fredag 2 februari 2018

Väntrummet


Dom som kommer med det här jävla tjatet om hur patriarkatets maktstrukturer styr allt kan fan aldrig ha varit i väntrummet på ett sjukhus. Tidningsbordet visar med all önskvärd tydlighet att västvärldens "män" är en samling hanrejer som får rätta sig efter kvinnornas behov.

Nåja, nu vet jag i alla fall vad prinsessan Viktoria har för kläder till fest, samt att jag själv är en hypokondriker...

13 kommentarer:

Lester Boré sa...

Hanrejerna dominerar den offentliga världen, även i medier som har en mer manlig målgrupp.
I den, ur ett allmänmänskligt perspektiv, ytterst tveksamma multikultivurmande/feministiska undervegetationen är hanrejen i princip den enda manstypen som är representerad.
En positiv grej med dom är dock att det lockar till skratt att se deras förväntansfulla ansiktsuttryck på instagram när dom poserar tillsammans med den ansvariga skökan och en nyadopterad gubbe från främmande land.

Stellan sa...

Hahaha! Nu jävlar fikar vi!

rocket goldstar sa...

Min polare är inte bara tandläkare utan även klinikchef och som knark på laxen bilentusiast, dessutom bestämmer han vilka tidningar som ligger i väntrummet. Bra va

Jesper Bergvall sa...

Det är inte bara väntrummen. Kolla bara butiker i centrum och gallerior. Inte finns det någon uns av manlighet i affärerna som huserar i dessa områden. De är bara till för de två andra könen. Ta bara Torggatan i Mariehamn med ca 20-tal butiker. En jaktbutik finns där. Men den är också snart utfryst. En datorbutik som säljer fodral till I-fån med pärlor på. Okej, Clas O. finns ju i gallerian, men handen på hjärtat hur mycket stake är det kvar i den "butiquen"?

grogg sa...

Om du skulle koncentrera dig på verkligheten och ta problemen efter dom uppstår så skullre du inte behöva uppfinna poblem på förhand.

Stellan sa...

Jesper, haha, dom två andra könen... Tror att jaktbutilen kan bli kvar faktiskt, den drivs av en kvinna.

Grogg, jag känner inte dig men en sak märker jag. Du kan inte läsa människor. Hela din analys är fel, det började med att du tog inlägget på allvar, sen blev det bara värre... Herre gud!

rocket goldstar sa...

Klädhängarna i form av solkors får mig att garva när jag glor i klädaffärer. Fast dom kanske inte används längre ?
Det där med att gå i affärer kan vara bra för psyket, för min del blir det någon form av meditation när man har riktigt tråkigt.

BITTERPITTEN sa...

När jag var ung och jobbade på en psykogeriatrisk klinik med gamla kroniker gubbar, så brukade personalen använda gubbarnas pengar(dom flesta var rika efter ett helt liv på instution)till veckotidningsprenumerationer. Så på avdelningens dagrum fanns Året runt, Allers, Svensk damtidning och några till i samma anda. Jag tyckte att det var fel och påtalade att gubbarna åtminstone kunde få några biltidningar och kanske nån herrtidning, när dom nu faktiskt betalade för tidningarna.
Jag blev inte poppulär bland kärringarna i personalgruppen kan jag säga. tyvärr fick jag ingen med mig i mina åsikter. Ständigt förtryckt av maktfullkomliga kvinnor.

Stellan sa...

Bitterpitten, det där går vi inte på, vi vet att det är män som är maktfullkomliga. "Kvinnor vårdar, män begår brott".

Sam B sa...

Jag måste passa på att rekommendera boken "Riktiga Karlar käkar inte Paté" Av Bruce Feirstein (Real men don´t eat quiche). Jag letade i mina hyllor, men hittar den inte just nu. Verkar vara slutsåld på förlaget, men kan säkert hittas på loppis eller antikvariat.

Där exmplifierar han bland annat vilka som är riktiga karlar och vilka som inte är det. Bla. Margaret Thatcher var en riktig karl!
Jag skulle tippa på att hon som driver jaktbutiken även är det.
De som inte är riktiga karlar kan lämpligen benämnas "Patéätare" enligt Feirstein...

/S@m

Stellan sa...

S@m, min morsa hade den när jag var barn. Den var skitbra! Kanske den har format mig?

Anonym sa...

Sam B: En kult bok. Det är en klassiker. Har den i min boksamling, och den ger mig varma och goa minnen. Den rekommenderas starkt (om man har humor och förstår sig på ironi, annars inte).
För djävla bra bok.

Mvh Skogåsbon

Björn Nilsson sa...

Det här med att vara hypokondriker är dödsallvarligt...