att jag, pga min enkelspårigheten och min dumhet inte ser människor som människor? Varför skulle mitt motstånd mot en helt absurd inställning gällande att Sverige ska tillhandahålla t ex fri vård och fri skola till hela jordens befolkning, vara likställt med en konstig människosyn eller påvisa en bristande dito?"

Vi vanliga dödliga skulle nog uppfatta detta som en synnerligen grov generalisering och just ett exempel på att med en tillrättalagd metafor bevisa något som inte ens är i närheten av sanning.

Det går inte att locka förnuftiga människor i den retoriska fällan att låta en generaliserad bild bli utgångspunkten för argumentbollande. Tyvärr finns alla sortens människor utan att uppgiftslämnaren därför är dogmatisk kappvändare.

"Hela din tes bygger på följande:
Att det finns skyddsbehövande människor bland migranterna berättigar samtliga migranter full access till det, av och för svenska skattebetalare finansierade, sociala välfärdssystemet"


Nä det är precis tvärt om. Bara för att det finns andra än skyddsbehövande så innebär det inte att vi ska behandla alla som om de inte behövde skydd. Sverige är ett land som är helt beroende av omvärlden. Till skillnad från Finland har vi fortfarande substantiella överskott i bytesbalansen. Försvaret av vår socioekonomiska situation får givetvis vara lika starkt som hotet från brister i andras situation men vi behöver inte kliva över lik. Problemet är fortfarande att du generalisera och försöker locka andra i den retoriska fällan. Det finns nyanser Lester!

"Tusenåriga problem?
Är det tusenåriga problem att dom statsbärande funktionerna går under och skattemedlen som betalats in av det arbetande kollektivet används till saker som inte på något sätt gagnar Sverige och som sätter de svenska medborgarnas bästa längst ned på priolistan?


Ja Lester så är det fast då hette rikena något annat och processerna kanske lite långsammare. Fråga Publius Quinctilius Varus hur det kändes att slita sitt hår över förlorade kohorter och romarrikets långsamt stundande undergång. Historien har många andra talande exempel.

Och som sagt ingen har monopol på sanningen - inte ens Lester Boré.

en pajas och en idiot sa...

Hej på er, varit upptagen med en begravning så därav visst dröjsmål.
Lester, jag har läst dina kommentarer här under en längre tid och sett hur du gång efter annan uttryckt att Sverige och den svenska kulturen är hotad av andra kulturer, religioner, folkslag osv. Dessa är alltså främmande jämfört med det svenska. Du är också påfallande ofta fientligt inställd till dem, mest påfallande till islam. Min slutsats av det blir att du är främlingsfientlig. Inga konstigheter.

Martin T, Lester skriver långa, långa haranger där han ger uttryck för en världsbild karbonkopierad från Avpixlat, ledsen att göra dig besviken men jag känner mig inte speciellt "nedtagen på jorden" av det.

en pajas och en idiot sa...

Jamen visst ja,
Stellan, den här "i mitt/ditt hem" -allegorin dyker upp ibland men jag tycker den haltar. Ett hem är en persons eller en familjs medan ett land är massvis med folk som betalar skatt och hjälps åt. Ibland hjälper man de som inte är härifrån från början vars hemland blivit kass. Inte samma sak.

Preben sa...

Ifall man hjälper en granne vars hus har brunnit ner, och personen är luspank och hemlös, han får gratis uppehälle och annat, samtidigt bjuder han in sina vänner som sätter eld på vedboden och bilen och våldtar frun eller dottern, då tror jag de flesta med lite vett i skallen slänger ut packet jävligt fort och ser till att de aldrig kommer tillbaka; men svenskarna är så satans naiva att de fortsätter ställa upp.

Lester Boré sa...

Olle.
Din första replik tolkar jag som att du anser min jämförelse ang. fri skola och sjukvård var helt förkastlig. - Jag förstår att du tycker det och jag kan förstå att du anser det vara en vansinnigt överdriven tolkning av verkligheten.
Men...
Den pågående situationen bevisar min poäng, trots att det naturligtvis aldrig kommer att dras till sin spets av många anledningar.
OM du är befinner dig i landet trots att du inte får det, dvs att du är en illegal invandrare, så har du rätt till skattefinansierad tandvård, sjukhusvård och dina barn har rätt till skolgång. - Det är ett faktum och det innebär i praktiken att samtliga människor i hela världen har rätt till svensk skattefinansierad vård och skola så länge dom kan ta sig till Sverige.

Din andra replik:
"Bara för att det finns andra än skyddsbehövande så innebär det inte att vi ska behandla alla som om de inte behövde skydd."

Det har jag aldrig påstått, men det som genomsyrar "den svenska modellen" är snarare:
"Att det finns skyddsbehövande innebär att vi måste behandla alla som att dom behöver skydd."

Jag kanske generaliserar enligt ditt sett att se på saken men jag har en tydlig åsikt om detta, något du uppenbarligen inte har eftersom du fastnar i filosofisk limbo varje gång du replikerar mig.
Jag är såklart inte en lämplig referens för detta eftersom jag ju inte kommer upp i din kaliber gällande historiska referenser till kända filosofer och antika politiker men jag anser trots det att du aldrig säger något i sak, fokus ligger alltid på att vrida och vända på antaganden.
Det kan säkert vara en mycket stimulerande sysselsättning men det blir inte mycket praktik av mental retorikonani utan praktiskt mål.

