söndag 18 mars 2018

Homestylat igen.Efter ha haft motorcyklar (först Esox och senast Hulstern) utlånade till Tekniska Museets utställning i drygt fem år så avbröt jag lånekontraktet.

Egentligen skulle dom ha fått ha hojen i två år till men då det kom till min kännedom att dom skulle ha en "metoo-utställning", så fick det vara bra. Jag är oerhört trött på att precis allting ska politiserat idag, och jag har en del negativt att säga om det som "metoo-rörelsen" leder till. Detta har vi ju avhandlat här förut, så dom flesta här i fikarummet vet väl att det handlar om andra saker än att jag skulle anse att "män har rätt till kvinnors kroppar, om nån nu skulle vara dum nog att tänka den tanken.

Hur som helst så har den personal på museet som jag haft att göra med, varit trevliga och hjälpsamma människor. Detta trots att jag varken fick ta med mig en ångdriven flygmaskin eller bakmotor-triken hem.

Det har varit mig en ära att få ha mina alster utställda på Tekniska, men om ingen sätter ner foten mot galenskaperna så kommer detta att gå åt helvete precis(det kommer det ändå, men då har jag i alla fall försökt).

58 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppet är det sista som överger människan.
Människans position här på jorden som ”top predator” blev ju lyckad......
Nä nu gäller det att tänka positivt!

/Johnny Boy

Anonym sa...

Stellan: Du får 5 av 5 möjliga för ditt beslut.

Mvh Skogåsbon

Willy Wonka sa...

”Djävulen böjde sig fram och viskade i mitt öra att stormen skulle knäcka mig.
Jag böjde mig fram och viskade tillbaka i Djävulens öra: – Det är jag som är stormen”.

Applåder til världsmästaren.

Björne Målare sa...

Fint med cykeln hemma

Anonym sa...

Så om Tekniska har en utställning du inte gillar drar du in ett tidigare överenskommet stöd till dem?
Luktar censur långa vägar.

Dasen sa...

Hahaha, "Luktar censur långa vägar". En typisk anonym kommentar. Lika förutsägbar som en femåring.

Roger sa...

Jag tycker det är helt rätt. Stellan har ju lånat ut sin hoj till en institution som med sitt namn med stor tydlighet talar om vad dom hanterar.

Hojen står ju inte på åsiktsmuseet eller värdegrundsmuseet.

Varför ska Tekniska Museet ha en utställning om något som inte är tekniskt?

Jag var på tekniska museet i somras för 4 gången totalt, bortsett från en strimma tekniska saker, bland annat Stellans hoj så är det totalt förstört, det är någons sorts upplevelsecenter för barn nu till drygt 90%. Aldrig mer jag sätter min fot där, jag har inga som helst problem med att man tycker det är bra och trevligt att gå dit med barn, men då ska man byta namn.

Anonym sa...

Utställningen utgår just från den tekniska aspekten av #metoo.

Roger sa...

Det där får du nog utveckla rätt rejält.

Anonym sa...

Anonym.
Hur är vädret i Tel-Aviv?

Anonym sa...

Det går att söka saker på internet, denna sträng tillhör det som Expressen tycker att Google inte skall censurera förstås!

På internationella kvinnodagen 8 mars öppnar Tekniska museet utställningen Digital Now #4: En kod som förändrar världen – #metoo. I utställningen synliggörs tekniken som möjliggjort metoo-uppropens genomslag bland annat genom berättelsen från den kvinna som var först i Sverige med att använda hashtagen.

Dasen sa...

Jaha ja, vad skall man säga...vilket otroligt krystat sätt att klämma in det ämnet på ett ställe som skall visa teknisk utveckling.
Och som av en slump blev det meetoo och inte någon annan form av medial kommunikation som använder samma tekniker. Undrar om man funderat på en utställning om den ryska trollfabrikens arbetssätt?

Anonym sa...

Fast nu har ju inte denna utställning nånting alls att göra med budskapet eller politiken bakom #metoo, utan det är ju just hashtagen (#), och i detta fall hashtagen metoo och dess kraft att sprida ett budskap digitalt runt hela jorden som det handlar om.

/Anonym nr 10

Stellan sa...

