fredag 20 januari 2017

Ogrundad hybris eller bara vanlig sinnessjukdom?

Det här måste ändå kunna kvala in som det mest verklighetsfrämmande som uttalats i modern tid.
Vem fan skulle ha intresserat sig för den svenska modellen av de anledning som påstås, eller av nån jävla anledning överhuvudtaget förutom i avskräckande syfte?

Oj, nu vill britterna lämna EU, så vi intresserar oss för den svenska välfärdsmodellen, där man lär ut hur man föder i bilen eftersom dom lägger ner BB:n.

Jaha, Trump vann valet i Usa, så nu blir man ju frestad av att kopiera den svenska välfärdsmodellen, med skolan som går så bra och tryggheten som breder ut sig som en värmande filt över befolkningen.

För att göra en dålig jämförelse, vilket är något av min specialitet, så är detta lika knäppt som om jag skulle gå ut med att många som är intresserade av fitness nu börjar intressera sig för hur jag lyckats få min kropp i detta formidabla skick.

Eller: Efter att Zlatan meddelat att han lämnar landslaget så är det många som fått upp ögonen för Peter Harrysson som ett fullgott alternativ.

Efter framgångarna med Hindenburg är det många som funderar på att bygga zeppelinare.

Jösses...

28 kommentarer:

Gunnar sa...

Vad är det för fel med zeppelinare, nurå? De är ju ascoola!

Anonym sa...

Sverige är lysande!
Precis som Hindenburg
var vid olyckan.....

Mvh Positiva klubben:
Trump-eter & Fan-farer
Anonym sa...

Dessutom så byggs det faktiskt ganska många Zeppelinare och det satsas hårt på att börja använda dom som fraktskepp.
Så snacka inte skit om blimparna

Anonym sa...

Så fort man hört eller läst något uttalande som Löfven, eller någon av hans partikamrater gjort, så måste man ta en huvudvärkstablett.

Stellan: jämförelserna var ju riktigt bra.

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Varken Löfven eller Andersson jobbar för svenskarna och "välfärdsmodellen" är krypto i avsikt att legitimera ett sinnessjukt skattetryck, om inte fler svenskar inser detta å det snaraste så är det inte mer än rätt att Sverige övergår i annans ägo.

Preben sa...

Ka vi inte gå med i USA?

Anonym sa...

Politiker lever i en bubbla utan dess like,
ofta undrar jag om dom tror på det dom säger eller dom bara snackar skit?

Björn sa...

Tycker att jämförelsen med Zeppelinare var bra, det var ju inget fel på konstruktionen det var ju det "lätta" innehållet i form av väte som var problemet.

Likheter med Sverige och våra politiker och Zeppelinare fyllda med väte är endast en tillfällighet...

Stellan sa...

Preben, nu skojade du va?

Björn sa...

Preben, ur askan in i elden alltså...

Preben sa...

Jaah, jag skojade lite grann.

BITTERPITTEN sa...

Jag tror snarare att vissa diktaturer börjar snegla på hur Sverige lyckas med censur och dessinformation utan att folket märker det.

Stellan sa...

Några märker det...

Magnus W sa...

Nu ska du inte överdriva Stellan. Jag tänker att det nog är så att det finns en god och fin plan för det hela. Ja, eller hoppas är kanske ett bättre ord.

Men samtidigt börjar man undra. Sverige har nu bottenrekordet för antal vårdplatser per capita i Europa, 2,2 per 100 invånare 2014, vilket också är fallande då vi 2009 hade 2,8 (och Tadjikistan 5,2 bara som referens). Källa: OECD och FN.

Och visst skulle detta kunna vara missledande och inte alls en indikation på vårdens kapacitet. Men när som sagt BB stänger och blivande föräldrar får utbildning i att föda i bilen samt att vi flyger vanliga IVA-patienter till Norge på grund av platsbrist i Sverige ser åtminstone jag ett mönster.

Konstigt det där med BB. Man kan ju anta att det nedlagda BB låg i anslutning till annan vård. Varför inte utbilda den personalen på samma sätt som nämnda föräldrar – förutsättningarna är ju dessutom bättre då de redan har viss förkunskap. Dessutom tycker man att samhällets grundberedskap borde innehålla barnafödande, det är väl ett av de naturligt förekommande fenomen som är förknippat med medicinska risker och dessutom något som inte låter sig planeras med mer än några veckors noggrannhet. Man kan undra om sjukhusen som numera är utan BB har någon annan medicinsk specialitet man kan kvitta mot rent resursmässigt, exempelvis käkprotesimplantat torde kunna centraliseras utan någon större risk eller omak för patienten.

Och det där med att flyga patienter på grund av platsbrist är faktiskt sant, jag känner en av piloterna i fråga. Ambulansflyg (affärsjet) från Bromma till Oslo torde kosta mellan 60000 och 100000. Vad sedan norrmännen fakturerar för vårdtiden är svårt att veta men med tanke på vad en pizza kostar i Norge lär man knappast bli positivt överraskad om man visste, även om det i just detta fall inte var frågan om någon slags specialistvård utan vanlig intensivvård på grund av lunginflammation.

Lester Boré sa...

Magnus W.
Nog finns det en plan allt...

Stellan sa...

Det gör det absolut, det trista är att den varken är god eller fin.

Thomas H. sa...

Alltså...är ni allvarliga på riktigt?

