lördag 11 februari 2017

Lördagsmys

Nu är det lördagsmys med grabbarna i garaget.

170 kommentarer:

grogg sa...

Knappast bättre än Ädelbrännvin, eller?

Anonym sa...

Gott nja men vem är den mysiga bullmarkarn som bjuder?

Anonym sa...

Men det här var väl lite intressant hörni? http://www.svt.se/nyheter/inrikes/politiskt-korrekt-inte-detsamma-som-for-nagra-ar-sedan

Anonym sa...

Det var jag som skrev ovanstående.

/Undrande

Lester Boré sa...

Undrande.
Nix! Inte ett dugg.

Magnus W sa...

Undrande.

Jag såg det där klippet/texten igår och tycker att det är lite underligt.

Först har vi Schulman, en person som jag skulle beskriva som en klassisk mobbare vars retorik historiskt sett enbart tillåtits då han – som han i klippet själv säger – stått på "rätt" sida. Nu beskriver han dock inte sina antagonister som rasister längre, ett tecken så gott som något på att pendeln svängt, utan nöjer sig med att kalla dem invandringsfientliga.

Sedan har vi Tino Sanandaji. Han har under ganska lång tid kritiserat faktafel och feltolkningar av statistik med mera när det gäller svensk migration och integration. Såvitt jag vet har ingen någonsin lyckats kleta fast något epitet på honom utan han får nog anses stå höjd över varje misstanke när det gäller en dold brun agenda.

Genom SVT:s sätt att redigera klippet framstår det som om Schulman anser att Sanandaji är invandringsfientlig (vilket han kanske iofs tycker). Märkligt. Däremot är Sanandaji kritisk till den förda svenska politiken, oviljan att redovisa statistik och brist på transparens, det är dock inte samma sak.

Sedan kommer pk-bollens uppfinnare, kommunikationsbolaget Madder på Södermalm (hör och häpna!) och meddelar att de ska ta tillbaka uttrycket pk samt "fortsätta kampen". Oklart vad som ska kämpas mot men vi får anta Sanandaji igen.

Vidare har vi också en grafisk designer från Stockholm (orkar inte bli förvånad) som totalt missförstår vad pk är när denne säger hävdar att definitionen av pk är att inte diskriminera minoriteter innan det pratas vidare om att utgå ifrån de "grundläggande värdena, helt enkelt, väldigt simpelt". Vilka värden de skulle vara specificeras i vanlig ordning inte.

Nu ska jag med nöje se hela Agenda, vi får se om jag får lov att revidera det jag just skrivit :)

Anonym sa...

Magnus W,

Helt enig med dig om att reportaget som sådant lämnar en hel del att önska, men tycker det är en intressant tankegång ändå. Aldrig gillat Schulman för den delen.

Om du uppfattar Sanadaji som någon form av opartisk kritiker av hur debatten förs och en som framför korrekta fakta så ser jag det nog som ett utslag av att du sympatiserar med de åsikter han framför. Karln har enligt min mening en enda oerhört tydlig agenda (stoppa invandringen) och den driver han stenhårt med alla till buds stående medel. Till exempel att i kraft av sin akademiska titel föra resonemang av typen "jag har rätt och du har fel". Och därmed är vi på ett vis tillbaka där vi började, men numer är det fel att var för invandring och rätt att vara emot.

(chokladbollsbakandet lämnar jag av barmhärtighetsskäl okommenterat)

/U

Magnus W sa...

Undrande.

Om jag är kritisk mot invandringen i den form den sker nu? Absolut.
Är jag emot invandring generellt? Inte alls.
Anser jag att svensk migrationspolitik fungerar? Absolut inte.
Är jag orolig för vad som händer med det svenska välfärdssamhället när det eventuellt visar sig att invandrarna inte var så närande som påståtts utan snarare tärande? Ja, definitivt.
Tror jag att vårt samhällsmodell (som jag tycker att vi ska värna eftersom den bevisligen är bra) kan överleva en mångkulturell revolution snarare än motsvarande evolution? Skeptisk, men förhoppningsfull.

Jag uppfattar inte Sanandaji som en opartisk kritiker, han redogör tvärtom tydligt klart vad han tycker. Skillnaden mellan honom och många andra är att han redovisar sin ståndpunkt som odiskutabelt baserad på fakta. Jag brukar konsumera en del material från bland annat Expo, som får anses trovärdiga (men ideologiskt styrda) till skillnad från pajasar som Sarnecki, men inte ens de har hittills kunnat motbevisa Sanandaji – det tolkar jag som att han har torrt på fötterna.

Det enda som egentligen var bra i Agendas inslag angående pk, som jag nu sett i sin helhet, var (återigen) Sanandajis analys när han konstaterar att pendeln nu svängt från den ena extremen till den andra. För några år sedan var obegränsad invandring en form av Messias, nu är det snarare ett hån av hin. Den balanserade debatten hamnar tyvärr i skymundan mellan dessa extrema ändlägen.

Anonym sa...

Sandro Scocco har kritiserat Sanadaji en hel del, till exempel i podden Pengar och politik. Påfallande ofta har han kunnat visa att Sanadajis fakta inte är samma fakta som övriga samhällsvetare kommer fram till. Och Scocco är verkligen inte den enda, däremot är Tino väldigt bra på att promota sig själv som att han presenterar saker som ingen kan säga emot. Men känns inte skitviktigt att vi dyker in i en diskussion om huruvida han är bra eller dålig, har rätt eller fel.
Intressantare är väl kanske det han säger om "pendelrörelsen" där. Det blir liksom tyngre när han tycker så eftersom det sbängt åt hans håll, än när typ Schulman säger samma sak.

/U

Lester Boré sa...

Undrande.
Du måste vara den enda utanför socialdemokraternas partigrupp som tar Sandro Scocco på allvar...?
Det finns ju till och med sossar med partibok som garvar åt den ekonomiska pamflett han släpade med sig till Visby för ett par år sen.
800 miljarder eller hur var det?
Hahaha! Vilken jävla pajas!

Stellan sa...

Va fan, Schulman och Scocco?? Vad är det som händer med bloggen?

Kotten sa...

Ja de va bättre förr

Dasen sa...

Scocco, är inte det en deprimerande trubadur?

Magnus W sa...

Du tänker nog på
http://www.arenaide.se/files/2015/07/900-miljarder-Almedalen.pdf

Sedan vet jag inte om Sandro Scocco är den mest tillförlitliga kritikern av Sanandaji eftersom han är direkt knuten till tankesmedjan Arena Idé som är en del av föreningen Arenagruppen. Jag utelämnar Arenagruppens politiska hemvist utan överlåter åt den intresserade att söka den informationen själv.

Anonym sa...

Magnus W: Scocco är så klart inte alls någon opartisk kritiker. När det kommer till politik finns det sällan någon objektiv sanning.

Dasen: Det är Mauros bror.

Anonym sa...

det var jag

/U

Debatten sa...

Tänkte direkt på den här debatten mellan Tino och Sandro.
Sandro hänvisar till Jan Ekbergs studier som sågar Sandro, fast det nämnde han ingenting om. Sandro står och ljuger, dessutom är han betald för att ha denna ståndpunkt.

https://www.youtube.com/watch?v=8BYbc2rFyNQ

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Nu känner jag att jag som den bonniga arbetarklass jag är, måste uttrycka mig väldigt stereotypt och oakademiskt:
Sandro är en jävla flöjt och ett hjon! Han kan väl åka till Malmö med sina jävla studier och prata ekonomisk tillväxt med politikerna där. På vägen hem kan han krasha hos nån sköning i Bergsjön och spana in den blomstrande tillväxten i kvarteret. En falafel i Vivalla vore lämpligt som ett sista stopp innan han kommer hem till söder.

Anonym sa...

Och Tino Sanandaji är ett jävla cp-arsel. Så, då var vi i mål med den debatten då eller?

/U

Lester Boré sa...

Undrande.
Tycker du att massinvandringen till Sverige (dvs svenskens undanträngning och slutgiltiga upphörande) är bra, under förutsättning att vi låtsas att Scocco har rätt i att invandringen är en bra affär rent ekonomiskt?

Stellan sa...

Undrande, det där argumentet var faktiskt mycket starkare än när du tog upp Scocco.
Vad har sextio och sjuttiotalets arbetskraftsinvandrare gemensamt med alla män från Mena-området som kommit i modern tid, förutom att dom båda går upprätt? Du känner inte alls att Scoccos så kallade "rapport" är en skymf mot dom?

Magnus W sa...

Oj, här slår det gnistor.

Nu vet jag inte om Scocco är ett hjon och jag har svårt att tro att Sanandaji är cp (man säger väl för övrigt att man har cp, har dock aldrig hört att skadan skulle vara så lokal som att begränsa sig till rumpan).

Oavsett vad man tycker om den ena eller den andra så är Scocco kopplad till en organisation med tydlig ideologisk bakgrund. Sanandaji är det inte och han är dessutom pro fakta och forskning samt hävdar att fakta inte har någon ideologi (även om fakta kan både brukas och missbrukas på ideologiska grunder). Det gör att det Sanandaji säger väger tyngre.

Det skulle vara intressant att få ta del av forskning som motsäger Sanandaji men utan att vara politiskt färgad.

Kompmannen sa...

Jerzy Sarnecki kommenterade Tinos bok i P1 igår. Fakta, men selekterade fakta för att styrka en tes var väl domen. Dock ingen totalsågning.

Anonym sa...

Magnus W:
Att fakta inte har någon ideologi är en minst sagt daterad vetenskapssyn. Men inte förvånande att en ekonom kan säga något så pass okunnigt. Ekonomer är generellt väldigt ignoranta om alla akademiska problemställningar utöver deras egna fakta. Utanför hans fanskara är det få som tar Sanadaji på allvar.
Sanandaji har dessutom en oerhört tydlig ideologi själv. Jag skulle vilja säga att den är precis lika tydlig som exempelvis Scoccos. Att någon är akademiker och anställd på en institution betyder INTE att vederbörande är någon form av objektivt orakel. Andra exempel på det kan vara tex Ulf Bjereld och Ann Heberlein i Sverige och för att ta ett flaggrant exempel Noam Chomsky i USA.

/U

Lester Boré sa...

Undrande.
Självklart kan man inte per automatik utgå ifrån att ekonomer eller andra akademiker är objektiva/oideologiska enbart för att dom inte lovat sin själ till en politiskt färgad tankesmedja eller liknande, men faktum kvarstår ju i att Scoccos 900 miljardersvinster sågats om och om igen medan det Sanandaji presenterats INTE har blivit ifrågasatt gällande riktighet.
Dessutom är det såklart mer sannolikt att de forskningsresultat som produceras utanför en ideologiskt baserad ram är mer neutrala än de resultat som producerats inom en sådan ram, på arbetstid som betalats av ett parti eller liknande struktur med en tydlig ambition eller agenda.
Man biter inte den hand som föder en, typ...

Stellan sa...

U,står du alltså här och påstår att fakta HAR en ideologi? Jag ställer mig bland dom okunniga och ber om en utförlig förklaring på detta. Absoluta fakta finns alltså inte, eftersom det ska avgöras med hjälp av ens egen ideologi? I så fall så faller alla bitar på plats för mig.

Anonym sa...

Absoluta fakta finns så klart i den meningen att det är fakta att jorden är rund, att antalet Stellan Egeland som driver den här bloggen är en (tror jag?), fem myror är fler än fyra elefanter osv.
Men det blir avgjort mer komplext när det kommer till sammhällsvetenskaperna. Där finns inga självklarheter i hur man förklarar saker. Vilka fakta som ska tas med eller inte. Vilka faktorer kan anses påverka eller inte.
Ännu viktigare blir det när man börjar räkna. Kan man stoppa in siffror i en analysmodell och anse att man kommer ut med sanningen? Det här är anledningen till att alla akademiska arbeten har långa tråkiga kapitel som heter "metod" eller liknande. För att andra ska kunna följa HUR har man kommit fram till vad man kommit fram till. Här redovisas och motiveras alla de val som gjorts i arbetet. Att i sitt metodkapitel skriva kort och gott "jag har använt fakta och därmed är mina resultat sanna" skulle tveklöst ge ett underkännande vid en granskning (utom möjligen bland ekonomer då ;-) ).

Det här är skitkrångliga saker, vetenskapsteori kallas det, och i varje högre utbildning (utom ekonomi möjligen) ingår en eller två kurser.

Känner lite att jag ångrar att jag nämnde just Scocco då han tycks vara ett rött skynke för sällskapet här. Vill dock påpeka att han gjort OERHÖRT mycket mer än den där rapporten som niogillar. Vill också påpeka att det är en faktoid att den skulle sågats vitt och brett som det ges sken av här. Men kan förstå hur man kan får den uppfaattningen om man får sin information från ett ganska smalt facebookflöde eller liknande.

Upprepar vidare vad jag skrev ovan om Sanadaji att "Utanför hans fanskara är det få som tar Sanadaji på allvar." Väldigt få faktiskt!

/U

p.s. de akademiska institutionerna är för övrigt utöver alla de oerhört intelligenta personer som jobbar där också fulla av en jädra massa tomtar, att någon har en tjänst inom akademin betyder egentligen ingenting i sak. Man måste alltid granska dem ordentligt. Vet en institution i Gbg där det sitter en tjomme som lär ut att CIA kontrollerar vädret i hela världen med hjälp av utsläpp i luften och att man bör ta Peyote för att kunna tänka maktkritiskt.

Anonym sa...

p.p.s Donald Trump utgör just nu ett utmärkt exempel på hur man kan hålla sig med fakta som passar ens personliga övertygelser.
Roligast tycker jag var när han stod och skrävlade om hur alla CIA-agenter gett honom en stående ovation under hela hans tal.
Anledningen?
Han bad dem aldrig sätta sig ner! Ingen CIA-agen lär sätta sig ner innan överbefälhavaren sagt så.

/U

Stellan sa...

Jaha, jah trodde i min enfald att sådana fakta inte var värda ett skit. Är det inte sånt som man på senare tid har kommit att kalla för "alternativa fakta"?

Är det en stående ovation om man bara står?

Har du lust att svara på min tidigare fråga också?

Anonym sa...

Stellan:

Jaha, jah trodde i min enfald att sådana fakta inte var värda ett skit. Är det inte sånt som man på senare tid har kommit att kalla för "alternativa fakta"?
- "Alternativa fakta" är ju Trump-organisationens uttryck man använder när någon påvisat att de ljugit om enkla saker i stil med antalet myror och elefanter. Sen har det hela dragit i väg och blivit internet-skämt. Roligast tycker jag var Courtney Love som deklarerade att hon "aldrig tagit droger, druckit alkohol, rökt en cigg eller svurit offentligt".
Om Sanadaji hållit sig med "Alternativa fakta" hade det kanske varit mer i stil med "90% av alla som invandrat till Sverige är med i IS", något som ju uppenbart inte är sant. Kritiken mot honom har istället varit att han använder de fakta som gynnar hans syfte (att kritisera invandringen) och att han använder dem på dubiösa vis.

Är det en stående ovation om man bara står?
-Enligt President Trump så är det ju det!!!

Har du lust att svara på min tidigare fråga också?
- Antar att du menar frågan om skillnader på tidigare arbetskraftsinvandring och senare tiders invandring. Jag kan absolut se att det finns skillnader. Men min syn på de människor som kommer hit nu är inte sådan att jag anser det vara en skymt att jämföra andra med dem.

/U

Magnus W sa...

Jag kan erkänna att jag vet för lite om hur omvärlden ser på Sanandaji så påståendena kring det får jag lämna oemotsagda. Att Sarnecki levererar en analys av hans bok som inte är "5 stjärnor av 5 möjliga" ser jag däremot som fullt normalt och definitivt inte inte ett bevis för att något skulle förhålla sig på det ena eller andra sättet.

Däremot vill jag återgår till Sanandajis kritiker. Eller snarare brist på dem. En sajt som brukar var mycket skickliga på att hitta SD-anhängare, somliga kanske lite väl krystade, är IRM (Inte rasist, men). De har såvitt jag vet aldrig nämnt Sanandaji med mer än att de konstaterat att somliga inom SD gillar honom samt att de vid ett tillfälle berört ett litet bråk inom SD när Sanandaji gick loss och rackade ner på dem för nazi-sympatier i samband med någon demonstration.

Hade det funnits en aldrig så liten brun smula för IRM att bygga ett case på så hade de gjort det. Ingen rök utan eld brukar man säga. Och omvänt gäller att det inte heller brinner om det inte ryker.

Jag delar heller inte uppfattningen om att fakta inte är objektiv. Fakta är kunskap och kunskap har inga innebående värderingar. Den stora prövningen är att använda kunskapen på rätt sätt. Så fort (exempelvis) ett samhälle börjar filtrera bort fakta har man slagit in på ett riskfyllt spår oavsett hut goda avsikterna än må vara. Det finns en poäng i det klassiska amerikanska "the truth, the whole truth and nothing but the truth".

Stellan sa...

U, jag håller mig kvar i dom okunnigas rökruta tror jag, för jag trivs bättre med fakta som är fakta. Sen att det finns dom som trollar med siffror och statistik genom att vara selektiva, tycker jag är en helt annan sak.

Jag tycker att dom som arbetskraftsinvandrade, tog tag i spaden och hjälpte till med samhällsbyggandet blir skymfade av att Scocco försöker jämföra dagens stenkastare med dom.

Anonym sa...

Hej igen Magnus,

Där har vi kanske lite den springande punkten tänker jag. Att i en rättegång säga The whole truth osv är en sak; Befann du dig på brottsplatsen eller inte? Där finns ett tydligt sant och falskt.
Men det blir ju mer komplext när det kommer till saker som till exempel "Invandringens effekt på det svenska samhället" där finns inte lika enkla svar.

Sanadaji är alldeles för smart för att likt Björn Söder säga klantiga saker som IRM kan citera och plocka upp. Men hela hans gärning går tveklöst ut på att visa att invandring är dåligt.

Stellan,
Du hävdar fortfarande att du inte är rasist va? För att generalisera och kalla en hel stor grupp för "stenkastare" endast utifrån definitionen att de inte är födda i Sverige av svenska föräldrar, ja det är liksom lite själva grunddefinitionen av rasism.

Ajöken,

U

Lester Boré sa...

Undrande.
Exakt vad innebär din "syn på de människor som kommer hit nu"? Kan du reda ut det för mig så vore du bussig.

Stellan sa...

U, inte utifrån definitionen som du beskriver eftersom den även stämmer in på arbetskraftsinvandrarna som jag snudd på hyllade. Däremot så generaliserar jag när det gäller många folkgrupper, yrkesmänniskor,religionstillhörighet, kön osv,
De som påstår att dom inte tror att kultur, uppväxtförhållanden, religion osv, har ett skit med en människas egenskaper att göra är enligt mitt tycke korkade(oj, en generalisering igen). Men dom kan med all rätt påstå att dom inte är rasister, men endast dom.

Självklart visste jag att du skulle smasha på det upplägget, men jag skrev det ändå, för jag ser fram emot vad detta kommer att leda till om du inte springer ut ur rummet nu när jag visat att jag är satan. Det kan bli spännande att läsa ditt svar på Lesters fråga.

Anonym sa...

Orkar verkligen inte diskutera med Lester så hans fråga får förblir obesvarad.

/U

Stellan sa...

Tänk att man förstod det.
Jobbig fråga...

Preben sa...

Det är ju en jävla skillnad på på vuxna män som kom hit för att jobba här på 70-80 talet (är själv en av dom)och diverse bilbrännande, stenkastande kaosflyktingar som aldrig kommer i arbete.

Lester Boré sa...

Undrande.
Du är så rädd. Var inte rädd.
Låt Schyfferts mantra "var inte rädda" leda dig genom vår konversation.
Det kommer att gå bra, det absolut värsta som kan hända är ju att du framstår som den du egentligen är...