Underbart med ett fikarum som detta!
Ännu känner jag mig varken överbevisad i min övertygelse eller dum.
Hur kan man på riktigt tro att denna utställning inte har något med med budskapet eller politiken bakom #metoo att göra?
Kan inte du svara på Dasens fråga, anonym nr 10?

Den första Anonym, skojade väl, så det behöver jag nog inte bemöta. Men rätta mig om jag har fel.

Anonym sa...

Alla här kan skriva och tycka vad fan dom vill, skulle vara intressant att veta om någon faktiskt var på invigningen av denna utställning?

Om det var någon som var det så kan väl ni svara på: vad Åsa Marnell faktiskt sa: Chef samlingar och utställningar – Varför engagerar sig Tekniska museet i #metoo? Detta är alltså klippt från Tekniska Museets hemsida.

Mycket spekulationer blir det.

I övrigt så sällar jag mig till den skaran som tycker att det är rätt märkligt att precis alla måste hålla på att babbla om metoo och dunka varandras ryggar hela tiden, det blir väldigt ihåligt efter ett tag.

Roger: Trist att du blev besviken på besöket, sist jag var där förra året så innehöll det mesta av utställningen teknikrelaterat material fast inte bara ångmaskiner då förstås. Teknik kan vara så mycket mer än bara gammalt mög.

/Vandraren

Lester Boré sa...

Vandraren.
Det är väl ganska normalt att det finns "två läger" i olika sociala sammanhang?
I det här fikarummet är det väl snarlikt resten av samhället - en grupp nymarxister/identitetsvänsteranhängare/postmodernister och en grupp dumkonservativa/kvasifascister/traditionalister.
Att saker som #metoo rör upp känslor och resulterar i ordväxlingar mellan dessa grupper är logiskt men att det blir, i den mån det nu förekommit, blir ryggdunkningar av det hela beror nog mer på ironiserande över det absurda i #metoo och frånvaron av uttalade #metoo-anhängares åsikter än nån slags chauvinism?

Anonym sa...

Sant, ryggdunkningskommentaren var mer riktad åt alla som skall envisas med att ha rätt åsikter och då gärna visa upp det vitt ich brett, som Tekniska museet tex.

/Vandraren

Anonym sa...

Det är nog krismöte på museet nu.

Stellan sa...

Anonym, säkert inte, men på stadsteatern. Du kanske vill kommentera det?

Peder sa...

Haha, det här är fantastiskt!

Vilket nöje att läsa alla kommentarer ikväll. Det här är så absurt att ingen hittar kraft i sin argumentation. Konsensus måste bli att detta är krystat och långsökt med sagda infallsvinkel på utställningen. Samt att det var bättre förr. När man fick gå till Tekniska och prata i parabolerna utanför entrén, det var ju magi innan mobilernas tidevarv. Därinne luktade det damm och gammelfordon och i källaren fanns den gigantiska märklinjärnvägen. Det gick utför redan när parabolerna monterades ner, tidigt nittiotal.

Anonym sa...

Så - det var toppen att du som barn fick lära dig om den då nya kommunikationstekniken med paraboler, men dagens ungar ska fan inte lära sig om hur kommunikation fungerar i deras samtid?
Haltar lite rent logiskt, men för fan kör på det.

Anonym sa...

Jag vill minnas att hashtag-grejen kom före metoo? Kunde man inte bara nöjt sig med # istället för att välja en enda för att få uppmärksamhet..

Lester Boré sa...

Anonym.
Apropå saker som haltar lite...
Vad har nutida kommunikation med ett identitetspolitiskt projekt som #metoo att göra?

Stellan sa...

Ingen av dom metoo-förespråkande anonyma som vill ge sig på en kommentar om Bennu Fredrikssons bortgång?

Anonym sa...

Tänkte låta liket svalna lite innan någons självmord dras in som slagträ i en diskussion om vilka utställningar Tekniska ska ha eller inte ha.
Men låt inte det hindra dig för all del.

Micke Kummelnäs sa...

Anonym -

Svalna = glömmas bort/sopas under mattan/förbises/slippa svaras på?

Anonym sa...

Ahh,alltid lika uppfriskande att kika in här en stund.
Mr Snoid

Anonym sa...

