onsdag 27 januari 2016

Jaha, vi kör väl en vända till.

Nu kanske det blir några fler som anmäler sitt missnöje med bloggen och deklarerar att dom minsann har fått nog av det jag skriver, men det kan jag knappast ta hänsyn till.

Efter att ha sett rikspolischefens tv-intervju där han som hastigast beklagar den 22:åriga flickans öde, men sedan drar en lång harang om hur synd det är om mördaren, så inser man plötsligt hur illa ställt det är i samhället idag.

En rikspolischef som snyftar sympatier över en mördare som dödar en oskyldig ung flicka!

Har man ännu inte fattat vad som håller på att hända så lär man nog aldrig fatta.
Propagandan har fungerat ganska bra får man nog säga, folk blir upprörda på dom som blir upprörda.
Man tar våldtäktsmän och mördare i försvar, men bara en viss typ av gärningsmän.
Och man tar avstånd från gamla vänner för att dom har fel åsikt.

Grattis Europa!
Vi ligger jävligt risigt till.

36 kommentarer:

Lester Boré sa...

Det är först nu jag inser hur mycket jag saknar 82x112 och Göte...

Anonym sa...

Håller med dig Stellan.
Det har blivit så sjukt detta landet, och något slut på eländet, lär vi inte se på en överskådlig framtid.

Mvh Skogåsbon

BITTERPITTEN sa...

Bara det faktum att han först körde migrationsverket i botten och därefter försäkringskassan, borde ge väldiga varningssignaler. Men därefter belönas han med att bli rikspolischef.Inte ens alliansen opponerade sig utan tyckte att han var ett utmärkt val. Det var väl bara en tidsfråga innan han skulle klampa i klaveret. Han besannar verkligen dom värsta fördommarna om Svensk byråkrati som florerar i utlandet. Den att i Sverige är det alltid mest synd om gärningsmannen,och att här skiter vi fullständigt i offren.

Bankok Dan sa...

Normalt pratar jag nedsättande om hederligt folk i media. Men nyss tittade jag i spegeln och kräks än!

Anonym sa...

http://www.expressen.se/nyheter/ygemans-plan-for-att-avvisa-asylsokande/

Nu skall vi skicka hem 80000 som aldrig skulle ha kommit hit.

rocket goldstar sa...

Det där är ju inte skitbra alltså.

Anonym sa...

Smutskasta inte ensamkommande barn,när det är ensamarbetet som är problemet!

Preben sa...

@Anonym: om det inte var för "barnen" behövdes där inte mer personal. I Småland fick personalen låsa in sig: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22163505.ab

När fan ska svenska folket få nog? Jag blir så satans frustrerad.

Mats sa...


Lester har så rätt så, ni är saknade 82 å Göte.

Nu håller jag ju med om att det är och blir problem i Sverige på grund av ryggradslösa politiker som inte vågar ta obekväma beslut.
Att öppna gränserna på vid gavel och låtsas att alla som kommer med utsträckt hand är i behov av skydd är mer än naivt det är korkat.

Att blanda folk från olika kulturer har ju aldrig varit någon bra ide, det är en av anledningarna till att man har krig. Alltså måste man blanda med försiktighet annars blir det lite som att släppa en Mentostablett i en Colaflaska.

Det går inte att rädda alla, tyvärr inte ens många. Men dom man tar emot skall man ha möjlighet att hjälpa så att dom får ett drägligt liv men det förutsätter ju att dom själva är intresserade.

Den här debatten är ju spel mot ett mål utan 82 å Göte

Lester Boré sa...

Mats.
Vi får hoppas att allmogen höjer sig en nivå och sätter sig in i vad som är de egentliga problemen istället för att enbart ägna sig åt passiva saker som att skratta åt instagrambilder som insinuerar att getter är vedertagna sexpartners för män i Levanten.
Självklart ansvarar var och en för sina handlingar, alltid. Det gäller såklart oavsett om personen befinner sig inom sin etniska/kulturella sfär eller om personen befinner sig i en främmande etnisk/kulturell sfär. Man skulle kunna säga att det är migranternas ansvar att bete sig på ett vettigt sätt, men då måste man också förstå att dom enligt sin kultur kanske anser att dom inte alls beter sig konstigt utan att det är deras värdfolk som har ett konstigt beteende eller en konstig kultur. - Jämför med om en katolsk familj skulle flytta ihop med en judisk familj och samtliga beter sig som dom gör hemma i sitt eget hus, båda parter skulle tycka att den andra parten var konstig och att dom själva var dom "vettiga"...

