onsdag 20 april 2016

Yasri Khan, kandidat till MP:s partistyrelse och ordförande för Svenska muslimer för fred och rättvisa, vägrar att skaka hand med kvinnor.

Detta framkom då TV4 skulle intervjua honom angående den turkiske femtekolonnaren Mehmet Kaplans stormiga tillvaro på en maktposition inom den svenska regeringen.

Vi kämpade länge för jämställdhet här i Västeuropa, nu backar vi bakåt. Det ska bli oerhört spännande och se vad feministerna har för lösning på problem som dessa, för dom kommer att bli vanligare i framtiden.

Nåja, man får väl lägga såna här händelser under "berikande-kontot".

89 kommentarer:

Preben sa...

Ja det blir intressant när alla syriska läkare, som har fått en 8-månaders intensivkurs i svenska, ska ut och jobba.
Jag har varit hos ett flertal läkare som jag inte förstår vad de säger, och som inte förstår mig.
När jag ska opereras i knät, hoppas jag det blir en skandinav som gör operationen.

BITTERPITTEN sa...

Ironiskt nog kan muslimers förtryck av kvinnor komma att krossa IS. Jag hörde nämligen att IS soldaterna inte får nåt liv efter döden om dom dödas av en kvinna,så med kvinnliga soldater som motståndare håller IS på att skita ner sig av skräck.

Anonym sa...

Han tänker på miljön naturligtvis.
Och detta får förmodligen mp några fler röster för nu när vi berikas med kulturer där kvinnor saknar värde.

Men vi svenskar får självklart anpassa oss till denna nya dagordning.

/Johnny Boy

zubbe sa...

Det är väl normkritiskt att inte hälsa på kvinnor?

Anonym sa...

Eller "idiot-kontot" kanske?
Så rök han illa kvickt också "Det här är förlegade, reaktionära synsätt som inte hör hemma i Sverige eller i ett modernt parti som Miljöpartiet." "Ska man sitta i miljöpartiets styrelse måste man behandla män och kvinnor lika, så enkelt är det."
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljopartister

Björn Nilsson sa...

Med den här farten på avhopp av ledande "Miljö-politiker"så är väl Miljöpartiet saga snart slut.

Om dessa två lyfts fram av valberedningen i sagda parti som representanter, undrar ju man lite över vilka åsikter de medlemmar som inte fick förtroendet av representera partiet har...
Toppen på isberget eller...?

Lester Boré sa...

Kaplan har trots allt uppträtt ganska rakryggat...
Personligen tycker jag att det enda konstiga i "Kaplanaffären" är att svenskar förvånas av och "tar avstånd" från att en turk kämpar för Turkiets och turkarnas sak. - Naiviteten tangerar nya rekord.
Att man dessutom pratar om att Kaplan har "visat dåligt omdöme" är ju helt absurt eftersom hans miljöpartistiska engagemang i sig omkullkastar alla teorier om gott omdöme.
Jag kan komma på mängder med anledningar till att Mehmet Kaplan inte ska besitta en statsrådsstol i Sverige men att luncha med Grå vargarna är inte en av dom.

Ang. kvinnligt handskakeri och frånvaron av detta så är det väl på tiden att svensken lär sig om det multikulturella och multireligiösa samhälle den kämpat för de senaste decennierna? Om man inte uppskattar högkulturella eller religiösa inslag från levanten eller Nordafrika så bör man kanske visa det på något annat sätt än att rösta på nåt liberalt parti i nästa val? - Förvisso har jag fått lära mig att "liberalismen är en demokratisk ideologi" men trots det så är dess förmåga att förfäkta samhällets totala förfall starkt begränsad i största allmänhet och när det kommer till begränsning av främmande kulturella eller religiösa yttringar är den alldeles ofattbart tandlös.
Dessutom har kvinnan som inte blev handskakad med, med största sannolikhet använt sin ack så viktiga och värdefulla gåva att lägga en lapp i en låda vart fjärde år till att bereda vägen för det som nu hänt henne...

Stellan sa...

Hahaha! Nu blev det ju roligt som fan här i fikarummet!

Anonym sa...

Att Lester inte ser något problem med att umgås med en våldsam högerextrem organisation kommer kanske inte som någon överraskning för den som tagit del av hans vurmanden för fascimen här i kommentatfältet.

Vad jag tycker är spektakulärt i nyheten som inlägget tar upp är att den här MP-liraren gissningsvis inte tagit kvinnor i hand tidigare heller. Men INGEN i MP har reagerat då! Först när en journalist gör sitt jobb och rapporterar om mannens bizarrerier reagerar partiet.
Samma med Kaplan, man hyllade honom internt för att han hade så himla brett och härligt kontaktnät, först när det blir allmänt känt kommer man på att det visst var lite konstigt. Men flera ledande MP:are tex Peter Eriksson tycker (i likhet med Lester) fortfarande att det är helt OK för en minister att hänga med Grå Vargarna.
Verkar vara en märklig kultur i det där partiet. Kommer aldrig få min röst det är ett som är säkert.

/k

Stellan sa...

K, Att det stora problemet skulle vara hans lunch med Grå Vargarna, har jag precis som Lester svårt att se.
Måste man ha samma åsikt som alla man äter lunch med?
Om jag har en vän som är extrem på något vis, måste jag ta avstånd från honom då, för att vara rumsren?

Om jag fick tillfälle att äta lunch med Kim Jung Un, så skulle jag tacka ja, och tycka att det skulle bli mycket intressant att prata med en människa som nära på är min motsats.
Skulle det alltså vara skäl nog att förakta mig?

Jag måste ha missat nåt, vart vurmade Lester för fascismen?

Anonym sa...

I tur och ordning:
1. Om en minister äter middag, dessutom en rituell måltid (det var ramadan), med en representant från en politisk organisation så innebär det att den skänker legitimitet till den personen och till den organisationen. Sen kan man personligen tycka att det är fånigt att det är så, men politiken fungerar på det viset.

2. Jag skulle också gärna äta lunch med Kim, men vore jag minister skulle jag få avstå pga ovanstående.

3. Upprepade gånger bland de 205 kommentarerna härom veckan.

Anonym sa...

hälsn. /k

Lester Boré sa...

k.
Jag visste inte att Kaplan umgås med Grå vargarna? Kan du bjussa på lite mer info gällande hans umgänge med dom? Att vara på samma tillställning som medlemmar i Grå vargarna räknas inte som umgänge tror jag...
Kaplan är och har alltid varit turknationalist och att en turknationalist ibland dristar sig till att äta en bit mat tillsammans med andra turknationalister är för mig varken konstigt eller förvånansvärt.
Att valmanskåren finner saken förvånande är däremot konstigt och det bergfäster också misstankarna om hur intresserad och lämplig valmanskåren är att besluta om vilka som ska ha nationens och folkets framtid i sina händer.