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Stellan och samtliga andra läsare.
Undrandes senaste kommentar gällande frågan han fick från mig säger verkligen allt om den typen av människor Undrande tillhör...
Att inte, på begäran, kunna redogöra för det man säger i en ordväxling med motiveringen att man "inte orkar diskutera" (vilket det ju inte ens var tal om, jag bad bara om en förklaring till det Undrande själv sagt.) är så vansinnigt förslappat/ohederligt/dumt/märkvärdigt att det inte liknar någonting!
Det hade aldrig fungerat eller ens godtagits i den "riktiga världen" utanför fikarummet. - Det hade Undrande också förstått om han nånsin besökt den världen, något han förmodligen hållit sig för god för de senaste decennierna.

Jag undrar om Undrande, tack vare sin enorma akademiska erfarenhet, har tillskansat sig så otroligt höga tankar om sig själv att vederbörande på fullaste allvar tror sig stå över den bullriga allmogen på ett sätt som inte praktiserats sedan medeltidens aristokrati.

"Orkar verkligen inte diskutera" - Hahaha! Endast en intellektuell krympling skulle kunna leverera en så ofattbart bedrövlig replik och samtidigt tro att den framtida trovärdigheten skulle kvarstå.

Anonym sa...

Stellan, Det är skitenkelt. Jag har följt Lesters sätt att diskutera här i kommentarfältet under en ganska lång tid. Kan inte se att något vettigt skulle komma ut ur att jag gav mig in i en diskussion men honom. Om du inte förstår vad jag menar så är du förmodligen förblindad av vänskap. Och det kan ju vara fint på sitt vis. ;-)

Andra läsare som följt Lesters härjningar genom åren kanske eventuellt kan vara mer förstående för mitt val. Tycker att jag i den här tråden och några innan visat prov på ambition att föra resonemang, söka dialog, förklara hur jag menar osv, men Hr Bore lämnar jag därhän. Förr eller senare dyker det väl upp någon annan som Lester kan få "diskutera" med. Men den personen blir inte jag.
Ledsen om jag gör dig besviken Stellan men så får det bli.

Anonym sa...

... glömde signaturen.

/U

Lester Boré sa...

Undrande.
Är det min fula ovana att alltid försöka förklara hur/vad jag menar om någon frågar, eller är det mitt ofina sätt att ifrågasätta dåliga svar som du menar hör till mina "härjningar"?
Vad är det som är det konkreta problemet? Berätta, beskriv, påpeka detaljer eller vad som helst som ger insikt i vad du tycker är så vansinnigt dåligt med sättet jag framför min åsikt på.

Det borde inte vara svårt för dig att besvara den frågan.

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Stellan.
Undrande använder sig av den marxistiska trollkonsten patologisering! - Hurra!
I det här fallet menar Undrande följande:
Om du till äventyrs inte skulle hålla med Undrande i dennes framställning av mig så beror det såklart inte på att du, i egenskap av intelligent och kritiskt tänkande varelse, har funderat och kommit fram till en annan slutsats än Undrande gjort... Nej, om du inte håller med Undrande så beror det på att det är nåt som förblindar dig och hindrar dig från att ta rationella beslut. - I det här fallet att vi skulle vara vänner.
Andemeningen i den klassiskt kommunistiska besvärjelse som Undrande hostar ur sig är följande:
-Om du inte håller med mig är det nåt fel på dig.
Den har använts av Sovjet, Kina, Ungern, Östtyskland osv osv. Som botemedel mot detta felaktiga tankesätt användes bl.a "omskolning", sinnessjukhus eller deportation i avsikt att "förandra umgänget"...
Det är visserligen en väntad hållning från Undrande men det är ändå intressant att avklädningen sker så ogenerat.

Stellan sa...

U, då ställer jag en fråga istället.
Tror du på att människor från ett visst område är överrepresenterade som förövare inom vissa kategorier av brott? Om ditt svar är ja, varför tror du att det är så?

Anonym sa...

Vilken oerhört märklig hypotetiskt fråga. Det är ju helt omöjligt att svara på vad orsakerna till ett brott skulle kunna tänkas vara om jag inte vet varken vilken förövaren är eller vilket brottet är!!!

/U

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag tror att etniska svenskar är överrepresenterade när det gäller fällande domar vid brott mot lagen om hets mot folkgrupp.
(Det beror sannolikt inte på att svenskar är mer fientliga till andra folkgrupper än vice versa, utan på att lagen tillämpas på ett sätt som är ofördelaktigt för vita.)

Stellan sa...

U, nu börjar du bli jävligt pinsam.
Jag tycker inte att du ska gaffla om saker som du inte kan redogöra för här i fikarummet.
Att du inte svarar Lester är inte särskilt förvånande, både Åland och Sverige har ministrar som precis som du och små barn, inte anser sig behöva svara på frågor om den som ställer frågan är dum.

Det är heller inte förvånande att du avfärdar min fråga, även om svepskälet var patetiskt. Nu är det ju tämligen bevisat att vissa brott främst begås av människor från vissa områden, och min fråga var ju om du TROR på det, och i så fall hur det kommer sig. En jävligt enkel fråga skulle jag säga. Du säger ju att sanningen är ideologisk, så jag undrade(förut alltså, nu skiter jag i det) om din ideologi tillät dig att tro på den sanningen.

Vad som är lite förvånande är att om inte jag delar din uppfattning om Lester, så måste det bero på en faktor såsom vänskapsband. Ja, för du har ju alltid rätt, så om man inte tycker som du, så måste det bero på någon utomstående faktor.
Jag tycker också att Lester har en hård ton och är raljerande, men han kan ju alltid redogöra för det han skrivit.
Det är ju inte alla som klarar av det här.

Lester,du verkar ju klara av att svara på oerhört märkliga och hypotetiska frågor, så jag smäller av ett par till:

Tror du att raggare i större omfattning än andra bilister visar rumpan genom rutan. Om ja, isf varför?

Tror du att hundägare oftare än andra flanörer bär en påse med exkrementer i handen? Om ja, isf varför?

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag tror att det som Undrande hakade upp sig på i din frågeställning var att den tidiga var betydligt mer ospecificerad än de två senare frågorna du ställer här ovan... huruvida Undrande förstod vad andemeningen i din frågeställning var låter jag vara osagd...
Pga min misstanke kommer jag att förändra dina frågor en aning, enbart för att dom ska bli lika märkligt hypotetiska och omöjliga att svara på som den du ställde tidigare och som jag tog mig friheten att besvara...

Tror du att vissa bilister i större omfattning än andra bilister visar rumpan genom rutan. Om ja, isf varför?
-Ja, raggare visar sannolikt stussen oftare än andra undergrupper inom gruppen "bilister". Anledningar till det kan vara att uppvisandet av den egna aktern är en levande del av vissa raggares internkultur samt att gruppen raggare tenderar att använda alkohol som ett socialt smörjmedel, vilket i sin tur kan leda till kroppsuttryck av en mer impulsiv karaktär.

Tror du att vissa flanörer oftare än andra flanörer bär en påse med exkrementer i handen? Om ja, isf varför?
-Ja, hundägare har sannolikt en större representation inom gruppen exkrementbärare än övriga undergrupper inom gruppen flanörer. Anledningen till det kan vara att hundägare oftare är ute på s.k "hundpromenad" än vad icke-hundägare är och det är just vid dessa promenader som påsen nyttjas och bärs omkring.

Peder sa...

Lester och Stellan!

Jag har en liten fundering; de senaste åren har antalet interner i svenska fängelser minskat till att ligga på en nivå av knappt 3800 individer. Siffror vi inte haft sedan sjuttiotalet. Som vi alla vet så kan inte gemene man få ut hur många av dessa som är utrikes födda. Hur som helst så utgör internerna mindre än en promille av befolkningen.

Även om man skulle anta att 100% av de fängslade brottslingarna utgörs av utrikes födda, så skulle antalet fortfarande i relation vara mindre än en fjärdedel av de läkare som är födda utomlands. Där finns det enkelt tillgänglig statistik: 34% av knappt 40 000 läkare i Sverige.

Så vad baserar ni era åsikter på att den ökade emigration vi hade 2014-15 skulle utgöra ett så kraftfullt hot mot vårt land.

Det måste väl ändå vara upp till svenskarna själva att bestämma hur nationella vi vill vara. hur blå ögon man vill ha på sina barn och så vidare.

Att hävda att det pågår en agenda för att byta ut våra grundläggande värderingar och traditioner utan att gemene man förstår, det är ju att utifrån sina egna åsikter förminska sin omgivning till att motsvara utrotningshotade djur i klass med pandor. Själv har jag svårt att tro att vi behöver ett WWF för bevarande av knätofs och nyckelharpa. Men om det behövs så finns ju iaf motsvarigheten till pandaporr: Fädodjäntan.

Tyvärr för er så är det nog så att den svenska folksjälen inte bryr sig i samma utsträckning som er. Förändringen ses inte som ett hotande problem i grunden. Tvärtom är jag övertygad om att den, då den är uppbyggd av inflyttade kulturer sedan hedningatid alltid varit i förändring och alltid kommer vara det.

Jag skulle ha väldigt svårt att leva i en skapad nation lika fejk som Skansen. Tror att de flesta skulle det. Det räcker gott med att man har faluröda väggar på landet med vita knutar och familjens arvegods i behåll och en lagom inblandning av husmanskost i dieten.

I övrigt tycker jag att det står var och en fritt att göra som de vill. Det verkar lite mossigt att vara fruktansvärt upprörd bara för att ens egna åsikter inte är i majoritet.

Peder sa...

ökade immigrationen skulle det vara. Damn autocorrect!!

Magnus W sa...

Peder, intressant.

Om man viktar vårt numera låga antal interner mot polisens uppklarningsstatistik samt även tar höjd för befolkningsökningen, hur ser det ut då?

Per sa...

Peder,
Det är väl inte internerna som springer runt på gatorna och skjuter folk?
Man kan vara icke-europé även om man är född i Sverige.

"Det måste väl ändå vara upp till svenskarna själva att bestämma hur nationella vi vill vara"
Valresultaten respekteras inte, så svaret är nog nej.

"Själv har jag svårt att tro att vi behöver ett WWF för bevarande av knätofs och nyckelharpa."
Men lagar för att skydda minoriteter behövs?

"Tvärtom är jag övertygad om att den, då den är uppbyggd av inflyttade kulturer sedan hedningatid alltid varit i förändring och alltid kommer vara det."
När i historien har vi haft en inflyttning av nuvarande storlek?

"Jag skulle ha väldigt svårt att leva i en skapad nation lika fejk som Skansen."
Du tror inte att nuvarande utveckling är skapad?

Lester Boré sa...

+1 på Per.

Stellan sa...

Jag lutar mig tillbaka och glädjs över att Per kom in på en fika.
Svara kan jag ju göra sen när man sett vad Per får för svar.

Anonym sa...

Peder, Rinkeby får en ny polisstation med 240 anställda varav 230 i yttre tjänst......öppna ögonen för i helvete och sluta förneka att massinvandring INTE leder till ökad brottslighet.

Johnny Boy

Anonym sa...

/U: Inser du själv hur pinsam du är?

Varför jag undrar det? Du svarar inte ens på enkla ställda frågor.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

/U: Vad jag förstått, så är du för invandring, vilket jag tror de flesta här på Stellans blog också är, men inte i denna nuvarande form.

Får man ställa en enkel fråga till dig?
Varför blomstrar inte Malmö, för det borde väl denna stad göra vid detta laget?

Mvh Skogåsbon

Peder sa...

Hej Per!

Ska försöka att svara i samma ordning som du:

Nej självklart är det inte internerna som skjuter på gatorna då det ligger i sin natur att de inte vistas på gatorna utifrån sin internering, även om de kan vara dömda för just sagda brott. Så vad är din poäng?

Icke-europé, satanist, miljöpartist, ja vi är alla fria att stödja så gott vad vi vill inom ramen för demokratin. Fin grundtanke det där.

20% av folket stöder SD. Hur många invandrare finns det. Båda är i minoritet än så läng så jag tycker nog inflytandet är proportionerligt.

Allas fri och rättigheter bör skyddas till det yttersta. Minoriteter kan stödja sig själva. Deras överlevnad bygger på deras inre styrka. T ex kan de som tycker rasblandning är en styggelse hålla sina blodslinjer rena som ett rent fritidsprojekt. Rent generellt bör bidragssystemen kapas rejält i det här landet. Alla former av parasiter stör mig. Personligen stör en arbetslös norrlänning mer än en syrisk båtflykting då de fötts med alla förutsättningar. Gratis universitet osv. De är ju bara rätt upp och ner lata när de fräser runt på sina skotrar betalda med svartjobb.

Per, du har helt rätt, Att folk faktiskt vill flytta hit är en nymodighet från 1900-talet och framåt. Historiskt sett har ju folk emigrerat i stora skaror för att slippa svält och armod. I början av 1600-talet immigrerade 2000 valloner hit under en 15-års period till en befolkning på 900 000 personer. Motsvarigheten till 25 000 personer i dagens Sverige. De har idag ca 200 000 ättlingar vilka de flesta till 75% är utblandade så ja. Det gick lugnare till förr. Dock har folkvandring alltid präglat vår historia. Det är bara att titta på språken. Engelskans window kommer från vikingarnas vindue dvs vindöga. Vårat fönster kommer från franskans fenestrè tack vare Gustav III regim, vilket genom böndernas uttal blev till fönster. Så vilket ursprung ska vi återgå till? Ska du nu med den här nya informationen börja säga vindue?

Jo utveckling är självskapande då inget är statiskt så vad är din poäng?

Peder sa...

Lester!

Hur många minuspoäng får jag?

Peder sa...

Johnny boy!

Med tanke på att när Stora Ursvik när det färdigtbyggt om 8 år kommer betyda att befolkningen i det området ökat med 25 000 personer så verkar det utmärkt att man dimensionerar ordningsmakten absolut. Bra tänkt där!

Anonym sa...

Tack för svar Peder, historielektionen var fin men helt ointresseant.

Jag som störs av det som händer nu lever i nutid.

Det välfärdssamhälle som Svenska skattebetalare byggt upp i efterkrigstid raseras fort när vi nu lånar ca 10 miljarder i månaden för att hålla stora mängder flyktingar med mat husrum utbildning och sjukvård, en hedersvärd uppoffring av sällan skådat slag.

Men om alla vill dricka hur länge räcker vattnet i hinken ?

Sittande så kallade regering har infört gränskontroller för att stävja invandringsvolymer som vida överstiger vad lilla Svea mäktar med.

Med denna massinvandring uppstår segregation som i sin tur leder till kriminalitet.

Är jag rasist för att jag inte håller käften och fortsätter betala skatt så svaga politiska beslut fortsätter urholka landets välfärdssystem ?

/Johnny Boy

Per sa...

Peder,

Antalet interner är inte en bra indikation på brottsligheten.

Vallonerna ja... Vem ska baka min pizza om vi inte fortsätter med massinvandringen!?

Fenestrè säger du... Gruppvåldtäckter kanske inte är så farligt ändå.

Trollar du Peder?

Peder sa...

Nej Per jag trollar inte

Jag har följt den här bloggen i åratal då mitt intresse för motorhobby och träbåtar är starkt och genuint. När det var sådana inlägg som avhandlades så kommenterade jag inte så mycket då jag inte känner någon av herrarna i bekantskapskretsen förutom FixarErik. Dock läste jag alltid kommentarerna med stor behållning. Det var lysande roligt när Rocket och de andra pratade om trimmade mopeder osv. Även Lesters nostalgiperverterade anekdoter var lustiga och välskrivna.

Nu avhandlas det helt andra ämnen här som ligger mig närmare att kommentera därav min ökade aktivitet.

Per, tyvärr faller min respekt för dig en hel del när din enda kommentar till konkreta etymologiska fakta bemöts med ett felstavat nonsensuttalande. Våldtäktsförövare är det vidrigaste som existerar och det är nog det enda vi någonsin kommer vara överens om här. Stellan har också hävdat att jag med mina övriga resonemang har en överslätande inställning till dessa avskum. Så är verkligen inte fallet. De våldtäktsmän som tas på bar gärning och det är ställt över allt annat tvivel vad de är skyldiga till får gärna vad mig anbelangar hängas upp på en krok och blästras med Steel grit.

Men det verkar lite lustigt att de som begår brott bland våra immigranter ska vägas så mycket tyngre och utgöra ett avgörande skäl till varför ni inte önskar hela gruppen här då de är i minoritet i gruppen. Om det är så fruktansvärt med den kriminalitet som dessa gör sig skyldiga till vad vill ni då göra med de etniska svenskar som begår samma brott? Jag har försökt lyfta den frågan förut utan att få några konkreta svar...

Johnny, jag störs också av vad som händer i min nutid. Det är så fullkomligt vidrigt när nationalister står och delar ut förnekelseflygblad vid Åsö Gymnasium när 93-åriga Emerish Roth, överlevare skulle hålla föredrag. Hans kommentarer på det hela i studio P1 är bland det bästa jag hört.

Det är lika vidrigt hur svenska befolkningen blundar för den trafficking av bulgariska och rumänska romer som pågår. När man på Youtube kan se motsvarigheten till Bulgariens Uppdrag Granskning göra djuplodande undersökande reportage på plats i Sverige och Bulgarien och visa att de tiggande får betala 120 euro för att komma hit och sen utnyttjas av maffialiknande strukturer och detta är något som bara hejas på av PK-eliten.

Okunskap och förhastade åsikter baserade på osäkerhet och hat är de farligaste tendenser ett samhälle kan ha, och just nu finns det för gott om den varan

Per sa...

Haha, där kom det. Ingen debatt om invandring i Sverige år 2017 är komplett utan att nämna *trumvirvel* förintelsen!

Lester Boré sa...

Peder.
Detta kan uppfattas som lite spretigt men det är svårt att hålla sig kall när man läser texter av den kalibern du levererar.

Varför bor du i Sverige? Uppenbarligen så gillar du ju inte svenskar eller svensk civilisation/kultur. Internet, träbåtar och motorfordon finns ju i Syadamerika, Afrika och Levanten också... Är det "välfärden" som binder din vid våra fäders jord månne? Familjen kan det ju iaf inte vara eftersom du ju helt utan tvivel sätter din familj i samma känslomässiga fack som okända människor från avlägsna platser.

Har du läst mycket om förintelsen eller är det Emerichs berättelser som ligger till grund för din uppfattning i frågan?
Oavsett vad det handlar om i sak så anser jag att det är långt ifrån "vidrigt" att enskilda människor eller organisationer kan propagera i enlighet med sina egna uppfattningar och åsikter på sätt som inte skadar andra, det kallas yttrande och åsiktsfrihet. Jag inser såklart att du inte känner någon större förtjusning inför den typen av frihetliga grundförutsättningar men du kan ju försöka tänka dig in i en icke-bolsjeviks huvud ett tag så kanske det klarnar även för dig...
Nationalister är dessutom, till skillnad mot kommunister och liberaler, ganska bra på att propagera utan våldsinblandning. - Och nej, självförsvar är inte att räkna som våldshandlingar i det sammanhanget.

Du bjussar på en del förakt mot det svenska folket i dina kommentarer...
Du tycker inte att folkutbytet/massinvasionen är ett hot mot vårt land?! - Det stämmer iofs om man definierar ett land som enbart ett stycke mark, men om man med "land" menar en civilisation eller en kultur som är kopplade till ett folk och en bit mark så är ditt uttalande helt absurt. Närmare bestämt så in i helvete dumt.

Finns det ett självändamål i att utlandsfödda utgör en stor del av nationens läkarkår eller är det huvudsaken att den utlandsfödda delen läkare är större än den utlandsfödda delen av de internerade? Finns det fler yrkesgrupper som bör underkasta sig stor inblandning av utlandsfödda och isåfall vilka?

Du nämner också "den svenska folksjälen" vilket känns märkligt eftersom du sannolikt inte har begåvats med ett uns av denna och utifrån ditt resonemang upplever jag att du själv är närmre bekant med "den svenska folksjällösheten".

