söndag 18 september 2016

Sanningen rakt i ansiktet

Skärmdumpen är från hemsidan "detnyalandet" som är ett SIDA-projekt.

Det känns fräscht att man erkänner utan omsvep att det Sverige som vi känner är borta för alltid, och storsint att det är okej att sakna det.

Att svenskarnas skattepengar går till att informera folket om att dom måste anpassa sig till dom nya kulturerna kan ju kännas en aning märkligt, men makthavarna är ju dom som bäst vet vart folkets pengar gör mest nytta.

108 kommentarer:

Magnus sa...

Jag har följt dig ett par år på bloggen eftersom jag uppskattar din kreativa talang och dina gräddsvetsar. Men ditt raljerande eskalerar. Varannat inlägg handlar ju om ditt gubbhat mot andra. Otrevligt kort sagt.
Inget du skriver kan rättfärdiga att olika kön har olika värde och varför tror du att -82 är startpunkten från hur Sverige bör se ut i din mening?
Jag vet att du formade din omvärldsbild då, men newflash, Sverige hade förändrats innan dess också.
Invandring har pågått för alltid och kommer och måste för alltid fortsätta i olika stora strömmar.
Lägg istället lite kreativ fokus på hur vi kan värna om det svenska tillsammans. Sekularitet, allas lika rätt, allemansrätten, välfärden osv. utan att för den sakens skull snöa in på en grupp som syndabockar. Det leder ingen vart.

427cu sa...

Tror att folk kommer att värna om det svenska vid nästa val. Fram till dess är det väl ok att tala om att man är missnöjd med hur saker och ting styrs? Snacket om att "Invandring har alltid förekommit", väger lätt.... När kom det i Sveriges historia hit flyktingar med de religiösa värderingar som dagens manliga invandrarskaror har med sig?

Anonym sa...

Jag ser inget tecken på hat i det senaste blogginlägget.
Men jag har också en förmåga att inte tolka omvärlden på ett så negativt sätt som möjligt.
Gillar du inte bloggen så är det väl bara att sluta läsa.
Tack för mig.
//Textilbroms

Lester Boré sa...

Magnus.
Definiera "allas lika rätt"
När du har gjort det så snackar vi vidare...

Lester Boré sa...

Stellan.
Europa attackeras allt hårdare och tack vare människor som Magnus, och den stigmatisering dom ofta sprider omkring sig, har det passiviserade europeiska folken inte mycket att sätta emot i frågan om deras öde.
Den historiska förklaringen är enkel (Vilket såklart inte gör saken mindre vedervärdig eller mindre tragisk.) och man ska hålla i minnet att pendeln ju alltid svänger åt två håll...

Anonym sa...

Visst har det i alla tider förekommit invandring till Sverige, och naturligtvis kommer så ske i framtiden också, det är nog alla överens om.
Det som är skillnaden nu, är att vi skall bli påtvingade andra kulturer, vare sig vi vill det eller inte.

Det är en stor folkfest i många länder att beskåda hängningar av människor på allmän plats, så frågan jag ställer då, är du då för detta, eller inte? Om svaret är nej, så är du emot andra kulturer. Folkfester är väl kul, och detta med lite extra kryddning också? En annan kultur helt enkelt.

Att stena folk, verkar också vara okej, och det kan du heller inte vara emot i så fall. Ett folknöje helt enkelt

Djurplågeri ägnar man sig också åt i andra kulturer, vilket är festligt också, enigt deras seder. Detta måste du också vara för i så fall.

Det finns väldigt mycket filmer på Youtube som du kan titta på.

Nej, dessa beteenden och kulturer klarar jag mig utan.

Mvh Skogåsbon

Eller klicka här sa...

Magnus, här är lite läsning i ämnet:

http://ledarsidorna.se/2016/09/magnus-norell-individ-kontra-kollektiv-i-den-militanta-islamismens-tidevarv/

Mvh Skogåsbon

Länk sa...

Magnus, dessutom fins inte pengarna till allt detta!!!
Det är en omöjlighet, att rädda hela världen.

http://jeanders-bilder.blogspot.se/2016/08/ny-milstolpe-for-min-blogg.html

Mvh Skogåsbon

Länk sa...

Den här är bra också.

http://www.tecknar-olle.se/wp-content/uploads/2016/09/omorganisation.jpg

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Skogåsbon.
Jag vill inte vara den som är den men...
Den folkförflyttning som pågår från bl.a Afrika och Arabien till Europa, med kulturella konflikter, rasism och allt annat det innebär förutom kebab och kikärtsröra, är inte något som går att isolera som ett enskilt "problem" i analysen (jag får intrycket av att du ibland gör det) utan det är snarare en del i en större problematik.
Att fördömma andra kulturer är inte produktivt eftersom nästa alla kulturer har full legitimitet i sin respektive geografiska/folkliga hemvist. - Dock håller jag med dig om det naturligtvis är en otrolig skillnad på olika kulturer, något som i sin tur talar för att kulturell separatism på en global nivå kanske vore något bra? - Att mångkultur är helt fel väg är åtminstone ställt bortom allt rimligt tvivel vid det här laget.

Stellan sa...

Magnus, jag vet inte vart du ser hatet i mina inlägg. Jag känner massor av kärlek jag.
Kärlek till det fantastiska och trygga Sverige som byggdes upp av våra förfäder.
Men nu raserar man det som jag och många andra älskar. Man ger bort det som vi byggt upp till främlingar, och man kräver inte ens att främlingarna ska komma med oss och fortsätta bygga.
Istället så ska vi utöver att ge bort våran välfärd, även anpassa oss till dom nya kulturerna...

Att jag blir frustrerad över det, Magnus, det är inte hat, det är sunt förnuft.

Min kreativitet som du uppskattar är inte värd ett skit i sammanhanget.

Vart har jag ens antytt att olika kön har olika värde? Ett helt befängt påstående! Endast en idiot kan väl tycka något sådant. Har du fått det i från att jag inte skriver under på floskeln "alla människors lika värde"? Det är ju nåt helt annat.
Din fråga förstod jag inte riktigt, så den får du vidareutveckla om jag ska kunna besvara den.

Alzheimer sa...

Månne jag har missat eller glömt Stellans positiva inlägg om nutidens Sverige?
Visst allt är inte bra men det blir aningen tungt när fokus ligger på det negativa. Om bloggen kan man också säga -"det var bättre för", när fokus låg på MC och spex.

Stellan sa...

Alzheimer, några positiva inlägg från nutidens Sverige vet jag inte hur man ska kunna få till?
Vad har blivit bättre?
Visst var bloggen bättre förr, och det finns ju en anledning till det.

Det blir ju liksom lättare att skratta åt könshumor och glädjas åt hantverk, om man inte plågas av insikten att det verkligen är ställt utom all rimlig tvivel att det samhälle jag önskade lämna över åt mina barn snart är borta.


Ni är lyckligt lottade ni som klarar av att blunda för det, huvudsaken er stund på jorden blir bekväm, ungarna får ju klara sig bäst dom vill sen.

BITTERPITTEN sa...

Jag blir faktiskt ledsen när jag tänker på att mina barn är den första generationen i Sverige som växt opp i ett sämre samhälle än sina föräldrar.

Vi hade aldrig 40 elever i varje klass.inte stördes lektionerna av ADHD ungar heller för dom gick i OBS! eller i hjälpklass. Vi hade oftast nya skolböcker.Polisen kom när man ringde.Det gjorde Televerket också.Bilbränder och gruppvåldtäkter var sånt som hände i ocivilicerade U-länder.Vart man sjuk så fick man sjukvård utan att behöva anlita advokat.

