måndag 6 februari 2017

Arvet efter dom duktiga...

http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/det-tjoades-over-arabiska-varen--nu-ar-baksmallan-har/

Inte direkt någon nyhet, men ändå uppfriskande att läsa något dylikt i Expressen.

35 kommentarer:

Kotten sa...

Hakelius ser i bakspegeln och berättar om att han kunde förutspått baksmällan. Det gjorde jag igår också men inte brydde jag mig om det i lödags. Nu kan jag ha helt fel i mitt resonemang ifall det visar sig att Hakelius redan 2011 varnade för baksmällan men jag gissar att han var då var entusiastisk och uppåt efter första glaset.

Stellan sa...

Kotten, det kan mycket väl stämma, annars hade han troligen inte haft jobbet på Expressen kvar. Men istället för att förbanna kappvändarna, så får man väl glädjas över att fler skaffar sig en foliehatt.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag tycker mest att det är djupt tragiskt att Hakelius bjuds spaltutrymme till sina analyser. Anledningen till det är att dom inte är mer avancerade än att varje normalbegåvad vuxen människa har gjort en likadan eller ofta bättre analys än den gode liberalen Hakelius - och det gjordes redan i inledningen av den arabiska våren.
Att folket låter sig ledas av intellektuella halvfigurer som honom, och givetvis många andra av hans kaliber, är ett mysterium som är näst intill omöjligt att greppa.
"Tvåa på bollen" är något som idag genomsyrar det nuvarande etablissemanget och deras apostlar på ett näst intill skrattretande sätt.

En parentes är att Hakelius dessutom har fel. Det som hänt västvärldens/Europas folk efter den arabiska våren är inte att se som en bakfylla, det borde snarare jämföras med att vakna upp efter att, som godtemplare, blivit drogad på krogen och sen gruppvåldtagen av tolv främlingar, varav någon är far till det foster som börjat växa i den såväl fysiskt som psykiskt söndertrasade kropp som är föremål för övergreppen.

Stellan sa...

Kan du dra en jämförelse som vi obegåvade fattar?

Stellan sa...

Jag tror nog att vi är inne på samma linje om att det givetvis började långt tidigare, men jag begriper inte vad du skriver faktiskt.

Anonym sa...

Lester menar att Hakelius borde skriva mer om raskrig och hotet om utrotning som är överhängande för den vita rasen.

Stellan sa...

Anonym, har du lust att skriva något mer konkret? Varför skriver du så ofta om raskrig? Kan du ge ett exempel på när någon annan än du har svamlat om raskrig?
Eller är det så att DU tolkar allt som är mindre "tolerant" än dina åsikter som raskrigshets?
Ser fram emot att för en gångs skull läsa ett lite mer djuplodande svar från din sida.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag försöker gärna förtydliga men jag fattar inte riktigt vad?
Är hela min kommentar otydlig eller flummig eller är det nån "detalj"?

Jo, det är ett fasligt tjat om raskrig på vänstersidan. Jag hajar ingenting, jag trodde att det enbart var dödsnazistfascister som ansåg att det ens existerar olika raser...

Stellan sa...

Det var som jag skrev, jämförelsen, som jag inte hängde med på. Var lite matt efter jobbet, jag fattar nu.

Anonym sa...

Hej Stellan,

Den ende som skriver saker om raskrig här vad jag kunnat läsa är Lester vars resonemang allt som oftast oftast återkommer till att Den vita Europen är utrotningshotad. Det är tydligt att han anser att det pågår någon form av mer eller mindre organiserat angrepp. Det här angreppet verkar som jag uppfattat det ske på flera fronter, dels så klart genom att det kommer hit flyktingar och andra migranter. Men också att det pågår en form av kulturkrig där Europeiska kristna värderingar undergrävs genom att "kulturmarxister" infiltrerar all makt. De här "kulturmarxisterna" tycks på något vis stå i förbund med onda mörka makter från andra världsdelar än Europa.

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag har hävdat att vita människor är i extrem minoritet sett ur ett globalt perspektiv, vilket är fakta.
Jag har hävdat att den europeiska civilisationen är i ett utsatt läge, vilket är fakta.
Jag har hävdat att den organiserade kristenheten, av flera anledningar, har problem att hävda kristen moral och människosyn, vilket är fakta.
Jag har hävdat att den akademiska världen och den nationella politiska administrationen är ockuperad på ett sätt som drar tankarna till Gramscis idéer och det som benämns som kulturmarxism.
Jag har insinuerat att det finns mycket onda krafter bakom många skeenden i vår historia och i vår nutid, att dessa onda krafter skulle höra hemma i en specifik världsdel har jag naturligtvis aldrig påstått eftersom dom ju är kosmopoliter.