Din ton insinuerar att du inte har så mycket till övers för fascism, är det de fascistiska inslagen i den här miljöpartisoppan som framkallat de svala känslor för miljöpartiet som du nu ger uttryck för eller har du alltid ansett det vara ett ointressant parti?
Den typ av vänsterextremliberalfeminism som Miljöpartiet står för, är såvitt jag förstår ansedd som demokratisk? Är den det och är den isåfall bättre eller sämre än andra demokratiska ideologier?

BITTERPITTEN sa...

Ett av Miljöpartiets största problem verkar vara att dom är så otroligt kåta på att få in mångkulturella politiker i politiken att dom helt glömt att kolla upp kandidaterna. Man utgår helt krasst från att alla har samma värdegrund och värderingar och det är rasistiskt att ens misstänka att någon från en annan kultur skulle vara annorlunda.

MP verkar leda listan på dömda politiker också. På Petterssonsblogg.ligger det ute lite dommar över politiker och bland MP är det mycket hatbrott,misshandel,miljöbrott,terrorism och rasism bland MPs politiker.

Anonym sa...

Que? Man kan inte vara vänsterextrem och liberal samtidigt. De är två politiska motsatser. Grundkurs!

Anonym sa...

Sursnoppen: Håller med dig helt om MP och deras uppenbara brist i att kolla sina kandidater. Ett problem jag tror finns utanför MP också.

BRÅs siffror har visat att Sverigedemokrater är de mest kriminellt belastade.

/k

Lester Boré sa...

k.
För min del är det mer problematiskt att Kaplan skänker legitimitet åt främmande kultur som ramadan än att han legitimerar sitt folks engagemang för sin sak.
Visserligen går dom sakerna lite hand i hand i det här fallet men rent principiellt så kan man göra en skillnad.
Kaplan har agerat precis som man kan förvänta sig av honom.
(Med det sagt menar jag såklart inte att turknationalister som Kaplan ska få fritt spelrum i Sverige, snarare tvärtom.)

Anonym sa...

Alla ministrar som äter falafel bör självfallet avgå med omedelbar verkan. Endast svensk kultur kan tolereras.

Ovanligt kort svar från herr Lester, antar att du är upptagen med att läsa in dig på de grundläggande höger-vänsterbegreppen inom politiken.
Om du söker på "Politisk teori" på adlibris borde du få upp lite bra lästips.

Stellan sa...

K, jag tolkade det aldrig som att Lester vurmade för fascismen, utan snarare försökte få någon att förklara varför vår modell av demokrati var så mycket bättre. Jag tycker att det är en stor skillnad.

http://www.blocket.se/dalarna/Tankulemotor_winch_66477833.htm?ca=6&w=1 sa...

Ett måste när man ska lyfta båten i vattengaraget.

http://www.blocket.se/dalarna/Tankulemotor_winch_66477833.htm?ca=6&w=1

Anonym sa...

SVTs tyngste politiske kommentator säger samma sak som sursnoppen

"Kände till att Yasri Khan inte tog kvinnor i hand
Den relevanta frågan är förstås hur det kan ha blivit så? Sannolikt för att Miljöpartiet i sin ambition att framstå som tolerant mot olika människor valt att ha överseende med också sådant som står i strid med partiets grundläggande idéer."
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/utan-tvekan-miljopartiets-svaraste-kris-hittills

/k

Kompmannen sa...

Kan inte Miljö Partiet återgå till att radikalt propagera för att man ska sänka inomhustemperaturen hos alla till +16C så att kärnkraften kan avvecklas, så att alla kan leva fridfullt tillsammans med lusekofta på året om? Känns som att det är väldigt lite Miljö i Miljöpartiet numera.... In med Birger Schlaug igen, tycker att de verkade vara mindre dravel på hans tid, eller har tiden förgyllt minnet?

/Micke

Sam B sa...

Lär er hälsa på rekorderligt ryskt sätt á la Leonid Brezjnev. En riktig björnkram och munkyss!
Det skulle nog gå hem hos våra vänsterkantsvänner. Mångkultur minsann!

Lester Boré sa...

Är det nån som på riktigt blir upprörd över att vissa muslimer inte tar kvinnor i hand?
Hur kan det vara en viktig fråga? Hur kan man som drabbad låta sig nedslås av det?
Mångfald och krossandet av nordisk "normalitet" är ju allt dessa gnäll-människor vill ha så varför blir dom så upprivna när drömmen börjar förverkligas? Jag tycker att det är fantastiskt att den muslimska miljöpartisten som nu avgått är ärlig mot sig själv och mot oss svenskar.
Att miljöpartister i gemen och sannolikt partistyrelsen i synnerhet är helt utanför spelplanen när det gäller logik och rimliga resonemang borde vara allmänt tankegods vid det här laget och det borde inte få några efterspel alls.

Gör er redo att möta verkligheten era jävla sömntutor.

Dasen sa...

Det ryktas att miljöhippisarnas nya förslag på stadsråd blir en viss Herr Breivik. Det blir ju mångkulturellt och tolerant så det förslår!

Lazon sa...

För att inte tala om regeringens andre vice talman som aldrig har förnekat sitt samröre med SS personer. Javisstja glömde att han är Sverigedemokrat då går man ju alltid fri i det här forumet.

Lester Boré sa...

Lazon.
Kan man enligt dig rangordna personer som kämpat för sitt land på nåt vis? Alltså finns det nån skala eller så där t.ex libanesiska krigsveteraner är bra och t.ex brittiska veteraner är dåliga? Beror det förmodat bra eller dåliga på vilken nation veteranerna kommer ifrån eller beror det på vilket krig dom deltagit i? Är veteranernas inställning till den demokratiska ideologin liberalism viktig när det kommer till hur man ska förhålla sig till dom? Hur vet man vilka veteraner det är ok att ha samröre med och är det ett statiskt tillstånd eller förändras det över tid?
Jag blir jättenyfiken! Berätta mer om vilka krigsveteraner som är dåliga att ha samröre med och vilka som är bra att ha samröre med.

Lazon sa...

Lester. För att klargöra så tycker jag som alla andra jasägare som lättast blir accepterade i detta fikarum att Yasri Khan är en skam och inte ens borde fått chansen av MP att visa sig om ledningen haft någon koll. Men ska jag tolka Ditt svar som ett svar eller bara ett sätt att försöka dribbla till att den andre vice talmannen har all rätt att som nasse sitta där han gör.

Lester Boré sa...

Lazon.
Det var inte ett svar, det var ju en fråga...
Menar du på allvar att Björn Söder är nazist?

Lester Boré sa...

Lazon.
Jag glömde en grej...
Varför är Khan en skam? Och för vem är han en skam?

Stellan sa...

Är inte en av Björn Söders närmaste partikollegor Kent Ekeroth jude?
Det måste bli tryckt stämning i deras fikarum om allt detta stämmer...

Jag har aldrig hört om SS-historian förr faktiskt, nu blir det en googling!

Lester, jag vill också svara på den frågan! Khan är en skam för det svenska folket, då han är ett lysande bevis för att man kan omkullkasta allt som ett samhälle stått för, genom att gå och lägga en lapp i en låda utan att ha någon aning om vad det egentligen är man hejar fram.
För sitt eget folk är Khan säkert en helt okej kille, med hjärtat på rätt ställe...

