fredag 5 maj 2017

Tråkigt

Jag har funderat lite på en grej. Det här med blogger är rätt segt egentligen.
På Facebook och Instagram är det lite mer fart i kommentarsfälten, så jag funderar på att hålla till där istället.
Dessutom slipper man ju dom värsta degskallekommentarerna då det inte är lika lätt att vara anonym.

Hur fan ligger det till egentligen, alla ni som hänger här i fikarummet har väl ändå nåt av dom två, eller?
Ska vi inte ta och fika där istället?

86 kommentarer:

DanielJGranath sa...

Jag hänger på båda ställena och fördelen med bloggen är ju att texten blir mer helt enkelt! Men man blir ganska less på alla anonyma kommentarer som bara handlar om att smutskasta den/dom som tycker exakt lika som jag! Kör det intressanta som kräver er text här och det korta snabba på Instagram! Men troligtvis har jag fel och det kommer "anonym" att berätta!

Anonymous sa...

Facebook, har du gått och blivit feminin, feminist, eller ditåt. Instagram det är ju riktigt bottennapp. Blogga på du men undvik det politiska för då dyker degskallarna upp. Varför inte återgå till rötterna och skriva om intressanta saker, lite underfundigt sådär med en stänk av humor.

Men å andr sidan kan du ta lite nya grepp och och göra en facebookinstagramgrej av bloggen. Länka till en massa klipp med roliga youtubeklipp kattklipp och tillåt "likes". Fota en massa seflies och tillåt "likes". Så får du bekräftelse utan att prestera något eget.

╱╱┏╮
╱╱┃┃
▉━╯┗━╮
▉┈┈┈┈┃
▉╮┈┈┈┃
╱╰━━━╯

Anonym sa...

Löjligt, skärp dig.

/Johnny Boy

Anders sa...

Har inget dera, har följt bloggen sen starten, du kommer bli saknad.
Och nej, jag kommer inte skaffa face/insta, våga vägra vrång som man är.

Anonym sa...

Jag som så kallade "degskalle" tycker det är trevligt att kika in här då och då. Detta är min första komentarhär inne. Tycker dina inlägg med motorer, båtar osv är väldigt trevliga. Men då jag inte håller med dig Stellan när vi kommer till politiken så hoppar jag oftast över dom inläggen. Så som så kallad degskalle så tycker jag du ska ha kvar bloggen. Den bjuder trots allt på en hel del nöje även för min del även om det blir något politiskt inlägg då och då.
Mvh en så kallad degskalle.

Willy Wonka sa...

NEJ!

Svante Larsson sa...

Nackdelen med F.B är att det är färskvara, svårt att gå tillbaka till någe kul inslag om man vill det.

BITTERPITTEN sa...

Jag vägrar Facebook eftersom det drivs av kristna Amerikanska fundamentalister som censurerar bort allt som inte är pk fint och trevligt.
Min blogg är förresten en motreaktion mot Facebook eftersom jag tröttnade på alla fina duktiga människor som lägger ut hur fint dom städat, vilka gulliga ungar dom har och hur duktiga dom har varit som joggat en mil på morgonen innan frukosten. Alla tummen upp komentarer och all verbal hötorgskonst som får en att spy.

carpe diem på er alla facebookidioter.

Dasen sa...

FB funkar bra. Orkar man inte se inlägg om familjelycka, vilken mat som skall tuggas på eller egobilder så tar man bort den som lägger ut sådant. Eller spärrar deras inlägg. Instagram har jag aldrig fattat. Verkar trist.

Stellan sa...

Anonymous, jag är inte intresserad av likes och bekräftelse, jag vill ju snacka skit med polare i ett fikarum. Var kom likes och selfies in o bilden, kan man undra?

Ensåkalladdegskalle, du har missförstått. Du skriver att du aldrig kommenterar, så du kan näppeligen kvala in som degskalle.
Om jag skulle följa Schyffert för att ställa frågor i stil med "redogör för hur du anser att världssamordningen borde se ut", när han postat ett inlägg om ett rondellbygge i Wasastan, då skulle jag vara en degskalle. Och dom flesta undviker att bete sig riktigt korkat när dom inte är anonyma. Att du har en annan åsikt än mig, gör dig inte per automatik till en degskalle.

Äh, vi fikar väl en stund till då.

Magnus W sa...

Fika här är bra.

Men som jag varit inne på tidigare kan jag sakna lite mer nyanserade mothugg på det du ibland skriver – nu blir det snabbt invektiv och förklenande insinuationer (från alla håll bör tilläggas) vilka säkerligen skulle minska om alla tvingades att kasta slöjan och visa vilka de egentligen är.

Möjlighet till anonymitet är oftast och rent allmänt något positivt. Att somliga utnyttjar denna fristad till att i skydd av dunklet kasta skit på det som rakryggade vågar stå för sina ord och åsikter är en av medaljens baksidor.

Anonymous sa...

FB o speciellt IG verkar vara designat för självbekräftelse. Det finns inge knapp för "ogilla". Kanske tvittra vore något testa.

MickeKummelnäs sa...

Jag trivs att läsa om dina olika projekt och även dina politiska och vardagliga tankegångar här. Det är en trivsam mix av både nördigt och allvarligt.
Rent praktiskt skulle det kunna ske på FB också. Men jag tror du har en stor mängd följare här som både roas, oroas, uppskattar och inspireras av dina inlägg. Och många av dessa skulle inte följa med dig och sakna bloggen om du flyttade till FB.
Jag var under en lång tid en tyst följare som inte kommenterade, men hade stort utbyte av bloggen i det tysta.

