måndag 16 maj 2016

Låt Stå!

Jag har verkligen gillat att ha det här fikarummet.
Jag har haft stor glädje av de flesta fikarumsbesökare, och haft nytta av kommentarsfältet.
Det gör mig ingenting att alla inte har samma åsikter som jag, men när folk i fikarummet allt mer frekvent påstår att det är bruna inslag i mina inlägg, då får jag faktiskt nog.
Då fikar jag hellre nån annanstans, där jag får vara själv med folk som jag tycker om.
För jag tycker om de flesta av fikarummets besökare, och jag kommer att sakna dom.

Nu ska ni få en redogörelse för hur jag resonerar, och om ni efter att ha läst det fortfarande tycker att jag verkar brun, så kan jag inte göra mycket åt det.

Jag hävdar med en dåres envishet att det finns vissa kulturer som inte kan blandas med andra kulturer utan att det uppstår friktion. Detta har enligt min ringa mening ingenting med rasism eller främlingsfientlighet att göra, och vad folk har för färg på skinnet bekommer mig inte.
Jag har aldrig påstått att någon kultur skulle vara bättre än den andra, jag har ENBART påstått att dom är olika, och fungerar illa ihop.

Vänstern, liberalismen och feminismen har skapat en kultur i Sverige(och större delen av västvärlden) som går ut på att man kan identifiera sig precis som man själv önskar, och kan se ett ifrågasättande av detta som en kränkning.
Med andra ord så måste man acceptera att en annan kultur har tex, en annan syn på kvinnor, homosexuella, och människor som identifierar sig som något annat än det dom är.

Att detta givetvis kommer att leda till mängder av motsättningar kan en idiot lista ut, och att behålla våra värderingar och våran kultur blir med tiden en omöjlighet. Man hade kunnat hävda att dom som väljer att bosätta sig i ett annat land får rätta sig efter dom värderingar och den kultur som gäller där.
Men det går ju inte, för att då kränker man ju dom nyanlända människornas rätt till sin kultur.

Jag "vet" ju att tex, kvinnor och män har samma rättigheter, det är ju så självklart att det inte ens kan ifrågasättas.
Men i vissa andra kulturer så "vet" man att kvinnan inte alls har samma rättigheter som en man, och det är för dom så självklart att det inte kan ifrågasättas.
För oss är det en självklarhet att tjejer kan ha en kort kjol om hon önskar, och för andra så är det tom, oacceptabelt att en tjej visar ansiktet.

Lägg där till att många kulturer hatar varandra sedan hundratals år, och nu plötsligt ska bo sida vid sida, i ett land helt utan moral dessutom.

Inte vet väl jag vilken kultur som är bäst, jag vet bara vilken jag anser passa mig bäst. Om andra människor anser att deras kultur passar dom bäst, så kommer dom inte att anpassa sig till våran kultur, så enkelt är det.
Det ser vi dessutom bevis för hela tiden.

Jag tycker att Sverige har blivit ett sämre land, och jag har svårt att förstå att det finns folk som inte håller med om det. Men jag är också helt övertygad om att det kommer att bli så mycket sämre med tiden.

Att folk tror att deras uppoffringar skulle vara en humanitär insats, tycker jag är rena dårskapen. Dels för att den humanitära situationen kommer att bli så pass mycket sämre i Europa med tiden, men också för att det är "vi" som lockar folk att riskera sina och barnens liv på en resa över medelhavet.
Tar dom sig bara hit, så väntar välfärden. Lämnar dom bara sitt gamla land, det är ändå inget att ha, så väntar lyckan här! Klart som fan att dom tar risken. Folk sitter och bölar framför teven, men fattar inte att det är vi som dödar. Dessutom så är det ju så att hur mycket vi än överbelastar vårt eget land, så kommer vi ändå bara att "hjälpa" en bråkdel. En bråkdel som hamnar i utanförskapsområden i ett pissland som dom ofta föraktar, istället för att med hjälp av bistånd kunna rädda sitt eget land.

Jag ska erkänna att jag är förtvivlad och till och med gråter ibland över vad som händer med mitt älskade fosterland, och jag vet att jag inte är ensam.
Jag märker att det håller på att gå på skit, men folk tramsar på om kränkningar, normkritik och avståndstaganden.

Nu vet ni ungefär vart jag står. Kalla mig vad ni vill, men inte tänker jag sitta här i fikarummet och lyssna på det, då går jag hellre ut och jobbar.

Anna-Lena Löfgren - Lyckliga Gatan (1967)

Klicka på länken ovan(jag hoppas det funkar) slut ögonen och njut av en av världens bästa låtar, som handlar om ett land som en gång var världens bästa.
Så låser jag dörren så länge.

Tack och adjö, mina vänner. Hoppas vi ses nån gång!

263 kommentarer:

1 – 200 av 263   Nyare›   Senaste»
Norrland sa...

Mycket bra skrivet, lås bara inte dörren för sista gången.....jag hoppas vi "ses" fler gånger

Björn Nilsson sa...

Va?
Vad säger man, ännu en kritiskt röst som tvingas att tysta.
Åsiktfrihet jo jag tackar...

Förstår att som "känt ansikte", blir det jobbigt att hela tiden försvara sig mot beskyllningar om vad vissa personer tycker att du står politiskt, dessa personer har aldrig lyssna på de genomtänkta svaren du försökt att ge.

Denna blogg har i alla fall för mig varit en källa för glädje o eftertanke o jag är tacksam för det du delat med dig.
Fast vi inte träffats i verkligheten så känns det ändå sorligt att umgänget skall upphöra på detta sätt.

Nu tar du hand om dig själv, familjen o båtarna så kanske vi ses i framtiden, i verkligheten eller på nätet.

Tack Björn

Anonym sa...

Instämmer helt i det du sa Stellan.

Det finns många verklighetsfrånvända människor ute i vårt samhälle, som inte har några större livserfarenheter, utan lever i en bubbla, vad det verkar.

Som sagt, lås inte dörren för alltid.

Mvh Skogåsbon

Preben sa...

Jag kan bara instämma i vad som sägs här, och jag hoppas detta bara är tillfälligt.

Jag hoppas de anonyma som har varit så pass respektlösa, åtminstone har tillräckligt med stake, så de ploppar in och ber om ursäkt; men det kanske är för mycket att hoppas på.

BITTERPITTEN sa...

Jag känner precis som du Stellan,men jag är lite äldre än dig har vuxna barn och tror inte att jag orkar börja om i ett annat land. Jag vet inte heller om jag orkar stanna och slåss mot alla PK normer och deras galna representanter. Just nu känns det bara som om jag vill låsa dörren dra ner rullgardinen och bli eremit.

Fredrik Lindgren alias Willy Wonka sa...

Ännu en röst tystad av kritikerna med "brunkortet"
Sakta men säkert tystar dom alla dom inte tycker likadant..
Låter lite som en diktatur tycker jag.
Tack för dom här åren Stellan, du kommer vara saknad......

Anonym sa...

Det märkliga är att det är inte infödda vita svenskar som mest uttrycker sina farhagor om vattenfallsinvandringen, det är dom som kommit hit tidigare, som tycker att det gått för långt, jag jobbar/har jobbat med folk från alla världens hörn utom Australien och det är precis som Päron skrev om arsel, jag hatar med arsel.

Roger

Lester Boré sa...

Samtliga.
Jag vill hävda, trots min understundom "hårda" ton, att de anonyma människorna som kommenterat här inte har nånting att be om ursäkt för.
Visst kan det vara lite överilat att insinuera eller påstå att någon, Stellan i det här fallet, är nazist,rasist, främlingsfientlig eller "brun" men vafan... Ska man ha högt i tak så ska man, i ett fikarum har man ofta det och därför vill jag påstå att de anonyma, 82x112, Thomas m.fl har gjort helt rätt som gett sig på det dom inte gillar eller som ligger i motsats till deras övertygelse. Visst är även jag skeptisk till rasist/nazist snacket men det är väl ingen som på allvar bryr sig om att en vänsterhysterika kallar en för rasist?
Det har ju inte förekommit några hot eller allvarliga övertramp även om det varit hett ibland.

Stellan.
Jag vet hur du känner dig. Jag vet exakt hur du känner dig.
Har man en gång öppnat ögonen så är det omöjligt att blunda igen. Att få berättat för sig att man är en sämre människa, en ond människa, en dum människa osv, hör till vardagen om man inte hyllar det pågående projektet. Visst är det trist men du vänjer dig...
Du borde omvärdera ditt beslut, självklart helt prestigelöst, för jag misstänker att du gillar att skriva och att visa bilder på gammalt pund?
Du har ju alltid hävdat, med all rätt, att du regerar i ditt fikarum och att det är din agenda som gäller. Att vissa inte inser att ditt liv inte längre kretsar kring att lägga gräddsvetsar, eftersom gräddsvetsar inte kommer att förändra det som pågår, kan du väl ha överseende med?
Det enda som har hänt är att du ändrat din egen uppfattning om vad som är viktigt, varför inte låta det höras i fikarummet?
I ärlighetens namn så har du faktiskt inte uppträtt som radikal eller så, snarare skulle många hävda att du gett uttryck för "sunt förnuft".
Menmen, om du promt ska avveckla fikarummet så kan du ju lika bra ge nycklarna till Feministvänstern så att dom kan använda lokalen till att fira segern över den frispråkiga ålänningen och dennes fascistoida anhang. Det blir afrikansk dans i färgglada kläder, föredrag om genusfrågor, matbuffé med spännande rätter från hela världen utom Europa, ett salsaband kommer att spela och det kommer att finnas två överåriga batikkärringar som tillsammans med sina trettio år yngre fästmän från Senegal håller salsakurs. Hela fikarummet kommer att prydas med sprayade anarkistsymboler och traditionella muslimska bonader, Gudrun kommer att låta sig omskäras av en häxdoktor till tonerna av traditionell afrikansk musik och Soraya Post kommer att sitta på DIN plats, kedjeröka och aska i DIN mugg...

Med det sagt så sätter jag mig på baksidan och tjurar eftersom jag verkar vara ensam om att tycka att riktig munhuggning är viktigt.

Tack Stellan.
Tack Acke.
Tack anonym.
Tack 82x112.
Tack Göte.
Tack Olle.
Tack Thomas.
Tack alla andra som jag har haft äran att dricka en kopp kaffe med.

Anders Johansson sa...

Jag skulle sakna dina funderingar om samhällsutvecklingen (snarare avvecklingen...) ifall du slutar skriva, men jag förstår dig i och med att vi som ser åt vilket håll det barkar redan är överens med dig och de som med en dåres envishet fortsätter hävda att vi går mot ljusare tider inte brukar vara speciellt intresserade av en öppensinnad diskussion.

Slänga elaka epitet runt sig är mer deras grej.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag läste din text en gång till...
Den visar tydliga tecken på nazism. Dödsnazism.
Soraya kommer att gnida sitt kön mot din stol som en symbolhandling för att manifestera det godas seger över den nu abdikerade kungen av fikarummet.
Gudrun och Åsa har tydligen redan börjat skriva en bok om hur dom och deras kärleksarmé övervann den patriarkala härskarstrukturen och fick folkets företrädare på knä. Arbetstiteln skulle visst vara "Den binära världsmästarens fall"

Hasse Granat sa...

Tack för den tid som varit, respekterar ditt beslut men
när en hemlig förhoppning om att du ska ändra dig.
Njut först av sommaren!

Jocke sa...

Men va fan!
Ska allt kul försvinna?
Blir ingenting bra kvar i det här jävla skitlandet.
Aja, Telia höjde avgiften på bredbandet och Stellan lägger ner bloggen. Nu kan jag säga upp skiten....

Anders sa...

Jaha ett av de få ställen jag kollar regelbundet läggs ned, kul tack alla som inte kan respektera andras åsikter, är så jävla trött på alla som bara måste lägga sig i allt, ge fan i att läsa denna sida då läs aftonbladet istället...
Stå på dig Stellan, du avgick iallafall med en text som sammanfattar detta land väldigt precis.
Nu är bara frågan VART hittar man en sida som innefattar träbåtsbögeri gräddsvetsar sidor kulor murklor hojjar garage jaloviina och humor??!!??
Hoppas du får ork och tid att komma tillbaka annars får man väl göra som Jocke skrev, säga upp bredbands skiten....

Anonym sa...

men va fan, inte ska väl PK eliten vinna på borta plan, det är ju eran sida.Kan dom inte fatta någon gång att allt inte är svart eller vitt.Snälla anonyma,svara, vilket ben föredrar ni på eran käresta, det vänstra eller högra benet, för det i mitten kan ni aldrig ha uppskattat.
mvh.
S Bäckman

Anonym sa...

HELVETES JÄVLA SKIT, kan bara inte vara sant att vänsterspökena har sådan makt att dom kan sänka en av dom bästa bloggarna som finnes.

Dom borde hemsökas och kvävas medels ett par rejäla hästpungar.

Stort tack Stellan för underhållning i världsklass, hoppas jag får följa dig i annat forum.

/Johnny Boy

Anonym sa...

Det är en sorgens dag.
Tappa inte bort nyckeln Stellan.
//Jimmy

Anonym sa...

Stellan lås inte dörren! Jag har följt dig ett antal år, dina byggen och båtrenoveringen. Nu har jag väntat att du skulle få färdigt pojkrummet och få se flera byggen och renoveringen av Wiking mm

MVH Conrad

Gasen sa...

Neeej😐

whatever sa...

Stellan!Varför bryr du dig om dom där jävla trollen,Någon avlönar dom(inte alla, dom flesta är bara akademiskt utbildade nyttiga idioter) för att hugga på varje tendens att få den svenske mannen att vakna och öppna ögonen.Många svenska män är motor och båtintresserade,dom vet att en hel del bland annat läser din blogg,därför dyker dom upp på sådana här bloggar.Deras enda syfte är att försöka skrämma oss och få oss på defensiven genom att kalla oss det ena å det andra. Men vinden håller på att vända.Dom har inte ett enda intelligent argument för vansinnet som sker i Sverige och Europa att komma med,och dom vet det,så det ända dom kan göra är att kalla oss en massa löjliga epitet som rasist,facist,högerextrem,nazist,antisemit,brun,islamafob,homofob mm.Vem fan bryr sig,i dessa tider måste man man stå över sånt bullshit.Stellan, du skall vara stolt över vad dom kallar dig,det visar att du går imot vansinnet och gör motstånd.

Anonym sa...

Ok, en politiker som lägger ner sin blogg för att han blir emotsagd. Lättkränkt någon?

