måndag 18 januari 2016

Ordning och reda

Nu har jag byggt hyllor och sorterat material på bygget. Det här blir lite mera lättjobbat än att stå och rota i kartonger var tionde minut.

15 kommentarer:

Preben sa...

Lite döda flugor skulle se bra ut.....

Björn L sa...

Preben har en poäng där!
Jag tar med ett par burkar till lunchen imorgon,det kan väl inte Maria ha något emot....

Lester Boré sa...

Stellan.
Snyggt och prydligt. - Nästan lite för snyggt och prydligt...
En del hade kallat det där för "fascistisk ordning", jag vet dock bättre än att tala i sådana termer, man vill ju ogärna vara del i en så kallad kränkning.
Hur som helst så förefaller du var en mönsterarbetare.

Att rota i lådor medan man stånkar och mumlar svordomar är ju annars lite av charmen med att jobba, helst ska det vara kallt också. Och så bör man vara pissnödig förstås. Och gärna ha ischias.

Stellan sa...

Lester har likt Preben och Björn en poäng.
Det hör ju hantverksyrket till att stå och rota i kartonger.
Nu känns det inte lika bra längre...

rocket goldstar sa...

Inte ett spår av patina.

Dasen sa...

Det känns nästan lite Tyskt det hela

Preben sa...

Ordnung muss sein!

Magnus W sa...

Se det som en förkylning. Om två veckor ser det ut som ett bombnedslag igen och då är du "frisk" att njuta av röran. Skulle det mot förmodan inte vara rörigt igen har jag en gammal bosnienserbisk polis som förutom att han är högljudd och lojal in i döden också är en mästare på att ställa till extrem oreda på mindre tid än det tar för en gris att blinka.

Stellan sa...

Magnus W, tror du han vill ha jobb i min verkstad sen när den är klar?
Jag är ju dessutom den enda jag känner nästan, som gillar poliser.
Ingen lär ju komma och bråka om man har en bosnienserbisk polis anställd.
Högljudd och lojal in till döden dessutom, det låter ju som en dröm!

Lester Boré sa...

Magnus W.
En gammal balkan-snut låter som en bra kompis att ha om det skulle hetta till. :)
Emir Kusturica är den enda serb jag personligen har nån relation till men det har sannerligen varit en väldigt givande relation... - Jag har för mig att även Tesla var serb?

Som en passus för att bergfästa min stereotypa framtoning kan jag berätta att det brukar vara intressant att prata med serber om nationalism och religiösa och kulturella skillnader mellan folk, men ni kanske inte roar er med den typen av umgänge?

Björn sa...

Måste bara dela med mig av 2016 år ballaste hoj!

http://www.pipeburn.com/home/2016/01/19/seven-lc-fabrications.html

Stellan sa...

Häpp! Jeremy Cupp, honom känner jag. Han beundrade mig förr, men det har säkert gått över.

Lester Boré sa...

Stellan.
Du bör bajsa oftare än var tredje dag... Du har väl inte blivit morfinist!?

Stellan sa...

Åh, förlåt! Jag bajsar nu faktiskt!

Magnus W sa...

Jag kan tänka mig att han var en fruktad polis men han saknar allt vad organisationsförmåga heter. Ge honom en rörisbil fylld med prylar och en timme senare ser det ut som bilen voltat nedför Kebnekaise när man öppnar dörrarna. Dessutom kan han inte använda verktyg med mer än att allt används som hammare och han saknar all form av känsla för olika material. Lojaliteten och drivet i allt han gör väger upp men han borde nog arbeta i rivningsindustrin eller kanske som bas för ett arbetsläger för sexualbrottslingar.

En anekdot. Han berättade att han slog alla när han var ung. Alla som i mer eller mindre misstänkta. När han sedan blev äldre (och inspektör) slog han bara våldtäktsmän och de som gjort andra dumheter mot kvinnor och barn (samt alla som gav sig på någon i hans by). Han trodde det berodde på att han började bli gammal och inte orkade slå alla längre.

Anekdot 2. Efter elfte september kunde han inte förstå hur kaparna kunde ta över flygplanet sådär. Han menade att det bara hade varit att slå dem hårt i huvudet och kasta ut dem från planen. Och förmodligen skulle han gjort exakt så. Hans universallösning på alla problem är våld. Om det inte fungerar så måste man bara ta till mer våld. Och mer.