tisdag 28 februari 2017

Samma fast i personer istället för procent.

Anonym undrade ju om det hade ökat från 3 till 6 skottskadade, så jag lägger väl in den här också.

58 kommentarer:

Anonym sa...

Då kan man konstatera (ifall min matte är rätt) att:

År Traumafall Skottskadade
----------------------------
2016 1412 48
2015 1440 36
2014 1563 25

Så antalet traumafall minskar och andelen skjutna har ökat
Hur är motsvarande utveckling när det gäller knivskärningar och misshandel som leder till traumavård? (kanske skjutvapen har ersatt knivar och påkar?)

BITTERPITTEN sa...

Jag skulle vilja se statistik på hur många av dom som skjuter som har licens för sina vapen ?
Och på hur många av dom som skjuter som är importerade till Sverige ?

Preben sa...

Man vet ju inte VEM som skjuter, då blir det svårt att kolla om de har licens. Jag tror att andelen importerade är ca.99%, både som skjuter och vapen. ;-)

MickeKummelnäs sa...

Jag skulle vilja se en graf över ökningen av antalet anonyma inlägg på den här bloggen.

Inte anonym för jag har en signatur sa...

Ser lite ut som som man valt en "lämplig" tidsperiod för att få en dramatisk kurva

Stellan sa...

Inte anonym men utan signatur, ja, det är ju nutid, och nutiden är dramatisk. Vad vore mer lämpligt anser du? Siffrorna från 1950 och fram tills idag är ännu mer dramatiska om du undrar.

Preben sa...

Detta säger också en del:
https://www.svd.se/dodsskjutningar-okar--sverige-sticker-ut-i-norden

Inte anonym för jag har en signatur sa...

Enligt BRÅ

"Mord, dråp och misshandel med dödlig utgång brukar tillsammans benämnas dödligt våld. År 2015 konstaterades 112 fall av dödligt våld i Sverige. Det är en ökning med 25 fall, jämfört med 2014."

"I ett längre perspektiv minskar det dödliga våldet."

Här du gotta dig riktigt åt nysvenskarnas elände

Stellan sa...

Inte anonym, varför skulle jag gotta mig i någons elände? Är det så du uppfattar mig?
Visa mig siffror, inte ett luddigt uttalande från okänd sagesman. Länken fungerar inte.

Lester Boré sa...

Om gärningsmännen bara hade haft insikt nog att ladda med helmantlat så hade vi inte haft nån vapenrelaterad dödlighet alls och därmed hade allt varit frid och fröjd.
Hade gärningsmännen dessutom till äventyrs varit medlemmar i en pistolskytteklubb så hade polisen kunnat använda dom som utbildare av den egna kåren gällande vapenhantering och skytte. - En vinst för alla.

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

"...skjutvapenrelaterad dödlighet..." ska det ju vara.

Björn sa...

Eftersom jag inte besitter några alternativa fakta utan får förlita mig helt på offentliga källor kan jag bara hålla med Stellan.

"Det går bra nu..."

Jag är inte en robot sa...

Stellans gamla hemtrakter!?
https://mitti.se/nyheter/misshandlade-biltjuv-fangelse

Hade han slagit ihjäl tjuven så hade det väl blivit "Vållande till annans död" och max 2år. Ingen att döma skadestånd till heller.

Anonym sa...

Helt obegripligt att man hela tiden på alla sätt försöker förminska de problem som uppstått i invandringens spår. Den tar upp problemen skall förlöjligas... Det skall hela tiden vridas och vändas på så det inte verkar så farligt som det låter... som som om det då är okej eller! Skjutningarna är ett litet litet problem mot vad som komma skall... ta er tid och läs rapporten som är beställd av Myndigheten för samhällsskydf och beredskap. Sedan kan ni gärna få komma med kommentarer om detta, eller Muslimska brödraskapet kanske bara är en liten mysig förening som gör gott för förortskids och givetvis skall ha bidrag för sitt fina arbete?

https://www.msb.se/Upload/Kunskapsbank/Studier/Muslimska_Brodraskapet_i_Sverige_DNR_2107-1287.pdf

/Snurre Sprätt

Anonym sa...

Och för er som inte orkar ögna igenom allt så läs gärna sammanfattningen på sid 30-31...

/Snurre Sprätt

Stellan sa...