Sen har vi hans åsiktsbröder som skyller på "vänstern" för att bloggen läggs ner? Tjenare!

johan sa...

Sorgens tid, blev uppsagd i onsdags och nu detta......jaja, jag förstår fullständigt att lusten tryter när flumbullarna står på rad med huvudet i sanden och bara drar fram rassekortet så fort nån säger emot.
Tack för en av de roligaste och intressantaste bloggar jag följt.

HadegÔtt !

Lester Boré sa...

Fan va ni hackar på dom få meningsmotståndare som skrivit här och som faktiskt visat kurage genom att säga emot Stellan om dom ansett att han haft fel. Sen kan man såklart klaga på argumentation och logik i resonemangen men det är en helt annan sak. Ingen av de anonyma har bett Stellan att lägga ner sin blogg eller på annat sätt påstått att han borde hålla käft.

Man kan ju för faan inte hylla den ena för att han säger vad han tycker och samtidigt såga den andra för att han gör samma sak. - Är ni blåsfiskar eller?

Återigen vill jag poängtera att det är larvigt att kalla folk för rasister osv men kom igen nu...

Anonym sa...

Fattar inte problemet? Det är väl bara att moderera kommentarfältet och radera inlägg du inte gillar, det gör ju alla andra.

Anonym sa...

VAFAAAAAAAN
Sveriges absolut bästa blogg får inte avslutas bara sådär. Det här känns värre än när en förälder lägger benen på hyllan. Nu blir mitt liv ännu dystrare.....

/Nephologen

Anonym sa...

Jahaja.....Ja, såsom antagligen ansedd som "Kulturmarxist", eller "PK-Maffia" ...så anses väl jag vara en av de skyldiga för att Stellan lägger ner sin blogg.....Fast det tar jag faktiskt inte på mig.....Jag har haft diskussioner med Lester apropå hur han bemöter / diskuterar med sina meningsmotståndare.....Och om det har gjort att Stellan lägger ner sin blogg..? Vad kan jag göra åt det ?
Synd att bloggen läggs ner, jag har gillat att läsa om båtar / bilar / hojar....
Men, livet går vidare......
Mvh / Thomas H.

Länk här sa...

Något för PK-idioterna att läsa!!

https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/%C3%96vriga%20rapporter/Lagesbild%20over%20sexuella%20ofredanden.pdf

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Grabbar, ta det piano nu. Det är ju mitt beslut, så det går inte att lägga skulden på
någon annan. Fikarummet var ju endast ett projekt för mitt nöjes skull, inget annat.
Inga stålar, ingen marknadsföring, ingenting mer än en plats att träffa människor
som jag tycker om och har kul med.
Men när jag allt oftare bara blir upprörd över hur jävla korkade en del är, då tar det
mer energi än det ger.
Varför ska jag hållas med sånt för? Varför ska jag besvara frågor till folk som inte
begriper ett skit, och som dessutom aldrig svarar på mina följdfrågor?

Men inte fan är det deras fel att jag inte orkar, det är ju bara mitt.
Jag är trött nu, trött och uppgiven.

Länk Norsk TV sa...

Stellan: Jag förstår dig till 100%.
Som Tino Sanandaji utryckte det, - I Iran måste jag tro på någonting jag inte kan se, men i Sverige måste jag förneka, sådant jag kan se med egna ögon.

Thomas H: Titta på detta, kopiera eller klicka på länken ovan: https://www.youtube.com/watch?v=rxmnCXjM5iU

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Stellan: Att du inte får svar på dina frågor är inte så konstigt, då dom inte kan ge några bra svar, så enkelt är det. Därför slänger dom ur sig ord som nazist, fascist, rasist mm, för att man har helt enkelt inga motargument.

När en råtta är inträngd i ett hörn, så anfaller den, trots att den är chanslös, men den kan chocka sin motståndare, och komma undan ändå.

Ta en lång paus, och återkom när kraften och inspirationen känns bra igen.

Idioter och verklighetsfrånvända människor, kommer du aldrig kunna övertyga ändå.

Jag vill att du skall veta, att denna blogg är i världsklass!!

Mvh Skogåsbon

Flygmek2 sa...

Som andra redan skrivit ,en sorglig dag.
Jag har också gillat blandningen av ämnen ,och har inga problem med andras övertygelser.

Enda saken som irriterar mig är anhanget av anonyma inlägg....
Svårt att följa de inläggen ,det känns lite som att försöka förstå en kommunikation mellan en talare och en grupp demonstranter i huvtröjor......

Jaja, hoppas du kommer tillbaka i vilken skepnad som helst ,till och med i huvtröja :-)

Mvh Flygmek2

Anonym sa...

Jag har dagligen varit in på din blogg och läst det du skrivit och sett dina bilder. Och det är svårt att bestämma vad som imponerat mest på mig, dina tankar eller dina projekt. Så det är med stor sorg jag läser ditt beslut om att lägga ner.
Men samtidigt så har du min fulla förståelse men tanke på de kommentarer som skrivs med mer eller mindre öppna anklagelser mot dig. Det du uttryckt beskriver så exakt den rädsla som jag själv och mina nära har över vad som händer i vårat land. Och frustrationen är överväldigande över att inte kunna diskutera situationen utan att anklagelser om rasism haglar.
Jag personligen hoppas att du kommer på andra tankar och fortsätter, för mitt och andras liv kommer att bli mindre intressant utan ditt fikarum.
Lycka till med allt!
/BG

Jocke_D sa...

Har följt bloggen sedan någon gång för tiden då Hulster byggdes.
Gladdes storligen åt lilla fina supermonobygget tillsammans med Lindman (körde själv mono mot Lindman) och Acke. Vad hände med det bygget förresten?
Blev inspirerad av försöken att köra sidvagnsspeedway som ofta slutade i en galen mekarhistoria.
Försökte inkorporera så många av de underbara uttrycken (gnussa, hylsa, "ryskt" osv) i mitt eget språk, där så var rimligt, men lyckades såklart aldrig lika skönt som mäster själv.
Tyckte det var lite synd att ämnena gled från tuffa hojjar och bilar men fann, tack vare en otrolig berättarteknik, att jag tydligen tyckte träbåtar var skoj.
Älskade, på sätt och vis, flytten till Åland även om det var synd att familjen försvann från Sverige.
Blev lite skeptisk när du gav dig in i politiken men kände att det tydligen varit något som legat och grott länge - så varför inte. Du är ju orimligt rimlig.
Men vad nu? Lägga ner? Nej, känner jag lite egositiskt, det får inte ske. Inser sedan att om orken inte finns kvar så är det så. Tack Stellan för alla goda skratt under åren!
Känner jag "min" Stellan rätt kommer du komma tillbaka, nyare, starkare, bättre.
Det hoppas jag.

//Jocke_D

Anonym sa...

Jag håller med i din text fullständigt Stellan.

Micke-Kummelnäs sa...

Det var med stor klump i magen jag läste titeln på ditt inlägg. För jag insåg vad det skulle mynna ut i. Jag har full respekt för ditt beslut och förstår till fullo din prioritering.

Jag vill också passa på att beskriva vilken plats bloggen har kommit att få för mig. Den har varit en daglig källa till både inspiration och samhällsdiskussion. Ett ställe där jag både har fått en insikt i folks åsikter och funderingar, plus mulliga bilder och beskrivningar av härligt "pund".
En för mig unik plats.

Jag hoppas givetvis som alla andra att bloggen ska leva vidare men förstår samtidigt att det är egoistiskt tänkt.
Hur det än blir har du min fulla respekt Stellan. Tack!

Mats i väntans tider på Stellans nästa inlägg. sa...


Såja, det är nog inte så farligt.
Stellans vårdepression avtar nog med tiden.
Han gillar att tjafsa så bloggherren kommer nog tebax med tiden.

widahr sa...

Jävligt trist att det blir avslut/paus, dock förstår jag absolut hur det är när orken tryter, oavsett hur mycket man vill egentligen...

Anonym sa...

Utan att känna Stellan över huvud taget, så har det nästan alltid känts väldigt mysigt och hemtrevligt att läsa bloggen. Det är med stor sorg och vånda jag nu får leta efter något annat ställe på internet att hänga på när man vill finna lite inre fröjd och frid.

TACK STELLAN FÖR ALLT. (Jag hoppas och tror att du snart ångrar ditt beslut)

- En stor beundrare.

Anonym sa...

Det måste vara snusabstinensen som slagit till. Lägg in en riktig mullbänk så ska du se att det ljusnar. Vi kan nog snacka ihop oss om ett sponsorpaket.

// Swedish Match

Anonym sa...

Stellan!

Jag känner inte dig och har aldrig träffat dig. Min enda relation oss emellan är de krönikor du skrivit i Wheels och de makalösa farkoster, fantastiska byggnader och annat du publicerat här. Jag kallade dig inte nazist eller något annat i min kommentar. Precis som du nyss skrev så drar du en tydlig gräns för dina åsikter. Däremot så har du i min mening bordsgrannar i detta fikarum som luktar alldeles för mycket brunt ur munnen när de pratar. Kommentarer som tydligt visar att dessa människor inte ser på sin omvärld utan en väldigt förutbestämd åsikt som enbart baseras på att deras medmänniskor oavsett beteende avviker i utseende från dem själv.

Jag tycker det är tråkigt att enligt de mest högljuddas åsikter så är de som inte är främlingsfientliga; kommunister femminister och ett gäng andra epitet som kategoriserar dem som radikala fundamentalister. Den något paranoida åsikten att de som säger ifrån när de hör saker sägas som man känner inte kan stå emotsagda enbart skulle söka sig hit för att pin pointa främlingsfientliga är ju ren humor. Men det är nog ganska talande att dessa individer är så stela i sina tankemönster så de inte kan föreställa sig att man kan vara bil/båt, motorintresserad och samtidigt agera starkt för ett accepterande samhälle där vi inte möter varandra med armbågen. Eller inte hälsar alls som vissa yrmössor med numera avslutad politisk karriär.

Jag ber om ursäkt om jag sårade dig personligen och har den största respekt för ditt arbete med att posta alla dessa mycket bra inlägg som man får njuta av här. Jag ber dig inte heller cencurera bort dina åsikter och bara posta ämnesrelaterad projektbilder. Det är ditt forum och du får ventilera vad du vill. Dock skulle det uppskattas om det kunde återgå till den nivå det var på för ett par år sen. Typ när ni byggde huset. Då var det mycket humor och pricksäkra kommentarer. Tonen har blivit väldigt bitter och uppgiven på det senaste.

Vi lever definitivt i omvälvande tider, för hundra år sen hade den industriella revolutionen skapat så mycket motsatser att kommunister kastade bomber på gatorna och försökte med våld skapa egna stater att leva i. Vårt moderna öppna västerländska samhälle vann och en kommunist är idag inte farligare än Sven Wolter. Försök applicera samma tankesätt på de radikala muslimerna de kommande 50 åren så kan du förhoppningsvis sova lite godare på natten.

Mvh Peder

Anonym sa...

Det var ju tråkigt det här. Håller med Peder i allt han skriver och vill särskilt poängtera biten om att det är andra vid bordet än Egeland själv som stått för de direkt brun-osande yttrandena.

427cu sa...

Tror jag läst alla blogginlägg genom åren. Flera av dem många gånger med ett belåtet flin över läpparna. Delar till fullo dina åsikter och förstår frustrationen du känner. Hoppas att du kanske finner inspirationen efter ett par invevade gäddor och kanske lite sång av högvarvig Zundapp. Mvh 427cu

Anonym sa...

Det verkar som att Peder och anonym vill vara ute i god tid inför den stundande vänsterfeministiska segerfesten...

Josef sa...

Kommer du ihåg när din granne - Flash Thunder Gordon - visade sin gräsklippare som visade sig vara en vertikalskärare? Stor humor!

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag tycker att det var på tiden att du utrymde stället. Det måste vara nåt vajsing me kåken, fuktskada eller mögel eller nåt...
Nere i hörnet där Peder och maskeradligan sitter så luktar det ju fan! Det luktar som nån sorts blandning rutten själ och stark svaveldoft, precis som man kan föreställa sig att det luktar om Djävulen. - Doften av ren ondska liksom...
Mitt tips är slutligen att du följer Peders råd om att släta över alla problem du upptäckt, problem som dessutom är väldigt lätta att lösa om man vill, så att du kan sova på natten. När den dagen dina barn frågar dig hur det kunde bli som det blev kommer så svarar du bara att du tyckte att Sven Wollter verkade ofarlig...

Peder.
Jag antar att en av bordsgrannarna du syftar på är jag och av den anledningen tycker jag mig ha rätt att fråga dig ett par grejer...
Den första grejen är hur något kan lukta "brunt"?
Den andra grejen är vad du menar med "brunt"?

Du skriver: "...alldeles för mycket brunt ur munnen när de pratar."
Alldeles för mycket för vem? Är det alldeles för mycket dig eller är det för mycket för allmänhetens bästa eller vad menar du? Är det "alldeles för mycket brunt" för att den genomsnittlige bloggläsaren ska kunna hantera diskussionen och kanske rentav börja sympatisera med det jag skriver eftersom den genomsnittlige bloggläsaren, enligt ditt sätt att se på den, är en komplett idiot som inte kan tänka själv eller bilda sig en egen uppfattning med utgång i de åsikter som ventileras?

Om man antar att du menar att den bruna lukten skulle komma av att Stellans bordsgrannar är nån form av nazister så är du ute och cyklar ordentligt, precis som med ditt jävla relativiserande av stalinism.

Anonym.
Eftersom du håller med Peder i allt han skriver så frågar jag dig exakt samma saker som jag frågat Peder.
Tack på förhand för ett detaljerat och tydligt svar. :)

Jocke Ekman sa...

Halloj
Tack för en jättetrevlig blogg som jag följt sedan du startade Stellan.
Du är faktiskt lite av en rollmodell som är värd att följa.
Ditt driv och skaparlusta kombinerat med humor är kanon.

Tråkigt att yttrandefrihetn i Sverige inte är värd något.

Ha det så bra på kobben :)
Jocke

Lester Boré sa...

Ja, jag vet att det här blir tjatigt men jag måste...

