söndag 11 mars 2018

Ibland behöver man en kram och ett råd.


33 kommentarer:

Lester Boré sa...

Stellan.
Du vet väl bättre än att tro att Lövet allena har pajat Sverige...?🤓

Stellan sa...

Klart att jag vet, men jag tyckte att det var roligt ändå. Han är ju onekligen en av marionetterna.

Lester Boré sa...

Jo, det är ju väldigt få som inte tillhör marionett-kabinettet idag, dom flesta som gjort sin läxa vet vad som händer med den som försöker frigöra sig från slaveriet.
Givetvis har Steffe/sosseriet/demokratimaffian ett ansvar för Sveriges degenerering idag men man måste också komma ihåg vilka som banat väg för och tillsett att destruktionen fått ett sånt otroligt starkt fäste.

Anonym sa...

Undrar ifall Lester är politiskt aktiv annat är som klagolåtskrivare på internet. En sak att veta vad som är fel. En annan göra något åt det.

Lester Boré sa...

Anonym.
Alla typer av metapolitiskt arbete är betydligt viktigare och mer effektivt än den traditionella "politiska aktivitet" du förmodligen syftar på. Att identifiera vad som är fel i ett samhälle/system och att försöka förmedla det till människor är en del av definitionen av politiskt arbete.

Att du uttrycker dig lite näsvist angående mitt eventuella politiska engagemang (i traditionell mening) visar bara hur otroligt lite du förstår av det rådande politiska systemet och din kommentar är egentligen bara dum ur det perspektivet.

Jesper Bergvall sa...

Ehh...Du Anonym, Klagar inte du på Lester nu? Utan att göra något.

Anonym sa...

"Alla typer av metapolitiskt arbete är betydligt viktigare och mer effektivt än den traditionella "politiska aktivitet" du förmodligen syftar på. "

- Med andra ord, Lesters kryptofascistiska gnällande i kommentarfältet på en Åländsk motorblogg är effektivare och har större inverkan på Sveriges utveckling än Stefan Löfvens beslut i Rosenbad. Jojo, inte illa pinkat!

Om det demokratiska politiska systemet nu är så hopplöst daterat som Lester menar varför alls bry sig om Löfven kan man ju fråga sig?

Lester Boré sa...

Anonym.
Du förstår verkligen inte.
Tycker du själv att dom "demokratiska" valen till representationsrikdagen har förändrat någonting av vikt i Sverige de senaste 40 åren? Tycker du att det verkar som att svenska folkets väl och ve ligger den "demokratiskt" framröstade politiska eliten varmt om hjärtat?
Jag antar att du själv anser att nån liten skitreform om föräldrapenning, bostadsbidrag, skattesatser eller obligatorisk sfi från valfritt parti, gör skillnad för svenska folket? - Jag kan meddela dig att inget är mer fel.
Enligt mitt sätt att se på saken så är det betydligt mer värt att få en enda människa att öppna ögonen, och börjar fundera över de saker som motverkar svenskars frihet, än att lägga en lapp i en låda vart fjärde år under ett helt liv och tro att det kan åstadkomma en reell förändring.
Varför tror du själv att den liberala "demokratins" vinnare, msm och olika etniska lobbygrupper är på offensiven mot allt och alla som försöker påpeka att kejsaren faktiskt är naken? - Tror du att det har realpolitiska eller metapolitiska orsaker?
Metapolitisk upplysning och påverkan är, trots att de får luft på en "Åländsk motorblogg"?, betydligt mer effektiv och konstruktiv än allt det som du tycks tro att politiskt arbete innebär.

Din jämförelse mellan mina epistlar här och Löfvens verkställande av Internationalens order är ju pinsamt ointelligent.
Slutligen vill jag be dig att redogöra för vad en fascist är (eftersom jag inte tror att du vet det) om du nu ska slänga dig med uttryck som kryptofascist.

rocket goldstar sa...

Om det är viktigare och mer effektivt att snacka politik med sina polare än att jobba politiskt i traditionell mening så har vi en förändring att se fram emot, kul och bra säger jag.

