söndag 7 januari 2018

Skattepengar


Veronica Palm har lagt ut en bild på en vacker tavla som pryder Slussen, med kommentaren "Väl investerade skattepengar"!
Jag har funderat i någon timma nu på vad som skulle kunna vara bättre, respektive sämre att lägga skattepengar på.

Det fanns flera saker som hoppade upp i skallen under rubriken "bättre".

Men när jag försökte komma på nåt som var sämre att lägga skattebetalarnas pengar på så var det jobbigare.

Import av norsk alternativt dansk avföring är väl en av dom få saker som skulle kunna ses som en sämre investering än denna.

56 kommentarer:

BITTERPITTEN sa...

När nu Veronica Palm och hennes vänner har tagit hit alldeles för många flyktingar utan planering och ansvar, så tycker jag att hon kunde lägga lite skattepengar på att våra Svenska barn också får nånstans att bo när dom ska flytta hemifrån.

Stellan sa...

Rasist!

Jesper Bergvall sa...

De kan ju lägga pengar på konståkerskor så de får gratis "fittplåster" från Libresse.

Anonym sa...

Entartete kunst! Förbjud, bränn, utrota omedelbart!

Stellan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
martin sa...

Avföring gör man biogas av och kan köra fordon på så det skulle faktiskt vara en bättre investering än det där..

Dasen sa...

Ja, den var ju snygg...
Det vore intressant att veta hur mycket skattepengar som investerades. Avkastningen blir nog mager men en och en annan uppkastning skall den väl kunna ge upphov till.

Peder sa...

Då har du missat den illa dolda homoerotiken på station Fridhemsplan. Där visar teckningarna hur fri och sensuell man kan känna sig i bastun på ett nakenbad. Vilken man som står på huvudet och särar på skinkorna i bastun i en bastu utan att det ska ses som en sexuell invit övergår mitt förstånd, fast ni brukar ju hävda att jag är lite klensinnad i och för sig. För att göra saken ännu bättre har slynglarna från NMR redan kastat färg och ägg på affischerna så att de fått tapetsera om för ännu mera skattepengar. Hipp hurra!!

Anonym sa...

Vad fan, det är ju en mensfitta upptryckt i plytet på resande med lokaltrafiken.
Vad/hur ska metoo rörelsen hantera detta övertramp på kvinnokönet.
Jag föreslår en installation på en balletpojke med hårig pung och slarvigt torkat anus i ögonhöjd så att även folk inne i vagnarna kan få en rejäl portion konst på väg till pysslet.

/Johnny Boy

Stellan sa...

Johnny Boy, det är främst eller kanske till och med enbart feminister som dyrkar menskonsten, så jag betvivlar att den går stick i stäv med metoorörelsen.
Hårig pung och slarvigt anus är patriarkala symboler så det kommer inte att bli aktuellt att lägga skattepengar på avbildandet av dom.

Peder sa...

De hänger redan på Fridhemsplan Ni behöver inte oroa er. Genus-anus är redan på plats. Skattepengarna jobbar!

https://mitti.se/noje/kultur/gubbar-fridhemsplans-tunnelbana/

Peder sa...

Som jag skrev där uppe har även ynglingarna med bristande husmoderskunskaper och dietdiciplin redan ryckt ut med. Ja de där med chipstuttar och skrynkliga skjortor som jag fick på nöten för tidigare då jag tyckte deras största gemensamma nämnare var just de attributen. Så även de har bidragit till att skattepengarna rullar. Härligt!

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nazister-tar-pa-sig-konstsabotage-i-t-banan/repqll!BREjUjWu1wZcfTchKl54vQ/

Stellan sa...

Se där ja, håriga män som ligger sked! Det skulle jag inte kalla för patriarkala strukturer faktiskt, snarare normkritik, och det är helt okej.
Vad är det du pratar om i övrigt? Chipstuttar, husmoderskunskaper, dietdiciplin och skrynkliga skjortor och att du fick på nöten?
Säg rakt ut vad du är ute efter så tar vi det därifrån. Frågesport är slöseri med tid.

Peder sa...

Jodåsåatt, konstigt att lokaltidningen inte valde bilden med herrn som står på huvudet med Mumindalen i vädret. Den är riktigt härlig. Det finns även glada textmeddelanden som entusiastiskt eldar på hur fritt och naturligt det är. Känner att Ryssland inte är helt fel ute när det närmar sig en viss gräns.

Att jag inte hyser någon större respekt för pöbeln i NMR är ju inte det heller någon nyhet och ingen verkar ju intresserad över att även de hjälper till med att slösa fler av skattepengarna. Så vi kan låta det falla platt till marken.

Men härlig reflektion i skrovsidan. Bara rikta en strålkastare dit så har du arbetsbelysning så stark att du får ha solbrillor. Gillart!

