tisdag 17 oktober 2017

Opel GT


En polare var förbi med sin bil i helgen. Trots likheten med Corvette så var den gjord av stål. Förr var så jävla bra att till och med Oplar var tuffa!

15 kommentarer:

Lester Boré sa...

Dom är tuffa!
Synd bara att dom är så små...

Preben sa...

Håller med, tuffa; men små och dyra, och så rostar de ju. :-(
En lite större GT så man får plats med kanske en V6 och vuxna människor bakom raten vore underbart.

Anonym sa...

Samma designer👌🏻

//björnen

Krille Fagerlund sa...

Gt’n e jävligt tuff men som andra skrev lite liten å snordyr . Iof börjar tillomed a och b asconor kosta nuförtiden

Gunnar sa...

När jag var liten hade grannen en Opel GT. Den var fem år gammal och totalt rutten, varje helg satt han och brände dit ny plåt med gassvetsen. Alkis var han också, om det berodde på bilvalet vet jag inte.
Vi ungar hade lekstuga i hans skrotade Opel Rekord 1965. Den var ju hela 13 år, så det var inte så konstigt att den var skrotad.

Stellan sa...

Gunnar, jag betvivlar inte sanningshalten i det du säger, men hur fan lyckades dom få bilarna så kass?
Du är ju inte den första som berättar sånt här.

Wizzard sa...

Opel Gevalia- Mellanrost var namnet

Anonym sa...

Jo, man kommer ju ihåg den gamla ramsan sen ungdomen: Köp Opel bli belåten, se naturen genom plåten.

Apropå värdet på gamla bilar, så har VW bussar blivit sjukt dyra. Otroligt att folk är så galna i gamla VW bussar. Visst, dom äldre är ju rätt tuffa, men inte så det motsvarar dagens priser.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

När det gäller rost så har ju Opel Rekord......

/Johnny Boy

Stellan sa...

Skogåsbon, för att inte tala om komforten i en gammal folksbuss!

Gunnar sa...

Stellan, man kan tro att Opel hade någon form av särställning när det kommer till rost, men det fanns ännu jävligare exempel. Min faster hade en Toyota Corolla E20. Jag minns den som en total rostburk bortom all räddning, något så fruktansvärt slut i karossen. Det här var på sent 1970-tal, rimligen 1977-1978. Jag vet inte vilken årsmodell det var, men google säger att modellen fanns 1970-1974. Bilen var alltså mellan tre och åtta år gammal!
Volvo var inte heller skonat. Många av mina tidigaste minnen i livet involverar min far med rak pipa i mungipan, gassvets i näven och vår rostiga Amazon från 1967 på pallbockar.
Även om man konsekvent väljer att säga att allt var bättre förr är det svårt att förneka att det var mer skruva och svetsa förr. Jag har gått och svurit en vecka för att jag måste byta en trasig skyltlykta på Carinas 7-åriga lågpris-Skoda. Om det hade varit 70-tal skulle man fått vara nöjd om det fanns någon Skoda kvar att fästa lampan i efter sju år.

Lester Boré sa...

😂⬆️

Stellan sa...

Gunnar, hahaha!

Anonym sa...

Stellan: Ja, komforten tänkte jag inte, men det gjorde inte Volksvgen heller.

Rost har man svetsat en del i yngre år. Efter ett sånt pass, så gräddade man nästa i brallorna när man såg sig i spegeln.

Minns när jag var med en polare som skulle kolla på en Amazon han sett på annons. När vi kom fram, såg vi bilen stå parkerad på gatan, så vi började inspektera den, det var på kvällen, och det var riktigt mörkt. Polarn stack in armen i bakre hjulhuset för att känna efter rost, när gan förvånat sade: -Jag får in hela handen, och jag känner någonting. Han gick ut en kartong med bromsklossar.
Det var bara att lägga tillbaka den bagageutrymmet, och åka därifrån.

Läste någonstans på nätet får ett par år sedan, om en kille som hade köpt hem en Dodge Charher från USA. När han tillslut hade fått hem den, och började titta igenom den, och öppnade bagageluckan, så skrev han: Jag stod där och tittade ner, och tänkte, va snyggt det är med ett nytt avgassystem. :-D

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Charger, skulle det stå.