Tänker inte citera något mer än:
Citat:
"Jag tror snarare att vissa diktaturer börjar snegla på hur Sverige lyckas med censur och dessinformation utan att folket märker det."
Slut citat....

Så ni tror på allvar att denna bloggen, och alla era kommentarer skulle få ens finnas i en Diktatur?

Ni tycker alltså att det ni skriver här på nåt sätt är censurerat av dagens regering?

Tycker ni att ni inte får uttrycka era åsikter, utan att bli åtalade, arresterade och / eller tystade i Sverige idag ?
( som är det som brukar hända, om man uttrycker åsikter som inte "passar" i en Diktatur...)

Fundera en stund till, tycker jag då....

Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Ni?
Har du läst kommentarerna?
Förstod du isf det du läste?
Såvitt jag förstår det så är det en kommentator som nämner diktatur, de övriga kommentarerna drar inte dom parallellerna.
Är du medveten om att människor i Sverige idag döms till fängelse för att dom skriver/uttalar sitt hjärtas mening i olika forum eller komponerar tavlor/sätter upp klistermärken? - Tycker du isf att det är ok?

Jag följde ditt råd och funderade "ett varv till" och det enda jag kom fram till var att du nog är en idealisk medborgare i den vedervärdiga framtida värld som tycks nalkas...

Lester Boré sa...

Thomas H.
En diktatur behöver inte nödvändigtvis eller per definition vara en åsiktsförtryckande stat.
Diktatur är ju ett sätt av många att styra en stat på, inget annat.
Om du hade varit intresserad hade du såklart vetat detta men jag antar att du fokuserar på gnäll och "allas lika värde" i första hand?

Stellan sa...

Thomas H, i citatet står det ju enbart att skribenten tror diktaturerna kollar på
våran censur och dessinformation.
Menar du att det är likställt med att tro att detta är en diktatur?
Tror du på fullaste allvar att censur och dessinformation inte existerar i Sverige
bara för att några raggare kan skriva det dom vill på en blogg?

BITTERPITTEN sa...

Vad jag egentligen menade var att vi i Sverige är så otroligt patriotiska och indoktrinerade i att vi är världens mest demokratiska land att vi inte märker när politiker och gammelmedia censurerar och ljuger.

Thomas H. sa...

Lester skrev...

" Är du medveten om att människor i Sverige idag döms till fängelse för att dom skriver/uttalar sitt hjärtas mening i olika forum eller komponerar tavlor/sätter upp klistermärken? "

Exempel på detta?

Mvh / Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Dan Park är det uppenbara exemplet.
Ett antal människor ur NMR.
Det finns fler men det räcker, kolla upp vad människor som dömts enl. lagen om hmf faktiskt har gjort så borde även du inse att vi lever i en väldigt villkorad tillvaro gällande det fria ordet och åsiktsfrihet.

Thomas H. sa...

Lester..när jag googlar NMR får jag fram bl.a det här....är det det NMR du syftar på?
https://www.nordfront.se/

Mvh/Thomas H.

Thomas H. sa...

Sen Lester funderar jag över vad, Citat " som dömts enl. lagen om hmf faktiskt har gjort " slut citat, betyder, kan du skriva ut det i klartext?
Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Det finns bara ett NMR.
Det här blir ju larvigt men jag ska ge dig ett exempel som är lätt att källkolla på många sätt. Dock blir det lite på volley och taget ur minnet, dvs att en koll på domslutet eller kanske Wikipedia kan vara bra...
-I slutet på nittiotalet så dömdes Dan Park för hets mot folkgrupp pga att han burit en jacka med ett hakkors på. - Han har inte skadat någon eller gjort sig skyldig till uppvigling, han har enbart exponerat ett hakkors för allmänheten.
Jag tror att det finns en liknade dom där en 16åring burit en keps med en Tyr-runa på...

Det säger en del om vårt vedervärdiga samhälle.
Tv-sända aborter, mord och misshandlar är vardagsmat, drogliberal propaganda formligen sprutar ur tv rutorna i form av komiska hollywoodproduktioner, kommunistiska symboler på allsköns prylar är legitimt och positivt laddat, grov pornografi är allmängods väldigt långt ner i åldrarna och böglobbyns "normkritiska" irrläror är väl etablerade i tv utbudet till våra yngsta och dessutom en del av studieplanen på vissa håll, men Gud nåde den som skriver ordet "neger" på en lapp eller har mage att bära ett hakkors på sin jacka! Då måste staten bryta in så att ingen blir ledsen eller känner sig exkluderad.
Fängelse måste väl ändå anses som ett rimligt straff för den som gjort någon ledsen...


Lester Boré sa...

Thomas H.
För information.
Din förfrågan om att "skriva ut det i klartext" kan tolkas på flera sätt...:)
Jag väljer att tro att din avsikt är att jag ska trassla in min i något du kan göra en anmälan av.
Jag kommer naturligtvis att försöka undvika den saken men gläds åt att du isf uppfattar mig som något som måste undanröjas.

Kram
/Lester.

Lester Boré sa...

Thomas H.
Kom på en grej till...
Varför skriver du "Citat" följt av ett citationstecken och citat ur min text varefter du avslutar med ett citationstecken och "slut citat"?
Du förvirrar mig med alla dessa skrivna och uttalade citat. Eller tror du att jag har citerat någon annan och att du citerar mig i andra led?

Mvh
Lester Boré
Språkabteilung