fredag 24 november 2017

Fint!


Här byggs det ett rum för godhet, ser jag. Undra vart hatrummet blir någonstans?
Det är många som blir exkluderade...

35 kommentarer:

Jesper Bergvall sa...

Ironiskt att ha en varningstext på etiketten också.

Gunnar sa...

Är du på Aftonbladets redaktion och jobbar?

Gunnar sa...

"Lika värde, mångfald och respekt

Moelven vill ha en inkluderande arbetskultur och arbetar aktivt för att säkerställa en god arbetsmiljö som präglas av lika värde och mångfald. Moelven accepterar inga former av trakasserier, kränkande särbehandling eller diskriminering på grund av kön, hudfärg, religion, ålder, funktionshinder, sexuell läggning, politisk övertygelse, nationellt eller etniskt ursprung eller andra förhållanden."

Stellan sa...

Gunnar, jag trodde att du hittade på, men det var ju på riktigt!
Vilka jävla pajaserier!

Preben sa...

Skulle Gunnar hitta på? :-o

Anonym sa...

Betyder detta att Moelven även tar pedofiler under sina vingar ?

/Johnny Boy

Anonym sa...

Ha, ha, ha, ha, fy fan vilket trams. Man undrar hur allt detta skall sluta. När det gäller att kunna uppföra sig mot kvinnor, så är dom som kallar sig feminister, dom absolut värsta dräggen har det visat sig. Blir så trött på allt detta hyckleri.
Det är ju inte vad man säger som räknas, utan det man verkligen gör. Numera är det tvärtom.

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Johnny Boy, ja det måste dom göra om deras värdegrund inte ska kunna avfördas som lögn. Det blir ju så tokigt när folk inte tänker.

Thomas H. sa...

Har ni jobbigt med det här med #metoo och alla # som kommit därefter? Ni som har förklarat att det här med våldtäkter och sexuella trakasserier kom till Sverige med Flyktingar / Invandrare?
....... alla visste ju att innan "massinvandringen" förekom ju inte sånt i Sverige...
Hur tänker ni nu? Kanhända ni hade fel? Eller har alla som skrivit om sina upplevelser under #metoo och andra # helt fel?
Är det så.....att alla som kallar sig "feminister" är hycklare och har fel "lex Skogåsbon"
Allt kanske är "Trams", nu när det är "vita män" som står i skottgluggen.....folk "tänker inte".....
Jag är ärligt nyfiken på era åsikter om det här med #metoo och alla # som följt därefter.....
Är det skitsnack och trams alltihop, eller kan det vara så att väldigt många av dessa tjejer /kvinnor som skrivit under alla dessa # kanske har en sanning att berätta?
Eller har de inte fattat någonting, utan det är ni som sitter inne med sanningen "#hurdetverkligenliggertill"...?
Mvh/ Thomas H.

Gunnar sa...

Thomas H.
Har någon någonsin påstått det du säger?
Jag utgår från att alla är väl medvetna om att våldtäkter och övergrepp alltid funnits. Däremot har jag väldigt svårt för att förstå varför det ska finnas ett så stort behov av att importera en ännu sämre kvinnosyn och ännu mer våldtäkter och övergrepp. Jag är uppriktigt less på förevändningen ”Hagamannen var ju svensk” som används som något jäkla frikort så fort ett gäng somalier gruppvåldtagit en fjortis.
Tyvärr känns mycket av den här metoo-grejen bara som ett sätt att försöka styra uppmärksamheten från den negativa publiciteten som problemen med massinvandringen genererat, genom att hänga ut några bleka snuskgubbar i offentligheten.
Hur mycket jag än ogillar Timell och hans gelikar, och det gör jag verkligen, så har jag ändå svårt för att de personer som nu gormar om att alla vita medelålders män är odjur, ofta är samma personer som tycker att det är så jäkla viktigt att vi importerar långt mycket större problem.

Stellan sa...

Thomas H, varför skulle det vara jobbigt för oss att Ismail, Bromé, Ohly, Virtanen och en massa andra uttalade feminister anklagas för att ha visat sin dubbelmoral öppet?
Jag tycker att det är intressant att se vilken typ av människor som är överrepresenterade när det gäller påstådd kass kvinnosyn, det verkar inte direkt vara lågutbildad arbetarklass.
Precis som Gunnar sade, så har våldtäkter och sexuella övergrepp skett i alla tider, ingen som förnekat det här vad jag vet.
Däremot så har det påpekats att vi har importerat en helt ny typ av sexövergrepp som är betydligt råare än det vi sett innan, gruppvåldtäkter och taharuch är som bekant helt nya beteenden.
Och, inte för att det på något sätt är okej med en hand på rumpan, men det går inte att jämföra med en fullbordad våldtäkt.