Alzheimer sa...

En pessimist kan bara bli positivt överraskad.
Angående grubblerier så rekommenderar jag samma som fader i boken Populärmusik från Vittula, när han skall prata allvar med sonen i bastun.

Anonym sa...

Klassiskt hojgarage har brunnit upp http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sodermalarstrand-avstangd-efter-explosionsrisk

Anonym sa...

En fundering till er som önskar er tillbaka till Sverige " som det var förr.."
Kan ni berätta vad för "förr" ni syftar på?
30-talet...eller 40-talet....eller 50-talet.....eller kanske något Sverige långt tidigare ? Eller senare kanske...60-talet / 70-talet / 80-talet ?
Vilket som, skulle vara kul att veta vad för slags "som det var förr" ni menar..Och naturligtvis vad som detta "förr" innebar, som var så oerhört mycket bättre än idag....
( Tjata nu inte om vad som är dåligt idag, berätta vad som var så enormt mycket bättre i det "förr" ni anser var så bra...)
Mvh/ Thomas H.

( och när man funderar över hur saker och ting förändrats, kanske man ska och fundera lite på det här med privatiserings / utförsäljnings / avregleringshysterin och hur det ändrat samhället, och det är knappast flyktingarna / invandrarna som orsakat det )

Anonym sa...

Förlåt Stellan, men börjar inte du bli lite som en sån typisk "Spanien-svensk" det pratades om för länge sedan.....En som flyttat ut från Sverige, och bara klagar och klagar på det "gamla hemlandet" från sitt nya boende ?
Berätta om hur bra du har det där du bor nu, och hur mycket bättre det är där......men klaga inte bara på det gamla hemlandet, det blir mest patetiskt och tråkigt...
Mvh/ Thomas H.

Anonym sa...

Lester: Precis, det går inte att bara ta det som är bra ifrån andra kulturer, man får ta allt det som är skit också, och det är väldigt mycket det.

Anonym: Vad som var bra förr? Bilbränder existerade inte, förutom vid olyckor. Gruppvåldtäkter kan jag inte ens minnas att jag hörde, eller läste någonting om då. "No-Go Zoner", eller utanförskapsområden fanns heller inte. Ja, listan kan göras lång, och det är det som många uppmärksammar, eller klagar på i dag. Det är helt enkelt en utveckling åt fel håll.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Okay Skogåsbon, men vilket Sverige från "förr" tycker du vi ska ha? Hela världen förändras, och det lär vi inte undkomma vare sig vi vill det eller inte....men vilket "förr" i Sverige är det du tycker vi skall återvända till?....och var allt guld och gröna skogar då?
Mvh/ Thomas H.

Stellan sa...

Thomas H, jag har ju i stort sett bara erfarenheter från åttiotalet och framåt.
Åttiotalet var bra mycket bättre än vad det är idag, både ur trygghets och välfärdsynpunkt.
Visst fanns det problem även då, men jag tycker att din fråga är absurd.
Att våndas över ett högt skattetryck är ju blahablaha, mot hur det ser ut i förorterna idag.

Jag har aldrig påstått att allt är invandringens fel, eller vänstern heller för den delen.
Vänstern är bara för korkade för att fatta att dom springer kapitalismens ärenden, eller så är dom falska.
När det gäller utförsäljningen av allmännyttan så är vi nog på samma sida.

Peder sa...

På 80 talet var Volvo Sveriges största matproducent. Det var nämligen så finurligt att om ett företag köpte upp ett annat företag i en krisbransch i avfolkningsbyggd så fick de fantastiska företagslån med i princip nollränta av staten. 80 talet var jättmysigt men det var ju uppenbarligen lånta fjädrar. Ett samhälle byggt på statsskuld.

Såssarna har ju dominerat styret av det här landet med näbbar och klor. Först kunde ju charaden fortgå genom att fejka ett folkhem som enbart fungerade några få år då vi hade våra fabriker och infrastruktur intakt efter andra världskriget och kunde tälja guld med smörkniv på Europas återuppbyggnad. När den skjutsen tog slut och inte ens en sönderlånad budget kunde göra Såssarna attraktiva tog de till nya knep. Det är ingen slump att det finns det som Skogåsbon kallar utanförskapsområden, det är Såssarnas importerade väljarbas. Tillsammans med i högsta grad välmående sjukpensionärer, flinande skoteråkande "arbetslösa" norrlänningar och andra samhällsparasiter. Det finns ju aldrig så lojala röstare som de man avlönar.

Nu har detta sparkat bakut då pengarna tagit slut och svångremmen börjar dras åt. Till och med utanförskapsinvandrarna röstar ju på SD då de vet att de inte kommer bli utkastade men knappast är intresserade av ökad konkurrens om bidragskronorna.

Folk är arga och upprörda över att samhället förändras till något de upplever som sämre. Men istället för att titta sig i spegeln när det kommer till skuldbeläggande riktas pekfingret mot de som varit här kortast tid och har minst skuld i att det kunde gå så fullkomligt åt helvete.

Ärligt talat har svenska folket fått exakt det de förtjänar. För om man är så extremt djävla korkade att man tillåter politikerna och den ekonomiska sfären att forma ett land som bara gynnar politiker och storföretag så får man även gilla läget.

Har man i 40 års tid enträget beställt bajsmacka när man stått i röstbåset så är det dags att börja tugga nu. Jag har ingen större förhoppning om att folket kommer spotta ut, det är de ju uppenbarligen för dumma för.

Men att gå i taket över att en afgan med störd pubertet och inga föräldrar är närgången mot en tokspacklad 13 årig blondin med obefintlig påklädnad som är ute för sent i citykärnan är enbart att gå maktelitens ärenden.

Nu menar jag inte att det är okej att kladda på nämnda svenska döttrar oavsett hur förstörda de blivit av den totalt söndercurlande föräldragenerationen av idag. Tvärtom!

Men jag kan lova att de gnuggar händerna på Rosenbad och i styrelserummen på riskkapitalbolagen då denna debatt, och var 20% av svenska folket väljer att lägga sin energi och fokus ger dem ett spelrum att gruppvåldta det av dödsryckningar härjade folkhemmet i prutten så hårt att det aldrig kommer återhämta sig något mer

Stellan sa...

10 uppeldade bilar i natt och 15 igår, enbart i Malmö...

Lester Boré sa...

Thomas H.
Din frågeformulering är riktigt dum men jag antar att du försöker ta retoriska poänger genom att ställa frågan på det sätt du gör?
Som du förhoppningsvis förstår så är ett "samhälle" inte någonting som håller sig statiskt i tioårsperioder enligt ett givet mönster, det är snarare i ett stadie av ständigt pågående förändring på alla håll. (Man ska dock veta att lejonparten av alla förändringar inte beror på "slumpen" utan är resultat av medvetna handlingar i avsikt att förändra.)

Om te.x Stellan anser att hela det svenska samhället befinner sig i någon form av kris eftersom skolan blir sämst, våld och annan kriminalitet ökar, den svenska administrationen föraktar det svenska folket och agerar därefter, osv osv. Då måste det ju finnas utrymme att påpeka detta på dom plattformar man har tillgång till, i avsikt att få andra att öppna ögonen inför vad som pågår? Eller?
Att komma dragandes med ointelligenta och okonstruktiva frågor som "vilket årtionde var bra då?" är ju en skymf mot såväl Stellan som mot alla andra läsare som besitter nån form av intelligens.

