tisdag 9 maj 2017

Hoppsan.

https://nyheteridag.se/har-blir-reportern-overfallen-nar-hon-gor-inslag-om-afrikanska-migranter/

Det är inte bara Sverige som kan glädjas åt en ny form av spänning i vardagen.

48 kommentarer:

Peder sa...

Ja människor som inte uppskattar närgångna reportar som filmar dem utan deras medgivande tenderar att reagera på det sättet ganska ofta, eller missade jag din poäng nu?

https://www.youtube.com/watch?v=GjUic_5nRJM

Preben sa...

Nyheteridag är väl en hatsajt. ;-)

Peder sa...

Men det är svårt sånt där... Det finns ju även människor i vårt land som på fullt allvar associerar samma information till det här istället:

https://www.youtube.com/watch?v=QJEMWhA7iu4

Så vad vet jag?

Lester Boré sa...

Man kan ju inte annat än bedåras av detta! ❤️
Dessa nyeuropeiska kulturyttringar känns så otvungna och fräscha i förhållande till en mer tråkigt torr och minst sagt mossig, europeisk tradition.

Stellan sa...

Jo,Peder, självklart tänkte jag på Justin Biebers humör under en avtändning...

Peder sa...

Okej Stellan, om du nu antar att Justins utåtagerande reaktion beror på att han är under drogpåverkan, vad tror du då personerna i det italienska reportagets reaktion beror på?

Stellan sa...

Kärlek 💕, Peder, jag tror det berodde på att dom behövde kärlek 💕. Dom behöver en gruppkram innehållandes västvärldsliberalism, genustänk, hbtq-feminism, mångfald och kärlek.
Allt kommer bli bra Peder.

Preben sa...

Där är nog lite skillnad på att vara rik och förföljd av paparazzis dag och natt, och en afrikansk tant som inte tycker om att bli fotad.

Stellan sa...

Skulle det vara synd om Bieber för att han är rik? Jag hänger inte med här...
Jag hänger iofs, inte med på varför man jämför ett agerande hos migranter med detsamma hos en popstjärna. Popstjärnor är väl knappast kända för sitt respektfulla beteende?

Preben sa...

Nej det var inte vad jag menade Stellan, tycker inte synd på den skiten; men en förklaring till VARFÖR en del idioter ballar ur.

Peder sa...

Preben!

Tycker du att det är så stor skillnad på reaktionen mot oönskad uppmärksamhet från media? Jag gör det inte och finner samma nyhetsvärde i båda länkarna. Därav parallellen.

Stellan!

Nej det kommer gå åt helvete med den typen av äcklig skandalfiskande journalistik. Det är synd att folk går på dylika bländverk...

Stellan sa...

Peder, du är också ironisk va?
Vad är det folk går på?
Saknar du kod 221?

Lester Boré sa...

Peder.
Menar du att det är dåligt att Europas folk får se olika bilder av massinvandringens konsekvenser, att det av någon anledning skulle vara bättre att enbart visa skådebröd i form av enskilda exempel som ofta är fungerande? - Jag får känslan av att det är det du menar men jag kan såklart ha fel...
För egen del tycker jag att det är fantastiskt att jag får se hela spektrat av den framtid som nalkas.

Preben sa...

Peder:
Något säger mig att du tycker det är bra att publicera bilder på en drunknad pojke vid Medelhavet, för det är i ett gott syfte.
Rätt eller fel?

MickeKummelnäs sa...

Heter Sven Peder idag? Eller är det två olika med lika stora kalejdoskopglasögon?

Stellan sa...

MickeKummelnäs, du menar väl inte att du missat tidigare guldkorn från skribenten ifråga?
En favorit är förklaringen till varför polisen inte bör få använda expanderande ammunition och påföljande resonemang om att det är bättre att en förlupen kula skadar en oskyldig, än att en expanderad dito tar en galning av daga.

Jag skulle gärna se honom svara på Lesters fråga.

Och jag menade givetvis kod 291...

Peder sa...

Nejdu Micke, Peder har jag hetat sen jag döptes. Jag delar inte alla Svens åsikter heller för den delen.

Preben, jo jag tycker det är jättebra att visa sådana bilder. Fast det vore bättre att visa dem på andra sidan Medelhavet så de vet vilken framtid de har att möta i ett mer och mer främlingsfientligt Europa.