Jag håller dock inte med Magnus W om att anonymitet generellt är något positivt. Det genererar bara troll. Kan man inte stå för sin åsikt och det man säger utan att vara anonym är det bättre att vara tyst.

raceman sa...

nja detta fika rummet är nog trevligare än FB och Instagram där allt snabbt försvinner i mängden även om det ibland dyker upp inlägg från dig oxå

jag har iofs förmågan att scrolla förbi dom inlägg jag inte tycker om utan att komentera så det kan ju va därför jag trivs här

Johan Ankarbäck sa...


Har själv både facebook och instagram och jag tycker det funkar bra om man sätter sig in i hur det fungerar. Personligen godkänner jag inga vänförfrågningar om jag inte träffat personen "på riktigt" och vet vad det är för en.
Tycker den här bloggen är trevlig som den är, det blir lite mer personligt så här än på facebook. Går det inte att ta bort möjligheten att kommentera anonymt? Håller med om att det antagligen blir lite annorlunda kommentarer om alla måste stå för vad dom skriver.

Stellan sa...

Okej, det kanske är instagram och Fb man borde skita i då, som förr helt enkelt.

to B20 or not to B20 sa...

FORTSÄTT PÅ DEN HÄR
LINJEN DEN HÄR BLOGGEN ÄR I BLAND DAGENS HÖJDPUNKT

Anonym sa...

Tycker attityden till anonyma kommenterare är märklig. Det är ju du Stellan som valt inställningen på blogger som möjliggör anonyma kommentarer. Du har gnällt om de anonyma kommentarerna förut, men varför inte bara ändra bloggens inställningar? Eller moderera bort alla anonyma inlägg i efterhand om det känns bättre.

Sen tycker jag det finns ett visst mått av hyckleri i det här. Du ogillar å det väldigaste när åsikter som går emot dina är anonyma. Men en av Vardagsmightys allra flitigaste kommenterare som ofta uttrycker väldigt starka politiska åsikter, och som dessutom påfallande ofta har en rakt av otrevlig ton är en anonym person som kallar sig Lester Bore. Vill du bli av med hen också?

Eller är det möjligen så att det är ok att skriva anonymt när det är åsikter du själv håller med om? Ser ingen direkt konsekvent linje här...

Preben sa...

När de anonyma som bara går in för att kommentera när Stellan skriver nåt som inte passar in på anonymas världsbild, och gör det genom att kalla andra användare nazister och rasister, är det ju inte konstigt att tonen blir otrevlig ibland, dessutom kommer anonyma oftast i gäng så man inte kan svara på deras anklagelser, då man inte kan rikta svar direkt till dom.
Varför törs man inte bara kalla sig Hasse, Kalle Anka eller vad fan som helst, är det så jävla svårt?

Sam B sa...

Jag har FB, men begriper mig inte riktigt på alla i mitt tycke ovidkommande funktioner som man inte verkar kunna klara sig utan... Det är dessutom spretigt och eländigt. Passar bra för den som vill visa hela världen vad dom åt till frukost.

Jag gillar bloggen, mycket för att det är enkelt att läsa, även för en bakåtsträvare som mig.

Som Anonym ovanför skriver, går det inte att ställa in bloggen så att man inte kan vara anonym för att skriva inlägg? Sen har jag uppfattat att du inte vill redigera bort inlägg, men kanske vore det ändå något att fundera på för att dressera folk att hålla en sansad ton? "Här blir man både ignorerad och bortstädad om man saknar hyfs"

/S@m

Göran sa...

Ett redigt fikarum kräver bryggkaffe i en halvsjavig elbryggare och bullar ur en uppriven påse.
Fecesboken och Instagram är mera kaffe latte smaksatt med någon sliskig sirap. Det kan du glömma.
Vill du mysa till det kan vi sitta på din bryggan (verkar trevligare än det bästa café) och ha muggunderlägg av spruckna kapskivor.

Björn Nilsson sa...

Stellan, valet är ditt eget vilket forum du vill agera på.
Själv håller jag med om att det blir svårt att gå tillbaka för att hitta tidigare inlägg på FB.
Men vill du bli av med trollen så bör du väl kunna lägga upp en spärr på bloggen på alla som vill vara anonyma...

Peder sa...

Stellan!

Var det där med rondellbygge i Vasastan ditt egenpåkomna exempel eller läser du Schyfferts blogg?

Anonym, jag tror du missförstått lite. Lester må vara ett alias men mannen bakom är som jag förstått det en av Stellans bekanta som han även umgås med i verkliga livet. Så anonym är han inte.

Nog för att diskussionerna kan bli stormiga ibland men jag tycker personligen att tonen är acceptabel för det mesta och att för att man ska få någon form av kredibilitet behöver man kunna underbygga sina åsikter med fakta annars blir det bara plumpa påståenden. Det anonyma troll som uppenbarligen bara vill hetsa på Lester och Stellan mer än att delta i samtalet är väl ganska lätt att bara ignorera?

Personligen vill jag inte skylta med mitt fullständiga namn eller min hemadress på internet hursomhelst men mitt förnamn är i alla fall det som står i folkbokföringen.

Gillar ditt inlägg Göran. instämmer till fullo:)

Anonym sa...

Peder,

Lester Bore finns det ingen som heter i folkbokföringen vad jag vet. Han är alltså lika anonym som någon annan utan ett riktigt namn, för mig och alla andra som inte känner personen bakom vill säga.
Om Stellan menar att det är de som känner honom förunnat att skriva inlägg utan att använda sitt riktiga namn så hamnar ju onekligen saken som du förtjänstfullt påpekar i ett annat ljus.

Skulle heller aldrig sätta ut mitt namn på internet bara så där. Folk kan kalla mig Sven om det känns bättre.

"jag tycker personligen att tonen är acceptabel för det mesta" -Har du läst Lesters olika utbrott mot oliktänkande undrar jag nu lite stilla?

Nåja, ska inte "trolla" den här diskussionen vidare.

Stellan sa...