Jag tycker att nutiden är fantastisk på många sätt, trots det kan jag ju vara övertygad om att den skulle vara ännu bättre på ett globalt plan och i sin helhet om vi gjorde vissa förändringar, vissa av dom förändringarna skulle naturligtvis vara väldigt omfattande och problematiska men enligt mitt sätt att se på saken är dom avgörande. Inget av detta handlar om att jag skulle vilja åka tillbaka i tiden!
Jag upplever att du inte kan förstå komplexa resonemang, vilket skulle förklara att du rapar ur dig sosse-mantran i varje skrivelse du gör.
Jag kan heller inte undgå tanken på att det är den typen av helt lam problemanalys eller snarare brist på analys, som du visar upp här, som försatt samtliga svenskar i den situation vi nu befinner oss i.

Lester Boré sa...

Peder.
Kan det du beskriver bero på att de partier och folkrepresentanter vi får, genom tillämpandet av den moderna liberala demokratin, inte har den makt över politiken man vill påskina?
Skulle det kunna vara så att det som sägs och beslutas inom ramen för te.x Bilderberggruppen, Trilaterala kommissionen eller CFR trumfar varje bankberoende nationalstats egna politiska strävan eller försök till en praktisk politik som gagnar invånarna?
En sådan fantasifull tanke skulle omedelbart förklara en hel del gällande det monetära systemet, mellanösternproblematiken, USAs utrikespolitiska agerande, det massiva motståndet mot direkttemokrati/folkomröstningar och många andra fenomen som höljs i dunkel...

Spännande, minst sagt.

Lester Boré sa...

Stellan.
Du borde glädjas åt att rådande politiska/ideologiska dogmer börjar omkullkastas eller bytas ut. Mycket av det sker tack vare att människor inte längre finner sig i att leva under dom förutsättningar som i nuläget råder på många håll i Europa.
Om inte den europeiska politiska adeln eller deras herrar hade lagt i överväxeln förra året, utan istället valt att knalla på i samma takt som tidigare, så hade merparten av dom nyvakna aldrig vaknat. - Nu är dom väckta och det är väl positivt!
Så gläds åt det lilla och notera att högmod går före fall. :)

Mats sa...


Var finns det bevisat att alla människor har lika värde?

Jag tror inte att alla människor har lika värde.

Undrande sa...

Är Lester Stellans språkrör?
Få se vem som svarar på vad Stellans anser om det?

Anonym sa...

Mats, det här med människors lika värde är väl kanske mer av en åsikt, en hållning i livet och inte något som är "bevisat". Man kan självfallet vara av åsikten att någon är mer värd och andra mindre värde. Det intressanta blir ju de filosofiska följderna av att man börjar gradera människors värde. Det har så att säga provats genom historien.

/den likvärdige

Lester Boré sa...

den likvärdige.
Jag skulle vilja påstå att problemen uppstår i en större utsträckning när man utgår ifrån den socialistiska "likaprincipen".
Varför är det fel att utgå ifrån att människor är olika? (Vilket alla vet.)
Det rimliga är väl att utgå ifrån ett olikhetsperspektiv/ojämlikhetsperspektiv och låta människor verka i sin fulla kraft inom vad det nu må vara istället för att låta lögnen om principiell universell jämställdhet ställa till en massa problem.
Dessutom är jag övertygad om att du är en hycklare eftersom du, precis som alla andra, sannolikt skulle offra ett okänt barn istället för ditt eget om du tvingades välja.
"Värdefrågan" eller diskussionen om "allas lika värde" är såklart svårare...
Tycker du att abort är okej? - Utveckla gärna hur du resonerar kring frågan.

Anonym sa...

Problem är till för att lösas.
Hur ska vi göra för att sverige ska bli som förr igen ? Jag orkar inte höra att det redan är försent för då kan man ju faktiskt gömma huvudet i sanden med gott samvete.
Jag önskar även ett utförligt svar på lättläst svenska för utsvävningar i märkvärdiga krumbukter hör politiker till...Finns det något kaffe kvar ?
Rocket goldstar.

Anonym sa...

Lester, försöker du bara trolla igång de med vänsteråsikter här i kommentarfältet nu eller begriper du verkligen inte skillnaden på att människor är "olika" och att människor har "olika värde"? Hyfsat enkelt och grundläggande liksom...

/likvärdig

Lester Boré sa...

likvärdig.
Jag försöker inte trolla. - Jag har aldrig haft för avsikt att göra det.
Självklart förstår jag att det är skillnad på att människor är olika och att människor är olika värda. Det ena ger dock det andra under en given förutsättning.
En mycket begåvad teoretiker som är helt opraktisk är "olika" jämfört med en mycket begåvad praktiker helt utan teoretisk fallenhet, således är den begåvade praktikern "mer värd" än den begåvade teoretikern när det kommer till att utöva praktiken. På samma sätt är teoretikern kanske "mer värd" än praktikern när det kommer till att utforma själva konstruktionshandlingen. - Detta är förvisso ett grovt exempel men du förstår säkert min poäng...

Värdefrågan sa jag ju var mer komplicerad men du kanske missade det. Min fråga missade du nog också.
Kan du inte berätta hur du resonerar kring lika, lika värde och så?

Klicka här sa...

Thomas H: Vi kan inte återvända till ett årtionde som passerat, men vi kan lära av det.
Sverige och världen kommer naturligtvis alltid at vara i förändring, inget kan hindra det, men vi skall väl ändå jobba för det som kan tänkas bli bra, och inte tvärtom?
Varför skall vi sträva efter att få ett sämre samhälle?

En kultur jag inte gillar.
https://www.facebook.com/OurEyeOnIslam/videos/1760089660923616/

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Undrande, Nej.
Rocket, Jag kan inte svara på din fråga utan att du blir trött. Men kaffe finns det kvar!

Anonym sa...

Stellan och Skogåsbon: Jag tycker nog att frågan om vilket Sverige "förr" som avses när det sägs "Det var bättre förr..." är ganska så relevant.....

T.ex skriver ju Stellan i sitt svar till mig att " När det gäller utförsäljningen av allmännyttan så är vi nog på samma sida." ( där han då åsyftar mig och han rimligen )...då kan man ju anta ( utan att veta naturligtvis ) att han tyckte bättre om Sverige som det var innan dessa utförsäljningar...

Det parti som anser sig kunna "rädda" Sverige hänvisar ofta till att de ska ta tillbaka Sverige till det "Det en gång var", och då undrar man ju vilken tid som åsyftas......
Att "lösningen" är att kasta ut alla icke "etniska" svenskar är de ju ganska så öppna med, även om de numer försöker verka lite mer polerade.....

Det finns många problem i Sverige, inte tu tal om det......men SD och dess anhang har inte lösningen på ett enda av dem......
Mvh/Thomas H.

Lester Boré sa...

Rocket.
Du är ju redan en bankfiende av rang, således vet du ju redan hur en eventuell lösning skulle kunna se ut...:)

Thomas H.
Vilket parti syftar du på när du skriver det nedanstående?

"Det parti som anser sig kunna "rädda" Sverige hänvisar ofta till att de ska ta tillbaka Sverige till det "Det en gång var", och då undrar man ju vilken tid som åsyftas......
Att "lösningen" är att kasta ut alla icke "etniska" svenskar är de ju ganska så öppna med, även om de numer försöker verka lite mer polerade....."

Anonym sa...

