lördag 28 oktober 2017

Erövringar i västerled
Björn och jag drog västerut över dagen och hälsade på våran vän FiskePer. Väl på plats botaniserade vi bland godsakerna och bytte till oss stationära motorer och ålryssjor mot Jaloviina och Rigabalsam.

10 kommentarer:

Preben sa...

Han var säkert glad över att bli av med soporna....

Anonym sa...

Nice, det är svårslaget, känslan att hitta gamla fynd, sånt som inte tillverkas mer.

Mvh Skogåsbon

DanielJGranath sa...

När jag ser den där berg motorn kom jag ihåg jag skulle kolla om det gick att använda SEM magneten jag har i hyllan. Mysigt saker och massor med kärlek ni hittat #handhjärtan

Stellan sa...

Ja, kolla gärna det! Den måste ju fyra av två pluggar samtidigt.

DanielJGranath sa...

Det satt fel släpring i den så tyvärr skjuter den växelvis! Jagar vidare i mina gömmor vet det ligger en par gamla Bosch magneter i en låda! Men hittar du en släpring med hel mässingsbana till en SEM K-2 så har jag resten här. Byter man släpring så blir det en dubbel med wastespark men det går ju fint!

Stellan sa...

Oddsen för att jag finner en sådan släpring är inte våldsamt höga är jag rädd.

DanielJGranath sa...

Nä tyvärr är väl om man hittar nått magnetlik som den går att rädda från tänkte jag!

Stellan sa...

Har en encylindrig SEM som passar på konan, så man får väl hänga på en spole och köra batteri på den ena och magnet på den andra...

DanielJGranath sa...

Kan du inte ta släpringen från den då till min magnet? Den borde ha hel bana rumt om tycker jag. Om du flyttar över brytarplattan och ringen med så borde du slippa wastesparken... tar bilder imorgon och skickar på mail kan du ju se om det kan passa!

widahr sa...

Oh, Riga Balsam 😋