Stellan sa...

Peder, kul att du ser det naturliga med Rysslands lagstiftning. Det är (givetvis med vilje) ständigt feltolkad av oss här i väst.
Att några desperata människor protesterar mot moralens sönderfall genom att kasta köttsoppa på Sodom och Gomorra-tavlor upprör mig inte på samma sätt som när en makthavare prisar beslutet att lägga skattepengar på samma tavlor.
Att Nmr ökar i populäritet borde inte förvåna någon, man har slagit pendeln för långt åt ena hållet, så givetvis slår den för långt åt det andra hållet också.

Peder sa...

Nej, jag håller inte med om att man ska lagstifta bort homolobbyns propagandavåldtäkt på det blåögda samhället. Tror inte det är rätt väg att gå. Det var ironi. Snarare så gratulerar jag Kolbeeiin eller vad nu tecknaren heter hela vägen till banken. Han har ju blåst mupparna i Lanstingshuset på Hantverkargatan något så överdjävulskt så det är helt genialiskt. Här håller jag med Lester om att det är folkets egna ansvar att utbilda sig och sätta ner foten. Även om vi har helt olika bilder av vilket resultatet av detta skulle bli.

Av en slump hörde jag rykten om de vulgära barbiepalatsen som började ploppa upp i Rumänien redan för 4-5 år sedan då en invandrad snickarkollega är Rumän. Blev nyfiken och började googla efter bilder på dem. Snubblade över en rumänsk motsvarighet till Uppdrag granskning, textad på engelska. De var till och med här och intervjuade den första horden med hejhejare. Tack vare det faktiskt väldigt objektivt undersökande reportaget föll allt på plats var våra stulna kyrktak osv tagit vägen. Så de senaste årens utveckling har aldrig varit en nyhet för mig. Ändå är jag inte för en lagstiftning mot tiggeri, tvärtom. Låt dem sitta där om de vill. Men nu är folket utbildat och Romkramarna står där med sin tvättade hals för det klirrar inte lika frekvent i pappmuggarna längre.

Skönt att höra att du jämställer NMR med alla andra värdelösa extremister. Det måste ju vara den mest sunda analysen av den organisationen. Personligen skulle jag inte gråta om det skedde en Ernst Röhm avslutning för dem men som i ovanstående exempel får man nog bara bida tiden an så kommer även denna anomali på samhällskroppen självdö som sig bör.

Sen tycker jag fortfarande att en hoper som till majoriteten uppbär dataspelskropp och inte förstår hur ett strykjärn fungerar faktiskt har försakat sin rätt att uttala sig om andras attribut.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6419617

Det är skönt att evolutionen av samhället fortgår, för hundra år sen levde vi i ett samhälle där kvinnor inte hade rösträtt och bar huckle efter att de hade gift sig, graviditeter bland ogifta försköts av det omgivande samhället utifrån hedersnormer osv. Det är farligt att peka finger i nutiden utan att ha tittat noggrant i backspegeln. Sverige kommer inte vara som Iran om 20 år för att Iran kommer inte vara som Iran om 20 år.

Stellan sa...

Peder, jag håller inte med om någonting av det du skrev.
Vi avslutar här tror jag.

P1 intervjun sa...

Peder: Jag, liksom Stellan, håller inte med dig i någonting du skrev.

Själv började jag kolla vad NMR stod för, och vill, efter att jag tittade på Nyhetsmorgon, som bjudit in Expo, för att uttala sig om NMR. Detta innan demonstrationen i Malmö. Kunde ganska snabbt konstatera, att dessa vänstermedier, ljuger något kopiöst om dem.

NMR har en presstalesman, varför bjöd man inte in honom, och ställde frågorna till honom?

Man brukar bla. säga att NMR är odemokratiska, och då vill NMR ha mer folkstyre, och mer folkomröstningar, vilket inget annat parti vill. Hur detta vara odemokratiskt, har jag inte fått något svar på.

Intervju av presstalesmannen Per Öberg: https://www.youtube.com/watch?v=PCCNdcZfCGc&t=441s

För att ta reda på mer, så har jag titta på deras direktsändningar från kommunfullmäktige, där Per Öberg är invald. Jag fick en helt annan bild, än vad dom etablerade medierna gav mig innan. Ganska tragiskt att det är så, måste jag säga.
Det som Per Öberg drev hårt, var att dom skulle bevara byskolorna i kommunen.

Däremot kommer dom få dras med en svans som dom inte vill ha, och det kommer nog vara bland det svåraste för dem att lösa.

Mvh Skogåsbon

Stellan sa...

Vilken vass reporter P1 hade skakat fram, kan hon vara släkt med Svt-reportern som interjuvade Trump-anhängare i Usa i samband med valet?

Preben sa...