Din ensidiga analys av det jag skriver här är enbart ett tecken på att du inte har den blekaste aning om rådande förhållanden i världen och vilka maktfaktorer som avgör hur och varför saker händer. Jag kan förstå din hållning eftersom det är mycket jobbig läsning som krävs för att få ett någorlunda grepp om dom här sakerna, jag kan också förstå om ditt svaga resonemang helt enkelt beror på att du inte är intresserad, då ett ointresse generellt kan vara en välsignelse. Vad jag däremot inte förstår är varför du, trots att du uppenbarligen inte är särskilt insatt eller ens funderat på vår framtid på ett logiskt sätt, ska hålla på att bjäbba om raskrig och dessutom påstå att jag är den som tar upp detta ämne på agendan?

Hade vi suttit öga mot öga i ett riktigt fikarum hade jag gett dig rådet att "gå hem o patta på morsan" ett tag till, men eftersom vi sitter i ett förhållandevis offentligt fikarum nu så hoppar jag över den saken...

Kram.

Stellan sa...

Anonym, kan du inte bara hänvisa till en av alla gånger någon annan än du skrivit om raskrig här?

Anonym sa...

Lester, att var tvåa på bollen innebär ju att man är med i matchen.
Lirar du boll överhuvudtaget ;-)
Är man med så får man följa reglerna annars....utvisad!!!

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Anonym.
Jag förstår inte riktigt din poäng...?

Anonym sa...

Kul att du har vaknat på riktigt Lester.Vi blir fler och fler som våga öppna ögonen fullt ut.Men man måste gå HELA vägen för att förstå den STORA bilden,det är jävligt jobbigt.Härre jävlar vad rövknullad den vite mannen har blivit i decennier,ja betydligt längre än så, men efter II världskriget har (((dom))) ökat tempot betydligt,och dom senaste 20 åren är det fullgas som gäller.För första gången i världshistoren har fårskocken tillgång till ett fritt informationsflöde,men (((någon))) har gjort dom för korkade för att använda det.Man behöver bara lite överlevnadsinstinkt,logik och analytisk förmåga för att förstå. Hälsning från Anno Nyman

Lester Boré sa...

Anno Nyman.
Mina ögon är öppna... :)
Informationen om det världsliga har dock alltid funnits där, även om den kanske inte varit så lättillgänglig som nu så har den funnits i form av böcker. Viktig samtida information eller analyser av historiska skeenden tillskansar man sig, enl min mening, med fördel ur en fysisk bok.
Men du, med respekt för att vi befinner oss hemma hos någon annan kan du väl skippa trippelparenteserna? - Det är onödigt...

Anonym sa...

Jag tror möjligen att det var någon ironi som gick herr Bore förbi när han läste herr Nymans inlägg...

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag får ingen kläm på varför det skulle vara ironi? - Naturligtvis kan det ju vara ironiskt utan att en farbror som jag inser det, isåfall får man anta att den eventuellt ironiske skribenten lyckats med sitt upptåg?

Anonym sa...

Var tvungen att googla runt lite, tydligen används ((())) i stället för att skriva "jude".
På vissa ställen.
Intressant att just du hade så bra koll på det Lester.

Lester Boré sa...

Anonym.
Trippelparentesernas betydelse är sånt man lär sig genom att bl.a ta del av ADLs hemsida och enligt mig bör det ses som en del av modern allmänbildning att känna till saken. Trippelparenteser används övervägande i USA och jag har faktiskt aldrig stött på dom i svenska forum tidigare... intressant är dock att ett misstänkt kommunist-troll skulle vara den som introducerade vardagsmightys läsare för den påstått "antisemitiska" trippelparentesen.
Att jag anser trippelparenteserna vara onödiga på flera sätt framgår av min tidigare kommentar och det gäller även nu.
Ditt avslutande höftskott tar jag med ro, jag är inte antisemit och när heller ingen rädsla för ogrundade beskyllningar gällande den saken.
Jag vet dessutom att Olof Palme hade fruktansvärt dålig tandstatus. - Kan det användas för att insinuera att jag skulle vara socialist?

Magnus W sa...

Nu östes en stor skopa bränsle på konspirationsteoribrasan! Att Palme hade dåliga tänder visar ju en helt ny och för mig okänd hotbild. Såvitt jag vet har aldrig kopplingen mellan varken olika XX-åringar eller för den delen Christer Pettersson redovisats och kanske inte ens undersökts. Och tänk hur många heligt förbannade tandhygienister som måste ha önskat livet ur Palme när han blottade sitt ruttna leende och därigenom gav generation efter generation en helt felaktig bild av vad som är en sund tandhygien.