Thomas H: Jag tror ingen åsyftar ett visst årtal, man längtar bara tillbaka till som det var innan alla bilbränder, stenkastningar, gängvåldtäkter mm, kom som ett brev på posten.
Ja, just det ja, vilket parti syftar du på?

Vad har du själv för åsikter i detta ärende?
Är det bara att fortsätta som ingenting hänt, och försöka titta åt ett annat håll, och hoppas på att det löser sig självt?

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Thomas H talar ju om SD, Sverige Demokraterna. Varför behöver ni fråga det?

Lester Boré sa...

Anonym.
Min fråga är såklart retorisk och jag ställer den till Thomas eftersom han enligt mig är ute och cyklar lite.
Jag har följt med i den politiska debatten ganska noga de senaste tio åren och jag har ALDRIG hört eller läst att något av det Thomas påstår.
Var har företrädare för det nuvarande Sd, dvs det parti som attraherar svenska väljare idag, sagt att etniska främlingar som finns i Sverige ska kastas ut? Var/när har det sagts eller skrivits att Sd ska göra Sverige till vad "det en gång var"?

Till protokollet:
Jag sympatiserar inte med Sd men tycker att man ska hålla sig till sanningen oavsett.

Thomas H.
Du kan nog ha blandat ihop din vanföreställning av Sd med din vanföreställning av Donald Trump...?

Lester Boré sa...

Hur kommer det sig att dom fikarumspolare som startar alla "diskussioner" här blir helt knäpptysta när dom får motfrågor eller ombes utveckla sina uttalanden?
Varför ens kasta ur sig nåt från början när man uppenbarligen inte är intresserad av samtalet över huvud taget?

Magnus W sa...


Under styvt 200 år av fred byggdes Sverige upp till något av ett föredöme i klassen. Vi har, ibland lätt osmakligt men med all rätta, kunnat slå oss för bröstet och hävda att vi är bäst på mycket. Bortsett från detaljer måste man väl vara så ärlig att erkänna att det var ett Sverige som var ganska bra.

Nu kommer det människor från alla möjliga håll, somliga med verkliga asylskäl och somliga av andra orsaker. En gemensam nämnare som de flesta av dem delar är att det är ganska illa ställt i de länder de lämnar. Orsakerna till att det är så är ganska oväsentliga, min poäng här är endast att det kulturella och nutidshistoriska bagage de har med sig är kraftigt färgat av konflikter samt i många fall en rätt unken kvinnosyn.

Jag struntar fullständigt i färg och form på människor men jag begriper inte varför vi ska ersätta ett system (i brist på bättre ord) som är bra med ett blandning av en massa olika dito som bevisligen inte fungerar. Rimligtvis borde den rätta vägen vara att de nya får ta seden dit de kommer och alltså anpassa sig efter vår kultur och vårt samhälle.

En långsam förändring och utveckling av den svenska modellen, där man så att säga plockar russinen ur den kulturkaka som de nya har med sig, är naturligtvis bra. Men nyckelordet är just långsam och med grundinsikten om att vårt sätt att leva är om inte bäst så i alla fall väldigt bra och därmed värt att bevara.

zubbe sa...

Thomas H:
Inte ens Expo anser att SD vill slänga ut invandrare:
http://expo.se/2011/sverigedemokraternas-monsterkommun_4534.html

SD vill ju t.o.m. höja antalet kvotflyktingar, så du har rejält fel.

Lester Boré sa...

Magnus W.
Missförstå mig inte nu men jag undrar ett par saker...
Finns det enligt dig ett egenvärde i omotiverad folkförflyttning som företeelse? - Visserligen talar du om en långsammare process än den vi ser idag men såvitt jag förstår så menar du att den bör finnas?
Menar du att en form av Kemalistisk "statsnationalism" är att föredra framför mångkultur eller nationalism som bygger på annat än medborgarskap?

Magnus W sa...

Lester.

Omotiverad massfolkförflyttning har nog inget egenvärde, snarare tvärtom (mest för de samhällen som folkmassan flyttar till). Men ett visst inflöde av nya tankar, idéer och kultur som kan utveckla i detta fall vårt samhälle ser jag inget negativt med – jag inbillar mig inte att vi står på toppen och inte kan komma högre.

Kemalistisk vet jag inte vad det är så den frågan kan jag inte svara på.

Peder sa...

Lester

Självklart är det ju så. Politiker har aldrig jobbat för folkets bästa. Införandet av det monetära systemet är det bästa kontrollinstrument som sjösatts, att digitalisera det kommer få ännu mer långtgående konsekvenser.

Att familjen Rothschild var med och finansierade den radikala serbiska grupp som sköt ärkehertig Franz Ferdinand är bara starten på den mycket långtgående agenda storkapitalet haft för att sko sig själva och med den monetära makt det medför kunna härska över hela den här planetens befolkning.

I Sverige har ju det av politikerna själva införda partistödet skapat en politikerelit som är helt oberoende av övrig finansiering annat än att skapa väljarstöd. Utöver det har de blivit en självskötande organism. Nu är ju detta ändå någorlunda harmlöst jämfört med USA där politikerna till stor del utgörs av kapitalet eller sitter i kapitalets knä så till den milda grad att de helt saknar inflytande.

Att allt barkar fullständigt åt helvete är vi alla överens om. Vad vi skall göra för att bryta trenden har i alla fall inte jag någon aning om. Personlig beväpning och en landareal för möjlighet till självhushåll är vad jag själv försöker bygga upp som en form av livförsäkring.

Tack för att du gav mig kännedom om Bilderberggruppen och övriga nämnda. Spännande! Nu har jag något nytt att läsa in mig på. Intressant att så många såssar deltagit i mötena

Lester Boré sa...

Magnus W.
Tack för svaret. :)
Alltså angående "statsnationalism" tänker jag Turkisk nationalism och deras hållning till etniska minoriteter o så. - Att alla som bor inom den turkiska gränsen är "turkar", oavsett om vissa av människorna är te.x syrianer eller kurder.
Översatt blir det lite som att alla är svenskar så länge dom bor i Sverige, dvs att etnicitet eller kultur inte är avgörande.
Anledningen till att jag undrar är att jag förstod det som att du förespråkar nån sorts assimilering av dom som eventuellt skulle komma till Sverige.

Magnus W sa...

Assimilering är ju också ett ord (jag tänker Star Trek).

Men turkarna har en poäng, dock tycker jag inte att det bara är geografiskt definierat utan i ännu större grad beroende på hur man beter sig. Tar man ansvar (uttjatat ord) för nationens väl och ve i den grad man kan förväntas utifrån förmåga och anammar man grundläggande kultur och värderingar som sina egna samt respekterar lagar och seder bör man rimligtvis också kunna få kalla sig medborgare och därmed i vårt fall svensk.

Om vi tar bort rätten att vara medborgare, att kalla sig svensk samt anammandet av traditionella svenska kulturyttringar från ovanstående – som bör vara frivilligt – är det som blir kvar vad jag anser vara en skyldighet för alla som bor i Sverige. Här gissar jag att turkarna inte är lika generösa med vad de olika minoriteterna tillåts sätta för etikett på sig själva.

Anonym sa...


Thomas H, du skrev detta nedan.
"Det finns många problem i Sverige, inte tu tal om det......men SD och dess anhang har inte lösningen på ett enda av dem...... "

Jag vill faktiskt veta en sak, Vilket parti har enligt din åsikt lösningen på ett, några eller flera av problemen som finns?

Ser fram emot ditt svar.

Mvh Roger

Lester Boré sa...