Peder.
Nu har jag läst din kommentar åtskilliga gånger och den framstår som dummare och dummare för varje gång jag läser den.
Du skriver att brunluktarna torgför en "...väldigt förutbestämd åsikt som enbart baseras på att deras medmänniskor oavsett beteende avviker i utseende från dem själv."???
Varifrån har du fått detta fullständigt falska och förljugna påstående? Vem har pratat om avvikande utseende? Vem har hävdat att olikheter i utseende skulle vara negativt eller problematiskt?
Du måste läsa vad folk skriver innan du spyr ut dina besvärjelser över dom.
Hela din kommentar är så himlaskriande dum att det saknas motstycke... Och att den anonyme står brevid och håller med om allt säger ju en hel del om även dennes begåvningsgrad.

Jösses!

tommy sa...

att du bara skriver det vi alla tänker är inte rasistiskt på något sätt utan bara modigt att du vågar stå för vad du tycker o tänker. landet som vi alla kallar vårt kära hem vore bra mycket bättre om fler faktiskt sa vad dom tycker o tänker. vore väldigt synd om du Stellan skulle sluta dela med dej av vad vi som följer din blogg faktiskt uppskattar , galenskap svetsrök grymma byggen o en stor dos humor. - Tommy

Stellan sa...

Peder och Anonym,
Sven Wolter, säger ni... Nä han är ju inte så läskig.
Han som sitter på partimöten och hyllar massmördaren Stalin.
Skönt för er att ni tror att alla kommer att bli lika fredliga som han med tiden.

Kompmannen sa...

Detta var tråkigt, men också ett full begripligt besked. Hoppas på en återkomst.
Personligen tycker jag att diskussionerna och pajerna som flugit tvärs över rummet oftast varit intressanta, trots att tonläget ibland nått falsetthöjd och trots att det kört fast ibland. Dels inser man att man inte vet allt och dels har det lett till att man tvingats inhämta information för att faktiskt bilda sig en uppfattning. Inte fan hade jag vetat vem Nicholas Wade var och hans långskott i rasfrågan om inte någon spelat ut ras och genetik-kortet.

Ett lugnande besked gällande det här med att välja sitt kön efter veckodag. För en tid sedan, exakt hur länge sedan minns jag inte, satt Horace Engdahl i kulturprogrammet Babel(?) och blev intervjuad av en yngre kvinna och ämnet var något i stil med att könet sitter i sinnet. Horace går igång lite på detta, rätar upp sig lite i stolen och säger ungefär:
-Nu har jag läst en hel del kulturhistoria. Och då är det så här, förstår du, att detta är inget nytt. Det är ett återkommande tema sedan låååångt tillbaka i tiden. Och det som hänt varje gång är att normen vinner. Och så kommer det att bli även denna gången.

En fluga alltså, precis som internet.

/Micke

Acke(stolt) sa...

Stellan."Lyckliga gatan" är ju en nostalgisk låt som man kan drömma lite till. Mycket har hänt i "min barndoms kvarter". En del till det bättre och en del till det sämre. Själv tycker jag mer om att lyssna till Ted Ströms nationalepos "En vintersaga". Jag blir i alla fall inspirerad av den vemodiga och kärva stämningen som jag tycker på pricken beskriver det motsträviga land som generationer före oss har fått att blomstra och utvecklas till ett av dom bästa landen som finns. Jag känner den tyngd och envishet som fick folket att lägga sig tyngre mot selen och dra hårdare när det gick dom emot för att till slut uppnå det vi har idag. Dom gav inte upp, dom strävade tålmodigt på.
Du vet vad jag menar. Den anda som jag tycker symboliseras så bra i Slokhatt och Storväst. Obändigt.

Anonym sa...

Lester!

Det här är första gången jag personligen skriftligen konverserar dig. Det har många anledningar.

En är att du för det mesta har så många tillskyndande emotsägare till dina inlägg så att det känns överflödigt att sälla sig till raden.

En annan är att du blir så rabiat perplex vid minsta mothugg. Att man kan bli så indignerad över att dryftade starka kontroversiella åsikter inte får stå oemotsagda framstår som orealistiskt. Detta gör att jag utan att känna dig på något vis tror att du ibland överdriver dina åsikter enbart för att elda på/skapa dispyter. Om det skulle så vara fallet att det handlar om kverulans är ju frågan hur man skall förhålla sig till detta?

Nu vet jag som sagt inget annat om dig än det som du ventilerar i text publikt. Kanske är du den gladaste, mest trivsamme man som bygger motorcyklar och hjälper gamla damer över gatan. Men om du agerar exakt utifrån hur du formulerar dig så säger jag med mitt tolkningsföreträde att du rätt eller fel framstår som ohumanitär, osympatisk och att du betraktar din omvärld utifrån starkt fascistoida tankemönster. Där det finns ett tydligt vi och dem tänk. Där vi står för något överlägset i förhållande till de du fjärmar dig ifrån.

Mvh Peder

Anonym sa...

Om man här utrycker liberala antirasistiska tankar här så får man även epitet som vänsterfeminist och muslimkramare kastat efter sig. Därav tänker jag för att bredda insikten hos de som har avvikande värderingar i relation till mig själv utrycka lite personliga åsikter i syfte att skapa lite inblick i hur en del av oss övriga i Sverige tänker.

För mig är religion något man är fullt berättigad att sälla sig till så mycket man bara orkar. Däremot anser jag det vara en hobby som bör jämställas med korpfotboll, matlagningskurser och dyligt. Det vill säga något som man är fri att utöva fritt på sin fritid. Arbetsplatser, skolor och relativt stor del av det offentliga rummet bör vara åsiktsneutralt och anpassat ej för individuella grupper utan så att det passar kollektivet i stort i görligaste mån.

Vad gäller femminister jämställer jag dem med främlingsfientliga. Relativt fundamentala grupperingar som extremt ensidigt och enögt advokaterar den egna gruppens välgång på bekostnad av övriga individers. Då jag har en barndomsvän som verkar som kommunpolitiker för lede FI har jag haft möjlighet att vid ett antal tillfällen gå i polemik med deras representanter. Nu senast om övergrepp och misshandel inom parrelationer, där jag till en till början försynt, utifrån att de hävdar att deras "feminism" är allmänhuman och strävar efter ett jämställt samhälle enbart belyser mäns våld mot kvinnor och utelämnar det motsatta samt enkönade parrelationer. Svaret jag fick var att mäns våld var i majoritet och det övriga försumbart vilket gjorde att de ansåg det onödigt att lägga energi på. Mäns övergrepp är i majoritet ja, men svaren gjorde det extremt uppenbart att FI klanen inte kämpar för ett liberalt jämställt samhälle utan enbart för kvinnors makt och herravälde.

Sen har vi det stora kollektiv i maktposition i Sverige som likt främlingsfientliga stoppar huvudet i sanden och tar en ståndpunkt åt ett visst håll och vägrar se någon annan lösning än sin egen. Att säga att allt är frid och fröjd och låta vilken som helst integrering fortgå är inte heller en lösning. Ouppfostrade hundar och barn är alltid en plåga för sin omgivning och dessa har även fått den stora björntjänsten att ha mycket svårt att relatera till sin omgivning eftersom de bejakar våran naturliga egoism och ej har lärt sig hänsyn och ödmjukhet.

Att nämna Monas tokstollerier och blåögdhet då hon tror att man kan rehabilitera bestialiska sociopater som fnittrandes släpar skändade lik efter bilen med kommentaren: I Sverige släpar de Jet skis efter bilen; är knappast värt det. Hon är utan konkurrens den mest inkompetenta politiker vi haft under hela efterkrigstiden. Men det är synd att hon äntligen föll på ett sätt. Hon måste var personlig orsak till att Såssarna tappat minst 15% under sin aktiva karriär . Om man tänker på vad Romson gjorde med MP:s anseende på 2 år innan de kände att de behövde skära bort det sjuka så hade nog Mona gjort ett marginalparti av S om hon fått sitta kvar till pension.

Så nog har vi alla rätt att tycka, en hel massa. Men att tycka ensidigt och avståndstagande, och sen dessutom bli kränkt när någon påtalar det är inte så rakryggat. Om man orkar ha åsikter som inverkar på andra individers existens då får man även orka ta debatten.

Mvh Peder

Anonym sa...

Stellan.
Du gör rätt som stänger ner det här forumet, det har tagit en vändning som man aldrig kunnat ana eller förutse. Jättetråkigt att det blivit så då det från början var bland det trevligaste forum som fanns, men men.
Även i fikarum så måste man städa ibland och det kanske är det som du kan göra nu när du tar semester.
Hoppas att vi ses i ett nygammalt fikarum igen.

Ha de bra / C-G

Lester Boré sa...

Peder.
Jag fick inga svar på mina frågor.

Alltså, jag fattar inte riktigt...?
I det senaste inlägget är jag den enda av kommentatorerna som försvarat dig, det anonyma kollektivet m.fl från påståenden om att ni lagt en filt över fri debatt eller att ni ställt er kritiska till att alla ska få komma till tals. Trots det får jag känslan av att du insinuerar att jag blir "kränkt" av att få mothugg?!
Jag vet att jag blir rabiat av den typen av åsikter som du ventilerar, det beror på att åsikterna ofta är vedervärdiga sett ur mitt perspektiv och att jag alltid och helt undantagslöst kommer att utmana och bekämpa dessa åsikters genomslag i samhället. Jag har trots det inga som helst problem med att du och andra uttrycker ert hjärtas mening, snarare ser jag det som var mans plikt att kämpa för det han tror på och ibland blir den logiska konsekvensen att det resulterar i kraftfulla konfrontationer på olika plan... Jag vill till och med minnas att jag påtalade ert kurage i det sammanhanget?

Din jämförelse mellan religion och korpfotboll tänker jag inte kommentera med annat än att jag hoppas att du är stolt över dig själv när du publikt spottar en stor mängd människor i ansiktet och att den moderna "humanismen", som du själv sannolikt är en ivrig men oinsatt påhejare av, är en del av Europas nuvarande problem. - Med oinsatt menar jag att du förmodligen aldrig tänkt igenom saken med utgångspunkten samhällelig gemenskap i förhållande till humanism eller religion. Strecket mellan det moderna Sveriges krig mot kristendomen och de individualistiska tankesättets utbredning är inte svårt att dra.

Det finns alltid ett "vi och dom"! Det handlar bara om definitioner.
Du kanske räknar din familj till "vi" och den fascistiska grannfamiljen till "dom" medan någon annan har en annan definition, men att "vi och dom"-tänket finns hos ALLA människor är så självklart att det inte borde behöva förklaras närmare.

Jag är medveten om att mina åsikter kan uppfattad som "kontroversiella" eller "radikala", jag kan ha en viss förståelse för det men att det förhåller sig så är snarare ett tecken på att samhället på senare år har förändrats i en negativ riktning, blivit "vekare" eller "blödigare",än att mina åsikter är radikala med historiska mått mätt. - Det allra flesta av mina åsikter var nog ganska vanliga bland folk för femtio, sextio år sedan.

Du anser att jag inte är rakryggad gällande mina åsikter. Jag respekterar det men tycker att du har fel.
Jag har aldrig hymlat med eller "skämts" över vad jag tror på, vare sig i den digitala låtsasvärlden eller i den fysiska verkligheten.

Anonym sa...

So long Stellan, har gillat att vara i ditt fikarum!

Med vänlig hälsning Micke

zubbe sa...

Attans, denna blogg som förgyllt så många stunder, men jag håller med dig Stellan, energitjyvar är inget vidare, men å andra sidan, vad ska man diskutera i fikarummet om alla är överens?

Lester Boré sa...

Peder.
Jag missförstod/läste fel ang ditt resonemang om religion och ber dig därför bortse från det jag skrev om din jämförelse.
Du har rätt i sak men ditt resonemang faller iallafall eftersom det du skriver på slutet "...bör vara åsiktsneutralt och anpassat ej för individuella grupper utan så att det passar kollektivet i stort i görligaste mån." är helt ologiskt.
Den logiska följden av det resonemang som tillämpas av "mina" motståndare" här i fikarummet, och delvis av dig också, innebär ju att det framgent inte kommer finnas något "kollektiv i stort" överhuvudtaget!
Hela idén kring " kollektivet i stort" bygger ju på att individerna som utgör samhället i stora drag drar åt samma håll, en viktig förutsättning för detta är att man har en gemensam moraluppfattning och en gemensam tradition. - Det sistnämnda är saker som man INTE uppnår genom att föra den politik som förknippas med liberala demokratier av idag.

Fixarerik sa...

Har det hänt nåt annat kul då folk ?

Preben sa...

Ja, jag har hittat en rambyggare till nästa HPD, Erik.

Anonym sa...

Neeeeej!
Det är beklagansvärt att vi inte är disciplinerade och håller oss till
Inläggsämnet.... Vad än Stellan publicerat på senare tid har någon alltid börjat kontaminera svaren med diverse ämnesovidkommande politiska vomeringar...
En rödbrun röra med regnbågsstänk i alla tänkbara färger.
Det är sunt att argumentera med meningsmotståndare, att ge svar på tal,
politiskt när det presenteras som ämne eller drivs dit med Stellans sunda pekfinger.

Av respekt för blogginnehavaren borde vi
kanske varit mer lyhörda och inte tagit
bloggen/fikarummet som gisslan.....

Jag kommer sakna denna blogg

Mvh Ollonbark

Anonym sa...

Glöm inte bort att du är värdefull.
Kram: Rocket Goldstar

Anonym sa...

sorligt att se att du stanger bloggen Stellan ,men tyvarr sa ser det ut som att sverige blir mer och mer en diktatur dar ordet demokrati ar endast for att det ska se bra ut men har inget varden ,inte ratt till nagon annat asikt utan att blir jaga for att man har fel asikt och blir kalla Nazi,rasist med mera for att man har skilda menigar

Lester Boré sa...

Är det nån som har en vettig ritning på en lagom stor hembränningsapparat?

Lester Boré sa...

Om Stellan säger upp kontraktet på fikarummet kanske vi kan ockupera det?
Vad säger ni, finns det nån med erfarenhet som kan ta på sig att vara ockupationsledare?
Det skulle kunna bli mysigt, lite Berlinskt kontinentalt...

Preben sa...

Hembränningsapparat?????!!!!!! Ska du lära dig att spela banjo också, Lester?

Anonym sa...

Men nu ä det för helvete skärpning!
Det var ett jävla gnällande här. Tråkigt att Stellan slutar blogga javisst, absolut, men den här typen av inlägg:

"tyvarr sa ser det ut som att sverige blir mer och mer en diktatur dar ordet demokrati ar endast for att det ska se bra ut men har inget varden"

Att Stellan stänger sin blogg för att han inte tycker om vad som sägs om honom i kommentarfältet har för i jössenamn ingenting med demokrati att göra! Om något är det väl ett bevis på att landet är fritt att folk säger vad dom tycker även när de är av motsatt åsikt?

