söndag 18 juni 2017

Grattis Sverige!

Undrar just hur framtiden kommer att arta sig. Kommer idioti accepteras ännu mer, eller kommer folk att tröttna?

Alla måste väl ändå ha förstått att den intellektuella utvecklingen knappast är hållbar längre.

Det enda som är värt nåt idag är att alla ska få göra det dom vill, utbilda sig till det dom vill, och inte ta någon skit.
Försök konkurrera med resten av världen på det sättet.

Är det bara jag som känner att jag lever hundra år för sent?

64 kommentarer:

Anonym sa...

Du hade alltså hellre levt innan vi fick allmän rösträtt? Nog för att så kallade "kvinnorfrågor" ofta ifrågasätts här på bloggen och bland kommentarerna men att i en kommentar kring ämnet rösträtt påstå att man hellre levt för hundra år sedan är onekligen spektakulärt!

Sam B sa...

Att en mupp från MP tycker att yngre ska få rösta är nog logiskt i deras perspektiv. Det skulle säkert MP och V vinna på. Det tar ett par decennier innan dom flesta inser att MP:s eller V:s politik inte är en förnuftig politik. Sedan finns det alltid några som inte blir förnuftiga oavsett ålder...

Kanske inte hundra år for sent, men sådär 60-70 år försent i alla fall.

/S@m

Stellan sa...

Anonym.
Ja, betyder det per automatik att jag anser att det var bättre utan allmän rösträtt enligt ditt sett att se på saken? Om jag hellre hade levt på en bondgård på femtiotalet så betyder det alltså att jag tycker att tidelag är schyssta grejer, enligt din retorik.
Vad är det för "kvinnofrågor" du avser?
Tycker du på fullaste allvar att det är konstigt att jag inte tycker att det är optimalt att leva i en tid då människor som den nämnda sitter i en regering?
Tror du att västvärlden hade varit där den är idag om man haft "statsmän" som den nämnda för hundra år sedan och fram tills idag?

BITTERPITTEN sa...

Jag tänker ofta att jag lever 100 år för sent. Ingenting känns på riktigt längre, allt är bara fejk liksom. Politiker drivs inte längre av nån ideologi, utan bara av poppulism och pengar.
Prylar är bara massproducerat skit. Ingen blir förvånad om en ny mobil går sönder efter 1 år.Förr skulle prylarna hålla länge.

Jag har 4 bilar som jag kör med, alla är äldre än 30 år. Alla 4 tillsammans kostar mindre i drift en 1 enda halvny bil. Jag har försökt att ha modernare bilar men det går inte. Dom blinkar och piper och krånglar hela tiden och ingenting kan jag göra själv på dom. Dom verkar gjorda för att stå på verkstaden. Inte ens dropplister har dom!!! Och ser ut som rakapparater gör dom.

Sen räcker det inte längre med att dom har handikapplåda fullservo och pipvarningar på allting. Nej nu ska dom parkera och köra själva också. Väja undan för faror, och kunna köras av idioter som inte kan nånting om bilkörning....Jag vill inte möta en idiot som inte kan köra bil, i trafiken.

Bondgårdar har blivit Hitech-industrier som är enmansföretag, där en man sliter livet ur sig med lån upp över öronen och inte har råd att anställa någon.
Nog fan var det bättre förr !!!

rocket goldstar sa...

Leva på 60talet vore optimalt.

Lester Boré sa...

Anonym.
Varför är allmän rösträtt bra tycker du?

Anonym sa...

För 100 år sedan 1917 var det hungerkravaller i riket. Bilar fanns det inte många. Hästar i majoritet. Reella sjukdomar som gjorde att du hamnade på något sanatorium och dog. Ifall du inte dog redan som spädbarn, var bl.a. tuberkulos, difteri, smittkoppor, tyfus, barnförlamnig och varför inte spetälska.

Stellan sa...

Som vanligt svara du inte på en enda fråga, anonym. Du hasplar bara ur dig mera dynga som hade varit roligt att bemöta om man inte redan tröttnat på dina envägsdiskussioner.

Anonym sa...

Det är uppenbarligen flera anonyma här så jag borde kanske ha kommenterat som Anonym2. Hur som helst var det en faktaupplysning om hur "bra" det var tidigare. Vill du kalla upplysningen för dynga som behöver bemötas så har du skygglappar eller ett "allt var bättre förr"-filter.

Stellan sa...

Hela tiden får man tjata om att man ska ha ett namn här, för att det inte ska bli så här dumt, anonym2. Men du borde väl ha sett att det redan fanns en anonym?

Kravaller och hunger finns idag också, fast nu är dom separerade. Det är inte dom hungriga som står för kravallerna.

Så det kan alltså inte ha varit bra förr, för att folk dog i sjukdomar i en högre utsträckning än idag?

Varför skulle världen vara bättre för att det finns fler bilar, menar du? Jag skulle hävda att världen skulle vara bättre utan såväl bilar som flygplan.

Lester Boré sa...

Varför svarar inte människorna i det anonyma hydet på frågor dom får gällande sina repliker?
Om man inte är intresserad av ett tvåvägssamtal så kan man väl yttra sina kommentarer ner i en tomburk eller dra igen käften helt.

Dasen sa...

Rösträtt för bebisar - se där har vi en riktigt genomdemokratisk tanke...
Ett sådant förslag är ingenting annat än skrämmande. Om det nu stämmer. Det är ju så sjukt att det är svårt att tro på och jag har lite svårt att ta Nyheter Idag på allvar (liksom DN mfl...). Hade det kommit ifrån vänsterpartisterna så hade det i alla fall varit i linje med deras antidemokratiska grundfilosofi.

Olle sa...

Känner inte Tovatt. Tycker dock att det lät så befängt att jag tog reda på saken. Tycker inte att det finns annan anledning att döma Tovatt för annat än synnerligen dålig förmåga att uttrycka metaforer och kanske en politisk uppfattning som bygger på bristande konsekvensanalys.