Kopplingen till #metoo är lite "lös" i det specifika fallet. Men det finns många andra som kan användas som slagträn i debatten enligt ovanstående mall, man kan då även tycka synd om t.ex. Timell, Virtanen & Kronér m.fl. döär kopplingen till #metoo är solklar.

Stellan sa...

Anonym, jag utgår att du vet vilken #rörelse som gjorde att han tog sitt liv. Vad vill du vänta på innan du tycker att det är okej att prata om problemet med att metoo förstör människors liv? Att flera dör, att alla som växer upp vet att allt är männens fel, eller att alla män som duger till nåt petas ut i periferin?
Det är fan ingen dålig masspsykos det här!

Preben sa...

Men vafan har # med tekniska museet att göra?
Då det ju är Stellans mc, som han (troligen) inte fick hyra för, får han förstås ta den om inte utställningen håller måttet. Nån Anonym tyckte det var censur från Stellans sida, vilket jag inte fattar, Stellan förfogar över sina egna ägodelar, och kan inte som privatperson utöva censur mot ett museum.

Stellan sa...

Preben, helt korrekt Jag har inte vare sig begärt eller fått en krona i ersättning, inte ens bränsle eller färjebiljett för leverans/avhämtning.
Jag såg det som en ära att ett av rikets museer ville ställa ut något som jag skapat. Men detta gällde bara tills museet ifråga blev en del av den politiska idoktorineringen. Jag har sett och även uttryckt på sociala medier vad metoo är för något sedan dag ett. Det är otroligt trångsynt att tro att detta primärt handlar om kvinnors rätt till sina egna kroppar. Jag anser mig ha rätten att välja om jag vill hjälpa till att vara ett (om än marginellt) dragplåster till en utställning som hyllar en rörelse som slår in en kil mellan könen, förstör liv, likställer en hand på knät eller ord med överfallsvåldtäkter, och till och med får människor att välja att avsluta sina liv.

Preben sa...

Andra än jag som har noterad att nästan alla manliga programledare på SVT och TV4 har ersatts av kvinnor?
Kuppen verkar ju ha lyckats trots allt :-(

Jesper Bergvall sa...

Det kanske blir lite manligare i rutan i fortsättningen då.

Anonym sa...

Månne det sitter för mycket kvinnor i Tekniska Museets styrelsen. Och resten av fittorna saknar stake.

Peder sa...

Ja du anonym!

Exakt så, i de parabolerna var du fri att säga vad du ville till den som stod i parabolen 50m bort. Museet ställde sig helt objektivt till vad som kommunicerades där. Vilket är vad de enligt sin verksamhetsbeskrivning skall göra. Att beskriva en teknisk landvinning utifrån en politisk, religiös eller moralisk synvinkel är ju lika adekvat som att beskriva en högtalare utifrån perspektivet: Den används för böneutrop från minareter eller att NMR har en videoblogg på Youtube.

Anton Abeles upprop mot Gatuvåld fick viral spridning långt innan metoo, så det fick massor av exempel på hur moderna medier förändrar våra beteendemönster men då ska det också redovisas brett. För det är väl det som är den intressanta aspekten av det hela. Inte en specifik kampanj i sig?

Anonym sa...

Min Finska svärfar säger alltid när han blir stolt över någon ,att en fjäder i hatten är han /hon värd och du Stellan är värd en STOR fjäder i hatten.
MVH.
Stefan Bäckman

hans sa...

om nu det utstallning skulle vara om hashtag symbolen vad den star for sa vadfor dra I Metoo .Hashtag symbolen har funnits lagt fore metoo .det at bra om du som utnuttjar kvinnor kommer upp

rocket goldstar sa...

Homestyling när den är som bäst. Din knarr ditt val, svårare än så är det inte.

Anonym sa...

Nu får det nog vara slutsvamlat om Benny Fredrikssons självmord, dags för några klarlägganden:

1. Benny Fredrikkson fick sparken efter en artikel i Aftonbladet där hans ledarstil granskades, ungefär fyrtio nuvarande eller tidigare anställda vittnade. Berättelserna handlade om arbetsmiljö och ledarstil, inte om sexuella trakasserier.

2. Benny Fredriksson fick INTE sparken pga #metoo, det skedde ingen uthängning av honom under den hashtaggen. Ingen har anklagat Benny Fredriksson för sexuella trakasserier.