Fast du kanske menade att stängningen av bloggen är en inskränkning av demokratin? Förändrar ju dock inte saken då det fortfarande är en överreaktion av guds nåde att påstå att det är ett hot mot demokratin att Stellan slutar blogga.

Inget illa ment eller så Stellan men din betydelse för den svenska (eller Åländska) demokratin är ändå hyfsat begränsad. ;-)

Lester Boré sa...

Preben.
Det kan jag redan. - Min pappa/morfar lärde mig när jag var barn, eftersom han precis som jag har sex fingrar på höger hand så kan det till och med bli riktigt tekniskt avancerat ibland.

Anonym sa...

pappa/morfar HAhahahah! Lysande Lester!

Anonym sa...

Anonym: Det har i allra högsta grad betydelse hur debatt klimatet har blivit.

Lester Bore': Om denna blogg dör ut, så kommer jag sakna dina outtröttliga svar till div. konstiga "element", som bara försöker slingra sig ur dina frågor.
Bara som att klämma ur sig "bruna svar" mm, är så otroligt efterblivet, så man blir helt matt. Men det är sådana saker som "kläcks", när argumenten emot inte finns!

Jag tror att bloggen kommer att återupplivas igen. När vila och ro, fått gro.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Hembränning var rubriken för ett TV. program för flera år sedan, satte mig med stor förväntan framför burken . Min besvikelse går inte att beskriva med ord när det visade sig att det handlade om att bränna keramik hemma med egen ugn.
S Bäckman

Anonym sa...

Lester: Då går du i en av mina musikhjältars fotspår, Hound Dog Taylor.
Han hade sex fingrar på vänster hand. (men det visste du naturligtvis redan)

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

S Bäckman: Ha Ha Ha!!!!!

Mvh Skogåsbon

enannananonym sa...

Du anonym, har du hört talas om demokratur? googla lite på det + Vilhelm Moberg

Anonym sa...

Och vad har demokratur att göra med att Stellan slutar blogga?

Anonym sa...

Ja Lester Bore, äntligen kan jag bistå med någon ting! Har väntat länge med att få glänsa med kunskap i detta intergalaktiska forum av kunniga människor (tänker på dom som gör saker) och äntligen har ja möjlighet! Mailar dig ritningar och en väl utformad arbetsbeskrivning omedelbart! Misstänker att uppland@vpk.se fortfarande gäller?

Stellan, fördelen med ett riktigt fikarum är att man kan svinga träskon på smalbenet om någon är för elak! Och mandelkubb såklart..

/Grytlund

Anonym sa...

Månne Lester ännu inte insett att han bidragit till det aktuella läget. Varför ockupera denna blogg när du har din egen? Bakgrundsfärgen på den är redan brun, det är bara att fortsätta.

Anonym sa...

Lester!

Jag måste börja med att säga att du replikerar väl. Du har verkligen begrundat vad jag kommunicerat till dig och det är en uppriktig ärlighet i dina svar.

Tillbaka till att 1+1:s summa kan variera så drar vi uppenbarligen väldigt olika analyser av samma kunskapsinhämtning. Ja det finns ett vi och dem. Absolut! Själv har jag ett klart komplicerat förhållande till Romer. Ett folkslag som till stor del livnärt sig på yrkestiggeri, gyckel, bedrägerier och småbrott sedan medeltiden. Men det är å andra sidan ytterligare en gruppering som sätter; sig till sina, i opposition till omgivningen. Jag tror jag har ett större problem med deras överlägsenhet mot övriga samhällets individer än deras handlingar. Att en grupptillhörighet skall definiera hur ens framtida liv skall se ut och ens framtida gärningar känns som en väldigt skrämmande uppfostran. Obs, skriver kort. Då blir det generaliseringar. Slälvklart agerar inte alla romer på samma sätt.

När jag gick i skolan, som var i sina dödsryckningar. Dock långt från dagens fullständiga haveri till utbildningsväsen så fanns det en stark moral individer emellan. Om 2 barn inte drog jämt eller startade ett bråk ingrep omgivningen. Lösningen var aldrig att låta de trätande dela på sig och ta var sitt hörn av skolgården. De fick skaka hand och lära sig tolerera varandra trots sina olikheter. Fanns det dessutom lite engagerade föräldrar brukade dessa barn tvingas umgås på fritiden ett par gånger. Efter det brukade det snarare övergå till viss vänskap istället. Det är en lärdom jag tagit med mig och applicerar på mitt synsätt på omvärlden.

Tyvärr stämmer det inte att det finns ett kollektiv i stort som skulle falla samman om nationstillhörig samstämmighet upphörde. För det finns ett kollektiv i stort som jag tror ligger över din horisont. Det är ett kollektiv som går vida över etnicitet och geografisk vistelsepunkt. Där inkluderas alla som går på 2 ben och har en pälslös kropp och har en förmåga att utbringa annat än gluterala läten. Vi lever i ett tidevarv som minskar avstånden på jorden för varje sekund som går. Det enda möjliga steget att gå är att att inse att vi numera är EN art som måste måste interagera med varandra trots extrema socialhistoriska skillnader. Ju fortare vi kan enas och börja samarbeta ju bättre.

Då övriga kommentarer indikerar en stark trötthet mot mera politik gräver jag gärna ner stridsyxan men jag kände att jag ändå behöver möta dina välunderbyggda formuleringar lite.

Mvh Peder

Lester Boré sa...

Grytlund.
Du har väl redan adressen men du får den igen...
lester.bore(snabel-a)södertörnshögskola.se

Anonym.
På vilket sätt menar du att mitt deltagande i det som avhandlats här bär ansvar för att Stellan lägger ner sitt bloggande?!
Ge mig nån form av rimligt svar på den frågan.
Personligen kan jag inte se att det jag skrivit har haft större påverkan på bloggen generellt än det som t.ex de anonyma skrivit. - Jag är i och för sig bunden av logik vilket inte tycks vara en parameter som påverkar dig...

Att du bjuder på kommentarer som den ovan är egentligen helt obegripligt men jag antar att din syn på övriga läsares intelligens spelar en avgörande roll, det jag menar med det är helt enkelt att du, till skillnad från den tänkande delen av läsarna, inte förstår att du gör dig själv en björntjänst genom detta.

Även om den man kastar dumheter på skulle vara nazist så kommer man inte undan med att vara imbecill själv. Det är bara internt i vänsterkretsar man kan utgå ifrån att komma undan med sånt, ute i den riktiga världen blir man ifrågasatt om man är otydlig och dumförklarad om man är dum.

Lester Boré sa...

Peder.
Hur tycker du att det "stora kollektiv" du beskriver, dvs det som ligger ovanför min horisont, fungerar i praktiken?
Självklart måste det kollektiv du pratar om jämföras med det kollektiv jag propagerar för om vi ska kunna utvärdera saken.

Att världen är på väg i en viss riktning är ju inte relevant, eftersom jag anser att den riktningen är felaktig så måste jag ju reagera mot det och inte sätta mig med armarna i kors och tro att t.ex det multikulturella projektet är nån sorts universell lag...

Anonym sa...

Angående hembränning så har jag fattat tycke för den sk. Plastbrännaren som består av lite hinkar och jox och som inte kräver svets och minitiös övervakning.
Jag tänkte bifoga en länk men min dator hängde sig så jag ber er Googla själva istället.

I övrigt sknar jag inte fikarummet då det är för politiskt för mig, dock saknar jag sedan länge Stellan, Stellan bygger saker och Stellans humoristiska blogginlägg!
Blev mycket Stellan där men det är som det är...

//JOhan

Anonym sa...

Gissar vilt att Lester inte ser det som ett jätteproblem om apparaten kräver svets...

Martin sa...

Lester! Har du inte hört talas om Don Pedromodellen? Börja med att leta rätt på en Don Pedro kaffebryggare på närmaste loppis. När du väl ha en, så tar man den gummikork som är anslutningen mellan den övre respektive undre kupan. Flytta ner gummikorken till c:a 3 cm från glasrörets kant. Ta sedan ett vanligt kastrullock (sånt med en kupning till handtaget. Fyll den undre kupan med mäsk, montera den övre kupan. Sätt på värmen. Ställ ett nubbeglas mitt i den övre kupan. Sätt på kastrullocket och lägg en isbit i den skålformiga kupningen. Sen är det bara att vänta. När mäsken är varm kommer spritångorna att stiga uppåt. När de träffar den kalla ytan på kastrullocket kondenseras spriten och droppar ner i nubbeglaset. Skål! Utan svets och andra konstigheter! Sidfläskgöran

christer johansson sa...

Buhuu :(

christer johansson sa...

Men fan stellan du är ju min förebild...

Lester Boré sa...

Martin.
Jag har naturligtvis en Don Pedro. - Det har väl alla som bryr sig om stil och finess...? :)
Tack för tipset men jag hade faktiskt tänkt mig något mer "stationärt".

Lester Boré sa...

Jag menar såklart Göran. - Jag ber två gånger om ursäkt.
Jag förvirras av "sonens konto" och det... ;)

Björn L sa...

Men vad fan!Don pedro???? Spritkokning är allvarliga saker!
Det skall vara pinnsvetsad syrafast!

Anonym sa...

Jag hade en hembränningsapparat som enl. skrönorna kallades för FOA /Professor brännare.Några ingenjörer försökte att tillverka en apparat som gav så rent brännvin att det inte skulle behövas något kol att rena så det blev drickbart. Apparaten funkade ganska bra , 1,5 liter kol räckte till ca 20liter orenat 45% så att det blev som sammet i strupen utan bismak och oljor .Kolonen var ca4cm i dia. ca. 10cm. hög.
kondensor röret ca.3cm dia. ca.10cm hög. allt satt fast på en liten plyfa skiva tyvärr har jag inte någon bild på den och hur apparaten såg ut inuti vet jag ej.
mvh
S Bäckman

Lester Boré sa...

Acke.
Kan du inte upplysa oss om FOA-brännarens finurlighet? - Jag antar att du, trots att mjölk är din "drog", känner till en del om den?

Olle sa...

Fortsätt med din blogg - men ta det i din takt.

Mänsklighetens och kulturens logik är inte alltid så enkel. Det är lätt att i det egna perspektivet och den nära verkligheten skapa sig en uppfattning och kulturers uppgång och fall. Det historiska facit som finns att tillgå visar på ett annat logiskt förhållande. Kulturer som isolerar sig från omvärlden är inte framgångsrika eller fredliga. Det finns nyanser – allt är inte svart eller vitt!
Kulturell segregation förhindrar inte motsättningar och krig utan skapar dem. Det vi ser i dag är bara effekten av det misslyckade korståg som skapat nya extrema fiender i stället för dem vi störtade.

Visst kan vi diskutera flyktingströmmar och flyktingmottagande och visst kan det i vissa stunder bli besvärligt och övermäktigt men det är inget reellt skäl att tappa tron på mänskligheten.

Du är en intelligent herre som jag tycker mycket om. Fortsätt ditt sökande och inse att du aldrig i dessa frågor kommer att hitta den absoluta sanningen. Inse också att varken jag eller någon annan här eller den anonyme Lester sitter på världens absoluta kunskap och dess enkla lösningar. Det finns ingen mantalsskriven svensk som heter Lester Boré.

Du brukar minsann inte fuska i din dagliga gärning så det måste vara enkelt att inte heller fuska i den själsliga utvecklingen. Utmaningar är inte farliga och varje problem har en lösning. Visst skapar dissonanta inslag obehag men styrkan är att lära sig att hantera obehaget. Den som inte känner någon rädsla kan heller aldrig vara modig. Jag lovar dig att solnedgången över din fjärd kommer att vara lika vacker i morgon och med förnuft och medmänsklighet kan vi också hantera de kulturella hoten.

Olle

Gunnar sa...

Jaha, först slår Raymond & Maria igen, sedan det här...

Olle, finns det någon mantalsskriven svensk som heter Stellan Egeland?
Den Lester jag träffat ett flertal tillfällen (även om det är något år sedan, och det grämer mig) var inte ett dugg anonym. Men det är klart, jag är väl också anonym. Lika anonym som någon som gömmer sig bakom namnet "Olle".

Acke sa...

Lester. Någon FOA-modell av apparat har jag inget minne av. Jag är ju dålig på den sidan av den svenska kulturen. Som Du säger så är ju mjölk(minimjölk) det som håller mig gående. Som tur är så har jag en hustru som är en grym rabarbersaftskokerska, vilken slår ut mjölken på riktigt varma dagar.
Däremot så har jag i klart minne att folket på fotolab hade en fantastiskt bra FOA-tillverkad destilleringsapparat för "vatten" som framställde vad klart och rent som behövdes till processandet av alla känsliga filmer som vi experimentella forskare lämnade in till dom på labbet.
Men det är, som man säger, en helt annan historia.

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/robertaschberg/article22852412.ab

/Roger

Anonym sa...

Äh, vad synd! Hoppas orken kommer tillbaka en dag Stellan.

En sån där apparat som jag aldrig sett IRL..:
Siburatortips

/jmorn

Anonym sa...

Öööö...Smartisar. Hur kommer det sig att extrema domedagsprofeter fortplantar sig ?
Jag menar: Palme sabbade ju sverige redan på 70-talet, om man nu skaffar ungar i ett skitland utan framtid är man inte lite vrickad då ? för så jävla kul är det ju inte att knulla.

Lester Boré sa...

Anonym.
Därför att människan inte kan vinna över biologin eller de universella lagarna. Det gäller för fortplantning på samma sätt som det gäller för könsdefinitioner.
Vi kan streta emot och lura oss själva med "sociala konstruktioner" men det förändrar inte den utgång som komma skall.

Anonym sa...

Å fasen...Du kan man ju lika gärna göra något man gillar under den stund vi vandrar på jorden. Själv brukar jag cykla och snickra på T-23an.
Det där med fortplantning var inget beslut för min del, det skötte naturen som du så klokt poängterar. Mr Anonym.

Anonym sa...

Har du bytt alias Rocket?

/Johnny Boy

Anonym sa...

Ja...Jag vågar inte stå för mina åsikter.
Mvh:Aero dynamic.

anonym Tompa sa...

Lite "homestyling" i (tror jag) Stellans smak för att lätta upp lite?

Klickbart på namnet.
// Tompa

Anonym sa...