Så här skriver han i samma inlägg: "Varken Miljöpartiet eller Grön Ungdom driver idag att rösträttsåldern ska avskaffas. Orsaken till att jag lyfter denna debatt är att den behöver diskuteras för att vi ska kunna fortsätta utveckla vår demokrati.

Debatten handlade om inskränkningar i rösträtt på grund av bristande kompetens.

Man ska också ha klart för sig att "Nyheter i dag" är en politiskt styrd Nyhetssajt med en värdegrund som ligger närmast SD, Piratpartiet och republikanska föreningen. Det gör man heller ingen hemlighet av.

I ett sakligt perspektiv är det alltid bättre att låta folk själva få uttrycka sina åsikter i stället för att de uttrycks genom tolkningar av politiska motståndare.


Olle sa...

Jo och jag skriver aldrig anonymt här trots att jag inte är emot invandrare, andra kulturer, kvinnokamp, sexuellt likaberättigande, demokrati och tycker att företeelser som Nordfront och andra svarta politiska uppfattningar tyder på bristande medmänsklighet, oförmåga till empati, en konstig verklighetsuppfattning och mycket långt från de värderingar som vårt samhälle bygger på och som jag som officer har givit mitt löfte att försvara med mitt liv.

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Olle.
På slutet tog du i så kärringarna i församlingen antagligen fick ta fram näsduken för att bli representativa igen...
Vad är det egentligen för löfte du "som officer har givit"? - Om det är soldaterinran du talar om så har du uppenbarligen inte förstått vad den innebär eller vad andemeningen i den är.
Vilka värderingar, mer exakt, är det som vårt samhälle bygger på och som du så högtravande vigt ditt liv åt att försvara?

Slutligen vill jag förtydliga för dig att det DU anser inte på något sätt är allmänrådande uppfattningar, utan fungerar primärt som floskler eller kvadiintellektuellt skådebröd i debatten. Jag vill också påpeka att det finns mängder med människor av liknande akademisk bakgrund som du och av samma intellektuella kaliber som du, som skulle hävda att det du anser inte ens är relevant eller riktigt.

Sannolikt har ingen här inne trott att du är en av de anonyma eftersom det strider mot hela din persona.

Stellan sa...

Olle, vad tycker du som Officer om att frivilligt släppa in en fiende i landet som inte annat vill än att krossa alla dom värderingar som du "givit ditt löfte att försvara med ditt liv"?

Lester Boré sa...

Olle.
Den demokrati du inte är emot, är det den centraliserade, representativa, tvunget liberala och framförallt professionella "demokrati" vi lever under idag du menar då?

Olle sa...

Stellan fiendskap uppstår inte allt för sällan i betraktarens ögon. Jag ser lika lite som någon annan ett självändamål i att skapa min egen bödel men vi ska akta oss för att göra offren till förövare då blir vi själva indirekt bödlar.

Sätter man dagens händelser i ett historiskt perspektiv så blir det mer begripligt. Kanske inte ofarligare men den egna uppfattningen blir garanterat en annan. Eller varför inte läsa vad generalen Michael Flynn skrivit som onekligen borde veta något i det korta perspektivet om det vi i dag får uppleva.

Vi har ett helt koppel av duktiga och solidariska militärer i Sverige med invandrarbakgrund. från truppbefäl till generaler/amiraler. Det viktiga är inte härkomst utan medborgarskap, värderingar och gärning. Jag är lika mycket emot avarter, fundamentalister, mördare, skitstövlar eller vad de nu kallas som både Stellan och Lester men jag tillhör inte den generaliserade sorten. I det avseende har jag samma värdegrund som Albert Engström. Det är varje människas förbannade plikt att bli ett original. Vi har alla lika värde.

Olle sa...

Demokrati betyder folkstyre och är på intet sätt det ideala men det bästa vi har. Självklart blir det plågsamt om demokratin styrs av sådana som har andra åsikter än den egna. Den sanna demokratin borde ta hänsyn till alla minoriteter men verkligheten är en annan.

Det är givetvis ett svårt val att välja mellan välstånd och diktatur som våra kinesiska vänner eller fattigdom och yttrandefrihet som de allra fattigaste i Indien.

Vi får se vart de barkar. I Frankrike där polariseringen gått längre än i Sverige bildades en "kanske nödvändig" höger/vänster-koalition i ett nytt parti och mer eller mindre sopade bort de traditionella partierna på några veckor. Ett slagkraftigt sätt att hantera de främlingsfientliga strömningar som uppstått i den gamla kolonialmakten.

Verkar som om Åkesson tagit lärdom och börjar vurma för dem som tidigare stigmatiserats. kanske inte riktigt min potatis men övriga gör heller inte så mycket för att bygga förtroende. Det spännande med allt detta Lester är att det kan bara hända i demokratier som i mer eller mindre omfattning är levande. Det är vi väljare som sätter agendan trots att vi inte alltid tror att det är så.

Dasen sa...

Har Nyheter Idag korrläst sin text?
Rubriken är "Romsson i riksdagen vill ha rösträtt för bebisar" medan texten säger att Romsson lämnar riksdagen och ersätt av Lorentz Tovatt som vill avskaffa rösträttsåldern så att även bebisar kan rösta. Jag får inte ihop det hela.

Lester Boré sa...

