torsdag 12 oktober 2017

Läskigt!


Att dela ut mat åt hemlösa är väl bland det mest fascistiska man kan göra väl? Man får ju hoppas att dom inte enbart hänger sig åt dylik ondska. Expo har säkert lyckats gräva upp de värsta aktiviteterna...

48 kommentarer:

Krille Fagerlund sa...

Usch vilka hemskheter de sysslar med �� . Sen att expo är experter på att hitta på saker om alla som inte är lika röda och korkade som de själva. ����

Lester Boré sa...

Fy faan!
Att nazister får dela ut mat till hemlösa är ju helt sinnessjukt! Varje normal människa tar ju anstöt av detta!
Varför gör inte politikerna nåt?! - Varför förbjuds inte såna här tilltag?
Att de hemlösa inte längre behöver gå hungriga är det största hotet mot demokratin sedan Adolf Hitler.

BITTERPITTEN sa...

Vänsterfolket däremot som har rätt värdegrund behöver inte dela ut mat åt hemlösa. Nej dom kan ägna sig åt att utvisa hemlösa barn och omskurna flickor samt flyktingar som jobbar och försörjer sig med hederligt arbete.

hans sa...

ser ut som att sverige har blivit daranaparadise foda hemlosa jag det at en hemsk sak sedan dallta med valdtankt man och mordar det at okey .ett mycket sjukt land och folk som tycked det

Björn Nilsson sa...

Men om vänsterns fokus på att inte särbehandla får ske, så bör väl nämnda extremhögern även dela ut mat till de med hem också...

Anonym sa...

Fast enligt texten har de ju endast noterat att aktiviteterna har ökat och vilka aktiviteter i fråga, aldrig påstått att det skulle vara ondskefulla eller fascistiska aktiviteter?

/Anonym nr 42 i ordningen.

Anonym sa...

Ja, expo, dessa vänster extrema idioter.
Jag blev verkligen misstänksam när expo blev inbjudna till Nyhetsmorgon, för att tala om NMR. Så otroligt patetiskt.

Det är ungefär som att man skulle bjudit in Jonas Sjöstedt, för att tala om vad Moderaterna, och Ulf Kristersson står för, och vill göra.

Jag Googlade då lite, och fann då, att det som msn skriver om NMR, stämmer inte allas.
Googla på tuben, och Per Öberg (presstalesman för NMR), så kan ni höra själva.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Vad vill du säga med ditt inlägg Skogåsbon?

Jag tar in min info från många kanaler och finner ingen större trovärdighet i tex Aftonbladet eller Expressen när det kommer till deras rapportering fast vissa saker kring NMR kan man inte blunda för.

Tycker du att NMR är bra?

/Snurre

Lester Boré sa...

Snurre.
Vilka saker kring NMR kan man inte blunda för?

Anonym sa...

Snurre: Jag förstår inte riktigt vad du är ute efter.
Det finns intervjuer på nätet med Per Öberg, talesman för NMR, kolla upp det.

Precis som Lester undrar, vilka saker kan man inte blunda för?

Efter att ha lyssnat på Per Öberg, så vill NMR inte ha förintelseläger, dom vill ha mer folkstyre och folkomröstningar, enligt msm är dom odemokratiska, och vad är det som är odemokratiskt med det?

Mvh Skogåsbon

PS: Jag är ingen expert på NMR,. men kan konstatera att msm inte talar sanning, när det gäller NMR.

Anonym sa...

Snurre: Om jag tycker NMR är bra? Jag vet ärligt talat inte, Men dom är i allafall inte sämre än vänsterpartiet.

Kommunismen har mördat 80 miljoner människor.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Skogåsbon och Lester: Skall jag vara riktigt ärlig så vet jag inte ett skit ingående om vad NMR är för en samling av människor. Många av dom har dock varit inblandade i mycket tråkigheter. Det är klart, att smälla av bomber kanske några av dem gjorde i sina egna namn och inte med en politisk agenda?

Ni får inte missförstå mig här, jag tycker att media skall granska alla "extremare" organisationer på samma sätt som NMR. Har absolut inget till övers till exempelvis AFA.

Det är skrattretande hur vinklat allt har blivit nu inför valtider...

Jag har för övrigt inte dragit nazistkortet eller gämfört dem med vänstern och inte nämt någonstans att jag tycker att kommunism är mysig...

