onsdag 9 november 2016

Nämen!

Jänkarna gjorde inte alls som penningmakten, etablissemanget och media hade bestämt.
Dom röstade på en hatande cis-man istället för den genommysiga globalist-tanten.
Det har i alla fall varit oerhört roligt att lyssna på radio idag. Politiker på Åland och i Sverige är mycket oroade över att folket är historielösa och inte har vett nog att rösta rätt. Media tar på sig misslyckandet, då dom inte lyckats lära folket hur man ska tänka, och troligen blir det nu världskrig.
Men för att muntra upp så lägger jag in en bild på Hillary när det var lite festligare stämning.
Den är från 2011 då hon i egenskap av utrikesminister var i Libyen och hälsade på islamistiska rebeller strax efter att Khadaffi lynchats bestialiskt.
Det var tider det!
Då var det mysigare och glada miner på den politiska arenan.

24 kommentarer:

grogg sa...

Nu är det vinter på gång.
Ifall den följs av atomvinter eller sibirisk vinter eller båda två eller ingen alls återstår att se. Vi har nu två helt oberäkneliga gubbar på vardera sidan.

Anonym sa...

Jag tror inte alls på mediernas mörka bild om vad som skall hända nu när Trump blir president. Så lättlurad är jag inte.

Fö. så diskuterade jag USA valet redan för 4 månader sedan med en polare, och sade redan då, att jag trodde att Trump skulle vinna.
Det kanske beror på att jag tittar lite på andra medier, än bara MSM, och tänker själv, om jag skall tro på för eller emot olika saker.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Kära Amerikaner,

Så ni röstade på killen med den gälla rösten som hatar minoriteter, hotar att fängsla sina meningsmotståndare, skiter fullständigt i demokrati, hävdar att endast han kan fixa allting.
Vad kan väl gå fel nu?
Lycka till!

med vänlig hälsning,
Tyska folket

Kompmannen sa...

Då har vi ett startfält i form av Trumpen, Putin och Kim Jong Un. Alla med var sin knapp att trycka på. Ska bli intressant, detta....

Klicka för bilden sa...

Ibland räcker det med en bild, den säger allt.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Prexis, våld är lösningen för den stofilen!

Anonym sa...

Stellan,
Berätta gärna hur en mångmiljardär som ärvt sina pengar och blivit känd genom sina egna köpta tv-produktioner inte är en del av "penningmakten, etablissemanget och media" ???????

Preben sa...

Trump är nog den enda politikern som inte gör det för pengarnas skull, han behöver ju inte. Pengar kan göra mycket åt folk, titta på Bert som var emot invandringen, nu tjänar han grova pengar på den.
Ska det bli en hatsajt med alla anonyma igen?

Kompmannen sa...

Anonym,

Du svarade på frågan själv.

Penningmakten = kampanjade till stor del med sina egna stålar => "oberoende"

"Sina egna köpta tv-produktioner" = hans egna investering i sig själv => "oberoende"

Klart som fan att folk som tröttnat på tomma löften om bättre tider väljer en kandidat som startar med ett "blankt papper" inom politiken. Clintons beroenden är ju delvis kända och inte direkt smickrande. Själv har jag inget förtroende för karln, men det är inte helt oklart varför han gick hela vägen, eller hur?

Mvh Micke

Anonym sa...

Hahahahah Micke!

Trump tillhör den absoluta eliten, han är född in i den han har levt hela sitt liv i den, han tjänar ingen annan än sig själv och sina gelikar. Att han skulle vara oberoende från alla sina businesspartners är ett skämt.

Själv har jag heeelt andra krav på den som ska styra världens starkaste militärmakt än att han köpt en dokusåpa för pappas pengar.
Trump hade inte haft en chans mot en kandidat som inte redan var hatad av större delen av befolkningen.

Stellan sa...

Anonym, jag har också högre krav, men nu var det inte det som jag skrev om.
Jag tycker att det är roligt att folk gick emot hela etablissemanget, och utan att
jämföra dessa kandidater desto mer, så tror jag knappast att risken för krig är mindre
med Clinton vid rodret. Om penningmakten vill ha krig, så är jag övertygad om att hon skulle
ge dom krig.

Men det är betydelselöst vad alla vi tycker om dessa kandidater då vi inte är röstberättigade
i Usa.
Jag tycker dock att det är underhållande och sorgligt på samma gång, att alla som säger
sig vara för rätt värdegrund, tolerans och allas lika värde, plötsligt dömer miljontals
människor som lågutbildade idioter.

Kompmannen sa...

Anonym,

Nu är jag inte alls oense med dig om huruvida han bör eller inte bör styra världens starkaste militärmakt. Men tänker du att Ronald Reagan var det vassaste kniven i den amerikanska bortslådan? En skådespelare. Det som sätter styrningen av militärmakten är manskapet bakom honom. I det avseendet är och förblir Trump en TV-personlighet som läser innantill vad som ska sägas. Möjligen får han trycka på knappen själv som en ren formalitet.

Med "oberoende" menar jag hur han framstår/framställs inom politiken, där han ju är en rookie med åtminstone ett ännu icke synligt track record inom "politisk korruption" på nationell nivå.
Jag tror alltså inte att han är oberoende, utan "oberoende".