Olle.
Om folket är oviktigt, vilket du hävdar att det är, så behövs inget försvar. Om alla hör hemma överallt (vilket är en solklar konsekvens av att anse medborgarskapet i dess nuvarande form vara det viktiga) så måste man också acceptera att alla olika seder och bruk, kulturyttringar samt religiösa dogmer får fritt utrymme överallt, det kommer såklart att resultera i krig men om man enbart bryr sig om medborgarskap, stat och gränser, dvs att man värnar "Sverige AB och dess egendom" - vad ska försvaret göra då? Vilken sida ska försvaret försvara? - Alla är ju lika mycket värda och alla är ju medborgare så hur resonerar du kring det?
Att försvara sig mot "yttre hot" iform av att någon annan, t.ex USA AB, gör anspråk på Sverige ABs tillgångar i form av territorium eller liknande kan kanske vara en tanke men att medborgarna skulle ha det sämre under en annan företagsledning är ju inte alls säkert...
Sverige ABs styrelse/regering kan ju i teorin lika gärna bestå av en parlamentarisk gren av Boko Haram eller Ku Klux Klan (beroende på vilka som är flest till antal) helt utan svenskt inflytande. Då försvaret lyder under en regering så kommer du i ett sånt läge att bekämpa mig och andra som förstår att folket är en viktig parameter i alla samhällsbyggen. OM en sådan order skulle ges alltså...
Dom "värderingar" du påstår dig kunna dö för och som ligger till grund för det samhälle vi har idag, har ju delvis formats genom etnisk/folklig medvetenhet, en medvetenhet som du uppenbarligen inte förstår eller besitter... Hur får du ihop det? Ska du dö för nåt du inte ens begriper eller förbereder du dig för strid genom att desillusionera dig via djupa halsbloss på den pipa som stoppats med "värdegrund" och "allas lika värde" och som går runt från mun till mun i etablissemangets kvart?

Vad anser du vara försvarets uppgift? Vad ska försvaras?

Lester Boré sa...

Olle.
Din analys av Frankrike, OM du syftar på Macron, är dum. Dessutom signalerar den din totala oförmåga att förstå mekanismerna bakom den moderna makten och kampen mellan globalism och nationalism.
Jag vågar nästan satsa mitt huvud på att du är 40-talist... Din naiva hållning mot kryptomarxister och förment "anti-auktoritära krafter" skvallrar om att du, precis som många andra 40-talister, presenterats en extremt förljugen bild av verkligheten sedan unga år, vilken är problematisk att komma till rätta med, trots att kompletterande information finns mitt framför ögonen nuförtiden...

Olle sa...

"Om folket är oviktigt, vilket du hävdar att det är, så behövs inget försvar

Ja du Lester med galen ansats kan man bevisa vad som helst. Jag ger mig inte in i polemik mot oförskämdheter och dumheter. Det kan tyckas underhållande i andras ögon men innehållslösa språkliga krumbukter blir ändå inget annat än tomma tunnor. Det finns inget enklare att föra en dialog där man själv oavsett samtalet innehåll bestämmer vad som sagts och vad som ska värderas. Det tyder inte på intellektuell förmåga utan snarare rädsla att själv redovisa sin uppfattning och ta risken att övertygas av andras åsikter. Din frågeretorik med frågor som saknar relevans blir bara ett genomskinligt sätt att undvika att själv svara på frågor.

Ditt sätt att så oskickligt sätta andra människor i en dager som ska passa dina egna syften betyder att du utsätter dig själv för det största sveket.

Jo - jag har slutat slå min fru!

Stellan sa...

Dasen, det är min skärmdump som är klandervärd. Det står: Han som ersätter Romson...

Olle sa...

Det känns tryggt att veta att det finns någon som sitter på en bättre sanning än den förljugna verklighet vi 40-talister bibringats. Vi måste ha begåvats med en fantastisk förmåga att leva livet med skygglappar utan att som på spökhuset på Gröna Lund få uppleva kryptomarxister och förment "anti-auktoritära krafter" utklädda till vänligt folk som bara väntar på att sticka kniven i ryggen.

...eller för att citera Bertrand Russell: Varför är propaganda så mycket framgångsrikare när den hetsar till hat än när den försöker framkalla positiva känslor?

God natt!

Lester Boré sa...

Olle.
Du försöker ju inte ens föra dialog och du har mig veterligen aldrig gjort det i det här fikarummet...
Du kommer in då och då och begåvar oss med små reflektioner på fläckfri krypto.
Du svarar alltid i gåtor eller så blir du putt för att nån (jag) minsann läser dig som Fan läser Bibeln och nästan alltid är du helt utan begriplig ansats eller ambition att svara på det som faktiskt efterfrågats.
Om du tycker att jag har fel (vilket jag inte har eftersom du hävdar att medborgarskap är det viktiga och den logiska konsekvensen av det sett ut dagens perspektiv är att etnicitet är oviktigt, vilket du ju också själv säger.) så borde du ju berätta varför jag har fel istället för att dra referenser till en matematiker och vad han har sagt.
Du ger dig verkligen inte in i vare sig polemik eller något annat som har med argumentation att göra.

Det hade varit enkelt för dig att berätta för mig hur du förhåller dig till det försvar du svurit att ge ditt liv för om så skulle krävas men du gör inte det, istället påpekar du att tomma tunnor skramlar mest och krumbuktar dig av och an i dina försök att framstå som alldeles för begåvad/belevad/kultiverad/medmänsklig för att befatta dig med att sakligt svara på tydliga frågor du fått.

Jag har ju inte fått några frågor så jag vet inte hur jag skulle kunna undvika svaren?

Stellan sa...

Snälla Olle, kan du inte för en gångs skull bara svara på vanlig svenska på min fråga?

Olle, vad tycker du som Officer om att frivilligt släppa in en fiende i landet som inte annat vill än att krossa alla dom värderingar som du "givit ditt löfte att försvara med ditt liv"?

Det råder ju ingen som helst tvivel att vi har släppt in fienden i vårat land. Säpo, Ygeman och alla jävlar erkänner ju det nu.

Olle sa...

Dags att bli vuxen Stellan!

Jag släpper inte in någon fiende eller subversiv makt i vårt land. Jag ser heller inget problem med att efter förmåga och möjligheter hjälpa människor vars tillvaro krossats av krig och oroligheter - tillfälligt eller ibland permanent. Det har vi alltid gjort och vi förväntar oss att andra gör samma för oss om vi drabbas. Framför allt så gör jag inget likhetstecken med människor från andra kulturer och terrorister. Terrorism är vidrigt och ska bekämpas med alla medel med de betyder inte att vi ska utse vissa folkgrupper som undantagslöst latenta våldsverkare. Det betyder inte att jag kramar religiösa fundamentalister utan jag inser som de flesta kloka att den mest diskriminerade religiösa gruppen som finns är vi som inte har någon gud eller är agnostiker och bara tror på mänskligheten.