Jag tycker att ingen "ism" som tar livet av folk verkar vara bra.

/Snurre

Lester Boré sa...

Snurre.
Jag missförstod dig inte och jag hade heller ingen avsikt att "tjafsa" med dig. - Däremot är jag nyfiken på vad "folk" tror/tycker/anser om NMR och framför allt varför.
Det jag, helt uppriktigt, faktiskt undrar över är vad man inte ska blunda för? - Jag menar inte att ställa frågan i provokationssyfte utan jag är uppriktigt intresserad av vad du menar.
Att man inte sympatiserar med NMR eller nationalsocialismen generellt kan jag ta till mig men om så är fallet så borde man kunna motivera varför, och då menar jag inte att man motiverar saken på ett efterblivet kommunistiskt manér utan att man faktiskt kan bemöta det hela i en saklig ideologisk diskussion.

Skogåsbon.
Att folket får vara med att bestämma över sin egen framtid är ytterst odemokratiskt om man med demokratisk menar den moderna liberala demokratins doktrin och grundstruktur.
NMR är odemokratiska om man med "demokrati" menar den nuvarande definitionen av demokrati. - Den liberala demokratin är heller inget NMR hävdar att dom brinner för.

Anonym sa...

Snurre: Bra där. Angående bomberna, så var det inte NMR. Dom blev frikända: https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/mAJP1/nazisterna-frikanns-fran-ett-av-bombdaden-i-goteborg

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Btw, varför kallar man en socialistisk antiinternationalistisk rörelse för Högerextrem???
Någon?

Magnus W sa...

Jag läste en redogörelse om varför nationalsocialism är höger och inte vänster. Den grundade principiellt motiveringen på att nationalsocialismen är nationell samt bevarar många traditionella roller och strukturer i samhället medan socialism i grundläggande mening vill frigöra individen från dessa.
Googla "nationalsocialismen som en högeridé", ta på dig ett par kritiska glasögon och bilda dig en egen uppfattning.

För första gången någonsin var jag idag inne på Nordfront (min nyfikenhet väcktes av denna diskussion) men under mitt korta besök kunde jag inte hitta något som explicit redogjorde för vad NMR står för eller vill göra. Annat än att de är nationalsocialister, och därmed nazister eftersom det är samma sak. Om man sedan vill likställa nationalsocialismen med ondska på grund av de brott på utförts i dess namn är ju en annan sak – jag vill dock påstå att det går att vara alla möjliga sorters -ist utan att man för den skull nödvändigtvis måste sägas anse att liknande historiska övergrepp skedde med rätta.

För egen del fann jag det lätt att ogilla NMR genom besöket på Nordfront. Liksom jag också ogillar nationalsocialismen eftersom jag inte kan förlika mig med att staten (och folket) är överordnad individen och att individens rättigheter (och därmed möjligheter) får stå tillbaka för statens behov.

Lester Boré sa...

Magnus W.
En fundering... det är väl folket som helhet som ska sättas i första rummet enligt nationalsocialistisk doktrin?
Visserligen kan man ju se staten som en förlängning av folket men det behöver inte vara så.

Lester Boré sa...

Magnus W.
I t.ex Sverige är ju inte staten en förlängning av folket. - Åtminstone inte en förlängning av det svenska folket.

Peder sa...

Jag tycker nog att det förklaras ganska tydligt i Orwells Djurfarmen varför ett förmyndaruppdrag hos ett statsstyre alltför enkelt korrumperas och slutar verka för den stora massans bästa. Det står för många Martin Bormann typer i kö för att agera nyttiga idioter utan att tillfoga någon form av logik och heder i sitt värv utan enbart vill frottera sig i makten och sin egen vinning.

Jag tror människans sinnelag är det största hindret för att detta någonsin skall lyckas oavsett vilken ism som det paraderas under.

Lester Boré sa...

Peder.
Du har helt klart en poäng. (Det du insinuerar om Bormann känner jag dock inte till men du får gärna utveckla det.)
Ett lysande exempel på det korrumperade förmyndaruppdrag du beskriver är ju EU men även enskilda stater i västvärlden kan fungera som exempel på detta.
Det blir iofs kanske lite missvisande att dra nutidsbaserade slutsatser på historiska ideologiska resultat i fallet ns eftersom den precis som fascismen tillkom som ett nödvändigt försvar mot den eventuellt förestående kommunistiska världsrevolutionen... (om det nu är ns du talar om?)