"Det är skönt att evolutionen av samhället fortgår, för hundra år sen levde vi i ett samhälle där kvinnor inte hade rösträtt och bar huckle efter att de hade gift sig, graviditeter bland ogifta försköts av det omgivande samhället utifrån hedersnormer osv. Det är farligt att peka finger i nutiden utan att ha tittat noggrant i backspegeln. Sverige kommer inte vara som Iran om 20 år för att Iran kommer inte vara som Iran om 20 år."

Evolutionen i form av återgång till medelålderskulturer med sharialagar och liknande företeelser i form av gruppvåldtäkter och allt annat skit, låter ju inte riktigt som nån som helst form för evolution, och våra politiker lägger sig platt för all skit man släpper in i landet, snart har vi ingen utväg än gigantiska bombar över Sveriges alla storstäder, att där stryker med lite vita under bombningen är det inte mycket att göra åt, Colateral damage tror jag det heter. "Allahu akbar"

Om yttrandefriheten klicka sa...

Stellan: Jo, precis, det är därför jag skulle vilja se dom i en riktig debatt.

Allt kan nog snart lösa sig, om sossarna får igenom detta om att begränsa yttrandefriheten.

https://ledarsidorna.se/2018/01/ledarsidorna-se-kan-tvingas-till-tystnad-2019/

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Peder.
Det var längesen en sån kaskad av svammel presenterades i fikarummet, den är i det närmaste av astronomiska mått.
Du blandar en inkompetent och helt osaklig analys av motståndsrörelsen med vad man kan anta är zigenare, hucklen och pekfingrar och toppar med nån slags referens gällande Iran/Sverige.
Jösses!

Jag vill iaf, trots eller kanske tack vare innehållet i din kommentar, tacka dig för din transparens och din oblyga förevisning av tankekraft.
Tack.

Peder sa...

Stellan förlåt för att misstolkade dig; när du nämnde en pendel som gått för långt åt olika håll i samma mening som NMR så antog jag att du avsåg att NMR var den ena yttersta punkten men så var det inte tydligen. My bad

Hehe jag håller med dig till tusen procent om Svt:s rapportering från senaste USA valet. Satan vilken skämskudde det var på den. Man riktigt vred sig över hur penibelt det var

Skogåsbon: Ja Per Öberg lät ju inte helt tappad bakom en vagn. Förutom lite märkliga uttalanden om fiendesidor och motståndsrörelse. Men absolut de är verkligen demokratins förespråkare det har du rätt i. Ska man då bortse från att han öppet erkänner sig till den nationalsocialistiska ideologin där det vad jag uppfattat det som ingår att ersätta demokratin med ett nationalstyre som förvaltar folket. Fast det var ju de ursprungliga nationalsocialisterna, de nya kanske vill något annat. Den som vet får gärna upplysa mig.Sen är det ju olyckligt att deras publika image ser så annorlunda ut. Den motsvarighet jag tycker är mest lik vad gäller fanmarscher och hängda dockor återfinns ju annars bland stjärngosserassar i Amerikat.

Preben, jag antar att du menar medeltidskulturer, även om de medelålders 40-talisterna kan ha rätt unkna åsikter ibland. Vem har här förövrigt önskat införande av sharialagar? Har du någon indikation på att det finns ett ökat önskemål bland majoritetsbefolkningen att så skall ske?

Peder sa...

God fortsättning på dig Lester!

Rom ska det ju tydligen heta nuförtiden. Men om du föredrar den grekiska benämningen så var så god.

Visst är det obekvämt att vi uppmanade gifta kvinnor att täcka huvudet i Sverige i relativ nutidshistoria. Man kan ju få intrycket att vi var primitiva förr om åren. Hu!

Men jag känner mig förövrigt lugn, du lär inom snar framtid glänsa med ditt eget intellekt till allas vår förnöjelse.

Lester Boré sa...

Peder.
Tack och god fortsättning.

Motståndsrörelsen är alltså enligt dig mest lik "stjärngosserassar i Amerikat"?
Hur resonerar du kring den likhet du anser finnas de båda emellan? - Är den ideologisk? Estetisk? Religiös? Historisk?
Eller kan det kanske vara så att likheten inte är närvarande alls men att du blev så uppspelt att du inte hann tänka färdigt riktigt?

"Hängda dockor"???
Du sitter onekligen på en del spännande fakta om Motståndsrörelsen, kan du inte upplysa oss övriga genom att berätta mer?

Lester Boré sa...

Peder.
När jag läser den ovanstående kommentaren så inser jag att den kan uppfattas som elak. - Den är inte menad att vara elak.

Peder sa...

