måndag 19 december 2016

Hoppsan!

Svt verkar inte ha lagt tillräckligt med krut på sin värdegrund, fattas bara att det är en felköning med också...

Hur vet dom vad som är manliga respektive kvinnliga röster? Jag trodde att alla var överens om att kön enbart är en social konstruktion.

19 kommentarer:

kompmannen sa...

Det kanske är lika bra att gå tillbaka till stumfilm utan bild så går det inte att analysera sönder...

BITTERPITTEN sa...

Tomten förbjuds eller får byta namn till Tomta.

Stellan sa...

Hur kan det komma sig att samhället är så pass mycket otryggare idag än när vi var unga, när människorna har blivit så pass mycket finare och kunnigare på vilka samhällsstrukturer som är bra?

Acke(upprörd) sa...

DEN DÄR KRITIKEN ÄR HELT FEL! Jag anser att det här är den bästa julkalender som SVT hittills har gjort. Jag har till och med lagt om morgonrutinerna för att 0715 efter getmatning kunna titta. Hur man kan få in PK-genus-skitsnack i det här är en gåta. Huvudpersonen är en jänta som i klokhet vida överträffar Trippelhatt och den konkurrerande äventyraren är vad man måste kalla en stark kvinna. En kalender som innehåller steampunk,allmoge,timmerhus,spänning,mystik,vackra kläder och till och med ger getter en mytologisk roll får mig till ivrig försvarare. Jag kan inte tänka mig annat än att ungarna som tittar älskar den. Dessutom att döma av antalet Selma-mössor som min hustru Barbro har sålt garn till så måste många tycka som jag/vi.
Det säger jag bara: Jag väljer att tro på Tomten den här julen.
Alla som säger emot är, för att citera Astrid Lindgren, FISAR!

Anonym sa...

Gendertimer måste vara bland det dummaste någonsin...

Lester Boré sa...

Länge leve den härliga liberalismen och dess avkomma feminismen!
Kasta ihop den med den representativa parlamentariska demokratin, lite kulturrelativism och ett uns allmänna "sanningar" om 30-tals Europa, och vips så har du ett blomstrande samhälle som är till bredden fyllt av trygga och spännande kulturella yttringar, feministiska doktriner och framförallt en levande och intressant intellektuell debatt.
Den lysande framtid är här!

Ps.
Glöm för allt i världen inte att rengöra allting ytterst noggrant från kristna värderingar, moral och idealism innan du börjar...

Preben sa...

Jag ser ju inte julkalendern men undra ändå, finns där nån svart hbtq person med? Annars blir det väl nästa klagomål, jag tycker alla radioprogram har med en svart bög, alt. en svart och en bög.

Anonym sa...

Bra att Gendertimer uppmärksammar snedfördelningen. Min livslånga erfarenhet som man visar att det är svårt att komma upp i mer än 40%. I de fall där personer av motsatt genus deltar i konversationen. Grattis von Trippelhatt! Du har lyckat med något betydligt svårare än att hitta tomtens rike.

Magnus W sa...

Acke slår som vanligt huvudet på spiken i sin spaning. Utan att räkna etertid, i den mån man nu nödvändigtvis vill tillskriva det någon betydelse, torde von Trippelhatts visserligen mångordiga men oftast ganska förvirrade pladder snarare få män generellt (läs; en X- och en Y-kromosom) att framstå i negativ dager. Selma är ju hans diametrala motsats.

Stellan sa...

Magnus, Selma framstår ju som klok om jag tolkar er rätt. Det är härskarteknik!
Nu kommer alla unga tjejer få prestationsångest över att inte vara kloka nog.
Det är ju därför underklädesreklam och kalendrar med snygga tjejer inte är okej.

Koddington sa...

Va FAN !!
Här tyckte man till Å allt man fick vid publicering var "Bad request"

Håller iaf med acke !! Mycket bäst =)
Å ni som inte sett den GÖR DET !!
Fast Herkules Johnsson Storverk va inte dum heller Åkte A-Fords roadster!