Stellan sa...

Fan, jag måste läsa Djurfarmen! Det där lät vettigt Peder, även om jag inte kan värdera din tanke om Bormann, då jag inte ens vet vem det är.
Imorgon är det söndag och då skjuts det svartkrut i Hammarland!

Länk här sa...

P1 intervju av Per Öberg presstalesman för NMR:
https://www.youtube.com/watch?v=PCCNdcZfCGc

Som jag påpekade förut, så vet jag inte så mycket om NMR, men jag kan bara konstatera att msn ljuger när dom beskriver NMR.

Mvh Skogåsbon

Peder sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Stellan sa...

Peder, din kommentar är den första som jag någonsin tagit bort från bloggen. Jag tycker Inte att det ligger i din uppgift att först berätta vad Lesters riktiga namn är och nu även bostadsort.

Vad det gäller Bormann så har jag läst en hel del om honom och om det som sägs av Speer mfl, är sant så verkar han ju ha varit rätt obehaglig. Fast det är ju svårt och veta vad som är sant och icke, Speer framställer ju sig själv i så god dager som möjligt, med de offer det kan tänkas kräva.
Jag kopplade bara inte att det var han ni syftade till utan tänkte att det var nån från nmr.

Nu låter vi bli att tipsa om vem som är vem. Om nån vill ge sig till känna så är det upp till dom. Det duger ju att folk känner dig som Peder här, eller hur? Inte måste alla veta vem du är och var du bor.

Lester Boré sa...

Vaddå?!
Har Peder skrivit vart jag bor? - Först namn? och sen adress? Fan va sjukt.
Hahaha! Det var som faan.
Jag drar mig till minnes att Peder, vid ett tidigare tillfälle, själv publicerat följande på denna blogg:

"Personligen vill jag inte skylta med mitt fullständiga namn eller min hemadress på internet hursomhelst men mitt förnamn är i alla fall det som står i folkbokföringen."

Peder!
Varför tror du att jag, till skillnad från dig, vill skylta med namn och adress på internet?
Menmen, nu när du vet var jag bor så får vi väl anse "terrorbalansen" vara återställd...

Källan till Peders kommentar nedan:
vardagsmighty.blogspot.se/2017/05/trakigt.html?m=1

Stellan sa...

Lester, nu var det inte adressen utan bara orten, men det var tillräckligt dumt. I en kommentar som handlade om Bormann så lyckades han med konstycket att delge oss med vilken ort du bor i. Helt sjukt, om man frågar mig.

Peder sa...

Men hallå, Lester har ju varit med i Wheels med alla de uppgifterna, det är ju inte direkt så att jag har lekt Ebbe Carlsson och smugit i busken. Om man vill vara anonym på riktigt får man väl dämpa sina lustar att visa upp sina alster i andra forum.

För de som fortfarande tror jag är ett troll så är det ju naturligtvis så att jag enbart prenumererar på Wheels och Power eller åker på bilträffar för att leta efter folk att härja med om nationalsocialism. För det verkar ju trovärdigt.

Så alla kan sätta sig ner i båten. Enda anledningen till att jag vet vad Lester heter på riktigt och var han bor är för att han själv gjort det offentligt känt. Inte jag!

Lester Boré sa...

Peder.
Nu var ju heller inte frågan var eller hur du fått reda på detta utan varför du har ett sånt tryckande behov av att göra dessa uppgifter tillgängliga för Vardagsmightys läsekrets?
Är det relevant?
Jävla sopa!

Stellan sa...

Peder, stod det i biltidningen att personen med bilen var Lester Boré? Om inte, hur kan du säga att det var han som gjorde det offentlig känt? Även om det stod där, vad har du för skäl att berätta det här? Det kan ju tänkas finnas människor med onda avsikter som besöker detta forum men inte Wheels.

Om du är med i en biltidning och jag sedan lägger ut uppgifter här som jag trocklat ihop av det, är det du som röjt ditt alias då, och inte jag?
Nu tycker jag att du resonerar jävligt konstigt. Särskilt med tanke på att du själv uttryckt en önskan om att vara anonym.

Stellan sa...

Lester, jag tror "sopa" är ett invektiv, och såna kletar vi inte på varandra. Det vet du.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag ångrade mig faktiskt efter att jag postat min kommentar - "sopa!" var onödigt sagt.
Förklaringen är att jag i stundens hetta blev irriterad över Peders resonemang och ett kraftuttryck unslapp mig.
Det är som det är och lagt kort ligger som vanligt, på gott och ont...