Tack för länken Snurre Sprätt.
Det var ju inte direkt munter läsning, men samtidigt något som vi har haft på känn ganska länge.
Intressant att dom konstaterar att detta har varit svårt att förmedla då de som ifrågasätter stämplas som rasister och islamofober och riskerar såväl yrkesmässig som privat karriär...

Man undrar ju vad Undrande, Peder, Thomas H och 82x112 tycker om rapporten?

Lester Boré sa...

Det intressanta vore om statistiken presenterades i relation till befolkningsmängd och etnisk sammansättning med utgångspunkt någongång innan det mångkulturella projektets början, låt säga 1975...
Finns det nån statistiker i fikarummet?

Krille Fagerlund sa...

Skrämande .dock inget oväntat då man såg trenden på plats från mitten på 80 talet och set gur våldet ökat i takt med importen ! Skönt att man insåg i tid att fly! Dock börjar det gå åt det hållet på grynnan nu med. Känns som åland sneglar på sverige och vill styra åt samma håll. För i sverige är det tryggt 😖🤔

Lester Boré sa...

Är det nån som har sett Peder...?

Peter Anonym sa...

En av anledningarna till att Sverige upplevs som tryggare nu än på nittitalet är nog att "Nordiska MC-kriget" mellan HA, Bullshit, Bandidos håller vapenvila. 74 mordförsök med elva dödade och nittisex skadade. Många av attackerna dessutom bland allmänheten i stan eller på flygplatser.


Stellan sa...

Mc-kriget var en jävligt våldsam historia, inget snack om det. Men jag tror inte att det är många som upplever det som tryggare nu för det. Hojdårarna var i sanning dårar som ville ha ihjäl varandra, men det drabbade inte vanligt folk i speciellt stor utsträckning. Dom härjade inte i skolor, gruppvåldtog inte tjejer, eldade inte bilar, kastade inte sten på räddningspersonal eller hade kaos som drivkraft.

Dessutom sköt dom väl med helmantlat?

Preben sa...

Under mc-kriget var det väl bara vid två tillfällen "vanligt folk" drabbades, i Köpenhamn hade man fest när ett pansarskott kom genom väggen, då var där en tjej som bodde granne till HA som avled (+ en prospect) och i Norge var det en tant som dog vid en sprängning av klubbhus, annars höll de ju det internt s.a.s.

Peter Anonym sa...

Att inte fler "vanliga" drabbades vet vi nu efteråt. Under tiden var de flesta som bor här (Malmö/Lund/HBG) mycket oroliga, ingen visste var nästa handgranat eller pansarskott skulle hamna. Jag bodde själv i samma kvarter som några "Dirty Dräggels" och var mycket otryggare då än nu, trots två olika asylförläggningar på gångavstånd hemifrån.

Med detta vill jag bara ha sagt att man glömmer snart och "den gamla goda tiden" var jävligt obehaglig emellanåt. Jag ser den skit ni beskriver, men mest i kommentarsfält och i viss mån media. Det jag ser "live" i mitt dagliga liv är inget som gör att jag blir otrygg.

Stellan sa...

Peter anonym, jag tvivlar inte en sekund på att det var skitläskigt. Det var ju inte heller helt lätt för vittnen och åklagare.
Men det var väl ingen av dina vänner som tog avstånd från dig om du berättade att du oroade dig, får man hoppas?

Killarna som msb-rapporten handlar om kommer säkert också lugna ner sig när dom nått sitt mål.

Wizzard sa...

JAg tror denna artikel berättar en hel del
http://www.dn.se/kultur-noje/joris-luyendijk-det-har-ar-ditt-land/
Oberevera att den publiseras på nöjes och kultur sidorna
Wizz

Anonym sa...

Hoppla! Sveriges tjugo ledande religionsforskare TOTAL-sågar Norells rapport och menar att det är pinsamt att MSB publicerar en persons konspirationsteorier. Så kan det gå. Nu bara att vänta på att MSB drar tillbaka rapporten.

Dasen sa...

Jo, det var ju väldigt överraskande hur icke PK den rapporten var. Skönt att den snart är filtrerad och normaliserad så att ingen anledning till oro kan uppstå.

Anonym sa...

