lördag 26 mars 2016

PM Viktor Orbán: "Brussels Must Be Stopped!" 2016. 03. 15Viktor verkar värdera sitt eget folk högre än sin egen popularitet inom Europa.

Hans tal är väl värt att lyssna på.
Skönt att höra att det faktiskt finns statsmän som utan omsvep inser och belyser att detta inte är något som "bara händer av olyckliga omständigheter och som vi måste lösa av humanitära skäl", utan att det faktiskt finns en långt gående plan bakom.
Det har jag och mina polare insett och pratat om i flera år, men jag har aldrig hört en statsman ta upp det.

Tänk om Europa haft fler som Orbán...

25 kommentarer:

Anonym sa...

Dagens sanning! Tyvärr finns det ingen som säger det där i dagens Sverige. SD är maktkåta = törs inte och Svenskarnas Parti har lagt ner. Sorgligt.
88!

Stellan sa...

Ja, SD verkar precis som du säger, bara vara intresserade av att komma in i dom fina salongerna...

Preben sa...

Har ni först insett det med SD nu?

Anonym sa...

Av senaste tidens händelser verkar dom han inte vill ha in i Ungern/Europa ha samma åsikt om Bryssel.

BITTERPITTEN sa...

SD håller på att krackelera av inre motstridigheter,men nu tävlar ju KD M och S om vem som kan sjtäla mest av SDs politik utan att erkänna det.

Lester Boré sa...

Stellan.
Hoppsan! - Har du ledsnat på att ha en massa folk i fikarummet? :)
Det är friskt att det fortfarande finns nationella företrädare som sätter sitt eget folk främst, som inser att det är ett problem när media ljuger och att EU-kolossens överstatliga makt och federalistiska agenda är något negativt för Europas folk.
Inom en snar framtid kommer även det antirasistiska mittenpartiet SD att kackla i högan sky om Orbans "fascistiska" retorik.

Folk måste försöka sätta sin in i vilka mekanismer och vilka intressen som ligger bakom kaoset i Mellanöstern, ISIS födelse, folkvandringen, kampen mot arabnationalismen osv osv.
Folk måste dessutom fundera över konsekvenserna av ett mer och mer liberalistiskt samhälle, vad som händer när kulturmaxistisk teori sprids i samhällets alla delar?
Hur bygger vi ett bra samhälle genom att förneka varje normalitet som finns? Vithetsnormer, heteronormer, partiarkala strukturer och allt som har med tradition eller norm ska motarbetas säger man från medialt och maktutövande håll men vad betyder detta egentligen? - Att minoriteter ska styra över majoriteten? Att skuld läggs på människor vars ända fel här i livet är att dom fötts som vita svenskar? Att de som väljer att se biologi som en sanning mer relevant än den rådande "tvärtomspråksagendan" är onda människor? Att det är lika normalt att två samkönade människor i en relation köper sig ett barn som att en man och en kvinna skaffar barn på det enda sätt som går utan vetenskaplig inblandning? Att islam är samma sak som kristendom? Att kärnfamiljen bör motarbetas eftersom hbtq-konstellationer är bättre och mer jämställt? Att könsidentitet och etnisk identitet ska avvecklas eftersom det är icke önskvärda element i den nya världen?

Att atomisera samhället genom att konstant påpeka att det enda viktiga är individens känslor och intressen är väldigt dåligt och har försatt västerlandet i ett sluttande plan, det borde vid det här laget vara uppenbart för samtliga.
Vi behöver nationell samklang.
Vi behöver företrädare som inser att hur ett samhälle är sammansatt har stor betydelse för om det blir ett bra eller ett dåligt samhälle.
Vi behöver en kulturell revolution där allt som främjar det mänskliga förfallet motarbetas.
Vi behöver inte nya politiska partier eller mer eller mindre nya ideologier, vi behöver ansvarstagande förebilder som kan representera befolkningen på ett sätt som tydligt visar att dom är en del av folket och i sanning vill deras bästa.
Den globalistiska hållningen hos gemene obildade och ointresserade papegoja till medborgare måste belysas och debatteras.
Kulturkriget måste trappas upp.

Stellan sa...

Amen!

Anonym sa...