Stellan och Lester. Vad jag menar är att om man ställer ut en reporter som stör sovande människor som inte alls är så sugna på att vara affish-ansikten för Europas misslyckade integration utan deras samtycke. När de sedan pga språkförbistring väljer att som enda alternativ mota bort filmteamet riktar de ner kameran mot asfalten så man inte ser vad som händer och skriker som stuckna grisar.

Ni får tycka vad ni vill men jag tycker det här är ett billigt sätt att skapa ett förlopp som man önskar skall hända. Jag tycker dessutom att de som helt okritiskt köper den här typen av fabricerad information gör det för att de söker den typen av information och kan överse med hur realistisk den de facto är.

Men okej Lester, om vi ska vrida ur inslaget något nyttigt så är det ju en iögonfallande att dessa människor sover precis utanför en centralstation i en europeisk huvudstad, även om den gatan alltid varit en skumraskgata de 6 gånger jag varit i Rom de senaste 25 åren. Byggnadens utformning gör att den sidan känns som en väldigt död baksida även om det är centralt. Men det var ju inte det ni upprördes över som jag förstod det av era kommentarer.

Peder sa...

Stellan du förvrider mina ord. Jag är av den åsikten att det är bättre att använda elpistol än hålspets mot psyksjuka. Självklart bör polisens neutraliseringsmetoder vara så nonletala som möjligt. Du får tycka vad du vill men det är svårt att argumentera mot att hålspets inte gör skytten till åklagare, domare och bödel i samma handling så fort denne sätter fingret på avtryckaren. Varför har annars dödligheten stigit bland de som blir påskjutna av vår kära poliskår?

Lester Boré sa...

Peder.
Upprördes?
Jag är inte det minsta upprörd, jag ställde bara en fråga.
Uppenbarligen är jag så stereotyp att det räcker med åsynen av mitt namn för att påstå att jag är upprörd... Det stör mig iofs inte men det är ändå lite intressant.

Androgyn sa...

Peder och Sven bjuder upp till dans!
Riktigt bra underhållsvärde när debatten har oliktänkande.

Stellan sa...

Peder, du har ett rätt, och det är att visa filmen på andra sidan medelhavet för att folk ska undvika att ta sig hit.
Tänk om man jobbat för att hjälpa människor där, och tydligt signalerat att det är ingen idé att ni riskerar era liv på medelhavet... Undra hur många liv man hade räddat? Det blir många tusen människoliv det... Och ser vi till europas framtid så gissar jag på miljontals liv.

Men det viktiga är ju att sända ut en signal om humanism, inte om den aktuella handlingen är humanistisk i slutändan.

Jag har inte alls förvridit dina ord, du sa rakt ut att det är bättre om en helmantlad kula går igenom en galning och skadar en oskyldig, än att en expanderad dito avslutar livet för galningen.

Peder sa...

Lester du har helt rätt. Du skrev ju bedårad och att du uppskattade fräschören i de nyeuropeiska kulturyttringarna. Det tolkade jag som ironi. Men om det var uppriktigt så utveckla gärna vad det var du uppskattade i inslaget. Vad det är du tycker vi ska ta till oss och ta lärdom av just i det här fallet.

Stellan, om jag måste välja mellan 2 skadade och en oskadad och en död så föredrar jag generellt att sjukvården får mer att göra ja då det verkar väldigt dumt att skjuta ihjäl människor över lag. Om förövaren är en skytt av Jackie Arklöv typ under pågående Malexanderhändelse eller en terrorist med en handgranat i julrushen så skjut effektivast möjliga verkanseld för att förhindra att fler blir skadade. Här blir matematiken till förövarens nackdel då incitamentet att skydda tredje man kommer helt i fokus om beräkningen skall gå ihop. Men när det kommer till psyksjuka människor som behöver hjälp, inte avlivning då tycker jag det är lika olämpligt att ta fram ett handeldvapen som det vore att hälla bensin i brandmännens tankbilar.

Jag repeterar att vi tycker olika här och jag respekterar det, men du får gärna upprepade gånger ta detta ur sitt sammanhang och använda det för att exemplifiera att jag inte är trovärdig. Varsågod

Lester Boré sa...

Peder.
Att vara ironisk är inte samma sak som att vara upprörd.
Jag har ju redan beskrivit varför jag uppskattar inslaget.

Peder sa...

Ja Lester vi lägger uppenbarligen olika fokus på vad vi ser i den Italienska filmen och där får vi nog låta udda vara jämnt. Gott så.