Ja så kan det gå, helt enligt förväntan faktiskt. Islam är fredens religion, det vet vi alla! Det är inte helt oväntat att några av kritikerna kommer från Södertörns Högskola. Norell kommer nu att vara ute i kylan efter sina tokiga konspirationsteorier. Ett tag så använde väl sig media av hans expertkompetens rörande terror, den gamle foliehatten! Att det nu finns islamska poliser i en del förorter är väl också tokerier som inte är sanna... Vi stoppar huvudet i sanden igen och somnar om. -Sverige har aldrig varit tryggare!

/Snurre

Anonym sa...

Utan att gå in på rätt eller fel i sakfrågan kan man enkelt konstatera att rapporten som beställdes av MSB har stora vetenskapliga brister. Den skulle troligen underkänts på B-nivå, och ur den aspekten är kritiken klart befogad.
Sen kan man gilla den för att den bekräftar ens uppfattningar, eller inte gilla den för att man inte håller med.
Men vetenskapligt tillför den inte mycket.

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag har inte ens läst rapporten men har ändå möjligheten att påstå att den är akademiskt korrekt, väger mitt ord lika mycket som ditt då eller hur tänker du?
Du redovisar absolut ingenting som ger substans åt ditt påstående, inte ens ett eget resonemang...
Det handlar ju inte om en filosofisk text eller en novell utan en rapport som bygger på källor osv, och av den anledningen borde det vara enkelt för dig att leda ditt påstående om rapportens akademiska brister i bevis?
Varsågod.

Anonym sa...

Varsågod att läsa Lester https://ligator.wordpress.com/2017/02/26/muslimska-brodraskapet-eller-att-anklaga-utan-bevis/

Och här har du MSBs begynnade avståndstagande från rapporten, precis som varje tänkande människa förstod skulle komma http://www.svt.se/nyheter/inrikes/msb-vi-faktagranskar-inte-rapporter

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag orkar inte läsa en massa liberalt sattyg såhär på fredagseftermiddagen. Jag kommer iofs inte läsa det senare heller men min poäng är redan gjord och du har presenterat nåt som, jag efter att ha läst sidhuvudet på bloggen, misstänker pekar på att det inte finns några bevis för att någon muslim vill nåt annat än att mysa med kristna eller värna den kristna världen.
Alla som tror på det kan således somna om och övriga förbereder sig så som dom anser lämpligt.
Att svt backar efter södertörnsk och islamistisk protest är dock inget annat än ett exempel på Ivan Pavlovs teori gällande den betingade reflexen...

Stellan sa...

Hahaha! Här serveras det humor!
Hur kunde jag tro att hotet var reellt?
Nu vet jag givetvis bättre.

Lester Boré sa...

"Att MSB backar..." ska det såklart vara.

Anonym sa...

är den jävla delen av internet helt fylld med fullständiga idioter? du lester som hela tiden ska tala om för alla vad som är rätt och fel va fan kan du inte ens läsa innantill för. satans pappsmälla vad trött man blir orka bry sig

Anonym sa...

Ujujuj, akta dig för fakta Lester!

Men jag förstår att den där texten kan vara svår för dig att läsa. Den rör sig nämligen på en någorlunda avancerad nivå och resonerar kring hur källor ska hanteras, vad rapporten egentligen har för belägg, hur man kan dra slutsatser utifrån påståenden och så vidare. Alltså en bra bit över din nivå av att upprepa plattityder du läst hos Benoist samt allsköns trams och idiotier om förintelsen.
Hade du ansträngt dig och faktiskt försökt läsa texten (även om den kanske är lite för svår för dig) så hade du upptäckt när du kom mot slutet att skribenten faktiskt tar ditt livs stora kärlek Tino Sanadaji i försvar.

Stellan sa...

Varför denna hetska ton, anonym nr, 1434?
Lester är alltså en idiot för att han hela tider berättar vad alla ska tycka? Och alla som inte tycker som du är fullständiga idioter? Vill du utveckla ditt resonemang ytterligare eller har du fått med allt väsentligt? Läsa innantill kan nog dom flesta här, men för det behöver man ju inte hålla med dig.

Anonym sa...

Det var ingen vetenskaplig rapport. Det var bara en rapport.

" – Vi har aldrig sagt att det är en vetenskaplig rapport. Vi har sagt att det är en rapport.

TT: Kan man inte förutsätta att folk tror att det är en vetenskaplig rapport när det är tre forskare som har skrivit den?