Anonym sa...

Eeeh Jesper, Lester skriver ju själv att det är viktigare att slänga sig med "svåra ord" på bloggar än att göra något reellt politiskt arbete. Och sen dänger han till med att har någon avvikande synpunkter så är man ointelligen, vilket ju sätter nivån på debatten.

rocket goldstar sa...

Det där med svåra ord och krumbuktsvenska är en rolig företeelse, det har folk kört med i alla tider och jag känner själv att det är kul att lägga till ett fräckt ord i min VOKABULÄR... Vokabulär som förövrigt ugglan Helge lärde mig i slutet av 70talet.

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag har inte påstått att du är ointelligent för att din åsikt skiljer sig från min, jag sa att din liknelse var ointelligent. - Två helt olika saker.
Det blir dock uppenbart att det är viktigare för dig att signalera hur kränkt du blir och hur hårdhänt och hänsynslös jag är i mina resonemang än att bemöta det jag säger eftersom du inte bemöter ett dugg av det, vare sig med personliga åsikter eller generella resonemang.
Ditt påstående om att jag använder "svåra ord" är ju bara larv.

rocket.
Att prata politik med folk är extremt viktigt.
Den postmoderna tvärtomvärlden, där den objektiva sanningen klassas som "hat" eller "rasism" osv, måste utmanas hela tiden och det bästa sättet att utmana lögnerna och dess lakejer är att konstant påvisa att kejsaren är naken, att ta tillbaka språket, att bekämpa dekonstruktionstankar osv.

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag glömde en grej...
Ditt sätt att tala till mig genom att tala om mig blir larvigt. - Ditt val av härskarteknik får dig inte riktigt att framstå som den härskare du sannolikt önskar...

Lester Boré sa...

rocket.
Ett förtydligande.
Med "att prata politik" menar jag naturligtvis inte att man ska stå på stan och skrika "Inga fascister på våra gator!" eller att sitta bland redan frälsta och nicka instämmande när den andra politiska teorin diskuteras.
Det jag menar är att man försöker ta reda på politiska och historiska sanningar och sedan sprida dessa sanningar till den i lögner invaggade allmogen samt att stå upp för dessa sanningar i varje fikarum och annat socialt sammanhang man hamnar i, oavsett om det kan kännas obehagligt eller att nån jävla pappskalle kallar en för dödsmördarnejsist för att den inte begriper bättre.
Nåt sånt...

Superanonym sa...

Jag, som då ingår i allmogen undrar.
Lester o Stellan, vilka menar ni är det som håller i trådarna och styr "marionetterna"?

Lester Boré sa...

Superanonym.
Bra försök men så lätt går det inte...😄

Frågan är inte så enkel. - Det är ju inte så att nån tror att det sitter ett gäng farbröder runt ett bord och bestämmer över hela världen.
Däremot så finns det ju tydliga och inte så värst hemliga maktstrukturer som är globala och som det än så länge finns möjlighet att ta reda på fakta om via internet och böcker. - Böcker som skrevs i samband med skeendet dom beskriver är i regel mer trovärdiga än en bok som skrivits långt senare.
Om du skulle vara genuint intresserad av saken så har du ju alla möjligheter att bilda dig och söka sanning.
Att ta reda på fakta om t.ex Den franska revolutionen, statskuppen i Ryssland, Fractional Reserve Banking eller strukturerna bakom nyhetsbyråerna som förser världen med nyheter och medierna som köper dessa nyheter kan kanske vara nåt...?

Stellan sa...

Hej Bullen, jag har funderat på en sak som jag skulle vilja ha svar på:
Vilka är det som styr världen?

Lester Boré sa...

😂⬆️

Willy Wonka sa...

Vad tycker ni här i fikarummet om grundlagsändringen som håller på att smygas igenom då?
Själv tycker jag det verkar riktigt skrämmande då det ytterst sätter yttrandefriheten ur spel..