Stellan jag har inte varit så intresserad av tilläggskod 291 då jag inte tyckt den vara så avgörande för hur Sveriges immigration skall utformas. Men då du återkommande refererar till den så undrar jag om du har några bättre källor till den än vad som verkar vara det nuvarande konsensus att 1% av polisärendena stämplades med den koden när den var i bruk och detta även inkluderat de ärenden där asylsökanden var utsatta för brott. Då det även stämplas en tillägskod till polisärenden vid idrottsevenemang skulle det vara lika kul att se vad huliganismen kostar svenska samhället i så fall;)

Lester Boré sa...

Peder.
Den sista frågan var visserligen inte ställd till mig men jag svarar ändå...
Jag vill gärna veta vad hulligankulturen kostar skattebetalarna. - Jag skulle dessutom vilja veta EXAKT hur mycket massinvandringen kostar skattebetalarna totalt. - Vilket tror du är mest hemligt?

Hur tycker du att migrationen till Sverige skall utformas? Jag antar, pga det du skrivit, att du önskar en fortsättning på folkförflyttningen från tredje världen till Europa och Sverige...?

Peder sa...

Absolut Lester!

Om man tittar på Svea rikes historik så var nationen pga massiv utflyttning i början av 1900 talet ytterst nära inavel. Mer än 95% av befolkningen besökte inte en plats längre bort än 30 km från sin födelseort under hela sin livstid. Sen kom cykeln och människor kunde helt plötsligt gå på logdans i grannbyn istället.

Så ja, jag tror det är bra att vispa runt så mycket vi bara orkar i genpolen. Det är garanterat det som kommer få männskligheten att utvecklas framåt.

Men som jag skrivit tidigare så måste immigrationen bestå av en bra blandning av arbetskraftsinvandring och asylärenden. Genom att skapa den obalans av importerad valboskap som politikerna föredragit under så många år så är det inte konstigt att vi fått det samhälle vi har. Vi får bara vara tacksamma att de som möter det här landets starka främlingsfientlighet ändå orkar kämpa sig till en framgång ändå

Stellan sa...

Peder, det intressanta med kod 291 var att den bevisade att makthavarna faktiskt undanhåller oss den typen av fakta som dom inte vill att vi ska ta del av eftersom vi då kan få fel värdegrund.
Att du tror på procentsatsen som dom anger att dom mörkade tycker jag är märkligt. Och även om den bara är 0,005% så är det ju ändå av vikt att det gäller alla brott. Jag tror att representationen skiljer en del mellan tex, gruppvåldtäkter och trafikbrott.
Att foltbollshuliganer också kostar pengar och begår brott har absolut INGENTING med saken att göra.

Att vi som påtalat detta innan det blev känt, kallades för foliehattar är lite intressant i sammanhanget.
Jag förmodar att du inte vill ta in den information som finns tillgänglig eftersom du redan vet att alla kulturer är lika fredsälskande. Att människor som flytt från sina liv attackerar ett filmteam tycker du är en naturlig följd av att den som just räddats till livet har rätt till ostörd ensamhet i det nya landet, om jag tolkar dig rätt.

Lester Boré sa...

Peder.
Att det finns krafter i samhället som aktivt arbetat/arbetar för att den kristna världen INTE ska åtnjuta rimliga nativitetstal är uppenbart inte en del av din analys och förmodligen inte heller en del av ditt medvetande...
Tror du att det är slumpen som avgjort hur världen ser ut idag?
Om det behovet du beskriver är reellt så kan man ju fundera på varför inte västvärldens/Europas regeringar implementerar reformer som stärker familjebildningar och uppmuntrar barnafödande PÅ RIKTIGT? Och framför allt, varför har man inte gjort det tidigare? - Makten och dess lokala furstar har ju garanterat vetat om det eventuella problemet sedan lång tid tillbaka, även om gemene man kanske varit förd bakom ljuset...

Slutligen vill jag hävda att du försvarar nåt som inte existerar.
Du försvarar din egen vision av vad du anser skulle vara bra för Sverige och den överensstämmer över huvud taget inte med det som faktiskt pågår.

Peder sa...

Jag är med dig där Stellan att alla typer av mörkläggning är av ondo. Ju mer transparens ju lättare är det att skapa sig en korrekt bild av sin omvärld och samtid.Så fram för det!