– Vi kanske skulle ha sagt det tydligare."

Anonym sa...

Polisbil stals under konsert... Hiphop konsert urartade när artisten Agasii Babatunde Odusina. Det blev kaoz som man populärt uttrycker det och två poliser blev utslitna från sin bil och fick snopet se på när den försvann, om man skall tro det som står i tidningarna. Undrar vad det var för klientel på denna konsert? Samma kväll så skedde en ny skjutning, denna gång söder om Stockholm. Nyheterna blåste förresten upp att en snubbe från USA minsann kunde röra sig fritt i Rosengård utan större problem, -"det var mycket värre i Chicago" som han uttryckte det. Nämen så bra då, allt är cool inga problem här! Att han några dagar sedan fick poliseskort ut från Rinkeby skrevs det inte så mycket om... Sverige har aldrig varit tryggare säger man, jag tycker inte att det känns som det. Det händer mycket skit nu hela tiden och det kan inte någon sopa under mattan hur mycket man än försöker.

/Känner inte igen mig längre

Stellan sa...

Anonym 1435, det vore ju praktiskt om du angav vems ordväxling du citerar, och vart den står att finna.

Anonym sa...

Vem fan är den här anonym 1435 som du talar om? En hittills okänd deltagare i riksdagen i Arboga? ;-)

Med vänlig hälsning,
Dangerzone 2010

(tänker att du som administratör av bloggen möjligen ser nummer på inläggen, men som är dolda för oss andra)

Anonym sa...

"Varför denna hetska ton?"
- Jag tog i med brösttoner då jag tyckte Lesters svar synnerligen fånigt, men ligger fortfarande mil under hans egen hårda ton mot oliktänkade.

"Lester är alltså en idiot för att han hela tider berättar vad alla ska tycka? Och alla som inte tycker som du är fullständiga idioter?"
- Nej, för att han tydligt klargjorde inte ens gjorde en ansats att läsa texten som var ett exempel på den kritik som riktats mot MSBs rapport.

"Läsa innantill kan nog dom flesta här, men för det behöver man ju inte hålla med dig."
- Uppenbart inte Lester som direkt gav upp inför en text som förde lite komplexa resonemang och som inte direkt bekräftade hans världsbild.

Hoppas det var svar på dina frågor. ;-)
Sen undrar jag lite vilken kompetens Lester (mfl folk här) har att underkänna allt som sägs av forskare från just Södertörns högskola? Det är ju dessutom forskare från många olika lärosäten som skrivit under protesten, underkänner han all forskning från även dessa lärosäten?
Inget i det Lester skriver ger intrycket av att han har någon som helst akademisk träning, och ändå kan han alltså underkänna all kritik mot en forskningsrapport för att en (1) forskare från Södertörn finns bland kritikerna!

(Inte som att den länkade texten som Lester inte ville/klarade av att läsa var skriven av någon från Södertörn för den delen)

Dangerzone 2010

Stellan sa...

Dangerzone, jag vet inte vem anonym nummer 1435 är, och kah ser inte mer än vad ni gör här i kommentarsfältet. Jag satte nummer på dom anonyma i hopp om att dom skulle fatta hur jävla dumt det är att kommentera anonymt. Uppenbarligen funkade det, eftersom du plötsligt har ett namn.

Du frågade ju om "den här delen var helt fylld med fullständiga idioter", vad tycker du att vi fullständiga idioter ska svara på det?
Innan jag svarar så vill jag veta vad du tänker använda den informationen till.

Jag läste förövrigt båda länkarna, om du undrar.

Peder sa...

Puss på dig Lester!

Då det knappt inte är jakt eller sportskytte licensierade vapen som brukas vid våld så blir jag inte provocerad överhuvudtaget. Så ditt förslag faller sig parodiskt kort. Brott av licensinnehavare uppgår till mindre än 5 % av de totala brotten. Sportskyttar. 0,2%. Det var visst den där Peter Mangs. Högerextrem har jag för mig. Innan dess var de ten babbe faktiskt. Han tog med 22:an till jobbet och sköt tillbaka vid ett beväpnat rån. Han gick så gott som fri då han faktiskt hade en tävling samma dag dvs giltiga skäl för att ha med sig vapnet och nödvärnssituationen inte var helt uppfylld. Annars hade han gått fri helt. Så sannolikhetsmässigt är det mer troligt att Stellan skall råna posten än jag.