Du fortsätter i samma stil men det känns meningslöst att rada upp vari våra åsikter går isär men det är alldeles uppenbart att du lever ditt intellektuella liv med utgångspunkt i det som serveras dig via TV4, DN och andra liknande medier vars definitioner gällande öppen debatt och yttrandefrihet cirkulerar kring bl.a förment feministiska konstnärers "rättighet" att måla fittor på skolbyggnader och liknande kulturyttringar/åsiktsyttringar.

När jag läser det du skriver, som för övrigt är tankemässigt allmängods hos de mediala och politiska herdarna, så stärks jag i min övertygelse att den tid vi nu lever i har många beröringspunkter med 20-30talens Europa. De kommunistiska banérförare som attackerade de centraleuropeiska staterna i samband med och efter statskuppen i Ryssland är närvarande även här och nu, den dekadens och offensiva liberala hållning mot samtliga civilisationsbärande värden vi upplever idag var närvarande även där och då, den globala finansmaktens påverkan på vad som varit självständiga nationer är återigen närvarande och visar sig numer dessutom helt oblygt.
Den stora frågan är om den västerländska civilisationen kommer att gå den väg du (trots att du inte fattar det själv) förespråkar, dvs mot polisstaten, övervakningssamhället, det lågintensiva inbördeskriget osv osv, eller om europas folk återigen kommer att bilda försvar mot de element som förslavar och utnyttjar oss? - Huruvida du anser dig vara en del av "oss" kan jag såklart inte svara på...

Stellan sa...

Peder, Jag vet inte riktigt vad det är du försöker bevisa med dina frågor, men nu ska jag i alla fall svara.
Mitt intresse för hur många läkare kontra interner och vad dessa har för etnicitet är mycket lågt. Jag vet inte vad det möjligen skulle vara för tröst då man utsatts för brott, att vi har gott om läkare med ursprung från utomeuropeiska länder.
Du undrar vad vi baserar våra åsikter att den ökade emigration vi hade 2014-2015 skulle vara ett kraftfullt hot mot vårat land...
Jag visste inte ens att vi hade en ökad emigration de åren, så var du har fått det ifrån att jag anser det vara ett hot vet jag inte. Jag emigrerade förvisso själv men det var 2013. Och, jag kan ju passa på att tillägga att jag emigrerade just på grund av att såna som du har gjort att tryggheten är som bortblåst för sådana som inte bor där du gör(jag gissar återigen på södermalm, du svarade ju inte på den frågan sist).
Om man har levt sitt liv där jag har gjort det, haft barn i skolan där jag har haft det, har jobbat i dom områden där jag har arbetat, så skiter man i om Sarnecki ljuger sig blå om att allt bara blir bättre(även han har ju börjat erkänna det motsatta på sistone), för man ser ju själv att det blir sämre. Mycket sämre!

Inte ens du har väl undgått att läsa om kod 291, bilbränderna i alla förorter, gruppvåldtäkternas utbredning, den ökade skottlossningen, barn som dör i granatattack i Göteborg, kvinnor som inte kan jobba kvar i Nordstan, knivmord på Ikea, övergrepp på festivaler, osv...

Och kom inte dragandes med socioekonomiska faktorer, för att det har funnits i alla tider, men inte fan sprang man omkring och eldade bilar förr eller runkade på badhusen, annat än i högst enstaka fall.

I dina ögon Peder, är jag gärna mossig. Faktum är att ju mossigare du anser mig vara, desto bättre betyg är det för mig.

Stellan sa...

Jaha, nu blev jag uppmärksammad på att det var immigrationen du menade,Peder. Nåja, svaret blir i stort sett detsamma ändå.
Ämdringen blir att jag inte bara ser immigrationen från de åren som ett hot, mitt folk fick på käften för att dom var svennefittor långt innan dess...

Lester Boré sa...

Peder.
Ska försöka svar på dina frågor nu, det kan dock bli lite spretigt igen...

Du skriver:
"Så vad baserar ni era åsikter på att den ökade emigration vi hade 2014-15 skulle utgöra ett så kraftfullt hot mot vårt land."
-Hur definierar du "land"?

Du skriver:
"Det måste väl ändå vara upp till svenskarna själva att bestämma hur nationella vi vill vara. hur blå ögon man vill ha på sina barn och så vidare."
-Självklart är det upp till svenskarna att bestämma! Problemet idag är att det inte längre är svenskarna som bestämmer fullt ut i sitt land eftersom det beslutats över sovande svenskars huvud att i princip alla människor i hela världen är svenskar, något som i sin tur innebär att icke-svenskar har lika stort mandat som svenskar att bestämma här..
Att kunna ta den typen av beslut din fråga gäller så krävs det vissa förutsättningar, det krävs en nationell/folklig medvetenhet som är helt naturlig sett ur ett historiskt perspektiv men som fråntagits oss på senare tid, det krävs också en sanningsenlig intelligent debatt och nyhetsrapportering. Alla beslut som tas på oriktiga grunder blir såklart föremål för ifrågasättande.

Tugget om pandor och rådande agendor är bara dumt. Jag vet inte vad eller hur jag ska svara...?

Du skriver:
"Tyvärr för er så är det nog så att den svenska folksjälen inte bryr sig i samma utsträckning som er. Förändringen ses inte som ett hotande problem i grunden. Tvärtom är jag övertygad om att den, då den är uppbyggd av inflyttade kulturer sedan hedningatid alltid varit i förändring och alltid kommer vara det."
-Att "förändringen" inte ses som ett problem kräver inga avancerade förklaringsmodeller men det bygger återigen på att det svenska folket inte på många år har givits förutsättningarna för att analysera dessa saker på ett korrekt sätt. Det svenska folkets förmåga att tänka större än industrisemester och ny volvo har på sovjetiskt vis vingklippts under de senaste fyrtio åren. Universitetsmiljöerna och des traditions/nations/folk/mänsklighetsfientliga värderingar är en del i och ett resultat därav.
Du tycker förmodligen och av samma anledningar som utmärker din kommentar här ovan att det är konstigt att en del, till sydkorea "avhoppade", nordkoreaner återvänder till nordkorea under deras "neutraliseringsprocess"

Forts. följer

Lester Boré sa...

Du skriver:
Jag skulle ha väldigt svårt att leva i en skapad nation lika fejk som Skansen. Tror att de flesta skulle det. Det räcker gott med att man har faluröda väggar på landet med vita knutar och familjens arvegods i behåll och en lagom inblandning av husmanskost i dieten.
-Det Sverige vi lever i är MER fejk än vad Skansen är.

Slutligen skriver du:
I övrigt tycker jag att det står var och en fritt att göra som de vill. Det verkar lite mossigt att vara fruktansvärt upprörd bara för att ens egna åsikter inte är i majoritet.
-Det här är mest intressant faktiskt.
Uppenbarligen så förstår du inte nånting av den kulturkamp som pågår i Europa, "Europaryssland" och USA.
Det handlar inte om att mina åsikter inte är i majoritet. Det handlar om betydligt allvarligare saker än så, det handlar om att den västerländska kulturen och vårt sätt att leva är under attack, vem som attackerar är såklart inte entydigt eller uttalat med det är heller inte relevant i den situation vi befinner oss.
Du tycks tro att dessa spaltmetrar som skrivs här och annorstädes bara är ett sätt för t.ex mig att klaga på "att ingen tycker som jag"? Inget kunde vara mer fel.
Jag är fast övertygad om att det kommer att gå åt helvete på riktigt om vi inte slutar upp med vår självförnekelse och andra sinnessjuka saker som pågår i det postmoderna samhället.(Med "åt helvete" menar jag alltså inte att nån Röding får en trynstöt på första Maj utan snarare ett krigsliknande tillstånd snarlikt det i 30-talets Tyskland eller 20-talets Rumänien och Italien.)
De saker som kommit att debatteras här på senare tid (Invandring, feminism, HBTQ och Gud vet allt...) är inte annat än en del av det strukturer som hotar den västerländska civilisationen, alltså INTE de egentliga problemet.
Problemet är de människofientliga tankar som av nonchalans, lathet, dumhet eller ondska implementerats i liberalismens namn. Det finns hur många exempel som helst på "rättviseorganisationer" och liknande som ENBART skapar konflikter i samhället, det handlar inte längre om "klasskamp" eller bourgeoisies utrotande utan det nya är fenomen som t.ex Black Power rörelser, radikalfeministiska och antivita rörelser som samtliga gör sken av att stå för nån slags rättvisa, jämlikhet eller andra, i sammanhanget fullständigt verklighetsfrämmande eufemismer. (Inte helt oväntat dyker Marx upp i tankarna...)
Det blir lite svårt att prata om dom här grejerna när man är på så extremt olika nivåer eller har så extremt olika utgångssynsätt, och att redogöra för ideologiska eller filosofiska helheter och detaljer kräver mycket tid och mycket text, samtidigt som man ju lever med det faktum att motståndaren gör allt som står i dess makt för att missförstå varje stavelse i den trevande förklaringen...
Jag förstår naturligtvis att människor kan vara av en annan uppfattning än jag men tycker ändå att det ofta saknas en intellektuell hederlighet eller kanske snarare ärlighet hos primärt vänsterpolitiska och liberala motståndare.
Det jag menar är att istället för att förneka den enorma kulturella förändring som kommer att ske om Europa fortsätter på det inslagna spåret så borde man från motståndarhåll erkänna den och redogöra för varför den är av godo.

Det skulle behövas en diskussionsgrupp för det här.

Lester Boré sa...

Jag hatar att jag måste förtydliga det här men av erfarenhet så vet jag att det brukar behövas...
Att jag beskriver lobbygrupper och andra organisationer för Black power, feminism, hbtq mm som problematiska företeelser betyder alltså INTE att jag har något emot svarta, kvinnor, bögar, flator och andra individer som skulle kunna känna sig träffade av detta.
Jag anser också att det finns skillnader mellan svarta och vita, kvinnor och män, homosexuella och heterosexuella osv.

Stellan sa...

Skillnader?? Vem är du Lester, djävulen eller? Snart påstår du väl att man visst får ta skit ibland och att man inte alltid kan vara sig själv fullt ut i alla situationer...

Peder sa...

Ja du lille Per, nu tuffar du ju fullständigt på tomgång och jag måste nog säga att jag inte känner behov av att vidare prata med dig så länge du inte höjer nivån på ditt argumenterande. Men ett litet förtydligande: Ja, Tredje riket och deras handlingar kommer alltid vara intressant att referera till då det är det mest storskaliga exempel vi har för vad som händer i en nation när man bokstavligt och handfast börjar selektera vilka egenskaper hos befolkningen som skall existera utifrån en tydlig ideologi. Stalin sägs ha dödat flera. Mao förgreps sig på sitt lands invånare likväl. Som i de flesta diktaturer. Men det var irrationella handlingar mer påminnandes om när man avrättade alla med glasögon i Kambodja för att folk med glasögon troligtvis var intellektuella i större utsträckning än de hade synnedsättning. Därav tar jag inte dessa ogärningar på samma allvar som Nazitysklands då det är helt andra förutsättningar för motiven som föreligger. Dock är handlingarna i sig lika avskyvärda.

Peder sa...

Tack Lester för att du återigen tydliggör att du anser de som inte delar dina åsikter såsom sovande, vilseledda och lite mer diffust omöjliggjorda att kunna betrakta sin omvärld på ett korrekt sätt. För mig speglar det ett människoförakt där du finner en rätt att se ner på dina medmänniskor utifrån att du anser dig förmer än övriga.

Jag vet inte om du anser att Emerich är sanningsenlig i sina berättelser. Men att du tycker att det är helt i sin rätt att demonstrera sin åsikt på allmän plats har du rätt i men att göra det inför någon som utsatts för kraftiga övergrepp anser jag vara total avsaknad av takt och ton. Om jag och några gelikar skulle ställa oss framför en domstol och sprida budskapet att en gruppvåldtagen kvinna ljuger för att få uppmärksamhet skulle vi utöva samma rättighet som ditt exempel men det skulle i mina ögon vara otroligt kränkande mot den utsatte i fråga.

Nej Lester det är inte välfärden som driver mitt motiv att bo här, tvärtom skulle jag vilja montera ner alla delar av välfärden som inte handlar om vård, skola, omsorg, polis och försvarsmakt. Jag skulle vilja leva i ett samhälle betydligt mer fritt från bidrag än vad vi har idag. Vad jag gillar med Sverige är att i alla fall den stora majoriteten av befolkningen är nyfiken och inbjudande. När mina förfäder arbetskraftsinvandrade hit 1642 fick de en möjlighet att ge sina kunskaper till nationen och de fick i sin tur en möjlighet att frodas i detta land. Så därav ser jag det som min plikt att se till att vi även i framtiden ger fler människor samma möjlighet här. Dock tror jag nuvarande bidragssystem till alla självsvalt ickearbetande står starkt i vägen för detta.

Ja det är intressant att det hot mot västerlandet som du målar upp ska vara så svårt att precisera mera. Jag tror inte att någon religiös eller kulturell eller politisk ideologi kommer bli så stark att den blir världsdominerande. Däremot så har du helt rätt i att det globala storkapitalet mera oblygt visar sin agenda i samtiden än tidigare. När vi pratat om detta tidigare har vi snabbt hittat en samsyn om denna agenda då vi troligtvis använder oss av exakt samma källor vad gäller kunskapsinhämtningen kring detta. Möjligtvis med skillnaden att jag är mer intresserad av kapitalisternas inblandning och initierande av krig samt vilja att tillskansa sig statsskulder via den vägen än med vilken konspiration de har för att förslava världsbefolkningen. Personligen tror jag inte det finns ett behov av att kontrollera individen i en sån utsträckning då det verkar hämmande på tillväxten. Frågan är ju vad det senaste ekonomiska experimentet med minusränta skall leda till. Vad tror du?

En sak till som för mig faktiskt är ganska rolig är att till de grupper av sekatörfeminister, "jag tror att den homosexuella akten fullt utgör min personlighet så därför måste jag nämna den i varje mening" HBTQ aktivister osv som vi båda aktivt avskyr på samma sätt så måste jag även sälla främlingsfientliga till den kategorin. Alltså människor som tror helt blint på sin världsuppfattning och anser sin omvärld ha fel för att den inte lägger samma vikt för sina hjärtefrågor och tycker att de åsikter som densamme ställer sig bakom skall få ett oemotsagt genomslag i samhället oavsett ifall det finns en majoritet för saken eller ej. Du verkar ju tycka att samma mekanismer inte kan appelleras på främlingsfientliga då de har ett så ädelt syfte. Varför?

Peder sa...

Stellan!

Nej jag bor inte bland toppluvorna på Södermalm, jag röstar inte rött och jag bor i förort på västra sidan av stan där jag lovar att jag sett samma saker som ni hade längs med Nynäsvägen. Den stora skillnaden är nog bara att jag haft ett antal vänner och flickvänner som invandrat i nutid och de har alla varit fantastiska människor så långt från de onda människor som ni verkar tycka utgör majoriteten av de människor som flyttar hit. Ska vi kräva att alla som kommer hit skall vara oförvitliga ska vi ju i så fall kräva samma sak av ursprungsbefolkningen av etniska svenskar och vad skall det få för konsekvens för de av dessa som inte lever upp till Astrid Lindgren idealen? Deportation? Likvidering?

Skillnader? Nej det är väl det vi debatterar friskast här. Att alla skall ha samma värderingar och traditioner. I det blågula fiskstimmet får det ju inte förekomma. Men vi glömde det viktigaste ordet ju: Kränkt, kränkt kränkt. Nej just det, det är ju det man enligt PK-maffian per automatik blir om man får ta lite skit ibland och inte kan vara sig själv fullt ut. Så nämn för sjutton inte något åt det hållet;)

Stellan sa...

Peder, jag tror inte att den stora skillnaden är att du har haft några underbara flickvänner och vänner från mena-området i din närhet. Jag tror att den stora skillnaden är att du ser på detta emotionellt snarare än pragmatiskt.

Det råder givetvis ingen tvivel om att det finns underbara människor från andra delar av världen, men det betyder inte att dom ska ha fri tillgång till Sverige.

Det spelar ju liksom ingen roll för mig att du har haft en fantastisk flickvän från Irak eller att det vimlar av läkare från Somalia, när mina nära och kära inte kan vara ute efter mörkrets inbrott längre. Tar man hit mellanösterns människor så får man givetvis mellanösterns problem. Det är obegripligt att så många inte fattar det. Inte ens nu när förorterna börjar se ut som mellanöstern så fattar ni.
Du vet ju att man kastar sten på polisen och ambulanspersonalen, men du sitter och refererar till gamla flickvänner.

Varför skulle vi kräva samma sak av folk som byggt landet, som av dom som kommer från andra sidan jorden?
Jag kan fan knappt tro att du skriver något dylikt! Helt absurt.Peder sa...

Stellan!

Då repliker jag med att du också reagerar emotionellt och inte pragmatiskt. När du säger att det i Stockholm är omöjligt att vistas ute efter mörkrets inbrott är det en överdrift. Vi har utanförskapsområden ja men hur många kastar sten på polisen? Är de tusentals eller?

Jag känner mig också otrygg ibland när jag vistas ute sent på kvällen. Då är jag rädd för att bli påhoppad av någon överförfriskad svenne med dåligt ölsinne. För jag känner att sånt oprovocerat våld är svårt att skydda sig mot. Så ja vi är olika vad som skrämmer oss mest uppenbarligen. När det kommer till min dotter så är jag även där mer rädd för att hon skall bli utnyttjad på en hemmafest än utsatt av okänd gärningsman utomhus. Då det finns förövare av alla färger som vi talat om tidigare kommer jag aldrig vara trygg med att hon inte någonsin kan riskera utsättas för något oavsett var man bor. Så jag tänker att mycket information om riskmedvetandet, en fjäderbatong i handväskan och vetskap om hur man använder den kan lugna mitt sinne mera faktiskt. Men det är en skräck man alltid kommer leva med att det ska hända ens barn något.

Ska jag tolka det så att du tycker det är mindre dåligt om infödda utför kriminella handlingar än andra? Varför då? Skulle det vara värre om jag född här av svenska föräldrar med svenskt pass skulle stjäla en bil i Spanien än i Stockholm? Tyvärr förstår jag inte alls hur du kan tycka det är absurt att man tittar på alla sina medmänniskor med samma ögon. Utveckla gärna för här känner jag att vi står så långt ifrån varandra åsiktsmässigt så jag blir väldigt nyfiken på vad du baserar din uppfattning på. Hjälp mig få insikt i detta

Stellan sa...

Peder,Så där skrev jag fan inte! Att hålla sig till sanningen är inte din grej va?
Svarar på resten i kväll... Kul att dottern har illegala vapen i väskan som pappsen uppmuntrar till!
Fjäderbatong i väskan har ju svenska tjejer haft i alla tider.

Peder sa...

Nej jag hoppas du inte menade så men i ditt sista stycke i föregående inlägg skriver du: Citat: varför skulle vi kräva samma sak av folk som byggt landet, som av dem som kommer från andra sidan jorden. Detta var en kommentar till att jag anser att man bör dra alla över en kam. Speciellt när det kommer till brottsliga handlingar. Men jag kanske missförstod dig på något sätt och du därav tycker jag bollar med sanningen. Ta då i beaktande att jag inte anklagar dig för något och jag därav har svårt att förstå din upprördhet. Tvärtom bad jag vänligt dig att förklara tydligare då det i mina öron lät märkligt. Det lät kanske också märkligt för dig då du nu verkar vilja säga att du menade något helt annat.

