torsdag 7 december 2017

Säker vatten


Tvingades gå på kurs i "Säker vatten" idag. En
Kolla in den snygga vattendragningen i köksskåpet som dom har på omslaget till kursmaterialet.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Någon hade otur när han/hon tänkte när rören lades ut. Men skyll på konsulten, det brukar vara gångbart. Sen att fotografen och grafikern valt det "bästa" fotot beror väl på att ingen av dem hade en susning om VVS-yrket. Skämms den som beställde katalogen men inte granskade innan det gick i tryck. Men det spelar knappast någon roll. Sådana kurser är väl mest till för att dom som har sådan som affärside skall ha något att försörja sig på. Det finns hur mycket onödiga kurser som helst att betala för.

Peder sa...

Den där klammerlösningen som håller rören på blandarsidan om ballofixerna var ny. Den har man aldrig sett i verkliga livet. Om den är en ny regel kan någon börja tjäna pengar genom att börja gjuta plastbitar för 3 pipor.

Stellan sa...

Att rören kommer ur skåpbotten precis under vägguttaget och sedan var tvungna att dras i 45 graders vinkel verkar inte hindra från att det får vara skolexempel på proffsig rördragning på ett omslag.
Det är förövrigt en helt korrekt analys som Anonym gör i syftet med kurser som denna.

Peder, så där har det varit föreskrivet i många år enligt Säker vatten, men det genomförs aldrig av två anledningar. Den ena är att det är meningslöst att klamra rör i en 4mm tjock masonite, den andra är att det där klamret inte fyller någon funktion. Det är förklaringen till att du inte sett det.

Alla branscher borde göra uppror mot certifieringsamhället! Det krävs ju nån jävla ISO för att skita snart, och dom som var kass på det innan kommer att vara det efteråt också.

Jesper Bergvall sa...

Så där blir det då man står i källaren och ska borra hål i taket för vattenledningarna.
-Visst fan var det till vänster om avloppet...eller? Äh, vad fan det är ju 70/70 att det blir fel i alla fall...osv.
-Det ordnar sig!

Eller står man med ett upp och ned vänt köksskåp och ska borra. Då sker det naturliga att hålen flyttar sig då man vänder skåpet till rätta igen.

Lortgris Garpenberg sa...

Missen beror på att killen på bilden är en inhyrd fotomodell då riktiga handymäns är tatuerade upp över öronen och svetsar utan handskar,gasar vinkelslip utan sprängskydd och slåss.
Detta har jag sett på diskåväry innan jag bojkottade teve och ägnar mig åt annat istället,tex byfåneri.

Stellan sa...

Hahaha, fan vad sjuka ni är! Jag har en tatueringsmaskin här, jag ska nog prova att gadda Björn lite innan vi slåss i helgen!
Jesper talar av erfarenhet, det råder det föga tvivel om.

Dasen sa...

Jag hade missat vägguttaget. Jösses. Det är ju rätt komiskt det hela.