Vad gäller ditt andra stycke övertolkar du mig grovt. Jag har aldrig andats något i närheten av att du ska ha rätt att vistas helt ostört på en plats du själv inte äger. Jag är tvärtom en förespråkare för lag och ordning. Men jag vidhåller däremot att du ska ha rätt att avböja medverkan i media och om det inte respekteras verbalt så har man rätt att med ett motiverat mått av fysisk aktivitet ta sig ur situationen. Det är ingen mänsklig rätt få intervjua någon

MickeKummelnäs sa...

Peder -

Nu har jag tittat på videon som inlägget handlar om 3 gånger. Jag har verkligen försökt hitta orsaken till vad som får dig att säga:

"Nej det kommer gå åt helvete med den typen av äcklig skandalfiskande journalistik. Det är synd att folk går på dylika bländverk..."

Inslaget kommer från en Italiensk oberoende kommersiell TV-kanal (Matrix) där en reporter gett sig ut på Roms gator för att skildra situationen för immigranter. Hon uppträder helt korrekt och säger t.om i reportaget att dom inte vill störa några av de sovande.
Från ingenstans blir hon sen attackerad och vägskrämd.

Jag citerar dig: "Jag tycker dessutom att de som helt okritiskt köper den här typen av fabricerad information gör det för att de söker den typen av information och kan överse med hur realistisk den de facto är."

Förklara för mig vad i detta reportage du ser som något felaktigt, sett ur din världsåskådning, som får dig att påstå att detta är iscensatt och framprovocerat?

Peder sa...

Micke, en mening: De har inte sökt de avporträtterades tillstånd att göra så. Att brasklappa med den kommentar som du verkar tycka legimiterar deras agerande visar exakt de mekanismer som är huvudskälet till varför man framställer dylik media och den förklarar även precis det som jag uppgivit. Där har den som vill skäl nog att anse att allt gått rätt till

MickeKummelnäs sa...

Peder - Ser vi ens samma filmsekvens? Det finns ju inte en chans i h-e att identifiera någon av dom. Ingen är ju avporträtterad.

Ditt argument är som att begära att varenda person som filmas, när en kamera sveper över ett folkhav på en fotbollsläktare, ska godkänna att filmen visas. Och (enligt ditt sätt att se) ha moralisk rätt att attackera kameramannen om den inte ansökt om medgivande.

Det är alltså enligt dig fel att dokumentera och rapportera om en vardag för många av de emigranter som söker sig till Europa?
Vilken bild är ok att visa upp enligt dig? Bara solskenshistorierna?

MickeKummelnäs sa...

Du svarade dessutom inte på vad det är som gör filmen fabricerad.

Stellan sa...

Jag ääälskar verkligen mitt fikarum.
Hur kunde jag ens överväga att börja fika på fb och insta?

Men får svar på så mycket här, trots att man inte får svar alls.

Jag ber om ursäkt för att jag övertolkade dig Peder.
Resten av ditt svar är jättekonstigt.
Den fysiska aktiviteten som du anser att man har rätt till när en kamera sveper förbi var ju i detta fall våld.
Vad är det för samhälle du vill ha?
För övrigt längtar jag så efter svar på Kummelnäs frågor.

MickeKummelnäs sa...

Jag är rädd för att svar uteblir.

Peder sa...

Jo för en fotbollsläktare är ju samma sak som att stå 3 meter från någon sover under en wellpappskiva.

Jag ser heller inget våld i filmen annat än en kamera som riktas mot asfalten och någon som skriker som en kastrerad gris.

Om jag drar igång mobilkameran och riktar den mot golvet i trapphuset ringer på min dörr och sen skriker nej nej sluta sluta. för att sen hävda att jag blivit attackerad av min granne. Vad finns bevisvärdet i det?

Lester! Touché. Din vision av ett idealsamhälle överensstämmer även den väldigt dåligt med verkligheten.
För övrigt så tycker jag nog inte den vita rasen är så hotad ändå. Efter att ha koloniserat och våldfört sig på den övriga världen i sekler så är det väl inte så konstigt att den är rätt hatad av övriga. Faktiskt omotiverat lite snarare . Sen tycker jag det är konstigt att det skall vara statens jobb att få upp födelsetalen? Folk skaffar väll så mycket barn som de själva föredrar? Jämfört med t ex Storbritannien, Frankrike och Usa är det väl fruktansvärt lätt att skaffa barn i Sverige med subventionerat dagis betald föräldraledighet osv.

Lester Boré sa...