Vad är det som är så svårt att begripa?
Jag påpekade att folk har en tendens att bete sig mindre muppigt på fb eftersom de flesta inte är anonyma där.
Den ena anonym som skrev "ni kan kalla mig Sven". Begriper du inte att det är du som ska kalla dig Sven, så att man kan hålla isär dig från alla andra anonyma?

Jag har inte lust att inskränka yttrandefriheten på bloggen genom att införa en begränsning, men konstaterar ändå att det jag skrev ovan är ett faktum.

Sen fattar jag inte varför man inte kan använda sig av ett alias, så att man "lär känna varandra". När det är flera anonym som skriver så vet man ju inte om det är samma gök som hasplar ur sig olika saker. Era fullständiga namn eller adresser intresserar mig inte, jag har inte för avsikt att skicka julkort.

Lester och jag är vänner privat, och vi har lärt känna varandra genom bloggen.

Jag har aldrig varit inne på Schyfferts blogg, och tänker aldrig gå dit. Det där var ett exempel taget ur luften.

Preben sa...

Har Schyffert verkligen en blogg?
Jag trodde att han, tillsammans med Carl Bildt, använde twitter.

Stellan sa...

Ingen jävla aning, det var som sagt ett exempel som jag tog ur luften.

Peder sa...

Bra nog i allafall då det lät fullt troligt, eller... Är du inte lite smygkär i Schyffert ändå. Du refererar väldigt mycket till den mannen här.

Förlåt, är bara på retstickehumör idag:)

Håller förövrigt helt med dig om ditt resonemang om "Sven" då han är väldigt svår att hålla isär från de övriga anonyma som bara hetsar på Lester. "Sven" gillade ju inte att bli kallad troll vilket jag kan förstå då han skriver sansat här.

"Sven"!

Lester är som Lester är. Jag delar nog max 5,5% av mina åsikter med den mannen men för den skull kan jag tycka att det är intressant att ta del av hans tankevärld ibland. Det är en ögonöppnare om inte annat. Som jag sa tidigare så tycker jag alla inklusive Lester utifrån sin utgångspunkt har bättrat sig här. Om man är pro integration så är man inte per automatik feministkommunistqueertomte eller vad invektivstormen brukade låta som, likväl som nazist/rasist inte kastas direkt bara för att en åsikt är främlingsfientlig.

Stellan sa...

Schyffert representerar allt som jag avskyr, därav dyker han upp i mina tankar ganska frekvent.

Anonym sa...

Kul att se Tompa igen, han har varit saknad.
Har du provat att ha honom som fågelhund??
Det vore en syn ;-)

Ha de / C-G

Preben sa...

Är det verkligen Tompa?
Tompa är väl mörkare? Jag vill minns han fick en tokig flickvän.

Stellan sa...

Tompa är inge vidare till nån jakt överhuvudtaget är jag rädd.
Jo, han fick en tjej, Annelie.
Hon är negress.

Krille Fagerlund sa...

Bloggen är bra ! Har följt länge . Mer personligt. På nått vis ! Har inte fb men instagram har man . Instagram är mer för bilder i mitt tycke ! Så fortsätt gärna med bloggen men ha instagram kvar 👍😊

Anonym sa...

Jag har inga problem med att förstå hur du resonerar Stellan. Men tycker ändå i slutändan att konsekvensen i ditt resonemang haltar en smula. Du överväger Facebook eftersom det är lite mer krångligt att vara anonym där. Men samtidigt så är det helt ok att vara anonym i kommentarfältet så länge det sker under ett specifikt alias. Du ogillar så till den grad att det skrivs saker anonymt att du överväger att överge bloggen helt, men du vill samtidigt inte "inskränka yttrandefriheten".
Jag tycker inte att det hänger ihop riktigt. Men det behöver det ju inte göra heller! Det är ju din blogg och inte min så det är väl bra med det.

Hade så klart hoppats på ett julkort!

/Sven

Stellan sa...

Sven, på fb h ar ju redan alla användare ett konto kopplat till deras namn eller alias. Jag har noterat en annan ton i kommentarsfältet där.

Att kräva en inloggning här skulle nog bara leda till att fler sitter tysta ochy bara läser och dricker kaffe.

Lester Boré sa...

Det var ett jävla tjat om otrevlig ton, invektivstormar och annat trams.
Vissa här tycks bli chockade eller ta illa vid sig av att man tar till korrekta invektiv i diskussioner med människor som man anser står för en ordning som kommer att förgöra det mesta av värde i vårt samhälle och förvrida huvudena på vårt folk?
Om man tycker att det är obehagligt att någon kallar en för t.ex "multikultivurmare" pga att man uppenbarligen ÄR en multikultivurmare så kanske man borde fundera lite mer kring handling/konsekvens eller börja hänga på nåt maranata-forum istället...
Tror ni som upprörs av mitt anslag att diskussioner om t.ex mina barns framtid är nån jävla lek eller att dom bara är på låtsas för att dom förs på nätet?! - Självklart är det inte så.
Gaska upp er nu flickor.

BITTERPITTEN.
Jag vill hävda att du har fel gällande kristna och fejset. Jag gissar att Facebook-grundaren tillhör en annat religion...

Stellan.
Byt inte fikarum, att fika på fejset tror jag skulle bli som att fika på Åhléns.

Lester Boré sa...

Sven.
Som jag har förstått saken genom tidigare, liknande diskussioner, så är Stellan irriterad på att folk inte använder sig av alias eftersom det blir omöjligt att ha ett "gruppsamtal" via text om tio stycken heter Anonym.
Det gör att det blir svårt att adressera svar osv, dessutom säger det ju en del om ens eget intresse om man inte ens orkar skriva under med sin pseudonym för att underlätta samtalet...

Stellan.
Rätta mig om jag missförstått.
Tråkigt förresten att du känner mig eftersom det innebär att du, enbart i egenskap av att känna mig, måste ta ansvar för mina åsikter. - Allt i enlighet med den svenska värdegrundsmodellen. 😂

Koddington sa...