Man kan alltid göra avvikelsen till regel men då blir nog resultatet inte riktigt vad du tänkt dig.

Vad gäller Försvarsmakten kan du läsa ladda ner värdegrunden här:
Försvarsmaktens värdegrund

Den är synnerligen vuxen och avspeglar också det faktum att vi som svenskar också deltar i internationella fredsbevarande uppdrag. Inte minst i samarbete med Finland. Där för övrigt mitt gamla förband (kustjägarna) var med och startade samarbetet.

Det finns en värld som inte är svart eller vit och där det finns utrymme för medmänsklighet utan att det inkräktar på våra värderingar eller utgör hot för vår tillvaro.

Vi präglas alla av den information vi får och utan att väga olika divergerande information mot varandra blir man ibland omedvetet styrd i sin uppfattning. Lester använder till och med uttryck som den som vill påverka er anser att ni ska använda. Kryptomarxister och andra intressanta uttryck. Precis som den dogmatiska vänsten på 1960-talet fast tvärt om.

Jag skrev nyligen i en tidning rörande den hotbild som det militära försvaret ser i dag följande (ett litet utdrag):
Dagens samhälle som när jag var ung ansågs som ett paradigmskifte från industrialismen till informationssamhället har verkligen levt upp till sina förväntningar. Vi är självklart fortfarande beroende av jordbruks- och industriproduktion för våra basala behov samtidigt som informationsflödena är blixtsnabba. Det får många konsekvenser som verkligen påverkar utvecklingen av både konflikter och konflikternas art. De samhällen som har någon form av påverkande folkvilja, alltså demokratier eller andra styresskick som är beroende av brett folkligt stöd, kan inte starta eller delta i konflikter utan någon form av folklig förankring. Det är onekligen en konfliktåterhållande funktion. Här finns dock stora möjligheter att påverka och den som sitter på den ”mediala sanningen” har också ett övertag i möjligheten att starta ett litet krig. I dag ger det sig i uttryck av religiösa eller etniska konflikter där de verkliga bakomliggande orsakerna sannolikt är det gamla vanliga – makt och inflytande!

I en värld där diktaturen Kina är det land som snabbast rycker upp folk ur fattigdom och där över 60 procent av den disponibla nettoinkomsten i USA tillfaller mindre än en procent av befolkningen och där biståndet till Afrikas länder är mindre än 10 procent av de vinster som internationella bolag gör på naturtillgångar i Afrika så kommer det att uppstå motsättningar.

Så här såg inte värden ut efter Bretton Woods men sedan 1980 har det skett stora skillnader.

Europa och Sverige har klarat sig hyfsat bra i jämförelse och kanske bäst har utvecklingen i Tyskland varit. Storbritannien däremot ser ungefär samma klyftor som i USA vilket också kan vara en bidragande orsak till Brexit. Det gäller att hitta en extern fiende istället för att hantera sina egna tillkortakommanden.

Lester Boré sa...

Olle.
Vem vill påverka mig?

Stellan sa...

Olle, Jag har aldrig utsett någon folkgrupp till undantagslöst latenta våldsverkare.
Jag har heller aldrig gjort ett likhetstecken mellan människor från andra kulturer och terrorister.
Att du sparkar in sådana öppna dörrar förvånar mig förvisso inte, då målet verkar vara att få med så många ord som möjligt men aldrig svara på en enda fråga.
Jag har heller inte bett om försvarsmaktens värdegrund, för den intresserar mig inte.

Att mässa för mig om att det finns en värld som inte är svart eller vit, samt att det är dags för mig att bli vuxen, har givetvis enbart en effekt. Om det var den effekten du var ute efter intresserar mig lika mycket som försvarsmaktens värdegrund eller alla dessa namn på farbröder som ska få skribenten att framstå som bildad.

Lester Boré sa...

Olle.
Jag vet att jag blir lite långrandig men jag har ett par frågor till...
Inledningsvis så pratar du om folk som flytt från krig osv. Är du medveten om att dom flesta invandrare inte tillhör den kategorin? - Om ja, varför agiterar du som om du inte vet det? Om nej, varför tar du inte reda på hur det förhåller sig innan du börjar prata om humanism och vilka skyldigheter vi har?

Kan du berätta för mig hur du tolkar "alla människors lika värde" i försvarsmaktens värdegrund?
Försvarets värdegrund är för övrigt helt bizarr, det borde väl rimligen räcka med att det svenska folket och dess territorium skall försvaras mot yttre och inre fiender samt främmande makts eventuella ockupation och invasion? Uppenbart har din kära försvarsmakt glömt bort det svenska folket och dess rätt till det sitt eget hem.

Vad menar du är det brittiska folkets tillkortakommanden, som dom borde hantera, när det kommer till frågan om deras ovilja att göda en extremt centraliserad maktstruktur som inte har någon folklig förankring över huvud taget och som dessutom är extremt fientligt till nationstanken rent generellt?

Att du insinuerar att jag (pga i sammanhanget ha använt helt legitima uttryck som "kryptomarxist") skulle vara en mer eller mindre "nyttig idiot" åt någon subversiv kraft är visserligen både lite roande och lite intressant, sanningen är dock snarare den att jag inte begåvats med så mycket som en promille av den opportunism och det nickedockeri som du själv konfirmerar gång på gång. - Men det är klart, vad gör man inte för att få skriva i en tidning... ;)

Naiviteten hos den åldrande befolkningen når nya oanade höjder.

Willy Wonka sa...

Olle sade:
Man ska också ha klart för sig att "Nyheter i dag" är en politiskt styrd Nyhetssajt....

Alltså precis som: Aftonbladet, Expressen, DN, m,m

Olle sa...

"Olle, vad tycker du som Officer om att frivilligt släppa in en fiende i landet som inte annat vill än att krossa alla dom värderingar som du "givit ditt löfte att försvara med ditt liv"?