Men jag har en fundering till. I min närmsta omgivning har jag personer med -son efternamn som med hjälp av skrupelfria läkare sjukpensionerad sig och lever ett ganska gott liv med hjälp av odeklarerade inkomster. De har i mittt tycke inte alls hjälpt till att bygga landet utan tvärtom aktivt utarmar det. I relation till dem var jag i oktober på en ceremoni för nyutexaminerade undersköterskor. Sanningen är att 60% av klassen bestod av somaliska kvinnor, 20% araber några latinotjejer och 2 tjejer som hade tydlig svensk härkomst. Skolan som anordnade det hela hade samtidigt introduktion för de nyantagna till kursen så de kunde fråga tidigare elever om kursen och om vilka jobb examen kunde leda till. Så gott som uteslutande jobbade dessa människor med att ta hand om våra äldre. Ställer man dessa olika människor mot varandra blir det för mig väldigt tydligt vilka som hjälper till att bygga landet. Här har vi ju uttalat en stor skillnad i våra åsikter för vilkas beteende som sticker mest i ögonen eller inte. Men jag skulle gärna vilja veta varför inföddas dåliga beteende som är proportionerligt ett större problem då de infödda fortfarande långt överstiger immigranter i antal kan överskuggas av vilken härkomst individen har?

För mig framstår det som någon skulle vara extremt upprörd över att ha fått en buckla på framskärmen när någon replikerar: Men din bil brinner ju kraftig i kupén men svaret blir: Skit i det, men jag kan inte leva med en buckla på skärmen.

För mig är det viktigare att man tittar på ett problems totala inverkan. Om något går från 1 till 2 är ökningen 100% medans 1001 till 1002 inte stör mig lika mycket som att de första 1000 ens existerar.

För mig är det väldigt svårt att veta hur jag ska relatera till motsatsförhållanden såsom arbetande somalier kontra bidragsfuskande svenskar men du verkar ju ha en väldigt bestämd uppfattning för hur man kan välja att förhålla sig till dylika problem. Förklara gärna på vilket sätt man underbygger sina åsikter för att tycka att den enas tillkortakommanden smäller högre än den andres identiska tillkortakommande

Haha, ta det lugnt. Dottern är 11 och får inte vara ute själv på kvällen därav. Men jag vet att hon kommer bli tonåring och vilja det så småningom. Då kommer jag inte ha några moraliska betänkligheter att bättra på oddsen för henne alls. Jag skulle göra samma i ett land fritt från invandrare med då näste Änglamördare teoretiskt kan lura runt knuten även om sannolikheten är obefintlig. Men det var bra att du nämnde den legala biten. Ett licensfritt antikt svartkrutsvapen laddat med fågelhagel är ju bättre då. Innehavet är helt legalt och skulle hon av dumhet eller tvång använda det åker hon bara dit för vållande av kroppsskada. Voilà, tack för du hjälpte mig med det dilemmat!

Lester Boré sa...

Peder.
Du har inte definierat "land" än...
Jag vill också att du definierar vad du menar med "främlingsfientliga" innan jag replikerar.

Stellan sa...

Peder, försök inte slingra dig, du skrev: "När du säger att det i Stockholm är omöjligt att vistas ute efter mörkrets inbrott är det en överdrift". Jag sade ju aldrig det, du hittade på det helt och hållet och det kommer du aldrig ifrån.

"Ska vi kräva att alla som kommer hit skall vara oförvitliga ska vi ju i så fall kräva samma sak av ursprungsbefolkningen av etniska svenskar och vad skall det få för konsekvens för de av dessa som inte lever upp till Astrid Lindgren idealen? Deportation? Likvidering?"

Självklart måste vi kunna kräva att dom som vill flytta till Sverige skall vara laglydiga medborgare. Är dom inte det, så borde utvisningen ske ögonaböj. Givetvis kan man inte göra samma sak med sina egna infödda medborgare eftersom landet tillhör dom oavsett om dom är kriminella. Det betyder ju inte att det är okej för det.

Jag tycker nog att det är värre om man får komma till ett land för att man behöver trygget, bättre ekonomi, eller vad det nu kan vara, och gör det till ett sämre land genom att begå brott. Människorna som eldar bilar och kastar sten har ett märkligt sätt att visa sin tacksamhet på. Medborgarnas pengar går till hyra, mat och cigg till människor som skapar kaos som tack, och att pengarna även går till underbara människor som dina gamla flickvänner förändrar ju inte det ett dugg. Du behöver inte berätta om fina Somaliska flickor som studerar, för det förändrar inte det faktum att det är kaos på många platser.
Förövrigt har du skrivit att du tycker att det är värre med norrlänningar som snyltar bidrag än om invandrare gör det, så snacka inte om att du drar alla över en kam.

Etniska svenskar är underrepresenterade per capita då det gäller grova brott, det är ett faktum. Du kan bolla med orden hur mycket du vill, men faktum är att större delen av senare tiders kaos har en gemensam nämnare. Att en massa svenskar fipplar med skatten gör det inte mer acceptabelt att man hugger ner ett barn för att ta hans Canada Goose-jacka.

Snyggt också att du bagatelliserar stenkastandet, och frågar mig hånfullt hur många det är som verkligen gör det...
Jag vet inte, men jag vet att jag tycker jävligt illa om det.

Och du, att du har personer i din närmsta omgivning som tack vare skrupelfria läkare lever gott som sjukpensionärer, säger en hel del om dig. Har du anmält dom? Hur gick du till väga?

Du kan svara lite kortare än vanligt om du vill, för jag är inte intresserad av 1600-talets valoner eller hur kåldolmarna kom hit.

Peder sa...

Stellan du skrev: när mina nära och kära inte kan vara ute efter mörkrets inbrott. Okej jag missförstod dig: Du syftade bara på att du upplevde att de inte hade möjlighet att gå ut längre men det funkar alldeles utmärkt för oss andra. Mitt fel!

Ja jag tycker jag drar folk över samma kam då en individ som växt upp i ett utanförskapsområde med lärare i skolan som pratar sämre svenska än de själva och dessutom möter ett massivt motstånd av främlingsfientlighet från samhället ger upp och vänder sig mot samhället då de känns ganska utdömda på förhand kan jag ha en större förståelse för att det blivit så. De som väljer att leva gott på bidrag på landsbygden och inte skäms en minut för detta stör mig så in i helvete. Jag har mött dem då jag jobbat en hel del i Norrland. De garvar bakom ryggen på oss, även rätt i ansiktet och tycker vi är djävulskt dumma som jobbar och sliter. De kan inte slängas ut som du säger men jag tycker det vore det bästa för nationen att slita födan ur munnen på dem då det är vi som betalar den.

Nej jag har inte tagit några aktiva steg mot detta som du frågar efter då dels bevisläget skulle vara ganska hopplöst även om dessa personer gärna tillstår privat att deras hälsa vida överstiger deras sjukintyg, samt att jag trivs där jag bor och gärna slipper behöva försvara mina handlingar inför de berörda. Jag väljer att lägga min röst på de partier som arbetar mot bidragsslöseriet istället. Även om detta inte verkar vara någon prioriterad fråga bland våra folkvalda.


Lester! Svårt att säga vad ett land är. Jag står bakom vår nation i sin nuvarande form. Det är här jag vuxit upp. fått min utbildning. Gjort min militärtjänst osv. Jag gillar klimatet och befolkningen. Att ett teritorie skulle passa bättre med en oblandad etnicitet känner jag inte. Inte heller att kulturen behöver vara homogen. Dock är rättssäkerhet och avsaknad av korruption att föredra. Annars har jag nog inte så stora åsikter om vad ett land bör utgöras av.

Vad gäller främlingfientlighet så ja vad ska jag säga. Det normala. Slog upp det på Wikipedia för att se om deras definition avvek från min men det var så exakt på pricken att jag helt enkelt hänvisar dit.

Peder sa...

Stenkastning i Rinkeby ikväll om ni missat det. 20-40 ungdomar. En polis har fått en sten på armen.

Lester Boré sa...

Peder.
Passa på att njuta av ditt libertarianska drömsamhälle nu när det visar sitt fula tryne i "orten". (Jag ska replikera dig så fort jag hinner. Tack för din icke-definition av ett land förresten)
För er som inte är bekanta med libertarianer så är det människor vars idealsamhälle påminner om Mogadishu... :)

Anonym sa...

Vem har sagt sig vara Libertarian i denna debatten?

Bara en fundering apropå Lesters " Passa på att njuta av ditt libertarianska drömsamhälle nu när det visar sitt fula tryne i "orten".
Och Lester...förklara gärna vem / vad du anser vara "libertarian", och gärna en förklaring vad du menar med det uttrycket om någon?

Wikipedia säger så här om "Libertarianism"....
" https://sv.wikipedia.org/wiki/Libertarianism "

Är det det du menar Lester? Hur kopplar du det till Mogadishu?
Nyfiken...

Lester Boré sa...

Anonym.
Ingen har sagt sig bara libertarian.
Jag påstår att Peder är libertarian eller nåt åt det hållet, uppenbarligen förstod du inte det trots att det var övertydligt iom att jag adresserade mitt uttalande till honom.
Vad jag menar?! - Ja, vad tror du att jag menar?
Kopplingen, som såklart var skämtsamt menad, är den att om man på ett nyktert sätt och med den mänskliga naturen i bakhuvudet föreställer sig ett libertarianskt system så blir resultatet nån variant av den struktur och ordning som råder i Mogadishu.

Så, nu kan du somna om...:)

Peder sa...

Lester!

Du har helt rätt i att jag tycks vara libertarian. I alla fall Wiki beskrivningen överensstämmer ju med de åsikter jag dryftat tidigare här. Personligen tycker jag fortfarande att det låter som trevligt samhälle där folk sköter sig själva utan att kränka varandra verbalt eller fysiskt samtidigt som det finns samhällstjänster som upprätthåller lag och ordning.

Eftersom du uppenbarligen är inläst på området så hävdar du ju samtidigt att jag önskar något långt bortom detta. Nu kan vi väl komma överens om att så inte är fallet och lägga det bakom oss. Din referens till Mogadishu kan ju knappast ens en anarkokapitalist uppskatta då det tycks svårt att upprätta en privatfinansierad poliskår mitt i ett pågående 26 år långt inbördeskrig. För till och med i deras oövertänkta överdrivna liberalism känner de ju att samhället inte fungerar utan lag och ordning.

Utifrån detta är jag fascinerad över att ett samhälle kan stå så lamslagna men samtidigt lägga så mycket energi på att förfasas över några utåtagerande individer i förorten. Samla ihop dem direkt efter deras lilla kravall och bussa ut dem till glesbygden. Någon nytta kanske vi kan skapa för detta förmenta skatteslukarområde. Sen får de gå och plantera granplantor eller dylikt mot en lagom ersättning under några veckor. Sen kan de få komma hem när de uppskattar sina fri och rättigheter lite bättre. Samhället gjorde ju faktiskt detta en gång i tiden med de så kallade värstingresorna. Sen var det nog uppmärksamheten runt det hela som hade störst effekt. Ingen ungdom vars mål är att verka så tuff och hård som det bara går vill synas på löpsedlarna hållandes en muppig fritidsassistent i handen. Uppenbarligen fungerade det ju i alla fall då det tog död på kickerskulturen i ett par decennier. Men nu har ju minnet bleknat för de små missdådarna och det är dags att visa handling igen. För att det enda dessa ungdomar innerst vill är ju att fångas upp och styras i en riktning. Annars skulle ju inte IS vara så framgångsrika i rekryteringen i dessa områden.

Lester du bygger ju verkligen upp förväntningarna i alla fall. Jag ser med spänning fram emot när du ska redogöra för hur din idealnation ser ut och vilka ideologier som ryms där. Värm upp fingerlederna och börja plita!

Preben sa...

Det går tydligen bra att generalisera om sjuka och förtidspensionerade; men inte om invandrare, hur kommer det sig?

Peder sa...

Vem var och när upplever du att någon här har generaliserat om sjuka och förtidspensionärer? Återge gärna citat så vi vet vad du pratar om tack

Preben sa...

Orkar inte leta upp det här; men du raljerade själv om norrlänningar och andra som du ansåg var fuskare och lata, även i din umgängeskrets.

Stellan sa...

Peder, Nu gör du det igen. Du påstår att du vet vad jag syftade på, och att det skulle vara jag som upplevde det på ett visst sätt: "Okej jag missförstod dig: Du syftade bara på att du upplevde att de inte hade möjlighet att gå ut längre men det funkar alldeles utmärkt för oss andra. Mitt fel!"
Nej, Peder jag syftade på två högst vanliga personer i min närhet, båda bor i närheten av Farsta där man fyllde ett hotell med nyanlända. Den ena är en kvinna i pensionsålder och den andra är en karl i 55:års åldern. Stämningen i deras kvarter gör att dom inte vill gå ut när det är mörkt längre, det är inte heller något irrationellt med det, för att det händer ganska mycket där som inte rapporteras i media. Troligen så finns det en och annan som inte har lust att gå ut om kvällarna i Rinkeby också. Vad dumma poliserna var där igår förresten, som tog fram pistolen bara för att ungdomarna "haft lärare i skolan som pratar sämre svenska än de själva och dessutom möter ett massivt motstånd av främlingsfientlighet från samhället".
Möjligen kan det tänkas att även många av dom du vurmar för skrattar bakom ryggen på oss arbetande människor, precis som du påstår att man gör i Norrland, jag fick i alla fall det intrycket då jag jobbade i Vårberg, Tensta och Rinkeby.

Först gnäller du över bidragssnyltande Norrlänningar, sen berättar du att du har en massa människor i din absoluta närhet som lever som sjukpensionärer trots att dom är arbetsföra. Du vill inte anmäla dom av rent egoistiska skäl...
Du har verkligen en oerhört låg moral, Peder. Skattebetalarna försörjer alltså dina vänner, trots att det hade kunnat förhindrats om du hade haft ett uns av stake, men du "trivs där du bor och vill inte försvara dina handlingar inför de berörda". Vad är det egentligen för människa som inte vill försvara att man gjort någonting rätt? Bevisbördan hade du enkelt löst om du hade velat, förövrigt. Man undrar ju hur mycket din avsaknad av moral kostar svenskarna varje år...

Sen tror du att du gör rätt för dig genom att rösta på det parti som förhoppningsvis tar tag i problemen som du inte törs ta tag i.

Pinsamt! Vet skäms!

Lester Boré sa...

Peder.
Jag förstår att min uppfattning om det svenska folkets insikt i den problematik jag pratar om finns stör dig. -Sannolikt stör det dig på ett spelat eller falsk vis men ändå...
Anledningen till att jag uttrycker mig som jag gör är såklart delvis för att provocera den eventuelle läsaren, som av naturliga skäl inte upplever sig vara "sovande", till att t.ex läsa relevanta böcker eller på annat sätt söka information och faktiskt ta reda på de bakomliggande faktorer som lett oss till den utomordentligt dåliga position vi har idag. Att jag återkommer till att det svenska folket är vilselett och berövats redskapen för att kunna göra en rimlig analys av bakgrunderna till och följderna av det som pågått i mer än fyrtio år beror på att det ÄR så. Vi skulle kunna ha en väldigt lång diskussion om varför jag hävdar det men jag tror att det skulle vara helt fruktlöst eftersom du inte tycks ha förmågan att känna för din egen sort samt att de moraliska, religiösa och historiska aspekterna i mitt resonemang skulle vara dig fullständigt främmande.
Att mitt raljerande skulle tyda på att jag "anser mig för mer än övriga" är naturligtvis inte sant och har du läst nåt av det jag skrivit så borde du inse att jag faktiskt bryr mig mer om mina landsmäns framtid än mycket annat här i livet.

Ditt extremt märkliga exempel gällande demonstrationer kan jag inte riktigt förhålla mig till men jag ska försöka...
Huruvida kvinnan har blivit våldtagen eller inte är ju såklart upp till en domstol att klarlägga. (Att Sverige med sina politiska nämndemän inte är en skottsäker rättsstat i alla mål lämnar vi därhän för nu eftersom det inte är jätte avgörande i ett sådant fall som ditt exempel gäller.)
OM domstolen fastställer att kvinnan blivit våldtagen så beror det på att det finns BEVIS för att så har skett, däri ligger den avgörande skillnaden mellan det exempel du anger och händelsen kring Emerich. OM du och dina polare, efter domen, väljer att sprida budskapet att hon ljuger så är det ju snarare ett bevis på att ni inte förstår hur rättsväsendet fungerar, alternativt att ni är helt dumma i huvudet.
Om ni däremot demonstrerar för att ni anser att det finns brister i domen eller om det är en generell demonstration gällande eventuella brister i rättssystemet blir det såklart en annan femma men det är ju osannolikt att rättssystemet skulle känna sig "kränkt" av era vedermödor...
Min principiella hållning är såklart att VARJE medborgare SKA ha full rätt att, allena eller som en del i en organisation, uttrycka sitt hjärtas mening så länge det inte skadar någon eller bryter mot rimliga lagar om uppvigling och liknande.

Din korta analys av det svenska folket håller jag med om.
Det du skriver om dina förfäders (som jag antar var valloner?) "arbetskraftsinvandring" och deras "möjlighet att ge sina kunskaper till nationen" låter ju vansinnigt ädelt och jag får känslan av att du implicit menar att det finns en likhet mellan dem och de människor som anstormar vår nation i nutid?
Vallonerna som kom hit under 1600-talet var resultatet av att Gustav II Adolf VILLE ha hit dom eftersom dom besatt kunskaper han behövde bl.a i den svenska krigsmakten.
Det jag menar är att vallonerna kanske inte kom hit enbart för att dom var så vansinnigt intresserade av att "bjuda" på sina kunskaper eller för att dom var protestanter och calvinister och därför behövde skydd, snarare hade dom kanske en s.k. "sweet deal" med den svenska kungen genom De Geer och De Besche. - Det sistnämnda skulle kunna vara en gemensam nämnare med dagens invandrare.
Alla eventuella pliktanspråk som kommer från dig framstår ju, med dina egna kommentarer och moraliska krumsprång som referens, som rena löjan och det bidragssystem som du föraktar så mycket har du ju en alldeles egen lösning på att förstöra genom att blunda för uppenbara bedrägerier...

Lester Boré sa...

Att den västerländska kulturen är hårt ansatt borde vi ju inte behöva orda om eftersom det, trots massiva insatser för att lura i allmogen annat, är uppenbart i dessa dagar och som jag sagt tidigare så saknar jag den intellektuella ärligheten från "ditt" håll i denna fråga. (Jag kommer att återkomma till detta senare.)
Att du inte kan göra kopplingar mellan det globala kapitalistiska krafterna och andra saker än krig är ju bara konstigt. Vari ligger den egentliga skillnaden mellan att tillskansa sig statsskulder och att förslava de skyldiga nationernas medborgare? Är inte det senare en logisk konsekvens av det förra?
För övrigt betvivlar jag väldigt starkt att vi använder oss av samma källor...

I det avslutande stycket pratar du om "främlingsfientliga" och att du kategoriserar dom som lika världsfrämmande som lobbyister för olika sexuella avvikelser mm, medan jag å andra sidan skulle anse att de "främlingsfientliga" har "ett så ädelt syfte"?
För det första så har jag aldrig pratat om främlingsfientliga. Att en nationellt engagerad person skulle hysa någon slags rädsla för främlingar är bara en "Schyfferism" och knappast något som ens förekommer som argument i någon diskussion överhuvudtaget utanför den lätt utvecklingsstörda yrkespolitiska sandlådan eller i tonårsanarkistiska flickrum. - Om du hade diskuterat dom här sakerna med tänkande intelligenta människor så hade du varit medveten om det.
Jag undrar vidare hur många nationellt engagerade eller nationella opinionsbildare du har träffat och fört seriösa civiliserade samtal med? Min gissning är att det aldrig har hänt...?
OM det hade hänt så hade du vetat att "nationella" i nån slags generell mening inte kan kategoriseras så som du vill göra gällande. Man kan tycka vad man vill om den nationella rörelsen men att den skulle vara främlingsfientlig eller hysa nåt slags allmänt hat mot icke-svenskar är något som enbart används av politiska fiender och det har ingen större verklighetsförankring. Jag skulle dessutom vilja sträcka mig så långt att jag påstår att en spontan motvilja att på riktigt och fullt ut beblanda sig med främlingar är mer utbredd bland sossar, innerstadsmiljökrigare och i allmänliberala led än vad det hos nationella.