Att tro att de främlingar som nu översvämmar Sverige skulle vara ansvariga för den folkvandring dom är en del av är en helt felaktig analys. Givetvis tar människor chansen att ta sig till nåt bättre men grundproblematiken är dom inte en del av annat än som spelpjäser.

Om en del här i fikarummet - alltså vanliga knegare, har förutspått och varnat för den nuvarande situationen under de senaste tjugo åren så är det ju helt självklart att makten också sett detta komma, det är ju inte direkt svårt att räkna ut vad som händer med ett skattefinansierat välfärdssystem när balansen mellan närande och tärande blir alltför ojämlik, det är heller inte svårt att se sig om i världen och se vad som händer i etniskt/kulturellt heterogena samhällen gällande konflikter i olika frågor...
Så faktum är ju att vi (Europa) sitter i en situation som i princip vem som helst hade kunnat förutspå. Är det som händer nu då bara en slump? Är det så att man inte alls vill slå sönder förutsättningarna för socialt välfungerande samhällen (Dvs i princip homogena sådana) utan bara "hjälpa människor i nöd"/"människor som flyr för sina liv"?
Det allmänna svaret borde vara Nej, eftersom alla med någon form av konsekvenstänkande redan vet att man med den nuvarande hållningen både förstör Europa och struntar i att hjälpa människor i nöd.

Om man tror att t ex Stefan Löfven VILL förstöra Sverige totalt så är man ju ute och cyklar, det vill han naturligtvis inte. Men han är, vare sig han vill eller inte, en del av den globala och framförallt globalistiska makten med allt vad det innebär.

Dasen sa...

Det är så sjukt och ryggradslöst att man blir helt stum!
Att medierna valde att knappt ens rapportera om mordet bevisar väldigt tydligt att Sverige inte är en demokrati längre. Politikerna talar om för medierna vad de får säga och de följer lydigt efter. Nu några dagar efteråt så letar media istället syndabockar hos företaget som driver flyktingboendet och ifrågasätter att tjejen tilläts jobba ensam. Det kan man ju förvissa tycka är helt fel, men är inte det man borde koncentrera sig på det faktum att en människa som försökte göra en insats blev nedhuggen av dem hon försökte hjälpa!? Vilken jävla soppa det blivit i detta landet!

Stellan sa...

Det anonym skrev, om att det inte är gärningsmannens fel, utan ensamarbetet,
är faktiskt ett äkta citat från Aftonbladet!
Det visar väl rätt tydligt att detta rör sig om en masspsykos?

Visst är det orimligt att någon ska jobba ensam på ett sånt där boende, men att
få det till att det skulle vara anledningen till brottet, är helt sjukt.

Stapla gärna upp lite andra mord för er själva i huvudet, och fundera ut kreativa anledningar
till varför dom skedde.
Fundera sedan på om några mördare verkligen är skyldiga, dom kanske bara är offer
för omständigheter...

Lester Boré sa...

Läste mitt inlägg och misstänker att den som vill kan uppfatta det som att jag slätar över individernas ansvar. Det menar jag naturligtvis inte utan min poäng är att det vi ser nu är den naturliga konsekvensen av och det naturliga tillståndet i multikulturella samhällen.
Det är alltså inte konstigt eller så, det är detta som är multikulti.

Olle sa...

Stellan du är en intelligent kille. Den här formen insinuationsretorik utestänger alla andra former av insikter eller kunskaper. Det handlar inte om att ta avstånd från gamla vänner för att de har fel åsikt. Man kan bevisa vad som helst genom att selektera i sanningen och man kan skapa allsköns domedagsstämningar genom att bara hämta information från dem som lämnar den information som passar ens syften.

Mord är ett vidrigt brott och det borde förbjudas oavsett gärningens grund eller gärningsman. Men om man med samma retorik skulle generalisera och utpeka oönskade grupper i samhället för att råda bot på företeelsen får man ett konstigt resultat.

Det sitter så där en 170 personer på svenska fängelser dömda till livstids fängelse för mord. De heter: Flink, Alexandersson, Nilsson, Mangs, Eklund, Ragntoft, Grönkvist, Svensson, Olsson, Johansson, Frödin, Alldén, Rydell, Brodin, Lundgren… med flera. De flesta är män men det finns även namn som Hadjab, Psenkina, Göker, Jalal och andra kanske inte så svenskklingande namn men det är en mindre grupp.

Världen är inte svart eller vit och tyvärr är främlingsfientlighet och speciellt den främlingsfientlighet som är baserad på ekonomiska skillnader och förljugna föreställningar om andra människor den största källan till oroligheter och krig. Det är dessutom ingen uppfattning utan ren fakta.

