onsdag 19 april 2017

Glädje

Idag hjälpte min vän Christoffer mig att hämta hem litw gjutjärn. Cigg-Jimmy hade redan varit hemma hos tanten och trynat. Den ormen hade strykit över mitt namn på lappen och skrivit dit sitt eget.
Men vi genomskådade finten, och lastade maskinerna ändå.

22 kommentarer:

Magnus Gunnarsson sa...

Livet är bra orättvist!

raceman sa...

man blir ju onekligen lite nyfiken på denne cigg-jimmy *S*

Lester Boré sa...

Asså Cigg-Jimmy... - Så djävulskt bra namn.
Är det en skärslipande vagabond?
Är det en verkstadsarbetare?
Är det en tobaksnyttjande femtonåring?
Har han suttit på anstalt?
Vart på sjön?
Rest med tivolit och sett Sverige?
Är det ens en han?

Så många frågor...

MickeKummelnäs sa...

Börjar likna 80-talets Falcon Crest i alla förvecklingar och sluga intriger. =)

Lester Boré sa...

Stellan.
Är det tänkbart att Cigg-Jimmy skulle dra ihop ett uppbåd och konfrontera den nya katten i stan för att försöka komma till rätta med vem som egentligen ska ha rätten till återstoden av öns dödsbon och andra skrotupplag efter att myndigheter eller arvingar tagit sitt?
Är det klanstrider som vi kan skönja nalkas på Åland?
Kommer isåfall "frivillig-svenskar" att få en ny innebörd iochmed ett sådant eventuellt scenario?
Finns det en plan för att ordna med värvningscentraler på det svenska/finska fastlandet eller kommer eventuella värvningar främst ske inom den på ön redan bofasta populationen?

Hur kunde du trassla in dig i något sånt här?!

Dasen sa...

Cigg-Jimmy verkar lömsk.
Hade jag inte haft förstånd att vara PK så hade jag skrivit att jag föreställer mig honom som en svartmuskig, knivförsedd tattare i slokhatt med en utstrålning lik Christer Pettersson (som vare sig var PK eller särskilt behaglig att stöta ihop med vilket jag gjorde ett flertal gånger i Sollentuna Centrum).

Krille Fagerlund sa...

haha ! Han e nog snäll jimmy;)

Stellan sa...

Haha, fan vilka sköna spekulationer.
Jag skrev ett långt jävla svar, men soppade till det så det försvann.
Nu blir det ett kort svar.

Jimmy är en sympatisk sjöman, och jag gissar att han är den äldre typens sjöman. Dvs, en kvinnokarl och charmör som har en dam i alla östersjöns hamnar. Men detta vet jag egentligen inget om, jag bara spekulerar.

Vad jag däremot vet, är att han röker mer än Harry Schein gjorde, och samlar på stationära motorer.

Lester Boré sa...

Om vi förutsätter att Cigg-Jimmy har haft nån som helst kontakt med islam eller muslimer, är hans rävspel gällande insamlandet av stationära motorer då att se som en terrorhandling?

Preben sa...

Nej, Lester, det är en attentat.

427cu sa...

Drar han halsbloss så är det ett tecken på att han är hardcore. Han är nog beredd att gå hur långt som helst.
Mvh 427cu

Stellan sa...

Vart vill du komma, Lester?
Den Stereotypa bilden av dig kan skadas om du tar andra folkslag än ditt eget i försvar.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag försökte bara få igång nåt ang. den förhållandevis vanliga synen på islam...
Att ta andra folk i försvar när det finns skäl för det gör jag mer än gärna, till råga på allt anser jag som du vet att det såklart finns olika folk, islam är dock inget folk och jag försvarar heller inte islam, snarare vill jag hävda att främmande religioner per se inte är den avgörande faktorn när det kommer till problemen med det mångetniska/mångkulturella samhällsbygget.

