onsdag 3 januari 2018

Gammalt stål


Fan vilken mullig butik jag svängde in vid på väg upp till fjällen. Gamla hanbössor och prickskyttemausrar i långa rader.

21 kommentarer:

grogg sa...

Fanns det några riktiga prickskyttegevär? 😉 Tänker då närmast på den finländska Mosin Nagant varianten, M/28 "pystykorva" som Simo Häyhä valde framom den svenska Mausern med kikasikte han erbjöds.

Stellan sa...

Nope, Simos bössa fanns inte här. Simo var ju förövrigt en hel del karl han! Dammade ner ryssar på flra hundra meter utan nåt jävla kikarsikte!

Preben sa...

Hanbössor? Du menar väl HENbössor?

Stellan sa...

Preben, öh... asså dom har friliggande hanar... eller henar. Nu vet jag inte.

Preben sa...

Måste ju vara jobbigt å va könsneutral och PK.

Acke sa...

Fin bild. Både M/96 och CG63. Nostalgi. Med såna så har man kramat av några skott.

Stellan sa...

Acke, M/96 med AGA-kikare skulle sitta fint!

rocket goldstar sa...

Är det fortfarande fredags cigarr tillsammans med Björn som gäller ? Om det är så så vore det ett ypperligt tillfälle för att testa att podda tycker jag. Gagga skit, politik, gamla minnen, nya mål, MC, bil, svetsning osv. Tänkbara gäster:Lester,Skogåsbon,Mats,Annonym,Josef Acke...Bra idé va ? Skulle kunna bli riktigt bra tror jag.

Stellan sa...

Fredagscigarren med Björn är mycket viktig, och den lever än.
Någon pod kommer dock inte att bli aktuell.
Jag har funderat en del på det här med sociala medier och hur folk påverkas av dom.
FB, använder jag i stort sett aldrig, men instagram besöker jag dagligen. Jag förundras över hur många det är som lägger upp "selfies" i stort sett dagligen, och undrar vad det är som gör att folk så gärna vill visa upp sitt ansikte.
Det måste ju vara nån form av önskan att få bekräftelse.
Själv lägger jag ju upp bilder på en massa skit som jag snidat ihop, renoverat eller brummat med.
Varför då? Jo, för att ha lite som en dagbok som jag kan backa tillbaks i och kolla vad som hände för fem år sedan, för att roas av kommentarer och hålla kontakt med dom som hänger här i fikarummet.

Men, jag plågas lite av att jag lägger upp massa bilder på mitt eget liv på en offentlig plats på internet, precis som om mitt liv skulle vara så jävla intressant att andra människor skulle vilja titta på dom.
En pod skulle kännas ännu värre. Det skulle kännas som en enorm hybris. Varför skulle jag tro mig vara så intressant att folk skulle vilja lyssna på mitt skitsnack?

Men jag får tacka för smickret att du skulle vilja höra mig och mina vänner sitta och skarva.

rocket goldstar sa...

Sociala medier ja...Själv är jag en apa och har jort en och annan fadäs som du vet. Meeeeen det är ju så jäkla kul att se vad folk pysslar med i garagen, folk är duktiga och man tjatar hit och dit. Är inte så inne i pod världen men det jag hört är just gagg tankar och funderingar.
Selfies är väl inte min grej heller, man har ju sett sitt fejs och fattat läget lixom.Snuset: håller du stången ?

Stellan sa...

Japp, inte en pris på snart två år! Det borde vara alkolås på mobiler och datorer... Fylletjafs är ju en helt annan grej live, Rocket.

Drusse sa...

Fast, det är kul att höra på människor som kan gagga precis som du. Tyckte att det var väldigt underhållande på P3 när det begav sig!

Sedan att man inte själv tror sig vara intressant är en annan femma förståss.

Jag tror att många som hänger på olika instakonton samt bloggar tycker att det är väldigt inspirerande med händiga personer som du!

rocket goldstar sa...

På tal om alkolås så sitter det ett på barskåpet just nu. Två vita månader är målet, jag brukar göra så mellan varven.
Två år utan snus alltså, då klår du Pippi Tommy och Annika med hästlängder.
Fylletjafs i verkligheten är det värsta man kan tänka sig

Preben sa...

Var ju rätt kul med dej och Wok´en i Motorsoffan en gång i tiden. Roligt när folk kan sitta och snacka om allt, från perfekt falukorv till ickeexisterande kärleksliv.

Stellan sa...

Woken ja, han var en jävel på falukorv!
Rejsar han än, eller lagar han bara mat?

Preben sa...

Det har jag faktiskt ingen aning om; men jag har för mig att jag såg några bilder på Instagram.
Ett roligt program var det ju iaf. :-)

rocket goldstar sa...

När woken snackade bigblock 😂

Stellan sa...

Rocket, berätta mer?

rocket goldstar sa...

Woken hade gått upp i volym på motorn och det snackades liter, typ 2,2 eller liknande och då blir det glatt...Wow bigblock och liknande kommentarer. Fritt ur minnet, det var ju ett tag sedan.Historian om när transportbilen pajade i Tyskland var ännu roligare. Wok verkar vara en kämpe.

rocket goldstar sa...

Visst var det Modig som var programledare ? Han gav mig så jäkla bra tips när jag kortade bakaxeln, var noga och använd fixtur men mät inte efter svetsning, då blir du bara nervös.

Stellan sa...

Japp, det var Modigh.