En grej till med #metoo är att man påstår att detta kunnat ske i alla år för att männen håller varandra om ryggen.
Detta har ju kunnat ske i alla år för att dom kvinnor som haft möjligheten att sätta dit dessa vidriga människor inte har gjort det.
Många kvinnor har ju blivit utsatta för att kvinnan innan henne valde att inte anmäla. Bär inte dessa kvinnor ett ansvar? Om jag inte anmäler ett mord jag bevittnar, har jag då inte en viss skuld i nästa mord som samme gärningsman utför?

Lester Boré sa...

Det kan vara retsamt när den sexuella investering man gjorde inte gav den karriärsmässiga avkastning man förväntat sig...

Stellan sa...

Vart fan tog Thomas H vägen nu då?

Thomas H. sa...

Jag är här, och kan konstatera att jag fått svar på min fråga.....
Ni kör ert race...ni sitter inne med "#hurdetverkligenliggertill".....
Och anser att #metoo och alla # som följt därefter är mest trams.....
Hade de bara skärpt till sig så....
Eller som Lester skriver....de är besvikna för att "den sexuella investering" de gjorde inte gav någon avkastning...

Och så får ni väl tycka, intressant att få det på pränt så här rakt av.....

Stellan sa...

Jag ställde frågor, Thomas.

Gunnar (länk om pricksjuka) sa...

Jag har svårt att ta Thomas H. på allvar. Hans överdrivna bruk av ellipser i text skriker härskarteknik. Har människan någon gång nöjt sig med en enkel punkt?
Läs gärna artikeln på länken: https://www.sydsvenskan.se/2013-07-28/prickar-som-smittar

Lester Boré sa...

Thomas H.
Jag skriver att det kan vara retsamt...
För övrigt så är hela den masspsykos som #metoo gett upphov fruktansvärt osmaklig i den bemärkelsen att den bidrar till att förringa sexuella övergrepp i och med dess urskiljningslösa retorik.

De gamla trotskisterna hade blivit alldeles till sig om dom med egna ögon kunnat beskåda deras teoretiska kampdrömmar praktiseras på ett så ytterst raffinerat sätt.

Lester Boré sa...

Gunnar.
Jag använder också trippelpunkt, jag går och skäms. :)

Anonym sa...

Jamen då tar Lester och avfärdar kvinnor som blivit utsatta för övergrepp som psykotiska. Och som att de legat med folk av fri vilja som en investering i sin karriär och sedan när "investeringen" inte gett utdelning hittar på att det blivit våldtagna.
Fräscht Lester, verkligen!

Och berätta gärna mer om hur du tycker att du är en rimlig person att döma andras kvinnosyn (du har minst femtioelva gånger fördömt kvinnosynen i andra kulturer än den svenska).

Lester Boré sa...

Anonym.
Hela din fråga baseras ju på att man:
1. Är en del av #metoo eller tycker att #metoo är en viktig fråga i vårt samhälle. (Alltså sett ur ett könspolitiskt/könskampsperspektiv)
2. Resonerar och tänker lika grunt som du själv tycks göra gällande den här saken.

Eftersom inget av det ovanstående stämmer in på mig så kan jag inte svara dig...det finns liksom inget att svara på.
Om du läser min senaste kommentar (innan den här) så borde du åtminstone kunna förstå lite av vad jag menar eftersom den är ganska tydlig men jag förtydligar den ytterligare för din skull.
- #metoo-kampanjen förminskar sexuella övergrepp eftersom den genom sin "urskiljningslösa retorik" likställer sexuellt våld med att en kvinna känner/tycker att någon har närmat sig henne/tilltalat henne osv på ett sätt som "hon anser" vara kränkande.
Det, käre anonym, är sinnessjukt.
Dessutom tar #metoo-kampanjen bort fokus från det mycket problematiska och ofta grova importerade sexuella våldet och fokuserar istället på inhemska äckel-gubbar som dels är en liten grupp i sammanhanget och dels har hela #metoo-svängen att tacka för att dom kunnat hålla på att äckla sig så länge som dom gjort.
Ingen av dom som fallit i den här kampanjen kom ju som nån förvåning för oss som har kontakt med verkligheten via förhållandevis öppna kanaler och inte sitter med trynet instoppat i Aftonbladet.
Dom som är chockade över "kulturprofilens" eller "komikerns" eller "TV4 stjärnans" beteende är ju Svensson som har levt i Aftonbladet-landet de senaste 30 åren, alla i kretsarna runt dessa personer har ju vetat om saken länge. - BÅDE kvinnor och män i dessa kretsar har vetat om detta.
Var lägger vi skulden tycker du?

