lördag 10 februari 2018

Verkstadsdag
Började dagen med att riva det sista på Wiking XI:s akterdäck.

Efter det så slängde jag mig in i låssmedsbranschen och började slöjda ihop en nyckel till ett gammalt artonhundratalslås som en polare ska ha till sitt båthus. Dessvärre hade jag inget material hemma för att tillverka ringen, så jag lade projektet på is, och gav mig på nästa.

Det var en gammal jävla värmeväxlare som hade vissnat i en lödning så jag värmde bort allt gammalt äckeltenn och blästrade av skiten. Sen lödde jag ihop den, och funderade på om jag kanske skulle börja byta elsystemet på Mercuryn som skulle ha bytts för fyra år sedan...

Men då kom Johnny med ett jävla härke till haschraket och ville ha en massa fästen tillverkade. Bla, till en läbbig LSD-sizzy i skruvad fyrkant. Eftersom man vill försöka att framstå som en god kamrat så lovade jag att hjälpa honom med detta, trots att det är emot min religion. Givetvis förklarade jag mycket detaljerat och ingående för honom hur äcklig sizzyn är, och att han troligen har lägrat sitt sista kvinnfolk i och med monteringen av denna tingest. Mitt eget lidande i samband med arbetets utförande besparade jag honom tills den dagen han ska hämta sin järnklump.

Sen pratade jag gamla vevaxlar och ramlagersmörjning med min gamla vän Nisse Hedlund (ja, jag tycker att det är tufft att vara vän med en så stor motorman).

Avrundade eftermiddagen med att skjuta lite luftgevär, brassa i mig ett par hylsor och lyssna på Slayer.

Snart börjar Mello, synd att man gett bort teveapparaten, lite dekadens hade ju livat upp.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint att du inte diskriminerar någon ras men man blir lite fundersam när du har så mycket dildosar i verkstan.

Fördelen med sissyn om den har ordentlig höjd är att det finns plats för ljuskronan.🤮

/Johnny Boy

BITTERPITTEN sa...

Vad fan går du på?
Du verkar ju mer aktiv än en tjackpundare som byter växellåda på en ford Escort på en motorvägsavfart på vintern,i T-shirt.Bara för att ha nåt att göra.

Stellan sa...

Fast jag har varit jävligt lat ett tag nu. Pundare som mekar är roliga, motorn ska liksom ur vad den än är som är trasigt.

rocket goldstar sa...

Polare med Nisse Hedlund är fränt på riktigt. Ni snackade inte om speedway ramar va ?

Stellan sa...

Nä, det har vi gjort förut. Dom som Nisse sågade upp och kastade...

Björn Nilsson sa...

Men en rostfri nyckel till 1800-tals låset känns ju inte historiskt korrekt?

Stellan sa...

Björn Nilsson, nä verkligen inte. Det är väl en av anledningarna till att jag gjort den i svartstål.

rocket goldstar sa...

Farsan och min grej är årsracet på Sviestad, farsan ser svart/vitt och tror den är hans polare på crossbanan. Vid ett tillfälle får jag se Nisse Hedlund, jag knackar farsan på axeln och viskar "Hedlund" Jag vet, jag har sett den...Nisse Hedlund alltså, han blev väldigt förvånad och förstod nog inte att han fanns på riktigt.