Och så din fråga om hur massinvasionen kan vara ett hot mot vårt land...
Mångkulturella samhällen fungerar inte lika bra som homogena, det finns även saker som pekar på att mångetniska samhällen inte fungerar lika bra som etniskt homogena. Det är mitt svar och om du inte tycker att det duger så får du se dig omkring i Sverige, Tyskland, Frankrike, England, USA och Balkan t.ex.
Den rättsäkerhet och avsaknad av korruption som du säger dig gilla är ju precis motsatsen till det du egentligen propagerar för eftersom vi ju vet att import av klankultur leder till en försämrad rättssäkerhet och en utbred korruption - Du är antingen inte påläst eller så har du helt enkelt inte tänkt färdig innan du börjar babbla?

Lester Boré sa...

Du skriver en del här och där om att "inte kränka"... Vad får dig att tro att du och andra har rätt att gå genom livet utan att bli kränkta? Att känna sig kränkt är något otroligt personligt och kan variera i så stor utsträckning att det är en fullständigt omöjlig uppgift att leva ett helt liv utan att kränka någon. Hur ska detta kränkningsfria samhälle byggas? Vilka åtgärder ska vidtas? Hur ska dom som kränker tillrättavisas eller straffas? Vem ska upprätthålla att inga kränkningar sker?
Din "dumlibertarianism" håller ju inte ens ihop med sig själv eller dina egna resonemang och exemplen på detta är många i den textmassa du hittills åstadkommit.
Din kunskap om "kickerskulturen" och dess död förfaller ytterst begränsad och din förklaring om att dess död låg i värstingresor eller att kickers tvingades till samkväm med en fritidsassistent skvallrar därom.
Ang. importerade kravaller menar du att gärningsmännen ska bussas ut till glesbygden (som i din sjuka värld bara är ett "skatteslukarområde".) och när dom kommer dit ska dom plantera skog mot ersättning!!!???
-Är du inte nykter!?
Dessa människor är KRIMINELLA och sannolikt socialt handikappade, dessutom har vi tagit emot dessa människor eller deras föräldrar som gäster i vårt land och det åligger gästen att respektera seden hos sin värd! Dom ska straffas i enlighet med de medel som vårt system tillhandahåller och om det fanns någon rim och reson så skulle de deporteras omedelbart efter avslutad rättegång för att avtjäna sitt straff på annan ort.
Du pratar om vikten av "styrning", trots att du påstår att du är emot sånt, och återigen så blir du bara en figur helt utan stringent resonemang.

Gällande min idealnation så har du inget mandat att begära en redogörelse för den. Dock kan jag säga att alla ideologier skulle rymmas där men eftersom det nuvarande politiska/samhälleliga paradigmet skulle knäsättas och samtliga ideologier skulle få spela efter samma spelregler samt att folket skulle uppmuntras till ett större politiskt intresse och till ett större politiskt ansvar så skulle dom flesta såklart hänge sig fullt ut åt en ideologisk riktning.
Du skulle nog trivas väldigt väldigt dåligt i mitt idealsamhälle.

Slutligen har jag några frågor till dig och jag hoppas du svarar...
1. Vad är det som är bra med massinvandring till Sverige?
2. Tycker du att Sverige förändrats på något sätt de senaste 30 åren?
3. Upplever du att det råder en bra dynamik mellan svenskar och invandrare i Sverige?
4. Tycker du att särrättigheter för minoriteter är positivt?

Anonym sa...

Åh det är så sjukt underhållande att läsa Lester Bore!
Han tror han är smartare än alla andra och har sett ljuset, men han är som enda stor svärm av villfarelser och vinklad felinformation. Han kan så lite att han inte fattar hur lite han kan. Dunning-Kruger effekten kallas det visst https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect (avsnittet "original study" här är förresten det roligaste jag läst, till och med roligare än Bores inlägg).

Roligast var nog ändå den här hybrisformuleringen "Gällande min idealnation så har du inget mandat att begära en redogörelse för den." som följdes av att han direkt kräver en radda redogörelser från sin motpart.

Tack Lester för att jag fick börja dagen med ett gapskratt!

Peder sa...

Stellan!

Det där var inte häckleri utan en ursäkt. När du nämnde närstående utan att precisera närmare område antog jag att du syftade på hela Stockholm och det var ju felaktigt. Så det där var ett försök att visa att jag misstolkat dig, inget annat.

Att skjuta verkanseld mot ungdomar tycker jag är en omotiverat stark handling. I det här fallet är det ju tur att polisens fordringar för skjutvapen är mindre än 25% av vad de kräver av våra sportskyttar då han/hon missade. Normalt sett är det ju katastrof att de skjuter som krattor då de ofta råkar träffa när de inte avser det. T ex när de avrättade den psykiskt sjuke mannen i Husby som även det ledde till kravaller.

Vad gäller Rinkeby så kan man förmildra det något då jag på P1 hörde reportern intervjua en förkrossad Bulgar som parkerat bilen/bostaden där medan han var på "jobbet". Så det handlade nog mera om att de vad gällande bilbränderna passade på att rensa upp i sitt område än att skapa kaos. Att ge sig på lokala näringsidkare och poliser som gör sitt jobb är naturligtvis katastrofalt och vidrigt.

När det kommer till de exempel jag gav på bidragsfuskare så är jag inte så ryggradslös som ni vill göra gällande. Den ena är tyvärr min granne i huset jag bor. Jag vet iaf en till som tycker samma som jag annars så skulle de övriga medelålders tanterna gå apeshit på mig om jag gjorde något mot deras vännina. Vad gäller bevisvärdet så ja jag skulle kanske kunna försöka filma henne när hon kånkar och bär saker hon enligt intyg omöjligt ska kunna men jag tycker inte om den typen av angiveri och vill inte bidra till det. Den andra är en riktigt usel typ jag kom i kontakt med via jobbet då chefen skickade dit mig. Han har även rätt djupa känningar i de kriminella kretsarna. Därav för mig och min familjs säkerhet vill jag inte göra något. Jag har dock uttryckt till chefen att jag inte vill göra mera jobb där om det skulle bli aktuellt. När det kommer till de som aktivt väljer att vara arbetslösa i glesbygd eller storstad så känner jag att det får de gärna göra men jag vill inte bidra till det. Tyvärr så har det parti som det vore mest effektfullt att rösta på även en annan agenda som går lite stick i stäv med mina övriga åsikter.

Jag tycker ju att ni gör rätt för er genom att rösta på det ni tror på, men kanske har en mindre förståelse för att inte era åsikter accepteras av alla. I övrigt tycker jag inte generellt att ni är pinsamma eller behöver veta skäms!

Peder sa...

Lester!

I ditt första stycke hävdar du att du inte anser dig överlägsen andra för att sedan använda en lång textmassa till att enbart försöka begå ett karaktärsmord på mig.

Det hade varit mera rakryggat att säga. Jag tror inte jag kommer ha någon framgång i att ändra dina åsikter därav känner jag att jag inte vill lägga energi på detta. Det hade varit förståligt. Men då detta även är en offentlig arena hade du haft ett lysande tillfälle att utbilda, och ge de av dina meningsfränder här som saknar läshuvud och verbal förmåga de redskap de behöver för att tydligare kunna påvisa sina åsikter. Därav så får det hela mig att starkt misstänka att det inte finns någon substans bakom dina fagra ord.

Lester, det är en stor skillnad på upprätthållande av ordning och överförmynderi. Jag har aldrig sagt mig vara emot lag och ordning vad gäller individers menliga påverkan på andra individer. Restriktera dig till fakta tack

Vet inte varför jag svarar dig då du inte svarar mig men kör:

1; här får du ett ickesvar. Jag ser inte vad som är så dåligt med det. Den stora massan av de som kommer hit sköter sig och bidrar till samhället efter bästa förmåga. Julhandeln och bostadspriserna slår rekord år efter år så uppenbarligen lider inte befolkningen stort av kostnaderna migrationen skapar. Att de gamla har det uselt kan bara befolkningen skyllas för då de lätt skulle kunna styra upp detta via valsedeln. Kontentan blir att de tyvärr skiter i sina anförvanter. In på hemmet bara.

2; Den största förändringen jag kan se är att Såssarna förlorat sin makt över samhället vilket bara är av godo. Deras samhälle exemplifieras bäst av Kooperationens blåvit. Få befolkningen att acceptera varor av sämre kvalitet mot en chimär av trygghet.

3; Om du med dynamik menar kvoter så har jag inget problem med det nej. Om du menar attityder så tycker jag grupperna bör interagera mera med varandra. Vad gäller migrationen i stort så tycker jag asylinvandringen behöver balanseras upp ordentligt kvotmässigt med arbetskraftsinvandring då jag tror detta underlättar integrationen annars har jag inget emot immigration i sak.

4; Särrättigheter borde inte behövas i ett accepterande och humanistiskt samhälle. Att ha det i en övergångsperiod tror jag kan vara bra. Sett hur det har varit ett bra sätt för Sverige att betala tillbaka för hur Storsvensken historiskt behandlat Sapmi t ex. Att ge samma förutsättningar mot religiösa inriktningar tror jag är fel. Du är inte på din arbetsplats eller i skolan för att proklamera dina politiska ståndpunkter t ex, så religionsutövning bör vara en fritidsangelägenhet som jag tidigare skrivit.

Lester Boré sa...

Anonym.
Varför tror du att jag anser mig smartare än det svenska genomsnittet? Det vet jag för övrigt att jag inte är.
Att fråga någon om vad den tycker om vissa saker är INTE att "kräva en radda redogörelser".

Alltså...visst kan man diskutera ideologier och så i ett kommentarsfält på en blogg, men det blir lite väl stort att redogöra för ett idealsamhälle och det tror jag att Peder förstår. Vissa detaljer och ideologisk inriktning i stort funkar ju men det där emellan blir liksom för stort och komplext enligt mig...

Det känns trist att behöva förklara detta men mina frågor till Peder är rent retoriska och jag förväntar mig inget svar.
Peder skriver att han ser fram emot att jag ska redogöra för min idealnation osv. Jag uppfattade inte att det var mitt drömsamhälle som den här diskussionen handlade om, men jag kan förstås ha missat att det var kärnan.
Ingen är gladare än jag om jag kan bjuda på ett skratt så skratta på du, det är du värd.

Kram
Lester

Peder sa...

Tack Anonym, du gjorde min dag med din länk.

Jo det är ju känslan man får av Lester, att han bara mjölkar utan att leverera något tillbaka.

I det lilla han ändå beskrev sin idealnation. Citat: Dock kan jag säga att alla ideologier skulle rymmas där men eftersom det nuvarande politiska/samhälleliga paradigmet skulle knäsättas och samtliga ideologier skulle få spela efter samma spelregler samt att folket skulle uppmuntras till ett större politiskt intresse och till ett större politiskt ansvar så skulle dom flesta såklart hänge sig fullt ut åt en ideologisk riktning.
Du skulle nog trivas väldigt väldigt dåligt i mitt idealsamhälle.

Så hm, vänta. Alla ideologier ska få existera, han säger dock inte om de skall respekteras. Ideologiernas spelregler skall ändras från dagens, dvs demokrati; till vad? Med paradigm som knäsätts menar han att vi ska visa mera respekt för den konstitution nationen är baserad på eller?

Lesters idealmänniska är uppmuntrad till ett starkt politiskt intresse och därav känna att de fullt ska hänge sig åt?, jag tror han menar levnadssätt.

Jag är starkt politiskt intresserad, jag följer min omvärld med stort intresse. Jag försöker inhämta så mycket information jag bara kan. Jag försöker förstå vad personer med annan politisk läggning baserar sina åsikter på. Jag lever som jag lär. Men ändå skulle jag inte trivas i hans drömvärld. Varför? Han säger ju ändå att alla ideologier ska få plats där.

Peder sa...

Inser att jag nog precis läste hans text fel ändå:

Ny tolkning: Om folk blev mera pålästa skulle utfallet bli: så skulle dom flesta såklart hänge sig fullt ut åt EN ideologisk riktning.

Var det korrekt Lester? Att du skulle föredra en tydlig majoritet för en ideologi istället för flera ideologier som kämpar mot varandra för att hitta sympatisörer.

Om detta var en mer korrekt tolkning av det lilla du säger kan du då inte snälla redogöra lite tydligare för denna fantastiska ideologi som du anser att nations skarpt skulle tjäna på att följa?

Kom igen nu, lite kan du väl ge oss?

Stellan sa...

Peder, jag har bara en fråga till sen lägger vi av och konstaterar att vi nära nog är varandras motsatser.

Du skriver att du anser att människor gärna får välja att vara arbetslösa, bara du slipper betala för det. Samtidigt som du tycker att vi ska tvinga människor att vara med och betala uppehälle för en massa människor från en annan del av världen. Hur resonerar du när du anser att det gott kan vara frivilligt att bidra till samhällets väl, men tvång på att dela med sig av välfärden till andra länders medborgare?
Jag får inte till det, men det gäller många av dina uttalanden.

Lester Boré sa...

Peder.
Jag noterar att du inte har några invändningar mot mitt resonemang gällande den hypotetiska våldtäkten och demonstrationen.
Karaktärsmordet du beskriver hittar jag inte i min text... Om du preciserar så kanske jag kan förklara mig?
Jag har aldrig trott mig kunna förändra dig eller dina åsikter och det har aldrig varit min avsikt. - Jag trodde du förstod det?
Såvitt jag förstår så snackar du sen om att jag ska delge mina meningsfränder saker som kan hjälpa dom i deras argumentation. - Jag pratar ju med dig och agiterar inte rent allmänt eller i nån form av folkbildningssyfte.
Du beskriver inte din uppfattning om lag och ordning så bra när du pratar om att ta mobbar som eldar upp och plundrar sin omgivning till glesbygden och låta dom plantera skog mot ersättning...

Det sista du skriver innan dina svar är ju lika fjantigt som det Anonym skriver, det verkar som att ni båda jämställer min fråga "Vad är det som är bra med massinvandring till Sverige?" med din fråga (som egentligen var en uppmaning) "Kan du redogöra för ditt idealsamhälle?"?
Det är ju en viss skillnad på dessa frågor, visserligen skulle båda svaren kunna fylla en hel bok men den fråga jag fick kan nästan inte besvaras med mindre än en bok.

Jag tar mig friheten att kommentera dina svar... :)

1. Att du bedömer samhället efter hur julhandeln går förvånar mig inte men det är ytterligare en indikation på att du inte har så mycket till övers för mer mänskliga argument. Jag tycker det är konstigt att du, trots att du säger dig vara intresserad av politik osv och själv säger dig har insett att "the powers that be" minsann krigar för att komma åt utlåning osv, inte tycks se att Sverige lånar pengar för "driften" och att det finns dom som gärna lånar ut...
Att människor är fast i ränteslaveriet tycker jag är dåligt och jag anser att vi gemensamt borde försöka komma till rätta med det, men du verkar tycka att det är bra eftersom det indikerar att det svenska folket inte drabbas av massinvandring. - Våra åsikter går återigen isär.
Att dom gamla har det dåligt beror enligt dig på att svenska folket har röstat på partier som vill att dom äldre ska ha det dåligt!?
Till viss del håller jag faktiskt med dig om den saken, tyvärr bygger det till stor del på att den politiska adeln vet att utnyttja såväl mindre vetande väljare som den väldresserade valboskapen.

2. Den största förändringen du upplever i Sverige de senaste 30 åren är alltså att sossarna tappat greppet om befolkningen och staten...? Det låter inte som att ditt intresse för politik hjälper när det kommer till att notera förändringar och attityder i samhället. För egen del så tycker jag nog att sosseriet är ytterst närvarande i den nationella administrationen, SvK osv.
Menar du att det "totalprivata" samhället ger medborgarna trygghet i större utsträckning än en "stark" stat? Och dessutom till en lägre kostnad?

3. Inget oväntat svar. - Släck elden med mer bränsle.

4. Särrättigheter i en övergångsperiod? - Hur skulle det funka tänker du?
Kul att du tar en tugga av "samefrågan" så där helt apropå! :) Jag misstänker att det finns en del nutida svenskar boende i lappmarken som inte anser sig ha någon arvskuld till samerna och som förmodligen skulle vilja att övergångsperioden för samernas särrättigheter var slut sedan länge.
Jag noterar slutligen att särrättigheterna enligt dig ska vara begränsade till etniska minoriteter.

Tack för dina svar.

Peder sa...

Stellan

jag särskiljer som bekant inte några boendes i detta land, så jag vet inte vad du har fått ifrån att jag skulle vilja betala för invandrare när jag inte vill betala för de andra. Jag tycker vi kan öppna gränserna mera, iaf för de som planerar att arbetskraftsinvandra men de ska då bekosta sitt eget uppehälle. Så det enkla svaret är att jag bara vill att våra gemensamma medel skall gå till det som gagnar samhället. Bidrag i någon form tycker jag inte ingår där nej. Jag antar att du inte fick någon större hjälp att komma till Åland?

Stellan sa...

Peder, det här började med att du ville veta varför jag trodde att den stora immigrationen av idag var ett hot.
Den stora immigrationen av idag är inte arbetskraftsinvandrare, således har ju debatten utgott ifrån det.
Och du har ju kämpat med näbbar och klor för att denna migration är något mycket positivt. Arbetskraftsinvandring är något helt annat, och vi byter inte ämne mitt i.

Så svara mig på frågan: Varför tycker du att man ska tvinga folk att försörja dessa immigranter, samtidigt som du tycker att det ska vara var och en fritt att välja om man vill bidra till samhället eller ej?

Lester Boré sa...

Peder.
Nu ska jag svara kort på din fråga...

Det finns ingen anledning att redogöra för en specifik ideologi, däremot kan jag berätta hur jag menar så behöver du inte tolka mig.

Min poäng med det jag skriver om att knäsätta det nuvarande paradigmet och att låta samtliga ideologier spela efter samma regler innebär att det nuvarande systemet där vissa ideologier favoriseras/hyllas/godkänns av media och de politiska nickedockorna måste reformeras/söndras.
Jag kan inte komma på en enda anledning till att vissa ideologier (dvs politiska tankar) är "godkända", medan andra ideologier i praktiken är strängt förbjudna.
Kan du själv komma på en enda anledning till att det är rimligt att det är på det viset?
Befolkningen får inte vara begränsad till vissa "tillåtna" tankebanor pga politiskt korrekt nit eller rådande dogmatik.
OM alla medborgare skulle ges chansen att ta del av propaganda från ligans samtliga spelare så skulle dom naturligtvis kunna göra rimligare bedömningar av vad som är bra eller dåligt för dom. Informationen från de politiska företrädarna ska riktas mot folket direkt och alltså inte filtreras/tolkas/förtydligas av mediahusens egna propagandister innan det når folket.
Självklart måste det nuvarande demokratibegreppet diskuteras och problematiseras på bred front, något som absolut inte görs idag och Gud nåde den som kritiserar eller ens försöker konkretisera den heliga Demokratin.
Jag föredrar ingenting. Jag vill att medborgarna ska ges förutsättningar att forma sin egen framtid i en större mening än på det personliga planet. - Det kan dom inte idag.

Den politiskt korrekta niten är just en sån sak som bl.a fördummar oss och som gör att medborgarens rättigheter krymper sakta men säkert. Denna nit är även en av anledningarna till att Sverige, enligt mig, inte längre är en lika bra plats som hon var för 30 år sedan.