Läs mer här om ni är intresserade.
https://www.stoppagrundlagsandringen.com

Anonym sa...

Willy: Smygas igenom? Den ska väl för bövelen röstas igenom av två riksdagar med ett allmänt val däremellan! Så som det sår i Regeringsformen att grundlagsändringar ska göras i Sverige.

Willy Wonka sa...

Ja det skall den.
Visst är det tur att den diskuteras så mycket i media, eftersom det är en så viktig fråga, eller hur...,.
Nej just det, viss media är ju undantagna från lagen, till skillnad från vanligt folk.
Allas lika värde var det visst ja....

Anonym sa...

Jävla obehaglig bild det där, ska trumpen slicka leffe i pannan eller vafan äre som pågår?
Märkligt oxå när han en av världens rikaste att han låter världens sämsta frisör sköta frillan.

/Johnny Boy

Stellan sa...

Willy, jag delar verkligen din oro, och det är en mycket skrämmande framtid vi går till mötes.
Med tanke på vilken stor grej det är, så har i alla fall inte jag hört mycket om det i msm, men det ligger väl i sakens natur.
Själv skräms jag även mycket av Bonniers påtryckningar på såväl regeringen som google, jag tänkte ta upp det i ett inlägg senare.

rocket goldstar sa...

Hej Bullen var väldigt roligt och det är ju så man vill ha det, ekelt och smidigt.
Lester: Jag förstår hur du menar.
Igentligen är det väl ganska enkelt med politik i Sverige om man snackar pengar, vi som arbetar och betalar skatt är för få för att kunna försörja Dagdrivarn.

rocket goldstar sa...

Dagdrivarna menar jag givetvis, Dagdrivarn är min kompis och han gick på sommarlov 1989.

Stellan sa...

Varför är han då din kompis?

rocket goldstar sa...

Näää...Jag svarar aldrig när han ringer numera så vi är väl x-kamrater så att säga. Vi har vuxit ifrån varandra ganska rejält, tänk dig själv: Jag 48 bast två ungar på 20 och 28 och han kortbyxor och sommarliv, vi snackar östgötsk kulturkrock. Han lever på morsin och har minst en miljon på boka, dina och mina skattemedel alltså.

rocket goldstar sa...

Just det, stora ungen blir ju 29 snart 😁 Men just pengarna och politiken hade jag väl rätt i för handen på hjärtat så är ju pengar politik.

Anonym sa...

Låter onekligen som en fascinerande karaktär ändå din polare/x-polare dagdrivarn!

/U

Stellan sa...

Intressant försök till provokation. Finns ju inget fascinerande med snyltare som inte bär upp sin del av samhällets bördor utan istället frivilligt är en av dom.

Lester Boré sa...

Stellan.
Att man fascineras av nån behöver ju inte betyda att man tycker att den är hedervärd...
För egen del börjar jag mer och mer luta åt att alla dessa "dagdrivare" (som ju skiter i att mata staten med pengar som staten sen kommer att investera i antisvensk verksamhet) gör helt rätt. - Mitt resonemang bygger alltså på den "stat" vi har idag, om vi hade haft en "stat" som hade svenskarnas intressen för ögonen hade jag naturligtvis föraktat den som sög ut systemet utan anledning.
Tänker jag fel då?

Stellan sa...

Lester, din första mening förvånar mig en smula, självklart begriper jag det, och jag menade inte det heller.
Men, vad är det som är fascinerande med människor som bara är genuint usla? Folk som inte fyller någon som helst funktion på jorden är väl allt annat än fascinerande?
Jag förstår hur du menar, men jag håller inte med dig. Även om större delen av stålarna går till skit eller tom, finansiering av vår egen undergång, så har ju både du och jag kostat en jävla massa pengar. Vi har givetvis dragit in mer än vad vi har kostat vid det här laget, men det är ju som det är det. Det finns människor som jag gärna hjälper med mina skattepengar, och många som jag inte vill hjälpa.

Anonym sa...

Det var inte ett försök till provokation.

/U