Är det ingen som reagerar på ett 88-tillrop här i fikarummet?

Anonym sa...

Jo

Stellan sa...

Vad menas med 88?

Schneckenman sa...

Anonym sa...

ABCDEFGH ABCDEFGH

... sa...

88=Heil Hitler

Stellan sa...

Så man har alltså en kod för att heila i smyg?
Är det fler sifferkoder jag bör känna till för att fungera i samhället?

Björn Nilsson sa...

Anonym, att hävda att det är nasistiska åsikter så fort någon påtalar ett problem som omfattar flyktingar/invandrare är faktiskt oerhört lågt.
De flesta människor som jag umgås med känner ju faktiskt en oro för flyktingsituationen som uppstått, både vad gäller samhällets förmåga att ta emot detta antal, samt även delar av kulturen de tar med sig, tex hedersbegrepp, syn på kvinnan o homosexuella.
Själv anser jag att en saklig o vägrundad debatt är ett måste för att kunna driva ett samhälles utveckling framåt.
Genom att hävda att Stellan o Lesters inlägg är ett upprop av 88 är ju fantasiskt onyanserat o osmakligt av dig, man kunde ju önska att du istället lyfter fram åsikterna som du kopplar till nazismen så att inläggsskrivarna kan svara på detta påstående.
Eller är du rädd att du endast kan deltaga i en debatt genom att utropa enstaka ord o beskyllningar så som Stalinist eller Nazist istället för ett saklig argumentera för en motsatt åsikt?

Stellan sa...

Björn Nilsson, jag tror han syftade på första inlägget.
Där någon faktiskt skrev 88.
Jag trodde det var skribentens alias, men så var det tydligen inte...

Anonym sa...

Ang. Anonym's inlägg med 88, så blir det så, när det inte finns några argument.
Det är inte första gången det händer.

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag missade den anonymes 88 utrop tyvärr, det var slarvigt av mig...

Anonym 88 utropare.
Eftersom både du och jag vet att du läser detta så kan vi väl snacka lite?
Jag har aldrig identifierar mig med nationalsocialismen och är inte heller helt införstådd med en NS utan Hitler. Det vore jävligt juste av dig att berätta för mig hur Victor Orbans tal kan kopplas till NS eller på vilket sätt en nationalsocialist identifierar sig med honom?

Johan sa...

Stellan, du borde känna till koden 69. Mycket trevligare än 88. Även att man har näsan i något brunt

Johan sa...

Har näsan nästan i något brunt ska det vara....

Lester Boré sa...

Stellan.
Om det skulle visa sig att det faktiskt finns en ideologisk nationalsocialist här i fikarummet, får jag prata med den då eller gör det även mig till nationalsocialist enligt den gamla "skyldig genom samröre"-regeln?
Jag tror iofs att 88 utropet är ett affektvrål i det här fallet eftersom inlägget inte var särskilt analytiskt. - Jag inbillar mig att en övertygad nazist skulle presentera ett något mer färgsprakande resonemang än det vi serverades till en början...?

Björn Nilsson sa...

Stellan
Jag har nog gjort ett misstag, jag antog självklart att alla anonyma stod bakom första utropet...

Anders sa...

Snälla Viktor kom hit och ta Steffes plats, stämmer in i varje ord, är han verkligen politiker?!?!?! varför har vi aldrig haft någon sådan här?
Jävla tjafs om facister nazister socialister bla bla karln har ju för fan rätt han har ju bara SUNT FÖRNUFT en HJÄRNA vilket dom andra beslutsfattarna i europa saknar...
Förressten ang Steffe det är fan en skymf mot svetsarna att kalla honom svetsar steffe!

Sam B sa...

Ha-Ha!
88 betyder på amatörradiospråk "puss och kram" !!!

/S@m

Stellan sa...

Lester, skyldig genom samröre gäller inte här! Att ta avstånd från folk med en misshaglig åsikt är det mest idiotiska man kan göra, och är en av anledningarna till att det ser ut som det gör nu...

Johan, Den koden är roligare!

Björn, alla gör misstag i ett fikarum.

Eller klicka här sa...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Komprimeringsmetoder_vid_morsetelegrafering

Här finns koden 88 mm.

Mvh Skogåsbon