3. Ingen utöver Benny Fredrikssons närmaste vet idag varför han tog sitt liv. Att spekulera i anledningar och att använda hans död för att knipa politiska poänger är inget annat än dålig smak.


*-*-*-*
Att tekniska museet gör en utställning om de tekniska aspekterna av hashtaggen #metoo som onekligen gjorde stort samhälleligt avtryck tycker jag inte är så himla konstigt men det kan man väl se olika på.
Att Stellan tycker att villkoret för att han ska sponsra museet med sin fin-fina hoj (hade själv tänkt åka dit någon gång och betala inträde bara för att få se den) är att han själv tycker om varje utställning museet gör. Ja det är möjligen en lite märklig hållning, men han bestämmer ju så klart själv hur han gör med sin egen hoj.

/Das Anonym.

Lester Boré sa...

Das anonym. - Eller Cissi Wallin...?
Anklagelserna handlade om att han agerat undfallande mot och negligerat sånt som numer går under beteckningen "sexuella trakasserier", det gjordes ett nummer av att han minsann var en del av samma förtryckande maktfullkomliga patriarkat som alla andra vita män och jag vill minnas att det i en ingress till en Aftonbladetartikel stod att han TVINGAT fram en abort?!
Ditt resonemang och dina klarlägganden är trams.
Aldeles oavsett om #metoo användes eller inte när den swinäckliga och korrupta lügenpresse satte igång sitt drev mot, sin svartmålning av och sin intimidering av Benny Fredriksson, så hade det helt självklart en otroligt negativ inverkan på hans psykiska mående och att självmord kommer i kölvattnet av en sån sak är varken orimligt eller ovanligt.

Det är exakt samma ideologiska markörer bakom drevet mot Fredriksson som bakom #metoo, det är exakt samma mekanismer och samma exekutiva organisationer som ligger bakom och det är till stor del samma människor som ligger bakom.
Att Fredrikssons självmord och #metoo är grenar på samma träd är helt uppenbart för alla och envar som tittat på dom här sakerna ur ett kritiskt perspektiv och utan identitetspolitiska skygglappar.
Att dessutom, i en vers som behandlar #metoo, rikta anklagelser om osmakliga politiska poänger åt ett annat håll än åt #metoo är minst sagt magstarkt.

Ang. det du skriver om Stellans inställning till tekniska museets utställningar är dumt men också en mycket bra indikation på att du inte förstår ett enda dugg om integritet eller sakfrågan i ett större sammanhang och hur man på ett personligt plan bör göra motstånd mot totalitära strömningar i ett samhälle.

Anonym sa...

Som vanligt har alla som inte håller med Lester inte fattat någonting, de bevisar bara sin dumhet genom att ha andra åsikter än honom......alla andra åsikter än Lesters är trams och dumheter.....De som tycker annat bevisar bara att de inte "förstår ett enda dugg"....

Lester Boré sa...

Anonym.
Uppenbarligen förstår du inte vad integritet betyder eller innebär i sammanhanget.

Stellan sa...

Das anonym.
Benny Fredriksson fick inte alls sparken efter en artikel i Aftonbladet som du skriver, utan efter ett enormt drev(sparken eller självmant minns jag faktiskt inte). Det är en milsvid skillnad på EN artikel och det drev som han utsattes för. Att försöka separera det från metoo genom att påpeka att det inte fanns en hashtag med hans namn tänker jag inte ens kommentera.
Du ljuger då du påstår att han inte anklagades för sexuella trakasserier, det har jag gamla skärmdumpar på.
Värt att notera är att alla utom en(tror jag) anklagelser mot honom var anonyma. Dvs, kom från ynkryggar eller är påhittade. Hans ledarstil känner jag inte till, men starka ledare får gott om fiender i dagens liberalistiska "ta ingen skit-samhälle".
Nu är det ju dessutom så att närstående till honom redan berättat om att det var drevet som knäckte honom, och det var ju enbart dom som kunde veta varför han valde att avsluta sitt liv, fram tills den informationen blev offentlig.

Jag är förövrig mer stolt över att jag avlägsnade motorcykeln från metoo-museet än det faktum att jag vann Vm med den!