Lester, jag ser inget elakt någonstans. Men jag är inte lika duktig på att läsa mellan raderna som du

Jag försökte bildgoogla utan framgång. Vid en av NMR:s demonstrationer i Dalarna hade de tillverkat människostora pappfigurer och hängt upp i klassisk löpsnara ofta använd vid hängning. Såg det på nyheterna. Det var mitt första mediala möte med NMR och följaktligen blev min reaktion vad är det här för pajasar.

I min referens till USA är det främst det estetiska ja. Men även den publika kommunikationen och organisationsuppbyggnaden, känns rätt mycket copy paste rätt av. Ideologiskt verkar ju det fallna germanska imperiet hägra mera. I klipp från Almedalen säger ju Per Öberg att Hitler är en av hans största förebilder t ex. Samt den hetska förintelseförnekelsen, Förstår inte riktigt den. Man får väl stå för vad det man sympatiserar med verkligen är. Komma dragande med egenutnämnda professorer och hävda att det var omöjligt att döda 6 miljoner med gas i Auschwitz så därför är det påhittat. Det är det aldrig någon som har hävdat heller. Att fåfängt komma med falsifierade fakta som stöder sin uppdiktade tes underminerar bara trovärdigheten i det övriga man säger. Det är lika allmängiltigt för oss övriga med naturligtvis.

Jag tog mig faktiskt tid i går och gick in och läste in mig på NMR på Nordfront.se. Kul och skrämmande. Mycket skojiga idéer där.

1. Ett stornorden? Antinationalistiskt! Vad har vi gemensamt med finländare? Starkt avvikande språk och kultur.
2. Homosexualitet är ett hot mot kärnfamiljen? Hahahahahahahahahahaha. Hurdå?
3. NSO, Ledaren. Var lite svårt att hitta en röd tråd i det där. Men Ledaren är ett annat namn för statsminister, NSO för regering? De utses av ett parlament. Är inte det exakt vad vi har idag fast med andra namn? Enda skillnaden jag kunde hitta var att det verkar som om de ska utses på livstid samt att det saknas en uttalad strategi för hur de ska ersättas om de blir olämpliga för uppdraget.

Man har ju varit orolig för NMR:s uppgång, särskilt nu när SD mest trampar luft. Men nu kan man verkligen sova gott på natten. Ett gäng som vill skapa ett fantasiland och lider av bögfrossa känns inte så skrämmande längre.

Varsågod, nu har du mer svammel att bita i.

Lester Boré sa...

Peder.
Att Motståndsrörelsen skulle vara estetiskt eller organisatoriskt lika Ku Klux Klan är ett påstående som är lika uppenbart felaktigt som det är dumt. Har du nån kunskap alls om Motståndsrörelsen eller Ku Klux Klan?
Menar du att eftersom Öberg har Hitler som förebild så är allt han säger förkastligt eller vad menar du? - Det rimliga är väl att bygga ett sådant eventuellt argument på VARFÖR han har Hitler som förebild, eller? Det finns ju saker i din egen vardag och som du säkert uppskattar som är en rest från Tredje riket, det skulle ju kunna vara dom som utgör grunden för hur Öberg tänker.

"Den hetska förintelseförnekelsen" är såklart intressant men i dina händer blir alltsammans förvandlat till en skolgårdsdiskussion på en mellanstadieskola. Du verkar inte ha ett hum om saken öht eftersom du uttrycker dig som du gör. Återigen, vet du ens vilka argument som förs fram från Motståndsrörelsens sida gällande förintelsen? Du måste ju förstå att alldeles oavsett vilka slutsatser man drar av information och faktisk bevisning så är nog dessa gossar betydligt mer bevandrade i förintelsefrågan än vad du är, eller vad tror du själv?
Det du skriver om att "man får stå för vad det man sympatiserar med verkligen är" visar bara att du inte ens förstår grunden i Motståndsrörelsens argumentation öht.

I ditt sista stycke som avhandlar din "inläsning" på Motståndsrörelsen är också väldigt talande. Du liknar/jämställer där den liberala parlamentariska demokratiska ordningen med den ordning som Motståndsrörelsen står för, de enda slutsatser man kan dra av det är att du antingen inte läst ordentligt eller så är du inte kapabel att förstå det du läser? Alternativt så har du ingen ideologisk allmänbildning alls och därför tror att dessa två går att likställa eller ens anse som snarlika.

Om du ska uttala dig om Motståndsrörelsen, vilket du givetvis har all rätt att göra, så vore det kanske mer intressant för diskussionens skull du gjorde det utifrån ett rimligt perspektiv.
Det jag menar är att oavsett vad man anser om nationalsocialism eller den ordning Motståndsrörelsen står för så måste man ju åtminstone veta vad man pratar om och vilka faktorer som påverkar den typen av frågeställningar som Motståndsrörelsen har på sin agenda. Om man inte ids läsa eller tillgodogöra sig relevant information och fakta som berör det hela, oavsett om man har en positiv eller negativ magkänsla, så kanske man heller inte ska kasta sig handlöst in i spörsmål där dessa ingredienser är nödvändiga för att komma nånstans, det räcker liksom inte med inlärda repliker eller Pavlovska uppkast.

