lördag 7 maj 2016

Premiärtur

Jag bestämde mig innan, en timma lägger jag på att få igång skiten. Det blev lite mer, men sen small hon igång!
Gick faktiskt lite ruskigare än vanligt, poffade och small.
Men satan vad rart det var att åka knytnävsslagsmålsida igen!

Jag har även hittat en plats på tomten där hon passar in.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om du inte hade haft badringar på fälgarna utan istället nabbisar borde det med en något för hög växel gå att se kolvslagen i grusvägen.

/Johnny Boy

DanielJGranath sa...

Passade ju in där i skogen med konstverken! Fick du nys om några däck?

Stellan sa...

Nä, jag hittade inga bra 15" däck, så jag kör med Hoosier-mackorna.
Men i fredags köpte jag Kemetyls lysfotogen, provkör lampan i morgon.

Björn Nilsson sa...

Själv har jag haft en Stellandag, dvs en dag som inte gick som jag tänkt...

Började fernissa båten, det är roligare o fernissa mahogany än furu i alla fall. Vind och björkpollen samt fernissa är tyvärr en tråkig kombination. Så nu får jag väl slipa om imorgon.

Tänkte trösta mig genom att slå igång hojen, var till macken med bensindunk o lyckades självklart spilla över hela dunken så nu behövs säkert ett 10 tal wounderbaum för få bort bensinlukten ur bilen. Men oförmögen att förstå att dagen inte kommer att bli bättre hällde man i 10 liter 98 oktan i motorcykeltanken. Efter lite trilskande hoppade hon igång, glad som en lärka började man varva lite smått i garaget. När man står där o njuter av 4-1 systemet ylande, noterar förvånat en ökande vätskepöl under hojen, mycket riktigt bensin rinner flödigt från hojen.
Ni tror säkert att det bara är att stänga av bensinkranen, men på en sporthoj med kåpor etc måste tanken demonteras för att med skruvmejsel kunna stänga nämnda kran, självklart hittar man inga lämpliga nycklar eller skruvmejsel just då utan är tvungen att panikartat riva runt innan lämpliga verktyg hittas.
Då kommer äldsta dottern o påpekar att grillen inte är tänd o det måste prioriteras enligt mamma. Försöker sansat(?) påtala att den nu hysteriskt läckande hojen måste prioriteras framför att tända grillen. Lyckas till slut få bort tanken med tillhörande kontakter o luftningsslangar. Äntligen fick man bort tanken o började felsöka läckan, jo en armerad 10 cm lång bränsleslang hade påbörjat sin omvandling till ett kexliknande tillstånd. Inte fan har jag någon bränsleslang liggande, utan den får inhandlas imorgon (så går morgonen planering åt helvete också).
Hjärnblödning närma sig med stormsteg när frun o äldsta dotter kommer fram gemensamt och undrar varför inte grillen är igång! Att fru o två döttrar sedan tycker att en salad o bensindoftande grillad lax är tillräckligt efter 6 timmars arbete fås ses som uttryck för oro om min eventuella övervikt.

Den enda ljusningen är att det är söndag imorgon så man har tid att göra om allt igen fast förhoppningsvis rätt denna gång...

Stellan sa...

Vilken fin historia! Sånt här vill jag se mer av i kommentarsfältet.
Men du, det är inte lätt att fernissa i den här värmen. Hur går det?
6-10 grader brukar vara perfekt.

Björn Nilsson sa...

Tack Stellan, kände ett visst behov att skriva av mig igår.

Går det fernissa i 20 graders värme? Jo faktiskt ganska bra, nu har jag ju inte fernissat i 6 graders värme så det är svårt att jämföra. Har nu hunnit två varv, däcket får nog ett varv till bara för fåfängan skall få sitt. Jag var tvungen att slipa ner lite extra för att få däcket jämnt. Inredningen är bestruken ett varv, det får räcka för i år...
Kvar är durkarna, blir antagligen i veckan (om inte "lets dance" repriser visas förstås), till helgen är det motorn som skall ruskas liv i så det känns som jag är på rätt väg tidsmässigt i alla fall.

Lyckades även byta bränsleslang på hojen, fick igång den efter kopplat in reserven så det bör ha varit några liter som försvann.