Thomas H.
Varför svarar du inte på tilltal?
Tycker du inte att det är en liten aning arrogant att bete sig som du gör?

Magnus.
Varför svarar du inte på min enkla fråga, jag är övertygad om att du sett den...?

Anonym sa...

Visst ja Lester, glömde att du var ordningsman här......Det finns ett uttryck som heter "Frågan är fri", det innebär dock inte att man kan kräva ett svar.
Vad jag vet ( du kan säkert rätta mig med något ur ditt invektivförråd Lester ) så har jag aldrig krävt att någon / några ska svara......
Jag har ställt en eller några frågor, och resonerat lite med några, men aldrig avkrävt någon ett svar.

Men för att svara Roger:
Jag tror inte det går att hitta enkla svar på komplexa frågor, så lösningarna på Sveriges problem får man nog resonera sig fram till......Och där och då ramlar SD bort ur diskussionen, för det partiet anser att allt handlar i grunden om "oss och dom", och får vi då bara bort "dom" ur ekvationen, så blir allt bra sedan......Därav mitt påstående om att SD inte har nån lösning på Sveriges problem.

Nu inväntar jag bara en invektivsvada från Lester om hur mycket idiot jag är, hur jag inte fattat nånting över huvud taget o.s.v.....för den ende som skådat ljuset och vet svaret på "Livet, universum och allting" är ju Lester.....

Mvh/ Thomas H.

Anonym sa...

Thomas H, du borde få en stor Guldmedalj, i svammel!!!

Mvh Skogåsbon

MickeKummelnäs sa...

Thomas H - Det hade nog varit bättre om du levt som du lär och inte svarat alls. För nu framstår du både infantil och imbecill.

Anonym sa...

Skogåsbon och MickeKummelnäs.
Har ni varit och tullat på Lesters skällsordförråd? :)

Mvh/ Thomas H.

Preben sa...

Varför frågar man om man inte önskar svar? Det känns ju meningslöst.

Anonym sa...

Thomas H, du har fått flera frågor, men du ger inga svar!

Det där du senast spydde ur dig om SD, så säger jag som många andra på nätet säger idag: Källa på det.

Jag själv har bestämt mig för att lägga min röst på SD, och jag brukar därför titta på partiledardebatter i riksdagen, för att se om det SD's företrädare utrycker är sånt som jag inte gillar, men det händer i stort sett aldrig.

Jag har också tittat/lyssnat lite på SD Podden/Studio SD (Linus Bylund & Paula Bieler) om dom säger sånt som jag inte gillar, men det händer som sagt i stort sett nästan aldrig.

Det du spyr ur dig, har jag aldrig hört någon av SD's företrädare säga, eller stå för. Du hittar bara på!! Försök att hålla dig till sanningen, även om det är svårt, och inte överensstämmer med din lilla verklighet.

Du verkar faktiskt lite för mycket vänster (störd), eftersom du aldrig kan svara på några frågor. Du spyr ur dig en massa skit, men har sedan ingenting att komma med, verkligen tragiskt.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Tydligen blir en del väldigt upprörda här när SD kritiseras.....om man inte vill se vad SD står för så lär väl inte jag kunna göra mycket åt det, men läs SD:s partiprogram, och läs / lyssna på SD:s företrädare i landet innan ni säger att jag "hittar på".....
ett par länkar:

http://www.expressen.se/omtalat/nyheter/lars-lindstrom-arets-7-sjukaste-sd-citat/

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/sds-ratta-ansikte/

http://www.expressen.se/debatt/vill-jomshof-verkligen-ha-ungerns-hat/

Och lite att läsa om SD:s uppkomst och bakgrund:

http://skola.expo.se/sverigedemokraterna_107.html

Mvh/ den "vänsterstörda" Thomas H.


Anonym sa...

Preben....
önskar svar, och kräver svar, är för mig två helt olika saker.....
Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Såhär med facit i hand så gör du nog helt rätt i inte svara på dom frågor du får.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Med den logik du presenterar så antar jag att du kollar på Nordfront när du vill ha adekvat information om Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet?

Du kan omöjligt vara på riktigt.

Anonym sa...

Lester.....inte ett invektiv i hela kommentaren? Du överraskar....
Problemet här är alltså att jag inte köper SD:s världsbild / åsikter om hur lösningen på Sveriges problem ser ut?
Här ska endast SD:are klia varandras hakor, och vara nöjda med hur "rätt" ni har?

Om man inte är SD:are eller åtminstone sympatiserar med dem en hel del, då är man "vänsterstörd" och ska hålla käften?
Läs för Guds skull inte länkarna....de kan störa er världsbild....
Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Jag glömde en sak...
Jag blir verkligen inte uppjagad av att du "kritiserar" Sd (Det har du iofs inte gjort, du har ju bara hostat ur dig en massa osubstansiell dynga som du TROR att Sd står för) däremot blir jag lite uppjagad av att du trots att du inte tycks ha någon kunskap i ämnet, envisas med att insinuera att Sd är etno-nationalister eller nåt i den stilen.
Alla retar sig på dumheter, inte bara Sverigedemokrater.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Du gömmer dig ju bakom "det går inte att prata med Sd-folk, det är ingen idé..." hela tiden.
Kom igen nu, kan vi inte prata sakligt? - Anser du att det finns problem i Sverige idag?
Vilka är det isf och vad tror du att dom beror på? Och slutligen, vad ska vi göra åt dom?
Varför tror du att jag sympatiserar med Sd?

Anonym sa...

Lester..Citat:
" Med den logik du presenterar så antar jag att du kollar på Nordfront när du vill ha adekvat information om Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet? " slut citat...

En fråga..Du jämställer alltså ( vad gäller vederhäftighet ) DN och Expressens uppgifter om SD med Nordfronts uppgifter om S och V?

Alltså, anser du verkligen att Nordfront är att jämföra med Expressen och DN?

Och vad gäller "prata sakligt" ?
Citat: "du har ju bara hostat ur dig en massa osubstansiell dynga som du TROR att Sd står för)"
Jo, det är ju "prata sakligt"

Mvh/ Thomas H.

Anonym sa...

Herr Thomas H, är du medveten om att dom länka du gett, är från sådana som enbart är ute efter att smutskasta SD?
Det som är lite tragikomiskt i allt detta om politiken, är att nästan alla partier som förut smutskastade SD för deras politik, har nu tagit efter SD's politik mer och mer. Det är fan helt sjukt alltså.
Vad anser du Thomas H. om det?

Här kan du läsa vad en Socialdemokrat med fötterna på jorden, har för syn på det hela.
http://ledarsidorna.se/2016/09/atlojets-ar/

Det är faktiskt sådana som dig, som får mig att rösta på SD.
Du har ingenting att komma med, och sådana människor skrämmer mig.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Skogåsbon: Ja, tycker man att sidor ( från Expressen, DN och Expo ) som tar upp vad SD:s representanter sagt / gjort, vad SD kommer ifrån och står för, bara är ute efter att "smutskasta SD", då vet jag inte vad jag ska säga......
Men en fråga bara....Om jag inte har något att komma med, hur kan jag då skrämma dig?
Mvh/ Thomas H.

Anonym sa...

1_a länken, om Ekeroth sagt det där med cancer, det kan jag inte stå bakom och stödja. Men det där med boendena, det kan jag stödja, och det tycker jag är för jävligt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20809162.ab

Vad tycker du själv om detta Thomas H? Är det ens värt att fråga dig?

2:a länken, så säger dom att SD för ett par decennier sedan............du, Thomas H, allvarligt talat, släpp sargen och kom in i matchen nu!!!