Att man inte kan stå för sig med nick eller signatur i en diskusion E ganska löjligt ! Står man för nått överhuvud taget??
Vill man nödvändigt vara Anonym får man väl heta det + 1, 2, eller 409865,
Å fika gör man me dom man gillar att hänga me På ett riktigt Kafe eller Fikarum =)
Gillar verkligen att kika över här Å kolla läget .


Blir de nå annan stans får ja väl Koka (JO Vi här oppe gör de)en egen kopp i garaget.

..K..

Anonym sa...

Denna bloggen är bra tycker jag.
Har Fejjan, men inte insta. Brukar inte vara inne på Fejjan så ofta, utan bara länka in lite grejer där.

MickeKummelnäs: Att kunna skriva anonymt i en del diskussioner, tycker jag är väldigt bra. Det är inte samma som att man inte skulle stå för sina åsikter. Det är nog väldigt många i Nordkorea som skulle vilja säga sin mening, men då är de det absolut sista dom gör i livet. Tänk om dom kunde diskutera anonymt.
Tänk bara på Bechir Rabbani som inte var anonym, som expressen försökt få sparkad från sitt jobb.
Lika så Fredrik Antonsson, som expressen hängt ut, och som man inte ville att han skulle få jobba kvar på sitt jobb.
En till uthängning av expressen, Fabian Fjälling, som ville vara anonym då hans fru inte ville det.
Varför gör expressen så? Jo man vill naturligtvis tysta folk. Detta anser jag vara verkligt allvarligt.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Kummenäs,
Du bor inte i Nordkorea!
Att journalister uppsöker anonyma opinionsbildare för att intervjua dem och be dem att tala är inte samma sak som att tysta dem!!! Att en del av de här opinionsbildarna du nämner själva däremot inte vill stå för sina åsikter är en helt annan sak.

Lester kan orera hur han vill om "korrekta invektiv" för att han försvarar sina barns framtid och annat snömos, men jag tycker fortfarande att han är den otrevligaste människa jag någonsin stött på. Han borde ta lärdom av Stellan som verkar dela många Lesters främlingsfientliga åsikter men ändå kan bete sig som folk mot oliktänkande.

/Sven

Anders Persson sa...

För min del så är det Instagram som gäller. FB blir för mycket bull shit för att orka med skiten. Men - bloggen har väl stöd för att hålla anonyma kommentarer borta?

Göran sa...

Måste kommentera Tompas pose.
Han ser ut som Hasse Hoffa Eriksson sittande på SAFs anläggning Rocas Rojas på Grand Canaria.
Vad har han för fackliga uppdrag på Åland?

Lester Boré sa...

Sven.
"Snömos"? - Om nån ska ta dig på allvar så förstår du ju själv att du måste utveckla/förklara ett sådant uttalande.
Vari ligger min och Stellans "främlingsfientlighet"? - Du måste utveckla/förklara även detta. Du kan inte bara kasta ur dig sånt!
Ang att du tycker att jag är otrevlig så är det något som ligger i sakens natur, alldeles oavsett hur jag benämner dig. - Kom igen nu, sluta hänga läpp och ta för dig istället.

Ditt svar till "Kummenäs" (som jag antar är menat till Skogåsbon?) är så jävla dumt! Du kan ju inte ha "hängt med" eller läst på ett enda dugg om dom exempel som tas upp...

Anonym sa...


Lester,
Jag bryr mig inte ett dyft om ifall du tar mig på allvar, så jag måste därför inte utveckla något bara för att du beordrar mig.

Främlingsfientlighet=Ni gillar inte att det bor folk i Sverige som kommer från andra kulturer (framför allt muslimska), ni vill att det ska bo folk i Sverige som är svenskar och som lever enligt svenska traditioner. Ni är alltså fientligt inställda till främlingar och till det som är främmande.

Varför det ligger i sakens natur att du måste vara otrevlig när inte Stellan är det tycker jag är svårt att förstå. Men i sanningens namn ska tilläggas att Stellan inte i lika stor utsträckning som du ger uttryck för neofascistiska och antidemokratiska ideer med förakt för principer där folket väljer representanter. På det hela taget en rimlig hållning av Stellan då han själv är folkvald.

Sorry menade så klart Skogås inte Kummelnäs.
Jo tack jag har hängt med. Jag har väldigt bra koll på YGL, jag har bra koll på vad som gäller i olika typer av diktaturer och framför allt har jag en större förståelse för vad yttrandefrihet är än den befängda ideen att det handlar om att alla ska få yttra sig om allt i alla sammanhang och utan att bli emotsagda eller ifrågasatta av andra.

Tjo faderittan ledsyn!

/Sven

Stellan sa...

Sven, jag funderade lite på min främlingsfientlighet... Om jag bemöter dig med respekt, men inte vill att du ska bo hos mig och dessutom betala för det, anser du att jag är fientlig mot dig då?

Stellan sa...

Sven, en fråga till:
Du har ju själv valt att uttrycka dina åsikter anonymt på nätet, skulle du då tycka att det vore okej om jag anlitade tex, NMR för att söka upp dig i hemmet och ställa dig till svars för dina påståenden?

Du tycker ju att det är okej av Expressen att med hjälp av Reaserchgruppen, söka upp folk som uttrycker sig anonymt.

Lester Boré sa...