Källa: https://vapenfakta.se/forskning-och-statistik/vapen-och-brott/

Lester jag skall inte vara fördomsfull om huruvida du ägnar dig åt skytte eller inte. Men om du inte gör det finns det en stor risk att jag innehar en sakkunskap i ämnet du inte skulle uppnå på 5 års studier ens.

Ps. Du har ett svar i andra tråden. Ds.

Kramar P

Peder sa...

Bra Stellan!

Det där var svar på tal av guds nåde!

Sorry Dangerzone

Anonym sa...

Inte jag som skrev "Idioter".

Jag tycker förresten att det är en inte alls dum idé att utreda vad extremistiska organisationer med mål att störta rådande samhällsordning håller på med. Synd att MSB nu verkar ha gjort ett totalt magplask när man nu lade massa pengar på projektet och så. Hoppas verkligen Säpo håller högre klass, men det får vi ju aldrig veta.

/Dangerzone 2010

Lester Boré sa...

Dangerzone 2010.
Du verkar arg? Ditt resonemang känns som att det är skrivet i affekt... Tycker du att det är provocerande att läsa det jag skriver? Det kan isf ha med manligt och kvinnligt att göra... kvinnor som du själv kan ha svårt att förhålla sig till och förstå de tydligt manliga resonemang jag för.
Att du reagerar med känslor som t.ex ilska är inte konstigt eftersom kvinnor är mer känslomässiga än män och därför också bygger sina repliker på känslor i mycket högre utsträckning än på logik.
Om en kvart är det "Mello" på tv, jag antar att du kommer att titta och att du kommer må bättre när du fått dig lite hbtq och fräck musik till livs?

Peder.
Förstår du inte att min kommentar om helmantlat osv är ett larvigt raljerande och ett försök att ironisera över ditt tidigare resonemang om att snuten borde ha helmantlat eftersom det ju är bättre att oskyldig tredje man dör än att gärningsmän dör.
Peder, jag ska inte vara fördomsfull om huruvida du ägnar dig åt tankeverksamhet eller inte, men om du inte gör det så finns det en stor risk att jag innehar en sakkunskap i ämnet som du inte skulle uppnå på fem års studier ens.

Lester Boré sa...

Anonym 3 mars 2017 18:30.
Jag vet inte vad du menar med att jag ska tala om för alla vad som är rätt och fel?
Att inte kunna läsa innantill har ingenting med att kunna avgöra vad som är rätt och fel att göra.
Pappsmälla säger du? Jag vet inte vad det betyder men antar att det är ett kraftuttryck.
Gällande läsförståelse så kan jag säga att det faktiskt är en utmaning att läsa din egen, visserligen väldigt korta men ack så felfyllda text.

Anonym 3 mars 19:24.
Menar du att jag är ointelligent pga att jag inte har för avsikt att läsa det som det länkats till?
Om jag ska utgå ifrån det du skriver i din kommentar så är det ju ingen mening att jag läser eftersom jag ju ändå inte kommer att förstå...?
Tino Sanandaji är inte min stora kärlek? Jag känner inte till så mycket om honom eller det han skrivit, det borde du veta om du hade haft ork/intresse nog att läsa det jag skrivit här tidigare.(Jag har vid upprepade tillfällen sagt att jag inte har nån större kännedom om Tino eller hans arbete.)

Dangerzone 2010.
Att jag inte läst någon av de länkar som bifogats är inte viktigt eftersom den kommentar jag skrev den 3 mars 2017 13:20 handlar om att anonym bara pustar ut en harang om hur rapporten är undermålig utan att bifoga nåt som pekar åt det hållet, inte ens ett eget resonemang finns med...

Anonym skickade sedan länkar o grejer som jag antar stöder det han skrivit, således finns det nu nåt som stöder det han säger.

Att jag inte tänker läsa det som det länkats till har inte med att göra att jag inte förstår eller kan tillgodogöra mig det som står där.
Att du påstår det eller kanske till och med tror att det förhåller sig så kan jag inte göra mycket åt...annat än att möjligtvis småle lite. Jag har inte givit upp inför någon text som för komplicerade resonemang. Jag skriver ju klart och tydligt att jag inte ens tänker läsa den?