Stellan sa...

Lester, du känner aldrig att det skulle vara läge att ta en Valium?

Roger sa...

Måtte jag inte ha någon MP anhängare i min omgivning...

Anonym sa...

Detta forum är en nanoversion av den stora världen. Ser man allt tjafs här mellan folk som håller på sin sak så är det inte speciellt svårt att förstå varför människor inte kan samsas och att allt eskalerar. Varför kan inte allt bara vara rosa, mysigt och skönt?

/K.K

Anonym sa...

Det postmoderna experimentet under namnet Lester Bore tar sig allt bizarrare uttryck. Han driver nu värde-relativismen så långt att SS-soldater likställs med alla andra som "kämpat för sitt land". För de som inte accepterar Lesters totala relativism är det inget märkvärdigt att veta att SS-soldater inte är att jämställa med vilken krigsveteran som helst.
I konsekvensens namn få vi väl utgå ifrån att Lesters relativism även gäller andra mänskliga praktiker, att det tex inte är något fel med att en man inte vill ta kvinnor i hand eftersom det är rätt enligt hans värderingar. Att ifrågasätta dem är ju bara att vara fast i en norm om att jämställdhet och den liberala demokratin är bäst.

Hur går det förresten Lester börjar du få ordning på höger-vänsterbegreppen inom politiken?

/k

Magnus W sa...

Det kan anses som ett problem att man legitimerar misshagliga personer och därmed deras ståndpunkter genom att man umgås med dem. Så resonerade ju hela partiskalan angående SD, och detta med känt resultat, när de vägrade ta en diskussion i något fall och i något ämne. Med andra ord hoppas jag att den svenska politiker som får chansen att käka lunch med Un också gör det – hur ska denne politiker annars kunna utföra sitt uppdrag (som jag förutsätter också bland annat är att verka för att de egna synpunkterna sprids och kanske slår rot någon annanstans)?

Det där med fascism, att svara på varför den är sämre än demokrati, är ju ingen konst att svara på (ur det personliga perspektivet, alltså utan att lägga ord i mun på diverse anonyma). En auktoritär ideologi där staten är elitstyrd och medborgarna i princip livegna passar inte mig helt enkelt.

Sedan kan jag tycka att också demokrati har sina svagheter, såsom den praktiseras idag, där friheten och rättigheten att rösta ges bort alldeles för lättvindigt. Systemet tycks helt ha missat de skyldigheter som normalt sett följer med en rättighet. Hur man ska råda bukt på dessa problem utan att inskränka de i mina ögon självklara rättigheterna är dock inte enkelt. Kanske ska rösträtten förtjänas genom att man inträder i samhällets tjänst under en period, en slags totalförsvarsplikt i säg sex månader? Det skulle minska segregationen och mångfaldigt öka individens känsla av att vara del av landet. Och delaktighet föder en vilja att ta ansvar och när rätten att rösta har ett pris tror jag inte man som röstberättigad medborgare kommer att slänga bort den på vilken idiot som helst.

Bring it on!

BITTERPITTEN sa...

Det är märkligt att Politiker får avgå när dom lunchar med fel personer. Palme lunchade väl med Castro utan problem och hans efterträdare lunchade med Arafat t.ex. Men Svenska 7 klövern vägrar att luncha med SD. Det borde vara tvärt om egentligen,att den som inte vill luncha med oliktänkande får sparken.

Lester Boré sa...

Stellan.
Att be någon att utveckla sina resonemang är väl inte att se som offensivt? - Jag antar att läkemedelsfrågan är ställd med min energiska nyfikenhet som grund eftersom jag inte ser någon annan förklaring till den... Svaret är hursomhelst nej. Jag funderar aldrig på att ta en valium.
Jag tycker att det är beklämmande att vi i Sverige låter människor med åsikter och värderingar som Khan frodas här men han är ju ett uttryck för det system dom flesta här inne aktar och älskar.
Om man anser liberalismen som genomsyrar Sverige och "västvärlden" vara viktig, om man anser att individens möjligheter att vara som den vill ska stå över alla andra värden i samhället så blir ju kontentan alltid att någon annan kommer i kläm, Dvs att den individuella totala friheten sker på bekostnad av någon annan. Ett atomiserat och individualistiskt samhälle som det liberala kommer obönhörligen att resultera i att varje individualistiskt uttryck "kränker" någon annan. - Det är bara en omskrivning av ett samhälle där den på ett eller annat sätt starkaste gruppen vinner flest fördelar.
Khans rättighet att följa sin egen väg är ju det som liberaler i olika färger drömt om och jobbat för under lång tid, i princip alla våra folkvalde och dryga 80% av befolkningen VILL ju ha det så här. Om man ska börja villkora dessa rättigheter så är ju hela idén omintetgjord och hyckleriet blir så uppenbart att till och med ett barn inser det.
Jag tycker inte att Khan är en skam, däremot tycker jag att han är en smärtsam påminnelse om hur det går när man splittrat samhället såpass att det inte längre finns en nationell eller folklig samklang gällande vilken sorts samhälle vi vill ha, istället levererar ett etablissemang i konsensus ideer om saken som vare sig har folkligt eller reell bäring medans folket intresserar sig för bröd och skådespel.
Ett så liberalt samhälle som Sverige 2016 är skulle knappt fungera ens om det fortfarande var ett etniskt och kulturellt homogent land, dock hade sannolikheten varit större under dom förutsättningarna.

Kontentan av detta är:
80% av befolkningen, den politiska eliten och dess lakejer slåss med näbbar och klor för ett liberalt multikulturellt och multietniskt samhälle. Man behandlar samtliga av motståndarna till detta som pestsmittade och sjukdomsförklarar deras åsikter samtidigt som man gör allt som står i sin makt för att stöta ut dessa meningsmotståndare ur den sociala gemenskapen.
När det liberala multikulturella och multietniska samhället börjar falla på plats och dom logiska konsekvenserna av detta synliggörs så blir det helt plötsligt gråt och tandagnisslan över självklara men ändå helt obetydliga detaljer som att främlingarna vi kämpat så för att få hit, inte tar en kvinna i hand?! - Detta är obegripligt!
Det Khan har och Kaplan gjort är för dom helt naturligt, med dagens svenska mått mätt är det deras rättighet att göra det dom gjort och Sverige har under decennier kämpat för att importera mängder av människor som dessa två och kämpat för deras mänskliga/religiösa rättigheter att bejaka och utöva sina kulturella, religiösa och etniska "egenheter". När dom sedan gör det så blir Svensson uppriven då han i tv-soffan serveras tusenåriga självklarheter som om det vore nyheter!? Helt plötsligt förvånas Svensson och makten över saker som varit uppenbara under en väldigt lång tid.
Så...
Är det någon som är en skam så är det nog den demokrati och melodifestivalälskande medborgaren som har försatt sig själv och sitt folk i en mycket problematisk situation.

BITTERPITTEN sa...

