söndag 23 oktober 2016

Del tre

https://anthropocene.live/2016/02/11/drommen-om-varldsherravalde-iii/

Denna del innehåller en teori som jag själv kommit fram till och misstänkt att den är förklaringen till en stor gåta för många...

Kul att se att det är fler av varandra helt okända personer som kommit fram till samma sak.

9 kommentarer:

BITTERPITTEN sa...

Mycket skrämmande teorier som inte alls känns särskilt främmande.

Anonym sa...

Kan du ta och kolla ifall han inte redan sitter på Säter. Alltså, han är troligtvis en av dina kunder.

Stellan sa...

Alla som inte tror att Reinfeldt handlade efter sitt stora hjärta borde sitta på Säter.
Han och Bildt drivs enbart av humanitära skäl...

Lester Boré sa...

En applåd för den anonyme!
Vilken argumentation! Vilken analys! Vilken grace! - Otroligt vackert.

Lars Bern är ju som alla vet en liten spelare...

Stellan sa...

#lundinoil

Magnus W sa...

Anonym.

Om vi backar tillbaka ett antal år är det ganska enkelt att se varför man lätt fastnade i tron att svensk bredmedia (SVT, SR samt olika etablerade morgon- och kvällstidningar) enbart förmedlade en objektiv sanning. Det fanns ju inga omedelbara tecken på att det inte var så och varför misstänka att det brinner när det inte syns någon rök?

På senare tid har det hänt en hel del som gjort att man bör ompröva sitt beslut att skänka dessa medier sin blinda tillit. Inte minst nu senast med Janne Josefsson där han tar en synnerligen hård fajt med i princip hela journalistkåren om vad tryckfrihet (och åsiktfrihet) är för något. Den har skakat bredmedias fundament i sina grundvalar och fått en och annan av de tidigare oantastliga företrädarna att blotta en inte alltför vacker sida (tänker här på krönikor om brunråttor och utrotning med mera) när man med näbbar och klor klamrar sig fast vid åsiktsmonopolet.

Om du trots allt som hänt fortfarande inte har några som helst farhågor kring det svenska mediaklimatet kan du fundera på följande:
* Är det rimligt att anta att svensk bredmedia är hundra procent objektiv? Förutom Josefsson-debaklet kan du ta med i beräkningen att hälften av sveriges journalister bor i Stockholm, en procent av invånarna på Södermalm är journalister och att 87 procent av medarbetarna på SVT tillhör det ena politiska blocket (källor: Institutet för mediestudier, Aftonbladet, SVT och SvD).
* Kan du påminna dig några andra historiska tilldragelser där det bara funnits en enda sanning och där de som ifrågasatte den brändes på bål (bildligt eller bokstavligt)?

En lärare i gymnasiet gav mig en gång tipset att man ska passa sig för den som har alla svar. Det tolkar jag som att det är sunt med en opposition och att kritiskt tänkande samt ifrågasättande är nyttigt. Att som du skrika foliehatt så fort någon antyder något som inte är i linje med vad du tycker är kontraproduktivt, bemöt sakligt framställda argument med lika sakligt framställda motargument i stället.

MickeKummelnäs sa...

Jag önskar jag hade kunnat skriva så sakligt och balanserat som Magnus W.

Om jag hade kunnat det, hade jag skrivit just det han skrev.

Stellan sa...

Jag håller med MickeKummelnäs.

BITTERPITTEN sa...

Det är inte förvånande att utländskt media vänder sig till alternativa media i Sverige när dom skriver om No go zoner mm. Bredmedia förnekar ju allt sånt.