Peder.
Jag hoppas att jag inte orsakat allt för mycket lidande för dig iom min kommentar.

Stellan sa...

Jaha, här kan man tydligen kleta invektiv på sina medmänniskor och tro att man ska komma undan med det!
Verbala kränkningar är faktiskt psykiskt våld, vilket är likställt med fysiskt våld.
Herregud, det är faktiskt 2017 nu!

Lester Boré sa...

Peder.
Utvecklade du ditt resonemang i den borttagna kommentaren? - Jag missade den...

Magnus W sa...

Menvafan!

Nu var vi ju på rätt spår genom en bra diskussion i ett intressant och aktuellt ämne och så lyckas ni göra pölsa av det (igen). Vill jag följa en debatt präglad av avsiktliga missförstånd och personangrepp kan jag ju lika gärna kolla på en repris av en partiledardebatt...

Peder sa...

Lester, jag tar nog sopa som komplimang i det här fallet. No offence taken. Nä det stod nog inget världsomvälvande i den kommentaren egentligen.

Håller med Magnus om att det blev nog politisk soppa.

Stellan! Ja, jag blev lite för glad i hatten av att se en väldigt bekant Bjuck på framsidan av Wheels och likaledes bekant nuna från någon cigarrökarbild. Retstickan i mig slog en volt över att Lester, vars skrivande under alias jag till och med försvarat mot någon av alla dessa "anonym" som sticker in huvudet här helt plötsligt inte var så anonym längre. Jag vill verkligen inte att någon vilsen vänsterextrem själ ska slå Lester på käften. Absolut inte!

Lester Boré sa...

Peder.
Jag är inte orolig för den saken men oavsett det så är det nog isf lite för sent att komma med fånig urskuld eftersom den rent hypotetiska och principiella "skadan" redan är skedd.
Om du är ärlig är du otroligt dum, om du är oärlig är du otroligt lömsk.
Jag håller också med Magnus om att det blev pölsa, dessutom påstår jag att det var du som stod för råvarorna.

Som en parentes vill jag tillägga att jag vet vilka väldigt många här inne och i många andra fikarum är men jag skulle inte ens kunna tänka mig att delge allmogen den saken.
Det har inte ett dugg med "rädsla" eller att inte våga stå för sina åsikter att göra utan det handlar om annat. Dessutom utgår jag ifrån att dessa personer hade haft sitt fullständiga namn och sin adress i sitt nick om dom ville att det skulle vara allmängods.
För egen del har jag en teori om varför du hakat upp dig på mig och mina åsikter och uppfattningar om att Sverige inte bör vara en fristad för allsköns människor från hela världen, vi behöver inte gräva djupare i den teorin men jag tror att det har med kärlek att göra...

Sådär.
Då vänder vi väl blad? - Har nån gjort kaffe?

Peder sa...

Lester!

Den som är lömskt korkad är den mest farliga. Ja självklart så var det jag som ställde upp hela köket för tillredning. Ingen tvekan, Dock är jag fortfarande fascinerad över att man vill vara anonym på ett ställe men väldigt offentlig på ett annat. Jag får inte ihop det alls. Men jag är ju korkad så varför inte..

Jag och Stellan har bara ett fåtal bekanta medan bilden jag fått är att de flesta känner varandra väl här och umgås privat med så nej jag är inte alls förvånad över att du vet vem som finns bakom mångas alias. Men å andra sidan ser man dem inte heller på framsidan av Wheels så ofta heller. Vilket är en stor bedrift. Du har min största beundran för den bedriften absolut!

Då du debuterade i min sinnevärld här på Stellans blogg publicerade du fantastisk homoerotisk ironi så ja jag kan förstå ditt önsketänkande om att jag hyser någon form av attraktion till eder. Tyvärr är du inte min kopp te alls vadan detta, även om jag absolut inte är oberörd av dig. Ibland till och med fascinerad. Men det är nog mest att vi uppmärksammar samma saker, ligger på rätt lika intellektuell nivå men drar så diametralt olika slutsatser av samma grunddata. Antagonist javisst!

Jag är monarkist btw( dock inte vad gäller styrelsesätt för landet), så jag vänder gärna blad. Singoalla till kaffet?

Stellan sa...