Din tredje replik går inte att tolka på så många olika sätt...
Om vi ponerar att du har rätt och det är ett tusenårigt problem vi genomlider just nu, så är alltså lösningen enligt dig att jag bara ska luta mig tillbaka och se på medan Sverige/Europa förändras till något som jag anser vara sämre än det Sverige/Europa jag känner?
Och jag ska göra så bara för att liknande situationer med lika förödande konsekvenser har uppstått tidigare????
Det är fan det dummaste jag har hört på länge.
Ett liknande uttalande skulle kunna vara följande:
"Det är ingen ide att vi försöker förhindra ett krig eftersom det är precis såhär ett krig brukar börja..."
Den hållningen får såklart stå för dig men min egen hållning är snarare den att så länge jag anser att saker förändras i en dålig riktning så kommer jag att göra det som står i min makt att försöka bryta den trenden, oavsett om problemen är nya under solen eller inte. Allt annat vore förkastligt.

Jag har aldrig påstått att min sanning är den enda men om jag ska köpa andra sanningar så ska dessa vara faktabaserade och inte bestå av tomma ord som inte klara av den minsta kritiska granskning. Att en del människor väljer att presenterar sanningar dom själva inte ens kan redogöra för eller utveckla är dessutom djupt tragiskt på många sätt.

Lester Boré sa...

Anonym pajas och idiot.
Att du är bekant med mina uppfattningar, min argumentation och har läst mina kommentarer under en längre tid förvånar mig en smula... Du borde i så fall haft gott om tid på dig att fundera över svaren på dom frågor jag ställt till dig?

Men men, ingen är gladare än jag över att du läser och att du replikerar mig, sannolikt är du det närmaste Henrik Arnstad jag nånsin lär komma...

Gillar du månggifte eller giftemål där ena parten är ett barn? (Retorisk fråga, jag väljer att svara på den själv.)
Sannolikt gör du inte det.
Dessa saker är alltså främmande jämfört med det svenska. Skulle du och jag prata om månggifte eller giftemål där den ena parten är ett barn skulle jag sannolikt uppfatta dig som fientligt inställd till dem. Min slutsats av det blir att du är främlingsfientlig. Inga konstigheter.

Avpixlat? Kom igen nu...
Jag har ju både syn och hörsel i full gång, inte fan behöver jag mer än den pågående verkligheten alá Reinfeldt eller Löfvén och hans armada av könlösa syltryggar för att bilda mig en uppfattning av nutiden.

Varför svarar du inte på mina frågor?
Varför bemöter du mig inte med fakta som visar att jag har fel?
Varför försöker du inte ens utvidga ditt resonemang?
En sån paranoid och konspiratorisk stolle som mig borde vara en lättknäckt nöt när man som du har 87% av valmanskåren, all samlad media, den globala godheten och dessutom Henrik Schyffert och Malena Ehrnman i ryggen?

Stellan sa...

Pajas, på tal om hemland som blivit kass, så är det väl just det som många försöker
undvika.
Jag vet att mitt resonemang haltar, att man inte kan använda sig av statistik,
att en människas beteende inte har någonting med kultur och uppväxt att göra,
och även att egna erfarenheter inte bör tillåtas att forma ens åsikter.

Framtiden ser ljus ut, jag längtar!

Preben sa...

De kräsna "flyktingar" i herrgården på Öland tycker inte man respekterar dom tillräckligt: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6275421

Anonym sa...

http://m.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

Anonym sa...

Föregående inlägg: intressant film om orsaken till den nuvarande situationen, direkt från hästens mun...

Anonym sa...

Pajas, om jag vill hjälpa dom som redan finns i Sverige.
Om jag vill hjälpa dom som lever i flyktings läger.
Om jag vill minska inflödet av "flyktingar" med 95% till Sverige.
Vad är jag då , främlingsfientlig, humanist,eller ?
Det enda jag har är livserfarenhet (det verkliga livet).
Stellan.
Satans fin verkstad det verkar bli och stort, om jag kunde så skulle jag
bifoga en bild på min verkstad hur man få plats med snickerimaskiner på en
så liten yta som jag har.
mvh.
Stefan Bäckman

Olle sa...

Lester vi skiljer oss åt i ett väsentligt avseende. Jag kan möjligtvis göra egna tolkningar av dina resonemang men jag skriver inte att du har sagt saker du inte har sagt trots att man skulle kunna uppfatta det på det sättet. Den formen av manipulerade associationsbanor fungerar inte ens i politiken. Det är mer rakryggat att tala om vad man tycker och inte göra sig till tolk för sin debattmotståndares åsikter i perspektivet av den egna tolkningen.

Jag tycker inte du är speciellt klar i dina uppfattningar och dina inspel varierar lite beroende på din position i debatten.

Jag är synnerligen oklar och det är det som är det väsentliga. Jag tycker att frågan om hur vi ska hjälpa flyktingar inte kan grunda sig på idiotsäkra uppfattningar som görs universella. Varje fråga och problem har sin dignitet och det viktiga är hur våra grundläggande värderingar ser ut och fungerar i dessa sammanhang.



Stellan sa...

Stefan Bäckman, Tack. En eloge ska du även ha för att du skrev under med namn(ja, jag vet att det borde vara en självklarhet, men ändå). Maila gärna en bild på din verkstad till: stellanegeland(snabelA)hotmail.com

Lester Boré sa...

Olle.
Se det som ett tecken på att jag och säkert många andra önskar att du var TYDLIG nån gång. Att vara tydlig brukar eliminera missförstånd.
Om du bara vill exercera i filosofi kan du ju skita i att replikera mig eftersom jag uppenbarligen inte förstår det eller din avancerade debatteknik.
Att jag skulle vara otydlig i min uppfattning eller ståndpunkt förefaller ligga på dig eftersom samtliga av mina övriga meningsmotståndare genom tiden påpekat att mina åsikter är väldigt tydliga.

Har du någonsin sagt vad du tycker eller har du alltid använt din förmåga till att varken säga ja eller nej?

Preben sa...

En arg blatte sitter på en del sanningar, väl värt att läsa.
Klicka på mitt namn.