Resten av länkarna skall jag kolla på senare.

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Thomas H.
Jag menar absolut att Nordfronts analys av socialdemokraterna är att jämställa med DNs eller Expos analys av Sd. Möjligen är Nordfronts analys mer faktabaserad.
Nordfront är, precis som DN och Expo, partiska propagandaorgan.

Det är att prata sakligt att berätta för den man pratar med att den pratar skit när den slänger ur sig saker som det inte finns fog för. - Det är vad som har hänt.
Du pratar en massa om Sd (Varför du gör det vet jag faktiskt inte...) och du påstår saker som du inte har några belägg för, när du blir ifrågasatt så svarar du "goddag yxskaft" och postar länkar till Expo??? - Ett normalt förfarande är ju att titta i partiprogrammet eller nåt liknande.

Jag försöker ju prata med dig om sakfrågan, du har till och med fått konkreta frågor men du svarar inte.
Du är uppenbart livrädd för att ge dig in i diskussion om detta. Det finns ingen annan rimlig förklaring längre...

Anonym sa...

Skogåsbon: Om man vill "komma in i matchen" vad gäller SD så är det lätt....deras representanter runt om i Sverige presterar hela tiden.....det är bara hänga med i media så hör / ser / kan man läsa vad de står för egentligen......Fast det är klart, läser man bara Samtiden ( SD:s egen tidning ), Avpixlat, Fria Tider och liknande så.....
Vad gäller länken ( ett och ett halvt år gammal ) ( från Aftonbladet....är inte det "PK-media" som inte går att lita på?)...
Så är det ju naturligtvis för jä**igt, men är det flyktingarnas fel? Verkar inte det vara en helt vanlig "etnisk" svensk ( han heter ju inget "konstigt", han heter tydligen Erik Jonsson ) som är rejält girig?
Och som sagt.....artikeln skrevs 2015-05-18...
Mvh/ Thomas H.

Anonym sa...

Lester....när du jämställer Nordfront som faktakälla med DN,Expressen och Expo....då ger jag upp...

För er andra:
Det här är Nordfront....som Lester jämställer med DN, Expressen och Expo vad gäller vederhäftighet......Ja, Nordfront är till och med mer "faktabaserade" i sina analyser ibland..
https://www.nordfront.se/

Adjö från mig/
Thomas H.Lester Boré sa...

Har Thomas H dragit?!
Jag hittade en ryggrad bakom fikarummet när jag var ute och pissade.
Den verkar bestå till största del av sylt så jag tänkte att det kanske var hans...?
Jaja, jag lägger den i en påse i kylen så vet ni vart den är om han frågar efter den.

Anonym sa...

Så hittade du invektivförrådet till slut Lester....Jo, nu känner man igen dig.....
"Prata sakligt" var ordet.......( inser du hur löjlig du egentligen framställer dig som? )
Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Du är tillbaka, vad bra!
Jag tänkte höra med dig om du hunnit kolla på mina frågor och isf om du har lust att prata om dom med mig?
Det ligger en påse i kylen förresten, du kan väl kolla om det är dina prylar...

Anonym sa...

Det här är Nordfront som Lester tycker är vederhäftiga.....en organisation som hör till Nazismen...
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nordiska_motst%C3%A5ndsr%C3%B6relsen
Läs och begrunda....
Mvh /Thomas H.

( Nej Lester, jag vill inte diskutera med en som anser att en Nazistisk organisation / hemsida är mer "faktabaserad" än vanliga oberoende medier )
Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Du menar alltså på fullt allvar att en politiskt övertygad nationalsocialist per definition inte är kapabel att förhålla sig till fakta?! - Det är ju så dumt så det liknar ingenting! Finns det fler politiska ideologier vars sympatisörer inte kan förhålla sig till fakta? Berätta gärna vilka ideologier det gäller i så fall.
Jag säger att Expos analys av Sd är att jämföra med Nordfronts analys av S, inget annat.
Du tycks inte förstå vad Expo är.

Du vägrar dessutom att samtala med mig baserat på det uttalande jag skrivit ovan, vad säger det om dig?
Jag säger det igen. - Du är livrädd för den här diskussionen.
För sakens skull frågar jag dig igen. Anser du att det finns problem i Sverige idag? Om du anser det, vad beror dom på och vad ska vi göra åt dom?

Lester Boré sa...

Thomas H.
Glömde en grej... :)
Oberoende medier???
Jag såg inga oberoende medier representerade i den länklista du bifogade tidigare.
Jag har heller aldrig uttalat mig om hur faktabaserade olika medier är generellt.

Anonym sa...

Vad är det du inte förstår Lester?
En som anser att en Nazistisk organisations "analyser" är att jämställa, till och med anse "mer faktabaserade",än Expressen, DN och Expos analyser anser jag inte värd att diskutera med......
Läs du vidare på Nordfronts sida, och hitta stöd där, och klaga på att andra inte diskuterar med dig......
Jag kommer aldrig diskutera med en sån som söker stöd hos nazismen för sina argument...
Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
En nazistisk organisation (Nordfront) behöver inte vara sämre på att analysera sina fiender än vad en kommunistisk organisation (Expo) är. Varför skulle den vara det?
Skulle jag söka stöd hos nazismen för mina argument? - Vad menar du? Vilka argument pratar du om?
Jag läser inte Nordfront, jag läser heller inte Expo - däremot vet jag vad de båda är för nåt och vad de representerar, därav den tidigare hypotetiska liknelsen gällande analys av sina fiender.

Är det säkert att du mår bra Thomas H? - Du verkar helt hysterisk, lite som Arnstad...
Om du ska dra igen så glöm inte din påse.

Anonym sa...

Citat från Lester i kommentar till mig:

" Du menar alltså på fullt allvar att en politiskt övertygad nationalsocialist per definition inte är kapabel att förhålla sig till fakta?! - Det är ju så dumt så det liknar ingenting!"

slut citat

Adolf Hitler var politiskt övertygad Nationalsocialist / Nazist.....
Hur tycker du att han höll sig till fakta?

Vad säger du Lester?

Thomas H.

Anonym sa...

Jag avslutar all min medverkan här nu...ingen lär väl sörja det iofs....men jag kan tycka det är lite otäckt att nazistorganisationer som Nordfront liksom blir lite accepterade bland vanligt folk....typ "deras analyser är väl väl så bra, kanske bättre " än vanliga medias......Ja, jo...och en Nazist är väl väl så bra som vilken polare som helst?

Det tycker inte jag....

Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Jag vet ingenting om Adolf Hitlers persona men jag antar att han förhöll sig till fakta ungefär lika bra/dåligt som vilken människa som helst...
Att tilldela någon personliga egenskaper på grund av ideologisk hemvist är bra mycket dummare än att tilldela någon personliga egenskaper på grund av ras. - Det är ett snarlikt resonemang dock, och till råga på allt så antar jag att du skulle förfäkta ett sånt resonemang om du inte råkat glömma bort att tänka och därför presenterat det själv först...;)
Vart vill du komma?
Lars Ohly är mytoman, betyder det att alla vänsterpartister är mytomaner?
Kent Ekeroth är sionist, betyder det att alla Sverigedemokrater är sionister?
Fredrick Federley är transvestit, betyder det att alla centerpartister är transvestiter?

Lester Boré sa...

Thomas H.
Jag sörjer såklart att du drar - vem skulle inte sörja en så pedagogisk och balanserad person som du?
Dessutom glömde du din påse...

Anonym sa...