Lester Boré. MelloSvensson tror att dom älskar mångkultur och är övertygade om att mångkultur är att köpa kebab av en Kurd på den lokala pizzerian,kolla på några indianer som blåser panflöjt på torget och åka till Thailand och knulla horor.Religion tror dom är att låta barnen döpa sig och konfirmera sig,samt gå i kyrkan på bröllop och begravning. Mellosvenskar är förmodligen det mest inskränkta folket i Europa.

Lester Boré sa...

k.
Det roar mig att du försöker förminska mig. :)
Tror du att det vidkommer mig mycket? Jag lever ju med den fördelen att jag ofta ifrågasätts och förminskas av människor som inte ens är i närheten av att kunna redogöra för sina egna åsikter på nåt plan. - Papegojor du vet...;)
Jag har inte likställt nån med någon annan. Jag har frågat Lazon om hur man bör tänka kring krigsveteraner, något han borde veta eftersom han har en klar bild över den saken precis som du tycks ha. Självklart får även du svara på mina frågor kring detta.
Själva kärnan i frågan var ju VARFÖR SS-soldater ska särskiljas från andra veteraner?
Dessutom så ska man inte kalla folk för nazister om dom inte är det. Det är dumt och djupt ohederligt.

Vi hamnar här varje gång.
-Någon presenterar ett "faktum".
-Jag frågar hur personen resonerar och tänker kring detta "självklara" faktum den presenterar.
-Jag anklagas för att vara vurmare av saker och bör ses allmänt som en idiot men svaren på mina frågor uteblir alltid.

Varför skulle jag vara "ond" eller dum för att jag ber dig eller någon annan att redogöra för eller utveckla det du säger? - Det finns ingen logik i det...?

Anonym sa...

"Om man anser liberalismen som genomsyrar Sverige och "västvärlden" vara viktig, om man anser att individens möjligheter att vara som den vill ska stå över alla andra värden i samhället så blir ju kontentan alltid att någon annan kommer i kläm, Dvs att den individuella totala friheten sker på bekostnad av någon annan."
-Var har du hämtat den här aparta definitionen av liberalism?

Berätta gärna för oss varför SS-soldaters brott ska relativiseras när nu Kahn och Kaplans handlingar uppenbarligen inte ska det. Varför är din kulturrelativism bara applicerbar på en del? Borde inte du som ivrig försvarare av fascismen vara emot all typ av relativism?

Frågorna hopar sig, men i vanlig ordning uteblir svaren och istället kommer tirader om hur vanligt folk missförstått allt och endast den upplyste Lester vet hur det ligger till.

Delar för övrigt helt Magnus Ws tankar om fascism. Vill också tillägga att jag inte på något vis tycker att demokratin i Sverige är fulländad, tror heller aldrig att den blir det utan istället att det är något som kommer vara under ständig utveckling. Fascism däremot är självfallet en avveckling av demokratin och varför det skulle vara att föredra tycker jag är svårbegripligt.

/k

Stellan sa...

Vad jag menar, Lester, är att du kanske går på aningen hårt, med många
frågeställningar på en gång(till Lazon).
Vad det gäller din debatt med K, så har han valt att feltolka dig från början till slut,
så där lär du inte komma någon vart.
Svaret du postade 10:27 var mycket bra, tycker jag.
Vi ville ha multikultur och nu har vi fått det. Visst, det var lite mer än kebab
och salsa, men det borde inte komma som en chock för någon.

Lester Boré sa...

k.
Var har jag påstått att SS-soldaters BROTT ska relativiseras?! Var har jag skrivit nånting om det?! Jag har frågat Lazon om hur man bör resonera kring olika krigsveteraner.
Att du, som uppenbart inte kan förstå en skriven text, kritiserar mig för att vara svarslös blir ju lite knasigt faktiskt. Att jag skulle vara relativistiskt lagd är ju löjeväckande. Jag har inte fått några frågor, det enda som dyker upp är påståenden från dig att jag slätar över brott eller vad du yrar om...

Det är nog mer saker än fascism som är svårbegripliga för din del skulle jag gissa.

Om du tittar på vårt samhälle idag så inser du ganska snabbt varifrån jag fått min "aparta"(det är ett fint ord, jag förstår att du gillar att använda det.:)) uppfattning om liberalism.
Det finns ju ingen gräns för den individuella friheten eller för individuella rättigheter. - Idag finns det såklart olika gränser för vad som är lagligt osv men dessa gränser/normer utmanas hela tiden på marxistiskt manér, gränser för vad som är lagligt och för vad som är "normalt" ska hela tiden utmanas med ursäkten att det finns bakomliggande individuella rättigheter som måste tillgodoses och allt som står i vägen för detta måste revideras eller försvinna.
Jag orkar inte räkna upp exempel på detta men man kan ju nämna alla dessa goda människor som startar olika initativ för minoriteter o.dyl, Pride är ett exempel på det.
Det spelar ingen roll hur
Mycket rygg dom bryter för att inkludera alla olika avarter eller hur politiskt korrekta och inkluderande dom är så får dom ALLTID kritik för att nån "grupp" åsidosatts eller inte uppmärksammats. - Det tar ALDRIG slut. Det kommer alltid att finnas människor som inte upplever att deras behov och "rättigheter" får ta plats varvid gränsen för det specifika utmanas och flyttas hela tiden tills det inträder total gränslöshet på alla plan.
Min profetsia är att inom trettio år så kommer t.ex sex med barn att vara tillåtet. Barn kommer även att få rösta i "demokratiska" nationella val, det kommer att hända väldigt mycket dåliga saker på grund av den liberala sörja som blandats in i allt från konservatism till socialism. Att den normkritiska vänstern fått mycket luft de senaste tio, femton åren fungerar dessutom som en accelerator i detta.

Preben sa...

"Lite mer än kebab och salsa" så jävla bra!
Jag såg Frigolit på tv i dag, han verkade trött pojkstackarn, och förstod inte att kvinnor kände sig kränkta över att de ansågs så pass nedvärderade att man inte ville skaka tass med dom.

Lester Boré sa...

Stellan.
k kan inte skilja på det jag presenterar rörande Sveriges tillstånd och mina egna åsikter. Förmodligen är det för att k anser att k inte behöver läsa vad jag skriver eftersom jag är ond, det kan också vara så att k inte kan tillgodogöra sig skrivna texter på ett sätt som man förutsätts kunna i såna här sammanhang?

Anonym sa...

Fast Stellan jag anser ju inte att jag feltolkat, och har heller inte "valt" det. I förra debatt-vändan ställde jag upprepat den direkta frågan till Lester om han tog avstånd från fascismen, och han gjorde ju aldrig det. Vilket tex du gjorde (hade inte väntat mig annat heller).