Av vilket skäl skulle jag eller någon annan falla i den retoriska fallgropen att svara på en hypotetisk fråga av denna karaktär. Vem är fienden och vem har släppt in denne? Varför skulle någon frivilligt medverka till att krossa sina egna värderingar?

Vill du har svar på sådana frågor utan att syftet är möjligheten att slå tillbaka med dum retorik får du allt börja med det som brukar kallas JAG-budskap.

Det skulle kunna låta:

Ingen människa har en aning om vad som rör sig i ditt huvud om du inte talar om det!

Jag har tydligt och kanske modigt några inlägg längre upp här redovisat en kort men övergripande redogörelse för min ståndpunkt i en ofta förekommande fråga på denna blog. Det har jag gjort därför att jag tycker att det behövs en motvikt.

God morgon

Olle sa...

...Det skulle kunna låta:

Jag tycker inte att vi ska släppa in människor från... eller de som har ... värderingar eftersom jag tror att de vill krossa vårt samhälle därför... Vad tycker du?

Stellan sa...

Olle, Jaha, det är min retorik det är fel på!
Jag trodde du visste vilken fiende jag avsåg och vem som släppt in denne.

Då provar jag igen:

Jag läste att Säpo meddelat att ni har tusentals radikala islamister i Sverige.
Då denna ideologi har som mål att krossa eran ideologi och avrätta de otrogna som inte vill anamma deras ideologi, så undrar jag hur du som Officer ser på detta?
Är det önskvärt att Sverige självmant släpper in dessa människor? Eller borde man ha undvikit det?

Ang, ditt kall att vara en "modig motpol" så kan jag meddela att i stort sett all media, alla politiker och skolan är motpol, så det finns nog så det räcker utan filosofiövningarna som figurerar här.

Olle sa...

Det begriper nog alla att ingen tycker att man ska släppa in tusentals radikala islamister i Sverige. Det har vi sannolikt heller inte medvetet gjort i det korta perspektivet utan radikaliseringen har skett i Sverige bland många gånger etablerade invandrargrupper. Det är givetvis ett gigantiskt problem som vi måste hantera. Ett annat stort problem är hemvändande och drömmande jihadister som många gånger är svenska medborgare. Det ligger givetvis i samhällets uppdrag att hantera sådana situationer och också dra lärdom av dem.

Vi vet från andra länder att social och ekonomisk segregation är en stor orsak till radikalisering oavsett religion eller andra grundläggande värderingar. Det finns massor av dåliga exempel i Europas historia.

Jag tycker att det är ett stort problem när vi generaliserar och sätter likhetstecken mellan förövare och offer. Tittar vi på vidrig muslims terrorism så är det i huvudsak andra muslimer eller folk i regionen som drabbas. Den terrorismen vill vi inte se här hemma. Det kan vara kristna Irakier, Alawiter, Kurder med olika religiösa hemvister eller vanliga sekulariserade människor som drabbas. Det är inte så konstigt om man då flyr även om man tillhör relativt välbemedlade grupper.

Självklart är det ett problem för oss att sortera folk men grundinställningen kan inte vara att de som drabbas är lika goda kålsupare som dem som krossat deras tillvaro. Det är sannolikt inte förövarna som flyr. Ska vi sluta plocka upp människor som håller på att drunkna i smugglarnas bristfälliga farkoster? Visst är det många som flyr för att få en bättre tillvaro och det måste vi lära oss att hantera.

Det finns givetvis också andra underliggande orsaker som påverkar skeendet. Under 2016 fällde USA runt 25-tusen bomber över Syrien och Irak. Enligt Oliver Stones Intervju med Putin ligger ryssarna inte långt efter. Det rättfärdigar inte terror och absolut inte den radikalisering som vi ser men man behöver inte vara speciellt översmart för att kunna räkna ut att det får konsekvenser.

Allt detta är alldeles för komplext för att summera i enkla principiella frågor eller stereotypa retoriska resonemang. Jag är en nationalist av stora mått och jag hedrar vår flagga men det innebär att jag också ser på andra människor med samma respekt. Eller för att travestera Försvarsmaktens värdegrund:

Vi är en inkluderande organisation där alla, oavsett anställningsform, kön, ålder, etnisk ursprung, religiös övertygelse, sexuell läggning, politisk åskådning eller funktionshinder som är med och bidrar till Försvarsmaktens verksamhet känner sig välkomnade och respekterade.

Det ger givetvis ingen rättighet att bryta mot våra lagar och vår värdegrund.

Här kan du för övrigt läsa Säkerhetspolisen egen rapport så kanske bilden klarnar:

Säpo rapport 2016


Lester Boré sa...

Olle.
Enligt ditt sätt att se på saken så ska vi plocka upp skeppsbrutna gruppresenärer och ta dom till Europa istället för att få ett slut på resorna.
Tycker du inte att det vore bättre att hämta dom i sina respektive hemländer och förflytta dom hit på ett säkert sätt? - Vi skulle ju kunna erbjuda dom fullständig anonymitet ändå.

Stellan sa...

Att tycka att Säpos rapport från 2016 fortfarande är relevant, säger en del om hur man hänger med i matchen.
I övrigt bestod svaret i vanlig ordning mest av rosa moln.

Du kanske borde fundera på varför man, trots att man fått en fristad i vårat demokratiska paradis, väljer att ta den islamistiska vägen. Kanske är det så att alla inte blir så övertygade om att rösträtt för bebisar, hbtqia-hermafroditer som programledare för barnkanalen, nakendejting på teve och förnekande av att det finns två kön, är det mest naturliga?

Kanske det inte är rimligt att flytta all världens folk hit och försöka övertala dom om att det här är rätt väg?
Det kanske rent utav vore en bättre lösning att försöka ge dom möjligheter att frodas i sina hemländer?

Jag kan inte citera nån gammal filosof, men Lemmy sade en gång: Fuuck iit!

Olle sa...

Nu är det ju inte jag som hänvisar till rapporten utan Anders Thornberg som är chef för säkerhetspolisen. Han vet sannolikt betydligt mer än alla av oss i dessa frågor.