För er som likt Lester anser att det här med feminism och genustänk har gått alldeles för långt, i Sverige så är vi ju jämlika, och kompetensen avgör.....Läs den här boken, och fundera en gång till....
Jag har läst boken.....
http://www.albertbonniersforlag.se/Bocker/Samhalle-politik-och-debatt/11/179-ar-av-ensamhet/

Mvh / Thomas H.

Tallskogshipstergubben sa...

Hej på er!

Till alla som tycker att Stellan har blivit tystad av någon slags vänsterfeministisk PK-maffia och som gnäller över att man inte får säga vad man vill i det här jävla landet kan jag säga att det är ytterst lite som är straffbart, men att man får finna sig i att bli motsagd och ifrågasatt om man luftar sina åsikter.

Fördelen med det är att man blir tvungen att tänka igenom sina egna argument.

Jag har haft stor nytta av att på den här bloggen ta del av andra människors världsbild som skiljer sig från min egen. Det har tvingat mig till att ifrågasätta min egen ståndpunkt, ta reda på fakta och fila på mina egna argument, även om dom inte alltid har blivit publicerade här. I viss mån har det alltså funkat som ett mentalt gym.

Stellan, om du är övertygad om att allting håller på att gå åt helvete så tror jag inte att du kommer att må bättre av att bara umgås med människor som bara bekräftar din egen världsbild. Det finns politiska partier som lever på att exploatera människors rädsla och dom har ett egenintresse i att lägga mera ved på den brasan.

Jag förstår inte heller varför du har skenat i din svartsyn just nu när det har hänt en hel del sett från din politiska horisont.

Partier som av politiskt taktiska orsaker har undvikit att diskutera invandring diskuterar idag frågorna, krisen i miljöpartiet har resulterat i en diskussion om det kulturrelativism.

http://www.svd.se/det-ar-som-att-vara-djurrattsaktivister-i-minkpals/av/jenny-nordberg

Flyktingkrisen har medfört att till och med miljöpartiet har fått acceptera en annan flyktingpolitik, S-MP regeringen bedriver idag en signalpolitik som går ut på att undvika att flyktingar kommer hit överhuvudtaget, uppehållstillstånd och ekonomiska ersättningar till asylsökande och deras anhöriga har begränsats, identitetskontroller vid våra gränser har införts, IS militära motgångar leder sannolikt till att dom får svårare att rekrytera, EU:s ledare försöker få Turkiet att ta ett större ansvar i flyktingkrisen med mera, med mera.

(-Mitt i allting det där finns det folk som fortfarande gapar om att vi måste stoppa massinvandringen!)

Hur mycket kräver du för att bli nöjd? Vilka konkreta politiska åtgärder vill du se?

zubbe sa...

Tallskogshipstergubben:
"Konkreta" politiska åtgärder.
1. Att vi får en hållbar integrationspolitik.
2. Utanförskapsområden måste försvinna.
3. En fungerande sjukvård.
4. En skola som inte är i fritt fall.
5. Radikalfeminismen bort från maktens korridorer, dock gärna kunniga kvinnliga politiker.
6. Sluta med skattefinansierad subjektiv genusforskning, har du sett en enda problematisering av kvinnorollen?
7. Ta bort skattefinansiering av religioner.

Thomas H: Så Handelshögskolan är ett tvärsnitt av samhället?

DP Race Tech sa...

Men va FAN!

Nu har mina 2 favorit bloggar (eller dom enda jag läste) stängt, först Badgers Drift av Ulf Lundell och nu Vardagsmighty av Stellan Mästaren, vart ska jag nu få läsa gubbgnäll, fågelskådande, mahognybåtande och annat som gör livet värt att leva???

Skaffa Instagram och lägg upp bilder på Gäddan & annat...

Fan kommer att sakna detta, det har varit ett ljus i mörkret och ibland med humor som är svårslagen.

@j.erasmie

DP says: TACK & godnatt.....

Lester Boré sa...

Tallskogshipstern.
Du är verkligen en av de mest naiva människorna jag nånsin stött på...
Det är ju helt otroligt att en antagligen vuxen människa kan tro på fullt allvar att den väg som stakats ut för Sverige och Europa skulle förändras därför att t.ex AKB vill "skärpa" migrations-politiken"???
Sverige är helt paj. Det spelar ingen roll vilken typ av integrationspolitik vi implementerar eftersom vi inte behöver nån integration. Det spelar heller ingen roll hur vi förhåller oss till framtida asylanter lycksökare eller ockupanter eftersom vi aldrig kommer att kunna resa oss ur den multikulturella dynghög vi skapat genom att "rösta på" företrädare som berikat oss med ansenliga mängder sådana de senaste decennierna. Den svenska regimen förnekar ju till och med etniska svenskars existens och historia - något som i sig faller in under folkmords-termen...
Massinvandringen och förskingringen av skattepengar är bara en del av problemet, genusdebatten, böghysterin och regimens kamp mot religion och tradition är andra delar av problemet. - Man måste dock förstå att alla dessa saker är frukter från samma sjuka träd...

Jag vet att t.ex 82x112 men även andra, har retat upp sig på att jag påstår att kulturmarxisternas marsch genom institutionerna är anledningen till att Sverige och större delen av Europa nu förstörs totalt, både etniskt och kulturellt, men om man inte kan se att det vi genomlider nu inte händer av en slump så är man inte en del av lösningen utan en del av problemet.
Du fattar verkligen inte...

Lester Boré sa...

Thomas H.
Jag skiter i boktipset. Det kanske kan bli aktuellt när vi rett ut följande:
Du konstaterar ironiskt? att Sverige är jämlikt. - Jämlikhet mellan vilka och inför vad? Vad menar du? Tycker du att jämlikhet är bra? Önskvärt? Nödvändigt? I vilken utsträckning ska man sträva efter jämlikhet? Ska den vara villkorad till vissa områden eller ska den gälla alla oavsett ålder och över hela samhällsstegen? - Dvs att man får en helt platt organisation eller en "liggande stege"...

Anonym sa...

Zubbe: Nu har jag läst mitt inlägg flera gånger, och jag kan inte hitta var jag skrev att handelshögskolan är ett tvärsnitt av samhället? Kan du peka ut det stycket åt mig?

Lester: Du gör nog rätt i att inte läsa boken, nu när jag tänker efter...

Mvh/ Thomas H.

zubbe sa...

Thomas H:
Antog att du menade att vi är ojämställda i Sverige för att någon som har skrivit en bok upplever Handelshögskolan som ojämställd?
Men jag är väl ute och cyklar som vanligt...

Lester Boré sa...

Thomas H.
Varför svarar du inte på mina frågor om hur du ser på jämlikhet? Om vi ska komma nån vart så måste vi prata...
Berätta lite om din syn på jämlikhet. - Vem vet, vi kanske håller med varandra.
Nån av mina frågor kan du väl besvara? För du hade väl tänkt igenom din egen uppfattning innan du sjösatte ditt boktips? :)

Anonym sa...

Intressant!!

Vad är jämlikhet? och för vem ska det vara jämlikt?

Ska snickare ha samma lön? Är det jämlikt? Oavsett kön? Oavsett kompetens? Oavsett allt? Då är det väl inte jämlikhet vi pratar om? Då är det väl kommunism?

Roger

Stellan sa...

Svartskogshipstern, Som jag nämnt tidigare så håller jag ju med dig om att jag inte har blivit "tystad" av någon, utan att detta är ett helt eget beslut.
Men, anledningen till beslutet är att jag inte vinner något, på något plan av att svara på frågor som tex, Thomas H, ställer.
Jag får frågor som kräver en motfråga: "Stellan, vad skulle du göra om det var krig i ditt land?" Jag svarar: "Thomas H, jag skulle strida för mitt land, och eventuellt skicka iväg familjen". Och ställer en motfråga: Hur många är det som flyr från krig?"

Men jag får ju sällan svar. Jag svarar för att jag anser att det kan avkrävas mig. Ni andra "behöver" ju inte svara, ingen vet ens vem ni är, så ni förlorar ju ingenting på att skita i att svara, eller att skriva att det är brunt, tråkigt, eländigt, för lite svets, och för lite livsglädje här.

Om du läst den här bloggen ett tag hade du vetat att jag är en ivrig förespråkare för att man ska umgås med människor med vitt skilda åsikter, och inte bara omge sig av Ja-sägare. Det funkade bra i det här fikarummet förut. Även om vi tyckte olika så svarade vi på varandras frågor osv, men den nya vänstervågen som svepte in här är det lite annat stuk på tycker jag.
Det ger mig ingenting kunskapsmässigt att svara på frågor, lyssna på konstiga argument, eller få höra att jag var så himla mycket skönare förr.

Nu har jag svarat färdigt här.

Simpa sa...

Har följt den här bloggen i flera år utan att skriva något. Känner nu att jag måste.
Snälla fortsätt blogga om intressanta ting. Vi stadsbor som har tummen mitt i röven och som annars aldrig får se vackra båtar, hemsnidade hojar, gamla motorer och pund missar verkligen något när den här sidan inte längre uppdateras.

Politik hit och dit spelar mindre roll när man saknar det "vanliga" innehållet.

Laddar om den här sidan flera gånger om dagen för att se om det har kommit något nytt material. Nu känns det mer som en kyrkogård som är fylld av gamla minnen och bitterhet.

Stellan. Du känner inte mig, men jag känner dig efter dessa år som bloggbesökare.
Man ska förvisso följa sitt hjärta och valet är ditt. Men om jag hade fått vara med och bestämma så hade det sett annorlunda ut.

Må väl och ha det gött.
Inga fler hojbyggen på G förresten?
/Simpa, GBG

Sam B sa...

Jag har också följt den här bloggen i flera år och har skrivit ett och annat kort inlägg någon gång då och då. Jag tittar in i stort sett dagligen för att se vad som har hänt och jag tycker verkligen det är tråkigt att Stellan lägger ner.

Det finns ett antal mer eller mindre frekventa "kommentatorer" här på bloggen som uttrycker sig underhållande och intressant. Dom kommer jag självklart att sakna. Jag kommer att sakna blandningen av tokerier, teknik, hantverk och samhällsdiskussioner som passar ihop med mina egna böjelser. (Ofta, men inte alltid, i linje med min egen syn på världen, men det hör inte hit.)

Dom figurer som gång efter annan höjer tonen och i princip är oförskämda kommer jag inte att sakna!

Jag förstår Stellan mycket väl: Att hela tiden bli påhoppad för det man säger eller inte få vettiga svar på dom frågor man ställer gör att man kroknar till sist. Om man ifrågasätter ett uttalande behöver inte det sluta i skällsord som det har gjort så många gånger. Sånt gör att man lämnar bordet i fikarummet och möjligen tittar in lite senare för att se om det har lugnat ner sig för lite sansat småprat. Ifall det alltför ofta slutar med invektiv så tröttnar man och slutar antingen fika, byter bord eller slår någon på käften!

Att Stellan har sagt att han inte vill moderera eller ta bort inlägg hedrar honom, men när ett antal figurer kontinuerligt tar till rasistkortet och gapar om brunfärg mm. under anonym flagg är det inte OK. För egen del tycker jag att det inte hade skadat med registreringskrav för att få kommentera och att troll eller andra som inte har en vettig ton utesluts av moderatorn. Så funkar det på dom flesta forum, men så kanske man inte kan göra på en blogg, vad vet jag?

Hursomhelst vill jag tacka Stellan för att ha hållit igång såpass länge. Det måste väl vara sisådär åtta år som bloggen har varit igång? Kanske längre? Självklart när jag en stilla förhoppning om att Du, när blodtrycket har sjunkit till normal nivå igen, väljer att återuppta bloggandet här.

Jag hoppas iallafall att jag framöver får följa dina bravader med Viking XI på annan plats i cyberrymden.

Hälsningar,
S@m Brodin

Lester Boré sa...

Nämen! - Här ligger det en nyckel... Undrar vad den går till?

Fixarerik sa...

Tackar för den tid du lagt på bloggen.
Av och till har jag garvat mig harmynt här.
Hoppas det funkar fint med firman framöver.

Anonym sa...

Suck, en födelsedag utan Stellans bravader. Får hälla upp mig en rejäl grogg istället.

~En som redan saknar bloggen, fattarduva?

Anonym sa...

Jag kommer också att sakna denna blogg (fikarum).
Synd att den läggs ner, p.g.a. några sinnesförvirrade verklighetsfrånvarande vänster människor, som inte ens kan svara på frågorna som Stellan ställt.
Tragiskt.
Men vad kan man förvänta sig, eftersom dessa vänstermänniskor vet med sig att dom har helt fel, och då går det naturligtvis inte att ge några svar.

Men detta fikarum har varit ett riktigt vattenhål, fyllt med massor av gott kaffe, med ömsom lite, och ömsom mycket mjölk i kaffet.

Att det kommer att gå bra för Stellan med sin firma, tvivlar jag inte en sekund på.
Det är det där med allt kontorsarbete, som är öken.

Så är det för mig. Det är skittråkigt helt enkelt. Jag är hellre ute på "fältet" och jobbar, än sitter inne med kontorsarbetet.

Mvh Skogåsbon

Magnus W sa...

Synd, på min ära, att vardagsmighty somnar in. Men, liksom SE Service nyligen gjort, kanske även bloggen uppstår i ny form likt Fenix – var sak har sin tid. Även om fikarummet varit publikt i alla möjliga avseenden har det ju alltid varit så att du Stellan varit pamp och bestämt (inte så ofta högljutt) var skåpet skulle stå. Att du väljer att sätta ditt eget vett och sans före allt annat framstår alltså som enbart rimligt.

Personligen kommer jag nog inte sakna de storvulna efterdyningar din inlägg ibland skapat, som en motpol i en rätt osund debatt desto mer. Mest av allt kommer jag dock att längta efter "vada i bajs på jobbet"-skrönor med en inte helt otydlig bismak av trivsel.

Med hopp om att bli gästad av ett par meter mahogny i sommar. Puss och kram, Magnus

Schneckenman sa...

Ich werde es auch so wie meine Freundin vermissen;(
Ich küsse sie auf den Mund und werde mit diesem Gedanken verweilen.

adhi sa...

@Shneckeradolf; SH unt so vaitar :I

Anonym sa...

Fråga till samlade eliten:Som medelålders arbetarslusk med ambitioner att betala av huset för att få en hygglig tillvaro på ålderns höst.Kan man verkligen vara annat än vänstervriden då ?
Jag har svårt att tänka mig att högern har något att ge en svetsare med en inkomst på 27bananer någonting av värde ?
Lever jag i en arbetarklassbubbla ?
Frågan är seriös.
Rocket

Acke sa...