Sven.
Att bli tagen på allvar borde vara av vikt i alla diskussioner. Varför skriver du nåt öht om du inte bryr dig om ifall någon tar dig på allvar? Onani?
Din inställning till debatt eller samtal får mig att tänka på Tjekisten Felix Dzerzjinskij... Dom kommunistiska lakejerna ansåg sig heller inte behöva förklara eller belägga sina anklagelser mot oliktänkande.
Gällande min påstådda främlingsfientlighet så måste jag nog ändå påstå att du förenklar saker och ting så till den milda grad att det blir infantilt rent av.
Jag måste inte vara otrevlig och det är självklart inte så jag menar, det som ligger i sakens natur är att du TYCKER att jag är otrevlig.
Den "neofascistiska" hållning du säger att jag har tror jag inte att du skulle kunna konkretisera ens om ditt liv hängde på det och av den anledningen så tänker jag heller inte "beordra" dig att förklara saken, däremot kan jag säga att min syn på saken förmodligen övertrumfar din många gånger om när det kommer till folkmakt och folkligt bestämmande.
Du tycks tro att den nuvarande liberala representativa demokratin är det enda statsskicket som kan räknas som "demokrati" - varför tror du det?
Du har ju uppenbarligen och enligt egen utsago ingen som helst förståelse för yttrandeFRIHET. Det du tycks känpa för är ju en villkorad rätt till yttrande. Kan du ge mig ett enda argument för att det är en "befängd idé" att anse att allas rätt till fri åsiktsyttring är lika viktig?

Preben sa...

Sven:
Att man inte vill att invandrare som inte sköter sig kommer hit, har inget med främlingsfientlighet/rasism att göra; men du blundar väl för alla gruppvåldtäkter, skjutningar, handgranater och brinnande bilar, för inte att tala om kvinnoförtryck, att man kan bo i Sverige i väldigt många år utan att lyfta ett finger eller lära sig språket, samtidigt som att de får mer pengar än många svenskar får.

Anonym sa...

Lester, jag anser att allas rätt till fri åsiktsyttring är lika viktig.
Och jo, jag kan en hel del om demokrati och styrelseskick. Till exempel tillräckligt mycket för att kunna fnissa lite överseende de gånger du rapat upp fraser från Benoist och presenterar det som att du tänker en originell tanke. Du tycks även har jag noterat tro att Platon står för någon form demokratiskt ideal, vilket är så okunnigt att jag inte ens orkar kommentera det.

Preben, jag blundar inte för någonting, allra minst sociala orättvisor och det faktum att många med invandrarbakgrund tillhör de längst ned på samhällsstegen. Folk i utsatta grupper har begått fler brott än andra i alla tider. Att vita Svenskar i innerstäderna fullkomligt gett fan i att ägna integration och jobbpolitik en tanke medan man målat ännu vitare väggar i tokbelånade bostadsrätter i tron att om man har höga lån är man rik och behöver inte bry sig, ja det är en tragisk historia. Förödande för Sverige och en stor del av västvärlden. Jag skriver upp det på den nyliberala ideologins konto och inte på någon form av diffus biologisk idé om folk från andra länder.
Att Sverige skulle ha helt stängda gränser där ingen släpps in ser jag inte som ett alternativ. Stora civilisationer har sällan uppstått för att de slutit sig och försökt avskilja sig från yttervärlden.

/Sven

Stellan sa...

Sven, jag fick inte svar på någon av mina två frågor...

Anonym sa...

Sorry, Stellan missade dina frågor:

1. Självfallet nej. Men det är inte så jag uppfattar din och Lesters inställning till folk från andra ställen än Sverige.

2. Om jag genom idogt arbete på nätet så småningom blev en opinionsbildare med inflytande och betydelse, och som använde anonymiteten för att kunna uttrycka åsikter som jag inte ville stå för offentligt. Ja då vore det rimligt att söka upp mig för att ställa frågor! Din fråga ramlar dock ner i en hypotetisk avgrund då Nordiska motståndsrörelsen aldrig ägnat sig åt sådan verksamhet. Vad NMR gör är istället att åka hem till välkända journalister och på olika vis hota dem. Det är en heeelt annan sak än att ställa frågor som del i ett journalistiskt arbete.

Tvivlar också på att NMR skulle ha kompetensen att leta upp en anonym nät-skribent som gömmer sig bakom VPN-skydd. Researchgruppen är nog avgjort mer kompetenta där.

/Sven

Anonym sa...

p.s. Tillägg till svar 1: Det är heller inte så jag uppfattar folk från andra länder än Sverige. En liknande jämförelse skulle snarare bli om jag skulle tycka du var en juste värd om du först sade att jag var välkommen att bo hos dig, att det fanns gott om plats. Men att du sedan tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag jag sade att det vore bra om du visade mig hur tvättmaskinen fungerade så jag kunde hjälpa till lite (om vi tänker att tvättmaskinens instruktioner är på ett språk jag inte kan osv).

/Sven

Lester Boré sa...

Sven.
Att säga att man minsann kan en del om ditten o datten utan vidare förklaring är ju mer än konstigt, dessutom förändrar det inget i sak. Du besvarar ju inga frågor eller bemöter nåt jag säger, istället säger du att jag tror att jag är originell för att jag läst Benoist och att du visst tycker att det är viktigt att alla får yttra sin åsikt, trots att du alldeles nyss insinuerat att det inte är bra eller önskvärt?
Att jag är okunnig i förhållande till din egna självupplevda excellens inom komplicerade samhällsfrågor är ju solklart vid det här laget.

Stellan sa...

Sven, jag kan inte begripa hur du "fått uppfattningen" att jag inte behandlar folk med respekt.(Lester är en annan person, så jag behöver inte klumpas ihop med honom).

Du har alltså rätt att inte få anonymiteten avslöjad, eftersom du inte når ut till så många. Vart går den gränsen, och varför skulle det finnas en sån?

Jag tror inte att det är jättetrevligt när RG knackar på dörren...

Magnus W sa...

Sven.

Apropå Expressen/Nordkorea/Researchgruppen är jag med på ditt grundresonemang men tycker att det haltar en aning.