Anonym sa...


Att Benny Fredrikssons anhöriga gått ut och sagt att det var granskningen av honom och efterföljande artiklar i pressen som ledde till hans självmord har jag missat. Var finns det uttalandet?????? (länka gärna)

Benny Fredrikssons ledarstrid var tydligen omtalad i kulturvärlden i ganska många år innan den kom upp till ytan, men han fick hållas eftersom väldigt få hade några invändningar mot stadsteaterns uppsättningar och publiktillströmning. Och det kan jag lite förstå. Tex Inger Olssons uppsättning av Sara Stridsbergs pjäs American hotel är bland det starkaste jag sett på en teaterscen. Är rädd att stadsteaterns repertoar kommer att bli tristare nu.

"Att försöka separera det från metoo genom att påpeka att det inte fanns en hashtag med hans namn tänker jag inte ens kommentera." Enklare så va, så himla jobbigt när verkligheten blir komlpex och mångfacetterad...
(och det jag skrev var för övrigt inte att det "inte fanns en hashtag med hans namn", vad jag skrev var att berättelserna om hans ledarstil inte var något som kom fram under twitter-hashtaggen metoo utan i en granskning i en gammeldags papperstidning. Men de sammanföll i tid.)

Angående Lesters utfall så säger den efterföljande anonym allt som behöver sägas där. Men kul att du anstränger dig och försöker tänka Lester, synd att det verkar vara så jobbigt för dig. Kanske bättre att du går ut och bökar lite i marken istället?

/Das Anonym


Anonym sa...

p.s. Eller jo en liten kommentar till Lesters inlägg "Anklagelserna handlade om att han agerat undfallande mot och negligerat sånt som numer går under beteckningen "sexuella trakasserier" " -Eh nej det handlade de verkligen inte om. Prova att läs på i ämnet innan du uttalar dig tvärsäkert vad något handlar om.
Eller gå ut och böka och lämna samtalet till de vuxna här inne.

/Das Anonym

Lester Boré sa...

Das anonym.
Att du insinuerar att jag är en gris är såklart lågt men inte särskilt förvånande. - Det vore dock intressant att få reda på om du skulle kalla mig för gris även i verkligheten, mellan fyra ögon? Det kommer vi såklart aldrig att få reda på men det är ju alltid spännande att fantisera...
Jag antar att du anser dig hemmahörande i de vuxnas läger? - Det är ingenting som pekar på det men du har säkert en sån där modern syn på dig själv som gör att du när som helst kan definiera dig som precis vad som helst?

Hursomhelst.
Aftonbladet, som var ledande i drevet mot Fredriksson, skriver bl.a såhär i en artikel daterad den 5:e December 2017:
"Personalen liknar honom vid en oberäknelig diktator som pressat fram en abort, sextrakasserat personal och upprepade gånger låtit manliga skådespelare begå övergrepp utan åtgärd."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1G6WB/teater-vdns-harda-ledarstil-har-skapat-tystnadskultur

Jag rekommenderar alla att läsa den och de övriga artiklarna som Aftonbladet producerat i ämnet (det är bara att Googla) så får ni bilda er en egen uppfattning om huruvida Das anonyms kritik mot Stellan och undertecknad har någon substans eller inte.

Lester Boré sa...

Das anonym.
Jag gick nyss in och kollade på Wikipedias artikel om Fredriksson och vill nu informera dig om att du nog bör gå in och redigera den eftersom den inte riktigt stämmer med ditt, lite vuxnare, narrativ.

Stellan sa...

Das Anonym, jag skrev inte anhöriga, jag skrev närstående.
– Efter att under 16 års tid ha vigt sitt liv åt att leda och utveckla Kulturhuset Stadsteatern lämnade Benny Fredriksson abrupt sitt livsverk till följd av ett gränslöst mediedrev. Det var både fruktansvärt sorgligt och orättvist. Hos honom skapade det ett sår som icke gick att läka. Det är en stor tragedi, säger Sture Carlsson, VD Kulturhuset Stadsteatern.

Du hävdar alltså att det bara var ett sammanträffande att Aftonbladets drev sammanföll i tid med metoo, och jag hävdar att du har fel.
Att försöka vinkla det hela med att det handlar om en "gammaldags papperstidning är även det fel, Afonbladet är en synnerligen stor aktör inom svensk media både på nätet och i pappersformat.