Det betyder inte att man inte ska vara restriktiv men det finns aldrig en anledning att inte hjälpa människor på flykt eller i nöd. Men när retoriken stadfäster att flyktingar är mördare då uppstår andra mycket värre bekymmer.

Visst har vi problem och kanske inte alltid begåvade med de rådiga politiker som egentligen aldrig finns. Men lösningen på det problemet är sannolikt inte att bara fjärma sig och låsa blicken i bordet. Trots att den som inte har fått kunskap av andra inte kan förstå att det finns en värld bakom horisonten så är det faktiskt så att den verkligen existerar.

Den kamratlighet som finns på den här bloggen kanske inte ger utrymme för en som både har varit knegare och gjort besök i de akademiska rummen. Jag kan dock intyga som jag tidigare sagt att bildning och utbildning inte är samma sak. Varför inte ta del av andra fakta, uppgifter eller åsikter för att få en egen och balanserad grund för ställningstagandet? Tillägnar man sig bara den information som stöder ens uppfattning blir man fattig i tanken och dumdristig i besluten.

Vem har bevisat att det aldrig har varit någon bra idé att blanda kulturer. Verkligheten visar på något helt annat. New York som världens ekonomiska centrum är skapad ur en kulturell blandning som får Sverige att framstå som etniskt rensat. Dessutom har man med samarbete och engagemang skapat en av världens säkraste städer. Under 23 år har man minskat brottsligheten med 78 procent genom att inte acceptera någon form av brott oavsett omfattning och genom att inte anpassa brottsbekämpningen efter selekterade etniska grupper.

Brottsstatistik New York

Här finns verkligen referenser I andra delar av USA där det motsatta förhållandet gäller.

Mord ska inte få förekomma men vi löser inte problemet genom att ta bort delar av mänskligheten.

Lester Boré sa...

Olle.
Aha!
Man bedömer alltså social sammanhållning, jämlikhet, frihet och trygghet i samhällen sett enbart utifrån ekonomiskt välstånd?
Min klocka stannade visst nu...

En underrättelseofficer/filosof/akademiker som brukar hänga på en blogg som jag läser säger alltid att man kan visa vad som helst med statistik så jag väljer att luta mig mot hans mantra gällande de amerikanska exemplen du tar upp...

Varför i allsin dar skulle man ta bort delar av mänskligheten?!
Har någon påstått att man ska göra det?

Kotten sa...

Olle, du har förmodligen rätt angående namnen och "mindre antal" (hur många är mindre, 5, 10, 100?). Det saknas dock en enkel procentsats som beskriver förhållandet till antalet med respektive namntyper i förhållande till den totala mängden. Tyvärr saknas det källhänvisningar helt och hållet varför dina påståendet kan förkastas. Vilka förhållanden som gäller i New York är lika ointressanta i detta sammanhang som vad som gäller i Bagdad. Där är i.a.f. de svenssklingade namnen lätt räknade... påstår jag.

Mats sa...


Olle,

Skönt att du är kvar :-)

Jag kan inte bevisa kulturproblemen men jag kan göra antaganden baserade på mitt resande runt om i världen.

Om det inte var några problem att blanda olika kulturer så skulle inte New York behöva skryta med att dom fått ordning på brottsstatistiken genom att ta krafttag som inte behövs i andra städer.

Stellan sa...

Olle, jag tar definitivt inte enbart del i fakta och nyheter som styrker mina teser, bättre än så är jag.
Jag har dessutom en del livserfarenheter som jag är övertygad om att inte du har.
Större delen av mina åsikter är baserade på erfarenheter och inte vad jag tar del av i media eller på nätet.
Jag vet att möten förenar, men ibland leder dom till att man får på käften också.

Vänner har jag lärt känna över stora delar av världen, en del bra och en del dåliga. Jag har även noterat att människors beteende skiljer sig väldigt mycket över världen. Dom skiljer sig faktiskt så mycket att dom inte fungerar särskilt bra ihop om inte parterna gör eftergifter. Då få svenskar vill kasta sin gamla kultur, sina värderingar och sin klädstil i soporna, så blir det problem.

Jag besökte en barndomskamrat i fängelse en gång(han var inblandad i nån spritsmuggelhärva), där var det i alla fall inte riktigt samma balans på dom intagna som du beskriver.