Peder sa...

Lester vi har pratat om det här förut. Du vet att jag är ytterst påläst om de flesta aspekterna av andra världskriget inklusive förintelsen. Du hävdade att du själv hade ytterst ringa kunskaper i ämnet, även om du sedan presenterade förnekelseargument i linje med NMR om cyanblått osv. Jag har även tillerkänt ett antal av landvinningarna som blev ett utfall av rikets gärningar och hållit med dig redan om att de felaktigt demoniserats. Även jag är mån om att fakta inte förvrids.

Jag läste hela skriften om deras förslag till styrelsesätt. NSO skall bestå av "citat" Klas Lund:

Senaten skulle välja ledaren för republiken i en sluten omröstning. Senatorerna skulle särskilt leta efter en person som har utmärkt sig i livet, genomgått prövningar och visat prov på stor handlingskraft och gott omdöme i pressade situationer. Han skulle vara av god fast karaktär och anses omutbar. Han skulle inte vara för ung, ej heller för gammal, det vill säga att han skulle vara yngre än de åldriga senatorer som väljer honom. Han skulle sedan tillträda sin post efter att det allnordiska parlamentet godkände honom.


Alltså. Viktiga kvalifikationer. Senaten skall bestå av åldriga individer. Ledarens viktigaste kvalifikationer är att han är i yngre medelåldern och man.

Jag har letat men verkligen inte kunnat hitta någon form av strategier för hur länge NSO och Ledaren skall sitt på sina poster och någon form av plan för att hantera situationen då en senator eller ledaren kan anses olämplig för sin uppgift. Det tycker jag är en ytterst intressant aspekt.

Vad anser du skulle vara ett rimligt perspektiv utifrån dina åsikter. Upplys mig gärna. Du bemötte ju mig inte en enda gång i sak utöver min reflektion att NMR tagit sin inspiration från andra sidan atlanten. Jag har heller inte sagt att allt Öberg säger är förkastligt. Tvärtom har jag sagt att han låter relativt verbal och klipsk i sitt sätt att uttrycka sig.

Undrar var parlamentet skall ligga i det Nya StorNorden, spännande det här.

Lester Boré sa...

Peder.
Nej, jag visste faktiskt inte att du är "ytterst påläst" om andra världskriget och förintelsen. Nu när du informerat mig inser jag såklart att jag måste snäppa upp mig ett antal snäpp för att hänga med i argumentationen.
Den nyfikne undrar såklart VAD du läst eftersom det är det enda intressanta när man talar om dom här sakerna.
Om du, som du säger, är mån av att fakta inte förvrids så kan du nog skippa 75% av den information du fått ang dom här sakerna. - Det är min blygsamma gissning.
Har du läst David Irving? (Alltså inte OM David Irving)
Har du tagit del av rättegången mot Ernst Zündel? (Återigen, läs inte OM Zündel)
Har du funderat på varför det i praktiken är förbjudet att forska om förintelsen i vissa länder?
Har du förstått tyskarnas situation under Weimarrepubliken?
Att du är "ytterst påläst" om upptrappningen till andra världskriget och omständigheterna kring det är ju redan klarlagt...😄

Om jag ska vara ärlig så är jag tveksam till dina kunskaper om och ditt intresse av att förstå andra världskriget och tredje rikets uppgång.
Jag tror heller inte att du förstår ett enda dugg om de egentliga krafterna bakom "de allierade" eller orsakerna till USAs inblandning i kriget.

Om jag fick önska så skulle du använda all din tid i fikarummet med att berätta mer om förintelsen, tredje riket och andra världskriget, dels för att du är "ytterst påläst" och dels för att det är otroligt roligt när du berättar och "analyserar".

En annan sak som är rolig...
Att jag påpekar att du är ute och cyklar ordentligt gällande Motståndsrörelsen resulterar i en utläggning om Klas Lunds syn på den optimala parlamentariska ordningen och dessutom vill du ha replik på saken??? Det är underhållande såklart men också lite konstigt.
Förresten! - Varför tog du ens upp Öbergs val av förebild om du inte hade nån poäng med det?

Slutligen skulle jag vilja ha reda på två, i sammanhanget extremt viktiga saker.
- Hur definierar du "förintelseförnekelse"?
- Hur definierar du "förintelsen"?
Vad menar du konkret och i detalj när du använder uttrycken?

Stellan sa...

Jag har ju läst mitt sju böckers verk av Churchill så jag vet ju hur hela kriget gick till. Churchill och Rosewelt ville bara helt utan tanke på egen vinning rädda demokratin och skapa fred.
Så nu vet ni det viktiga.