"Du kanske borde fundera på varför man, trots att man fått en fristad i vårat demokratiska paradis, väljer att ta den islamistiska vägen. Kanske är det så att alla inte blir så övertygade om att rösträtt för bebisar, hbtqia-hermafroditer som programledare för barnkanalen, nakendejting på teve och förnekande av att det finns två kön, är det mest naturliga?

Intressant verklighet du refererar till. Jag ska fråga min fru om vi känner några hbtqia-hermafroditer som vi kan lära oss att tycka illa om.

Lester Boré sa...

Stellan.
Du får nog växa upp och börja lyssna på Olle.
Jag har, i den mån jag kan, försökt översätta Olles utsagor till svenska och samlat ihop dom på en liten lista för att underlätta för dig. - varsågod.(Om det blivit nån felöversättning så hoppas jag att Olle rättar mig.)

Det finns inga problem med den anti-kultur som slagit rot i Sverige.
Det är osannolikt att någon människa över huvud taget någonsin kommer att begå nåt övergrepp på person eller stat.
Vi kan inte veta vilka som är "terrorister" och därför måste vi ta emot samtliga människor som lämnat ett land med sämre levnadsstandard än Sverige.
Att samhällets majoritetsnormer måste krossas är en naturlag.
Det finns inget svenskt folk.
Sverige är en inget annat än en areal och en flagga.
Det finns reservofficerer som svurit att försvara värderingar dom inte kan redogöra för, samt en flagga, med sitt liv. (Det är lite oklart i vilket sammanhang detta har skett dock.)
Liberalism och liberala värderingar är alltid och utan undantag det enda alternativet för en "human" värld.
Den nuvarande liberala representativa demokratin är det enda alternativet som i praktiken finns att välja om man vill ha en fungerande värld.
Det nuvarande systemet med politisk adel, rovkapitalism och agendapress existerar enbart för medborgarnas bästa.
Motsättningar i civilsamhället handlar alltid om "rädsla".
All åsiktsyttring eller opinionsbildning som inte är liberal eller "allmänkommunistisk" är ond/dålig/vilseledande/omänsklig osv.
Det odefinierade "allas lika värde" får inte under några omständigheter ifrågasättas eller kritiseras.

Stellan sa...

Olle, nu blev jag riktigt irriterad!

Nog måste jag väl kunna anse att programledare för barnkanalen inte är det mest naturliga arbetet för en hbtqia-hermafrodit, utan att du får det till att jag uppmanar andra att tycka illa om hbtqia-hermafroditer? Vart ifrån får du att jag tycker illa om dessa? Jag vill inte att det måste normaliseras till absurdum och särskilt inte till barn, men det är en annan sak.

Jag tycker inte att man ska dricka när man kör bil, men det betyder inte att jag tycker illa om öl.

Även om jag inte vill bo ihop med en viss kultur, så betyder inte det att jag har någonting emot den kulturen. Och verkligen inte att jag vill lära andra att tycka illa om den kulturen.
Jag tycker att tigrar är jättefina djur, men jag kommer att bli upprörd om politikerna, media, du, skolan och alla andra som är socialt accepterade, börjar lobba för att vi ska rädda tigrarna genom att släppa ut dom i svenska skogar!

Har du faktiskt inte begripit mer??
Har du missat allt jag skrivit medans du fokuserat på avancerade formuleringar?

Anonym sa...

Va! Jobbar det bioglogiskt tvekönade människor på barnkanalen? Jag måste helt klart börja titta på barnkanalen lite oftare.

/Tvigge Tvestjärt

Anonym sa...

p.s. får man alltså se könsdelarna i bild?

/Tvigge Tvestjärt

Olle sa...

Skulle jag fundera så skulle skrivningarna var annorlunda. Jag gör andra saker också. Just nu har jag varit och handlat. tittat till båten och dessutom skrivit lite på Facebook. Jag är en sällsynt gäst på denna blogg.

Den mest sannolika anledningen till att jag missat något under detta ämne är att det inte sagts. Varför skulle jag tro att du tycker illa om hbtqia-hermafroditer. Jag visste inte ens om att det fanns sådana. Jag såg snarast ett intressant upplag i att det finns en avvikande minoritet som man kanske skulle kunna förtrycka.

Jag tror att både du och Lester skulle vinna mycket på att uttrycka era egna uppfattningar i stället för att med naiv retorik och konstiga oxymorona uttryck förlöjliga andras försök att ge en saklig och annorlunda bild än den stereotypa världsbild som här framträder.

Jag tror inte att så många imponeras av dumma och kränkande tolkningar av vad andra säger. Det kan inte ens ses som ironi utan möjligtvis slut på argument eller ordförråd.

Jag skulle aldrig komma på tanken att göra motsvarande övergrepp. Det är inte ens oförskämt. Det är rent ut sagt korkat.

Anonym sa...

Olle. Den satte du bra. Tyvärr går det nog inte in.

Lester Boré sa...

Olle.
Nämn en oxymoron eller ett "oxymoront" uttryck som använts.

Jag slås av att du själv skriver en faslig massa utan att komma nånvart, eller så "svarar" du på frågor genom att lägga ut text som inte ger svar annat än i gåtor, samtidigt beklagar du dig över att t.ex jag är oförskämd eller dum pga mitt uttryckssätt. Skillnaden som jag upplever den är att jag åtminstone försöker göra en poäng, starta en faktisk diskussion, (på ett ibland plumpt vis)påtala vad jag upplever vara brister i resonemang eller vad det nu kan vara medan du inte tycks vilja åstadkomma någonting alls med dina inlagor?
Det kan ju vara så att jag inte begriper dina eufemismer och, vad som enligt mig är, allmänt otydliga och inlindade åsikter, kontentan av det är isf att du inte besitter förmågan att tala till bönder på bönders vis och ditt ärende blir därmed ändå ogjort.