Slutligen vill jag tillägga en grej.
Det blir väldigt mycket fokus på massinvandring i sådana samtal som bedrivs här. Som du naturligtvis redan förstått så anser jag den nuvarande och till viss del den "närhistoriska" invandringen, såväl praktiskt som i system och tanke, vara dålig och ohållbar men det är inte så att jag lever i illusionen att Sverige skulle bli ett lyckoland om vi bara stängde våra gränser.
Det finns, återigen enligt mig, mängder av andra stora problem i det postmoderna samhället som vi alla skulle behöva prata öppet om, och så länge vår kultursfär domineras av extrem individualism/egoism och en skadlig liberalism så är kanske det det mest intressanta och viktiga att prata om.

OBS! - Mina åsikter om massinvandring har ingenting med främlingsfientlighet i den bemärkelsen du menar att göra och dom bygger heller inte på en idé om olika rasers rangordning.

Anonym sa...

"Det postmoderna samhället"
Tihi! Som att du skulle ha en aning om vad det är.
Vet du ens vad postmodernism är?
(väntar nu på copypaste-material från wikipedia medan popcornen poppar)

Peder sa...

Stellan!

Jag svarade på frågan så jag förstår inte varför du frågar en gång till. Jag har aldrig hävdat att jag vill tvinga folket till att betala för något de inte vill. Just nu vill tillräckligt många via sin röstsedel att vi ska göra det, därför sker det. Detta oavsett Septemberöverenskommelsen, 18% är fortfarande en minoritet som får proportionerligt inflytande därefter. Om detta skulle förändras skulle jag acceptera detta med. Jag tycker det är romerna fritt att komma hit och tigga. Jag skulle aldrig drömma om att lägga kontanter i deras pappersmugg. Men så länge tillräckligt av Sveriges medborgare lägger pengar där i sådan utsträckning att de tycker det är värt att komma och tigga får jag acceptera det med.

Anledningen till att jag inte skiljer på arbetskrafts och asyl immigration nämnvärt är att det slutar på samma sätt integrationmässigt. Asylimmigranterna har bara längre startsträcka. Därav som jag tidigare skrivit skulle jag uppskatta en ökad arbetskraftsinvandring då jag tror den skulle ge integrationen en välbehövlig skjuts. Något som Sveriges politiker så gott som omöjliggjort de senaste 25 åren.

Lester

Jag kommenterade inte din kommentar till att förneka ett förintelseoffer kontra förneka en våldtagens sanningshalt då du bara valde att kommentera våldtäktsdelen av det hela. Då blev det inte så intressant att kommentera vidare

Vad gäller de äldre. Nej det tror jag inte dvs att det skulle vara politiska partier i Sverige som vill att äldre ska ha det dåligt. Jag menar bara att partierna skiter i de äldre i samma utsträckning som befolkningen i övrigt. Om det var ett så reellt problem för folket som deras harm gör gällande så skulle det även avspeglas på valplakaten och i regeringens aktiva arbete.

Jag är inte så insatt i särrättigheter ärligt talat mer än jag allmänt vet vad det innebär. Spontant känns det som att de borde vara överflödiga då lagen mot hets mot folkgrupp/ sexuell läggning osv borde täcka in de aktiva övergreppen och arbetsmarknadslagar täcker in den diskrimineringen på arbetsmarknaden osv. Samhället borde vara kapabelt att skydda minoriteter i allmänhet utan någon form av "handikapp"

Kort kommentar till vad du skriver om orättvisa hyllanden av ideologier i media. Det står media fritt att hylla vem de vill, vad de inte får göra är att tysta någon. Om du anser att de aktivt omöjliggör för någon att göra sin röst hörd tror jag du behöver motivera detta extremt tydligt.

De enda ideologier som du skriver " i praktiken är förbjudna" som jag kan tänka på är väl de som har så svårt att ventilera sina åsikter eller bära sina insignier offentligt då de enligt lagen gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp därigenom. Tycker du att den lagen är felaktig?

Du har har fortfarande valt att inte kommentera vilken ideologi som du är övertygad om att svenska folket skulle föredra bara de fick denna utökade möjlighet till upplysning. Har den t ex ett namn så man kan läsa på på egen hand om du nu anser att det är för omständigt eller olämpligt att beskriva den i ord här. Det kan väl ändå inte vara så svårt att delge oss övriga?

Anonym sa...

Peder: Detta skrev du:

"Att skjuta verkanseld mot ungdomar tycker jag är en omotiverat stark handling."

"Att ge sig på lokala näringsidkare och poliser som gör sitt jobb är naturligtvis katastrofalt och vidrigt."

Pratar du inte emot dig själv här? Så tolkar jag det i allafall.
Du tycker att det är en omotiverad handling av polisen att ge verkanseld, samtidigt som du tycker att dom måste kunna göra sitt jobb. Vad skulle polisen gjort istället, när dom blev överfallna?
Börjat dela ut armband, med texten: "Kasta inte sten på polisen."??

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Peder, du svarade ju som en politiker, därför ställde jag samma fråga igen.
Så du är alltså emot dagens form av invandring? Trots att du talat så gott om den, så kräver ju den att man tvingar alla skattebetalare att bekosta kalaset.

Jag hakade upp mig lite på detta eftersom det blir så motsägelsefullt när du tycker att det ska vara fritt att välja om man vill bidra till samhället.

Lester Boré sa...

Peder.
Läs det jag skrev om skillnaden på en demonstration "mot" en koncentrationslägerfånge och "mot" ett våldtäktsoffer en gång till så klarnar det nog. Det är inte på något sätt otydligt eller ensidigt.

Uppenbarligen tycker du inte att media har ett ansvar för samhällsdebatten och att de företag som dominerar mediemarknaden därför har moralisk rätt att sprida sin egen världsbild/agenda oavsett vilken denna må vara?! - Jag håller inte med dig om det.
Tysta och tysta... Har du hört talas om karaktärsmordet OCH justitiemordet på Jim Olsson?

Det finns ju mängder med exempel på människor i Europa som sitter/har suttit i fängelse eller belagts med böter för att dom propagerar för sin politiska övertygelse.
Tycker du att det är bra?
Hmf-lagen är en godtycklig lag. Det finns många exempel på detta, kolla lite vad folk som dömts har gjort. - Den senaste domen jag läste gällde en man som dömts för att han haft en tröja med Adolf Hitler-motiv på krogen.
Dålig smak? Kanske, men knappast brottsligt. Åtminstone inte i en stat med yttrandefrihet och frihet att uttrycka sig.
Tycker du hmf-lagen är bra/tillämpas på ett bra sätt?

Du behöver inte svara.
Det är uppenbart att du tillhör dom som anser att Sverige är kanonbra sålänge du kan åka till Thailand med familjen på regelbunden basis, ha skapligt boende och en juste bil, arbetslöst skräpfolk som bor i onödiga utfyllnadsområden intresserar dig icke och jag antar att du inte bryr dig särskilt mycket om någon annan heller. Du är materialist rakt igenom, vi kan lika gärna avsluta matchen här.

Hahaha! Du ger dig inte...
Jag måste återigen göra dig besviken. Tyvärr.

Lester Boré sa...

Stellan.
Kollar du så att den förståndshandikappade killen från Samhall stänger av plattan efter att han har poppat popcorn? Det vore ju trist om fikarummet brann ner bara för att du ville göra samhället en tjänst och ge honom ett sammanhang.
- Var det Anonym han hette?

Anonym sa...

Lustigt ändå Peder, det brukar vara ett evigt tjat på Stellan och Lester här om att alla MÅSTE svara på precis alla frågor de ställer, oavsett om man själv tycker de är relevanta eller ej och oavsett om de hör till det ursprungliga ämnet eller ej. Gör man inte det är man feg och arrogant och okunnig och jag vet inte allt.
Men det gäller tydligen bara åt ena hållet det är alldeles uppenbart det.

/U

p.s. Obs att det här är en observation över tid och inte bara rör den här tråden.

Stellan sa...

U, nämn en fråga jag lämnat obesvarad.

Anonym sa...

Nä, ok f'låt. Formulerade mig lite klantigt. Vad jag menade var att både du och Lester brukar vara påfallande noga med att man ska besvara "frågor" främst från Lester, men det är bara Lester som inte kunnat svara på frågor från Peder. Jag skriver "frågor" inom citationstecken då Lesters "frågor" ofta består av ett "Anser du att" följt av diverse disparata vinklade påståenden om invandring och invandrare som ofta inte hör till diskussionen som förs. Men vill absolut mena att även du Stellan brukar hänga på Lester i de lägena och rya om att det minsann ska svaras på "frågor" och annars är man diverse olika saker.
Tyckte det var intressant så som ovanstående diskussion utvecklats.

/U

Stellan sa...

U, visst har jag ryat om att man ska svara på frågor i ett åsiktsutbyte som man deltar i. Jag ser det som en självklarhet, om man påstår att det förhåller sig på ett visst sätt måste man ju kunna backa upp det.
Håller dock inte med om beskrivningen att jag "hänger på någon". Jag är tämligen självständig och brukar inte vara en som hänger på.

Lester Boré sa...

Undrande.
Du menar alltså på allvar att jag har en skyldighet att svara på Peders fråga gällande vilken ideologi jag sympatiserar med?!
OM det är det du menar så är du mer än lovligt snurrig.

Är det fler saker jag inte svarat på? Jag menar, du borde veta det eftersom du har koll på historiken...
Skicka upp dom frågor som är obesvarade så reder vi ut det.
Jag tänker dock inte vika ut konkreta detaljer gällande min ideologiska övertygelse, hur mycket pengar jag tjänar, var mina barn går i skola och liknande oväsentliga saker.

Peder sa...

Men snälla Lester. Hur kommer du upp på din häst? Djävlar vilken stege det måste vara Är det inte svårt att navigera där uppe bland månen när du inte längre ser marken?

Du har inga skyldigheter alls att svara på någonting från någon. Vi känner inte varandra och har inget annat samarbete än att vi utbyter åsikter här. Men om du först uttalar att du sitter på en hink guld av kunskaper men att du absolut inte vill dela med dig av dessa så måste du ju förstå att vi blir VÄÄÄÄLDIGT nyfikna på vad detta skulle kunna vara. Samtidigt som vi har svårt att förstå vad som skulle vara så penibelt att tillstå vad din ideologiska hemvist kan vara någonstans. Eller kan det vara så rafflande att Lester riskerar komma ut som FI-sympatisör?

Stellan du har helt rätt. Jag upplever dig som ärlig och rakryggad. Frågar man något så får man svar. Det är givande att samtala med dig då det leder någon vart istället för ovanståendes kverulans. Du undrar vad som skiljer din ovilja inför migrationen mot mina åsikter som du nu upplever har samma effekt. Skillnaden är att du vill reglera migrationen medans jag vill släppa den fri men tror att den blir självreglerande om man kraftigt skär ner bidragen. Attraktionskraften att komma hit skulle stå i relation till hur människor skulle uppleva sig ha en möjlighet att skapa sig en framtid här. Att försörja människor utan någon motprestation är den största björntjänst vi kan göra någon. Både mottagare och givare av bidraget.

Lester Boré sa...

Peder.
Såvitt jag förstår så menar du att eftersom jag inte svarar på frågan om min ideologiska hemvist så blir alla andra svar jag levererat ogiltiga/osynliga/icke-existerande? - Det är ju en löjeväckande tanke.
Dessutom är det väl helt irrelevant eftersom jag faktiskt svarat på din fråga gällande det tankemässiga innehållet i, eller åtminstone förutsättningarna för mitt "idealsamhälle"... Visserligen i grova drag men ändå.
Att du insinuerar att jag skulle sitta på en väldigt hög häst, för att du inte tycks förstå mina svar eller andemeningen i dom, är svårt att ta på allvar.

Du har uppenbart hamnat i en låsning.
Jag har förstått att min ideologiska uppfattning är viktig för dig men det här börjar ju bli larvigt.

Peder sa...

Självklart sjunker din trovärdighet avsevärt till gränsen till obefintlig. Särskilt i kombination med att det var så otroligt viktigt att få etikettikera mig som Libertarian. Överlag är du väldigt mån om att stoppa in folk i fack i ditt argumenterande. Att du här inte vill leva som du lär får jag nog acceptera uppenbarligen, löjeväckande eller ej

Lester Boré sa...

Peder.
Jag skrev att du var libertarian och du svarade ja och hänvisade till hur dina åsikter stämmer precis överens med Wikipedias text i ämnet, om du inte velat bli förknippad med libertarianism så hade du kunnat neka mitt påstående eller negligerat det. - Hur du handskades med mitt påstående har ingenting med mig att göra.
Det står dig fritt att, på samma sätt som jag, dra logiska slutsatser om mig och deklarera dom. Ingen hindrar dig från det.
Däremot kommer jag nog inte att hantera dina slutsatser på samma sätt som du gjorde med mina.

Stellan sa...

Peder, migrationen är redan fri under förutsättning att man försörjer sig själv, så vitt jag vet. Om man har skaffat ett jobb i Sverige och kan försörja sig så blir man inte hindrad att flytta dit, om jag inte är helt felinformerad.

Jag är nog lite trög, för jag tycker ändå inte riktigt att jag sett svaret på min fråga.
Men vi skiter i det nu, jag kan leva med att ha den obesvarad.

Peder sa...

Lester. Om jag tolkar dig rätt anser du att det är mer strategiskt att inte redovisa sin idiologiska hemvist. När jag nu hävdar att du framstår som en dubiös karaktär när du inte gör det efter att ha hävdat att det är den mest framstående ideologin. Vad tycker du att du tjänar på din hållning?

Stellan jag tycker uppluckringen från 2008 är en bit på vägen. Men långt från optimal. Du har rätt i att det nog är så här långt vi når i vårt samtal. Jag har all respekt för dig och tackar för att du tog dig tid att resonera med mig då jag saknar personer i min familj och omedelbara närhet som inte delar mina åsikter. Jag har lärt mig jättemycket på det här. Tack!

Lester Boré sa...

Peder.
Nu misstolkar du ju mig med flit.
Att jag inte har för avsikt att redovisa min ideologiska hemvist för dig innebär väl inte att jag är falsk?!
Om man inte tycker att den ideologiska sfär man räknar sig till är den bästa så har man sannolikt problem med sin personlighet... och det gäller oavsett vilken ideologisk riktning det rör sig om. - Eller?

Tjänar? - Tror du att anledningen till att jag inte i princip berättar för allmänheten vad jag röstar på, beror på att jag skulle tjäna nåt på det?
Nej, det handlar enbart om att jag inte tycker att alla vardagsmightys läsare har en automatisk rättighet att veta vad jag röstar på, tycker du att det är konstigt?

Det som slår mig (efter att ha läst väldigt mycket text) är att ditt och Undrandes snack om att jag inte svarar på frågor är helt taget ur luften. - Undrande får gärna rada upp dom frågor jag inte besvarat så ska jag göra mitt bästa för att svara på dom och detsamma gäller dig.
På er låter det som att jag aldrig svarat på nånting, vilket ju är en viss skillnad mot att inte svara på frågan om vad man röstar på?

Ni hade kunnat attackera massor med saker i mitt resonemang men väljer att låsa er vid denna fråga? - Det ger en vink om vad ni har att komma med i övrigt. Det är ju ynkligt.

Peder sa...

Jag har aldrig sagt att du aldrig svarar på någonting dock anser jag att du svarar undvikande eller på något annat än det som du efterfrågas förtydliga. T ex så har ingen någonsin bett dig redogöra för vad du röstar på. Fortfarande: Du har rent ut sagt att det finns en ideologi som du är övertygad att en majoritet av folket skulle föredra med en ökad insikt men du kan inte upplysa mig om vilken det skulle kunna vara. Kan du i alla fall ge mig några argument på varför jag är ovärdig att ta del av den kunskapen?

Sen vill jag hör och häpna faktiskt be dig om hjälp. Då jag precis i P1 hörde en lång intervju med Tino Sanandaji där han fick redogöra väldigt fritt för sina åsikter utan att bli emotsagd så är läget följande: Då jag erkänner din förmåga att kunna identifiera andras ideologiska läggning så undrar jag om du har lust att uttala dig om vad du anser att han kan tänkas passa i vilken ideologi utifrån hans åsiktsregister.

Stellan sa...

Peder, tack själv. Det var informativt och oerhört skrämmande att ha denna konversation med dig. Jag hoppas att vi kan ta en ny runda om tio år och se hur vi står då.

Lester Boré sa...

Peder.
Är det detta du vill att jag svarar på?
"Peder sa...
Tack Anonym, du gjorde min dag med din länk.

Jo det är ju känslan man får av Lester, att han bara mjölkar utan att leverera något tillbaka.

I det lilla han ändå beskrev sin idealnation. Citat: Dock kan jag säga att alla ideologier skulle rymmas där men eftersom det nuvarande politiska/samhälleliga paradigmet skulle knäsättas och samtliga ideologier skulle få spela efter samma spelregler samt att folket skulle uppmuntras till ett större politiskt intresse och till ett större politiskt ansvar så skulle dom flesta såklart hänge sig fullt ut åt en ideologisk riktning.
Du skulle nog trivas väldigt väldigt dåligt i mitt idealsamhälle.

Så hm, vänta. Alla ideologier ska få existera, han säger dock inte om de skall respekteras. Ideologiernas spelregler skall ändras från dagens, dvs demokrati; till vad? Med paradigm som knäsätts menar han att vi ska visa mera respekt för den konstitution nationen är baserad på eller?"

Isåfall kan jag ha missförstått dig... dessutom är citatet ovan inte riktat till mig men skit samma, jag ska försöka "svara".
Under förutsättning att samtliga ideologier fick propagera för sina idéer utan censur eller medial filtrering så skulle folket naturligtvis vända sig mot nationalistiska/traditionalistiska värderingar, det är enligt mig logiskt och helt självklart. Givetvis finns det mängder med stigar att välja inom dessa riktningar och jag har inte för avsikt att dyka djupare i det...
Man kan ju fråga sig varför det är förenat med fullständigt irrationell stigmatisering att svära sig till dessa strömningar? Man kan också fråga sig varför dess företrädares besök i skolor o.dyl alltid rubriksätts som om det skulle vara själva Mussolini som varit på besök? En annan fråga är hur det kan komma sig att sympatierna för nationella och traditionella idéer växer bland folket, trots att åsikterna inte varit opportuna på 70 år samt att dom motarbetats sen -45.

Lester Boré sa...

Peder.
Jag känner inte Sanandaji, jag har aldrig pratat med honom och jag lyssnar inte på SR.
Jag kan inte svara på din spydiga fråga.

Peder sa...

Fair and square Lester. Jag vill fortsätta fika med dig även om du är en del av den nationallistiska idesfären så ta det lugnt.

De retoriska frågorna svarar på sig själv. Jag vet att du tycker jag på ett korttänkt sätt simplifierar mina resonemang men man behöver ju inte vara raketforskare för att veta detta. Lika lätt som det är att istället för att ta reda på om muslimska grannen bara har nattskjorta på sig efter jobbet på fredagar eller har halva Daesh i källarförrådet utan bara bestämma sig för att det är lugnast att bara tycka illa om allihop så är det väldigt enkelt att tänka: Stoppar den här nationalisten vid lite trevligt helghailande eller planerar han för nästa Birkenau-Södertälje. Kapa vid roten bara. Om du säger att rörelsen växer kan jag inte bemöta det då jag inte är insatt därom. Det var ju inte skitfestligt när det stod kortklippta unga män och skrek: Gegen aus, juden raus så saliven sprutade utanför skolan på det kära 90-talet kan jag lova men jag har förstått att de som är där i samma ärende numera är mera städade i sin framtoning. Största problemet med att närma sig skolor är väl att det finns ett samhälleligt konsensus att skolan skall vara fri från politisk och religös påverkan och därav anses aktionerna som störande.

Du kanske redan sätt den här; https://www.youtube.com/watch?v=smWgIvXZSm8
Riktigt bra tycker jag. Vet inte hur du ställer dig till förintelsen, du behöver inte utveckla heller men vad Topf krematorierna som beställdes och deras kapacitet är nog ett argument som är så svårt att hitta alternativa förklaringar till att världen tyckt sig ha all ammunition den behöver för att motarbeta nationalism sen 45 och framåt

Tino då, snälla tack

Peder sa...