Angående multikultur så är det väl inte så mycket en fråga om "vill ha". Hade det varit rimligt att efter tusen år av folkvandringar hit och dit runt om i världen någon gång under 1900-talets andra hälft säga "Nu är det stopp! Inga förändringar mer, exakt så här ska det konserveras"? Ute i resten av världen fortsätter förändringarna men Sverige isolerar sig helt med stängda gränser. Och tro inget annat än att i en kapitalistisk värld skulle det också innebära totalt stängda gränser, åt båda håll.
Jag tänker istället att man gör bättre i att acceptera att världen är i ständig utveckling och vi har det väldigt bra här upp just nu så därför kommer folk hit. För hundra år sedan så utvandrade folk härifrån för det var bättre i Amerika (trodde man i alla fall).
Nu har vi en herrans massa problem med integration och det är problem som sopats under mattan länge, man har nog lite skitit i de där ute i förorterna.
Eftersom jag inte är total kulturrelativist så tycker jag att det är rimligt att "pracka på" de som kommer hit vår syn på tex jämlikhet. Att acceptera att vissa inte tar kvinnor i hand pga sin risiga kvinnosyn och därmed tro att man är öppen och välkomnande mot alla, ja så tycker inte jag.
Sen kan man tex påminna sig om att det inte var ens hundra år sedan som det ansågs förkastligt av en kvinna att gå utanför hemmet i utsläppt hår och utan huvudbonad här i Sverige. Våldtäktskulturen var visst ganska hård ute på den Svenska landsbygden förritin som jag har förstått det, och äktenskap arrangerades friskt.
Kunde vi förändras så kan andra tänker jag.

Med hopp om fortsatt utvekling,

/k

Anonym sa...

*utveckling inte utvekling.

Anonym sa...

suck, och ska vara jämställdhet inte jämlikhet. Även om jag gillar det med. Skriver som kratta.

zubbe sa...

Hur ska man kunna påverka en annan människa om man varken får träffa eller samtala med personen?

Anonym sa...

Klok invändning Zubbe, om du syftar på Kaplan så hänvisar jag till det jag skrev ovan om hur man som minister legitimerar åsikter genom sitt umgänge.

Anonym sa...

Lesters inlägg 10.27 är väl något som vilken svensk som helst kan ställa sig bakom.

/k senast i förrgår besökte en minister förorten och fick knivar i däcken, räddningspersonal blir stenade ambulanser sönderslagna.
Hur länge skall man behöva bevittna detta för att sen höra att vi misslyckats med integrationen?
Dessa utövare erbjuds gratis utbildning,sjukvård,bostad och mat.OM dom erbjudanden inte duger anser jag att dom får söka lyckan utanför vårat skattefinansierade välfärdssystem.

Ska Sverige bli en pissoar där folk uträttar sina behov och sen låter någon annan städa.?

"Fumligmedettflin" sa på morgonnyheterna att han skulle ta tag i partiets problem idag, känns tryggt då det verkar vara en driftig karl.

/Johnny Boy

Lester Boré sa...

k.
Att jag inte har nåt behov av att "ta avstånd" från ditten och datten diskvalificerar alltså mig från att kunna ha rimliga analyser av samtiden?
Det är en så ofattbart dum uppfattning att det inte liknar någonting!
Att du gömmer din extremt inavlade analys av historiska folkvandringar bakom ett, i vad jag antar är radikalt dina kretsar, "ta seden dit man kommer" argument är inget som hjälper eftersom du har fel i sak.
Till att börja med så är dina historiska jämförelser helt förkastliga eftersom det inte finns nån beröringspunkt mellan de dåtida och de nutida förutsättningarna eller "spelreglerna" on man så vill...
Om din analys ska bli trovärdig så måste du samtidigt propagera för fullständigt avskaffande av asylrätten, bort med precis alla bidrag, bistånd och statlig inblandning i folkvandringarna. Dessutom måste du öppna upp för möjligheten att den nuvarande befolkningen tillåts skydda det dom anser vara deras land med vapenkraft och övrigt våld om dom anser det vara rätt och rimligt, även på lokal nivå.

Problemet är inte kulturella eller religiösa skillnader mellan svenskar och andra folk, dom skillnaderna är en tillgång för mänskligheten och ett uttryck för global mångfald. Problemet är att multisamhällen inte fungerar eftersom hela poängen med ett multisamhälle är att det inte finns någon nationell konsensus gällande majoriteten av de viktiga frågorna i ett samhälle.

Att du intagit en position där du accepterar Europas ödeläggelse och avser sitta med armarna i kors medan de européeiska folken avvecklas är ju förvisso helt sinnessjukt och personligen äcklas jag av det men det är ju ditt beslut.

Jag och alla andra behöver verkligen se lite källor på det du påstår om arrangerade äktenskap, våldtäktskultur och att inte få visa håret i Sverige.

Anonym sa...

"Om du tittar på vårt samhälle idag så inser du ganska snabbt varifrån jag fått min "aparta"(det är ett fint ord, jag förstår att du gillar att använda det.:)) uppfattning om liberalism.
Det finns ju ingen gräns för den individuella friheten eller för individuella rättigheter. - Idag finns det såklart olika gränser för vad som är lagligt osv men dessa gränser/normer utmanas hela tiden på marxistiskt manér, gränser för vad som är lagligt och för vad som är "normalt" ska hela tiden utmanas med ursäkten att det finns bakomliggande individuella rättigheter som måste tillgodoses och allt som står i vägen för detta måste revideras eller försvinna.
Jag orkar inte räkna upp exempel på detta men man kan ju nämna alla dessa goda människor som startar olika initativ för minoriteter o.dyl, Pride är ett exempel på det."

-Men det där är ju ingen definition. Det är ju bara du som tittat dig omkring och sett diverse företeelser som du ogillar som du sedan benämner som liberalism. Så kan man ju så klart göra men det blir lite svårt för oss andra att hänga med om du har helt egna definitioner av olika politiska ideologier.

Ditt senaste inlägg bjöd utöver de sedvanliga invektiven (tröttnar du aldrig på att vara så otrevlig hela tiden och är du det i övriga livet med? Kul för jobbarkompisarna tänker jag tex) även på en hel del saker som jag 'måste'. Antar att det i din värld finns en given logisk linje mellan de jag skrev och det du påstår att jag 'måste'. Men då jag uppfattar kausaliteterna som minst sagt oklara får du nog förklara lite närmare om du vill göra dig förstådd.

Anonym sa...

ovan
/k

Anonym sa...

Inte riktigt tid att leta igenom källor nu men till att börja med kan du läsa ”Såsom en slöja. Den kristna slöjan i en svensk kontext” en avhandling av idéhistorikern Elisabeth Hallgren Sjöberg.

Kanske kommer källor på det andra under dagen om jag har lust och tid. Annars får du väl avfärda mig som en ljugande idiot. Nej visst nej det har du ju redan gjort.

/k

Lester Boré sa...

k.
Menar du att vårt samhälle inte är liberalt eller vari fallerar det jag säger?
Ljugande idiot? Jag säger inte att du har fel men jag har inget minne av att jag påstått det...
Mina jobbarkompisar propagerar inte för ett misshagligt samhälle.
Arrogansen klär dig iaf.

427cu sa...