Lester...om du inte vet något om Adolf Hitler...Citat Lester...
" Jag vet ingenting om Adolf Hitlers persona men jag antar att han förhöll sig till fakta ungefär lika bra/dåligt som vilken människa som helst..."

Då tycker jag verkligen att du ska läsa på om Nazismen och Adolf Hitler....Han var nog ingen som förhöll sig till fakta " som vilken människa som helst"....

Finns många böcker om Hitler och Nazismen, kolla upp närmaste bibliotek....

Anonym sa...

Så hittade du några invektiv....nu känner jag igen dig.....Läs på om Nazismen ( du är ju tydligen helt ovetande om vad den står för..)...och fundera sen över hur vederhäftig en Nazistsajt är......
Thomas H

Anonym sa...

Till er alla andra som följer kommentarerna här.....Jag drar mig tillbaka nu, jag är uppenbarligen i en väldigt liten minoritet här ( kanske helt ensam? )
Vilket som....jag tackar för att jag har fått varit med här ett tag, men till slut förstår även en sån som jag, att mina åsikter om världen och sånt, tydligen inte alls är på samma linje som alla andra här...Så, Tack för mig, och hoppas ni alla får en god fortsättning!
Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Anonym/Thomas H.
Vilken bok ska jag läsa om jag vill fördjupa mig i Adolf Hitlers förmåga att förhålla sig till fakta?
Du verkar vara insatt i Nationalsocialismen och Adolf Hitler, kan inte du ge mig lite snabb information om Adolf Hitlers oförmåga att förhålla sig till fakta? På vilka punkter negligerade eller misstolkade han fakta? (Det borde ju ha varit ganska många gånger eftersom du säger att han inte ens går att jämföra med "vilken människa som helst")

Förresten, anser du att Stefan Löfven förhåller sig till fakta på ett bra sätt?

Jag såg att jag skrivit persona i kommentaren ovan, det ska naturligtvis vara person.

Lester Boré sa...

Och påsjäveln ligger såklart kvar...

Anonym sa...

Lester....förstår du inte när det är dags att lägga ner?
Du måste ha sista ordet? Du "Vinner" då..?
Böcker om Adolf Hitler / Nazismen finns det hur många som helst på biblioteken, låna nån ( om du kan läsa någon annan skrift än din egen ) vilken som helst.....Men en varning är ju.....kanhända läsning om Nazisimen kan få dig att ändra åsikt....
Thomas H.

Anonym sa...

Thomas,

Vi är nog en del som tittar in här ibland för svetsfogarnas och mahognyns skull som faktiskt delar din syn på saker och ting. Och som till exempel vet så pass mycket om Hitler så att vi vet att fakta inte riktigt var hans grej. Saken är den att om man läst här regelbundet så står det alldeles klart att Lester lutår åt den typen av idéer själv. Han kommer möjligtvis att förneka att han är nazist, eller att han gillar fascistiska idéer men det har varit ganska många gånger nu som han dragit fram franska neofascister, svenska nazi-siter osv och framhållit deras i hans ögon förträffliga analys.

Du ha också helt korrekt identifierat hans debatteknik att skälla och skrika på alla som inte tycker som honom och sedan bli/spela förnärmad när han inte får "svar" eller när han får mothugg då plötsligt börja hojta om "god ton" och annat som han inte vet vad det är.

Att försöka diskutera med Hr Bore är helt meningslöst då han med hull och hår svalt betet om att all media ja till och med all vetenskap och forskning som inte bekräftar hans världsbild ingår i någon form av "PK" -konspiration. Varför just Lester, Skogåsbon, Stellan och några till skulle tillhöra den utvalda skara som sett ljuset får man liksom aldrig veta.
Men de tillhör väl kanske någon form av överlägsen ras? Det är ju i alla fall vad Nordfront och Nazismen säger.

Thomas, jag beundrar din ihärdighet i debatten ovan men har som du (om än i tysthet) för länge sedan konstaterat att det är helt lönlöst att försöka föra någon form av argumentation.

(men det skulle vara intressant att veta om Stellan, Skogåsbon, Magnus mfl också tycker Nazistiska Nordfront är en rimlig publikation att bygga sin världsbild på?)

Anonym sa...

Lester rensar ut oliktänkande från Stellans härliga blogg.
Varför detta meningslösa beteende när majoriteten här bara vill ta del av Stellans hantverk.
{*_*}

Göran sa...

Eftersom det förekommer en del kritik från stolliga "akademiker" på bloggen rekommenderar jag alla att titta på den norska tv serien hjernevask på YouTube. Sen kan vi snacka sakligt om skandinavisk "forskning". Feminister och normkritiker står med byxorna nere och bara kippar efter luft.

Preben sa...

Replik till "anonym": På din fråga om media, och med tanke på att du tycker alla som inte delar dina och Thomas H:s åsikter är nazister/rasister tror jag att du inräknar mig i kategorin "mfl" kan jag säga att jag inte läser dessa publikationer alls, inte heller Expo och liknande, jag har däremot ögon i huvudet och även ganska bra hörsel så jag vet vad som sker i våran omvärld, dock ger du och Thomas H. intrycket att ni litar till 110% på vad ni läser på Expo och Anders Lindberg på AB:s ledarsidor.
Jag röstade förvisso "rasistiskt" i valet när jag röstade på ett parti som inte ens vill ha mig som medlem (ej etnisk svensk), för att visa mitt missnöje med fört politik då jag inte tycker att det är bra om SD får för mycket makt.

Lester Boré sa...

Anonym.
Ang. Adolf Hitler så är det ju Thomas Hs tankebanor som är helt efterblivna då han menar att pga att någon är nationalsocialist så kan den personen inte förhålla sig till fakta. - Håller du med honom om att det är ett rimligt resonemang? Att jag går emot hans vanföreställningar om människor är självklart inte att likställa med sympati för Adolf Hitler.

Vem menar du har byggt sin världsbild på Nordfront?
Om du menar undertecknad så kan jag informera dig om att du har väldigt fel.
Det är ju ingen som försöker diskutera med mig! - Att kasta ur sig att jag är nazist eller att jag bygger min argumentation (som ju inte ens börjat) på nazistiska värderingar är inte att diskutera.

Alltså jag ser det såhär...
OM man slänger ur sin saker eller åsikter, oavsett i vilket forum detta sker, så får man naturligtvis vara beredd på att någon ifrågasätter det man säger. - Att du tycker det är konstigt förvånar nog dom allra flesta eftersom hela vår tillvaro bygger (än så länge) på att man resonerar kring olika frågor, företeelser, händelser eller idéer.

Jag tror att ni glömmer bort att det inte är jag som startar dessa oändliga diskussioner som från motståndarhåll alltid tycks gå ut på att insinuera att jag skulle vara nazist. Det jag gör är att ifrågasätta sånt som jag anser vara dumheter och eftersom jag ALDRIG får några förklaringar eller argument som stöder det den oftast anonyme personen sagt från början så måste jag ju vara ihärdig. - Jag vill ju veta hur tankarna går hos vederbörande.
Till och med du måste ju inse det idiotiska i att döma ut en person som samtalspartner enbart för att den har hävdat att Expos analys av Sd är lika rättvisande som Nordfronts analys av S?
Det handlar inte om att man inte vill prata med "nazister", "fascister", eller vad man nu väljer att kalla sina motståndare i brist på annat, det handlar om att man inte KAN möta eventuella argument alternativt att man inte har några egna argument och det vet man förmodligen om eftersom man räds samtalet gång på gång.

