lördag 30 april 2016

Oj oj oj, stora problem att ta tag i här!

Skönt att utvecklingen går framåt.
På åttiotalet var det aldrig nån som tog upp dom här viktiga problemen.
Vad många kränkningar det måste ha skett då.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Hur skall en normalhetero kunna ragga på krogen numera? Det kan ju vara va f..n som helst i "paketet". Ska det vara på detta viset så förespråkar jag någon sorts könsbestämningsskylttvång inklusive namn för var och en så att man vet vad man raggar på.
Ex.vis. Kalle - hetero, Eva - lesbisk, Freja - osäkert, Stig-Britt - bisexuell

Anonym sa...

Hade det inte varit fantastiskt intressant att göra ett nysläpp av några av den gode Errols alster, så här i modern tid? Jag tänker på godbitar som "Vresa upp fetta, kärringajävel!", "Fruntimmer ska en ha att knulla med" och varför inte "Mats Olsson är en jävla bög"?!

Förmodligen skulle all milt suggestiv musik förbjudas, detta för att försvara det öppna samhället (ironin skulle vara fullkomlig). Såvida man i efterhand skulle skicka ut en studerande på Konstfack, av genusfri natur, som stolt hävdade att detta endast var ett socialt experiment. Vederbörande skulle troligen bli adlad och nominerad till Nobels fredspris.

/Päron

Anonym sa...

vad ar en hen for nagot annat nagot sjuk politisk korret skt ,vad jag vete finns det endast man eller kvinnor eller skall man behova ha en skullt vad vam ar som anonym sager

Lester Boré sa...

Päron.
"Mats Ohlson är en jävla bög" är en av världens bästa låtar!

Anonym sa...

Mats Olsson runkar kuken, är snäppet bättre...
Björnen

BITTERPITTEN sa...

Det är väl inte så jävla noga med Hen han eller hon.
Som Iggy Pop sa när han köpte sex av ett luder som visade sig vara transa." Ett arsle är alltid ett arsle"

Mats den odefinerbare sa...


Det är ett problem även fast ni inte förstår det.

Själv ser jag mig som en man medans en del i min omgivning tycker att jag är en jävla fi..a.
Jag har alltid undrat vem som har rätt ;-)

Lester Boré sa...

Mats.
Hahaha! Som tur är gäller detta enbart genus o skit...
Dom skribenter här på bloggen som man kan anta tycker att var och en måste få bestämma sitt kön och definiera sig utifrån sin uppfattning, är i andra frågor helt öppna med att det är upp till dom att detfiniera andra människor. - T.ex så har dom den självklara rätten att tala om för andra att dom är rasister och fascister, trots att vederbörande inte alltid definierar sig själv på samma sätt.
Detta görs ofta med förklaringen att "det personen skrivit visar tydligt att den är rasist/fascist", Dvs att dom lutar sig mot vad dom anser vara fakta i sin bedömning. När det kommer till könsidentitet så betyder fakta och biologisk könstillhörighet inte ett dugg! Detta är i sin tur väldigt märkligt eftersom den biologiska könstillhörigheten är ett oomkullrunkeligt faktum medan en skriven text ofta bjuder läsare mer eller mindre utrymme för egen tolkning.
Ett gäng verklighetsfrånvända jävla hycklare är vad vi släppt in i maktens och medias korridorer. Jag kallar det kulturmarxism eller kritikkultur men det finns säkert andra, mer akademiskt korrekta uttryck att använda... Det kommer säkert nån anonym hjälte och upplyser oss om dessa i så fall. :)

Stellan sa...

Mats, du är man, och trots det har dom andra rätt ibland. Du har dock sällskap
av mig i det facket.

På tal om det Lester skrev...
Det finns en man här på Åland som identifierar sig som rasist.
Han diskriminerades i två fall från arbetsmarknaden på grund av detta.
Fallen var uppe i rätten i veckan, och det är okej att neka rasister arbete.
Rasisten påstod att han aldrig bemött någon annorlunda på grund av ursprung,
och aldrig tänker göra det, men står fast vid att han tror att vi har olika egenskaper
osv,...
Rätten ansåg dock att det inte kan uteslutas att han kan tänkas särbehandla människor på grund av ursprung, och därför var det korrekt att neka honom jobb.

Lester Boré sa...

Stellan.
Man kan ju fråga sig vad det är som gör att en person som inte definierar sig som rasist inte kan särbehandla folk pga ursprung?
Alla antirasister jag känner till värderar vita lägre än andra raser, trots att dom anser att "alla är lika".
Alla rasister jag känner till anser inte att den ena eller den andra rasen skulle stå över någon annan, trots att dom anser att det finns massor med olikheter mellan dom.

Göran sa...

Jag är en biologisk man som definierar mig som transsexuell flata. Det är därför jag gör sån succé i dambastun nuförtiden.

Lite rolig genusinformation från Södertörns Högskola

Dasen sa...

Felköna!?!
Ja jösses, vilka bekymmer vi har nu för tiden....

