fredag 17 mars 2017

Hur svårt kan det vara?

Soldaterna är på plats sedan länge, ursprungsbefolkningen har fostrats att hata sina egna, polisen och militären har bantats ned till ett minimum  medans folket har suttit i soffan och skrattat åt Schyffert som häcklar foliehattar.

Den röda mattan är utrullad, bara att köra.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt i prick som vanligt. Man har undrat länge hur allt detta skall sluta.
Varför, varför, varför kunde jag inte blivit en naivt tunnelseende svensson istället, tänk vad bekymmersfritt livet skulle varit då. Tänk att bara kunna gå mitt i korridoren, med långa skygglappar, underbart, ända till den dagen verkligheten kommer ikapp, och knackar på dörren.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Verkligheten kommer inte att försynt knacka på dörren; den kommer att våldta dig och dina barn och sedan hugga halsen av dig, allt livesänt på youtube.

Anonym sa...

Det verkar illavarslande. Tänk om turken på lokala pizzerian börjar med heligt krig! Vem vet vad man då hamnar att äta förutom turksvett. Kanske han inte nöjer sig med att mata råttorna med råttgiftet.

Putin sa...

Här lyser insiktens lampa stark?

Vad sägs om att öppna fönstret och titta ut!

Är det ingen som har funderat på hur man gör en Putin eller en Erdoğan?

Är det ingen som har funderat på att studera mänsklighetens historia och varför högtstående kulturer föds och dör?

Är det ingen som har funderat på vad som händer om alla skulle stänga dörren?

Ett bra sätt är att börja insupa mer objektiv information och inte bara förakta dem som har avvikande åsikter.

En hjälp till självinsikt kan kanske vara den gamla och tydliga definitionen och förloppsbeskrivningen av hur en mobb uppstår:

En löst sammanfogad grupp kan vid ett yttre tryck bindas samman till en samverkande grupp, mycket på grund av behovet att kanalisera den uppdämda irritationen, och kan då samfällt ösa sin vrede (som kan ha helt annan orsak) över en icke-medlem. Den vinner därvid ett slags gemenskap, en urladdning av sin ilska, och efter urladdningen ett tillfälligt, gemensamt jämviktsläge.

Denna sanning gäller även nationer, religiösa grupper eller andra grupper som egentligen inte har någon annan gemensam tillhörighet. Självklart var det dumt av Mongolerna att belägra Bagdad 1258. Men det var faktiskt Turkarna (Osmanerna) som 1517 slog sönder kalifens fristad i Kairo. Om någon tror att vi nu talar om religiöst krig så glöm det. Det handlar om vanliga maktambitioner och inget annat. Samma förbannade primitiva mänskliga drag som driver hemmafrontens tro att vi är bäst och mår bäst av att isolera oss från andra.

Dags för lite andra fakta än de tillrättalagda alternativa och lite insikter som tål att värdera uppfattningar som är andra än en egna förprogrammerade? Det som man vanligtvis kallar intellektuell utveckling.

Fråga gärna den där frisören i Bagdad vad han tycker om den demokratiska världens metoder att sprida sitt budskap när han vandrar till sin familjs grav genom en sönderbombad stad.

Diktatorer skapar inte sig själva. Diktatorer uppstår genom att utnyttja strömningar och genom att utpeka en gemensam fiende. Diktatorer kan mobbens förloppsmodell. Diktatorer blir bara starkare när omvärlden stänger dörren till det folk som bär diktatorn. Vi vet hur man gör slut på diktaturer med fredliga medel. Portugal, Spanien, Grekland m.fl.

Nu försöker världen att tillämpa Kants och sedermera Rummels demokratiska fredsteori genom att från flygplan bomba in demokratin. Ingen är väl speciellt förvånad över resultatet och ingen är väl speciellt förvånad över att andra härmar metoden.

Vi måste ha mod att öppna dörren eller åtminstone hålla den på glänt annars hamnar vi i samma otäcka våldsspiral baserad på felaktiga uppfattningar.Mänskligheten har jobbat intensivt på att se till att människor från Lumparland inte ska vara rädda för tokarna på Kumlinge!

The Guardian


The Guardian


Globalresearch


Globalresearch

Anonym sa...

Putin det där va djupt men det folk är trötta på är nog mest att Sverige sakta men säkert bryts ner till att bli en fristad för muslimska ideologier.

Kan du inte googla lite på hur länge ett välfärdssamhälle är funktionellt när mindre en femtio procent arbetar/betalar skatt.

Ang öppna dörrar så måste den nog vara låst ett tag så vi hinner städa lite innan vi släpper in fler i rummet.

/Johnny Boy

Anonym sa...

Johnny Boy, sysselsättningen är strax över 80% för människor i arbetsför ålder, ett jämförelsevis högt värde även om det är cirka fem procentenheter under rekordsiffran från 1990. Då var marknaden dock aningen uppblåst vilket visade sig året efter ...
Mvh, En annan

Putin sa...