Tjena Raketen. Jag har haft samma ambition att betala av på huslånen för att få en någorlunda (ekonomiskt) problemfri ålderdom. Det tror jag är klokt, man kan inte vara dräng åt banken hela livet. Jag tror nog att ju längre ut på vänsterkanten som samhället hamnar desto färre tycker att det är lönt att driva företag där arbetarslusken kan försörja sig på sin svetsning. Så en balans där är nog att eftersträva. Om man som många på vänsterkanten anser företagarna vara motståndare så lär man inte uppnå balansen i synen på varandras villkor.

Anonym sa...

Tack för svaret Acke. Jag kan också tillägga att jag gillar mitt jobb,trivs med mina kamrater och ser inte firman/basen som någon fiende.
Med mina 46 bast så förstår jag att jag ganska snart inte är speciellt attraktiv i ett allt hårdare arbersklimat där varje dag i delar av våran firma är som ett 100 meterslopp, folk mår skit och sjukskrivningarna bara ökar, jag har tur och jobbar på en avdelning för specialgrejer där saker får ta tid, det är nog därför kamratandan är god.
Om firman sänkte kraven på vinst skulle folk bli gladare, friskare och kanske vilja arbete på samma ställe hela livet. Jag fattar att min tanke är naiv men i min lilla bubbla vore det optimalt.
Blev utlånad till en avdelning där tempot var så högt att jag inte han syna av mina egna svetsar innan nästa objekt rullade in på bandet, byta slippapper fick jag göra i paus...Tvi vale vilket skitjobb.
Kalla mig vänstervriden men ska saker bli bra måste det få ta sin tid, arbetarslusken ska känna sig nöjd.
Det är så jag ser på saken: Rocket

Anonym sa...

Röstar man borgerligt så lovas det och har infriats skattesänkningar och det är ju kalas om man vill ha mer i plånboken.
Lever man på bidrag så är det nog rött som gäller.

/Johnny Boy

Lester Boré sa...

Rocket.
Det hade sannolikt gått fortare att betala av huset om du inte hade behövt jobba åt staten sex till åtta månader av årets tolv. (Det är inte ett skämt eller en överdrift.)
Om du anser att staten ger dig något tillbaka som motsvarar det dom tar av dig så är ju allt frid och fröjd...
För egen del tycker jag att staten brutit kontraktet med oss skattebetalare för länge sen och borde därför fråntas rätten att beskatta oss.
Med det ovanstående menar jag INTE att rovkapitalism eller "börsen" är bra. - Om nån nu skulle tolka det så.

Anonym sa...

Johnny boy: Jag gilla pengar och avskyr bidrag men framförallt bidragsfusk.
Kommer allt bli bra om jag lägger min röst på moderaterna ?
Med min uppfostran skulle det kännas fel men det finns ju iofs ingen solidaritet kvar i världen så jag kanske får göra ett försök.
Rocket.

Anonym sa...

Lester: Menar du att om högern vinner nästa val behöver jag bara arbeta mellan fyra och sex månader om året för att bibehålla samma ekonomiska standard som nu ?
Då kan man ju tillbringa vinterhalvåret i Turkan.
Rocket.

Lester Boré sa...

Rocket.
Jag förstår att du skojar med mig...

Jag önskar att det var så enkelt men "högern" sitter isf med samma statsapparat och systemet är förankrat i hela den civiliserade världen sen lång tillbaks.
Den tredje positionen kanske är nåt för dig? ;)

Anonym sa...

Försökte vara seriös men man är väl en gök helt enkelt. Nu ska jag blanda en grogg och gå till grannen för att fira utebliven cykeltur. I morgon ska vi åka Rolls till Vadstena iförd kavaj. Inte ett spår av kommunism. Superior Rocket Goldstar Deluxe.

Anonym sa...

Rocket. Staten tar ca.75% av din lön (i olika skatter), detsom du verkligen har att handla för, är ca.25% av din lön. Bra va?
När man kommit upp lite i åren, så visst är det så, att man kanske inte är lika attraktiv på arbetsmarknaden, men då har du möjligheten att starta eget.
Så var det för mig också.

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Rocket.
Jag uppfattade dig som seriös och försökte vara seriös tillbaks.

Fixarerik sa...

Rocket, jag ställer mig bakom dig !
Bjuckar du på en grogg eller?

Anonym sa...

Skogåsbon:Det gäller väl dig också eller är du den lallare och ja-sägare du utger dig för att vara ?
Fixarerik: Givet. Kul att det finns människor som tror på värdigt liv. Nyhögern som längtar tillbaka till sossesverige får mig att må lite halvkass faktiskt.
Men vad vet en gammal Wheels-läsare om verkligheten ?
En sak till: Jag har köpt en solblekt ISR prototypskiva av Stefan Farnell ! Sug på den gubbs. En något avtrubbad Rocket.

Anonym sa...

Vi ses imorgon Rocket, ja åker nog traktor medans du åker rolls... Beträffande politik och ekonomiskt tänkande så är ja uppfostrad att jobba röven av mig men bara skatta för mina 40tim/vecka... Silveryggen är hård på dedär..

//Grytlund

Lester Boré sa...

Rocket.
Det känns lite som om du enbart syftar till ekonomisk fördelningspolitik när du pratar om höger o vänster?
Man kan ju vara för en välfärd av ganska stora mått utan att för den sakens skull vara "vänster". Man kan också vara anti-socialist utan att vara "höger"
Varför skulle det vara ologiskt att en arbetare inte är vänster? - Jag hajar inte riktigt det.
Att en vänstersympatisör skulle representera tron på "ett värdigt liv" bättre än någon annan känns helt förryckt, i te.x min tankevärld är det nämligen precis tvärtom.
Ett värdigt liv innebär väl inte att man överlåter en stor del av makten över sitt liv och sitt ansvar till staten?

Anonym sa...

Kul Grytlund.I min närhet finns det en och annan lallare som fått milijoner av staten.Jobbade inte silverryggen statligt ?
Själv så skattar jag för varje krona.
Nicke Rocket

Anonym sa...

Silverryggen jobbar inte alls längre Rocket men han har handskats med lallare för statliga pengar...

//Grytlund

Anonym sa...

Lester: Jag vet faktiskt inte...När jag tänker efter så tänker jag faktiskt bara på min egen ekonomi.
Ekonomi är viktigt i min värld...Beror förmodligen på både arv och miljö.
Rocket from the crypt

Anonym sa...

Förbaskat roligt det här....förmannen har mulnat till och dragit sig in på kontoret. Undrar om han sitter och glor genom rutan på den diskussion som fortfarande pågår utan honom?
Under alla förhållanden, förmannen här var en förbannat trevlig typ som alltid kom med nya fina jobb till knegarna. Visst, vissa jobb gick ju åt helvete riktigt ordentligt på grund av att vissa runt fikabordet bjöd på ordentligt mögligt vetebröd som de hittat på någon avskrädesplats.
Tyvärr finns det alltid dessa rötägg bland de anställda och dessa bör ju naturligtvis ges en kraftfull fot i röven enligt gängse praxis.

Lester Boré sa...

Rocket.
Om din privatekonomi är så viktig för dig som du ger uttryck för så tycker jag att det är konstigt att du hellre ser att staten "förvaltar"(Hahaha...) dina pengar åt dig än att du gör det själv.
Lämna konsumtionsidentiteten bakom dig och sträva mot nåt bättre...;)

Anonym sa...

Om det inte handlar om ekonomi vad handlar politiken om då ?
Att invandringen kostar pengar är ingen nyhet men om folk ite bryr sig om sin privatekonomi spelar det i
ngen roll, kom bara kom...här finns det pengar till alla, jag bryr mig inte om min egen ekonomi, ta en kaka till.
Rocket.

Anonym sa...

Nu jävlar har jag en fråga som är skitviktigt ! Jag blottar strupen och erkänner min okunskap...Vad heter rosenpolera på engelska ? Rosepolish funkar inte.
Tänkte förgylla lördagsmorgonen med lite goa youtube klipp.
Rocket

Anonym sa...

När det är bladguld heter det turned.... @rocket //björnen

Anonym sa...

Rocket: Lallare och ja sägare? Det där får du utveckla lite mer.
Jag är nog en nej sägare, och egenföretagare :-)

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Jo, jag är här ibland. Blir rörd av att det tydligen fanns en del som uppskattadefikarummet utan att man visste det.

Rocket,
Rosenpolerat heter "engine turned", vill jag minnas.
Jag har varit knegare hela livet, och har alltid ansett att vänstern är en synnerligen
orimlig ideologi. Den faller så att säga på sakens orimlighet och är inget annat än
en romantisk dröm. Förvisso en vacker sådan.

Lester Boré sa...

Rocket.
Visst handlar politik om ekonomi och att prioritera olika saker, men det finns ju även en strävan efter att bygga ett bra samhälle som skiljer sig åt mellan de olika ideologierna.
Om man röstar vänster så visar man ju tydligt att man är helt ointresserad av ekonomi. Sveriges "ta en kaka till"-hållning visar ju just detta.
Att rösta höger ger samma resultat så det hjälper inte.
Jag fattar inte hur man kan vara försiktig och ansvarsfull med sin egen ekonomi och sen rösta i en riktning som resulterar i att våra gemensamma tillgångar förskingras å det grövsta?
Varför göra skillnad på dom egna pengarna i plånboken och dom egna pengarna i statens plånbok? Egentligen är det ganska enkelt, mina pengar ska räcka till min familj på samma sätt som "våra" skattepengar ska räcka till vårt folk.

Anonym sa...

Skogåsbon: Det var väldigt korkat av mig att kalla dig lallare, min grundinställning i livet är att tycka gott om folk, sorry.
Jag kommer förmodligen lägga min röst på knäckehäxan/Moderaterna i nästa val, hon verkar nästan lika härlig som Jonte.
Tyvärr pallar nog inte mitt psyke att driva en firma, men visst vore det härligt att vara sin egen.
Man kanske får uppfattningen att jag inte bryr mig om sveriges framtid, det gör jag faktisk...Jag är också orolig över utvecklingen.
Rocket. (Spännande att vara i centrum, blir lite nervös faktiskt)

Anonym sa...

Det finns ju en annan sak när det rör ekonomi som är lite intressant, jag känner flera egna företagare som vid uppnådd pensionsålder ej får någon pension mer än minimi, hela det systemet är ju uppbyggt på att man under sitt yrkesliv betalar in till sin egen pension, men när man jobbar och kör sin firma, då vill man inte betala skatt och när man sen ska dra sig tillbaka, då är man förbannad för att man inte får någon pension, då blir det något moment 22 som jag ej begriper.

Sen att sossarna varit och snott stålar som tex ur ¤:e AP fonden är ju landsförräderi.

Rocket, Knäckehäxan i M var mitt val till nu i veckan då hon sa att dom kan tänka sig att samarbeta med MP, ska dom ha med MP och göra ska dom inte ha min röst, då röstar jag hellre på kalle anka.

Roger

Preben sa...

Det är ju inte första gången M samarbetar med MP, det gjorde Schweinfeldt också, att nu "komikerhustrun/knäckehäxan, stockholmare är smartare än lantisar" säger det är ju bara löjligt; men troligen försöker hon locka väljare.

Lester Boré sa...

AKB eller någon av de andra marionetterna, som väljarna har den enormt fina förmånen att kunna välja mellan, kommer inte att göra skillnad. Ingen av dom kommer att värna svenskar eftersom det enligt deras perversa världsbild inte finns några svenskar, alternativt att samtliga av jordens invånare är svenskar, därmed kommer bedrägeriet fortsätta i samma utsträckning som tidigare.
Problemen är så enormt mycket djupare än att en högerliberal eller en vänsterliberal är den som beställer hem mer bensin att hälla på elden.
Sverige är redan helt paj och skadebegränsning borde vara det viktiga för alla vakna människor i nuläget.

Vår resa har bara börjat och roddarna verkar nöjda med admiral Guldstjärnas roll, självklart finns det dom som vägrar sitta ned i båten och ro men tro mig, dessa individer kommer att interneras eller på annat sätt tystas framöver. Admiralens order gäller naturligtvis inte enbart enskilda båtar utan i hela den europeiska flottan...

Jag avslutar med en liten karamell...
Jag såg att instagram nu förbjudit den knutna vita näven, dvs "white power"-symbolen. Den knutna svarta näven, dvs "black power"-symbolen, är fortfarande önskvärd som motiv hos instagram.
Kan hyckleriet bli mycket tydligare? Kan det bli mycket tydligare vilka som aldrig kan befrias från sin arvsskuld?
Det sista har såklart inget med rasism att göra eftersom rasism mellan svarta och vita är likvärdig så kom inte dragande med nåt sånt ointelligent och tramsigt påhopp nu anonym. ;)

Just det!
Roger.
Det beror eventuellt på att dina polare har jobbat svart. Att jobba svart är såklart föredömligt under nuvarande förhållanden men då bör man ju se till att man ordnar med sin pension på egen hand...:)

Stellan sa...

Va fan? Jag måste ha glömt att låsa, hela fikarummet är ju fullt av intoleranta
CIS-män!

Ang, företagare som fipplar med skatten och därför inte får någon pension,
så tycker jag att dom fan kan ha det, jävla momsfuskare!
Men vi kommer inte heller att få det, oavsett om vi har gjort rätt för oss eller inte.

Anonym sa...

Om man ogillar offentlig sektor vilket man väl gör om man inte vill betala skatt så kan man flytta till tex Libyen. De här nästan ingen alls och är således paradiset på jorden.

Lester: Efter senaste månadernas inlägg är det ingen som längre tror dig om att vara kapabel till att förstå skillnaden på en symbol MOT förtryck och en symbol FÖR förtryck.

/Ahnonym

Stellan sa...

Men, nu är vi ju här igen...
Vem har ogillat offentlig sektor? Är din egen tolkning av det som skrivits?

Ahnonym, tack för att du påminde mig om varför jag stängde fikarummet,
jag började ångra mig ett tag, men nu känns det bra igen!

Wizzard sa...

Hej Stellan,
jag har följt din blogg i flera år och sett fram mot nya inlägg varje gång läst det sista.
Du gör som du vill, men jag tror att moderering av bloggen skulle öka trivseln i fikarummet.
Vill folk inte stå för sina åsikter som Putins Troll eller att man börjar med peronliga påhopp så kan öka trivseln för de flesta. Sedan är inte moderering ett toppjobb.

Fortsätter att se fram mot fler inlägg för att du är som du är- arbetsnarkoman och tänker out of the box!
Wizz

Lester Boré sa...