Min poäng är att det kanske är viktigare att försöka stoppa massiva blödningar än att plåstra om gråtande men inte allvarligt skadade människor, dvs att vi kanske borde satsa på en rimlig prioritering.


Vad min uppfattning om kvinnosynen i avlägsna kulturer/icke kulturer har med #metoo att göra eller vad jag skrivit är inte helt solklart men du får gärna utveckla det.

Lester Boré sa...

Anonym.
En av de få saker som är bra med dessa kampanjer är att vanliga svenskar vaknar upp ur en längre dvala och dom märker att den politiska kampen (ja, #metoo är en polititisk kampanj) börjar närma sig och dom kan inte avfärda den som att den inte finns eller inte angår dom längre.
Dessutom visar det tydligt på det enorma hyckleri som pågår inom det "vänsterliberala", eller kulturmarxistiska om man så vill, etablissemanget. - Statsfeminister som våldtar brudar har inte känts främmande för mig men nu blir det väldigt tydligt för alla och envar vilken typ av män det är som hänger sig åt kommunistisk kamp och statspropaganda i olika former.
En annan grej som är omöjlig att bortse från är att vänstern håller på att äta upp sig själv, vilket är lika trevligt som oundvikligt.

Anonym sa...

Jamen god afton yxskaft på dig Lester.

Stellan sa...

Oj, Lester lär nog få svårt att återhämta sig efter Anonyms tsunami av slagkraftiga och genomtänkta argument.

Lester Boré sa...

Anonym.
Vad är det som är yxskaft?
Att jag inte replikerar som du tänkt?
Vad ville du höra? - Att jag konstaterar min egen fräschör eller att jag håller ett försvarstal gällande min egen förmåga att bedöma andras kvinnosyn?
Du kritiserar ju nåt som inte är uppe på bordet. Du kritiserar din tolkning av vad jag skriver och uttalanden du menar jag gjort tidigare angående kvinnosynen hos män ur främmande kulturer, varav det sista inte har med saken att göra.

För att underlätta diskussionen så skulle jag vilja be dig att redogöra för dom positiva följderna av #metoo-kampanjen så blir det kanske mer stimulerande för dig.
Vad säger du om det?

Anonym sa...

Nåja Stellan, jämfört med Lester "Dunning-Krueger" Bore tycker jag nog att mina enkla små inlägg står sig hyfsat väl faktiskt.

Anonym sa...

Om du står för dina inlägg och är nöjd så faller väl behovet av att vara anonym.....eller??

/Johnny Boy

Stellan sa...

Jag brukar inte anmärka på stavning och särskrivning men det blir liksom extra roligt när man refererar till en studie i själgodhet/kompetens och inte kan stava till den. Du är nog ganska ensam om att tycka att dina inlägg "står sig", på tal om Dunning-Kruger.

Anonym sa...

Helt sant. det blir onekligen lite roligt Stellan. Förvisso skillnad på att kunna ta till sig, förstå och analysera kunskap och på att skriva rätt bokstäver i ett namn, men nog blev det lite roligt alltid. Det är heller ingen ordning på hur amerikanerna stavar gamla europeiska namn, men borde googlat först.

Johhny Boy, du rör ihop begreppen, Att "stå sig" och att "stå för" är två olika saker. Men visst, jag står för åsikten att mina argument står sig. Och nu är jag inte längre anonym eftersom jag hittat på ett smeknamn.

/Bobby Girl

Stellan sa...

Men Bobby Girl, du har ju inte kommit med några argument. "Du e dum" klassas nog inte som ett argument, och ännu mindre ett sådant som står sig. Du kan väl ta något av det Lester skriver och argumentera emot?

Anonym sa...

Bobby Girl eller Knasballe kvittar för mig men nu blir det enklare att tjöta med varandra, tack.

/Johnny Boy
Och det stavas inte med två h

Anonym sa...

Stellan, mitt argument var och är alltjämt att det är ofräscht av Lester Bore att avfärda kvinnor om varandes psykotiska när de beskriver övergrepp de blivit utsatta för. Jag menade samma sak om hans påstående om att de beskrivna våldtäkterna i själva verket skulle bestå av samtyckes-sex men där kvinnorna haft någon form av baktanke om att det var en investering (sic!) och att de sedan blivit missnöjda när investeringen inte gett utdelning och då hittat på att de blivit våldtagna.

