torsdag 20 oktober 2016

Ljudanläggning

Man borde kanske tjacka en likadan bandare som Cornelis?
Man lirar ju på tok för lite blandband nu för tiden, och CD-skivorna börjar bli jävligt repiga...
Dom som minsann inte skulle gå att repa.

22 kommentarer:

Kompmannen sa...

En polares far var notorisk inspelare av musik på rullband på det glada 70-talet. Mest rull-blandband inspelat från radion. Även gamla nyhetssändningar slank med, rena skatten.
Vi grävde fram en rullbandare, tog med oss en bunt rullar och lite sprit och satte av mot garaget för att ha en högtidsstund. Efter lite pilkastning och lite groggande tyckte vi nog att bandet skulle spolas tillbaka en bit. Då såg vi att rullbandaren troligen hade kukat ur redan under första låten, för på golvet, mitt på den smetigaste oljefläcken låg en 30-minuters härva av rullband bortom all räddning. Det kan ha varit handhavandefel, men mest troligt var det för att vi inte investerat i en högkvalitativ Tandberg.....

Drusse sa...

Du kan få ta över farsans gamla rullbandare med inspelade rullband...

Bakåtsträvarn´ sa...

Är inte rullbandare lite modernt? känns ju lite plastigt, vevgrammofon och stenkakor ska re va, det negativa är att det är svårt att få något vettigt gjort samtidigt som man spelar då det ska vevas och vändas titt som tätt.
Dock är det lite som att köra gammal bil, hela upplevelsen är trivsam, inte som dessa moderna självkörande elbilar av plast som ser ut som dammsugare ur chilliserien...

Stellan sa...

Drusse, satan vad fint!! Vad är det på banden?

Drusse sa...

Det finns allt möjligt tror jag, mycket rock, kan kolla...

Stellan sa...

Vi lyssnar väl igenom dom tillsammans!

Anonym sa...

Rullbandspelare klarar jag mig utan men kornelius är kung i sitt gem.

/Johnny Boy

BITTERPITTEN sa...

Åh vad nostalgisk jag blir...Jag hade också rullband.Dom var ju mycket bättre än kassetbanden.Och CDn ska vi inte tala om.Duger bara som fågelskrämma när dom blivit repiga.

Man kunde vända på banden och spela dom baklänges.Rena gratisfyllan.

Thomas H. sa...

Rullbandspelare är mäkta populära hos de som vill vara "inne" typ hipster och såna......Se hur LP och skivspelare ( jag vägrar säga "vinyl" ) blivit populärt i reklambranschen...Rullbandare hamnar där i samma liga som LP / skivspelare....
Och vad gäller ljudkvalité så spöar en halvbra rullbandare ett väldigt bra kassettdäck alla dagar i veckan.....Jämför bredden på banden och fundera varför :)
Jag fortsätter spela mina LP-skivor som jag alltid gjort, har sålt min rullbandare för många år sedan, och kassettdäcket såldes också några år senare...

Thomas H. sa...

Och Drusse...menar du allvar, så kan jag tänkas vara intresserad av att köpa din farsas gamla grejer....beror på vad för spelare det är......Nämn vad det är / ett pris...Jag är sugen på att ha en bra rullbandare igen...( trots det jag skrivit tidigare :) )

Mikael Svartsjö sa...

Eftersom det är fredag tänkte jag dricka en sheriff och titta på högkvalitetsrullen "Nu blåser vi snuten" på VHS!

Mikael Svartsjö sa...

Annars är ju MiniDisc en eminent pryl att impa kexen med...

Anonym sa...

Hade en granne i Trollis på 60-talet som utbildade sig till ljudtekniker.
Han byggde en helt otrolig anläggning med en konding som var så kraftig att man kunde lira en hel LP-sida på krämn som var kvar morgonen efter.
Alltnog, han hade en värsta sortens Tandberg och en Lencospelare, importerade skivor från USA som han spelade in på band och sen sålde plattorna billigt.
Så man köpe allt möjligt konstigt och väldigt mycket bra musik av honom så man fick en ansenlig skivsamling som jag fick sälja till en polare tidigt 70-tal då vi var på Kanarieöarna på semester och stålarna inte räckte hela resan.
Undrar vad som finns klavr av den idag??
Som sagt, allt var bättre förr.....

Så de så / C-G

Sura sa...

Jag drar till kiosken efter jobbet och kollar om dom har nån moviebox kvar att hyra ut, men jag får fan inte glömma att spola tillbaka kasetten sen, för då får jag betala extra !

Anonym sa...

När jag harvade runt i popsvängen på 60-talet, hade vi en Tandbergare som ekomaskin. Mycket bättre ljud än i de andra som fanns då. Avigsidan var att man fick byta band en gång i timmen. SidfläskGöran

Stellan sa...

Thomas H, du förnekar dig verkligen inte.
Drusse erbjuder mig en rullbandare i en kommentar, jag blir glad och tackar i
följande kommentar, och du försöker då köpa bandaren av Drusse innan han hinner
skänka den till mig...

Din moraliska kompass behöver nog kalibreras.

Thomas H. sa...

Stellan: Det var inte menat så......Ber om ursäkt...jag trodde ni mest skojade om att använda spelaren...Sorry, my mistake.....Jag ska genast gå och ställa mig i hörnet och skämmas....
Nåt tips om var jag kan lämna in kompassen för kalibrering ? :)

Stellan sa...

Thomas H, äh det är lugnt, nu fikar vi.
Jag har lämnat min båtkompass till Lyth två gånger, men det är luft i den varje vår, så just kompass-firmor
kan jag inte rekommendera nån...

Wizzard sa...

Ja,sedan kom drömmen Revox A77 da shit.. värd sin vikt i guld fortfarande bland fd conässörer på blocket kolla själv...

Drusse sa...

Nu sitter vi i båten, först och främst skall jag kolla med morsan och farsan (då han fortfarande bestämmer) angående rullbandaren... Personligen så lockar erbjudandet att sitta tillsammans med en av mina bästa vänner och spisa skön musik från förr och minnas min far mest. Och så kommer det nog med allra största sannolikhet bli då jag misstänker vad farsan bestämmer sig för.

Wizzard sa...

EH, gamla rullband och annan magnetbaseradmedia avmagnetiserar sig själva, så det är inte säkert att ni fortfarande får ut mycket från banden. det har lagts enorma pengar på refrescha band men provlyssna först. Data band är mer problematiska beroende på packningstätheten men i grunden är det samma teknik.

Drusse sa...

Det finns mycket teorier om band som avmagniterar sig och cd skivor som har bäst före fungerandedatum... sist jag var hos gubben så lyssnade vi på band daterade 77 som levererar ljud utan problem. Vi får väl se hur länge skiten fungerar innan framtidens magnetfält sabbar det!