Om Expressen (med flera) hade granskat alla anonyma opinionsbildare på bred front hade det naturligtvis varit mycket svårt att kritisera (med "alla" menar jag snarast då ett komplett urval ur den ideologiska mångfalden). Nu var ju så inte fallet och när de som utför denna granskning själva befinner sig mellan tämligen och extremt långt ut på den ena ideologiska kanten blir det ännu sämre.

Eller som Janne Josefsson fick till svar när han efter att ha granskat delar av den extrema högern ville ta sig an motsvarande på vänsterflanken: "Varför ska vi granska vårt eget parti?"

För den som vill veta lite mer om Researschgruppen rekommenderas denna länk till Dagens Samhälle https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

Anonym sa...

Ähum, Researchgruppen har aldrig använt sig av våld, heller aldrig hotat någon på något vis. Vad man göra är att bedriva journalistiskt arbete. Om än med okonventionella metoder. Det finns däremot enstaka medlemmar som tidigare i livet varit aktiva inom organisationer som inte tar avstånd från våld som metod. Men det är ju en annan sak. Ingen har något att frukta från Researchgruppen mer än att behöva stå till svars för sina åsikter.

NRM däremot! Det är en annan femma. Förstår egentligen inte att jag ens ägnar tid åt att förklara skillnaden på en grupp journalister och en nazistisk våldsorganisation...

Och till sist då:
"Du har alltså rätt att inte få anonymiteten avslöjad, eftersom du inte når ut till så många. Vart går den gränsen, och varför skulle det finnas en sån?"
Rätt och rätt men, det finns väl näppeligen något allmänintresse i mina små krumbukter här de senaste dagarna? Det är inget jag säger för att vara blygsam eller så men allvarligt? Att vara en opinionsbildare med inflytande likt Jlia Caesar är väl något ganska annorlunda va?
Och du skrev ju själv att det viktiga INTE var vem jag var utan att jag skrev under ett specifikt alias här.

Fortfarande besviken över att jag inte kommer få något julkort. Men i övrigt känner jag mig rätt färdig med diskussionen här, tror inte att vi kommer så mycket längre?

/Sven

Lester Boré sa...

Sven.
"Förstår egentligen inte att jag ens ägnar tid åt att förklara skillnaden på en grupp journalister och en nazistisk våldsorganisation..."
Din extremt simpla värld måste vara väldigt lätt att leva i och eftersom den dessutom verkar vara otroligt liten är den säkert också lätt att navigera tvärsäkert i...
Att stigmat som t.ex RG eller Expressen kan sätta på en människa i många fall kan vara mycket värre än att bli utsatt för våld förstår du uppenbarligen inte alls. Om det beror på att du är ideologiskt förblindad eller dum vet jag såklart inte men oavsett vilket så pratar du ju om saken på precis det sätt som den rådande doktrinen beskriver.
Du är en del av anledningen till att Sverige ser ut som det gör idag och att vi, ibland ganska hårdhänt, tvingas diskutera samhällsproblem stup i ett... - Tyvärr tror jag att det enda du själv ser som ett problem, eller åtminstone det enskilt största, är att systemkritiska röster tar mer och mer plats i debatten.

Anonym sa...

Helt uppenbart behöver skillnaden förklaras utförligare. Men det blir inte jag som gör det.

/Sven

Lester Boré sa...

Sven.
Du behöver inte förklara skillnader mellan journalister (i den mån det nu finns några journalister i Sverige) och en hypotetisk nazistisk våldsorganisation, men att du kallar RG för journalister kräver nog en förklaring... Att påstå att RG skulle vara journalister är detsamma som att påstå att Vitt Ariskt Motstånd var en lobbygrupp för svensk kultur.

Anonym sa...

"i den mån det nu finns några journalister i Sverige"
Aha, Så herrn har alltså en helt egen definition av journalist! Det komplicerar onekligen saken ytterligare.

/Sven

Stellan sa...

Sven, jag måste bara få ett svar på en sista fråga, hur rättfärdigar du din dubbelmoral? Eller märker du inte ens av den?

Anonym sa...

Förklara gärna vad du menar med min dubbelmoral?

/Sven

Lester Boré sa...

Sven.
Jag har ingen egen definition av journalist, varför tror du det?
Anser du att skribenterna på Neues Deutschland var journalister under de år den var taltratt åt Honecker?
Var Pravdas redaktioner fyllda av journalister?
Hur definierar du själv en journalist? - Är en person som håller allmogen under uppsikt åt den härskande regimen en journalist? Är någon som hänger sig åt att förstöra livet för vanligt folk med avvikande åsikter (avvikande i den bemärkelsen att dom inte ligger i linje med regimens regler gällande godkända åsikter) journalister?
I din värld kanske det räcker med en utbildning på Södertörns högskola, en pennstump och fritt spelrum på en kultur eller debattsida för att falla in i det journalistiska skrået? - Så enkelt är det inte i min värld iaf.

Anonym sa...

Lester, Det finns ju massor av människor som skriver i tidningar och rapporterar i radio och tv. Dessa brukar anses ha yrket journalister. Du anser däremot att det inte finns några eller mycket få journalister i Sverige vilket är vad som kan uttydas av "i den mån det nu finns några journalister i Sverige". Det måste alltså betyda att du har en helt annan definition av vad en journalist är än den gängse.
Saker och ting blir komplicerade. Att föra en debatt kring huruvida våldsverkare inom NRM är journalister blir både omöjligt och ointressant när yrket journalist omdefinieras utifrån dina egna preferenser.

Anonym sa...

...det var jag.
/Sven

Lester Boré sa...

Sven.
Ok, du menar sådana som t.ex Kakan Hermansson och Soran Ismail... Jag tänker att en journalist visserligen är verksam inom nåt av de medier du beskriver men att det inom termen journalist också ska finnas ett förhållandevis faktiskt beskrivande av verkligheten och någon form av vakthundsfunktion gentemot makten. Uppenbarligen är min bild av en journalist felaktig och jag inser nu att om någon fått något publicerat i tv, radio eller i tidningen så är den såklart journalist.
Det du skriver om våldsverkare, NMR och journalister är obegripligt så jag vet inte vad jag ska replikera?