Ahnonym.
Att betala skatt är jättebra och viktigt sålänge den inbetalade skatten används på ett sätt som är rimligt. I dagens Sverige används inte skatten på ett sätt som är förenligt med skattebetalarnas bästa och av den anledningen är all skatteinbetalning idag helt förkastlig.

Jag vet att du inte kommer att svara mig men tänker ändå ställa frågorna...
Menar du att den vita näven är en symbol för förtryck och den svarta näven är en symbol mot förtryck?!
Utveckla gärna det resonemanget så att jag kan bli lika insiktsfull som du.
Jag kan inte låta bli att tänka på vilket fantastisk respons du skulle få när du berättar för dom vita i Sydafrika eller Zimbabwe att den knutna svarta handen är en symbol mot "förtryck".

Stellan.
Den som tror att den livslånga inbetalningen till "pension" kommer att leda till ett drägligt liv (med svenska mått mätt) efter sextiofem kommer att bli väldigt överraskad när de sextiofem ljusen väl sitter i tårtan. - Det har du naturligtvis redan räknat ut och jag hoppas att du handlar därefter?

Anonym sa...

Sorry Stellan, inte meningen att ställa till det.
Min kommentar om offentlig sektor var en lite raljant tolkning av det här med att inte vilja betala skatt, på ett generellt plan. Tycker ibland att det landar lite i att man ser skatten som att den enbart stjäl något från individen (vilket den på ett vis så klart gör) men jag menar att den samtidigt också bidrar till att bygga upp ett gemensamt samhälle, med offentlig sektor osv.
Därefter kommer massa utmaningar, tex vilka vi tycker ingår i det gemensamma och inte. Men låter för din hjärtrytms och ditt allmänna välmåendes skull bli att dra igång den debatten igen.

Lester: Din kommentar där du drog upp de vita i Sydafrika och Sydrhodesia (som det förvånar mig att du inte kallar landet) påvisade bara med all önskvärd tydlighet mitt första påstående.

hilsen,
Ah.

Lester Boré sa...

Ah.
Tack för ett uttömmande och mycket detaljerat svar.
Jag är nu övertygad om det korrekta i din utsaga gällande den universella lag som innebär att vita människor är förtryckare och svarta människor är offer för de vitas förtryck. Alltid. För evigt. - Jag antar att alla "icke-vita" har förtryckts på samma sätt?
Tack vare din övertygande argumentation och logik kan jag nu också ställa mig bakom en annan universell lag som innebär att Hakkorset är en symbol för förtryck, omänsklighet, ondska, galenskap och sjuka ideal, medan Hammaren och skäran är en symbol för frihet och kärlek.
Jag är nu införstådd i det självklara i att ställa människor inför skranket för att dom uttalat det latinska ordet för svart.
Tack. :)

Gud vad dum jag känner mig nu... Jag har liksom levt halva mitt liv utan att hata mig själv, så himla dumt alltså! :)
Jag har liksom inte ens hatat "svensk"(så sjukt töntigt och förlegat ord!)kultur eller tradition innan idag.
Aa, fan vad pinsamt! :)
Snacka om att man har en del att ta igen när det kommer till att bekämpa vita människor och vita kristna nationer.

galaxie64xl sa...

Man vet fan i mig inte om man skall skratta eller gråta.Du ahnonym. Som bara infomera dig via Svt Tv4 DN Aftonhoran expressen,metro,hollywood,eller den så kallade skolan mm . Du är ju bara en imbesill nolla så vad kan man vänta sig.Tag reda på lite fakta om Libyen .Det finns rätt mycket(många västlänningar har jobbat i Libyen både innom oljeindustrin och sjukvård dom senaste 25 åren)Libyen var det överlägset bäst fungerande landet i Afrika.Medborgarna hade det bra .Gratis utbildning(nu snacka vi upp till universitet och det gällde både män och kvinnor) gratis sjukvård ,tandvård,räntefria lån till par som bildar familj,eller till medborgare som startade jordbruk eller annan produktiv verksamhet.Han satsade 30 miljarder dollar på en vattenkannal från en giganstisk källa ute i öknen,in till den befolkade kusten.(Nu sönderbombad av Nato i demokratin och mänskliga rättigheters namn) Till och med FN som är en jävligt koruppt organsation(men det finns fortfarande ärliga fraktioner),nominerade Libyen 3 månader innan Nato/ Usa/ Israel /Eu`s anfall, till landet som gjorde mest för mänskliga rättigheter i Afrika.Detta är bara Libyen, innan dess har US/Nato bommbat sig till demokrati och mänskliga rättigheter i Serbien, Afganistan, Irak ,Zoomalia,Sudan,Och nu i Syrien mm.I onsdag`s röstade riksdagen för att vi skall bli ett värdland åt Nato.I princip inerbär det att Sverige blir en avsjutningsramp åt Nato/ Usa/israel/Eu innför ett eventuellt anfallskrig mot Ryssen,utan att vi kan protestera. Det innebär även att regeringen kan kalla in Nato vid eventuella civila oroligheter,med tanke på att vi tar in minst hundratusen människor från Treje världen varje år så behöver man inte ens vara någelunda intelligent för att förstå vad fan som kommer att hända,snacka om folkföräderi. Svensken är så jävla rövknullad av massmedia så det finns inte på kartan.Då kan man ju undra vem som styr det här?Ja,det är ju helt omöjligt att diskutera i Sverige,även om det är helt(dom skryter om det i sina egna medier) uppenbart vilka som har kontroll över hela, jävla världsekonomin och massmedian så blir folk skitnödiga bara du nämmner dom,så vi kallar dem dom onämbara.En stor del av det som händer i världen nu, handlar om vem som har makten att skapa pengar,skall privata banker skapa pengar mot ränta(som betalas genom att beskatta medborgaren),eller skall suveräna stater själva skapa räntefria pengar som annvänds till produktiva företagsamhet och inte till överdriven lyxkonsumtion och tex bostads bubblor .I pricip har alla statsöverhuven som vill ta ifrån bankerna makten att skapa pengar, blivit mördade på ett eller annat sätt dom senaste 200 åren tex Lincoln,Kennedy,Kadaffi,Hitler mm ,tillochmed Gustav den III. Svenskar! Vakna för fan!

Lester Boré sa...

Hoppsan! :)
Trevligt ändå när det brakar in en Galaxie -64a på gården. - Uppenbart utrustad av Holman och Moody och med en tendens att hota med gas och en lust att varva upp bitarna ordentligt.
Kan det ha varit en Thunderbolt?

galaxie64xl sa...

Nä, bara en vanlig 427:a med dubbla 4-portare

Stellan sa...

Haha! Ja jävlar! Galaxie sparkar upp fikarumsdörren så att Chuck Norris hade gömt sig under bordet!
Räddade min kväll, och troligen resten av veckan.
Tack, okände broder!

galaxie64xl sa...

He he! Det var kul att man kunde muntra upp dig lite Stellan!

Gubbstern sa...

Lester

"Att jobba svart är såklart föredömligt under nuvarande förhållanden"

Att uppmana folk till att inte bidra till det gemensamma är fan lika illa som att uppmana folk till att snylta på det gemensamma.

Lester Boré sa...

Gubbstern.
Ditt uttalande är naturligtvis helt korrekt.
Man måste dock förhålla sig till det faktum att skatteinbetalningar i mångt och mycket INTE går till "det gemensamma" utan till mängder med skattefinansierat dravel som inte stärker Sverige eller omhuldar svenskar, därför blir ditt uttalande fullständigt irrelevant som en kommentar till det jag skrev.
Att mina skattepengar ska gå till t.ex lobbygrupper för feminism, islam eller sexuella perversioner ser jag som helt absurt. Jag ser det också som helt absurt att jag med mina skattekronor ska bidra till att främmande makt kan fortsätta ockupera Sverige.
Om du tycker att du har ett ömsesidigt utbyte med staten så är det ju fantastiskt för dig men dom flesta har inte det, oavsett om dom tror det eller inte.

Du måste ju läsa vad jag skriver innan du argar upp dig. :)

Gubbstern sa...

Tjena!

Här har man en hel del att ta igen ser jag.

Lester, och kanske till viss del också Stellan.

Ja, jag må vara naiv som inte går runt och är rädd för kometen, men jag är hellre naiv än deprimerad.

Farorna kommer påfallande ofta från ett annat håll än det hållet vi tittar åt. Antibiotikaresistens kan vara ett större hot mot mänskligheten än den globala uppvärmningen, en ny finanskris kan vara ett större hot mot välfärdssamhället än kostnaderna för flyktingkrisen när vi ska börja rädda banker för våra skattepengar efter att Svensson har kreditshoppat på lågräntefest etc.

Ingenting av det där kan man fastställa säkert, även forskarvärlden är befolkad av en massa människor som tror en massa saker. Ingen vet säkert vad som kommer att hända och personligen tycker jag att det är jävligt onödigt att ägna flera år att gå runt och MÅ DÅLIGT över någonting som kanske aldrig inträffar och som man dessutom har väldigt begränsade möjligheter att göra någonting åt.

Det är som med problemet med den privata skuldsättningen. Problemet är känt, och om inte Ulf Kristersson och Magdalena Andersson lyssnar på Stefan Ingves så lär dom fan inte lyssna på mig heller.

Å andra sidan tycker jag inte heller att man ska ge upp och bli politislkt apatisk.

Man måste försöka hitta balansen.

Gubbstern sa...

Stellan, en del av frågorna som du har fått är nog retoriska, ibland finns nog inte tiden att svara och ibland känns det kanske lönlöst eftersom diskussionerna bara utvecklas till ställningskrig. Sen fattar jag att det måste vara jobbigt att likt någon jävla Magnusåbrasse ha kravet på sig att roa andra hela tiden.

Lester Boré sa...

Gubbstern.
Den privata skuldsättningen har ju ett antal orsaker som inte är särskilt svåra att spåra om man nu har förstått grundproblematiken i den sagolika liberala demokratins värld, med allt som ingår däri.
Ingves har ungefär lika mycket inflytande på stjärngossarna som du och jag har skulle jag tippa...

Anonym sa...

Öööö...Bostadsbubblan ! När spricker den ?
Själv längtar jag.
Rocket.

Anonym sa...

Preben,
Det beror väl på att när M gjorde det då så hade inte MP visat helle Sverige vad dom inte är kapabla till, vara i en regering?

Lester Boré,
Nja, det är nog snarare så att man försökt handla upp årets vinst innan årsslutet och inte förstått det med att man kanske skulle spara till en pension på egen hand än svartjobb i flera fall jag vet om.

Ahnonym,
Ogilla offentliga sektorn? Med det skattetrycket vi ha i Sverige så betalar vi alla som betalar skatt mängder till offentliga sektorn, problemet är väl politikerna som inte kan handskas med pengarna? Jag är för en fungerande offentlig sektor, men den ska inte skötas av vinstdrivande företag, den ska skötas av den offentliga sektorn, det finns väl en anledning till att Sverige är så bra som det är, och JA, Sossarna var bra en gång i tiden, tyvärr så har dom tappat bort sin ratt som dom styr med, det enda jag vet är att ratten inte är hos MP, dom har aldrig haft någon.
Vi kan ta ett exempel, du jobbar ett helt liv som anställd, du blir pensionär, du blir efter några år skraltig, du behöver hemhjälp, då baseras avgiften på hemhjälpen på din ekonomi. Är det okej enligt dig?

Bästa bloggen fortfarande... :o)
/Roger

Anonym sa...

Stellan, som egen måste man jobba svart ibland för att få ihop smet till moms och f-skatt.Enskild firma alltså.Fattaru brorsan?? ;)

/Johnny Boy

Willy Wonka sa...

Partiledardebatt i Agenda på SVT.
Sånt tycker jag är intressant en Söndagkväll.
Smockorna flyger....

Lester Boré sa...

Willy Wonka.
Ingen av de medverkande har en susning om problemens rimliga prioriteringsordning eller orsak o verkan/handling o konsekvens.
Det är heller ingen av dom som anser att deras egen person är underordnad det svenska folket eller Sveriges framtid.

Lester Boré sa...

Partiledardebatten asså... Bara käbbel, allt utom brunkolsaffären har samma orsaker.
Den liberala parlamentariska demokratin kråmar sig i prime time.

Willy Wonka sa...

Förvisso...
Men betydligt mer underhållande än Ex on the Beach...
;)
Ärligt talat så kan det ju vara intressant att se hur samhällsförstörarna tänker....

Anonym sa...

Rocket: Okej, det accepteras.

Ah: Offentliga sektorn är en sak, slöseri med surt förvärvade skattepengar, är en helt annan sak.
Jag håller inte med om att inte vinstdrivande företag skulle kunna vara aktörer i offentliga sektorn. Statligaverk, brukar inte vara så effektiva, eftersom dom som jobbar där, behöver inte vara effektiva, det ser skattebetalarna till.

Galaxie 427 tunnelport with twin carburetors and four on the floor plus Detroit Locker: Man kan inte låta bankerna gå i konkurs, men man måste absolut kräva mer ansvar av dom.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

En sak till, ang. Sverige, så vet de flesta nu (som inte går med skygglappar) att Sveriges ekonomi kommer att gå åt helvete!

Vi lever nu på lånade pengar, och det lånas som aldrig förr (staten lånar 600 miljoner/dag har jag läst), och Sverige har mer lån än vad Grekland har, eller hade.
Vi har knappt någon export längre, och de stora företagen flyttar ifrån Sverige, i en takt man inte trodde var möjlig.
Nu köper vi mest importerade varor, och var går våra pengar då?

Det som gjorde Sverige rikt en gång i tiden, var att vi hade en stark exportindustri.
Den finns inte kvar längre.

Bostadsbubblan, orkar jag inte ens gå in på. Det är en tickande bomb!

Mvh Skogåsbon

Acke(road) sa...

Skogåsbon. Sveriges exportnetto var 4miljarder under april, så några finns det i Svedala som stretar på. Själv bidrar mitt företag med en exportandel på 70-80% av omsättningen. Bara en halv droppe i oceanen visserligen, men i alla fall en halv droppe. Det behövs flera halva droppar om vi ska kunna betala allt och mer samhällsanda. Varför hänga läpp, det är bara att hugga i.
Nu när Galaxie-64:an har dundrat in i fikarummet(-65:an var snyggare, fast just ingen var(är) så snygg som en 66:-a Javelin) och spridit en odör av dålig förbränning så vädrar jag morgonluft. Eftersom jag har en aning om att G-64:an har en nära släktskap med en "Bomber Harris" så kanske man äntligen kan få lära sig vad andra världskriget egentligen gick ut på, nu när vi har fått veta vilken helyllegrabb Gadaffi var.

