söndag 28 maj 2017

Ledig dag

Dagen har vigits åt lättja och skärgårdsliv. Pattade runt lite inomskärs med frugan under dagen och tränade på att assimilera oss i det åländska samhället. En tradition här är att man "trynar". Det går ut på att man kollar upp vad folk i grannskapet har för sig, och sen kan man berätta om det till fikat.

Spana in vilket schysst båthus polarn spikar ihop, kolla in arbetet på stockarna. Eller, spikar är väl inte rätt ord, eftersom han sammanfogar stockarna med dymlingar.
Tufft är det i alla fall.

7 kommentarer:

Acke sa...

Sådär ja! Nu snackar vi. Tiden är ännu inte helt ur led. Stockstomme med fina detaljer! Ek-Dymlingar förstår jag. Vackert!

Björn Nilsson sa...

Ett perfekt båthus för en ångslupp eller kanske ett vikingaskepp...

Jesper Bergvall sa...

Står frun och hivar in ved i ångpannan?

Stellan sa...

Haha, Nä, Jester. Hon packar ner fendrarna.

Visste att du skulle gå igång, Acke!

MickeKummelnäs sa...

Det är väl själva fan vad man ska behöva plågas av att se granna båthus uppföras som de vore friggebodar på den där kobben... *muttrar och knyter näven i fickan*

Stellan sa...

MickeKummelnäs, lika naturligt som att ha ett garage...
Dessutom är det mycket roligare att betala skatt när man utan gnissel fått alla sina bygglov med vändande post.

Björn sa...

Verkar som det är "Vilda Östern" på Åland när det gäller bygglov.

Själv har jag fått komplettera en bygglovsansökan för en tryckstegringsstation med isolering så att vi skulle klara byggnormen.
Till saken är att det kommer att finnas värmeöverskott tack vare pumparna, så då får vi isolera extra och fläkta ut värmen istället...