Magnus W sa...

Jag tappade spåret redan vid "ickebinära Freja 18". Men så kan det gå när man bor i glesbygd och inget av det viktiga begriper...

Anonym sa...

Med tanke på hur uppjagade en del här blir så fort någon vill könas på annat vis än utifrån biologin given vid födseln så verkar det onekligen vara oerhört viktigt för somliga det här hur olika individer könas.

mvh Jätte-anonym

Hasse G sa...

Om man identifierar sig som katt, är arbetsgivaren då skyldig att tillhandahålla kattlåda?

Göran sa...

Hasse G, det vet i katten. Risken är dock överhängande att arbetsgivaren kastrerar dig för att få dig lugn och foglig.

Stellan sa...

Jätte-anonym, det handlar egentligen inte om hur folk vill könas.
Det handlar om hur den extrema liberalismen gör världen helt verklighetsfrämmande och absurd. ALLA vet att man är man om man har penis och kvinna om man har slida. Möjligen kan man känna sig som, eller vilja vara det andra könet, men faktum är att man inte kan bestämma det själv.
Vart ska vi dra gränsen? Sånt som var helt orimligt och fullkomlig galenskap för femton år sedan, är ju vardag idag!
Varför ska en dagstidning behöva be om ursäkt för att dom använt det svenska språket på ett helt korrekt vis, bara för att en förvirrad minoritet känner sig kränkt??
Jag känner till fall där barn i bekantskapskretsen råkat i problem för att i det ena fallet inte själv kunna svara på vilket kön det hade, och i ett annat fall för att barnet kallade en hon för en hon(hon visste ju inte vad hon identifierade sig som).
Vi tutar i barnen massa skit som inte är sant, vi skriver om klassiska barnvisor för att dom är heteronormativa, vi stryker delar ur PIppi och Tin Tin, bara för att vi är skiträdda för att nån jävel ska bli kränkt!

Vad tror du att det ska sluta? Folk vet ju fan inte hur dom ska ge ett signalement idag. Får man säga att nån är färgad, eller är det svart som är den korrekta beskrivningen? Får man säga handikappad, eller är det funktionshämmad som gäller? Är dvärg okej, eller måste man säga att det var en fysiskt kort hen som möjligen identifierade sig som en fysiskt lång hennom?

Märker man inte hur dumt det blir?

Lester Boré sa...

Jätte-anonym.
"...så fort någon vill könas på annat vis än utifrån biologin given vid födseln..."

Alltså, det ovanstående måste nog vara bland det mest absurda jag någonsin läst.
Vill? - Det är möjligt att folk vill olika saker men det betyder inte att viljan bör, ska eller kan övervinna verkligheten.

Om jag vill kunna flyga. - Kan jag flyga då?
Om jag vill vara en bil. - Är jag då en bil?
Om jag vill vara en eld. - År jag då en eld?
Om jag vill vara cancersjuk. - Är jag cancersjuk då?
Om jag vill vara en eskimå. - Gör det mig till eskimå?

Detta handlar inte om att t.ex jag tycker det är "viktigt hur olika individer könas" eftersom individer inte behöver "könas" på annat sätt än vid det väldigt flärdfria könskonstaterande som äger rum i samband med att individen lämnar moderlivet, det handlar om att hela den offentliga diskursen gällande genus är så urbota dum och ologisk att det inte liknar någonting. Hur är man konstruerad när man på fullt allvar propagerar för det självklara i att man ska kunna definiera sig själv på precis varenda punkt!?
Vad tror man att man åstadkommer? Tror man att man skapar självsäkra och trygga individer?
OM man tror det så kan jag tala om att man tror fel.

Att det finns faktisk biologisk eller mental könsproblematik hos vissa individer är känt men det är också känt vad yttre påverkan gör med individer...
Psykisk ohälsa har också visat sig kunna trassla till identitetsuppfattningen och självbilden hos människor.

Återigen.
Det konstanta flödet av kritik mot normala företeelser och normaliserandet av avvikande företeelser är vad som fördärvar oss. Svart är vitt och vitt är svart i den nya världen.
Välkomna till kritikkulturen mina vänner! - Här är det de anonyma som härskar, på många olika sätt...
Slutligen så tror jag faktiskt att uttrycket "kritikkulturen" är myntat av en s.k. "neofascist" vilket torde kunna kröna min inlaga på ett mycket stereotypt sätt.

Preben sa...

Jag är en man; men det går bra att kalla mig han, gubbe, gubbjävel eller dansk. Ibland är jag dock lite av en kärring tycker jag; men det är smäller man får ta. Jag lärde mig ord i skolan som man inte får säga i dag, typ "neger" och säger fortfarande negerboll, och jag tyckte att Nogger Black var en god glass, är jag en dålig människa då?

Anonym sa...

Preben, ja du är värdelös.
Vänligen kompensera detta beteende genom att gå till jobbet iklädd kjol imorgon.

/Johnny Boy

Preben sa...

Jag kan ju inte ens jobba..... :-(