Anonym sa...

Skogås, du behöver fan läsa på lite om nationalekonomi. Att ett land lånar pengar är så ini helvete långt ifrån att det är på väg att gå under. Viss skillnad på ett lands ekonomi och den där lite pundige polaren som har skulder till allt och alla.
Roligt att du är engagerad och så men det saknas visst lite kunskap kring hur statsskulder osv fungerar.
Samt även korrekta fakta vilket Acke påpekade.

Angående kunskap, slår det dig aldrig Lester när du gör utfall som 21:29 att det framstår som en smula egendomligt att just du skulle sitta inne på sanningen om allt? Att ingen annan som ägnar sig åt politik skulle ha förstått några som helst sammanhang, alla har missförstått allt utom just du? Det borde ju möjligen väcka ett uns av tvivel kring huruvida du verkligen har rätt i allt och alla andra inte förstått någonting.
Eller?

Det kan ju mycket väl vara så att du är den ende och upplyste, i så fall kan man förstå varför du vill avskaffa demokrati då du kommer bli den upplyste despoten. Annars så är det på det hela taget en mindre begriplig hållning att vilja avskaffa den enda någorlunda rättvisa styrelseform vi hittills kunnat konstruera.

/ah

Lester Boré sa...

Acke.
Ta nu detta för vad det är, alltså ett raljant inlägg med "glimten i ögat". :)
Jag vill verkligen inte att du ska bli uppriven.

Andra världskriget kanske gick ut på samma sak som kriget mot arabnationalismen? - Dvs att förverkliga USAs dröm om att alla jordens folk måste få leva i fria demokratier...
Det är bara Al Assad kvar nu eftersom Saddam och Kadaffi inte kunde tillåtas leva vidare. En del säger att deras eventuella idéer om att lämna dollarn som oljevaluta hade med saken att göra men det låter konstigt tycker jag?
Vi får se hur länge Iran klarar sig från att befrias av USA/EU/Israel? Förmodligen kommer Iran att befrias före Saudiarabien iaf.

Självklart ska vi hugga i! Men vi måste samtidigt jobba på att dra ned byxorna på den statsapparat/oligarki som står i vägen för vår kollektiva framgång. - Tänk slokhatt, storväst och hård agitation. ;)

Lester Boré sa...

Ah.
Eftersom du uppenbarligen tycker att den liberala parlamentariska demokratin, som jag kritiserat och som vi lever under idag, är något positivt så är det ju helt solklart att du ALDRIG kommer att förstå min argumentation oavsett vad jag presenterar för tankar...
Vi behöver inte avskaffa demokratin. - Vi lever nämligen inte i en demokrati.
Om du hade den minsta kännedom om hur många av världens parlamentariska "demokratier" fungerar så skulle du förstå exakt vad jag är ute efter med min kritik. - Det finns mängder med exempel på hur folken förs bakom ljuset när det gäller stora och viktiga beslut eller lagar som i många fall resulterar i att deras ekonomiska eller personliga frihet inskränks.
Är USA en väl fungerande demokrati enligt dig? - Dom hävdar nämligen själva att dom har världens bästa demokrati.

Jag sitter naturligtvis inte inne på sanningen om allt men jag tror att det som skiljer oss åt är att du inte vill inse att saker och ting inte nödvändigtvis är sanning bara för att en förljugen eller analysoförmögen journalist påstår så.
Dessutom tror jag att du har en naiv syn på verkligheten. Jag skulle gissa att du på allvar skulle kunna säga att det inte förkommer någon utbredd korruption i Sverige till exempel...?

"...den enda någorlunda rättvisa styrelseformen..." - Du har tänkt mycket på det uttalandet antar jag?
Jag skulle vilja påstå att det vi har nu är, grovt uttryckt, "medelmåttornas och idioternas styre". Den största gruppen regerar, om den allra dummaste gruppen är störst till antalet så kommer deras vilja att vara styrande. - Jag antar att det inte spelar dig någon roll så länge det, enligt din logik, är rättvist...?
Om det är ett så in i helvete fint system så borde det väl tillämpas på fler ställen?
Låt säga att VOLVO skulle styras på samma sätt... Dvs besluten som ska tas kommer att tas av de personer som "röstats" fram av de anställda.
Om lagerpersonalen var största grupp så skulle deras röster såklart läggas på den kandidat som borgade för en trygg och fin tillvaro för lagerarbetarna, således skulle den person som tog VOLVOs viktiga beslut vara fokuserad på lagerarbetarnas väl och ve, vilket i sin tur kanske inte rimmar särskilt bra med vad företaget behöver.
Är det "rättvisa"?

Tror du att dom som deltog i debatten förstår att bostadsproblemet förvärras av att vi låter hundratusentals främlingar per år kolonialisera Sverige?
Tror du att dom förstår att det blir GRAVA problem i skolorna av att man tillsätter mängder med kulturellt främmande elever som t.ex inte talar eller förstår svenska och tycker att uppvisandet av bara knän är en legitim orsak till sexuellt ofredande eller sexuellt våld?

Om ditt svar på dessa frågor är NEJ så förstår dom ju, enligt mitt sätt att se på saken, inte förhållandet mellan orsak och verkan.
Om ditt svar är JA så bevisar det min tes om att personerna i studion inte sätter Sverige och svenskarna före sina egna egon och sin egen vinning.

Anonym sa...

Självgående blogg måste vara en unik företeelse ?
Nu ska jag dra till jobbet, hejsan svejsan.
Rocket.

Anonym sa...

Så pass!
"Folk förs bakom ljuset" och den enda som förstår de verkliga sammanhangen är herr Lester Bore. Måste vara både härligt och jobbigt på samma gång besitta så stora insikter. Men så verkar du också lite plågad ibland.
Du svarar fortfarande inte på min fråga ifall du inte tycker det är lite egendomligt och tankeväckande att du har förstått allt och alla andra inte har förstått något alls, om inte det borde få dig att fundera på ifall det kanske är du som fått saker om bakfoten?
Du konstrar och pladdrar om Volvo och allt möjligt men svarar på min fråga gör du inte.
Varför skulle just du ha sett sanningen som är fördold av alla andra?

/ah

Anonym sa...

*för alla andra, inte av. Dysslecksi.

Anders sa...

Stellan, tack för bloggen som man följt ett antal år! Den har givit mycket inspiration. Kan du inte skaffa ett Instagram konto istället? Mer bilder på träbåtar och fordon, mindre snack.
Vänliga hälsningar
Anders

Lester Boré sa...

Ah.
Att du tror att jag är ensam om att vara kritisk till den nuvarande "demokrati"-formen och lobbyismens baksidor säger en hel del om hur kritisk du är till din omvärld. Att du inte noterat kritiken från annat håll än mitt visar på ett ungefär hur bred du är i din konsumtion av nyheter och debatt.
Självklart är det fler än jag som inser problemen, t.ex är det många här på bloggen som inser det, även om vi har lite olika uppfattning om detaljer.
Många opinionsbildare inser det, dom bjuds naturligtvis inte samma gräddfil när det kommer till att presentera sin kritik men den finns där, såväl i Sverige som utomlands.
Att Trump och Sanders lockade till sig enorma väljarskaror ENBART för att deras kampanjer inte finansieras av Wall street-banksters säger en hel del. - Eller?

Vi kan ta några exempel på saker som du i din lilla lilla tankevärld tror att jag är ensam om att uppmärksamma...
Värdlandsavtalet med NATO - Tycker du att svenska folket informerats om detaljerna i detta avtal på ett rimligt sätt? Tycker du att svenska folket har fått bestämma om vi ska skriva på avtalet?
NAFTA - Det största hotet mot nationers eller folkens självbestämmande gentemot storföretagen/storfinansen. Tycker eller tror du att den genomsnittlige medborgaren fick reda på detaljerna i detta avtal och vad som skulle hända i praktiken innan det skrevs på av respektive regering? Tror du att folken fick bestämma?
Handelsavtalet mellan USA och EU är inte påskrivet ännu men det kommer att skrivas på och det kommer att ge samma konsekvenser som NAFTA.
Tror du att den svenska rapporteringen om "kriget mot terrorismen" ger en vettig bild av hur de delar av den arabiska världen som förstörts fullständigt fungerade innan USA/EU/Israel satte igång med sina kampanjer.
Tror du att jag är den enda i världen som anser att biologi går före t.ex genushokuspokus eller tror du att det kan finnas fler utan att det märks eftersom kommunikationsvägarna inte är tillgängliga för "mitt lag"?
Tror du att jag är den enda som vet att lika barn leka bäst och att en folklig samstämmighet är en förutsättning för att kunna återskapa den typen av framgångsrika fria nationer som Europa en gång bestod av?

Dina ideer om att jag är den ensamma grubblaren som grämer mig över att ingen annan förstår är både dumma och helt ogrundade, om du vill kritisera mina åsikter så gör då det på ett sätt som är något sånär kopplat till det jag skriver och inte på din personliga uppfattning om ett känslotillstånd du inte vet ett dugg om.

Anonym sa...

Allt det du nämner förekommer flitigt i media. Som ihärdig konsument av det som (på SD-sajter) brukar kallas "mainstreammedia" har jag många gånger tagit del av de argumentationer du rabblar upp.

Du nämner nu att du inte är ensam om dina åsikter och/eller insikter, men påfallande ofta är det så du skriver; som att du oh upplyste ska tala om för alla andra stackars satar som är "förda bakom ljuset" hur saker och ting e g e n t l i g e n ligger till. Och det är ju någonting helt annat än att diskutera, som Stellan, Rocket och andra ägnar/de sig åt här.
Ibland undrar jag lite hur du mår? Om det "bara" är megalomani eller om du lider av riktig paranoia. Allt för ofta så är det ju så att det inte finns någon världskonspiration (du är ju ofta inne på att den är judisk) som är emot en, det är bara man själv som inte sovit på fem dygn. Tar du till exempel amfetamin? Sluta med det är ett direkt råd i så fall.

/ah

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Ah.
Din argumentation är lysande. :)
Att patologisera sina meningsmotståndare är en metod som kommunister använt i alla tider. - Duktig vovve! :)
Jag hoppas att du är nöjd över att du nu fått ge uttryck för ditt enorma intellekt?

Om vi istället ska vara sakliga... Jag har aldrig pratat om någon konspiration. - Vare sig en judisk sådan eller något annat.
Däremot har jag gett uttryck för att det är samma mekanismer eller faktorer bakom många av dom problem som inte bara Sverige utan stora delar av världen drabbas av. - Det är en väldig skillnad.

En lustig detalj i sammanhanget är att min magkänsla säger mig att de flesta amfetaminister förmodligen skulle övermanna dig i en seriös debatt, även efter ett mycket långvarigt missbruk. Det beror på att det inte finns några paralleller mellan ett outvecklat eller svagt intellekt och drogmissbruk.

Lester Boré sa...

Ah.
Förresten!
"SD-sajter"? - Vad fan är det?!

Preben sa...

@Ah: Har du inga sakliga argument för dina påståenden, annat än som man grälade som 7-åring "du är dum, så är det bara" och om man får frågan varför är givna svaret "för att det vet jag" kanske man borde låta bli att skriva överhuvudtaget, det är p.g.a. personer som dig, som fick Stellan att krokna.

Kotten sa...

Tycker att Stellan borde stänga av kommentarsfunktionen tills vidare.
Nu kan vem som helst använda hans blogg för att sprida vilka åsikter och budskap som helst.

Mats den ödmjuke :-) sa...Vad otrevliga ni är när ni diskuterar politik.
Ni raljerar som om ni hade facit i handen och kan än det ena och än det andra, det har man förvisso rätt till men hur svårt kan det vara att hålla sig till sina argument utan att vara så förbannat spydiga hela tiden.

Kattskallar som ni borde öva på att vara lite hyfsade i tonen.

Anonym sa...

Tjosan vad mycket ni hunnit diskutera medans jag min stackars sate har knegat ihop kulor både till kapitelet och staten.
Tandvården får inte bli en klassfråga, hur löser vi det ?
Rocket.

Anonym sa...

Ante mig...Bara ungdomar med friska gaddar som diskuterar här.
Vänta vara, snart bits det av tänder på löpande band, drabbar inte bara tattare och slödder.
Rocket.

Flygmek2 sa...

Hade någon uppträtt som vissa gör här i mitt och mina kamraters fikarum så hade de personerna fått en fot i röven.
Det är inte så att man har en oinskränkt rätt att framföra sina åsikter var som helst och i alla sammanhang bara för att det är lagligt.

Andra kanske inte uppskattar att få mycket personliga åsikter nerkörda i halsen.
Jag fattar varför Stellan släppt detta ,en del andra verkar inte ha greppat läget utan fortsätter att mala på.

Dessbättre har jag förstånd nog att inte kommentera allt jag tycker är "fel" på internet......

Anonym sa...

Om man inte uppskattar att ta del av människors åsikter om politik och samhälle borde man eventuellt slutat läsa kommentarfältet här på Vardagsmighty för ganska länge sedan.

Göran sa...

Roket,för att inte tandvården skall bli en klassfråga så drar vi ut tänderna på alla, rättvist och hygieniskt. Tonen i fikarummet kommer då att bli mycket fin och mild när vi sörplar kask från fat och tuggar vit bröd och bulle mot gommen.

Om en månad är det semester så en långsam debriefing från politiken vore på sin plats så att Stellan slipper starta sin med Valiumen stor som en tvål. Han tjuvlyssnar säkert genom nyckelhållet på vad som sägs här. Eller hur Stellan!

Lester Boré sa...

Nån som har koll på om ungrare hakat på Dracula-myten i samma utsträckning som rumänerna eller är den som har Transsylvanien som så att säga har bollen?

Eller klicka här sa...

ah: Jaha du, din insikt i ekonomi, verkar inte vara den bästa heller.
Visst kan det vara bra att ett land lånar pengar, om det leder till någonting bra, men alla lån måste betalas tillbaka, det borde du också förstå.

Här kan du få en "lägesrapport", av en som kan ekonomi, och samhällsutveckling:
https://www.youtube.com/watch?v=CoRw5kM-0ZY

Acke: Jo ditt fina företag känner man till, med fantastiska produkter. Inget snack om den saken.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

200 kommentarer

«Äldst ‹Äldre   1 – 200 av 263   Nyare› Senaste»