fredag 16 september 2016

Sverige av idag

Jag tycker att morgonens skärmdump från Expressen visar två fina tecken på vad Sverige har blivit.

1, Trots att våldet bara minskar och minskar i Sverige, så läser man om fler och fler dödsskjutningar. Det måste helt enkelt vara så att media hade viktigare saker att rapportera om förr (som noshörningen Nelson).

2, Egofixeringen har blivit så vedertagen att man utan skrupler kan vittna om att man upplevt en människas död på nära håll, och ändå skicka in en selfie där man snyggar sig och ser glad ut.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Äääääännntligen fick man bli först med ett inlägg.
Är det så här det känns att vara etta? WOW, härligt!!!

Jo då, Sverige är säkert, om man sitter i en stridsvagn!!
Så vad är problemet egentligen?
Billiga stridsvagnar går väl att köpa i Ryssland?

Här i Skogås är det ca. 2 år sedan det var ett mord, och det sista var på den gård jag bor på. Så det känns verkligen säkert.

Senast var det en knarkfabrik som det var lite rabalder kring, med en explosion, och rökutveckling, vilket resulterade till att det var ca. 10 personer till sjukhus. Inträffade ca. 600-700 meter från där jag bor. Häääärligt!!

Saknar ni spänning i området ni bor i, så flytta hit vet ja.

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Preben ställde ju frågan härom dagen, om du och jag överdrev. Han var lite sugen på Skogås, men jag tror han tänkte om...

Lester Boré sa...

Stellan eller nån annan kvalificerad.
Finns det ställen i Stockholms närområden som skiljer sig från Skogås gällande detta?

Stellan sa...

Danderyd.

Preben sa...

Nääh, det var inte jag som frågade om Skogås.

Stellan sa...

Peder var det, blandade ihop namnen...

Gunnar sa...

Du är nog smart nog för att förstå varför porträttbilden är som den är. Dagstidningar kostar inget att göra. En dagstidningsreporter av idag sitter på redaktionen och skriver utifrån telefonsamtal, googlande och sociala medier. När man skriver artiklar från skrivbordet skickar man förstås inte ut en fotograf heller, så om man citerar någon nyper man helt enkelt dennes profilbild från Facebook. Ofta utan att ens fråga.

Stellan sa...

Det har du nog fan rätt i Gunnar! Jag har ju faktiskt figurerat på bild med Hulstern i en artikel om mc-kriminalitet. Dom tog förvisso bort bilden när jag ringde och var barsk.
Nåja, lagt kort ligger även om jag stått för ett klavertramp.