onsdag 29 mars 2017

Vårrustning

Nu jävlar är jag igång med slipandet. Friborden på ena sidan är klara, nu återstår bara ca, 90% av jobbet, sen kan man sjösätta.

9 kommentarer:

Lester Boré sa...

Varför gör du så?

Björn Nilsson sa...

???
Trärent? Eller bara nedslipat för lager 5,6,7?

Stellan sa...

Så måste man göra varje år. Bort med dom yttersta lagrena som solen brutit ned, och på med två nya. Fuskar man med det, så måste man förr eller senare göra båten trären, och det är inte bra! Varje gång man gör den trären så blir den tunnare.

Fixarerik sa...

Emellanåt kan jag bil sugen på en vacker träbåt, då tycker jag det känns fint att ha liknande bilder som ovan färskt i minne.

Stellan sa...

Slacker!

Anonym sa...

Ser skitjobbigt ut!

Johan Ankarbäck sa...

Till alla träbåtstvivlare ;) Det är minst lika jobbigt att polera upp gelcoaten och vaxa en plastbåt som att slipa och lacka en träbåt. Vet av egen erfarenhet :)
Skillnaden är att om man struntar i plastbåten en säsong blir den bara ful, träbåten blir förstörd och måste skrapas - och det är riktigt jobbigt...

Magnus W sa...

Eller så kör man som jag med aluminiumbåtar som man varken behöver slipa, lacka, rubba, polera, skrapa, ditten eller datten. Botten kan man förvisso måla om man vill men kör man varje dag hinner det inte växa så mycket. Och det lilla som blir nöter isen bort i ett nafs under den svala delen av säsongen.

Men JA, inte fasen går det fortare att slipa bort några lager fernissa samt lägga på två nya än att polera ett plastskrov?

Johan Ankarbäck sa...

Magnus W, nej jag skulle säga att det tar ungefär samma tid. Men då räknar jag med först polera och sen vaxa plastbåten. Bara vaxa går ju mycket fortare.

Aluminium är lite fusk men rätt praktiskt :)