Lester Boré sa...

Stellan.
Glöm inte Roosevelts polare Stalin.
Alla goda ting är tre.

Stellan sa...

Men Churchill sa att Stalin inte var lika snäll som dom andra två.

Anonym sa...

Lester.
Menar du att utrotningen av miljontals judar är ett påhitt ?
/undrande

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...

Undrande.
Det är helt omöjligt att besvara din extremt förenklade fråga.

Anonym sa...

Förenklad? Antingen så avrättades miljontals människor eller så avrättades inte miljontals människor.
Massgravarna finns iallafall kvar.
Jag avkräver inget svar men är intresserad av människor som hävdar att dessa gärningar aldrig inträffat.
/undrande

Lester Boré sa...

Undrande.
Din fråga är fortfarande knepig, det är lite som om jag rätt och slätt skulle fråga dig om du tror på förintelsen?
En sån fråga helt utan nyanser eller detaljer är ju omöjlig att ge ett vettigt svar på eftersom den som får frågan inte vet vad som egentligen efterfrågas.

Det finns fler exempel på samma problematik men jag utgår ifrån att du förstår.

Anonym sa...

Peder: Ang. NMRs syn Nationalsocialisternas ideologin, så har jag inte hört att dom vill ha någon diktator. Det jag hört, är att dom vill ha mer makt åt folket, och mer folkstyre, och det går inte ihop med diktatur.

Därför skulle jag vilja se ex. Per Öberg i en riktig debatt. Han säger själv att han gärna ställer upp i en direktsänd debatt. Varför är dom så rädda att ha med honom i en direktsänd debatt? Är dom rädda för att NMR skulle få sy mycket sympatier då, om inte, och han skulle göra bort sig, så skulle NMR vara körda för all framtid.

Har sett lite på deras direktsändningar från kommunfullmäktige i Arvika, och där låter Per Öberg inte som någon diktatorisk förintelseförespråkare, tvärt om faktiskt.
Han lät ju som en feminist, när propagerade för att kommunen skulle bevara byskolorna, och det var en stor fråga för honom, som han engagerade sig i mycket.

Ang. förintelsen, så vet jag egentligen inte mer än det jag fick lära mig i skolan. Men var allt detta verkligen sant? Jag vet faktiskt inte, och jag är numera starkt tvivlande till det.

Varför då, frågar du säkert?
-Jo, i skolan fick man bla. lära sig att nazisterna gjorde lampskärmar av judeskinn, och det har jag ända sedan dess tvivlat starkt på.

-Vi fick också lära oss, att man gjorde tvål av judefett, och det betvivlar jag också starkt på.

Har man ljugit om detta, så vad har man mer ljugit om?

Förintelsen då. Jag vet som sagt inte mer än det man fick inpräntat i skolan, förutom att jag numera vet att det finns flera personer som skrivit böcker i ämnet, och det aldrig kan ha varit 6 miljoner som gasats ihjäl.
Det finns en bok utgiven av en person som konstruerat gaskamrar i USA, där han säger att det är helt omöjligt att dom kan ha gasat ihjäl så många människor i dessa gaskamrar.
Det är så många brister med dessa gaskamrar, enligt honom, att det helt enkelt är omöjligt.
Jag har inte läst boken, eller några andra böcker i ämnet, så jag har inte några mer uppfattningar om det, då måste jag först läsa dess böcker, vilket jag inte har för avsikt att göra heller. Men, jag vet att böckerna finns.

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Skogåsbon.
Peder känner förmodligen inte till ledarprincipen.
Hade Peder läst hela artikeln som han hänvisar till och citerar ur hade han förmodligen haft ett hum om saken...

Anonym sa...

Vafalls!
Någon har stulit min pseudonym!!!

/Undrande (den riktiga)

Anonym sa...

Lester, anser du att jorden är rund och roterar runt solen?

/Den riktiga undrande

Lester Boré sa...

Den riktiga undrande.
Jag förstår inte riktigt kopplingen mellan beskrivningen av historiska händelser och min uppfattning om astronomi?

Anonym sa...

Lester: Ja, så är det nog, det har du rätt i. (ang Peder)

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Den riktige undrande: Nu skall, vi väl vara mångkulturella, eller hur? Då kan jorden faktiskt vara platt, eftersom det har Mohammed sagt, så det står i koranen.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Vet inte det jag Skogåsbon. Jag föredrar att hålla mig till vetenskapliga sanningar som tex att jorden är rund.
Jag tycker det kan bli så rörigt när folk anpassar sin världsuppfattning och sina sanningar utifrån vad deras olika syn på världen stipulerar. Det är klart att om man är muslim så är det en fördel att få hävda att jorden är platt eftersom Mohammed sagt det. Är man försvarare av Hitlers idéer är det väl en fördel att låtsas som att förintelsen inte ägt rum. Båda sakerna är så klart rent trams.