Peder.
Du verkar irra dig längre och längre från en rimlig argumentation.
Jag är oppositionell, dvs att jag försöker bekämpa det rådande läget, att mitt ideal då skiljer sig från det nuvarande läget är logiskt och självklart.
Du å din sida försvarar det nuvarande systemet med en argumentation som inte är förenligt med det nuvarande systemet utan istället bygger på din inbillade uppfattning om det.
Du är ju inte oppositionell, det är ju det som skiljer oss här. Du är ju en försvarare av dagens Sverige. - Att du vill göra vissa detaljförändringar gällande småsaker förändrar ju inte det faktum att du är en försvarare och påhejare av den nuvarande praktiken, en praktik du uppenbarligen inte förstått...

Om staten anser att det låga barnafödandet är såpass allvarligt/negativt att den, med bl.a nativitetstalen som ursäkt, väljer att översvämma Sverige med främlingar för att "säkra tillväxten" så borde väl samma stat ha ett intresse av att öka nativitetstalen då det är en mer naturlig metod att uppnå samma mål? Dessutom innebär en naturlig befolkningsökning genom ökat barnafödande inom den egna befolkningen mycket mindre friktion och konflikt då människor föds in i och omedelbart blir en del av en vedertagen kultur där seder och bruk kommer med modersmjölken.
Ett rimligt ställningstagande från dig, baserat på vad du faktiskt säger, är att staten, eftersom den enligt dig inte ansvarar för det egna folkets förutsättningar att skaffa barn och bilda familj och på så sätt öka befolkningen för att "säkra tillväxten", inte heller ska ansvara för importen av hundratusentals främlingar till Sverige med förklaringen att det krävs för att "säkra tillväxten".
Att du jämför Sverige med te.x Frankrike, som också är en liberal multikultination, blir ju bara dumt eftersom du genom att göra så bygger upp mitt resonemang om att hela den kristna vita världen lider av samma problem.

Du anser alltså att den vita rasen inte är hotad pga att våra förfäder kolonialiserat platser tidigare???
Bra argument...
Oavsett vad vita människor gjort historiskt så kvarstår naturligtvis det faktum att vita är i absolut minoritet på jorden och den minoriteten krymper stadigt.

Stellan sa...

Peder, du har målat in dig i ett hörn. Du skriver att människorna på grund av språkförbistringar väljer att mota bort filmteamet. Sedan skriver du att man har rätt ta till fysisk aktivitet för att ta sig ur situationen.
Nu antyder du att inget av detta har skett...

Du skriver av ditt resonemang att döma även att det inte är okej att att ta till fysisk aktivitet om kameran filmar en fotbollsläktare, men det är okej om det är en mindre grupp som ligger under pappskivor som blir filmade...

vart ska vi dra gränsen tycker du? Hur stora sällskap? Hade det varit okej av NMR att ta till fysisk aktivitet mot filmteamen i dalarna i helgen? Eller var sällskapet för stort, hade inga pappskivor, var vakna, eller någon annan kreativ anledning?

Peder sa...

Lester!

När du säger att jag vill ha kvar nuvarande system lägger du ord i min mun: Du har ingen aning om vilken värld jag egentligen föredrar på detaljnivå. Det enda som är väldigt klart här är att den ideologi som du förespråkar är den jag fruktar mest även om jag skulle höra till dem som tjänade på att leva i ditt idealsamhälle. Jag skulle nog tvärtom blomstra i det samhället så länge jag inte ifrågasatte de styrande. Ändå framstår det som en mardrömsvärld för mig.

Men jag håller med dig om att argumentet att immigrationen skall rättfärdigas med låga födelsetal är bullshit, man behöver bara titta på de under 18 som får tillfälligt asyl. Investeras några millioner. Sen när dessa ungdomar som fått känningar i samhället och lärt sig språket dugligt fyller 18 år då kastas de ut. Ytterst märkligt beteende. Vi har gemensam agenda när vi båda vill åt den dåliga invandringspolitiken, problemet är att ni inte vill stoppa där av någon märklig anledning.

Dessutom säger du ju att du är emot särbehandling för minoriteter så varför vill du göra ett undantag för vita i så fall. Det är väl att säga emot sig själv om något?

Eh? Nej Stellan! Var inte löjlig nu. Exemplet som Micke la som jag svarade på var om man behöver tillstånd från varje individ för att panorera över ett folkhav. Inte om de har rätt att angripa media.