Stellan.
Glöm nu inte att skriva in journalist i ditt cv.

Lester Boré sa...

Sven.
Passa på att läsa igenom Pressens publicitetsregler så inser nog även du att den nuvarande tredje statsmakten är ungefär lika hederligt som militärligan.

Anonym sa...

Vad du snurrar till det Lester!
Förstår om det här är krångligt för dig och så men Kakan Hermansson är konstnär och Soran Ismail är komiker, båda ägnar sig dessutom åt samhällsdebatt, vilket folk från bägge skråna gjort i alla tider. Ibland är de med i media.
Trodde inte vi behövde ta det på en så grundläggande nivå som att förklara att allt som skrivs i tidningar inte per automatik är journalistik. Där finns även tex debatt och korsord.

Jag är synnerligen väl bekant med Journalistförbundets pressetiska regler, även kallade Pressens publicitetsregler. Om du är av en åsikt att merparten av landets yrkesverksamma journalister inte följer dem så är det så klart en åsikt som du kan ha. Men jag vet för det första inte på grundval av vilken kompetens du anser dig vara bemyndigad att döma ut så gott som en hel yrkeskår. För andra så blandar du ju fullkomligt ihop att vara en DÅLIG journalist med att inte vara någon alls. Den sammanblandningen kan du inte göra! Fattar du inte ens det lilla?

Att du inte förstår att NMR är våldsverkare kan inte jag reda ut för dig. Kanske borde du läsa lite mer bra journalistik och få bättre koll på din omvärld? ;-)

/Sven

Lester Boré sa...

Jag måste, mot bakgrund av att det framkommit att jag haft en minst sagt överdriven bild av vad en journalist är, revidera ett par saker.
Självklart var det journalister som befolkade redaktionerna på såväl Neues Deutschland som på Pravda.
Antagligen har den nordkoreanska regimen också en journalistkår värda namnet.
Journalisterna hos RG är således inte ett dugg sämre eller mindre behöriga än journalisterna hos Securitate eller Stasi.

Jag ber om ursäkt om detta lilla klavertramp åsamkat lidande hos någon.
Förlåt.

Lester Boré sa...

Sven.
Eftersom du, i egenskap av väldigt insatt och bevandrad i "god" journalistik, har bra koll på NMR så kanske du skulle kunna berätta lite mer detaljerat om våldsverkarna i den organisationen? Det vore en välgärning eftersom det vanligtvis bara presenteras svepande och ideologiskt "modererade" resonemang kring detta.
Du känns som klippt och skuren för att reda ut det här med NMR och dess våldsverkande en gång för alla och jag utgår såklart ifrån att du vill offra lite av din tid för att upplysa oss om saken. :)

Stellan sa...

Sven, Din dubbelmoral består i att du anser att det är helt okej att RG/Expressen söker upp och hänger ut människor som yttrar sina åsikter anonymt, men du anser dig själv ha rätten att skriva anonymt. Detta rättfärdigar du med att det du skriver inte är av allmänintresse och att du inte når så många.
För det första så har ju inte det någonting med saken att göra(det måste du väl även du hålla med om?) och för det andra så är det visst av allmänintresse. Du representerar nämligen en väldigt stor grupp människor, och för allmänheten är det av intresse att veta hur du/ni resonerar.

För det andra så har man väl samma rättigheter att uttrycka sig anonymt även om man når ut till många?

Du konstaterar också att jag skrev: "Och du skrev ju själv att det viktiga INTE var vem jag var utan att jag skrev under ett specifikt alias här".
Ja! Varför nämner du det? Du försvarar ju bara mig och binder ris åt egen rygg genom att nämna det citatet. JAG har ju hela tiden sagt att det är fel att spåra upp människor som skriver sin åsikt anonymt. DU är den som sagt att det är rätt.

Fortfarande ingen klarhet i hur du fått uppfattningen att jag inte skulle bemöta människor med respekt...

Anonym sa...

Lester om du vill veta mer om 30 år gamla propagandaorgan så föreslår jag att du googlar, eller kanske besöker ett bibliotek. Men dra inte in mig i det är du vänlig.

Stellan jag representerar bara mig själv! Att DU anser att jag är samma skrot och korn som massa andra i den kulturmarxistliberalajudisktnegroida världssammansvärjningen betyder inte att jag behöver svara för någon annan ån mig själv. Jag skriver här i kommentarfältet i en blogg för att det... ja jag vet inte varför egentligen... Men jag gör det inte som en del av något opinionsbildande arbete i alla fall, det är ett som är säkert.
Och där ligger en stor skillnad mellan mig och de individer som journalister på tidningar sökt upp som Skogås nämnde där uppe för länge sedan. En annan stor skillnad är att de som sökts upp och ställts till svars, eller "hängts ut" som du säger, det är att de skrivit förfärliga hatiska saker, uppmanat till våld, hyllat folkmord osv osv. Det gör ju inte jag. Vi kan väl åtminstone enas om att jag inte uppmanar till folkmord Stellan?

/Sven

Anonymous sa...

Du hade nog rätt Stellan, det är nog lika bra du lägger ner detta och flyttar till FB. Eller så taggar du och din vapendragare ner på det politiska och håller er till det mekaniska vilket är mera intressant och där ni kan excellera i positiv mening..

Preben sa...

Ingen annan ska väl bestämma över vad Stellan skriver och var han gör det. Har man så mycket emot vad som skrivs, behöver man ju inte besöka bloggen.

Lester Boré sa...

Sven.
Vaddå, är det propagandaorgan?! Men då borde ju dom som sköter ruljansen vara propagandister och inte journalister...?
Jag fattar ingenting???
Snälla Sven, kan du inte reda ut det här åt mig? Du har ju trots allt en stor kunskap om och är mycket insatt i journalistik och så.