/DRU

Anonym sa...

DRU: Vem har sagt att förintelsen inte ägt rum? Om du syftar på NMR i det fallet, så mig veterligen säger dom inte det. Det som sägs, är antalet människor som gasades inte är så stort, som vi fått lära oss.

Skall man diskutera detta, så måste man läsa alla dessa böcker från båda sidorna, och bilda sin egen uppfattning utifrån det, och det tänker inte jag göra. Jag vet att det finns böcker som säger andra saker, det är allt.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

DRU: Jo just det ja, jag glömde en sak också, det här med exempelvis att jorden är rund. Säger du att jorden är rund till en troende muslim, så är du automatiskt emot islam, eftersom Profeten Muhammed alltid hade rätt, och visste allt, han var den perfekta människan. Det som står i koranen, får inte ifrågasättas.
Det är något att tänka på.

Mvh Skogåsbon

Peder sa...

Lester jag förstår att du förträngt förra gången vi pratade om förintelsen och andra världskriget då du gav ett rätt oseriöst intryck genom att först hävda att du av ointresse hade liten historisk inblick i de händelserna och sen refererade till en förintelseförnekare med otroligt dålig kredibilitet. Förlåt men jag bemödade mig inte med att lägga hans namn på minnet. Jag kan villigt erkänna att jag är mer intresserad av de militärstrategiska aspekterna än de politiska sidorna av WWII men jag är absolut inte okunnig. Roade mig med general Montgomerys korkade beslut och Ardenneroffensiven härom veckan btw.

Jag vet inte riktigt vad du är ute efter med dina frågeställningar men som vi även pratat om det tidigare, så har vi ju båda läst om Rotchields finansiering av gruppen som sköt Frans Ferdinand och hur Usa´s motvilliga medverkan i WWII mångfaldigade deras statsskuld något enormt t ex. Så vi behöver inte dra det en gång till kanske?

Personligen tycker jag det är mycket roligare att prata om svartkrutspangar, träbåtar och motorhobby. Så jag kommer nog göra dig besviken med vad jag kan bidra med i ditt tycke varandes underhållande.

Skogåsbon: Alla som är lite inlästa vet att gasningen med Zyklon B är en mindre del av det hela. Men att angripa den aspekten av det hela är som när en magiker viftar med ena handen för att ta bort fokus från vad som är viktigt. De flesta gasningarna skedde med kolmonoxid vilket inte är tekniskt svårt. Funkar utmärkt att avlida från. T ex självmord medelst motorfordon eller de som dött i dåligt ventilerade husvagnar med gaskamin. Men även vad gäller Zyklon B finns det bevarade patentansökningar från Topf och söner för krematorieugnar med inbyggd värmeväxlare för förvärmning av luften till förgasningen av den produkten. Även ritningarna för Sobiboranläggningarna kan verifieras med fragment av de gula klinker från golven som finns i jorden på platsen. Hursom är gasningen ett svar på problematiken med de ökade klagomål som uppstod över den grava PTSD som uppstod bland soldaterna som ingick i skyttekommandona som stod för en stor del av förintelsen. Ca 1,8 miljoner avrättade. Även medvetet framkallad svält och sjukdom kan ju ifrågasättas, inget aktivt avslutande av någons liv har ju skett. Individen har ju själv slutat leva är ju ett argument i det fallet.

Lester, du kan nog dra dina slutsatser om hur jag definierar förintelsen utifrån de fåtal exempel jag ger ovan. Min poäng med Öbergs förebilder behövde väl inte ha någon större poäng än att det kan ses som kontroversiellt att ha dessa förebilder om man är den sympatiske lokalpolitiker som Skogåsbon hävdar.

Jag har ju redan tydligt sagt att jag har svårt att både se en röd tråd i det som man kan läsa på Nordfront eller ser någon genialitet i det förövrigt. Jag har heller inte hävdat att jag tror att NMR förespråkar diktatur. Jag har sagt att jag inte förstår vart de vill komma med Ledaren. Jag har även ödmjukt bett om hjälp att få insikt. Eran reaktion är att skrocka förnumstigt och säga Höhö, jag tror inte han fattar. Nej exakt det har jag ju redan sagt så det är bara en upprepning. Kan inte då någon som anser sig ha ett hum om Ledarprincipen förklara den lite kort och lättfattligt istället. Det är mycket mera konstruktivt.

Lester Boré sa...

Peder.
Att jag ger ett "oseriöst intryck" är som det är.
Jag inser det lönlösa i att försöka få dig att förstå att det är ett reellt intellektuellt problem att det rådande förintelsenarrativet inte kan eller får diskuteras. - Alldeles oavsett om man är "troende" eller "icke troende".