Magnus W satte huvudet på spiken genom att skriva att "demokrati har sina svagheter" Demokratiska lagar och förordningar exempelvis de som vi har i Sverige är ofta dåligt applicerbara på element som valt att leva utanför systemet (inte Bolaget) eller som bara tar godbitarna ur den digra lunta av service som moder Svea erbjuder. Tror och är rätt övertygad om att HA och Bandidos skulle få svårt att etablera sig i Nordkorea.
Tittar vi på hur Birger Jarl gjorde när han enade Sverige så ser vi att han oftast högg skallen av fiender. Tror Kim hade gjort det med HA och Bandidos också.
Det där med rösträtt är nog en mycket komplex fråga med visst är det så att nog inte alla bör ha rösträtt, eller svenskt medborgarskap. Naturligtvis är grundbulten i att ha rösträtt är att man har de värderingar som vi har tillskansat oss under drygt 1000år. Själv känner jag inte för att starta om igen.

Mvh 427cu

Anonym sa...

Har du börjat med lite nya uppdrag??
http://seservice.se/

Nu vet jag vad ditt nya företag ska pyssla med.

lycka till / C-G

Lester Boré sa...

427cu.
Du är och nosar på nåt viktigt och det gläder mig. :)

Lester Boré sa...

Magnus W.
Tydligt och bra resonemang, kan du inte fortsätta det?

Stellan sa...

Lester, Magnus W har fullt upp med sin nya gojnarstek.

CG, kul att nån tagit över min gamla hemsideadress!

Lester Boré sa...

k.
Efter att ha skummat igenom den avhandling du hänvisar till så måste jag nog säga att du tar i en aning när du formulerar dig som du gör gällande kvinnliga huvudbonader under 1800-talet.
Har du läst avhandlingen eller googlade du bara efter nåt att trycka upp i ansiktet på mig?

Just det! Jag måste fråga...
Vi pratade om avståndstagande tidigare, du verkar tycka att det är obegripligt att jag inte tar avstånd från olika saker som du tycker är otäcka och fascismen är väl det som varit på tapeten nu.
Min fundering är enligt följande:
När du, din familj och alla du känner tog avstånd från fascismen, hur gick det till? Upprättade ni ett dokument som ni skrev under eller var det ett muntligt avståndstagande? Hade ni separata avståndstaganden för varje enskild företeelse eller klumpade ni ihop alla onda ting och tog ett samlat avstånd?

Har det hänt att du tagit avstånd från saker som du sen ångrat men då inte kunnat närma dig på grund av bindande överenskommelser?

Om jag skulle ångra mig gällande det här med avståndstagande eller om min rygg skulle förvandlas till sylt, finns det nånting jag bör tänka på då? Alltså, vad krävs för att man ska ta avstånd från saker och ting? Är det annat än politiska ideologier som kräver avståndstagande eller är det fritt fram att förhålla sig neutral om det handlar om annat?

Jag skulle också vilja veta om du tar avstånd från Israel, om du tar avstånd från Saudiarabien, och om du tar avstånd ifrån USA?

Anonym sa...

Lester skrev:

"Problemet är inte kulturella eller religiösa skillnader mellan svenskar och andra folk, dom skillnaderna är en tillgång för mänskligheten och ett uttryck för global mångfald."

Plötsligt kände jag ett hopp om att Lester någonstans långt inuti faktiskt inte är skvatt galen. Men sedan fortsatte han samma stycke med:

"Problemet är att multisamhällen inte fungerar eftersom hela poängen med ett multisamhälle är att det inte finns någon nationell konsensus gällande majoriteten av de viktiga frågorna i ett samhälle."

Hmmm... (utdrag ur första citatet) - Kulturella och religiösa skillnader är en tillgång för mänskligheten.

Jag antar att Lester menar det hans skriver. Klokt.

Hmmm... (försöker tolka det andra citatet) Men det (skillnaderna som tillgång) fungerar inte i Sverige (nationellt = inom länders gränser och jag tolkar att det här refereras till Sverige då han skriver "skillnader mellan svenskar och andra folk" i första delen) för man tycker olika i de flesta viktiga frågor vilket är själva poängen med skillnaderna som tillgång.

Svårtolkat. Eller inte.

Jag försöker mig på en sammanfattning av Lesters text:

Kulturella och religiösa skillnader är en tillgång för mänskligheten. Men inte i Sverige. Var gärna olika i resten av världen för det är bra men gör det inte inom Sveriges gränser för det är jobbigt att vara olika och i det inte tycka samma sak i viktiga frågor.

Jag antar att detta appellerar till rätt många. Vilket det faktiskt gör enligt undersökningar av hur väljarna ställer sig i frågan. Främlingsfientlighet är naturligt i allmänhet och för den opportune politikern en snabb väg till makten. Historiskt finns det i våra södra, centraleuropeiska, grannländer lysande exempel på detta.

Lester är enligt ovan helt enkelt främlingsfientlig. Han har egentligen, enligt egen utsago ovan, inget mot islam, muslimer, syrianer, kineser eller andra som inte är som vi. De är en tillgång för världen. Bara dom hålls där dom är. Främlingsfientlig - det har nog stått klart för de flesta hela tiden. Däremot skiljer det sig, mellan olika läger, i uppfattningen om detta är en positiv eller negativ egenskap.

Jag förstår att han ormar sig och krumbuktar kring frågor om hur han ställer sig till olika styrelsesätt. För mig står det dock klart att han faktiskt är komplett galen. Att vara främlingsfientlig är i sig inte ett bevis på det. Hans argumentation är det.

/J

Lester Boré sa...

J.
Du missförstår mig lite. - Tror jag iallafall...?
Kort sagt anser jag, som jag sagt tidigare, att de naturliga kulturella och religiösa skillnader mellan jordens olika folk är en enorm tillgång för alla. Det betyder inte att det är positivt att blanda alla jordens religioner och kulturer.
Om man håller sig till den idén så behöver man inte hantera omöjliga uppgifter som integration, "kulturkrockar" och annat som tvivelsutan får oönskade effekter i ett samhälle.
Det gäller såklart inte bara Sverige och det utgår jag ifrån att du förstår, trots att du såklart inte vill göra sken av det eftersom jag inte framstår som lika galen då...
Min uppfattning om det negativa i att, ofta under tvångsmässiga former, blanda kulturellt och religiöst väldigt olika folk gäller såklart generellt i hela världen. - Alla folk har rätt till att leva efter sina traditioner, religioner, seder och bruk helt utan inblandning från främmande makter. Alla jordens folk borde naturligtvis vara herrar i sina egna hus, som det är nu är det bara några stycken som faktiskt har mandat att bestämma själva. Det som händer i Sverige är inget jag önskar något annat land i världen.
Tycker du att det är en "komplett galen" argumentation?