Jag skiter väl i om det är i Stellans fikarum eller i verkliga livet nån häver ur sig saker som jag anser vara felaktiga, jag ifrågasätter det oavsett. Det kommer jag alltid att göra eftersom om påsar som Thomas H inte ifrågasätts så kommer världen att bli en sämre plats mycket fortare.

Stellan sa...

Nivån är stundtals väldigt otrevlig här, tycker jag, så jag hålls med svetsning tills ni skärpt till er.

Anonym, jag har aldrig besökt sidan Nordfront, så nu vet du det.
Jag fattar inte varför jag förknippas med sånt, jag är en vanlig gubbe som tycker att utvecklingen är mycket oroande.
Kolla bara på nattens händelser, sprängning i Malmö, upplopp i Bergsjön och en massa annat våld.
Lägg därtill kod 291 och allt annat som sker i Sverige... Och ni kallar MIG för hatare...
Jösses!
Ni läste väl om kvinnokroppen som hittades brinnade i diket också?

Anonym sa...

Göran,

Självklart är akademiker stollar! Varför ska forskare tro att de vet något om vetenskap bara för att de håller på med det hela dagarna?
Nu ska jag gå och svetsa alu med min MIG, men först ska jag koppla om sladden så att den blå går till jord. Det finns förvisso svetsare och elektriker som säger att det är en dum ide, men vad vet väl de stollarna om svetsning och elektricitet?

(Åh Lester din anonyme gamle tok, nog är väl världen svår att förstå ändå! Hur kan någon som läser det du skriver få för sig att du har sympatier ut mot den bruna högerkanten? Va! Helt obegripligt!)

Lester Boré sa...

Anonym.
Är det du säger relevant?
Menar du att man enbart ska diskutera med folk som tycker exakt lika som man själv gör?
Jag antar att du tycker det och du får säkert medhåll av Thomas H eftersom han uppenbarligen bara har "diskuterat" med sina ideologiska tvillingar tidigare i sitt liv.
OM man, som du tycker, inte ska prata med folk från den "bruna hägerkanten" som du uttrycker dig, vilka får man då prata med? Jag antar att villkoren inte slutar vid dom som du efter eget huvud och helt utan bäring klassar som "bruna"?
Får man prata med libertarianer? Neokonservativa? Socialister? Liberaler osv osv?
Tydliggör gränsdragningarna för det "demokratiska" samtalet är du snäll, det är viktigt för allmogen att veta hur dom ska förhålla sig till åsiktskorridoren och framförallt vilka dom bör och inte bör prata med.

Jag förutsätter te.x (kanske felaktigt) att Thomas H befinner sig på den rosa vänsterkanten. Trots det så vill jag inget hellre än att höra vad han tycker om det jag försökt få honom att svara på men han vägrar. Det tydliggör ju på ett väldigt bra sätt vem som är intresserad av att ta sig framåt i debatten och vem som bara vill stå och skrika nazist i ett hörn. - Konstigt egentligen eftersom Thomas förmodligen omfamnar idén om "allas lika värde" som lätt borde kunna översättas till "allas lika rätt att yttra sig och delta i debatten"...

Världen är onekligen uppochner när de påstått "toleranta" är dom som, när det kommer till kritan, inte tolererar nånting som ligger utanför deras egen uppfattning.

Lester Boré sa...

Thomas H och Anonym.
Jag signar ut tills vidare och önskar er en god fortsättning.

Stellan sa...

Thomas H och Anonym kanske borde följa Lesters exempel...

Anonym sa...

Thomas H/

Tack för ditt svar på min fråga, även om det inte var utförligt.

Själv röstade jag på M sista valet, det var när dom hade en partiledare värd namnet, alltsåinnan dom fick en clown till Partiledare.

SD har jag aldrig röstat på, men samma som du tycker om SD när det gäller att tillföra något när det gäller problemen Sverige har gäller för mig än mer för V och MP, definitivt för MP, dessa 2 partier har ju till skillnad från SD varit i regeringen och bevisat sin totala inkompetens.

Man kunde ju hoppas Sossarna kunde rensa ut sina rötägg och bli ett arbetarparti, fast om MP åker ur riksdagen nästa val så ska jag köpa skumpa och fira!

/Roger

Göran sa...

Eftersom jag kanske uttryckte mig otydligt vill jag förtydliga att min forskarkritik handlar om samhälls- och humanioraforskare i allmänhet och genusforskare i synnerhet. Titta på alla program i den norska serien från NRK, det är mycket god underhålning. Skulle en liknande programserie vara möjlig på SVT?
Hjernevask (Brainwash) - HQ - (Eng. sub)

Anonym sa...

Thomas H.
Jaha, så bara därför att artikeln var ifrån i går, så var den inaktuell tycker du??
Det var verkligen ett dåligt argument.

Du gav heller inget svar på vilket parti du tyckte skulle reda upp det hela i samhället. Det enda du sade var att, inte SF var det partiet som skulle göra det. Jaha, och vilket parti skulle göra det då, dom som "kör på" i samma spår?

Mvh Skogåsbon

Magnus W sa...

Sluta med att gapa och skrika på varandra och upphör med att aktivt försöka missförstå varenda stavelse till den grad budskapet (oavsett om än ur ett strikt bokstavligt perspektiv är felformulerat eller inte) går förlorat. Det som skulle kunna vara intressanta och viktiga diskussioner blir ju bara pajkastning på dagisnivå.

Och Lester. Oavsett vad du egentligen vill säga så kommer du inte att nå fram om du inte taggar ner en smula. Du kan exempelvis inte använda Hitler som jämförelse som du gjorde här och det handlar inte om huruvida du har rätt eller fel i sak, det är bara provocerande. Lite som om att gå in på barnavårdscentralen för att diskutera blöjbyten med tio nyblivna mammor och presentera sig som förespråkare av kvinnomisshandel och pedofili – det har ingen bäring över huvud taget på vad man kan tillföra om blöjbyten men det kommer garanterat att leda till att publiken inte blir direkt mottaglig för budskapet.

zubbe sa...

Thomas H:
Jag tror de flesta förstår att SD inte är lösningen, men vad har de för val?
Med DÖ visade ju politikerna tydligt att de skiter i vad väljarna tycker.
I Sverige vill politikerna bestämma vad väljarna ska tycka, när det egentligen borde vara tvärt om.

Anonym sa...

Lester har inte använt Hitler som jämförelse.

Kotten sa...

Gjorde en sökning i detta getingbo på Nazism, Hitler samt Nordfront.
Ifall man inte hänvisar till tidigare diskussioner så är det Thomas H. som dragit de två första korten. Inte därmed sagt att jag håller med någon av kombattanterna utan tycker att dom borde hålla den förda diskussionen i annat forum.

A-J Johansson sa...

Den där Thomas H verkar inte direkt ha några egna åsikter,det är ju bara att kolla vad dom sade eller skrev på svt,tv4,expressen,aftonhoran,svd och framför allt dn,mm typ igår, så märker man ju att sådana bara rapar upp det som pappe(goy)er.Med andra ord, hjärntvättade bortom all räddning.Det finns många av hans sort i Sverige jag skulle tippa cirka 87%... Eller är det bara ett stackars(((troll))).

Willy Wonka sa...

Intressant länk....

Klicka här sa...

Men sedan kom Nya tider in på bokmässan i allfall.
sedan har vi SVT, som tar in bluff historikern Arnstad som någon sorts expert, hur sjukt är inte det?

Mvh Skogåsbon