..K..

Magnus W sa...

Sedan har ju du Stellan en poäng när du ställer diskussionen i ett genusperspektiv. Fast som vanlig enkel CIS-man blir jag mest förvirrad när jag försöker bena ut vad alla de som ogillar mig (för det) egentligen vill.

Kön är en (a)social konstruktion som egentligen inte finns. Men om det funnits kön så spelar det ingen roll vilken sort man har för alla är lika bra på precis allting. Men ibland finns det kön och det manliga är dumt och förtrycker det kvinnliga. Därför måste man kvotera för att väga upp för de olikheter som inte finns mellan de kön som bara finns ibland.
Man kan också byta kön, det beror helt på vad man känner sig som. I alla fall om man är kvinna som vill vara man och gå in på herrtoalett och utmana normen (som ju egentligen inte finns eftersom kön inte finns). Däremot kan en man inte känna sig som en kvinna och gå in på damtoaletten för då är mannen ingen kvinna utan pervers (och nu finns det definitivt något som heter kön).
Men det spelar ju ingen roll för egentligen finns ju inte kön, det är individen som räknas. Att se någon som ett kön är att objektifiera och det är ju dumt om inte annat för att kön inte finns och ser man saker som inte finns är man lite dum i huvudet (nu är det för övrigt helt okej att säga att MAN är dum i huvudet, annars är det en symbol och ett bevis för manlig härskarteknik). Och det här med individtänket är också något som inte gäller det manliga könet (att dra alla över en kam går utmärkt).
Fast ibland finns ju kön. Som exempel så står det bakom varje stor man en ännu större kvinna. Ja, inte om det är krigas och annat dumt förstås. Det hittar männen på alldeles själva. Då är kvinnorna hemma och föder barn för det är det bara de som kan, trots att alla människor föds exakt lika och är precis lika bra på precis allting.

Logiken finns säkert där men den undslipper i alla fall mig.

Stellan sa...

Jag tror jag älskar dig, Magnus W!

Björn sa...

Magnus W

Om nu kön är en social konstruktion, varför väljer någon överhuvudtaget att vara kvinna då?
Mitt förslag blir att alla barn som föds benämns som pojkar, så kan man i senare del av livet kan välja könstillhörighet.
Att då aktivt bekänna sig som kvinna blir ju som att aktivt att välja att leva som förtryckt o förringad så alla kommer att vilja vara män.
Om alla då väljer att identifiera sig som män så löser vi ju alla konfliktfrågor i ett slag.
Alla blir då automatiskt homosexuella män och homoäktenskap blir norm.
Ingen kvotering behövs då lönen kommer att sättas efter kompetens o erfarenhet o inte kön.

Eller så kanske man skulle kunna acceptera att kön, ras, religion o sexuellt tillhörighet är en ickefråga och bemöta alla lika...

Koddington sa...

Magnus W
De va fan de finaste ja hört sen ja tog studenten =)
..K..

Lester Boré sa...

Björn.
Alla utom hbtq-lobbyn och sociala rättvisekrigare på vänsterkanten anser redan att det är ickefrågor.
Självklart har vissa av sakerna du räknar upp stor betydelse på ett samhälleligt plan och i frågor om hur man skapar en bra levnadsplats, men när det kommer till att bemöta människor likvärdigt i en personlig kontext så resonerar nog dom flesta "vanliga Svensson" på samma sätt - dvs enl likabehandlingsprincipen.

BITTERPITTEN sa...

Om nu kön är en social konstruktion så föreslår jag att alla barn som föds benämns som kvinnor. Man kan även hjälpa vissa på traven med en operation för att ta bort störande bihang som ger manliga associationer . Efter några generationer torde världens överbefolkningsproblem vara löst. Även miljöproblemen och alla andra problem som människan orsakat.

Stellan sa...

För att inte tala om hur kärleksfull planeten skulle vara!

Göran sa...

Könlös och kärleksfull. Snippan, snopen, snut så var mänsklighetens saga slut.