När media filmar i offentligheten har vem som helst rätt att motsätta sig medverkan och om media ändå vill sända sitt material så brukar dessa personer blurras. Seriösa mediaföretag brukar tom informera de berörda vid dylik mediaupptagning och få ett muntligt medgivande innan publicering.

Med fysisk aktivitet menar jag inte slag och sparkar naturligtvis om ni antog det, för då hade jag skrivit det men väl en hand över linsen eller att trycka ut sina armar för att skapa en passageväg om media är väldigt påstridigt. Detta hoppas jag att även du tycker är okej beteende. Eller varför inte som i Rom springa mot kameran och skrika bu, det var ju uppenbarligen väldigt effektivt då den lilla reportern uppenbarligen blev livrädd för de hemska afrikanska männen.

Naturligtvis har alla de som blev filmade vid demonstrationen i Dalarna rätt att avsäga sig medverkan i media och med rimliga mått säkerställa att det respekteras. Jag gör inte skillnad på människor. Inte ens lågpannade, blekfeta muppar i skrynkliga skjortor;)

MickeKummelnäs sa...

Peder

Du har fortfarande inte svarat på vad som gör inslaget "fabricerad". Är det skådespelare och statister vi ser?
Var ser du de hemska svarta männen som skriker bu? Du skrev ju nyss att det var något påhittat och att kameramannen bara riktade ner kameran?

Sitter du och hittar på saker vartefter tidens gång? Eller är det kalejdoskopglasögonen man behöver ha för att se detta?

Lester Boré sa...

Peder.
Jag vet knappt var jag ska börja...
Jag lägger inga ord i din mun. Jag säger däremot att du försvarar något som inte är reellt.
Jag har ingen aning om hur du vill att Sverige ska se ut på detaljnivå och jag har heller aldrig uttalat mig om det. Det jag menade var små detaljer som i t.ex polisens beväpning osv.
Vilken ideologi förespråkar jag? - Det är som du säkert förstår ytterst viktigt att du svarar på den frågan.
Alla människor i mitt "idealsamhälle" skulle blomstra, vissa mer och andra mindre.
Vad, mer exakt, är det som får mitt idealsamhälle att vara din mardröm? - Detta svar är också av yttersta vikt.

När det kommer till invandringspolitiken så förstår jag inte hur du kan påstå att vi har gemensamma agendor? - Har du inte läst det jag skrivit?
Vilka mer än jag menar du "inte vill stoppa där"? - Du får nog utveckla den meningen om den ska bli begriplig.

Jag vet inte om du gör dig dum med flit när du pratar om att jag säger emot mig själv för att jag pratar om en global vit minoritet?
Att vara mot särbehandling för minoriteter i en nationell kontext har väl ingenting med den globala vita minoriteten att göra? Jag är lika mycket emot att vita särbehandlas i länder som är dom främmande som det omvända.
Min grundhållning är att alla jordens folk har rätt att leva och verka på sin plats och enligt sin egen kultur. Jag skulle heller aldrig kräva något för mitt folk som jag inte är beredd att ge andra folk.
Var kräver jag särbehandling för vita?

Man får filma på allmän plats. - Inse det.
Intressant att en som inte gör skillnad på folk kallar andra människor för lågpannade, blekfeta muppar...

Stellan sa...

Lester, det är väl också lite märkligt att samme man tycker att vita människor är "omotiverat lite hatade"? Eller är det bara jag som inte har lust att ta på mig skulden för vad portugiser gjorde för några hundra år sedan?

Peder, Jag ser verkligen ingen anledning att fortsätta argumenterandet med dig, när du inte står för sånt du säger.
Du påstår något, och när du konfronteras för ditt uttalande så svarar du enbart med ytterligare ett konstigt utlägg som går ut på att du egentligen menar något helt annat än det du påstod, fast du erkänner inte att du har fel. Det ska vinklas om, krumbuktas och fintas i oändlighet...
Det positiva är ju att det blir uppenbart för läsaren hur tomma argumenten är.

Thomas H. sa...

Note to self.....
Lester och Stellan anser att media "ljuger och bedrar" och att det inte "finns några journalister längre, det finns bara propagandister".......
Men när det dyker upp någon artikel någonstans som stödjer Lesters och Stellans världsbild och åsikter......
Tada...då är det trovärdigt och tänkvärt, och vad var det vi sa och allt sånt där....
" Ni kan ju läsa själva, det står ju här,och är viktigt! " tycker de båda i kör då......
Tja,liksom......
Ni får väl ta och bestämma er vad gäller medias trovärdighet....
Hur ska ni ha det?
Mvh/ Thomas H.