Frågan var inte spydig, tvärtom. Jag är imponerad av din förmåga att hitta lämplig ideologi överensstämmande med hur man uttalar sig. Att jag skrev hör och häpna var för att vi knappast kommit särskilt väl överens i övrigt, men anhållan om hjälp var uppriktig. Du kunde ju bilda dig en uppfattning om mig utifrån mina uttalanden utan att känna mig så vad är skillnaden?

Tror till och med du kan ha behållning av hur media numera relaterar till nationen och dess problem: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/853651?programid=4058

Lester Boré sa...

Peder.
Jag menar naturligtvis besök i samband med val och liknande. - Jag kanske var lite otydlig...
I dessa fall brukar det faktiskt vara nationella som exkluderas eller behandlas styvmoderligt.
Varför tror du att nationella "heilar" :) - Jag tror såklart inte att du tror det men din skämtsamma replik speglar ändå den missvisande bild som råder i Sverige och övriga Europa.
Det är klart att du märkt att trenden vänt en smula även utanför den "nationella kretsen"? (Den kretsen är för övrigt MYCKET spretig och även libertarianer ryms däri faktiskt. Inkluderande och öppet för olika tankar är mycket passande uttryck.)

Jag har ingen egentlig kunskap om förintelsen mer än att jag läst lite ur Fred Leuchters rapport och en del tidiga vittnessskildringar som berättar om saker som var men inte längre är en del av det officiella narrativet (tvålar och lampskärmar) men självklart är det en intressant fråga. Jag tycker heller inte att det är särskilt relevant ur ett ideologiskt perspektiv vad som hände eller inte hände i en extrem krigssituation för 70 år sedan och jag kommer absolut inte tillåta att det definierar mig.
En grej som jag anser är märkligt gällande förintelsen är att det i praktiken är förbjudet att forska om den i Tyskland. Självklart undrar jag varför...

Jag fikar såklart också vidare med dig. - Jag har fikat med mycket sämre folk under årens lopp.

Lester Boré sa...

Peder.
Jag är uppriktig. Jag vet inget om "personen" Tino...
Jag har läst honom sporradiskt och antar att han är marknadsliberal men mer än så kan jag inte krysta ur mig. :)
Är han perser eller kurd förresten?

Tom sa...

Hepp! Lester jag må vara seg i tanken men menar du att förintelsen/utrotningen av judar är ett påhitt?

Lester Boré sa...

Tom.
Nej.
Jag säger att jag inte har någon kunskap om förintelsen. Jag vet inget om det förutom det jag har läst vilket inte är särskilt mycket.
Det lilla jag har rotat i saken har inte givit mig bevis för vare sig det ena eller det andra. Om man har tid så kan det säkert vara intressant att läsa på i ämnet.
Jag tar gärna emot tips på vettig litteratur i ämnet och då menar jag inte vittnesskildringar utan mer akademiskt material.

Anonym sa...

Hej Stellan,

"Hänger på" som i "gör gemensam sak med", delar uppfattning. Nog för att vi har olika åsikter om det mesta, men att på något vis hävda att du skulle vara ett viljelöst mäha. Ja det vore nog både dumt och felaktigt. Haha!
Mitt inlägg ska läsas med fokus på Lesters "frågor" om allt mellan himmel och jord.

"Det lilla jag har rotat i saken har inte givit mig bevis för vare sig det ena eller det andra." Lester, jag kan bespara dig ytterligare rotande genom att berätta för dig att förintelsen ägt rum. Liksom jorden är rund och roterar runt solen.

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Undrande.
Först och främst vill jag tacka dig. - Från botten av mitt hjärta, tack!
Efter att jag tagit del av den massiva bevisning du lägger fram här, en bevisning som är fullständigt överväldigande och helt omöjlig att vifta bort, är jag nu helt säker på att förintelsen har ägt rum.
Återigen, tack.

Om du inte redan är engagerad i att föreläsa om detta i skolor och på myndigheter så borde du verkligen, för mänsklighetens skull, börja göra det.
Jag har aldrig tidigare haft en så stark upplevelse som när jag läste din text, du är uppenbarligen en av de människor som måste kliva fram om vi ska kunna tillse att det avskyvärda som hände aldrig händer igen. Alla har visserligen ett gemensamt ansvar men vi måste sätta våra främsta i första ledet.

Per sa...

Nu blev jag nyfiken. Har läst en del om förintelsen men aldrig sett några konkreta bevis, bara så kallade ögonvittnesskildringar. Synd att jag inte hann läsa inlägget innan det raderades...

Lester Boré sa...

Per.
Den raderade kommentaren är mitt verk... det var stavfel och syftningsfel och grejer så jag raderade den och skrev en ny, så var inte ledsen för det, det förändrar ju inget. - Bevisen finns ju rakt framför ögonen på dig!

"Lester, jag kan bespara dig ytterligare rotande genom att berätta för dig att förintelsen ägt rum. Liksom jorden är rund och roterar runt solen."

Per sa...

Tack Lester, då fattar jag.
Ja, de bevisen tillsammans med Emerichs slutsats att det är dumt att hata borde få även den mest övertygade förnekaren att bli bejakare.

Lustigt att en (påstådd?) förintelse används för att motivera en annan, "det får ju aldrig hända igen". Eller det kanske är skillnad på förintelse och förintelse?

Anonym sa...

Lester är det du som är Nils Bildt?

Peder sa...

Lester!

Jag undrar också varför så många som hävdar sig värna om nationen använder sig av ett germanskt språkbruk och idoliserar det tredje riket som en förebild. Du har rätt i att den nationella rörelsen är väldigt spretig på det sättet. Kanske så tänker de "sanna" nationella att det kortsiktigt är nyttigt att liera sig med de naziromantiserande då det ökar på siffrorna för rörelsen och kan skapa påverkan i politiken. Personligen tror jag det är totalt kontraproduktivt och att nationalisternas trovärdighet skulle öka dramatiskt om de tog ett starkt offentligt avståndstagande från de med spastiska ryckningar i högerarmen. Min replik om 90-talet var inte skämtsam alls. De pojkar med en svensk flagga fastsydd på jackärmen som stod vid min skola skanderade verkligen den ramsa som det sägs att capos använde sig av på avlastningsramperna. Det var nog min första tyskalektion då jag själv läste franska.

Det är helt okej att inte vara intresserad av historia, även om jag tror du forskat mera i ämnet förintelsen än vad du hävdar. Leuchter verkar ju med sin kandidatexamen i konsthistoria inte uppbära en så stark ställning som fritidsforskare längre men att hänga upp sig på cyanidförekomst verkar hurusom ändå bara vara en liten del av bilden. De flesta gaskamrar sägs ju ändå ha opererats med kolmonoxid skapad med avgaserna från stridsvagnsmotorer. Skälet till att man gick över till zyklon B var att exponeringstiden gick ner från 15-20 minuter till 3-5 minuter.

Men det är som du säger inte förintelsen vi ska hänga upp sig på även om den alltid kommer ligga i ena vågskålen för vad stark nationalism historiskt kan leda till. Jag är mera nyfiken på hur man som nationalist väljer vilken kultur som är att föredra. För där känns det ju ändå som man behöver lägga stor historisk kunskap för vad man förordar utifrån sedens ursprung. Vilken tidsålder är att föredra och hur skall vi relatera till alla låneord som vårt språk numera innehåller? Jag tror för ett ögonblick inte på att t ex Jimmie klär sig i folkdräkt i privata sammanhang utan enbart för att skapa publicitet.

Hur ställer du dig själv till den problematiken?

Anonym sa...

Kolla Lester, bevis! Förintelsen ägde aldrig rum http://www.whale.to/c/lenny_bruce.jpg

/U

Lester Boré sa...

Peder.
Jag svarar imorgon.

Undrande.
Du är en idiot.

Anonym sa...

Eftersom jag inte fick något svar förut, så tar jag det igen. Intressant att "höra" din kommentar om detta Peder.

Peder: Detta skrev du:

"Att skjuta verkanseld mot ungdomar tycker jag är en omotiverat stark handling."

"Att ge sig på lokala näringsidkare och poliser som gör sitt jobb är naturligtvis katastrofalt och vidrigt."

Pratar du inte emot dig själv här? Så tolkar jag det i allafall.
Du tycker att det är en omotiverad handling av polisen att ge verkanseld, samtidigt som du tycker att dom måste kunna göra sitt jobb. Vad skulle polisen gjort istället, när dom blev överfallna?
Börjat dela ut armband, med texten: "Kasta inte sten på polisen."??

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Skogåsbon, underskatta inte kärlekens kraft. En gåva såsom ett armband hade troligen förändrat allt.

Peder sa...

Skogåsbon!

Du läser inte vad jag skriver. Jag skrev omotiverat STARK handling, inte omotiverad handling. Om vi vänder på resonemanget; jag vet inte om du har barn själv, men vad skulle du känna själv om polisen skjutit mot dem och deras kompisar för att de kastat sten?

Hade samma diskussion med min kusin efter skjuningen i Husby utifrån att jag sa att det är fel med de expanderande kulorna polisen numera använder sig av med motiveringen att de inte skall kunna skada tredje man. Han tyckte det var helt korrekt att det var så, jag inte.

Drog då följande parallell: om det var din mamma som fått samma psykos och stod och viftade med en kniv, skulle du då föredra att polisen kom dit och sköt ihjäl din mamma medan din pappa klarade sig oskadd eller vore det bättre att båda kanske blev skadskjutna men överlevde och du kunde besöka dem på sjukhuset sen. Han vände i sin åsikt faktiskt. Vi är båda aktiva inom skytterörelsen så det är inte så att vi inte är insatta i vapen och dess verkningar.

Naturligtvis behöver polisen bära tjänstevapen. Men det ligger ett otroligt ansvar på hur när och varför de skall användas. Det är även som jag skrev en total skandal att fordringarna för att ha tjänstevapen ligger på under 25% av vad samma polis kräver av en sportskytt för licens på ett handeldvapen. Det är som att det skulle räcka med EU-moppekursen för att få sätta sig i polisbilen bara för att de är poliser. En del av poliserna är även aktiva inom skytterörelsen och de jag mött är för det mesta dugliga skyttar. Det är de övriga som inte känns så muntert att veta att de knallar runt bland allmänheten.

Som ett kort svar till vad jag skulle tycka det var lämpligare att polisen använde mot dessa huliganer. Ickeletala passiviserande metoder naturligtvis. Pepparspray, tazzers osv. I Rinkeby hade nog t o m vattenkanoner varit på sin plats. Dyngblöt i februari har nog en väldigt avkylande effekt

Lester Boré sa...

Peder.
Det "germanska språkbruk" du talar om är inget jag är bekant med men det kanske förekommer i den nationella rörelse som du är en del av...?
Att Tredje riket idoliseras är inte heller något som jag håller med om. Däremot finns det kanske en ambition och ett intresse bland nationella att försöka ta reda på vad som egentligen hände i Tredje riket och vad NS-politiken innebar i praktiken istället för att bara tugga i sig det narrativ som presenterats sedan 1945? I så fall så kan det ju bli så att sådana som du upplever att det idoliseras pga att någon redogör för positiva företeelser inom och under Tredje rikets existens. Det är kanske till och med sannolikt att det är som jag beskriver eftersom den nuvarande doktrinen säger att allt som kan förknippas med NS eller Fascism är av ondo generellt och om den saken behöver man inte orda. Skulle man trots denna doktrin orda om saken så "idoliserar" man såklart...
Vad är det som får dig att tro att NS anhängare inte skulle vara "sanna" nationella? - Självklart finns det mängder med nationellt sinnade människor som inte är nationalsocialister men att de senare inte skulle räknas som "sanna" nationella förstår jag inte riktigt...
Nationalistisk trovärdighet är inget problem, problemet är att nationella debattörer eller opinionsbildare inte ens får delta i det allmänna samtalet, något som i sin tur gör att det inte finns något publikt för människor att förhålla sig till förutom när TV4 ljuger på bästa sändningstid och berättar att "Nazister" bränt ner en flyktingförläggning eller nåt i den stilen. Den allmänna uppfattningen om nationalism bygger enbart på den bild av nationalism som motståndaren presenterat under de senaste decennierna och resultatet av det blir naturligtvis helt logiskt...
Jag fattar inte vad de unga männen men Sverige-flaggor på jackorna har med nånting att göra?

Som sagt... Jag har ingen djupare kunskap i förintelsen.
Jo, du har säkert rätt gällande gaskamrarna. Att använda sig av gaskammare förefaller ju vara det absolut enklaste och mest praktiska tillvägagångsättet för den som skulle vilja döda människor i industriell skala.

Varför ska förintelsen ligga i vågskålen för "vad stark nationalism kan leda till"?
Det är ju ett fullständigt vidrigt uttalande! Det du säger i klartext är att eftersom människor dog i tyska koncentrationsläger i andra världskrigets slutskede så ska nationella rörelser för alltid förhålla sig till denna, av liberaler och kommunister implementerade, arvskuld.
Oavsett vad som hände i Treblinka eller Birkenau så har de nu levande människorna ingen del i den saken, och det kan heller inte vara rimligt att de människorna tvingas försvara eller förhålla sig till saker som skedde långt innan dom föddes.
Varför talar inte du eller de dina om att Holodomor eller övriga övergrepp som utförts i kommunismens namn "alltid kommer att ligga i den ena vågskålen för vad stark socialism kan att leda till"?
Eller att den samhällsdegenerering, den atomisering av samhället, den egocentrism och all den själsliga misär som frodas till följd av den uppluckrade föreställningen om familjen och könsdefinitionerna, samt att den galna konsumtionskulturen, materialismen och annat hokus pokus den liberala ordningen ställt till med sen sextio år tillbaks "alltid kommer att ligga i den ena vågskållen för vad stark liberalism kan leda till"?

Lester Boré sa...

Med det sista du skriver gör du dig bara dum.
Varför skulle det krävas en historisk kunskap för att känna samhörighet med ett folk som är starkt förbundet till ett visst land? Att en kultur i ett land kan förändras över tid är inget konstigt och behöver inte vara föremål för utredning i den bemärkelsen att man ska finna ett visst år där kulturen var bäst. Att dividera om låneord och hur man ska relatera till dessa känns ju i nuläget som en icke-fråga och jag förutsätter att du inser det. Att Jimmie Åkesson vill skapa publicitet är för mig helt självklart och gör honom i det hänseendet absolut inte till en hycklare, skulle det vara konstigt på nåt sätt att en partiledare gör utspel för att få uppmärksamhet?
Jag ställer mig inte alls till den problematiken. Det är inte ens en problematik. Det du tar upp är ju bara märkligt hårklyveri som inte har någonting att göra med principen om att det i Sverige finns ett svenskt folk som har rätt att existera och vara herrar över sin egen framtid. - Nu kommer du att påstå att vi ju är herrar över vår egen framtid eftersom vi får lägga en lapp med ett namn på i en låda var fjärde år men inget kunde vara mer fel.
Eftersom den nationella oppositionen ALDRIG fått spela efter samma regler som de övriga så har det "demokratiska" systemet diskvalificerat sig själv och är därför inte legitimt. Den liberala demokratin kommer alltid att klassas som en fuskare hos alla som begåvats med en fungerande hjärna så länge den inte kan förhålla sig till hela det politiska spektrat, från hakkorset till hammaren och skäran om man ska använda en "klassisk" skala men såklart måste även tredje och fjärde positionärer också ha samma förutsättningar som alla andra att bedriva opinion.
Att amputera folks rättighet att bilda sig en egen uppfattning om vad som är bäst för dom genom att skylla på petitesser som kränkningar och liknande innebär i praktiken att man infört en "minoriteternas diktatur" och därmed omdefinierat hela det demokratiska begreppet på ett sätt som får mig att tänka på Göran Rosenbergs snack om att en demokratis plikt är att skydda minoriteterna...
Ett annat exempel på hur förljuget systemet är är Riksdagens definition av demokrati:
"Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma"
Alltså, vad i helvete!?
Hur kan man drista sig till en sån otrolig lögn? Demokrati handlar inte alls om alla människors lika värde. Det har aldrig handlat om det.
Demokrati är ett system för att styra en stat. - Inget annat.

Hur ställer du dig till den problematiken.

Lester Boré sa...

Peder.
Med "nationell opposition" menar jag inte SD, trots att dom kanske kanske skulle kunna räknas för att vara nationalister om man verkligen vill vara inkluderande.
SD är dock det enda partiet som ens pratar om svenskar som något reellt och det hedrar dom naturligtvis.

Preben sa...

@ Peder: är du säker på att det är barn som kastar stenar och bränner bilar? En fullvuxen rappare, och dömd rånare påstod i en intervju att de gjorde det för att polisen inte visade dom respekt, fast i MIN värld är det slöddret som ska visa respekt för polisen och samhället.

Stellan sa...

Peder, för mig får kulan hellre stanna i galningen, än att gå vidare in genom pannloben på en oskyldig. Fast jag har å andra sidan fel värdegrund.

Peder sa...

Lester!!

Självklart vill jag besvara dig, men då du skrev om så mycket ber jag om lite respit med svaret.

Preben. Polisens egen områdeschef för Järva sa att förövarna var mellan 15-25 med tonvikt på ungdomar, det är den informationen jag bildat min uppfattning utifrån.

Stellan generellt så håller jag med dig att det optimala är att man minimerar risken att skada 3:e man. Jag hoppas att även du skulle uppskatta om galningen blev så lite skadad som möjligt om det handlade om en nära anhörig till dig. Som jägare vet du ju att hålspets främsta effekt är att så effektivt som möjligt förkorta dödsögonblicket, till och med en lårträff kan bli letal. Precis som Geneve konventionen förbjuder hålspets i krig så tycker jag inte den har något att någonsin göra vid påskjutning av människa och jag tycker att det är skandal att vi inte kommit längre med att implementera ickeletala metoder då verkanseld enbart får användas för att avstyra brottslig handling av viss karaktär, där det mycket väl i de flesta fall skulle finnas otroligt mycket bättre alternativ än tjänstevapnet.

Stellan sa...

Nu har jag i lugn och ro läst Lesters senaste svar här.
Mycket bra, Lester, mycket bra!

Peder, jag kan inte släppa ditt motstånd till expanderande kulor.
Hur kan det vara bättre att någon oskyldig skadas eller dödas om min mamma har blivit galen, än att polisen mular min mamma i självförsvar(eller försvar av tredje person)?
Det ä ju helt orimligt att hellre riskera att en oskyldig stryker med än att en förövare gör det!
Du må ha erfarenheter rörande vapen och projektiler, men scenariot du beskriver är ju bara en hypotes. Kulan kan ju lika gärna döda tredje person, det finns ju energi kvar till det.

Fast alla människor är ju lika mycket värda, när jag tänker efter... Då kan ju faktiskt galningen lika gärna få mörda någon, som att han själv skulle bli tagen av daga av polisen.

Du har hjälpt till visualisera innebörden av "allas lika värde", tack för det!

Preben sa...

Hmmm. Mellan 15 och 25 år barn? Troligen är de 15 åriga i själva verket "ensamkommande barn" med falska papper, gör man vuxna brott, ska man ha vuxna straff. Dessutom finns där ju ingen misstänkta utöver polisen som bara gjorde sitt jobb.

Anonym sa...

Möjligt att jag helt är ute å cyklar och inte för att försvara stenkastande idioter men varför förutsätta att det är just "ensamkommande barn" som kastar sten? Dessa skitungar som pysslar med detta är väl mer svenska förortsungar (födda i sverige) som har invandrade föräldrar eller tom andragenerations föräldrar. Ungar födda i områden som sedan länge är förlorade pga av misslyckad integration, fattigdom osv.

/Snurre Sprätt

Lester Boré sa...