Mvh Micke

Anonym sa...

Jag förstår inte vad det skulle vara skillnad mellan Trump och Löven? Ja Löven är ju inte lika grov i munnen men i övrigt? Dom är ju helt inkompetenta båda två, fast på olika sätt, skulle hellre ha Trump om statsminister än Löven
My 50 cent...

Roger

Anonym sa...

Komp-Micke,
Då är vi långt mindre oeniga än jag först antog. Men Reagan hade 1. övat sig lite som guvernör och 2. Läste mest skrivna repliker som du säger. Trump är en vildsint enmansshow som inte läser någonting innantill utan bara svingar vilt som han får feeling.
Två exempel:
- Inför klimatmötet i Köpenhamn skrev han tillsammans med sina businesskompisar ett öppet brev till Obama om vikten av att bekämpa global uppvärmning orsakad avmänniskan. Nu förnekar han att global uppvärmning existerar.
- Han hävdade länge att Obama inte var född i USA, sen plötsligt en dag "Nu anser jag att Obama är född i USA".

Så där håller han på.

Aldrig någonsin under den moderna tiden har en så oberäknelig och (om politik) okunnig människa vunnit ett demokratiskt val.


Kompmannen sa...

Anonym,

Ja ingen har nog missat hans slumpmässiga reaktioner. Det blir nog lite jobb bakom kulisserna för att få lite styrsel på det hela, utåt sett...

Jag undrar vad de republikanerna som tog avstånd ifrån honom säger idag, då deras parti fick jackpot i vita huset med just honom?

Micke

BITTERPITTEN sa...

Jag hörde nyss på nyheterna att Trump inte alls fått så många röster, utan det är Clinton som har fått dåligt med röster....Kan det vara så enkelt att i machokulturens USA så vill man inte ha en kvinnlig president ? Bakläxa till Demokraterna alltså.

Förresten så är det väl ingen nackdel att inte varit politiker innan man blir President.Det var ju en av sakerna som låg Clinton i fatet. Att hon varit politiker för länge och därmed varit inblandad i en massa skit som politiker brukar vara.

Anonym sa...

Att vara starkt narcissistisk har väl alltid varit ett amerikanskt framgångsrecept.

Han har ju 70 års erfarenhet av självbejakelse, vad kan gå fel?

/Johnny Boy

Anonym sa...

Nä men eller hur sura snoppen!
Om man vill ha något svetsat finns det ju ingen anledning att vända sig till Stellan, bättre att fråga någon som saknar erfarenhet. Om man behöver en kranskärlsoperation vill man ju inte ha någon som är utbildad läkare.
Erfarenhet och kunskap det är bara trams det. Vem som helst kan väl stifta lagar och sy ihop en statsbudget, inga konstigheter!

Magnus W sa...

@anonym.
Så kan man se det och det är ju ofta rätt. Men ibland, för att dra till med en liknelse, väljer man hellre en oerfaren läkare framför en med en erfarenhet man inte gillar (som exempelvis Mengele som ju alldeles säkert var en mycket duglig läkare med stor erfarenhet av att karva i människor).

Framtiden blir hur som helst intressant. Inte minst här hemma där det återstår att se om bland annat svenska politiker över huvud taget reflekterar över hur Trump kunde bli vald och vad de lära sig av det. Att som nu, säga att "media har misslyckats" och att det bara är tjocka vita bittra män som röstade på Trump (finns det ens 60 000 000 sådana i USA?) kommer bara att spela SD i fatet.

Preben sa...

Undrar om Anonym skulle föredra en professionell politiker t.ex. Sahlin framför Åkesson som statsminister.....

Anonym sa...

Åkesson är väl i allra högsta grad en professionell politiker? Mitt inne i etablissemanget och inne i maktens centrum sedan flera mandatperioder tillbaka.

Mona Sahlin har vi förhoppningsvis sett det sista av inom politiken.

Anonym sa...

Trumps oberäkneliga utspel, är en del av hans strategi, för att inte motparten skall veta i förväg vad han tänker göra, och på så sätt kunna få ett övertag vid förhandlingar. Rätt smart faktiskt.
Han skall vara bra på detta med förhandlingar, som om den egenskapen är bra i positionen som USAs president är frågan. Säkert bra ibland, och dåligt ibland.

Löfven skall också vara bra på förhandlingar, och gör man den jämförelsen, så får jag lite dåliga vibbar.

Tiden får utvisa om han gör ett bra eller dåligt jobb. Han har absolut ingen lätt uppgift framför sig. En ska som känns bra med Trump, är att han inte gör detta för pengarnas skull, för det har han så mycket av redan, så det måste vara viljan att försöka skapa någonting bättre. Men som sagt, det kommer inte bli lätt.

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Det är väl inte ett helt orimligt antagande att han gör det för att han vill ha makt?

Anonym sa...

Stellan: Makt har han tillräckligt redan. Såg en post på fejan, att han hade 515 företag, och om det stämmer, så har man väldigt mycket makt. Nä, så jag tror inte alls att det är det som driver honom.

Mvh Skogåsbon