torsdag 28 januari 2016

Här var det kött!

Kolla in köttmängden.
Man får nästan intrycket av att någon överdriver...

18 kommentarer:

BITTERPITTEN sa...

Ja alltså " Lars-Albins " Det låter ju onekligen lite Pettersson & Bendel.Jag gissar att köttmängden inte är det enda skumma med den salamin.Det är förmodligen svartslaktad travhäst och Irländskt överskottsfläsk som är huvudingredienserna.

Lester Boré sa...

Stellan.
Det där har jag också noterat!
Förhållandet är likadant på Gøl salami...
Finns det ingen charkuterist i det här fikarummet som kan reda ut detta?

Anonym sa...

Den är väl nerkokad viktmässigt?
Björnen

Olle sa...

För att tillverka 100 gr korv har man använt 115 gr köttråvara med en fetthalt på 30 %. Det är i sammanhanget relativt magert. Vanligtvis brukar det gå åt så där en 125-150 gr köttråvara för att göra 100 gr fin salami. Kött har en relativt hög vattenhalt och vid tillverkningen så försvinner en del av vattnet. Dessutom så försvinner så mycket vatten att man får plats med alla de andra utfyllnadsprodukterna.

Gör gärna faktakontroll och för säkerhets skull även ett uppslag på de sajter som avslöjar virala uppgifter.

Björn sa...

Jag tror att det är lite politisk valfläsk du kommit över.
Då är det bara en målsättning o ingen garanti..

Lester Boré sa...

Olle.
Tackar!
Jag kände mig manad att kolla dina uppgifter mot den allmänna referens-sajten dödsnazism.se och efter lite letande hittade jag naturligtvis fakta som stöder din utsaga.

Sarkasmen klär dig faktiskt.

Lazon sa...

Känns lika relevant och sanningshantligt som tidigare inlägg. Kan detta verkligen komma från Sverige?

Stellan sa...

Olle, tack för svaret.
Jag är mottaglig för faktabaserade argument, som alltid.

Mats sa...


Jag gillar Olle :-)

raceman sa...

så nossebro:s kvalitets produkter letar sig ända till utlandet? :-)

Stellan sa...

Raceman, det var en gåva från den nya Slugger-ägaren.
Smakade utmärkt!

Anonym sa...

"Inom en snar framtid kommer även "aldrig tidigare visat material" arbetsplats olyckor Finland läggas upp! "

Dasen sa...

Det föreligger risk för en dramatisk arbetsplatsolycka om Tompa hugger tänderna i fel salami.

Dasen sa...

Dessutom anar jag att du tillhandahållits stöldgods, det står ju uttryckligen att det är Lars-Albins Salami. Var köparen balt?

Mikael Svartsjö sa...

Olle har rätt, det är en EU regel att mängden kött som stoppas i korven ska deklareras och försvinner vatten osv. under tillverkningen blir kötthalten över 100%.

Kotten sa...

Det står att 30% är fett. Men å andras sidan, fett är ju lättare än vatten så det räknas väl inte in i ursprungsvikten, eller gör det?

Tänkte att här http://www.spisa.nu/4.16949/varufakta/korvmatematik/ kan jag få klarhet men det blev lite tvärtom.

Fixarerik sa...

Kör ni med köttklister på ön ?
Det är tydligen det senaste.

Preben sa...

Du efterlyste däck till gäddan tidigare, kan detta vara något?
https://www.facebook.com/groups/320522101368160/permalink/931591300261234/