Peder, detta får bli mitt sista svar. Du tjatar vidare om att du inte begriper hur man kan vara offentlig på ett ställe men inte ett annat, som ett försvar av din handling. Nu svarade du ju inte på mina frågor, och jag klarar mig bra utan ditt svar på dom, men om du i alla fall läser dom så borde du förstå skillnaden.
Nu är jag ju inte 100% säker på vad Lestern menade om kärlek, men jag kan nog med 100% säkerhet säga att du tolkade det väldigt fel. Förmodligen för att du även där, inte läst och förstått vad den andre skrev.

Magnus W, du behöver inte vara ledsen för att Peder drog ut oss på ett sidospår. Du har fortfarande frågor att besvara i den spännande delen av tråden, så du hade lätt kunnat fortsätta den om du velat.

Magnus W sa...

Nja, tråden kom liksom av sig så jag passar för tillfället. Räknar dock iskallt med att nya möjligheter kommer att bjudas på i framtiden.

Peder sa...

Stellan, förlåt om du inte tyckte jag svarade dig tydligt nog. Nej jag har ingen rätt alls. Som jag skrev så tog retstickelusten över. För mig är ju framsidan på Wheels som att tapetsera sin nuna på Sergels torg, fast det är det ju inte för gemene man förstås.

Sen vad gäller mitt och Lesters kärleksliv så är vi två vuxna samtyckande individer som är i vår fulla rätt att utveckla vår relation utan din inblandning. Om du nu inte absolut vill deltaga vill säga. Nu kan jag ju inte uttala mig å Lesters vägnar men finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Lester Boré sa...

Peder.
Du skojar nu va?!

Stellan sa...

Peder, spelar du eller är du så här trög?
Det stod ju inte i Wheels att mannen på omslaget var Lester Boré!
Han kunde även ha tatuerat sin nuna på Sergels torg utan att någon vetat om att nunan tillhörde Lester Boré och bodde i en viss mindre ort.
Din ursäkt blir inte värd något när du alltid ska smyga in ett "men".
Jag måste erkänna att jag provoceras av din intellektuella funktionsnedsättning, oavsett om den är äkta eller om du låtsas att du inte förstår något så enkelt.

Stellan sa...

Tapetserat skulle det så klart stå, inte tatuerat.

Peder sa...

Nej här stod det att Lester var förbi på semestern med sin Buick Electra med effektlack för ett par månader sen fint på bild och så. I Wheels stod det ett helt annat namn på ägaren till samma bil på deras bild. Det är helt rätt i sak. Det krävs ju ingen Sherlock Holmes direkt för att göra samma parallell om man läser båda dessa publikationer. Men förlåt för mitt grava övertramp. Det ska inte upprepas

Det finns inget men i själva ursäkten, det kommer i andra stycket som handlar om något helt annat. Hur läser min herre?

Peder sa...

Stellan!

Det bästa är att i mitt ursprungsinlägg skrev jag: Jag tror till och med att i ********ro så blabla bla. Jag skrev inte ens: där du bor. Det kunde lika gärna varit ett exempel på en ort. Du reagerade enbart för att du vet att det är där Lester bor, det var inte uppenbart för någon annan än de som redan vet sambandet, och då spelar det ju ingen som helst roll. Tanken var mest att eftersom jag riktade inlägget som en replik till Lester så blev det den orten pga att det blir närmare att relatera till sagda ort. Inget annat motiv.

Du får väl värdera om du tycker det här låter rimligt eller om du vill avslå det. Men det är sanningen!

Stellan sa...

Ok, en annan variant hade ju att som första svar efter att inlägget togs bort svarat: Det var dumt av mig, jag hade ingen baktanke.
Men då hade ju all skuld hamnat på dig, och det är ju bättre att kunna dela på ansvaret.
Jag tror dig när du säger att du håller dig till sanningen. Jag tror du ville balla dig lite med att du lagt ihop ett och ett, och det vart tokigt.

Anonym sa...

Vi var väl förmodligen hyfsat många som kände igen den där färglada bilen på omslaget till motormagazinet och tänkte "jaha det är så där han ser ut den här Lester Bore".
Men att outa folk som skriver under nicks är ett etikettsbrott av rang. På Flashback blir man tex avstängd för det.

/U

Gunnar sa...

Lester Bore finns ju på Facebook. :)
https://www.facebook.com/people/Lester-Bore-Jr/100006800825887