Jag är inte "främlingsfientlig". Jag har inga problem med människor som kommer från andra kulturer, däremot är jag helt på det klara med vad det innebär när människor med vitt skilda kulturella/religiösa identiteter ska försöka fungera tillsammans under mer eller mindre frivilliga former. - Man måste kunna göra skillnad på dessa två saker. Att vara mot multikulturella samhällsbyggen har ingenting med att tycka illa om vanliga människor från andra länder eller kulturer att göra, det är två helt olika saker.
Den självklara utgångspunkten är bl.a att människors identitet är väldigt viktig och den kräver utrymme, att tro att människor ska åsidosätta sin identitet för att vara främlingar till lags är ett naivt förhållningssätt och det finns mängder med exempel på vad som händer med etniskt eller kulturellt heterogena samhällen. Visst kan man välja att bortse från dessa negativa aspekter, man kan också förhålla sig likgiltig inför det hela och helt enkelt inte bry sig, dock bör man isåfall vara ärlig med det och inte påstå att blandningen av folk med vitt skilda kulturer och traditioner är positivt för samhällsutvecklingen. I exemplet Sverige har etablissemanget tillsammans med tankesmedjor och liknande, under väldigt lång tid och helt utan förbehåll, hävdat att det multikulturella experimentet varit och är en framgångssaga utan like, trots att sanningen är en helt annan. - Som tur är så börjar befolkningen inse att verkligheten faktiskt inte stämmer överens med Reinfeldts sagor eller med Aftonbladets kultursidor.
Men vad vet väl jag om nåt? Jag är ju bara en komplett galning...

PS.
Lite roligt i sammanhanget är att precis efter att jag exemplifierat hur man från de goda människornas håll sjukdomsklassar åsikter som inte hyllar den pågående mardrömmen, så glider du in och stämplar mig som "komplett galen"... :)

Anonym sa...

Ja, det är en helt komplett galen argumentation. Detta då du faktiskt på allvar verkar tro att det någonsin funnits eller finns länder med vad som är - citat - "etniskt eller kulturellt heterogena samhällen" (jag antar att du även menar religiöst?). Och att om man trots det omöjliga i detta ändå leker med tanken - att detta skulle vara någonting positivt.

Ge gärna exempel på var du menar att det funnits eller finns - och vad som i så fall kommit ut gott av det.

Det är klart att du är främlingsfientlig - förstår du inte det själv? Du vill inte att främlingar (främlingar i det att du inte känner dem eller deras etniska, religiösa eller kulturella tillhörighet) kommer hit. För det krånglar i din uppfattning till det och sabbar Sverige. Det är att vara främlingsfientlig. Att du gillar "vanliga människor" ändrar inte på det. Släpp den tanken och stå för vad du är.

Observera att jag fortfarande inte menar att du är galen p g a detta. Det är fortfarande för att dina argument är baserade på tanken om det "rena" "dom" och det "rena" "vi" och att det på något sätt kan följa nationella gränser. Att det på något sätt kan upprätthållas - att det varit så förut - vilket är helt barockt. Vi är dom och dom är vi. Har alltid varit det och kommer alltid vara det.

Har "vi" problem med kultur-/religonskrockar? Tycker "vi" om hur samhället förändras? Är nytillkomna nordamerikaner/tyskar/italienare/jugoslaver/romer/syrianer problemet? Eller muslimer? Judar? Alla utom dem som bevisligen kan påvisa "svensk" (vad det nu är...) börd i tre generationer?

Vem skall välja och hur skall det gå till? Du?

Klart som f-n att det är svårt när många kommer nya hit på kort tid. När var det jämvikt? 1832? Kommer det vara det 2043?

Svaret är att det aldrig varit det och aldrig kommer bli det. Du håller fast vid att "att de naturliga kulturella och religiösa skillnader mellan jordens olika folk är en enorm tillgång för alla". Skönt.

Släpp nu bara tanken på att dessa folk är något statiskt och att det finns länder på jorden där det är "rent". Och - att detta skulle vara något positivt för det landet. Tanken har prövats tidigare och det var en (1) man som bestämde vilka som var "rena". Det är den delen som gör att du framstår som galen.

/J

Anonym sa...

Glömde att jag skulle j-klas lite med dig också. Kolla upp vad som skiljer en heterogen grupp från en homogen. Tror du blandat ihop det lite. Det blir å andra sidan kanske lite kul när just du blandar ihop dem... ;-)
/J

Anonym sa...

Hahaha! Jag gjorde självmål. Läste lite för snabbt. Sorry.
/J

Anonym sa...

Nu blev det ju riktigt komiskt. Man skall inte skriva på nätterna. Nu är det jag som framstår som galen. Vilket förmodligen är sant.

"Ja, det är en helt komplett galen argumentation. Detta då du faktiskt på allvar verkar tro att det någonsin funnits eller finns länder med vad som är - citat - "etniskt eller kulturellt heterogena samhällen" (jag antar att du även menar religiöst?). Och att om man trots det omöjliga i detta ändå leker med tanken - att detta skulle vara någonting positivt."

Helt underbart!

De fina männen i vita rockar är här nu... Ledsen jag måste avsluta...
/J

Stellan sa...

Äntligen lite glada nyheter! Så detta kommer att reda upp sig och vi kommer bli
som en enda stor familj! Jag blir så glad!

Anonym sa...

Alltid tyck att "en enda stor familj" är ett uselt talesätt. Alla familjer grälar ju som satan.

Lester Boré sa...

J.
Jo, nog gjorde du självmål allt.
Du menar att det aldrig har funnits etniskt eller religiösa homogena länder?! - Det är fel.
Sverige te.x, var i princip ett homogent land fram till 90-talet. Den största delen invandring vi haft fram till dess var europeisk och de nyanlända kom från en snarlik moralisk och religiös bakgrund, det var som sagt européer som kom, och samspelet mellan svenskar, italienare och jugoslaver fungerade enligt ögonvittnen ganska bra. Trots det så begåvades vi dock med vår första maffia i efterdyningarna av arbetskraftsinvandringen från dåvarande Jugoslavien...

Din definition av min påstådda främlingfientlighet är väldigt konstig.
Om du anser att det är ett problem om fyra somalier flyttar in i din lägenhet så är du alltså främlingsfientlig?
Det innebär ju i praktiken att samtliga medborgare som inte hyser främmande folk i sina hem är främlingsfientliga.

Jag tänker inte släppa ett jävla dugg. Jag identifierar mig inte som främlingsfientlig eftersom jag inte är principiellt fientligt inställd till enskilda främlingar. Jag tänker naturligtvis inte heller låta mig definieras av dig J, en person som menar att jag resonerar som Affe och därför är galen... Din uppfattning att motstånd mot multistaten och problematiserandet av scenariot där människor med vitt skilda ursprung och levnadssätt ska samverka på en samhällelig nivå skulle vara främlingsfientlig är inget jag tänker acceptera eftersom den är fel.
Om du inte hade varit ideologiskt förblindad så hade du redan nu, i Sverige, sett tydliga exempel på exakt vad jag menar. Den här tråden t.ex handlar ju om just detta. Det borde vara uppenbart för alla och en var att den kategori människor som Kaplan och Khan företräder aldrig kan "integreras" i Sverige. Dom kommer heller aldrig att pruta på sin identitet, sina värderingar eller övertygelser för att det isåfall skulle vara bra för medborgarkollektivet. Det finns inte en chans att dessa två herrar skulle ansluta sig till de rådande värderingar som generellt finns hos den svenska befolkningen och det är ett problem som naturligtvis är betydligt större och mer talrikt än de två miljöpartister det ordats om här.