Inte så pjåkigt


Svensk ekonomi

Konjukturbarometern

Slut!

Björn sa...

http://www.expressen.se/gt/svaret-till-bah-kuhnke-om-hemvandande-is-anhangare/

Själv är jag nöjd med att hemvändande IS-soldater eventuella behov av rehabilitering skall hanteras av kommunerna, för är det något jag har så är det ett genuint o grundmurat förtroende för kommunalpolitiker...

140 hemvändande IS-krigare är väl gott o väl i sammantaget lika många soldater som försvaret kan mobilisera. Att vi sedan står för vård av eventuella krigsskador så att de blir stridsberedda igen gör ju saken bara ännu mera roligt.

Jag vill bara förtydliga för anonyma troll att jag är ironiskt!

Anonym sa...

Björn,

Jag tänker att det väl är vård, skola, omsorg, som kommer ta om hand de här IS-personerna och försöka få rätsida på dem. Men du föreställer dig alltså att det är politikerna?

Eftersom du ogillar att det görs på kommunal nivå får du gärna redogöra för vilka statliga aktörer du anser skulle göra jobbet bättre än de kommunala?

Stellan,

"ursprungsbefolkningen har fostrats att hata sina egna" tycker jag är en konstig språklig glidning från att det framförs idéer om att folk ska ha förståelse för, känna empati med även och välkomna dem som inte är exakt som de själva. Att visa förståelse för andra är inte samma sak som självhat.

/Dangerzone 2010

Preben sa...

Varför ska man hjälpa folk som vill döda en själv?

Lester Boré sa...

Preben.
För att man vill döda sig själv men man vågar inte.

Lester Boré sa...

Dangerzone 2010.
"Att visa förståelse för andra..." - Hahaha!
Det finns inte en chans att du är på riktigt.

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Preben sa...

Det är ju jävligt naivt att försöka "omprogrammera" personer som har varit med i en terrorgrupp, de borde ju skickas direkt till Kumla eller likvärdig anstalt, alternativt skickas retur med inreseförbud i 99 år.

Anonym sa...

Tyvärr är väl problemet med fd IS-terrorister, att dom knappast kan skickas tillbaka till sitt hemland. Många är ju redan svenska medborgare. Däremot är väl Kumla ett bra ställe, eller kanske ännu mer radikalt, släpp dom i fallskärm på Gotska Sandön, med matleverans på samma sätt en gång i veckan. Visserligen går det åt ett antal fallskärmar, men å andra sidan har dom ju material att bygga tält av! SidfläskGöran

Björn Nilsson sa...

Dangerzone2010
Kanske Polis o Domsstolarna...

Anonym sa...

En annan, tack för ditt svar.
Skönt att det bara är 20% som drar arslet efter sig.Sveriges framtid är säkrad och jag somnar om.

Om vi skall hålla oss till verkligheten så är det 49% som jobbar och försörjer övriga 51%.
Men detta är alltså inget problem för välfärden ?

/Johnny Boy

Stellan sa...

https://www.svd.se/erdogan-uppmanar-turkar-i-europa-att-skaffa-fem-barn/om/turkiets-folkomrostning

Anonym sa...

Björn,
Jomenvisst i de fall där det kan bevisas att lagbrott begåtts. Men alla de där man inte kan bevisa lagbrott utan det mer handlar om att de bedöms vara "radikaliserade" där kan ju Polis och domstolar inte göra något.

/Dangerzone 2010

Björn Nilsson sa...

Dangerzone2010

Åkt o "krigat" för IS = Radikaliserade

Preben sa...

"Ingen" av dom har ju (enligt dom själva) har ju varit aktiva, då måste det bevisas med film eller foton, och i princip alla går fria.
Har de varit i en krigszon har de haft intentionen att "strida" och ska därför dömas och slängas i fängelse på riktigt, och i lång tid.
Dessa "krigare" som lärt sig våldta,halshugga, hugga av armar och ben på folk och bränna folk levande i bur, kommer aldrig att bli som folk, och JAG vill iaf. inte ha dom på fri fot i samhället.

Anonym sa...

Vissa pratar det språk de vill medan andra bara pratar det språk de kan.

Anonym sa...

Preben,

Du vill alltså döma folk för att de rent geografisk befunnit sig i en krigszon? Låter rättssäkert och bra!
Det brukar ju annars vara så i en rättsstat att brott ska bevisas för att man ska dömas.

D-2010

Preben sa...

D2010
Kan det bevisas att man rest från Sverige till valfritt IS-fäste och stannat där ett tag kan man nog räkna med att de begått brott, hur ska man hjälpa dom annars?
Det låter ju mysigt med 150 terrorister mitt ibland oss.

Sam B sa...

