lördag 23 januari 2016

En produktiv dag

Nu är mer än halva garaget isolerat. Det var lite bökigt högst upp vid nocken. En a-stege på en rullställning är både ett praktiskt och säkert hjälpmedel.

Jag firade framgången med att rycka av en topp från Skandian. Frånsett att den inte direkt verkar ha varit sötvattenkyld, så såg det rätt okej ut.
Nog ska jag få den där kannan att släppa tids nog.

16 kommentarer:

Lester Boré sa...

Stellan.
Det går framåt på alla fronter minsann!
Trist att stå och jamsa med gullfiber alldeles ensam, har du nåt fysiskt sällskap eller är det public service som gäller?

Stellan sa...

Lester, jag har lyssnat på stolliga gubbar på youtube som tror att media tystar ner vissa problem.
Dessa dårar borde läsa mera ledarsidor i dagspressen, då hade dom vetat att Sverige är tryggt och välmående samt att yttrandefriheten lever och frodas på ett exemplariskt sätt.

Anonym sa...

Vill inte gegga i din tråd, men en fräsig brandbil på blocket.
http://www.blocket.se/goteborg/Ford_F_850_Brandbil_64903921.htm?ca=11&w=3

8,8 liter i v formation är ju aldrig fel.

/Johnny Boy

Stellan sa...

Johnny Pojke, Vadå gegga i tråden?? Här geggar man hur mycket man vill, det har du väl märkt?
Svincool bil i alla fall! Givetvis uppskattas tips om sådana extra mycket.

Frun sa...

Du firade framgången med att rycka av en topp från en Oud Beersel också ;)
Nu ska jag gå ut och hjälpa till (läs städa) så det blir klart någongång.

Micke-Kummelnäs sa...

Trivsel andas det där "garaget"ända hit till Max-30-kvadrat-garage-Kummelnäs =)
Vad blir det för ytbeklädnad av innerväggarna?
Nikotinvit Masonit med spindelväv och insvetsade sliploppor från kapmaskin är nog svåra att få tag på tyvärr. Men det hade matchat flugutsmyckningen i fönstren förträffligt.

Stellan sa...

Frugan, hur kunde jag missa att nämna det? Det var ju det finaste på hela helgen!

Kummelnäs, i båthallen blir det obehandlad råspont, för den rätta varvskänslan.
I verkstan blir det troligen en blandning av äcklig gips, och obehandlad plåt, som kommer att rosta lite trivsamt med tiden.

Jag funderar på om man kan blanda spacket och sand för att "putsa" gipsväggarna med.
Putsade väggar blir ju så vackert smutsiga med tiden!

Preben sa...

Har du fått några fler brev, eller var det bara en fluga?

Olle sa...

Tycker motorn ser osedvanligt hel ut! Intressant spolkam.

Lester Boré sa...

Stellan.
Stolliga gubbar minsann! Det är inte utan att nyfikenheten tilltar...

Stellan sa...

Preben, nä bara dom vanliga antraxbreven.

Olle, javisst! Det är nog bara att hona lite!

Lester, nu ska jag stilla din nyfikenhet!
Först lyssnade jag på Jan Mild, en gammal sosse som hoppat av den rätta läran.
Sen lyssnade jag en stund på Jan Tullberg, men då kopplade FRA på sin störningsapparat,
så det kopplade ner hela tiden. Jag får läsa ledare i Nyan och DN istället...

Fixarerik sa...

Brandbilen är ju stenhård !

Garvade när jag såg plattformen med stegen, jag gjorde exakt samma...

Lester Boré sa...

Stellan.
Jan Milld känner jag till men trodde han var gammal miljöpartist som tröttnat på att ljuga... Tullberg är jag inte bekant med, var det han som skrev invandringsfaktaboken som det blev rabalder om?
FRA verkar läskigt, jag fortsätter nog att lyssna på de statsfinansierade och framförallt oberoende public service sändningarna. - Jag anser att den objektiva sanningen är väldigt viktig och då är Sveriges radio det enda alternativet.
Utan att veta så antar jag att det du lyssnat till är sk "dissidentradio"? - Passa dig noga bara, så att du inte trollbinds av dessa charmanta dödsnazister som, med välsmort munläder och propert yttre, påstår att multikultur har negativa effekter eller att statsfeminism, diskriminering och folkförakt skulle vara nåt negativt. Med andra ord: Låt dig inte luras!
Mitt råd är att du kopplar ned och lutar dig mot klassisk åländsk kamrat-media istället för internets träskmarker.

Acke sa...

Blanda strukturpulver i färgen så får Du "putskänsla". Det har jag gjort, om Du har tänkt på hur väggarna ser ut i ateljen där vi äter julmiddagarna så är det så. Lite fusk, men det ger rätt känsla.

Olle sa...

Sanningen är många gånger en plågsam kunskap. Har tidigare talat om kognitiv dissonans som en stark och drivande kraft för att skaffa sig en uppfattning om sanningen. Sanningen ska vårdas och värderas …eller för att i sammandrag citera Platon om filosofens trovärdighet:
Om en person vill smaka på all kunskap och med glädje tar emot undervisning och aldrig blir mätt på vetande, kunna vi väl ha all rätt att kalla honom en filosof. Eller hur?

Då skulle det säkert bli massor av underliga filosofer! Alla skådelystna synas mig då kunna gälla som filosofer, förtjusta som de äro i att få veta något. Underligt vore väl, om man skulle räkna till dem också alla dessa amatörer på musik, som visat ej ha någon lust att vara med om något sådant som filosofiska samtal, men som däremot springa omkring på varenda Dionysosfest vare sig i staden eller på landet, alldeles som hade de hyrt ut sina öron för att höra på all världens körsånger. Vill du nu verkligen säga, att vi böra kalla alla dessa och andra, som äro vetgiriga i sådana småsaker, för filosofer?

För ingen del! De likna endast filosofer…
Vilka kallar du då för verkliga filosofer?

Dem, som äro lystna efter att få skåda sanningen.
Då det sköna och det fula äro varandras motsatser, äro de väl två.
Och sak samma är det med det rätta och det orätta, det goda och det onda, och alla andra begrepp: vart och ett är i och för sig ett, men i förbindelse med handlingar, kroppar eller med varandra framträda de i allehanda gestalter och synas vara mångfaldigade.

Det är just denna åtskillnad, som jag gör å ena sidan mellan de nyss nämnda skådelystna personerna och dem som hängiva sig åt yrken och praktiska bestyr, och å andra sidan dem, som det nu är tal om, de enda verkliga filosoferna.
Hur menar du?

De förra, som äro ivriga efter att se och höra, älska sköna röster och färger och former och allt, som bildas av dessa. Men själva skönhetens eget väsen förmå ej deras ande att se och älska.


Det finns inga nyheter som är opåverkade eller tillrättalagda och det finns inga sanningssägare som inte driver en egen agenda. Vi människor har uppenbarligen väldigt svårt att ta hand om varandra.

Lester Boré sa...

Olle.
Mitt i prick som vanligt!