Du undrar vilken "kompetens" jag och andra fikarumsbesökare har och vilken akademisk träning jag har?
Vad fan har det med nånting att göra? Är du så jävla dum i huvudet att du på riktigt tror att en akademisk skolning per automatik ger kunskap om samhället, människor eller ideologisk kunskap? Uppenbart tycker du att det allmänna samtalet skulle vara villkorat, att "allmogen" borde hålla käften och överlåta debatten till de "belästa" - dvs EXAKT den taktik som satt oss i den situation vi nu sitter i...
Eftersom universitetsvärlden är fullständigt vänsterdominerad så har den såklart ingen som helst trovärdighet.

Anonym sa...

Lester, jag hade gärna sett att du bjudit på en kritisk granskning av den länkade texten ovan, hellre än spekulerat i min könstillhörighet. Men ser ditt svar som en bekräftelse av att texten var en bit över din nivå.

/Dangerzone 2010

Stellan sa...

Längre upp i fältet så tar skriver du ju att det var du som skrev att alla var idioter, men det tar du alltså tillbaka nu?
Det är inte enkelt att blogga nu för tiden...

Lester Boré sa...

Dangerzone 2010.
Hur kan du ha fräckheten att påstå att du "gärna sett" att jag skulle bjuda på en kritisk granskning av den länkade texten när du inte gjort annat än att klart och tydligt på många olika sätt, förklarat för mig och andra läsare att jag absolut inte har intelligens eller förmåga att kunna förstå texten?
Hur ska du ha det?

Angående din könstillhörighet så har jag aldrig "spekulerat" i den. Jag har ingen som helst anledning att ifrågasätta ditt kvinnliga kön, ditt velande och inkonsekventa resonemang här ovan undanröjer samtliga tvivel.
Jag utgår ifrån att jag blivit rättad om jag hade haft fel i mitt antagande...?

Anonym sa...

Nej Stellan det har jag aldrig skrivit, att alla är idioter och det alltså. Någon form av missförstånd tycks ha uppstått. Beklagligt så klart men både jag och bloggen överlever nog.

/Dangerzone 2010

Stellan sa...

Men om det inte var du som skrev det, Dangerzone, varför skrev du så här: "Varför denna hetska ton?"
- Jag tog i med brösttoner då jag tyckte Lesters svar synnerligen fånigt, men ligger fortfarande mil under hans egen hårda ton mot oliktänkade.

"Lester är alltså en idiot för att han hela tider berättar vad alla ska tycka? Och alla som inte tycker som du är fullständiga idioter?"
- Nej, för att han tydligt klargjorde inte ens gjorde en ansats att läsa texten som var ett exempel på den kritik som riktats mot MSBs rapport.

Du svarade i alla fall på frågorna som jag ställde till den anonyma som du påstår att du inte är.

Eller är det jag som är trög? I så fall sätter jag på mig en katthatt.

Anonym sa...

Som sagt uppstod förvirring Stellan.

Ditt inlägg 19:28 ligger direkt efter mitt inlägg där jag höll en ganska raljant ton mot Lester och jag trodde därför att det var mitt inlägg som du syftade på. Jag antog vidare att din formulering "Lester är alltså en idiot för att han hela tider berättar vad alla ska tycka? Och alla som inte tycker som du är fullständiga idioter?" helt enkelt var en generalisering och en tolkning av vad jag skrivit.
Så var inte fallet har jag förstått nu och att jag alltså förklarade mig i onödan. Nåja ingen skada skedd vad mig anbelangar, har uppenbart inget bättre för mig en lördagskväll än att sitta och bråka med motormän i ett kommentarfält.

Ska försöka lämna er ifred nu.
Fridens liljor,

Dangerzone 2010

Stellan sa...

Dangerzone, jag fattar.
Skulle jag generalisera? Jag??

Skämt åsido, inte led jag nån större skada av det inträffade heller.

Anonym sa...

Sedan undrar man hur många alvarliga brott som mörkas med Kod 291.
Regeringen införde denna kod av någon anledning.

Mvh Skogåsbon

´Turne'n i Hallsberg sa...

Sveriges nya entreprenörer jobbar på, nu är man på turné i Hallsberg.

http://www.friatider.se/ogonvittnet-claes-om-invandrarkravallerna-i-hallsberg-sverige-haller-pa-ramna

Mvh Skogåsbon