I princip tycker jag inte att det borde vara så märkvärdigt att hantera saken legalt om våra folkvalda hade stiftat lagar med en smula mer förnuft och effektivitet.

Det borde helt enkelt kunna göras illegalt att åka ut från Sverige och strida för främmande makt. Kanske till och med lämpligt att behöva tillstånd för att åka i närheten av en krigszon överhuvudtaget?
Gör någon det utan utryckligt tillstånd bör en icke Svensk medborgare bli utvisad.
En Svensk medborgare, måste vi (tyvärr) ta hand om själva. Då borde inlåsning vara en rätt uppenbar påföljd.

Har man kommit hit som flykting, bevisar dessutom en utresa att skyddsbehov inte föreligger längre, och då finns det knappast någon orsak att låta vederbörande återvända hit.

I mina ögon är det faktiskt så enkelt. Det ska till mycket konkreta argument för att min åsikt ska förändras i den frågan.

Medborgarskap förresten, det känns ofta som att man kan bli medborgare i Sverige lite för lättvindigt... Utan att kunna språket, dela våra värderingar, kunna försörja sig mm.
Sen tycker jag gott att ett nytt medborgarskap gott kunde vara på prov i, låt säga, tio år.

Jag har inga problem med skötsamma invandrare. Men skitstövlar, oavsett härkomst, vill jag inte se att det gullas med.

Våra egna skitstövlar måste vi hantera själva, vilket jag i och för sig tycker att vi gör alldeles för dåligt, men att vi gullar med utifrån komna skitstövlar är inte ens i närheten av att vara vettigt.

-Min pinne på brasan...

/S@m

Anonym sa...

Sam: Det ÄR straffbart att åka från Sverige och kriga för IS. Men satans så svårt att bevisa i domstol.

Medborgarskap kan inte fråntas någon, det är en väldigt grundläggande egenskap hos just medborgarskap. Olika typer av uppehållstillstånd däremot kan dras in lite hur som haver.

Lester Boré sa...

Men asså... Är det ingen av er som dividerar om detta som har reflekterat över vad grundproblemet skulle kunna vara?
Att sitta och diskutera om hur man ska kunna mildra symptomen av en allvarlig åkomma istället för att försöka bota åkomman verkar ju fullständigt uppåt väggarna.
Helt otroligt...

Lester Boré sa...

Peder och Sam B.
Jag vet inte om ni själva förstår det men ni propagerar ju indirekt för en polisstat/ett övervakningssamhälle...
Fler lagar ska "hjälpa" oss att bli fria från främlingars nycker som krigssemester osv, den hållningen genererar världens sämsta tillvaro för alla.
Alla som har ett uns av intelligens VET vad som skiljer det tidigare Sverige, där det inte fanns gruppvåltäkter på män och terrorresor, från det det nuvarande Sverige där dessa saker förekommer frekvent.
Varför tror ni att våra lagar skulle bita på/avskräcka människor som förutom att det ordnar med försörjning inte har en enda beröringspunkt med det svenska samhället? - Tror ni ens att det är så?

Lester Boré sa...

Preben menar jag såklart...
Förlåt.

Anonym sa...

Vad är då Lesters slutgiltiga lösning på "Problemet"?

/Problemlösaren

Anonym sa...

Bra fråga där Problemlösaren. Lester oillar i alla fall demokrati det har han klargjort väldigt tydligt, och han brukar istället tala sig varm för auktoritärt styre.

Lester Boré sa...

Problemlösaren.
Att konstatera mycket uppenbara problem och anledningarna till dessa är fortfarande inte förenat med ett ansvar att lösa problemen.
Nån idé kanske jag skulle kunna krysta fram men det är förmodligen uppenbart för alla och envar vad som krävs. Om man vill leva i ett samhälle utan terrorresor så bör man återskapa förutsättningarna för det samhället.

Anonym.
Vad menar du med demokrati? - Vet du själv vad du menar? Kan du utveckla din syn på folkförankringen och faktiskt folkligt medbestämmande i den nuvarande liberala, parlamentariska demokratin?

Sam B sa...

Såklart det vore bättre att inte få problem från början, där är jag helt enig med dig Lester. Men jag har tyvärr inte tillgång till någon bra tidsmaskin så det passerade har just passerat.

Men vad gäller straff så är jag övertygad om att hårdare straff har effekt, dom som säger något annat tror iallafall inte jag på. I så fall spelar inte heller höga fortköringsböter någon roll heller...
Anarki kan jag i min vildaste fantasi inte tro att det fungerar. Det blir den starkes rätt som tar över.
Att vi har "importerat" en väsentlig volym problem de sista decennierna är jag helt övertygad om. Frågan vad vi ska göra för att komma tillrätta med dessa utan en bra tidsmaskin?

/S@m

Lester Boré sa...

Sam B.
Om du flyttar till ett främmande land så behövs väl ingen tidsmaskin för att du ska kunna flytta hem igen? :)