OM du hade bemödat dig med att klättra ner från ditt elfenbenstorn och faktiskt svarat på nån av frågorna jag ställt så hade vi ju kunnat prata om detaljer i en komplicerad värld. Du gör inte det, istället väljer du (varje gång) att uppnäst klaga på formuleringar och annat utan att bry dig ett uns om den ofta väldigt tydliga frågeställningen.

Den enda slutsats man kan dra av detta är att kejsaren är naken...

Lester Boré sa...

Anonym.
Din morsa hade badvattnet klart...

Stellan sa...

Olle, när du skriver att du ska kolla med din fru om ni kan lära er att tycka illa om en minoritet som jag just nämnt, då är det inte alls en känga till mig, utan bara du som plötsligt fått lust att söka upp en minoritet att förtrycka!?

Men när jag skriver frågor som jag förväntar mig ärliga svar på då är det "naiv retorik och konstiga oxymorona uttryck för att förlöjliga andras försök att ge en saklig och annorlunda bild än den stereotypa världsbild som här framträder."

Jag skriver inte för att imponera på folk, och jag känner heller inte igen din beskrivning "dumma och kränkande tolkningar av vad andra säger". Att du anser att jag gör dumma tolkningar, så är det ju inget konstigt med det, den åsikten har du ju rätt till, men kränkande...
Kom igen nu. Inte kränker jag någon bara för att jag är av en annan åsikt.

"Övergrepp" Ge mig en broms!

Jag är klar här nu.

Olle sa...

Stellan tycker du att det här är saklig, ärlig och riktig polemik?

"Det finns inga problem med den anti-kultur som slagit rot i Sverige.
Det är osannolikt att någon människa över huvud taget någonsin kommer att begå nåt övergrepp på person eller stat.
Vi kan inte veta vilka som är "terrorister" och därför måste vi ta emot samtliga människor som lämnat ett land med sämre levnadsstandard än Sverige.
Att samhällets majoritetsnormer måste krossas är en naturlag.
Det finns inget svenskt folk.
Sverige är en inget annat än en areal och en flagga.
Det finns reservofficerer som svurit att försvara värderingar dom inte kan redogöra för, samt en flagga, med sitt liv. (Det är lite oklart i vilket sammanhang detta har skett dock.)
Liberalism och liberala värderingar är alltid och utan undantag det enda alternativet för en "human" värld.
Den nuvarande liberala representativa demokratin är det enda alternativet som i praktiken finns att välja om man vill ha en fungerande värld.
Det nuvarande systemet med politisk adel, rovkapitalism och agendapress existerar enbart för medborgarnas bästa.
Motsättningar i civilsamhället handlar alltid om "rädsla".
All åsiktsyttring eller opinionsbildning som inte är liberal eller "allmänkommunistisk" är ond/dålig/vilseledande/omänsklig osv.
Det odefinierade "allas lika värde" får inte under några omständigheter ifrågasättas eller kritiseras.


Tycker du att epitet som "hbtqia-hermafroditer ger en förtroendefull bild av människor. Jag har trots massa år i skolan och ett lång arbetsliv aldrig tidigare hört uttrycket. Jag visste inte ens om att det finns mänskliga hermafroditer. Min kunskap begränsar sig till att sniglar, mollusker och andra mer primitiva djur kan vara hermafroditer.

Jag har ingen aning om vad du har för åsikt och jag har heller inte den onda avsikten att göra mig till tolk för dina åsikter.

“As you go through life's rich tapestry, you realize that most people you meet aren't fit to shine your shoes. It's a sad fact, but it's true. A good friend is someone who'd hide you if you were on the run for murder. How many of them do you know?” Lemmy

Stellan sa...

Olle, okej jag gör ett sista inlägg för att besvara dessa frågor.

Fråga ett: Nej det tycker jag inte. Dock bjöd han ju på den vara du efterlyser i ett tidigare inlägg, men detta ignorerades. Detta är troligen en humoristisk analys med glimten i ögat, men bäst vore väl att ta det med skribenten.

Fråga två: Nej, men återigen är det glimten i ögat som gått dig förbi. Jag har överdrivit en smula i ett försök att simulera hur vårat samhälle kan se ut genom ögonen på en person som kommer från en mer konservativ kultur.

Programledarexemplet är helt korrekt så när som på att mannen i fråga troligen inte är hermafrodit. Fast jag kan lova dig att det finns flera könskonstellationer som du aldrig har hört talas om, kanske 40-talet fler idag än för några år sedan.
Hbtqia står för homo, bi, trans, queer,inter och asexuell för övrigt, och nya bokstäver tillkommer säkert i framtiden så att man får göra en ny certifiering hos Rfsl.

Nu är jag helt klar, oavsett vad som skrivs.

Anonym sa...

verkar som Olle vann den här debatten........ //fegisanonym

Skinner Union sa...

"Kanske är det så att alla inte blir så övertygade om att rösträtt för bebisar, hbtqia-hermafroditer som programledare för barnkanalen, nakendejting på teve och förnekande av att det finns två kön, är det mest naturliga?"

Jag tror jag vet vilken/vilka programledare du avser trots ordvalet. Min dotter vet redan att det finns killar som vill vara tjejer och tjejer som vill vara killar, att en del barn har två mammor och andra har två pappor.

Jag har inga problem med det, jag tycker det är jättebra för det gör henne förhoppningsvis mer tolerant mot andra barn som avviker från normerna när hon börjar skolan. Från min egen barndom minns jag att barn som saknade en solklar lättdefinierad könsidentitet inte hade det så lätt, de blev med andra ord ofta mobbade. Speciellt gällde det pojkar som ansågs vara feminina.

Snäva normer kan alltså utgöra en grund för förtryck mot dem som avviker från det som av majoriteten anses vara normalt.

Jag förstår inte vad ni normväktare är så rädda för. Kan någon förklara?

Lester Boré sa...

Skinner Union.
Utan normväktare skulle bl.a pedofili vara tillåtet och mer eller mindre accepterat beroende på pedofilipropagandisternas styrka. Jag tror att även människor med fullständigt sinnessjuka ideal ska vara glada åt normväktarnas existens...
Återigen, det handlar inte om rädsla!