Ifrån den här argumentationen menade jag sedan att Lesters trovärdighet när han ifrågasätter andra kulturers kvinnosyn (och inte vill ha den till Sverige), blir lite sådär.

Lester svarade på det med att åter trivialisera kvinnors berättelser om övergrepp*. Något jag tyckte var ungefär goddag yxskaft.

Jag har inte något intresse alls av argumentera med Lester kring allt som han häver ur sig utan avlägsnar mig. Nu kommer det väl säkert få er att avfärda mig som feg eller nåt. Och att ni "vann" diskussionen. Men då får det väl vara så. Att man uttalar en åsikt helt kort behöver inte per automatik betyda att man intresserad av den Boreska inkvisitionen (som man till skillnad från den spanska alltid förväntar sig).

Johnny, ber om ursäkt för felskrivningen. Som du väl redan sett är det något av min paradgren och inget du ska ta personligt.

/Bobby G.

* Samt så klart massa annat svammel om världskonspirationer som bara han sett igenom.

Stellan sa...

Bobby G, det blir ju jättekonstigt när du adresserar svaret gentemot Lesters argument till mig, jag kan ju inte svara för honom.
Men jag får väl passa på att flika in med några detaljer som jag reflekterar över.
För det första så har han inte skrivit att någon är psykotisk, han skrev "masspsykos" vilket är något helt annat. Det borde man ha koll på innan man refererar till Dunning-Kruger och andras inkompetens.
Att det skulle röra sig om samtyckesex som man sedan hittat på varandes en våldtäkt, är ju din egen tolkning. Man kan lika gärna tolka det som att det var mera lönsamt för karriären då, att låta det passera, men det är mera lönande nu, att anmäla. Inte ett helt orimligt antagande då det finns så många kvinnor som inte anmälde då det hände, vilket är oerhört märkligt. Det är dessutom oerhört egoistiskt då man själv bidrar till att dessa svin kan fortsätta år efter år att besudla andra kvinnor. Och nu idag så påstår man att detta kunnat ske för att männen håller varandra om ryggen!? Vidare så handlar ju de allra flesta fall inte om våldtäkter utan om allt ifrån opassande kommentarer, en opassande blick, ett äckel-sms till fullbordade våldtäkter. Även om inget av det är okej, så blir ju de grova brotten jämställda med något betydligt lindrigare.

Sen undrar man ju varför du tror att det bara är Lester som sett igenom en massa världskonspirationer. Här känner jag mig manad att upplysa dig om att du har fel. Betydligt fler människor än du verkar kunna ana har gjort det, dom kanske inte vågar berätta det för dig ännu, eller så har du ett snävt kontaktnät.

Anonym sa...

JomenfastStellan mitt svar var ju riktat till dig pga du skrev "Men Bobby Girl, du har ju inte kommit med några argument."
Jag redogjorde därför för de argument jag framfört, alltså som ett svar på att jag enligt dig inte skulle ha framfört några argument, vilket jag ju alltså hade gjort.
Det här var och är också de sista argument jag framför.

/Bobby Girl

Stellan sa...

Bobby Girl, argumentet du framför är ju baserat på felaktig grund, då den utgår ifrån att han påstått att kvinnorna var psykotiska, vilket han definitivt inte har. Vi har således inget argument att bygga vidare på, därav kan ju ditt beslut att avsluta argumentationen ses som synnerligen klokt.
Adjö.

Anonym sa...

Oj, har missat att det gavs så många svar och argument här.

Angående #metoo-kampanjen, så är det säkerligen en hel del kvinnor som gått till sängs frivilligt, och där det sedan visat sig, att det inte gynnat deras karriärer. Därmed inte sagt att det bara är falska anklagelser, men där jag har jobbat har jag aldrig sett, eller hört chefer som betett sig på sådant vis mot kvinnor, så det har jag inga erfarenheter av.

Som jag sade tidigare, så har det visat sig, att många som utgett sig för att vara feminister mm, har varit synnerligen aktiva, i att sextrakassera kvinnor.

Polisen får in många konstiga anmälningar om påstådda våldtäkter, och det är samma sak inom #metoo-kampanjen.

Inom kompiskretsen, så är det bara en enda person, som blivit anmäld för att ha våldtagit en tjej. Det är ingen av dom närmsta kompisarna, och om han var skyldig eller inte, har jag svårt att bedöma, men det var lite märkliga turer som föregick det. Han blev i alla fall frikänd i efterföljande rättegången.
Det är den enda erfarenheten jag har i verkliga livet, angående sextrakasserier och våldtäkter.

Som jag sagt innan, därmed inte sagt att allt är falska anklagelser, och påhitt.

Mvh Skogåsbon