tisdag 14 mars 2017

Cornelis och Paolo

Jag har allt sedan tonåren lyssnat mycket på Cornelis. Som många duktiga musiker så var ju Cornelis ganska långt ut på vänsterkanten. Detta framgår förövrigt med all önskvärd tydlighet i många av hans texter.

En annan kille som är vänster är den gamla kungsankickern Paolo Roberto, han är gammal sosse.

Båda dessa herrar representerar alltså vänstern, men som den var förr.

Paolo var så osmaklig så att han skojade om att män gillar kvinnobröst på Instagram. Som sig bör så gick ju vänstern i taket, och nojjade över den sexistiske italienaren.

Yrkesmobbarna Filip och Fredrik tog det hela längst, trots att deras karriärer knappast är rakt igenom fläckfri. Den som vill se ett roligt referat om detta kan kolla på "arg blatte" som pratar lite om det på tuben.

På den tiden då Cornelis var stor så gillade han att släpa hem kvinnfolk och ligga med dom. Han gillade även att sjunga om lyckliga horor och om transvestiter som lurade sig hem till karlar som trodde att dom fått med sig nåt helt annat hem.

På hans tid så var det ju sånt man gjorde om man var vänster, inget konstigt med det. Högern var torrbollar som levde monogamt och tog sig en missionär med frugan ibland. Vänstern körde ståfrallor med både sin egen och grannens tant...

Undra hur vänstern skulle behandla Cornelis idag?
Undra om Cornelis skulle bry sig ett jävla skit om det, eller om han bara skulle knulla vidare?

Paolo verkar i alla fall inte bry sig ett skit.
Måste vara jobbigt att vara en riktig sosse, deras parti har ju försvunnit.

Pussyhat och feministregering känns inte alls som dom gamla proletärer som en gång bar sin fana högt och fick Gösta Boman att se rött.

Ur led är tiden.

9 kommentarer:

Lester Boré sa...

Tiden är inte helt ur led... Vänstern har, nu precis som då, ambitioner om ett samhälle i ständig konflikt. Kan man inte hetsa proletärerna mot borgarna så får man hetsa främlingar mot svenskar eller kvinnor mot män osv osv.
Den största skillnaden är väl att vi i dag har en uppsjö av varianter på "vänstern" som kanske inte fanns på samma sätt förr, allt från feminister till "allt åt alla", "refugers welcome", diverse lobbygrupper för sexuella minoriteter och Gud vet allt. Det har visserligen gjort vänstern mer spretig och splittrad internt vilket i sin tur tydliggjort för den tänkande delen av allmogen att marxismens tankegods och dess avkommor inte är människovänliga alternativ.
Tragiskt nog hade Europa och USA kommit en bra bit på väg mot dagens situation redan under Cornelis glansdagar. - Synd att han inte förstod det, då hade han nog diktat annorlunda...
Det enda glädjande är att "vänstern" av idag är betydligt mer feminiserad än vad den varit historiskt samt att den (av uppenbara orsaker) tappat sin dragningskraft till stor del.
Det sistnämnda till trots så har de människovänliga alternativen en ofantlig motvind pga vänsterns tidigare, mycket målmedvetna arbete. Att bryta den rådande hegemonin inom bl a akademin, media, kulturetablissemang mm är sannerligen inget lätt jobb.

Oj, nu hamnade vi visst där igen...

Peder sa...

Fan vad du har rätt i att Filip och Fredrik är yrkesmobbare. Maken till självgoda opportunister får man leta efter. Till och med värre än Schulman-brothers. Tack och lov verkar ju Marcus Birro tagit långpaus från rampljuset apropå muppar i media.

Röda blocket är väl samma som alltid. När varandra eller skaffar hållhakar för att garantera sin position. På den Orwellska djurfarmen grisar grisarna på. Just nu är Suggorna lite mer högljudda bara.

Fast med Tobés schavotterande i pressen idag visar ju att moderaterna ÄR de nya Såssarna. Toblerone på kredit eller vin på SJ kortet. Man känner sig ju uppenbarligen inte rik på en riksdagslön iaf.

Nä nu är det nog dags att avskaffa demokratin och övergå till Teknokrati eller vad sjutton som helst annat...

Lester Boré sa...

Hahaha!
Teknokrati? - Ja, jag säger då det...

BITTERPITTEN sa...

Ja du Cornelis hade nog inte haft det lätt idag. Han betalade ju ingen skatt heller, fick ju gå i landsflygt för att han hade skattmasen i hälarna . Ändå skulle han vara nån slags dragplåster åt VPK. Men en sak är säker, han hade aldrig förnedrat sig med att bära en Fitthatt.

Magnus W sa...

Jag var ju så klart tvungen att ta del av Filip och Fredriks inslag om Paolos, i mina ögna mycket harmlösa, skämt och maken till skitnödighet har jag sällan skådat. Gudrun var även hon i sitt banala esse.
Svensk teve-underhållning havererade sedan fullständigt när Hellenius via sms avkrävdes ett avståndstagande genom "avlajkning" av sin like av det Paolo skrev. Synd att melodifestivalen är slut, den framstår ju genast som ett mycket mer sympatiskt alternativ att fördumma sig vid.

Att F&F är kapabla till att leverera lågvattenmärken i parti och minut har man liksom vant sig vid. Det som framför allt förvånar är, som det brukar heta, att man fortfarande förvånas.

F&F är som gamar, slår ner på vilket halvdött djur eller kadaver som helst där de kan frossa utan att möta på motstånd och som alla inom mediaproffsmobberiet anser de sig naturligtvis stå över det där med att leva som man lär.
Och liksom asätare kivas de ju också en hel del internt över det stinkande kadavret. En snabb googling av F&F och Shulman avslöjar gott om verbala hugg de olika översittargrupperingarna emellan. Och vill man ta del av rena osmakligheter från F&F:s sida finns det så att säga en hel del. Om den mediala vinden vrider är det inte helt osannolikt att den folkkära duon kommer att små smaka på sin egen medicin.

BITTERPITTEN sa...

Magnus W.
När F&F eller Piff &Puff som jag kallar dom gjorde ett program där dom åkte runt i USA och kollade in udda personer(tror det hette 100 höjdare) då trodde jag verkligen att dom skulle få lägga ner.Det dom höll på med då var nämligen så fruktansvärt osmakligt eftersom majoriteten av personerna dom exploaterade var psykiskt sjuka personer som Piff & Puff gjorde förnedrings-TV av. Men inte då. Dom får fortsätta och verkar helt imuna mot kritik.

Anonym sa...

Lite O.T. men ändå en kille med inte alltför dumma slutsatser.
https://m.facebook.com/bechir.rabani?fref=nf

Anonym sa...

Tänk de som redan 1975 visste att sossarna sabbade Sverige men ändå valde att satsa järnet.

Dasen sa...

Boman...han var härlig.
Namnet får mig alltid att tänka på KSMB's gamla fina ballad "But, We Have No Bananas". Fan vad bra de var!

https://open.spotify.com/track/3OCCkdSAHPyE99qdfWbT3R