tisdag 13 december 2016

Problemlösning

Varför täta läckan, när det är så här enkelt att lösa problemet. Från tratten gick det en slang till brunnen.
Helt genialiskt!

Folk överarbetar på tok för mycket här i västvärlden, det är så här man utvecklas som yrkesman, eller yrkeskvinna, yrkesqueer eller nåt av dom andra femtiotalet pronomen man kan indentifiera sig som.

10 kommentarer:

Preben sa...

SMART!
Yrkeshen tror jag det ska vara, eller kanske hjon. :-)

Björn sa...

Fantastisk lösning, undrar man ansett att problemet nu var löst...

BITTERPITTEN sa...

Undrar om regeringen varit inkopplad. Jag tycker att det påminner lite om deras permanenta problemlösningar.

Krille Fagerlund sa...

Haha så där ser det ut på jobbet mitt!

Magnus W sa...

Det bästa är väl att bara kalla det för vad det är, alltså pronomen. Det torde vara enkelt och helt omöjligt att trampa någon på tårna. Men andra ord torde det korrekta ordet vara "yrkespronomen".

Å andra sidan kan ju pronomen vara i objektsform. Visserligen inte i betydelsen att man objektifierar någon (till skillnad från subjekt) men det är ju himla olyckligt val av ord som med viss associationsförmåga och fantasi kan upplevas som kränkande. Så vi kanske skulle skippa pronomen helt och ersätta det med en konstpaus. Alltså "yrkes___".

Det svåra med en konstpaus blir väl i och för sig att göra den lagom lång. Inte för kort för att den kan verka förringande och samtidigt inte för lång eftersom det skulle signalera en överdriven vördnad som ju på sitt lilla sätt skulle kunna vara uttryck för en objektifiering.

Svårt det här, att göra rätt.

Göran sa...

Appappapp nu är det exkluderande. Yrkespronohen om jag får be.

Stellan sa...

Frivillig styrkekram!

Peder sa...

De där neokönsfascisterna i rosa strumpor brukar kalla sig själva en; en tycker, så kan en göra osv. Så det korrekta blir nog yrkesen. Fan vad världen går framåt:P

Anonym sa...

Skicka in bilden till FB-gruppen "Rörmokare utan gränser" :o)

Göran sa...

Låt det fantastiska systemet vara kvar. Rör det ej. Det kommer om några år att bildas fantastiska stalaktiter så att ni kan konkurrera med Lummelundagrottan.