Stellan.
Byt inte fikarum, det är väl bra att det munhuggs lite? Att vissa av oss har solbrillor eller balaklava på oss är väl inte hela världen...?

Stellan sa...

Sven, jag har inte skrivit att du är samma skrot och korn som någon, men du representerar ändå en stor del av det svenska folket, vare sig du vill eller inte.
Jag besöker inga sidor eller skaffar mig information bland dom som sökts upp av RG, så jag besitter ingen kunskap i hurvida dom uppmanar till folkmord, våld eller dyligt.
Har den där Julia Ceasar gjort det? Har du nån länk som styrker det isf?

Har du alltså ändrat dig nu? Nu verkar det som att dom inte har rätt till anonymitet för att dom skriver hemska saker, medans du har det eftersom du inte uppmanar till våld...

Det börjar bli väldigt rörigt i resonemangen, och dubbelmoralen är så vitt jag kan se, fortfarande högst närvarande. Jag har dock inte sett dig uppmana till folkmord.

Och ännu är det höljt i dunkel om vart du fått uppfattningen om att jag bemöter vissa människor utan respekt.

Anonym sa...

Lester:
"Jag fattar ingenting???" -Nä jag märker det.

"Snälla Sven, kan du inte reda ut det här åt mig?" - Hörrudu jag kan nog inte det, det verkar vara för mycket att ta tag i för att jag riktigt ska orka.

Stellan:
Synd att vi inte kunde nå fram till någon som helst förståelse av varandra. Jag gjorde en ordentlig ansats men det verkar inte gå. Så kan det ju också vara ibland när man ser olika på världen. Ha det fint och öva på att gilla olika!

Nu ska jag se säsongsavlsutningen på Billions!

Grüss gott meine damen und herren!
/Sven

Stellan sa...

Sven, då kan väl jag få ge dig en uppmaning tillbaka:
Öva på att svara på frågor där du uppmanas styrka dina påståenden, samt att själv erbjuda det du avkräver andra.

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Svan: Det expressen gör, är att försöka tysta privatpersoner, som exempelvis Bechir Rabani, eftersom man kontaktat hans arbetsgivare, och försökt att få honom sparkad från sitt jobb. Kan du verkligen inte se allvaret i detta?
Detta är naturligtvis enbart för att tysta honom, och andra som vill ifrågasätta mediernas agendor.
Det går inte att tolka på annat sätt.

Det är exakt samma sak med flera av dom personerna som jag nämnde, samt att det finns några personer till.

Man undrar bara varför Tomas Mattson inte ville öppna och svara på frågor, när han inte har några problem med att skicka sina underhuggare hem till privatpersoner.
Han står kanske inte för sina åsikter?
Det får vi nog inte veta? Men det kanske är så enkelt?

I alla dessa personers fall, så hade expressen kunnat ringa till dom och ställa frågor, eller hur? Dessa privatpersoner, kanske har exakt samma inställning som Mattson själv, till att öppna dörren och bli intervjuade!

Om privatpersoner riskerar att bli jagade av en stor tidning, med mycket resurser, och riskerar att bli av med sina jobb, om dom utrycker sina åsikter som inte ligger i den linje som tidningen gillar, så kanske man inte vill yttra sig.
Det har ingenting med att man inte står för sina åsikter, det borde du nog kunna inse, om du tänker efter en liten stund.

Jag tycker absolut att man kan titta på Nordkorea, där ingen får kritisera Kim him self, för då är dom dödsdömda. Betyder det att ingen i hela Nordkorea står för andra åsikter än dom Kim har? Vad tror du själv?
Ditt synsätt haltar betänkligt.

Din inställning till att andra inte skall skriva och utrycka sina åsikter på nätet är väldigt märklig, eftersom du själv inte har några problem med att vara anonym. Eller betyder det kanske att du inte står för dina åsikter som du yttrar här?
Kan det vara så enkelt?
Detta har du faktiskt utryckt själv.

Mvh Skogåsbon

¨Sven läs detta sa...

Sven: Läs detta.

https://detgodasamhallet.com/2017/03/17/6573/

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Sven: Jo en sak till. Jag undrar bara om jag kan få din åsikt om detta?
För så där en 40 år sedan, när jag jobbade på Ericsson, så var det väldigt många som åkte till Saudiarabien och jobbade, men jag gjorde tyvärr inte det.
När dom kom hem igen, och berättade om hur det var där nere, så fick jag bla. berättat av dom, att där var det hängningar av folk varje söndag.
Det var på något torg i staden (Ryad), dit familjerna kom med sina barn, för att beskåda dessa hängningar.
Jag har känt mig illa till mods ända sedan dess, bara jag tänker på det.
Denna kultur vill jag absolut inte ha hit till Sverige!!
Betyder det att jag är främlingsfientlig då?

Kom nu inte med några floskler om att detta inte ingår i kulturen!!
Om familjerna går dit varje söndag, och tar med sig sina barn för att titta på detta, då är det en del i kulturen!!!

Mvh Skogåsbon

Sven lyssna på detta sa...

Sven: Här har du mer att gotta dig i, ang. Researchgruppen, som samarbetar med Expo och AFA.
AFA är kända våldsverkare, om du inte visste det förut.

https://www.youtube.com/watch?v=zRVhC89G2PE

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

+1 på Skogåsbons kommentar.

Stellan sa...

Nu jävlar kom du igång, Skogåsbon! Jag tror tyvärr att det är lättare för Sven att föra upp smör i arslet på ett piggsvin med en glödhet nål än att svara ärligt på dina frågor.

Anonym sa...

Stellan: Nej, jag tror inte heller på några genomtänkta bra svar, tyvärr. Men jag hoppas, för det vore intressant.

Mvh Skogåsbon