Snurre Sprätt.
Jag tror att du har alla rätt.

Lester Boré sa...

Peder.
Jag tror att "respit" betyder nåt i stil med anstånd och att tanken bakom uttrycket i regel innebär att man faktiskt ska återkomma...

Peder sa...

Lester!

För en som mig själv som ser den nationella rörelsen som lika tossig som V eller FI så har jag inte så mycket förförståelse nej. Som utomstående så fattar jag inte alls vad NS:are har för narrativ att kunna skapa ett bra Sverige. För mig är de en gruppering som tar ett mer än 70 år gammalt koncept exercerat av ett annat folk med en annan kultur hit. Jag vet inte om de är fantasilösa kanske eller varför de med den kulturen och ideologin tagit med sig utrikiska ord och de insignier som användes av tredje riket.

Jag har själv en kluven bild och håller med dig om att 3:e riket totalt demoniseras. Samt att det faktiskt fars med osanningar. De experiment som tyska forskare utförde på människor var inte bara sadistiska övergrepp utan något gagn. Tvärtom så baseras mycket av vår medicinska forskning idag på vad de fick fram under kriget. Vilket det aldrig skulle talas högt om eftersom terminala människoexperiment aldrig kan accepteras av naturliga skäl. Så visst finns det positiva utfall av vad nazisterna gjorde under sin regim.

Du har rätt i att förintelsen i sig inte kan ligga i vågskålen enbart själv, men den är den yttersta konsekvensen av vad åren 33-39 ledde fram till: En nation där man selekterar människor och ger dem olika kringskärda livsrum. Där man avhumaniserar olika folkgrupper. Därav kommer alla nationella rörelser därefter alltid behöva relatera till denna del av historien då du som man säger från samhällets sida gjort det enkelt för sig och sagt: Vi vill inte höra hur mycket eller hur lite ni vill selektera, vi vill inte relatera till er alls. Punkt.

Självklart skall samma argumentation användas mot kommunister. Nu har ingen här inne tillerkänt sig dit så det har inte funnits ett behov av att diskutera de totalitära regimernas övergrepp här då jag tror alla härinne har samma övertygelse om vilken dårskap de ideologierna har övergått i när de omsatts i praktiken.

Vi kanske kan släppa kulturen då då du inte verkar vilja begränsa något där uppenbarligen. Religionsutövning då? Vad är det för nationell nation du förespråkar? Nu behöver du inte här skriva ihjäl dig då det här är lite fel forum som du säger, men du kan kanske punkta upp det lite kort för de absolut viktigaste egenskaperna en nationell nation bör uppfylla.

Dina exempel på ett totalt missuppfattat demokratibegrepp har du 100% rätt i. Jag hade för mig att demokrati gick ut på att man försöker uppnå majoriteter för det man förespråkar och gör man inte det så accepterar man även att något annat med majoritet får råda till det tappar majoriteten. Att man ska anpassa sig till den svagaste länken hela tiden är ju total dårskap. Den havererade svenska skolan är ju det mest talande exemplet för detta.

Peder sa...

Jag har ett rätt målande exempel på vad överbeskyddande och ett felfokuserat arbete för att inte kränka kan leda till: Studentbostäder. I stället för att vid nybyggnation balansera antalet bostäder som är handikappanpassade med antalet som har behov därav så bygger man alla nya bostäder med ett handikappanpassat badrum med motiveringen att vi inte ska kränka handikappade, förlåt folk med funktionsnedsättning skall man visst säga nu. För de skall ha rätten att fritt välja som alla andra.

Effekten av det hela har blivit att när någon bor på 18 kvadrat och badrummet utgör 5-6 kvadrat så får det rummet ett helt nytt användningsområde. Jag har via jobbet sett en hel del av dessa boningar där folk ställt upp en ikea bokhylla i trä full med matvaror bredvid en stoppad fåtölj samt diverse annan förvaring samtidigt som det förvaras smutsig disk och smutsiga kläder därinne med kontinuerlig fukttillförsel. Här har man alltså skapat en perfekt grogrund för bakterie och mögelpåväxt samt övrig sanitär olägenhet bara för att inte kränka de som åker permobil. Lysande!

Jag tror att vi alla här inne är överens om att samhället barkat fullständigt åt helvete men jag tror också att det är viktigare att fokusera på att bygga ett samhälle som uppfostrar funktionella individer som har någon form av analytisk förmåga i knoppen än att fundera på vilka individer som skall erbjudas rätt att bo där.

Vad det gäller kapitalet så tycker jag inte vi behöver diskutera alla illgärningar som kommer därifrån. Annat än att man kan ta historien som lärdom. Det är ändå folket som frivilligt stoppar in huvudet i oket och bara knallar med. Det måste faktiskt finnas ett ansvar för individen att utbilda sig och förstå konsekvenserna av sina val. Väljer de att inte göra det så förtjänar de även allt som kommer deras väg utifrån sina livsval.

Sen undrar jag lite hur du uppfattar att nationella blir motarbetade. Partistöd betalas ju ut till alla partier som når över 2,9%. Är det på kommunal nivå du tycker orättvisan sker? Vad gäller rätten att uttala sig i media så måste det ju ändå vara upp till den som trycker tidningen att välja det som de finner intressant för huvuddelen av sina läsare. Det som stoppas av hets mot- lagarna är ju sådant som nog bör stoppas. Sen finns det ju folk som har svårt att skilja på åsiktsfrihet och lämpligheten i att offentligt advokatera för brottsliga handlingar, ofta av våldskaraktär. Men du kanske har några exempel som tydligare visar på orättvis behandling mot Nationella?

Lester Boré sa...

Peder.
Huruvida Nationalsocialister har förmågan eller verktygen till att skapa ett bra Sverige råder det ju delade meningar om, på samma sätt som att det råder delade meningar om huruvida liberaler till höger eller vänster har dessa förmågor eller verktyg. Men att nationalsocialister inte skulle värna nationen eller se nation och folk som en enhet tror jag inte någon ställer sig frågande till. Ditt ursprungliga uttalande var ju att Nationalsocialister inte var "riktiga" nationella och det var det uttalandet jag ifrågasatte, jag ifrågasatte inte att olika politiska inriktningar har olika ideer om hur man bör bygga ett samhälle eller att olika politiska inriktningar har olika lösningar på olika problem.
Att en gruppering finner att en ideologi från en annan tid och ett annat land kan vara intressant och bärande är inget konstigt.
Tror du att socialdemokrati eller liberalism är svenska moderna uppfinningar?

De "sadistiska övergrepp" och "terminala människoexperiment" du pratar om skulle jag verkligen vilja veta mer om! Det låter jättespännande. Var hittar jag källorna till det du pratar om?

Att förintelsen skulle vara den yttersta konsekvensen av vad åren 33-39 ledde till tycker jag låter lite väl etnocentrerat... De åren ledde också till ett världskrig som resulterade i döden för en väldig massa människor som inte var av judisk börd, räknas inte dom in i din konsekvensanalys eller är din mall redan etniskt förberedd?
När du skriver "avhumaniserar folkgrupper", menar du ungefär som man gör i Sverige då? Där man, såväl direkt som indirekt, förvägrar det svenska folket sin identitet eller rätt till fortsatt överlevnad?

Ang din fråga om egenskaper för en "nationell nation"...
Det rimliga är väl att alla folk har en egen plats på jorden där dom tillåts leva och verka på sina villkor. - Det är inget kontroversiellt i den tanken.

Det du skriver om demokrati och bostäder har jag inget att invända mot, snarare håller jag med dig i det du skriver.

Att individer har ett ansvar har du rätt i men jag tycker mig känna av din, enligt mig, mycket märkliga hållning mot individen och media i dessa frågor. Du tycks tro att allmogen faktiskt hinner och vill ta del av avancerade ideologiska eller ekonomiska resonemang?
Tror du att gemene man är intresserad av att lägga sin fritid på att läsa om ekonomi på internationell nivå?
Det tror inte jag.
Och eftersom jag inte tror det så anser jag att medias uppdrag är av yttersta vikt och inget man bara kan lämna åt "marknaden" vind för våg.
Av samma anledning tror jag inte att den liberala demokratin är ett bra sätt att styra ett land på.
Din övertro på den enkla människans intresse för saker långt utanför hennes livssfär förklarar också din liberala hållning mot media och din demokratiska frälsning.

Att du undrar hur jag menar när jag talar om att "nationella" motarbetas säger egentligen allt.
Upplever du att den nationella rörelsen får komma till tals på ett rimligt sätt i traditionell/regim media?
Har du någonsin sett en "nationell" sitta i ett debattprogram och tala om sina ideer på samma villkor som en sosse eller miljöpartist?
Har du någonsin läst en "nationell" insändare som haft en språklig och idemässig kvalitet att tala om? - Förmodligen har du inte det och det beror såklart inte på att sådana inte finns utan att det inte ligger i liberal medias intresse att människor får tillträde till "nationella" och ofta icke-liberala tankar.
Återigen så har jag en diametralt annan åsikt än du när det kommer till synen på media. Antingen förstår du inte medias makt i ett modernt samhälle eller så har du verkligen den övertro på "vanliga människor" och deras syn på det "större sammanhanget" som jag anmärkt på tidigare...

Thomas H. sa...

Lester, anser du dig vara nån slags övermänniska ?...Jag menar...citat Lester

" Du tycks tro att allmogen faktiskt hinner och vill ta del av avancerade ideologiska eller ekonomiska resonemang?
Tror du att gemene man är intresserad av att lägga sin fritid på att läsa om ekonomi på internationell nivå?
Det tror inte jag.
Och eftersom jag inte tror det så anser jag att medias uppdrag är av yttersta vikt och inget man bara kan lämna åt "marknaden" vind för våg.
Av samma anledning tror jag inte att den liberala demokratin är ett bra sätt att styra ett land på.
Din övertro på den enkla människans intresse för saker långt utanför hennes livssfär förklarar också din liberala hållning mot media och din demokratiska frälsning. "

Slut citat Lester....

Alltså....
"Din övertro på den enkla människans intresse för saker långt utanför hennes livssfär...."

Den enkla människan.....Jaha, uppenbarligen är inte Lester det...

Citat Lester:

" Har du någonsin läst en "nationell" insändare som haft en språklig och idemässig kvalitet att tala om? - Förmodligen har du inte det och det beror såklart inte på att sådana inte finns utan att det inte ligger i liberal medias intresse att människor får tillträde till "nationella" och ofta icke-liberala tankar."

Jaha....

Citat Lester:
" Antingen förstår du inte medias makt i ett modernt samhälle eller så har du verkligen den övertro på "vanliga människor" och deras syn på det "större sammanhanget" som jag anmärkt på tidigare..."

Anar jag viss människoförakt här?

Så "vanliga människor" ( vilka det nu är ? ) har ingen koll på "det större sammanhanget" ? Vad nu det är?

Mvh/ Thomas H.

Lester Boré sa...

Tomas H.
Att jag konstaterar att den genomsnittlige svensken inte intresserar sig för "större frågor" betyder självklart inte att jag tror mig för mer än den. Hur kan du ens tro det?
Har jag fel i sak?
Det finns ju mängder med exempel på människor som inte vet nånting om svensk politik men rösta ska dom minsann göra.
Det finns ju mängder med människor som tror att DNs extremliberala skitsnack faktiskt är en objektiv/faktisk sanning.
Det finns ju mängder med människor som tror att Henrik Arnstads fascist-anklagelser är välgrundade.
Det finns ju mängder med människor som tror att Världsbanken är en ideell bank.
Det finns ju mängder med människor som tror att Khadaffi mördades för att den Libyska demokratins skull.
Jag skulle kunna hålla på länge med att lägga fram exempel på att människor i gemen inte har stenkoll på saker men nöjer mig här.

Om jag konstaterar att den genomsnittlige svensken inte intresserar sig för kurdisk dans, är jag för mer även då? - Motivera ditt svar.

Stellan sa...

Jag tänkte att jag skulle dra en bira och invänta svaret från Thomas H, men nu börjar jag fan fyllna till. Helvete, jag ska ju jobba i morgon.

Anonym sa...

OJ!
Det är inte vardag man hör eller läser någon som likt Lester vill avskaffa demokratin till förmån för en totalitär stat där en utvald "elit" styr. Det som Lester framför är inget annat än neo-fascistiska idéer. Där ser man, han bekände färg och ideologisk tillhörighet till slut ändå.
Minsann.

/U

Lester Boré sa...

Undrande.
Du måste ju ha varit påtänd bra länge om du missat att jag inte är nåt fan av den nuvarande demokratin...?
Ditt neo-fascist snack är ju löjeväckande och att du kategoriserar mig som neo-fascist bekommer mig inte eftersom du inte skulle kunna redogöra för fascismen, som inte är en helt enkel ideologi, ens om du hade en pistol mot huvudet.
Om jag har fel i mitt antagande så förväntar jag mig en VETTIG redogörelse som svar.
Att någon är fascist bara för att den inte är anhängare av parlamentarisk demokrati i den nuvarande formen är ju en fullständigt ologisk och svartvit, för att inte säga dum, slutsats.
Varför skulle det vara så?
Varför är det totalt omöjligt att det skulle finnas andra alternativ till statsstyre som är lika bra eller bättre?

Eftersom din kommentar är så himlaskriande hjärtnupen så kan jag inte motstå att ställa ytterligare ett par frågor för att försöka få en inblick i hur du tänker...
Varför skulle en, som du till och med säger, "utvald" (hur denna elit väljs/utses är ju av stor vikt i resonemanget) elit vara dålig på att styra ett samhälle? Det finns ingen logik i det.
Varför skulle alla andra styrsystem än demokrati vara totalitära? Utveckla.

Om du tänker efter så är de nuvarande liberala nationerna totalitära i det avseendet att det enda tankegods som tillåts är det liberala. Du kan vara höger eller vänsterliberala men om du, Gud förbjude, avviker från de "moderna" liberala värderingarna har du nått vägs ände både privat och offentligt. Den enda skillnaden mellan Sovjets anklagelser om "kontrarevolutionär verksamhet"/Tredje rikets anklagelser om "revolutionär verksamhet" och den liberala världens ansättning av folk som tänker annorlunda och försöker rida spärr mot de liberala dogmerna är än så länge straffens utformning. - I Sovjet och Tredje riket fanns det åtminstone en rättskuliss...
Tycker du att åsiktsfrihet och tankefrihet bör vara villkorat till att hålla sig inom en given ram?

Som ett litet exempel på vad jag menar (det verkar behövas när vi pratar...) så kan du föreställa dig vad som skulle hända om en offentlig person i Sverige eller annat "väst-land" skulle hålla en presskonferens och berätta att han eller hon INTE vill bidra till att likställa transsexualitet med heterosexualitet, att den inte vill likställa regnbågsfamiljer med kärnfamiljer, att svenskar genom reformarbete ska uppmuntras att skaffa fler barn, att det visst är skillnad på kulturer och olika folks synsätt på olika saker i samhället, att det inte är frågan om könsdiskriminering om mannen i en familj jobbar utanför huset medan kvinnan jobbar inuti huset, osv, osv... kanske till och med att han/hon toppar det hela med en önskan om att göra folket bättre istället för sämre.
Hur tror du att det skulle mottas av etablerad media och det politiska prästerskapet?
Jag vet vad som skulle hända och det tror jag att du också gör...

Vi lever i en liberal tankediktatur. Vare sig du har märkt det eller inte.

Magnus W sa...

Peder.

Personligen tror jag att alla (utom ett ytterst litet fåtal) tycker det är fullständigt oacceptabelt att nazistsympatisörer står och hojtar dumheter utanför skolor. Jag förutsätter också att de aldrig någonsin skulle släppas in i skolorna (för att propagera då alltså).

Bortsett från "samhällelig konsesus" i teoretiska termer, är du av uppfattningen att den svenska skolan är en politiskt och religiös fristad för eleverna?

Peder sa...

Lester!

Det var inte bara tyskarna som ägnade sig åt dessa experiment. Även Japanerna gjorde samma sak med sina krigsfångar. De lät krigsfångar svälta och frysa ihjäl under noggrann inspektion. Huvudsyftet var att undersöka hur man skulle kunna få sina soldater i skick igen efter att de utsatts för diverse trauma. Den mest välgrundade kunskapen om hur man skall behandla hypotermi kommer därifrån t ex. Men även övriga tyska forskare var välkomna till lägren för att begagna sig av mänskliga försökskaniner för allmän medicinsk forskning. Det finns tyska universitetsansökningar som bekräftar detta. Det är ju även belagt att både brittiska och amerikanska militären utfört experiment på sina soldater, både med och utan deras godkännande. Dock ej terminala.

Jag har flera gånger önskat att få redogjort lite tydligare vad detta "svenska folk" utgörs av för individer då de är så extremt hotade för sin vidare existens. Vilka dessa individer är, som tydligen inte är fria att ha ett förhållande med vem de vill, är straffbelagda om de reproducerar sig utanför sin grupp eller inte kan utöva den kultur de föredrar. Jag identifierar mig trots mitt Vallonpåbrå som 100% svensk och jag har levt majoriteten av mitt liv i detta land och jag ser inga sådana hinder överhuvudtaget.

Vad jag vet är man fri att fira midsommar i december eller hugga taket av en Invicta om man föredrar det. Jag ser det här landet som väldigt fritt att bevara den kultur man förespråkar tillsammans med sina gelikar så länge man håller sig inom lagens råmärken. Vad mer kan man begära?

Sen tycker jag faktiskt du talar emot dig själv vad gäller folkets förmåga att fortbilda sig och ta ansvar för sina handlingar. Du har både förespråkat ett samhälle där folket är mer påläst och ansvarstagande samtidigt som du nu hävdar socialistiska idéer om att folket på grund av sin dumhet och ignorans behöver förvaltas av samhället. Vilket ska det vara?

När det kommer till media så undrar jag om du drar någon parallell mellan åsiktsinnehavarens budskap och det antal följare denne har. Är det någon skillnad på hur ofta Sverigedemokraterna får uttala sig nu när de är Sveriges andra största parti mot när de hade 5%. Jag håller med dig att det är mycket lättare att få mediabelysning på en kurdisk kulturafton än på Salemmarschen så länge det inte finns några motdemonstranter på plats. Men det är nog svårt att få journalistiken helt objektiv då journalisterna alltid kommer utgöras av individer med någon ideologisk hemvist. Nationell idag lyckades ju uppnå kriterierna för presstöd och konkurrerade uppenbarligen på lika villkor med övrig press. Ändå fick de lägga näsan i vädret. Varför då? Varför tyckte inte majoriteten av det "svenska folket" att de skulle prenumerera på detta media trots att det var riktat enkom till dem?

Peder sa...

Magnus W!

Bra fråga. Svårare att svara på. Den skola jag gick i som liten var nog klassiskt socialdemokratisk i de värderingar som lärdes ut till barnen. Det förekom även skolval och terminsavslutningarna hölls i kyrkan. I övrigt tycker jag nog fokus hölls på den allmänna undervisningen i de ämnen som förekom på schemat.

Tydligen har ju nu Socialdemokraterna lagt en motion om att begränsa religiösa friskolor vilket jag tycker låter som ett utmärkt idé.
Det är läskigt med ideologiskt drivna skolor som formar barnens värderingar innan de uppnått en mognad att kritiskt kunna värdera de påståenden de ställs inför. Skolan bör vara så åsiktsfri som det går, samtidigt som man är lite kluven då skolavslutning i kyrkan är förbannat trevligt ändå...

Man får väl vara glad att det än så länge inte finns friskolor som riktar sig till det "svenska folket" även om jag tror det finns vissa av oss som gärna skulle föredra det.

Om vi alla koncentrerade oss på att uppfostra våra barn så de sitter still och inte pratar i munnen på någon annan så kan vi nog begränsa lärarnas engagemang till ekvationer och pluskvamperfekt så som det bör vara. Undantaget ämnena religion och samhällskunskap där objektiviteten alltid kommer prövas en del.