Thomas H. sa...

Apropå trovärdiga medier.......
här lite läsning om "Nyheteridag"......
Fast det är klart...de som skrivit det "ljuger och bedrar " antagligen, medans sajten "Nyheteridag" är en rejält trovärdig källa, med rejäla journalister och riktig källkontroll......
Fast alla journalister ljuger ju, och är bara "propagandister".....
Så då ljuger väl även "Nyheteridag" ?
Komplicerat blir det.......men läsningen om "Nyheteridag" finns här...:
https://kit.se/2016/01/14/30489/sajten-nyheter-idag-star-bakom-drevet-mot-dn-men-vem-star-bakom-nyheter-idag/

Läs och fundera.....
Mvh/ Thomas H.

Stellan sa...

Och återigen blev Lester och jag en och samma person...
Jag tillägger att jag delar betydligt fler skärmdumpar från Expressen och Aftonbladet än från Nyheter Idag.
Förövrigt så vet jag inte vart jag skrev att jag har större förtroende för NI än dom övriga, detta är något som Thomas H, tror sig veta bara.
Däremot så delar jag gärna filmklipp som vissa anser skadliga för allmänheten att ta del av.
Om Thomas H, hittar någonstans där jag skrivit att media ljuger, så bjuder jag alla i fikarummet på glass till eftermiddagskaffet.

Annars kan vi ju konstatera att det är någon helt annan än media som ljuger...

Lester Boré sa...

Thomas H.
Nu snurrar du till det.
Jag har inget minne av att jag någonsin länkat till nåt från medialt håll för att göra en poäng. - I den mån jag kastar ur mig tankar och reflektioner så är min ambition att dom ska stå för sig själva.
Din tes om min bedömning av "media" känns så förenklad att det verkar som att du tror att jag är dum i huvudet?
Självfallet kan vissa människor inom msm producera en vettig rapportering gällande enskilda händelser, jag har inte påstått något annat. Vad jag däremot påstår är att den kritiska blicken och den naturliga analysen saknas när det kommer till saker eller skeenden av en mer komplex eller delikat natur. - Det är ju en viss skillnad på att förkunna ett fotbollsresultat och att analysera amerikansk-europeeiska frihandelsavtals inverkan på nationellt självbestämmande.
Jag borde inte behöva exemplifiera detta men gör det lite halvhjärtat ändå...
Varför granskas aldrig någon av de ofta ganska radikala liberala eller vänstervridna lobbyorganisationer som verkar i Sverige och resten av den vita världen? Varifrån finansieras dessa grupper? Vilka individer är det som är tongivande? Finns det gemensamma beröringspunkter mellan maktetablissemang/mediaetablissemang/lobbyorganisationer osv? Vad vill dessa grupper åstadkomma?
Det rådande narrativet är ogenomträngligt eftersom precis varenda person eller organisation som påpekar falskheten i det blir stämplad som nån form av -fob (dvs patologiserad vilket f.ö är ett välanvänt verktyg i den kommunistiska och liberala historien) eller liknande.
Vare sig skattefinansierade grupper eller s.k NGOs granskas öht sålänge dom uppvisar en korrekt värdegrund. Den värdegrunden är konstigt nog i allt väsentligt ALLTID mot homogena samhällen och mot en normal familjebildning.

Att mediala företrädare ljuger ogenerat VARJE gång dom rapporterar om grupper som t.ex Nordisk Ungdom, NMR eller till och med SD beror såklart inte på att rapportören lider av mytomani eller inte förstår bättre pga förståndshandikapp, det har helt andra förklaringar.

Om inte ens media törs/vill/kan granska eller kritisera vissa strukturer i samhället så är vi i Mobergs demokratur, nu skiter visserligen jag i det eftersom jag vet att den så åtråvärda demokratin bara är en kuliss och i sig inte nödvändigtvis bättre än demokraturen, men det smärtar mig ändå att den genomsnittlige svensken (inklusive dig) inte sett igenom detta för länge sen.

Så för att svara på din grovt förenklade fråga.
Jag har bestämt mig.

Preben sa...

Ja en objektiv granskning av organisationer som Expo och Fryshuset vore ju faktiskt intressant; men det törs man ju inte ens hoppas på.

Stellan sa...

Det blev ingen glass idag...