Hur som helst, jag är övertygad om att människor formas av sin kultur, uppfostran och uppväxtförhållanden.
Men det är inte främlingsfientlighet. Jag har aldrig varit fientlig mot en främling.
Men, jag anser inte att multikulturen funkar bra, jag anser inte att det är våran plikt att låta alla ta del av och förbruka det som vi och våra föräldrar byggt upp, och jag vet att vissa typer av människor oftare än andra behandlar mig illa.
Till det kan läggas att för varje asylsökare vi tar emot hemma, blir väldigt många flyktingar utan rent vatten, då vi finansierar mottagandet med biståndspengarna. Jag ser hellre att barn får mat och vatten, än att vuxna får betalt boende, mat som dom ofta klagar på, och pengar till cigg.

Hade Rikspolischefen uttryckt sin sympati för en svensk som mördat en oskyldig, så hade jag blivit lika förbannad, men det är ju bara rent hypotetiskt, för det skulle ju aldrig hända.

Preben sa...

Var fanns Rikspolischefens sympati när en ung,svensk kille mördade ungdomar på en skola i Trollhättan och sköts ihjäl efteråt, ingen uttryckte väl nån som helst sympati för han anhöriga?

Anonym sa...

Man måste försöka förstå vilka traumatiska upplevelser Breivik måste ha upplevt.
För att inte tala om alla dessa stackars vakter i Tyskarnas koncentrationslägren under andra världskriget, vilka enorma traumatiska upplevelser dom måste ha varit med om. Stackars vakter.

Konstigt att ingen har tänkt på det förr.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/12646985_1107048379334738_5455781001007535615_n.jpg?oh=cbcc69fd861a0d626c82865ce376225a&oe=5746526E&__gda__=1463796542_c6876235af086c1101f931b199b3c62f Lite av känslan bland kommentarerna här

Stellan sa...

Olle, kamratligheten här ger utrymme åt alla, oavsett åsikt.
Men den här artikeln är väl svår att snacka bort?
http://hbl.fi/nyheter/2016-01-28/787290/hbl-utredde-de-valdtar-i-finland

Anonym sa...

man kan vanda och vrida det till vad man vill men mord ar mord och sedan nar en polis chef gar ut och har snyft historiar for den som ut for ett mord da ar det nagot fel och behandlar offren som att det mvar deras fel da ar det fel pa styrade det samma med valdtakt det spelar inge rool vilken hudfarg som det ar det ar forfarade en valdtack och ett forstor kvinnor live det skall vara ordenliga straff pa sadan brot inte som det ar nu ,statminister kommeer ut och sager att det ar nagot som svenska man har gjort hela tiden inte for att det inte hander med det har okat otroligt dom senast aren och sedan behandlar offren saom att det var deras fel

Anonym sa...

Stellan den artikeln ger dock en tragisk bild av ett samhälle i nutid.
Även om Finland skickar ut alla invandrare/flyktingar så blir 153 kvinnor våldtagna av finska män på fyra månader. //fy-fan

Preben sa...

Fast frågan är ju om det är finska män eller "finska" män, precis som när alla som bor i Sverige, omtalas som svenska män. Det är nog inte många av dom som åker på terrorresor som heter Pelle.

Mats sa...


Pingvinretoriken får ju större fäste när bara Olle argumenterar emot, det är tråkigt.

Vi upplever tydligen saker på olika sätt och anser givetvis att just den egna analysen på läget är den sanna, det är väl fullt naturligt.

Anonym sa...

'the fastest 14-year-old in Sweden'

DD sa...

Hur tänkte dom när dom satte en ung kvinna att hålla reda på krigsskadade unga(?) män från länder där kvinnan inte är mer värd än en eller ett par getter?

Anders sa...

Bra skrivet Stellan!!!
Betänk sen att dessa ska ut i samhället, kommer tyvärr bli många "kulturkrockar"

Anonym sa...

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-hemlighaller-fakta-om-sitt-flyktingarbete/
bra jobbat Svenska staten/polisen

mvh

Stefan Bäckman

Preben sa...

Ja, tänk sig att DN har blivit en hatsajt för foliehattar. ;-)

Acke sa...

Förklara begreppet foliehatt för en ovetande.

Preben sa...

Acke: folk som tror på konspirationsteorier, länk: https://sv.wikipedia.org/wiki/Foliehatt

Stellan sa...

Acke, jag fick ju veta att jag hade en sådan nyligen.

Preben sa...

Ja, det där med att polisen mörkar vissa brott med hjälp av en hemlig kod, verkar ju va sant,även om vissa användare här ansåg dig som en foliehattsbärare, då det endast var en enskild, anonym polis som talade om det först.
Kommer vederbörande be dig om ursäkt och erkänna att han var naiv nu när skiten har träffad fläkten?

Stellan sa...

Preben, högst troligen inte. Det är rätt mycket som kommer fram nu.
Vissa artiklar på nätet verkar vara omöjliga att få upp, bla...