Vari ligger egenvärdet att förstöra sitt eget land med importerad social oro, klanmentalitet eller våldsamheter som man vet på förhand är omöjligt att få bukt med? Varför ska vi ägna oss åt detta? Varför är transformationen till ett multikulturellt samhälle den absolut viktigaste politiska frågan i modern tid?

Ditt resonemang om "rena" länder och allt vad det nu är tänker jag inte ens kommentera eftersom det inte har nånting att göra med resonemanget om att allt för stora kulturella, traditionella och religiösa skillnader inom ett samhälle är problematiskt.

Förmodligen kommer du inte att förstå vad jag menar den här gången heller. Du kommer förmodligen inte att förstå vad jag menar ens om Al-shabab skär huvudet av dig...
Det är uppenbart för alla som läser din text att du INTE identifierar dig som svensk och då blir såklart den naturliga följdfrågan varför du ens lägger dig i Sveriges nutid och framtid? Det vore mycket mera logiskt om du lämnade Sverige till fördel för nåt land där du kan identifiera dig med folket. Det kan iochförsig sig vara så att du inte är svensk och då blir dina utsagor naturligtvis ännu mer ovidkommande.

Jag har försökt att bemöta din kommentar på ett sätt som den förtjänar, jag är dock inte helt säker på om du är helt i balans...

Anonym sa...

J hur är vädret i Tel-Aviv?

Lester Boré sa...

k, J och Anonym.
Nu när det visat sig att människor som Kaplan och Khan, som ju har ganska radikala och kanske till och med fascistiska och extremislamistiska åsikter, nått framgångar och tillskansat sig maktpositioner i Sverige med hjälp av demokratin, kommer ni nu att ta avstånd från demokratin?
Det har ju nu visat sig att demokratin i vissa fall går i fascismens koppel och att demokratin i detta fall varit en förutsättning för att en turknationalist, och enligt vissa även fascist/islamist, kunnat ta sig in i det svenska maktcentrat.

Hade jag varit en larvpotta som tycker att avståndstagande är viktigt så hade jag nog tagit avstånd från demokratin i nuläget...

Anonym sa...

...samtidigt så förlorade Kaplan sin maktpositionr just på grund av demokratiska processer. Maktpositioner som han å andra sidan från början fått genom demokratiska processer.

Men hjälp! Är då demokratin i Sverige just nu bra eller dålig? Är Sverige demokratiskt eller är demokratin en bluff? Hur ska vi veta? Hjäääääälp!!!!
Det verkar som att demokrati kanske är något som är i en ständig process av utveckling och det uppstår alltså ett läge som inte kan utvärderas i binära termer. Gör mig inga illusioner om att Lester Bore är kapabel att hantera den typen av information. Att man faktiskt kan vara anhängare av demokrati trots att man ser att den inte fungerar perfekt i alla lägen.

Lite sent att tänka på att inte framstå som en larvpotta i mina ögon. En frälingsfientlig sådan till på köpet. Sorry men du har inte ensamrätt i världen på att definiera begreppet främlingsfientlig, och utifrån vad du skrivit här och på din egen blogg är de helt klart främlingsfientlig enligt alla gängse kriterier.

/k

Lester Boré sa...

k.
Kaplan avgick frivilligt. Han åtnjöt fullt förtroende från alla inblandade. - Vad hade demokratin med det att göra?
Demokratin är inte under utveckling. Den har varit under nedmontering väldigt länge. Federalism och oligarkstyre är till stora delar vad som döljer sig under den nuvarande demokratins mantel.
Det jag kritiserat hårdast är den parlamentariska demokratin i dess nuvarande form och det är skönt att höra att till och med en sån som du kan förstå att den inte funkar... Dock väljer du att släta över problemet med nån slags "det blir nog bra framöver"-resonemang vilket är ganska efterblivet eftersom vi ju redan vet att det inte kommer att gå i en riktning mot mer folkstyre utan att vi istället rör oss i helt motsatt riktning.
Utifrån vad du har skrivit här så är du helt klart en idiot enligt alla gängse kriterier.

Lester Boré sa...

k.
Missade du förresten frågorna du fått tidigare eller är du bara svarslös?

Anonym sa...

Sverige är ett läskigt land, med för många k och J.

Anonym sa...

Du kan kalla mig för idiot, det har jag ingenting emot.

/k

Stellan sa...

Jag undrar om man inte bör ta avstånd till idioter?
Idioter står för mycket ont i världen, troligen mer än både kommunister
och fascister...

Kotten sa...

Några av kommentatorerna verkar vara uppfödda med gummispade och gatsten i sandlådan.
-"det började med att den andre slog tillbaka". Samma försvar fungerar lika dåligt när det gäller förolämpningar.

Stellan sa...

Jag förmodar att man inte behöver ta avstånd från idiotin, eftersom det är en vedertagen
och socialt accepterand ideologi.
Det kan vara så att det är den största ideoligin av alla.

Preben sa...

Jag tror du har rätt Stellan.
Frigolit och Romson verkar ha det lite jobbigt nu.......

Anonym sa...

Fan vad det är märkligt ibland. När Stockholms lagen i fotboll spelar derby, då skall det bråkas och slåss , men när det är en landskamp , då sitter alla på samma pub och dricker och har det bra , då har alla samma åsikt vem som skall vinna.
När SOO började natt vandra för trygghet på gatorna då vaknade massmedian .alla är kriminella,
Nassar, mm. Som motdrag gjorde Vänster folket livet surt för dom som var med SOO.(inga SOO på våra gator).Varför kan inte alla grupperingar ha samma mål till att börja med.Trygghet på våra gator, inga stenar kastade på dom som vill vårat bästa
mvh
S Bäckman

rocket goldstar sa...

Storm i ett vattenglas, förbjud alla jävla kompiskramar ! Själv kramar jag min fru och mina barn, det räcker för mig.

Kompmannen sa...

Finns tydligen fler aspekter än handskakning...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22685523.ab

/Micke

Anonym sa...

Rocket flytta till norrland här är det inte lika vanligt med hejkramar.

Lester Boré sa...

rocket.
Att kramas är ju kanon! Folk borde kramas mer.

zubbe sa...

Håller med Rocket, ge fan i att krama mig!

Anonym sa...

Har svårt att förstå mig på personer som k & j.
Man vurmar till 100% för andra kulturer, men sedan tar man helt plötsligt avstånd från enskilda saker i andra kulturer. Som i detta fallet, när folk vägrar ta kvinnor i handen.
Hur kan man ta avstånd från det, när man samtidigt är för det?

Muslimer vägrar ta kvinnor i handen, men våldta, det går bra.

Att luncha med folk som har helt andra åsikter än en själv, borde det vara lag på, för politiker!! Hur skall dom annars få reda på hur andra tycker och tänker? Genom att läsa slaskmedia kanske?

Mvh Skogåsbon