Anonym sa...

Att han lämnade sitt jobb till följd av granskningen/”mediedrevet” rådet det väl fan ingen tvekan om. Vad det gällde här var ju att det ingenstans finns info om att hans själmvord var en följd av granskningen. Skärpning!

Stellan påstår att han läst att anhöriga eller närstående gått ut med att han tog sitt liv till följd av granskningen.
Lester påstår att det står på Wikipedia.

Jag väntar på länkar från Stellan och jag hittar inget på Wikipedia om att någon närstående påstått något sådant.
(Det står däremot att han ”abrupt lämnade sitt livsverk efter ett mediedrev”, men livsverket det är ju stadsteatern det.)

/Das anonym

Lester Boré sa...

Das anonym.
Alltså...
Jag har inte påstått att Fredrikssons självmord är en solklar och fastslagen konsekvens av det synnerligen äckliga drev han utsattes för, däremot har jag konstaterat att självmord kan komma i kölvattnet av sånt eftersom ALLA ju förstår vilken psykisk press det innebär när t.ex landets största tidning skriver saker som att vederbörande tvingat någon att göra abort. Att vissa människor hanterar sånt med att ta livet av sig är vida känt. - I detta fall är det såklart mer än troligt att han inte klarade pressen och knäcktes på grund av det Aftonbladet m.fl utsatt honom för.
Jag har också påstått att drevet mot honom är kopplat till/har samband med #metoo, något som du bestrider.

Enligt mitt sätt att se på dom här sakerna så är självmordet (som givetvis inte är en slumpmässig handling som bara råkar sammanfalla med det han utsatts för.) och kampanjer som #metoo konsekvenser av samma tankegods, eller grenar på samma träd som jag skrev. Med det menar jag, precis som jag redan sagt, att det är samma organisationer, samma mekanismer, samma finansiärer och samma fotsoldater som ligger bakom såväl politiska splittringskampanjer (#metoo t.ex) som drevet som med största sannolikhet ledde till Fredrikssons självmord.

Eftersom vi aldrig med säkerhet kan få reda på vad som driver en människa till att ta livet av sig så är det givetvis helt riskfritt för dig att förfäkta idén om att självmordet och drevet mot honom inte har något som helst samband. Jag betvivlar att du hade varit lika tuff i din eländiga hypotes om alla visste att anledningen till självmordet till slut skulle redovisas och någon av oss därmed skulle "få rätt"?

Gällande wikipediaartikeln har du ju antingen inte förstått det jag skrivit eller blandat ihop det hela ordentligt? Jag tog inte upp den som en referens till något annat än att visa för dig att ditt vuxna narrativ inte är allmänrådande.
Wikipediaartikeln säger:
"Efter 16 år som vd slutade Fredriksson efter att hård kritik riktats mot hans ledarstil under metoo-kampanjen (där Fredriksson anklagades för underlåtenhet)"

Jag tipsade om artikeln därför att du hävdade med bestämdhet att jag hade fel när jag skrev följande:
"Anklagelserna handlade om att han agerat undfallande mot och negligerat sånt som numer går under beteckningen "sexuella trakasserier""

Anser du fortfarande att det jag skrev och det som står på Wikipedia är felaktigt? - Det kan ju inte vara så att både det vuxna narrativ som du torgför och det som står på Wikipedia/som jag skrivit är rätt eftersom dom står i ett tveklös motsatsförhållande till varandra.


Anonym sa...

Allt som står på Wikipedia är fakta. Därmed kan man skapa sin alternativa verklighet, baserad på Wikipedia. Passar texten inte i ens eget universum så redigerar man den tills den passar och vips så är det fakta. Jag ser framemot wikipediasidan om Lester Boré

Anonym sa...

Jag gläds mest åt att Lester svänger sig med det väldigt postmoderna begreppet ”narrativ”. ;-) Att se Wikipedia som en källa till korrekt kunskap går helt i linje med postmodern teoris syn på kunskapskluster istället för objektiv sanning.

/Das Anonym

Stellan sa...