Anonym sa...

Lester du har rätt med det där om trippelparanteser och offentliga fikarum.Jag får be om ursäkt Stellan.Men det verkar försent att rätta till det nu:).En av oss anonyma är ju ett lysande exempel på en typisk svensk/vit västeurope som har svalt all propaganda och indoktrinering rakt av .Någon har meckat med hans hjärna och vänt alla mänskliga begrepp upp och ner.Han är så felskruvad att han tror verklighet och fakta är ironi.Herbert Marcuse ,Antonio Gramsci och dom andra grabbarna på Frankfurtskolan med sin "kritisk teori" visste verkligen vad dom gjorde, och sen lite Edward Bernay på det så får man resultat.Sakta men säkert håller dom på att lyckas. Hälsning Anno Nyman

Lester Boré sa...

Anno Nyman.
Jag vill inte vara den som är den men som vän av ordning måste jag ändå påpeka att Gramsci var verksam tidigare än Herbert Marcuse och var inte en del av Frankfurtskolan.
Du vet antagligen detta redan och jag antar att det bara handlar om ett syftningsfel, min anmärkning riktar sig därför till övriga fikarumsbesökare. :)

Anonym sa...

Man kan väl kalla det syftningsfel Lester.Men jag hade för mig att Antonio Gramcsi var inblandad i frankfurtskolan men han var ju inte det.Det var ett tag sedan jag läste om det. Nåväl, Bägge tillhörde dom utvalda, var födda i slutet på 1800 talet och hade samma agenda. hälsning Anno Nyman

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Anno Nyman.
Om man talar om "de utvalda" i en gammeltestamentlig mening så tillhörde Gramsci inte den gruppen.

Mvh
Sten Stenson Steen
Eslöf

Anonym sa...

Lesters livsdevis https://www.instagram.com/p/BMYsjn2g-yW/

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag kan inte annat än anta att du inte bryr dig om saker som sanning och fakta, men det gör jag och det är i all välmening jag talar om att Gramsci inte var en del av Frankfurtskolan och att han inte var jude. - Om det är det du menar med tjafs alltså...

Anonym sa...

Marxistisk ideolog som inte är utvald? med det utseendet? nu driver du med mig Sten :)Hälsning Anno Nyman

Anonym sa...

Det var menat som en allmän kommentar till ditt beteende här i fikarummet, inte alls relaterat till Gramsci. Men fortsätt gärna underhålla med dina irrläror om Frankfurtskolan (alltså inte en irrlära att Gramsci inte var en del av den utan din generella uppfattning om vad det var för något).

Lester Boré sa...

Anonym.
Kan du inte vara hygglig och berätta för mig om mitt "beteende"? Eller åtminstone dom eventuella delar av mitt beteende som du tycks ha svårt att acceptera... Jag menar, då kanske jag kan ändra mitt beteende? Vem vet, jag kanske går ut härifrån som en regnbågsfärgad ultraliberal ateist när du är klar med mig?
Eller är det bara så enkelt att det "beteende" du syftar på är att jag outtröttligt replikerar på den typen av kommentar du skrivit här ovan? Kommentarer som dessutom är direkt adresserade till mig.

Jag har inget minne av att jag redogjort för Frankfurtskolan här nångång...? Möjligtvis har jag nämnt den tidiga laguppställningens politiska hemvist, dess inspirationskällor och vissa spelares etnicitet.
Mitt minne sviker förstås ibland men du tycks ha minnet i behåll så påminn mig gärna om vad jag skrivit och vari felaktigheterna ligger så kan ju alla läsare lära sig nåt.

Anonym sa...

"Jag har inget minne av att jag redogjort för Frankfurtskolan här nångång"

Ok...

Lester Boré sa...

Anonym.
Vilken konstig replik?
Det är svårt att komma framåt när man pratar med dig. Först påstår du nåt, om mig eller annat, som du inte belägger över huvud taget. När jag sen ber dig att förtydliga eller utveckla så blir det tyst eller så kommer det en konstig replik som inte tillför nåt öht... Du svarar heller aldrig på direkta frågor.
Det finns liksom ingen stringens alls. - Har du nån egen åsikt om saker och ting eller går ditt verbala onanerande ut på att säga emot andra och hållas med icke-tankar?
Du framstår ju bara som dum nu. Varför kommer du inte med konstruktivt motmedel mot mina resonemang som du, minst sagt, förfasas över?

Gasen sa...

Ja poppar popcorn så länge, fortsätt��