Du vet vilka "förintelseförnekare" som har otroligt dålig kredibilitet men du vet inte vad dom heter? - Det rimmar illa med din goda inläsning och att du är ytterst påläst tycker jag.
Ang ditt påstående att Rothschilds skulle ha finansierat Svarta handen och mordet på Franz Ferdinand, så är det helt obekant för min del.

Nej. Jag kan inte dra några slutsatser av dina definitioner genom att läsa det du skriver eftersom du inte ger uttryck för nånting som skulle kunna användas till en sån slutsats.

Peder sa...

Ja du Lester det var ett år eller 2 sedan vi pratade om detta i en annan tråd. Efter lite uppfriskning av minnet är jag ganska säker på att du refererade till Leutcherrapporten vid det tillfället. Du kanske inte tycker att självutnämnda akademiska titlar är ett problem för en persons trovärdighet i övrigt. Jag accepterar gärna att vi har olika uppfattning där. Att jag inte kom ihåg vad du refererar till har ingenting med min kunskapsbredd i övrigt att göra. Märkligt att du tycker det är en legitim uppfattning. Men men..

Jag håller med dig fullt ut att det är märkligt att det är lagvidrigt att man inte skall få förneka förintelsen. Det skapar obalans i analysen av vår nutidshistoria. Alla skall ha rätt att lägga fram en tes. Sen är det upp till frågeställaren att få den akademiskt erkänd eller vederlagd. Det är i det arbetet den äkta sanningen kommer fram. Historien revideras hela tiden. Likväl som det ändrats uppfattning om betydelsen av inskriptionen av RIF på de tyska krigstvålarna, till att arkeologen som hävdade att det levt muslimer på Birka fick på tafsen härom månaden. Så ja jag förstår vikten av att alla får komma till tals, för att sedan kraftigt kritiskt granskas och jag står fullt bakom den.

Jag kan rekommendera dig att googla på Mordet på Frans Ferdinand utifrån det perspektivet. DU kommer nog gilla vad som förs fram i så fall. Jag vet att du aldrig erkänner att vi har överensstämmande åsikter ibland och det är okej för mig.

Jag har nu läst hela punkt 4 i Vår Väg. Förstår fortfarande inte hur det skall gå ihop. Men det är okej det med. Vi tycker alla olika.

Lester Boré sa...

Peder.
Fred Leuchter har aldrig utnämnt sig själv till nånting, han gjorde en undersökning inom sitt expertisområde i anknytning till rättegången mot Zündel. Självklart förstod inte Leuchter vad hans slutsatser skulle innebära för hans karriär eller person.
Din egen reaktion på honom/hans rapport säger såklart nånting om dig men också om den rådande dogmen.

Att du inte vet namnet på vem du refererar till säger naturligtvis inget om din breda kunskap men sammanfattar nog ändå hur stort ditt intresse egentligen är.

Googlade lite på Svarta handen och eventuella kopplingar till rothschild men hittade inget substantiellt. - Bifoga länk eller annat studiematerial är du bussig.

Anonym sa...

Jodå Lester, Fred Leuchter utgav sig länge för att vara ingenjör, men det är han inte.
Han kallade till och med rapporten för "The Leuchter Report: An Engineering Report on the Alleged Execution Chambers at Auschwitz, Birkenau, and Majdanek Poland". Och han är inte ingenjör. Hur kan du får det till att han inte utnämnt sig till någonting?

Hans så kallade rapport är för den delen rent trams och har ingenting gemensamt med ett vetenskapligt trovärdigt arbete. Vetenskapsmän (riktiga sådana, du vet som har akademiska utbildningar de inte hittat på själva och så) har vederlagt varenda smula av den där så kallade rapporten.
Att du tror på den säger onekligen en del om din intellektuella kapacitet.

/U

Lester Boré sa...

U.
Jag visste faktiskt inte att Leuchter inte var ingenjör, det är iofs inte relevant eftersom hans slutsatser varken står eller faller med en ingenjörstitel men rätt ska vara rätt.
Leuchter-rapporten namngavs med största sannolikhet inte av Leuchter själv. - Den gavs väl ut av Zündel?

Varför utgår du ifrån att jag "tror på" Leuchters rapport? Och vad menar du med "tror på"?
Menar du att jag tror att varje ord i rapporten är en exakt sanning eller menar du på nåt annat sätt, t.ex att det kan finnas meningar eller stycken i rapporten som faktiskt är sanningsenliga ur ett objektivt perspektiv?

Anonym sa...

Du vet uppenbarligen inte speciellt mycket om Fred Leuchter då.

/U

Lester Boré sa...

U.
Med dina mått mätt så gör jag uppenbarligen inte det.
Som tur är har jag heller aldrig påstått att jag är ytterst påläst om Fred Leuchter.