Das Anonym, jag har aldrig skrivit "anhöriga eller närstående" jag skrev närstående.
Det jag syftade på var citatet av Sture Carlsson som han kommenterade sin väns bortgång med.

"-Efter att under 16 års tid ha vigt sitt liv åt att leda och utveckla Kulturhuset Stadsteatern lämnade Benny Fredriksson abrupt sitt livsverk till följd av ett gränslöst mediedrev. Det var både fruktansvärt sorgligt och orättvist. Hos honom skapade det ett sår som icke gick att läka. Det är en stor tragedi, säger Sture Carlsson, VD Kulturhuset Stadsteatern."

Jag får väl erkänna att det knappast kan ses som ett bindande bevis för att det var anledningen, men det verkar ju oerhört märkligt att göra det uttalandet om det nu inte hade något med saken att göra.
Karln var ju knäckt av den oerhörda förföljelse som du väljer att kalla "granskning" och hans livsverk var krossat, hur kan man ens misstänka att det inte är en anledning att ta sig av daga?

Utöver detta så undrar jag: Läser det du Lester skriver innan du svarar? Wikipediasvaret var ju skitdumt och taget ur sitt sammanhang.
Har du nån kommentar på de felaktigheter som du skrivit och fått motbevisade här?

Stellan sa...

Jag måste lägga in ett citat från Åsa Linderborgs försvarstal efter självmordet:
"Vi stod med alldeles för många vittnesmål för att inte skriva om arbetsmiljöproblemen på Stadsteatern. Vi sökte dem som hade andra uppfattningar, vi visste ju att de fanns, men de ville eller vågade inte ställa upp i de allmänt hysteriska Metoo-tiderna som inte medgav några nyanseringar. "

Lester Boré sa...

Anonym och Das anonym.
Det är minsann riktigt märkliga pajaskonster ni bjuder på såhär på sluttampen! 😄

Precis som alla andra som läst den här konversationen så vet ni bägge två att jag aldrig har påstått att wikipediaartikeln om Fredriksson skulle vara "objektivt sann" eller underbyggd av vetenskapliga fakta, det handlar naturligtvis inte om det öht utan om att påvisa att Das anonyms vuxna hållning till detta inte är allmängiltig eftersom såväl jag själv som den "självjusterande" sajten Wikipedias skribenter och läsare är av en motsatt uppfattning.
Även Aftonbladets egen Åsa Linderborg skulle nog luta åt den uppfattning som företräds av Wikipedia eller av mig själv...

Att du sitter och mästrar om vad postmodernism innebär och dessutom insinuerar att jag inte skulle förstå skillnader mellan sanning och teoretiska modeller ser jag mer som en intellektuellt besegrad människas sista desperata försök att smäda den som dragit ner byxorna på honom än en allvarligt menad replik.
Det fungerar naturligtvis inte - allmogen ser ju tydligt att du ligger där utan byxor, alldeles oavsett dina försök att få mig att framstå som dum eller obildad.

Nä, jag går nog ut och bökar en stund så kan ni barn fortsätta med ert gycklande...

Dokko Kafft sa...

Hej Stellan. Väldigt vart det många kommentarer/åsikter. Du gjorde rätt. Det där museét var min älsklingsmuseum när jag var ung. Nu är det nåt konstigt som jag ej förstår.
Jag var där och kollade din "Gädda". Mmm härlig båge. Erkänner att jag tog lite på den.
Du och jag är nog lika fast många år emellan. Har följt dig länge på bloggen. Synd att du försvann till Åland, men kanske du trivs bättre där.
Lev väl och ta hand om din familj säger Gubbtjyven.

Anonym sa...

Bökande kommer troligen att beläggas med restriktioner inom en snar framtid.
Eftersom ett för ivrigt bökande ofta leder till plötsliga infall av klarsynthet.
Vilket kan få människor att vakna till en stund och tänka på annat än vilken ensam bonde som söker mamma.

Följderna av denna plötsliga klarsynthet, kan leda till att tillsynes vanligt folk börjar ägna sig åt omstörtande verksamhet.
Såsom att ifrågasätta syftet med vissa "nyheter" och givna sanningar,listigt utplacerade på sociala medier..


/Magnus.

Stellan sa...

Tack för det, Gubbtjyven!