Min inlaga är nog snarast att se som en vänskaplig provokation gällande påstådd terrorism mer än nåt annat, eller för att använda nyspråk - en rasbiologiskt grundad hatkommentar med tydligt pro-religiösa undertoner.

Stellan sa...

Lester, Om man har ihjäl okända människor för att dom är otrogna hundar, är det att se som ett islamistiskt terrorbrott anser du?

Lester Boré sa...

Stellan.
Menar du så som Israel och USA gör?

Lester Boré sa...

Att döda människor enbart för att man anser dom vara mindre värda/otrogna/inte tillräckligt renläriga osv, är INTE terrorism enligt mitt sätt att se på saken.
Terrorism handlar väl primärt om att uppnå eller ta steg mot politiska/samhälleliga/sakliga förändringar eller strategiska fördelar gällande det man företräder eller kämpar för? - Att döda slumpvis utvalda människor med resultatet att man fjärmar sig dessa fördelar eller vinningar anser inte jag vara terrorism, iaf inte enligt nån sorts traditionell betydelse.
Jag avser såklart inte att försvara islam/islamister eller så och jag tycker inte heller att islam har någon plats i Europa, däremot måste man ju försöka se på problemen på ett vettigt sätt och jag tycker inte att så görs när man i sin kritik enbart använder den religiösa aspekten i respektive "terrorfall" och aldrig den etniska eller kulturella.

Stellan sa...

Lester, nä jag menade inte alls som USA och Israel gör. Dom dödar väl för pengar eller för att nån försöker ta tillbaka det dom stulit?
Så trodde jag, men jag kan egentligen inte ett skit om utrikespolitik, jag tror ju inte ens på att Assad/Putin låg bakom någon gasattack härom veckan.

Så London, Paris, Bryssel och Stockholm tex, var det terrordåd enligt din mening?
Om inte, vad var det då?

Lester Boré sa...

Gällande London, Paris och Bryssel så är jag inte insatt i detaljerna och har därför ingen egentlig uppfattning annat än att jag som vanligt är skeptisk till all analys som gjorts av DNs eller Aftonbladets pratmakare.
Dådet i Stockholm utfördes av en icke-organiserad, sekulär? uzbek som verkar ha nån form av missbruksproblem, att han kommit på att han kan mörda folk med en lastbil pga eventuell påverkan från islamistiska videos på tuben eller att han chattat med någon tycker inte jag duger som grund för att påstå att det var ett islamistiskt terrordåd, oavsett om gärningsmannen hävdar det eller inte. - Han som utförde dådet verkar inte ha varit vare sig praktiserande muslim eller övertygad islamist.

Jag anser heller inte att Lasermannen är en terrorist och han skulle med samma logik som används gällande Stockholms-dådet kunna klassas som det eftersom han ju hade nån form av uttalat mål med sina gärningar. - Det räcker dock inte enligt mitt sätt att se på saken.

Att tala om "terror" i en vidare (sovjetisk) mening tycker jag isf är rimligare. - Det ser vi ju exempel på dagligen i våra förorter, städer och på andra platser men i dom fallen talas det ju vare sig om terror eller ockupantbeteende.

Anonym sa...

Finnes det något bra exempel på ett land eller världsdel där Islamism gynnar män och kvinnor och fungerar problemfritt ?.

/Johnny Boy

Magnus W sa...

Nu har jag läst genom inläggen några gånger men jag kan fortfarande inte förstå skiftet i samtalsämne från gammalt järn till islamism. Båda ämnena är intressanta men inte nödvändigtvis tillsammans.

Lester Boré sa...

Magnus.
Det är mitt fel att det blev såhär...
Förlåt.

Jimmy sa...

Lite skum och listig får man väl vara. Tänkte nästan lyft motorerna på andra sidan staketet för att orsaka lite extra besvär. Tur att jag inte företog mig tilltaget då ni med kranförsedd vagn således bara skulle visat att mitt arbete skulle vart helt onödigt. Men en vänlig hälsning på en tejpbit var i alla fall ett måste