Anonym sa...

Nu ska nog Stellan ta och backa bandet...

Dunning-Kruger sa...

Åh Lester din gamla stolle! Det är så roligt med dig att du verkligen är så övertygad om din egen förträfflighet att du överhuvudtaget inte begriper hur du framstår.

Olle, väl kämpat men tyvärr befinner du dig på en arena där allt du säger bara kommer att tas som intäkt för att du är manipulerad av makten via en viss specifik del av medieutbudet. Ironiskt nog anser de som läser blott och bart en annan specifik del av medieutbudet (och skryter med det) att de själva sitter på den enda sanningen. Hur det kan komma sig att de inte är alls manipulerade på sin lilla kant är en smula svårgreppbart.

The Lester Boré-effect: https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect

Lester Boré sa...

Dunning-Kruger.
Jag må framstå på det sättet du beskriver för vissa och även om jag naturligtvis tycker att det är tråkigt så är det inget som stör mig eller nåt jag kan göra nåt åt med mindre än att jag slutar be om förklaringar på vad som enligt mig är orimliga ståndpunkter i vad som faktiskt är avgörande frågor.
Oavsett hur jag framstår i dina ögon så har jag inga problem att se mig själv eller mina vänner och bekanta i ögonen. Jag har heller inga problem att se mina eller andras barn i ögonen. - Det må så vara att jag inte har den mest sofistikerade framtoningen eller den lenaste käften men jag är i alla fall ärlig i min åsiktsyttring, jag försöker tala klarspråk och jag hycklar inte.
Att jag skulle vara övertygad om min egen förträfflighet är långt ifrån sant. Jag är, till skillnad från många skribenter här, mycket medveten om tingens ordning och iochmed det också medveten om att jag bara är en människa och därmed precis lika dålig som alla andra människor. Att vara fast övertygad om att det enda rätta i dag är att försöka rida spärr mot den degenerering som pågår i västerlandet har ingenting med egen förträfflighet att göra. Ingenting.

Eftersom du insinuerar att bl.a jag är "manipulerad" så ber jag dig att berätta varför du antyder det, alltså på vilken saklig grund du bygger det uttalandet på? - Såklart kommer jag inte att få något vettigt svar men nu är frågan ställd åtminstone...
Vad det gäller mig personligen så är jag övertygad om att jag tar del av betydligt fler mediaaktörer än många andra - oberoende av vilket politiskt fundament dessa mediaaktörer står på. Allt från Sputnik och Russia today till CNN, Aftonbladet, judisk krönika,DN, Nordfront, fria tider Expressen, SvD, SVT, nyheteridag mm mm.

Varför är den räddhågsna liberalen så rädd för biologiska fakta om kön. Varför är den så rädd för att mentala åkommor inte ska normaliseras. Varför är den så rädd för sin fortsatta existens?

Lester Boré sa...

Dunning-Kruger.
Jag glömde en sak...
Det finns ett sakfel i din kommentar. Du beskriver hur allt Olle säger kommer att användas (av mig?) som ett bevis på att han är en maktens predikant. - Det är osannolikt att det skulle gå så långt eftersom Olle, mig veterligen, aldrig säger nåt, och skulle han säga nåt så är andemeningen i hans budskap långt bortom min kognitiva förmåga.

Dunning-Kruger sa...

"Det är osannolikt att det skulle gå så långt eftersom Olle, mig veterligen, aldrig säger nåt, och skulle han säga nåt så är andemeningen i hans budskap långt bortom min kognitiva förmåga."
Jag tycker Olle är klar som korvspad jag, men det kanske som du själv säger är bortom din förmåga att förstå.

/D-K

Lester Boré sa...

Dunning-Kruger.
Du/jag har förmodligen helt rätt gällande den saken.
Som en liten tröst och som tur är är min kognitiva förmåga, till skillnad från bl.a din egen och Olles, tillräcklig för att förstå och kunna svara på enkla och tydliga frågor.

Stellan sa...

Klart som korvspad är väl inte direkt det jag skulle benämna Olles inlägg som.
Däremot håller jag heller inte med om att han inte "säger någonting".
Han har ju sagt att det är våran plikt att hjälpa dom som han tror svävar i livsfara. Även om dom utgör ett hot mot våra barn så får inte det göra oss till bödlar.
De problem som detta medför bemöter han mycket tydligt med värdegrund, och att det är "problem vi måste jobba med".

Han svarar även på de flesta frågor, fast genom att förklara att frågan är fel ställd och en retorisk fälla.
Han har även klargjort att andras tolkningar är ett övergrepp.

Anonym, ingen här så vitt jag vet läser enbart alternativmedia eller skryter med det. Jag läser 90% gammelmedia och 10% alternativ typ, Nyheter idag eller ledarsidorna.

Man kan kolla på Sveriges utveckling gällande barnäktenskap, och fundera på hur orimligt Lesters resonemang om pedofili är egentligen...

Försvarsdebatten här sa...

När jag gjorde lumpen på I1 i Kungsängen, så blev jag inte direkt imponerad av befälen, och blev det inte nu heller. Mina fördomar späddes på, kan man säga.

Jag kommer mycket väl ihåg vad vår kapten G. Berggren med eftertryck sade till oss:
-Man skall lyda sina överordnande!! Tar statsgerillan makten, då lyder jag dom!!

Jag tycker Lesters sammanfattning/översättning var väldigt bra, det var så jag tolkade det också.

Värderingsgrunden är också intressant, för om alla människor är lika mycket värda, och alla världens människor skall komma hit, vad skall vi då ha försvaret till? Vilka skall försvaret sättas in emot, då alla har rätt till vårt land?

Här är ett litet intressant inlägg i försvarsdebatten, i vår Riksdag.
https://www.youtube.com/watch?v=nSlIyxOa9kE&t=228s

Mvh Skogåsbon

Göran sa...

Det korta svaret är, NEJ!

Anonym sa...

Göran: Vad är det långa svaret då? (och vad var det du svarade på?)

Mvh Skogåsbon